Klockan har slagit halv tio & jag tänker gå och lägga mig. En sån där dag bara ni vet. Imorgon vill jag vakna glad & utvilad, redo för helgmys utan stress.

Slänger in lite bilder som romantiserar hösten lite.

Godnatt.

Vardagsrum, Pinterest.
Så fantastiskt härligt med att ha öppet till nock sådär, och kolla så mysigt med brasan..

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hejsan,

Får bli ett lite kortare inlägg.

De två första är ju mina favoriter!
Lampan i andra bilden är från Tine K, mycket fräckt märke tycker jag! hvitavillan.se hittar ni den på.
De andra hittar ni på lampan.se

Mycket svart, mässing & koppar som verkar dominera nu, men jag känner mig lite dragen till vita lampor!

Kramisar!

Likes

Comments

​Hejsan!

Lite annorlunda inlägg, men jag ville bara berätta hur inspirerad jag blev på min föreläsning idag! Handlade om energisystem och lite mer om hur samhället kan arbeta för att bli mer hållbart i framtiden och lite sånt. 

Tuff sanning - Det räcker faktiskt inte att enbart byta till förnyelsebar energi och effektiviseringar inom flera sektorer. Vi måste ändra vårt beteendemönster också. 

MEN vem säger att detta måste vara negativt och problematiskt??

Det var detta som var så bra med dagens föreläsning och föreläsare. Det var positivt, inspirerande och roligt! Precis så inspirerande som jag själv skulle vilja vara i ett framtida yrke. Jag vill inspirera andra människor och få folk att förstå att miljöfrågor och gröna val inte är något jobbigt eller något som behöver krocka med annat i livet.

​Vår föreläsare visade flera klipp och bilder under föreläsningens gång och jag tyckte inte att det blev långdraget en enda gång! Det var allt från elcyklar till Vancouver som satsat oerhört mycket på bilpooler, cyklar och kollektivtrafik, elförsörjning i hus och stadsplanering. Ni skulle se hur roligt det såg ut med elcyklar, varför inte liksom? Man blir ju inte lika svettig heller :-D

Flera av dagens städer är ju tyvärr uppbyggda som så att man bor på ett ställe, arbetar på ett annat och får åka bil ut till ett handelsområde för att handla, kanske inte helt optimalt. 

Det går dock att som individ göra bra val! 

- Se över dina pendlingsalternativ - Tåg eller buss kanske faktiskt kan spara pengar?

- Tanka på Preem som har "Evolution bensin" och "Evolution diesel", läs om det här: http://preem.se/om-preem/hallbarhet

- När vi tänker husbygge och köp av hus tycker vi om detta: Solenergi, fjärrvärme, 3-glas fönster, bra isolering 
(I Sverige är vi redan ganska bra på den här fronten, men jag nämner det ändå för alla har inte den här kunskapen)

- Minska köttkonsumtionen i hemmet. Det finns så mycket god vegetarisk mat! Tips: ta hjälp av en vegetarisk matkasse för att inspireras och ta del av nya recept.

Bilen och Biffen brukar man nämna som två av de största klimatbovarna...

Vår föreläsare tog även upp det där med arbete. Varför är det så viktigt att arbeta 100 %? Vem säger att vi inte kan gå ner till 70-80% och få mer tid till annat, till familjen? Varför ska vi tjäna så mycket för att kunna konsumera ännu mer? Blir vi lyckligare av det?

​Vem säger att det inte hade varit lika underbart att fira semestern ute vid sommarstugan eller göra lite olika utflykter? Varför är alla så sålda på flyg och all inclusive? Tror ni att vi egentligen kopplar av mer av en resa till Spanien/Turkiet/Mallorca med all inclusive? Jag säger inte att det är fel med dessa resor, jag bara ifrågasätter våra tankesätt. Behöver det vi njuter av som mest egentligen kosta så mycket pengar? 

Jag skulle verkligen vilja arbeta med stadsplanering eller liknande i framtiden, så otroligt intressant! Hur skönt hade det inte varit med städer som Vancouver som faktiskt istället sätter bilen i tredje hand? Eller med bilfria stadskärnor?

Hoppas ni orkat läsa! 

Kram på er!


Likes

Comments

Pinterest.com

Så roligt att gotta in sig i bilder som dessa, hitta en favoritpalett!

Ha en fin dag!

  • 17 readers

Likes

Comments

Hej på er!

Kommer ni ihåg alternativen med tavlor till min vägg?

Funderat lite fram och tillbaka och först måste jag säga att ni som tyckte val nr 2 med lejonet, ni är så härliga, lite mer attityd på den haha. Jag visste precis att just ni skulle säga det valet (ni vet vilka ni är.)

Jag kom dock nyss fram till vad som känns mest MIG och jag tror att ni kommer att hålla med... ;-)

Jag är helt enkelt precis i det tänket - man lär känna sig själv och bestämmer faktiskt helt själv hur man vill att ens liv ska se ut. Positiva tankar!

& jag älskar elefanter. Kloka varelser.

Ta vara på de dagar då du känner dig stark och positiv, får bli kvällens visdomsord.

Godnatt!

Likes

Comments

...ska jag nu göra en lista på!

1. Sängkläder och handdukar av lite högre kvalitét! Jag säger det igen, det är en investering, glöm "typiskt mig som ska ha det dyraste"-tankegången. Säg istället "Jo klart att jag ska ha det!".
Naturen tar betydligt större skada av att vi ska tillverka massor av slit-och-släng produkter.
Jag älskar som jag redan nämnt "Hemtex Hotel Selection", men är även förtjust i Lexingtons handdukar av den "fluffiga"-varianten.

2. Kaffekokare. Inget jäkla snabbkaffe, pressbryggare eller kaffemaskin här inte! Jag vill höra det där mysiga puttrandet från kaffekokaren på morgonen!

3. Gröna växter. De fyller flera funktioner! De renar luften, naturen "flyttar" inomhus lite grann - vi uppskattar mer än vi tror (!) - och de är helt enkelt vackra för ögat.

4. Rätt belysning! Ni vet det där mardrömsljuset från ett hiskeligt fult lysrör. Usch jag ryser!! Se till att du har ett behagligt ljus som du anpassar beroende på rum eller syfte. I vardagsrummet kanske du vill ha lite mer av en mysbelysning och i köket vill du ha lite starkare ljus så att du ser vad du lagar, ha ha. I badrumsspegeln vill vi ha ett såpass bra ljus att vi kan göra oss iordning till vårt snyggaste jag, men samtidigt får det ju inte bli en provrumsbelysning - ni vet hur det känns..

5. Dofter och doftljus. Det får dock inte bli för mycket av det goda. Tänk stort rum - större/fler doftljus, litet rum - mindre doftljus. Det gör mig alltid lite extra glad när jag kommer in i mitt hem och känner hur gott det luktar, en sådan liten detalj. Ett annat tips är att välja ett sköljmedel som du tycker luktar gott, nytvättat doftar ännu bättre.

6. Vackra och personliga stilleben. 

7. En filt nära till hands eller gosiga tofflor. För er som är precis lika frusna som jag finns det inget bättre!

8. Massor av tända ljus. När du bara ska vara själv och äta middag framför en bra film, när du ska plugga eller när du inte ska spendera kvällen själv.. :-)

9. Rätt gardiner! Kan lyfta ett helt rum. 

10. Jordnära färger och kanske i kombination med en accentfärg som du tycker om. Accentfärgen kan fungera som en röd tråd genom inredningen i hemmet. Det skapar balans och behagligt helhetsintryck.

Sist men inte minst det som betyder mest för mig & många andra - husdjur. ​Ett hem känns inte lika mycket som ett hem utan en liten pälsvän, helst katter ;-) 
Jag tror på allvar att personer med en katt eller hund som familjemedlem får ett mjukare drag i sin personlighet. 

Strössel, jag saknar dig! 

Kramisar

Likes

Comments

Godmorgon Måndag.

Känns precis som om någon kört över mig med en lastbil inatt, helt slut redan innan dagen börjat. Jaja, om jag inte kan pigga upp mig själv så skulle jag iallafall vilja pigga upp min lägenhet med lite nya gröna växter,

- Fredskalla
- Murgröna i båge​
- Benjaminfikus
​& såklart lite fina krukor!

Blomsterlandet eller plantagen är tips! ​Allt detta hittar ni på Plantagen!​Ha en fin dag!

Likes

Comments

+

Eller...

+

Eller...

+

Eller...

+

Alla tavlor kommer från desenio.se
​Hej mina vänner, 

Nu vill jag ha era åsikter! Jag skulle vilja ha två stora tavlor på den väggen vilken min säng står längs med. 

Ovan ser ni 4 olika val av tavlor i par. Lite olika stilar beroende på budskap i texterna och så, men tanken är att jag vill ha en texttavla och en tillhörande "bild-tavla". 

Ni som kan kommentera gärna vilket av paren ni tycker & ni läsare som inte kan kommentera men känner mig väl, skriv ett meddelande :-) 

Kramisar!

Likes

Comments

​Hejsan igen, 

Hittade lite fint inne på H&M Home, Åhléns och Akademibokhandeln, tog lite kort och tänkte visa här nu!Bild 1 (fr. vänster högst upp): Ljusstakar från H&M Home
Bild 2: Dessa kuddar tyckte jag om i tyg och mönster! Tyget kändes lite grövre vilket var snyggt.
Bild 3: mini-fåtölj och fotpall i fin grå nyans från Åhléns
Bild 4: plädar, så mjuka! Också från Åhléns

Älskar Morris & Co! Så vackra mönster! Åhléns...

Visserligen "bara" vykort men jag hade nästan velat köpa ett gäng och rama in! Elsa Beskows illustrationer är fantastiska! Akademibokhandeln

Köpte mig en liten krok som har klister på baksidan så att man bara sätter fast den på kaklet! Nu får jag äntligen visa upp min lilla gästhandduk från Zara Home!

Likes

Comments