Jag vill alltid skriva bra titlar till saker jag skriver till, men varje gång som jag försöker komma på något bra så får jag ett blankt blad som jag inte kall fylla... Jag hatar den känslan att inte kunna komma på någon vettig titel till saker jag själv vill skriva på.

För att tala på andra saker så vill jag inget annat än att sova, men jag ska försöka ta mig igenom Arbetsmiljölagen. Bland annat för den första skyddsronden jag ska vara delaktig i som min arbetsplats AO och SO. Men i det här fallet ska jag bara vara SO och jag är oerhört nervös över det. Jag ska vara ärlig att jag vet knappt vart mina fötter är, det känns inte som jag står på mark längre utan att jag faller ner i mörkret och kan inte ens se vart mina fötter kommer hamna nästa gång.

Önska mig lycka till, jag har en och en halv bok kvar att läsa.

Love and Magic
/ Enma

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Det var ett tag sedan jag satte mig verkligen ner och skrev här (Blåser bort lite damm)
Jag ska dock försöka göra mitt bästa här och berätta om min allra första kongress, ja. Den var med SSU och den var i Älvsjö, för mig är det stort! Över 400 människor var där och för mig som är torgskräck (Jag tror det är namnet för folk fobi, eller fobi för stora mängder människor. Rätta mig om jag har fel.) Och det första jag kan säga är att jag är 100 % säker att jag fick åka längst i med tanke på hur mycket byte jag fick ta. Visst, det finns SSU klubbar i Luleå och Piteå. Men de kan ta direktflyg, jag kan inte. Buss, flyg och sedan tåg. För en som ALDRIG reser ensam för att jag är skiträdd för folkmängder som sagt och flygplatser har STORA folkmängder var det en riktig utmaning att ens ta sig framåt och inte försöka åka hem fort som attan!

Men jag tog mig fram och klockan var nog 8 på kvällen, ganska vanligt med tanke på att jag reste länge. Fick checka in på Scandic Talk som var bredvid mässan vi skulle hålla till, allting gick bra den dagen förutom det faktum att jag fick en läcka i rummet jag skulle sova i. (Ett annat blogginlägg om detta senare) och fick såklart byta.

Dagarna på kongressen var krävande, kvävande, givande, underhållande, intressanta. Men det var under tiden jag var runt människor, maten där kunde ha haft någon slags smak och det säger jag som är känslig för lite peppar. Så det säger ju en hel del angående den där biten. Sedan var jag alltid på gränsen att tappa allt fokus, det fanns stunder då jag behövde springa iväg fort ut ur lokalen. Då hittade jag glädjen att få ta kort under kongressen, jag tror jag tog över 100 bilder (Några blev okej, andra var kassa. Men känslan räddade mig faktiskt) och jag kände mig skyddad av att ha kameran i handen.

Jag vill därför ge lite tips för att klara av en stor kongress som är allt från tre till fyra dagar. Jag är inte en expert, kom ihåg det. Jag vill bara dela med mig med mina erfarenheter.

1. Packa kläder som är bekväma och kan bli använda med andra plagg
Jag menar det, du kommer kanske svettas eller frysa och då är det faktiskt viktigt att du i alla fall känner dig bekväm i de kläder du valt att ta på dig med tanke på att du är ganska så begränsad över vad du får ta med dig.
2. Ha alltid vatten och något att tugga på
Kaffe och energidryck är okej, men de fungerar inte i längden. Ha vatten och något vettigt att äta för att hålla ditt humör uppe och då är du snällare emot personen som sitter omkring dig
3. Ta inte på dig för mycket ansvar
Det kan verkligen stressa på en om jag är alltid först med att vilja göra saker, försök hålla dig till en eller två saker och på så sätt överanstränger du inte dig själv med att stressa upp dig.
4. Ta tid att ta det lugnt
När kongressen är slut för dagen så gör något som är behagligt, lyssna på musik eller ljudbok, kanske till och med läs en. Finns det badkar så använd det och ta dig tiden att slappna av, efter dagar som kongresser kan ge är man väl förtjänt att få vila.

Love and Magic

/Enma

Likes

Comments

Augusti är nu över och jag med att jag fått arbeta mer än vanligen så är min hjärna lite grötig. Men något jag fick lära mig som ung var att sitta ner och fundera vad man gjort under månadens gång och gudar vad jag har gjort mycket.

1. Varit på min allra första kongress
2. Fått veta hur mycket jag tål gällande folkmängder
3. Arbetat mycket under en vecka och fått lära mig hur min kropp reagerar
4. Läst ut mindre än 5 böcker
5. Börjat blogga mer
6. Insett att energidryck smakar äckligt  (för mig i alla fall och tur det)

Det är sex saker jag har lärt mig om mig själv och gjort den här månaden. Vad har ni gjort? Vad har ni lärt er? Ta en tandställning och ha kul med det här

Love and Magic to you

/ Enma

Likes

Comments

Jag har aldrig sagt det så mycket inom social medior, men jag har varit med i SSU sedan jag var 18 år och jag ångrar inte mitt val. Jag känner mig faktiskt ganska stolt över att få vara en del av den här föreningen och även mer nu när vi firade 100 år. 100 år är inte något att nysa över eller ta lätt, det är inte många som kommer dit och därför ska man känna sig en aning glad över att man få se det hända. Att man får uppleva 100 år av kärlek, kamp och så mycket mer. Jag känner att det har inte varit en lugn resa, men det är så det ska vara för som Stefan Löfven sa: "Vi är aldrig nöjda." För vi det är vi aldrig, vi försöker alltid göra saker bättre, det är inte alltid vi lyckas första gången. Men vi ger då tamme bubblan inte upp och det vill jag inte att någon annan ska göra heller, ge aldrig upp och hjälp andra att ta upp sitt hopp så det kan försöka en gång till.

Ganska konstigt inlägg, det här. Men jag ville bara säga att jag är stolt och glad över detta. Jag är glad att jag fick fira 100 år av SSU med en massa kamrater och ser fram emot att fler underbara stunder.

... Jag vet inte vad detta inlägg handlar om xD låt oss bara säga att tiden gör mig lite underlig i huvudet och samtidigt spelar jag Kingdom Heart med två kompisar för första gången så det kanske är därför jag inte riktigt vet vad som händer varken i spelet eller här xD

Hoppas ni alla har en underbar dag.

Love and Magic

/Enma

Likes

Comments

Långt efter NärCon 2017 är över inser jag att jag knappt tog några bilder överhuvudtaget, usch vad jag skäms! (Video kommer snart) Men jag vill i vilket fall som helst skriva ett blogginlägg när det är ett riktigt bra tag sedan det var slut. (26/7-30/7 var det)

Jag och två till åkte dit för att vi åkt dit varje år sedan 2015 (Det svarta året som det kallas) och i år skulle inte bli någon skillnad. Vi skulle dit, så enkelt var det och jag tog semester för att åka dit. Det tog oss 3 timmar med bil, 45 minuter till för att jag körde vilse (Jag är inte van med att köra i storstad och de hade inte skyltat flygplatsen tillräckligt!) och sedan 55 minuter med flyg för att sedan över 2 timmar med (Jag tror till och med 3 timmar) med tåg, sedan buss på 25 minuter ungefär plus gång på minst 15 minuter. Jag kan säga att vi var oerhört slutkörda, det var dessutom ett mirakel att vi ens hittade hotellet när det var så mörkt. (Klockan var nästan 2 på natten, så ganska förståeligt.) Men jag sov som en liten bebis för att sängen på hotellet var så skön och min kropp var så slut efter resan dit.

Dag 1 - Det var så mycket som vi ville hinna med, en massa föreläsningar och hinna köpa det som vi brukar handla. Jag handlade betydligt fler böcker ifrån mindre kända författare i år och det var något jag kommer göra fler gånger, känslan var trevlig och dessutom var författarna duktiga. Jag hoppas att de får sina böcker in på bokbutiker snart! (Kommer prata om dem i ett annat blogginlägg) Och vi for på Sams föreläsning om psykisk ohälsa som jag verkligen behövde höra på, jag vet inte vad det var med den. Men jag kände mig mindre orolig efter det föreläsningen och kunde klara mig längre utan att vara omkring grabbarna som jag åkte dit med. (Jag har en fobi för stora folkmängder) Men den där föreläsningen hjälpte oerhört mycket.
Sedan så var vi med på öppningen som vi alltid försöker och det var något utan dess like, jag vet inte varför. Men varje gång vill jag rusa dit för att vara med, så roligt som de ser ut att ha på scenen så vill jag också vara med. Efter det var mina ben så trötta att jag gick tillbaka till hotellrummet medan grabbarna såg på Dunderpatrullen vilket de berättade dagen efter.

Dag 2- Frukosten var okej, jag hittade inte de fantastiska pannkakorna förrän dag 3 och därför åt jag mig inte lika mätt som jag gjorde de andra dagarna. Men vi var redo att åka ganska tidigt och iväg gick vi i långgräset (KILLARNA VILLE INTE LYSSNA PÅ MIG ANGÅENDE FÄSTINGAR! JAG TACKAR BARA GUDARNA ATT INGEN FICK EN SOM FASTNADE!!!) Och vi tog oss till området med leende på läpparna, med lätta väskor och med funderingar vilka föreläsningar vi skulle gå på den här gången. Vid ett tillfälle satt vi oss tre med schemat för att se vilka saker som vi ville gå, markerade dem för att sedan avgöra vad vi skulle göra efteråt. Vi bestämde oss för att ta D-huset där de var folk som sålde hemmagjorda saker, där hittade vi en massa roliga saker. Jag hittade bland annat en målning som var så mörk, så lik mig att jag inte kunde låta bli från att köpa den. Sedan var det tjejen vid bordet bredvid så snäll att ge mig en mapp att lägga in bilden så den inte skulle bli skrövlig. I gengäld köpte jag en phone charm av henne, är en annan snäll emot dig så gör du samma sak tillbaka.
Jag gick på en annan föreläsning som Sam höll (Om ingen vet så är Sam en av huvudarrangörerna till NärCon och hen har hållit på med detta i en massa år, så tack Sam för att NärCon. Det är högpunkten på mitt år och jag försöker ta med fler norrlänningar till NärCon) Och fick en bild på mig och Sam, det ser riktigt roligt ut för att jag håller in mina läppar (som är målade blå xD)
Dagen var lång av någon anledning, inte så mycket som man ville göra förutom att söka reda på presenter till kompisarna som inte kunde följa med på NärCon som ville följa med. En sak som jag gjort sedan 2015 och jag börjar få två till att göra beslutet att följa med! (YAY!)

Dag 3 -Jag vet inte om jag blandar ihop dagar nu, men den här dagen var de sista inköpen innan vi skulle bege oss tillbaka till Norrland. Den här dagen så försökte vi hinna med så mycket vi endast kunde och därmed hann jag knappt med vad vi gjorde.

I sammanfattning om jag inte har blandat fel på dagarna som vi var där, vi gick dit. Var medverkande på öppningen och på NCC som vi alltid är, sedan hittade vi en MASSA onödiga nödvändigheter som vi ville ta med oss hem. Jag fick med ett paraply ifrån NärCon (Deras butik Cosmos) men jag tog inte hem den, den fick ett trevligt par som önskade att de hade köpt en. Medan vi oroade oss hur vi skulle få med oss den hem så kom de till vår räddning kan man säga och vi tre fick varsin phone charm som de gör själva. De var anime karaktärer som liknar djur kan man säga. I vilket fall som helst så var de gulliga och jag gillar att detta hände. Det här bevisar att NärCon folk är så underbara, man behöver inte känna sig lika otrygg som man gör i vanliga situationer och jag älskar det.

Nu kommer det tråkiga med NärCon.... Det är så nedrans långt!! XD Jag skämtar, jag vet att det är långt. Men det kunde vara ännu längre och jag ska vara tacksam över att jag får möjligheten att uppleva NärCon eller ett riktigt bra konvent överhuvudtaget eftersom när jag var yngre så kunde jag inte, därför tar jag tillfället i akt nu. Kan du och vill du så gör det, tveka inte. Det är värt det i slutändan, prova på saker och se om du gillar det.

Detta var smått om vad som hände på NärCon för mig, mycket mer hände. Men skulle jag berätta i detalj skulle detta inlägg bli för långt.


Vill tillägga att det är 339 dagar ungefär till NärCon 2018. TAGGA!!

Love and Magic

/Enma

Likes

Comments

Jag åker buss till Umeå och är för första gången på väg till Stockholm själv, något som jag aldrig gjort. Min pojkvän har antingen varit med mig eller så har han i Stockholm för att möta upp mig, så det här är en helt annan sak att göra. För vissa är det inget, men jag är inte helt van att göra sådana här resor själv.

Medan vi har ämnet resa så har jag fem saker som måste vara perfekta för att jag inte ska få en panik attack
1. Tid.
Vad jag menar med det är att inget får vara för sent, då oroar jag mig alltid att jag inte ska hinna med de saker jag måste göra innan jag ska med nästa transportmedel (ytterst sällan jag kan åka med ett transportmedel och komma till slut destinationen)
2. Underhållning.
Jag måste ha en massa saker att göra om jag åker, antingen sova, lyssna på ljudbok, prata eller skriva. Min hjärna får inte tänka på set faktum att jag är inte i kontroll över hastigheten mm.
3. Lukt.
Okej, jag vet att det här låter oerhört underligt! Men, om en konstig lukt kommer emot dig mår man ytterst sällan bra. Man kan känna sig illamående och det värsta är att man inte kan ignorera det för... Ja, ibland andas man igenom näsan och man luktar med näsan.
4. Sömn.
Jag måste kunna ta en tupplur under resans gång för att jag kan aldrig sova gott dagen innan, så nervös är jag gällande att resa. Jag gillar att packa och förbereda, men själva delen att inte vara i kontroll är inte något för mig om jag ska vara ärlig.
5. Mat.
Äter inte jag blir jag inte rolig att ha göra med, dessutom måste jag få minst två koppar kaffe före resan. Sedan brukar jag vilja ha en mitt i resans gång, men det är viktigt för mig att få i mig mat för annars blir jag tokig. Som jag sa: jag är en nervös resare och måste ha något att göra hela tiden.

Vissa brukar säga att titta ut och se sig omkring funkar, men där jag bor är det BARA GRÖNT! Inte alls kul att stirra på under 3+ timmar...

Förstå vad jag menar? Det där i över tre timmar är inte alls kul att stirra på.

Jag ska nu fortsätta underhålla min hjärna och förhoppningsvis går den långsamma tiden lite fortare xD

Love and Magic

/ Enma

Likes

Comments

Nu... Det känns konstigt att säga detta, men jag har aldrig tidigare haft semester. Jag är 25 år gammal och aldrig haft ett arbete som gör att jag fått semester. Skumt med stort S, men här är den. jag har nu semester och av någon anledning känner jag inget av det jag trodde jag skulle känna; oro över att ha för mycket tid, rädsla över att inte veta vad jag ska göra med tiden. Det är det som är faktiskt underbart för mig, att inte veta exakt vad jag ska göra. Här är dock några saker som jag ska göra under min semester
1. Städa bilen så den är riktigt fin och ren
2. Läsa, läsa och åter igen läsa
3. Renskriva Doktor Sne som jag skjutit upp ett bra tag
4. Åka på NärCon

Det är några få saker jag ska göra under min semester och resten av tiden ska jag låta dagen bestämma vad jag ska göra, jag ska försöka inte planera för mycket och av någon anledning känns oerhört skönt. Till exempel, idag ser jag Harry Potter and the Philosopher's stone samtidigt som jag dricker lite av Norrlandsbryggeriets öl. Just nu dricker jag IPA och den är tyvärr inte min favorit, min favorit är STOUT och jag har testat RUBY, STOUT, IPA. Den enda jag inte hunnit testa är Nothern Gold. Så, jag borde säga att hittills är STOUT är min favorit.

Nu är det dags för mig att fortsätta se på Harry Potter, väntar förväntansfullt på att George och Fred Weasley dyka upp ❤
(om det inte var klart så är de två mina favoriter, dem och Bellatrix Lestrange)

Love and Magic

/ Enma

IPA med Harry Potter

Likes

Comments

Jag borde egentligen ligga ner eller göra någon konstig yoga.... sak, men istället sitter jag här och skriver om det (Jag är då så oerhört smart jag)

Igår fick jag så oerhört ont vid revbenen på vänstra sidan, det gjorde så ont att jag knappt kunde andas djupt. (Oroa er inte, jag har haft dem förut.) Så jag tänkte att en god natts sömn skulle hjälpa, visade sig att jag sov inte gott. Jag sov hemskt och vaknade trött. Men ingen smärta så allt var okej, for och fikade med en kompis. Och mitt i det trevliga kom den tillbaka och gjorde ont. Inte lika ont som igår, men jag känner av den i vissa situationer och rörelser. Jag är inte riktigt less på det, men lagom irriterad att jag ska lyckas göra något sådant.

Love and Magic

/Enma

Likes

Comments

Hej alla glada och fina människor, jag är här för att berätta hur min dag gick från ganska lugn till helt komisk.

Jag jobbade mitt sista pass innan min första del av semestern och slutade därmed klockan 08:00. De kollegor jag såg där hälsade mig glad semester och sedan därmed begav jag mig hem, jag visste att jag skulle umgås med min mormor. Jag visste inte när bara så jag körde hem och packade om en hel del och sedan var det dags att hämta mormor.
Vi åkte till Kyrkogården och skulle lägga lite blommor och plocka bort det som inte behövde vara kvar, men det fanns inte något vatten i någon kran på kyrkogården så jag fick springa till sjön nära för att blommorna skulle ha någon vatten överhuvudtaget.
Med den biten klar tog vi oss fika och pratade, hade det trevligt och bestämde att äta våfflor tillsammans så vi åkte till Coop för att handla (Vi skulle först på Ica, men det var så många bilar där att vi valde att ta Coop) och handlade det som behövdes. Medan mormor gjorde i ordning våffel smeten började jag vispa grädden, men inget hände så i slutändan kollade vi förpackningen och det visade att jag höll på att vispa mjölk. Jag höll på att falla ihop av skratt. 😂😂😂😂

Så, det här var min dag. Jag hade en underbar dag med min underbara mormor.

Love and Magic
/ Enma

Likes

Comments

Jag avslutar dagens arbetspass på ett riktigt bra sätt, med att hämta upp mormor och äta middag med henne. Bättre kan det inte bli, vi hade det trevligt tillsammans och hade en massa skratt.

Efteråt startade jag ett Harry Potter marathon, anledning: jag läste ut "Harry Potter and the Cursed Child" och blev så uppspelt att jag behövde se filmerna igen. Den var så bra att den som undrar över att läsa den ska absolut göra det! Läs den! Jag blev inte besviken över hur den var.

Under tiden som jag ser filmerna slår jag in paket för snart är det dags för morsdag (vill säga vad jag ska ge mamma, men kommer göra ett blogginlägg över tips vad man kan ge sin mamma senare) och många jag känner fyller år nu. Så, dags att slå in presenter medan Harry Potter är på skärmen 😄

Love and Magic
/ Enma

Likes

Comments