...är inte helt på 100%.

Ni vet ju hur det kan vara när man blir sådär uppslukad av inredning och inspiration att man bara vill sitta och bläddra bland inredningsmagasin i timmar, det är verkligen härligt!
Vid ett sådant läge vill jag bara visa visa visa här på bloggen, jag vill sätta ihop ett inlägg som är vackert skrivet och ser riktigt konstnärligt ut.

Ibland blir jag väldigt nöjd med ett inlägg & ibland blir det inte alls sådär snyggt som jag tänkt mig. Är ju ganska ny på bloggande och lite av en amatör när det kommer till bilder, men huvudsaken anser jag är att man tycker att det är roligt själv!

Just nu har jag nästan lite miniångest över bloggen, vad ska jag skriva om och när kommer det ett sådant inspirations-infall igen?

När bloggen blir ett måste snarare än min lilla tillflykt känner jag att jag istället gör mer rätt i att pausa lite. För min del blir det jag skriver alltid som bäst när jag är som mest inspirerad & en text om ett särskilt ämne blir som bäst när det bara kommer till mig, nu talar jag lite som en konstnär känner jag haha ;-)

- Mycket fokus har just nu varit på tenta och uppsats, samt redovisning, japp jag har haft allt detta samtidigt & även samtidigt som jag varit sjuk, energin har gått åt kan man säga.

Vad inspirerar mig just nu då?

Jo...

- Tankar om en kurs eller kortare utbildning i inredning eller feng shui i framtiden på min fritid, eller kanske under någon kommande sommar då man har ett lättare huvud så att säga haha. Eller ska jag kanske gå en lite längre utbildning på 6 månader/ett år när jag är klar med studierna?
Den inspirationnstanken kom då jag läste hur mycket hon som skriver min favoritblogg har på sin meritförteckning, och det lät verkligen bara som roliga utbildningar i mina öron! Jag kommer absolut att ha detta i mina tankar och som en liten dröm.

- Att få vara med min pojkvän som jag nu kan kalla honom högt, att få spendera tid tillsammans. Han inspirerar mig också genom att jag kan fundera på vilken stil han skulle vilja ha i sin drömlägenhet/drömhem. Det är en typ av inspiration jag tycker är lite trevlig, att fundera ut hur drömhemmet skulle se ut för olika personer i min närhet. 


Ha det fint mina fantastiska läsare så kommer jag skriva så snart jag har en riktig inspirationsdag!


Kramar


Likes

Comments

Summan av kardemumman:

- Jag är nöjd, det är svårt att visa den exakta nyansen på gardinerna, men de passar mycket bättre med resterande inredning än de förra.

- Det är svårt att göra en studentlägenhet sådär mysig och fin som jag vill ha den, men jag försöker!

- Jag är kass på att fota, kanske ngt jag borde gå en kurs i? haha.

(jag är i skrivande stund på jakt efter nya prydnadskuddar till min säng, de jag har passar inte riktigt in känner jag. Skulle vilja ha enfärgade, färg eller material är jag dock inte bestämd över ännu.)

Doftljuset i fönstret luktar såå gott, Yankee Candle - Soft blanket.

Kram på er!!


Likes

Comments

Så mycket nytt & snyggt! Ett smakprov på lite av varje från lampor till mattor och tapeter med mera.
Vårnyheter bland inredning piggar ändå upp en väldigt förkyld tjej!


Kram på er!

Likes

Comments

Dessa stolar i den mörkbruna nyansen blir så snygga till ett runt bord. Lite bistrokänsla. Perfekt till en liten frukosthörna!

På bilderna ser ni hur man kan matcha stolarna till lite olika typer av bord. Alla bilder har lite olika stilar vilket jag tyckte var roligt, att det går att inreda med samma stolar på så olika vis!

​Bilderna kommer från Pinterest. 

​Kramar!

Likes

Comments

Hejhej,

Läste ett roligt inlägg på Sköna hem's hemsida där skrev om och visade bilder på hur Ikea-kök kunde se ut hemma hos privatpersoner, vilken rolig och inspirerande grej tyckte jag!

Jag lånade två av bilderna med mina två favoriter så kan ni få en liten tjuvkik redan nu, men jag tycker att ni ska gå in och läsa själva!


http://skonahem.com/kok/inspireras-av-andras-kok-11-ikeakok-ur-verkliga-livetEtt till tips!

På Ikeas hemsida kan du klicka på fliken kök och sedan längst till höger står det "Stilguiden för kök" och där klickar du sedan och kommer fram till bilder på kök. När du klickar på en bild och får fram den kan du sedan klicka på de olika köksdelarna för att byta ut dom och på så sätt bygga upp ditt eget, personliga kök. Hur kul som helst att sitta och pyssla med!


kram från snorig tjej haha.

Likes

Comments

Hejsan,

Så skönt att vara hemma i min lilla lägenhet igen, jag tycker att den är väldigt mysig faktiskt. Kan knappt vänta tills jag kan sätta upp mina nya gardiner och visa er.

Väldigt förkyld så jag sover mycket o kämpar på med plugget.

Snart mår jag bättre & är piggare med ny energi. Ska blir så roligt med en ny termin nu! Funderar också på att testa lite nya maträtter, tycker om att äta mycket grönsaker!

Varför är det så att vissa aldrig blir sjuka och en annan fångar upp första, bästa bacillen? Det är orättvist!

Ni får ha det så bra & så dyker jag upp så fort energin är tillbaka!

Kram


Likes

Comments

Min mamma är verkligen duktig på dukningar & på att fixa till en riktig feststämning i huset! 

Kvällens dukning gjorde vi tillsammans, visst blev det vackert?

& fantastiskt att även skumpan gick i guld!

Likes

Comments

Godmorgon,

Varje morgon denna veckan går jag upp, nej kämpar mig upp ned den här jäkla förkylningen rättare sagt, för att läsa.

Det är lite stressigt just nu & då försvinner min inspirationsanda lite så jag återvänder så snart inpsirationsglädjen återvänder!

& det kommer vara snart, för jag har ju fått två prenumerationer i julklapp!!

:-)

Kramar

Likes

Comments

Hej finisar,

Har under några dagar haft lite tomt på ideer om vad jag ska skriva om här i min lilla blogg. Mycket annat har tagit upp tiden och tankarna. När jag satte mig med datorn och kollade lite olika hemsidor kom jag dock fram till att nej, jag önskar mig inte så himla mycket nya saker nu.

Jag är väldigt nöjd med det jag har fått i julklapp och allt jag redan har i min lilla lägenhet i Karlstad och jag har tänkt pyssla lite i den när jag åker hem igen. Jag ska bland annat byta gardiner, sätta upp min nya tavla och se vart mina små nya skålar ska få stå, tänkte kanske ha dom framme på mitt köksbord med något gott i?

Det är väldigt trevligt att pyssla lite i sitt hem och känna att man är nöjd med helheten och de ting man äger.

Jag tänker i skrivande stund på mitt framtida hem, hemmet efter studentlägenheten. Jag är så nyfiken på vart jag kommer att bo. Gissar att det blir en flytt till en större lägenhet, men frågan är om jag kommer att flytta till en helt egen eller om jag kommer att vara sambo?

Och i så fall, kommer hemmets inredning att skilja sig stort beroende på om jag bor själv eller inte?
Tar man väldigt mycket hänsyn till sin sambo om man tror att denne vill ha exempelvis en annan stil, vilja ha andra material i möblemanget eller kanske ha mer maskulina inslag?

Jag vet om att vissa, här tjejer, anser att de inte längre kan ha för mycket rosa, sängkläder t.ex., när de har pojkvän eller går in i sambolivet. Den tanken hade aldrig slagit mig tidigare och personligen så kände jag "Varför inte? Jag tycker om rosa och speciellt gammelrosa. Varför skulle en kille ha ont av det om jag kombinerar det tillsammans med grått eller beige?"
En annan sak är väl om man har väldigt mycket rosa och som går i babyrosa toner, då förstår jag tanken mer, men jag blev mest överraskad av påståendet och tyckte det var roligt att få begrunda detta.
Gäller detta "rosa" även annat i inredningen som säg en kristallkrona i taket? Är det för feminint ha?

Likt allt annat så är väl detta en smaksak där alla är olika och olika flickvänner & pojkvänner kanske vill vara med och bestämma olika mycket i inredningen i sina hem. Jag hoppas iallafall att jag, när tiden är kommen, får ganska så fria händer, tror ändå att jag kommer att inreda mer med "vår stil" än att enbart se till min egen ;-)


Det här hade jag älskat till mig själv, men är inte helt övertygad om att jag velat ha det exakt såhär om vi varit två.

...& dessutom för rosa eller godkänt?

Kan man få ha en mönstrad tapet med vackra blomrankor i sovrummet eller är det samma som fenomenet "rosa" ?

Även dessa två sovrum föll mig i smaken, dock hade jag nog valt det första om vi varit två och det andra om jag skulle bo själv. Inte säker på varför, men så känns det.

En sak börjar jag dock bli allt mer övertygad om - Jag vill hellre ha mörkare väggar än helt vita för jag tycker det är mer vilsamt, romantiskt och harmoniskt.

Vad tänker ni?

​Bilderna är lånade från Sköna hems galleri - in och kika där och inspireras ni också!

Kramar

Likes

Comments