Gärna en punschveranda eller uterum som dessa tack!
Mycket vackert. Jag älskar golvet på första bilden och jag vill gärna ha ett par korgfåtöljer på min veranda som i andra bilden.
Bilder från Pinterest.

Kram på er!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hejsan mina vänner,

Idag är det morsdag och vi är lite extra omtänksamma mot våra mammor som är så fantastiska!

Min mamma är den som känner mig allra bäst, nästan lite för bra ibland haha.
Min mamma är omtänksam och världens bästa på det där lilla extra, på att göra hemmet extra fint eller mysigt och speciellt på överraskningar. Det är en egenskap som jag hoppas att jag också har.
Hon är jättefin min mamma, bryr sig så mycket. Hon är väldigt intresserad av min utbildning, vill lära sig vad hon som privatperson kan göra för miljövänliga val i vardagen. Det gläder mig!

Min mamma och jag tycker mycket om att göra utflykter eller weekends tillsammans. Vi har väldigt roligt ihop och har skrattat mycket åt varandra, kan brista ut i hysteriska skrattanfall tillsammans ibland.

Mammor är fantastiska och vill ge sina barn all kärlek och glädje de kan. De vill ge bra råd och lära sina barn goda värderingar. De vill ge sina barn så goda förutsättningar i livet som de bara kan, men har inte alltid möjlighet till det. Jag vill gärna tipsa om att Unicef har jättefina morsdagspaket att köpa och eventuellt ge bort som ger er chansen att rädda barns liv, stötta de mammor som är i stort behov av hjälp.
Inget barn i världen ska behöva växa upp utan sin mamma och ingen mamma ska behöva förlora sina barn.
Jag är med i Unicef:s nätverk "bloggare för varenda unge".
Alla som har en blogg kan vara det!

Ha en fin söndag!
Kram


Foto: UNICEF/Georgina Cranston

Likes

Comments

Bilder från Pinterest & barstolarna kommer från en amerikansk hemsida som heter frontgate.com

Återigen, jag är förälskad i brittisk kolonial stil. På bilderna ser ni mörka träslag på interiör och golv till cremevita väggar, stolar med ryggar i flätat sjögräs eller helt i brunt skinn, samt exotiska inslag med stora växter!
Så ska en bar se ut!

Nedan kommer lite tillbehör från fantastiska Newport Home Interiors, newport.se, som jag anser är ett måste!

Om man ändå haft en obegränsad budget, eller iallafall en lite större budget!
Dream on dreamer...Ha en fin söndag och missa inte vm-finalen i hockey, Sverige - Kanada!

Kram

Likes

Comments

Hejsan,

Har fått lite önskemål om tips på studentpresenter till killar. Här kommer lite tips och som naturligtvis även går att köpa till tjejer!
Jag tänker att studentpresenter ska vara fina saker som signalerar lite vuxenpoäng, det vill säga som studenten kommer att ha nytta av i framtiden när det är dags att flytta hemifrån!
En studentpresent får gärna vara lite rolig också, någon måste ju bidra med en rolig present bland allt glas, porslin och kastruller ;-)Från koket.se/koketsfavoriter

Gryta 4.0L - Skeppshult - Som H säger, sköter du den här grytan håller den i 100 år. Perfekt studentpresent.
Plunta
Ölglas - Orrefors Pulse, 4-pack 374kr
Rutiga kokboken - Alla studenter som ska flytta hemifrån skulle ha den här!Här är lite mer miljömedvetna val!
Ni hittar produkterna på medvetna.se

Giftfri vattenflaska i stål 592ml - Har ni tänkt på hur många vattenflaskor och termosar som innehåller kemikalier - ftalater, BPA, till och med bly. Den här är fri från det och även återvinningsbar.
Håller varma drycker varma (12 h) och kalla drycker kalla (24 h)
Snygg också.

Ryggsäck som är tillverkad i en rättvisemärkt produktion, i GOTS-certifierad (Riktigt bra miljömärkning för kläder och textilier) bomullscanvas samt krom- och nickelfria spännen.
Rymmer mycket och har bra med fack. Jättebra för de studenter som vill börja plugga efter det s.k. "sabbatsåret".


Riktigt grymma sällskapsspel!

från spelexperten.com

Nu hoppas jag att ni fått lite mer inspiration!

Jag hittar hela tiden så mycket inspirerande och vackra bilder på Pinterest så snart kommer ett inlägg med massor av fin inredning också!

Kram på er och ha en fantastisk helg!

Likes

Comments

Hej mina vänner,

Visst är det svårt att vara sådär duktig hela tiden när vi gör val som konsumenter?
Det kan vara riktigt svårt att förhålla sig till vad du som konsument ska välja för att "handla rätt", både miljömässigt och etiskt. Vi kan även komma till det där med att många produkter även testas på djur. Plötsligt känner du att du inte alls vet vilka produkter du ska köpa eftersom du inte har kunskapen du behöver. Du vet inte heller var du ska hitta den informationen som gör att du kan göra rätt val.

Jag läser just nu miljöekonomi och vi har en bok som heter "Miljöekonomi för en hållbar utveckling", skriven av Håkan Pihl.
Igår läste jag ett avsnitt om företagens arbete med hållbar utveckling och så kallad grön betalningsvilja, som var mycket intressant. Tänkte nu dela med mig lite. Kom ihåg, jag är ingen lärare eller expert och jag skriver med egna ord utifrån vad jag själv har lärt mig.

Tänk såhär:

Du är kunden och företagen/producenten har ett informationsövertag över dig. Det innebär att det kan vara svårt för dig att veta vad företagen/producenterna gör för att minska sina varors miljöbelastning eller hur de egentligen handlar i etiska frågor rörande arbetskraft.
Hur vet du om ett företag verkligen har en bra hållbarhetsstrategi för miljön och hur vet du att det inte bara är ett marknadsföringstrick?

Här kommer ytterligare en part in, en extern kontrollinstans som kan vara en myndighet eller organisation med hög trovärdighet. De sätter sin märkning på varan så du vet att den uppfyller kraven och är ekologisk eller miljövänlig.

Företag kan även ansöka om ett ISO-certifikat. ISO 14000 visar dig som kund att företaget arbetar seriöst med miljöfrågor.

Dessa märken ska du kolla efter.
Bra Miljöval är svenska Naturskyddsföreningens miljömärke. De bedömer miljöpåverkan av en vara från råvara till slutprodukt, även energianvändning inkluderat.

Svanen-märkningen känner ni igen. Utvecklat efter initiativ från nordiska ministerrådet, det vill säga en nordisk märkning.

KRAV och EU-ekologiskt. KRAV är en svensk märkning som bygger på EU:s regler för ekologisk produktion men de har även egna krav på djuromsorg.

EU-ekologiskt är en märkning som garanterar dig att de varor du köper är producerade efter EU:s förordning om ekologisk produktion.

(Information hittar ni på hallakonsument.se)

Fairtrade - En märkning som bygger på ekonomiska, sociala och miljömässiga kriterier för att uppnå en hållbar utveckling med minskad fattigdom, för att förklara lite kort. Köper du fairtrade bidrar du till att odlare och andra anställda får bättre möjligheter till att kunna stärka sina arbetsförhållanden och levnadsvillkor.
Främjar ekologisk produktion och förbud mot bekämpningsmedel som är skadliga med mera.

TCO Certified är en internationell märkning för kontorsutrustning.
Kraven för detta märket omfattar socialt ansvar i tillverkning, användarsäkerhet av produkten och att produkten ska vara återvinningsbar, bland annat.


Hoppas att ni har nytta av informationen och kom ihåg att man tyvärr inte alltid kan lita fullkomligt på alla företags miljö- eller hållbarhetsmärkningar. Vissa företag skapar som sagt sina egna märkningar som inte kontrolleras externt.

Ha en fin lillördag!

Kram

Likes

Comments

Godkväll,

Jag kikade in på Granits nya hemsida och fick se massor av fint till balkongen, uterummet och lilla altanen.

Nu längtar jag lite till sommaren, hjälper inte heller att titta på "Hela kändis-Sverige bakar"... De bakade så goda och somriga bakverk så det vattnades verkligen i munnen.

Kolla här vad jag hittade för fint!

Och lite textilier till detta!

Från Hemtex!
Kolla gärna in deras varor med en grön symbol och läs om deras hållbarhetsarbete!


Ha en fortsatt trevlig måndagskväll.

Kram

Likes

Comments

Hej mina fina läsare,

Jag tänkte att jag skulle tipsa lite om serier, mysiga serier, tyckte att det passade fint när jag sitter här i sängen med en filt över mig och ser regnet genom fönstret. Känner mig trött och vill bara mysa Idag. 

En mysig serie för mig har drama, kärlek, lite mystik och är gärna lite historisk, utspelar sig alltså inte i nutid. Jag tycker inte om för mycket action, läskigt eller konflikt/skvaller-dramatik (typ Gossip girl, älskar visserligen, men oj så mycket drama hit och dit hela tiden, blir helt slut haha). Vissa program ska helt enkelt bara vara mysiga och ge en härlig, avslappnad känsla.

Här är mina favoriter:

1. Downton Abbey. Handlar om den aristokratiska familjen Crawley på det fantastiska, edwardianska lantgodset Downton Abbey. Utspelar sig under tidigt 1900-tal, ungefär fram till slutet av 1930-talet. Jag är mycket förtjust i den här serien som är full av kärlek, vänskap och intriger, liv och död. En stor del av min kärlek går till interiören och kläderna i denna serie.

2. Badehotellet. Gått på TV4 nu ett par säsonger, 4 säsonger tror jag. Handlar om ett danskt hotell precis vid danska kusten och utspelar sig under mellankrigstidens somrar. Hit kommer rika, danska familjer och personer för att tillbringa sommarmånaderna. Gästerna är alla goda vänner, men som bara ses på hotellet på sommaren. Det är grossisthandlare, skådespelare, fabrikanter och deras fruar och barn. Underhållande och härlig serie. Jag älskar deras kläder och jag inspireras otroligt mycket av interiören i hotellet, hotellrummen är ljuvliga. Alla hotellrum har olika färgsättningar där tapeterna tar mig med storm.

3. Hotell Halcyon. Även detta en mycket bra serie, tyvärr inte många säsonger. Utspelar sig på det femstjärniga hotellet Halcyon i London under andra världskriget. Dramatik och intriger i lyxig hotellmiljö, allt detta under krigets skugga. Nu kan ni nog utläsa en röd tråd genom mina favoritserier - Interiören i serien och den historiska tillbakablicken är det som lockar mig mest.

4. Sherlock. Nu en serie med mer spänning och lite detektivarbete. Hur mysigt är det inte att sitta framför Sherlock och försöka lista ut mysterier innan Mr. Holmes lyckas?
Den här serien har spänning, men blir aldrig otäck vilket jag uppskattar. Käre Dr. Watson, vem tycker inte om honom?

Där här ni några riktigt bra tips på serier!
Jag funderar nu på att börja se på Poirot eller Miss Marple av Agatha Christie. De har ju funnits länge, men jag har inte sett så många avsnitt, enbart ett här och där ganska sällan. Tror de kan falla mig i smaken. En mysig liten tant eller herre med lustig mustasch som löser mordgåtor i trevliga och spännande miljöer. Ja tack!
Är jag möjligtvis lite tant i min serie-smak. Kanske det, men det bjuder jag på!

Kram på er och mysig söndag!Lady Mary på Downton Abbey

Gästerna på Badehotellet serveras middag.

Gänget på hotell Halcyon.

Bilder lånade från Pinterest.

Likes

Comments

Min källa för nästan alla inspirerande bilder även här; Pinterest.

Inredningen i dessa bilder, helt fantastisk!
Vad vill jag säga med dessa?

Jo att en tv inte alltid måste vara centrum för din inredning i vardagsrummet. Öppna för trevligt umgänge genom att placera soffor och fåtöljer mitt emot varandra istället!
Vackert och inbjuder till många intressanta samtal eller varför inte ta fram ett sällskapsspel?

Hade jag fått ensamrätt att välja hade jag gömt tvn i ett vackert, antikt skåp. Dessvärre är det nog uteslutet om jag frågar H, haha.

Kramar Amanda

Likes

Comments