View tracker

Bilder lånade från elle.se

Vad tycker ni om den nya trenden med ädelstenen
agat?

Lite fräck är den allt! Kan absolut tänka mig denna ädelsten som bokstöd eller glasunderlägg, lite läckert!

Får se hur mycket vi får se av den här trenden framöver. 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Godmorgon!

Idag ska jag hem! Det är fredag! Jag är glad!

Sitter och kollar på Malou efter tio, Therese Lindgren, Youtube-bloggaren, är besökaren. De talar om hennes panikångest-attacker. Känner inte riktigt till henne då jag inte tittat på hennes videobloggar, men hon sa något som jag tyckte var intressant.

"Du är så känslig har jag fått höra många ggr och nästan alltid med en negativ klang".

Varför är det så?

Jag anser idag, efter en hel del "Men du tänker för mycket!" - Vadådå, det är väl en himla tur att vi alla är olika!

Låt alla få vara sig själva och jobba med dina egna positiva och kanske mindre positiva sidor istället. Du vinner så mycket annat i livet på att lära känna din personlighet anser jag. Du kanske upptäcker att du passar perfekt för ett visst yrke, hittar nya intressen etc.

Nog om det, nu vill jag tipsa om tre trevliga böcker och "Coffeetable"- böcker!

Lite träning & hälsa-pepp med Cameron Diaz, underbara bilder med Ralph Lauren samt inspirerande inredning med Lexington!

Du hittar dom på Adlibris!


Likes

Comments

View tracker

Idag blev det en liten tripp till Ikea, där jag köpte ramar till mina tavlor som ska hänga över sängen.

Får se vad tomten kommer med för klappar, om min tavla som nu är uppsatt får lite sällskap eller ej. :-)

Imorgon ska jag åka hem över helgen!

Helt fantastisk! Jag älskar den.

Ser dock lite ensam ut för tillfället haha. Tavlan är 50x70 cm för er som undrar och kommer från Posterstore.

Likes

Comments


Jag önskar mig julgranskulor som jag kan spara & hänga i julgranen varje år. Jag älskar Elsa Beskows illustrationer och julgranskulorna är ju så vackra! Dessa vill jag gärna ha en 6 st och kombinera med Kähler's stilrena julgranskulor, de vita med pärlemorvita ränder.

royaldesign.se, dukatbord.se


Till min Swedish Grace-samling, som ännu enbart består av 6 kaffemuggar.

Skål 60cl samt tallrik 27cm.

Cervera eller Önska-butiken, finns även på royaldesign.se


En större vas som jag också i framtiden kan ha vackra liljor i. Jag tycker om dessa två, lite olika i design. Den första Omaggio är 30,5cm hög och den andra Hammershøi är 25cm. Båda från Kähler.

designonline.se, dukatbord.se eller royaldesign.se

Likes

Comments

Hejsan,

Idag har jag varit på två olika studiebesök. Det första var på Samhällsbyggnadshuset där vi träffade en miljöstrateg som jobbar för Karlstad kommun. Det andra var hos räddningstjänsten.

Båda studiebesöken tyckte jag var väldigt intressanta och givande. Det är spännande att få en liten inblick i olika yrken, bland annat sådana som jag själv skulle kunna ha i framtiden.

Det som jag funderar över mest efter dessa studiebesök är hur otroligt mycket miljöarbetet kan skilja sig i de svenska kommunerna! Karlstad anser jag har kommit mycket långt i sitt miljöarbete och planering för att bli en grön stad. Detta är något jag märkt även utanför skolan med exempelvis kollektivtrafiken där bussarna går på biogas eller är elbussar (det står ofta på dom) och med hjälp av lite andra slogans man snappar upp här och där i stan ("Håll Karlstad rent" t.ex.) . Det känns helt enkelt som att det i Karlstad finns en tydligare kommunikation till kommunens invånare om diverse projekt, information osv. Detta gör det enklare för befolkningen att hålla sig á jour och göra mer gröna val.

Jag gick in och tittade på en rankning år 2016 av våra 290 kommuner, vet ni att Karlstad ligger på 11e plats, har även legat på en femte plats, medan min hemkommun Kungsbacka har tagit sig upp på en 146e plats (från 154e) - Skäms på min hemkommun!!

http://kommunrankning.miljobarometern.se/hela-listan

Kolla här:

http://kommunrankning.miljobarometern.se/resultat/var-egen-kommunenkat/kungsbacka

Hur mycket vet ni där hemma i Kungsbacka vad kommunen gör för miljöarbete?

Det som jag vet om - och kan räkna upp såhär utan att ha läst mig till - är solpaneler på skolor och andra byggnader samt de där bruna påsarna som alla hushåll får till sitt matavfall som senare ska bli biogas.

Kontentan av detta är alltså att jag anser att kommunernas arbete inom miljöfrågor är otroligt viktigt då kommunerna är den offentliga sektor/förvaltning som är närmst allmänheten. Miljöarbetet styrs främst av Miljöbalken och Plan- och bygglagen och viktiga verktyg är just lagar och restriktioner, men även utbildning och kommunikation!!

Det är genom utbildning och kommunikation som kommunerna kan nå ut bäst till sina invånare -

Hur ser kommunernas miljöarbete ut och vilka projekt håller man på med?

Vad kan vi som enskilda individer/inom enskilda hushåll göra för gröna val?

Hur kan enskilda hushåll få bli en del i kommunernas miljöprojekt?

KOMMUNIKATION!


Här kommer lite bilder från dagens föreläsning samt kort jag tagit direkt på kommunernas hemsida för att visa på att jag finner informationstillgängligheten väldigt olika i Karlstad respektive i Kungsbacka.Från vårt studiebesök, här får vi ta del av vilka utmaningar Karlstads kommun tagit fram och anser är viktiga.

Ursäkta den väldigt dåliga bilden, tog den i all hast.Lite nyckelord om vad Karlstad är väldigt duktiga på/är långt fram med.Visste ni att ni kan söka bidrag om ni installerar solceller på ert hus?

Detta är vad jag fann på Kungsbacka kommuns hemsida.Även detta var lite läsning jag hittade på Kungsbacka kommuns hemsida, visste du att du kan göra en energikalkyl?

Eller få tips och råd om hur du i din vardag kan minska din klimatpåverkan?

Överlag fann jag ingen riktig helhet eller tydlig information om kommunens miljöarbete vid första anblicken vilket jag tycker är synd!Liten jämförelse med Karlstad kommuns hemsida. Jag fann deras hemsida bättre strukturerad med en egen flik för miljö och energi, samt som ni ser mer information som riktar sig till invånarna.

Lite kort om vilka skillnader det kan finnas i våra kommuner.

Vad tycker ni?

Har ni andra uppfattningar?

kramar

Likes

Comments

Jag tänker väldigt ofta på hur jag vill att mitt framtida, förhoppningsvis lite större, hem ska se ut.

Hur ser mina prioriteringar ut för ett sådant rum som exempelvis köket?

Vilka stilar tycker jag om och vill anamma?

Jag har varit inne på Sköna Hem's hemsida och tittat i deras bildgalleri efter lite inspiration. Jag har också varit inne på Pinterest där jag skrev in lite olika sökord och inspirerades.

Här kommer lite bilder där ni kan se lite mer hur jag tänker och vad jag skulle vilja ha i ett kök.I ett kök vill de flesta ha mycket ljus och köksinteriören går oftast i vitt för att det anses stilrent och fräscht. Därför tycker jag att det kan vara en god idé att ha ett mer värmande inslag som ger mer liv åt det vita och ljusa.

Detta kan exempelvis vara:
- ett kakel mellan köksbänk och köksskåp

- en tapet med ett vackert mönster bakom ett stänkskydd i glas

- en tegelvägg

- trägolv istället för klinkers.Ett alternativ till köksskåp över köksbänken är att inte ha några alls. På så sätt skapar du känslan av mer rymd och ett luftigare kök. Istället kan det vara snyggt med:

- En vägg som är helt fri från köksskåp. Tänker mig här något i stil med bilden till vänster.

- öppna hyllor över köksbänken på väggen där du ställer upp ditt finaste porslin och glas. Det som inte får plats eller som man inte känner för att ha framme kan få stå i skåpen under köksbänken.

- Varför inte investera i ett vitrinskåp där du har ditt porslin istället?Jag tycker att det är så fint att ha ett litet bord med kanske enbart 2 - 4 stolar som ett frukostbord i köket och ett större matsalsbord i vardagsrummet eller matsalen (om man har ett rum för detta).

Här tycker jag att man kan sväva ut lite och ha två riktigt fräcka stolar, en ljuvlig taklampa, en färgglad matta som ramar in frukostplatsen etc, använd din kreativitet! Håll dig dock till en stil som passar ihop med resterande inredning. Själv skulle jag tänka lite "franskt kafé" för min frukostplats.Jag vill gärna odla kryddväxter i mitt kök och ha dom i fina små krukor. På bilderna ser ni lite roliga idéer.Schackrutigt klinkergolv kan vara lite fräckt att ha i kök. Ett alternativ om man har trägolv istället är att måla det i schackrutor i en ljusare grå nyans och en mörkare.


Bilderna är alltså lånade från Sköna hem's galleri samt från Pinterest

Hoppas ni fått lite trevlig inspiration och har en jättemysig första advent!

Kramar

Likes

Comments

Hejhej,

Idag blev det visst att åka & kolla på bandymatch!

Min kusin smsade mig och sa att hon skulle spela i Karlstad och jag sa att jag självklart kommer och kollar! Så himla roligt tycker jag och den här närheten till så mycket är något jag älskar med Karlstad. Jag kommer typ överallt med buss på ganska kort tid! Hemma så är det ju bil man måste ha för att smidigt ta sig till vissa platser.

Jag är verkligen så glad över hur självständig jag kan vara här! Härlig känsla. Jag gör så mycket trevliga saker haha!

Åkte sedan in till stan igen och kollade inför lite juklappsinköp, otroligt mycket folk på stan idag såklart!

När jag stod och väntade för att ta bussen hem fick jag se och höra hur en pappa verkligen skällde ut sitt barn. Sådant kan jag bli så arg på! Jag är inte den som vill döma någon eftersom jag varken har barn själv eller vet hur sitautionen hade utvecklats till att bli sådan att pappan kände att han måste skälla ut sitt barn högt inför andra människor, men jag tycker att det är pinsamt. Jag förstår att barn inte alltid är på bra humör och att föräldrar kan vara stressade och att man ibland måste säga ifrån. Jag tyckte dock så synd om detta barn och jag blev så arg på den här pappan som känner att det är okej att svära och vara högljudd och tyken - seriöst tror du att ditt barn kommer att lyssna och bli lugn och glad igen när du uttrycker dig så?

Ville med börja gråta när jag hörde tårarna komma på den stackars ungen, förmodligen tyckte även han att detta var väldigt pinsamt.

Kände att jag behövde skriva av mig detta haha, blir så arg på föräldrar som måste svära och bete sig mot sina ungar.

Jag vill inte låta som att jag kommer att bli den bästa och mest idealiska mamman när tiden är inne, men jag anser att man även ska visa sina barn lite respekt. Arg får man bli, men du är den vuxna och någonstans tycker jag att du är den som ska tänka lite extra på hur du uttrycker dig. Svära och hota med uteblivet lördagsgodis och allt vad det var högt inför andra människor tycker inte jag är riktigt okej.

Igår handlade jag lite adventsmys till mig själv, även jag ska ha lite adventsfika imorgon tänkte jag.

Kram på er!Såhär mysigt hade jag det igår!

Likes

Comments

Godeftermiddag,

Jag tänkte väl inte riktigt på hur ironiskt det känns att skriva om loppisfynd idag när det är Black Friday. Hela den här grejen med Black Friday känns så intensiv liksom, ni vet som när man sett vilket liv det blir i en myrstack om man stör deras ordning på något sätt?

För sådana är vi ju! Galna myror som springer runt som yra höns för att det är superrea, ganska roligt när man tänker efter haha. Även jag fick mig en liten släng av den här hetsen, "Ska jag passa på att köpa den där galet snygga tröjan nu?" "Och ja dessa ljusstakarna var ju fantastiska!"

I vilket fall. Nu tänkte jag ge loppisar lite mer cred. Det går faktiskt att göra jättefina fynd! När jag hade fått mitt antagningsbesked och hade fått hyreskontrakt på min studentlägenhet åkte jag och min mormor till Varberg och besökte secondhand-butiker. Jag behövde ju lite porslin och annat till mitt kök och jag kände att det var värt ett besök innan man shoppade loss på Ikea liksom (Även om jag tycker det är jätteroligt att gå på Ikea!).

Jag hittade detta för 130kr allt som allt:

- fyra frukostskålar

- fyra vitvinsglas

- fyra frukostassietter

- en helt tillsynes ny pajform

- en ugnsform i glas

- en jättefin vas som jag just nu har fyllt med värmeljus

Inte så illa ellerhur?

Besöket i Varberg blev mycket lyckat och mycket roligt!

Kram

Likes

Comments