Igår hade jag en mycket förkyld söndag där jag enbart hängde i soffan med undantag för då jag reste mig för att tända lite ljus runt om i vår lilla lägenhet. Gick fram till fönstret för att tända ljuset i min lykta och såg då att bilen på parkeringen alldeles nedanför hade ljusen på. Tyckte så synd om denna någon som glömt att stänga av ljusen och skulle få börja sin måndagsmorgon med att upptäcka att batteriet i bilen hade dött. Snäll som jag är ville jag genast försöka hjälpa till och kom på att jag kunde posta ett anonymt inlägg med bild på Jodel (En app/Ett diskussionsforum där alla användare är anonyma). Sagt och gjort, det blev ett inlägg och jag kände mig ändå nöjd med att iallafall ha försökt att hjälpa till och nå ut till den stackars ägaren. Ska väl också tillägga att Jodel används flitigt här uppe i Karlstad.
MEN - stunden efter kommer såklart den där typen som ska kommentera mitt inlägg och bara trollar bort min känsla av att ha uträttat en god gärning.
Jag fick inget "Vad snällt av dig" eller "Grymt, hoppas att ägaren ser detta" utan jag fick en rättning för att den här typen tyckte att jag skrivit fel reg-nummer. Säg att jag skrivit ABC123 men denna personen ansåg att det skulle vara ABB123 och skrev bara "ABB123 dessutom". Jag hade faktiskt inte skrivit fel.

Hur tråkigt är det inte när vi försöker göra goda gärningar eller ge snälla komplimanger och det bemöts med ett rättande för att du "sagt fel" eller förstått fel.
Jahopp, jag försökte bara göra en bilägare glad över att slippa ett dött batteri.

Förstår ni vart jag vill komma med det här?
Jag undrar ibland varför konversationer på sociala medier är så hårda, varför det hackas fram och tillbaka på varandra. Varför man alltid måste vara så hårdhudad och kunna ta allt med en klackspark. Alla är vi ju olika hårda och mjuka, känsliga eller okänsliga. Inget är rätt eller fel, men du ska alltid kunna ta det som människor säger med en klackspark och du gör fel om du blir ledsen och tar åt dig. Jag undrar när det blev norm att vara en "klacksparks-person". Jag undrar varför vi inte istället vänder på det och ifrågasätter varför vi inte försöker vara mer ödmjuka och vänliga. Jag undrar varför det är så få människor som vågar ge en vän eller främling en komplimang för den snygga jackan eller det vackra halsbandet.
Jag undrar om vi inte skulle må bättre över att göra fler goda gärningar, våga vara snällare.
Och snälla, svälj det där rättandet eller sarkastiska svaret för det låter inte alltid så trevligt.

Det är verkligen inte svårt. Säg att den där typen istället hade kunnat formulera sig annorlunda och skrivit "bra gjort, men står det inte ABB?". Det hade gjort mig glad och inte alls fått samma effekt att jag känt mig lite bestulen på min goda gärning.

Det kanske inte var illa menat av den här typen, men ändå, jag avskyr rättningar och korta svar när jag försöker göra något snällt. Jag kan dessutom verkligen ogilla lata, fördomsfulla diskussionsforum på nätet där alla ska veta bäst och där få faktiskt väljer att formulera sig ordentligt eller vänligt eftersom de ändå gömmer sig bakom skärmar. Håller mig undan dessa därför att de gör mig obekväm. Jag blir obekväm när jag ser hur lite vänlighet som finns där. 

Så avslutningsvis för er som vill bli mer ödmjuka, här är två tips:

1. Säg eller skriv aldrig något till någon som du inte hade kunnat säga till en vän eller till en kollega i fikarummet (Citat från podden Stilsnack hehe).

2. Överväger du att hjälpa en främling eller berömma någon för att ha gjort ett bra jobb etc så är mitt tips att våga göra det. Jag tror att vi mår bättre av att vara vänliga mot andra.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

En stilren hylla för 499kr!
Själv funderar jag på denna istället för en drinkvagn i nya lägenheten, vad tror ni om det?

ELLER...

Detta laptopbord för 399kr, nästan ännu snyggare faktiskt!
Kolla här;

Bilder utöver Ikeas kommer från Pinterest!

Likes

Comments

Godkväll!

Jag har hittat ett så snyggt men enkelt avlastningsbord från Mio. Vad tycker ni om detta?
Passar ju perfekt bakom soffan om soffan inte står längs med en vägg eller kanske i hallen under en stor rund spegel.

Ligger på 1495kr och finns även i vitt!

Bild från Pinterest

Likes

Comments

Jag tycker om mat, all sorts mat. Det gör det dock lite lagom komplicerat att hålla sig borta från gluten. I somras fick jag nog en dag på jobbet. Kände, nej nu orkar jag inte mer. Ha ont i magen konstant, varannan dag magknip och varannan dag vara upplåst. Så fruktansvärt pinsamt jag har tyckt (och fortfarande till viss del tycker) att det är med magproblem. Gå och vara arg på sig själv för att man känner sig pinsam med en mage som är som en ballong fylld av luft. Ilskan på mig själv gör i sin tur att jag får ännu mer ont i magen, jösses. Haha, vill ju skratta när jag skrivet det, men nej usch vad hemskt det har varit!

Som sagt, jag fick bara nog en dag på jobbet och med tårar i ögonen kände jag att nu Amanda, nu prövar du glutenfritt! Ville egentligen inte för jag visste hur mycket gott jag måste avstå ifrån och att det liksom bara blir krångligt att hålla reda på, särskilt när man ska ut och äta eller är iväg på semester. Idag blir jag fortfarande llite ledsen när jag kollar på bakprogram på TV eller bara är ute på stan och ska fika. Mina valmöjligheter har krympt en del. och jag känner mig jobbig, vansinnigt jobbig ibland när jag ska äta middag hos någon. Å andra sidan, har inte jag lika stor rätt till att bli bjuden på middag som någon annan?

Magen då?

Jo tack, jag kan numera räkna på mina tio fingrar de gånger jag haft ont i magen sedan i mitten av juni. Hur tror ni att jag känner över detta?
Så jäkla fantastiskt underbart! Trodde ju i princip att jag skulle bli tvungen att gå runt med konstant ont i magen och IBS-problematik varje dag. Helt ärligt så vet jag faktiskt inte exakt hur mycket glutenintolerant jag är, men det räcker faktiskt för mig med det faktum att jag känner mig "normal" igen, som mig igen, och att jag mår så mycket bättre. Jag vet ju om att min stress sätter sig i magen, vissa får migrän, jag får IBS.

Återigen, jag älskar mat & mina favoriter är crossianter. Jag älskar dem. Min födelsedagsfrukost tillsammans med en kopp kaffe och färskpressad juice. För ett tag sedan hittade jag glutenfria crossianter i ICAs frysdisk - YES!

Vad vill jag säga med allt detta?
För det första något som irriterar mig vansinnigt mycket - LÄGG NER alla skämt om hur löjligt det är med att alla ska börja med glutenfritt helt plötsligt, vi har det fan inte lätt vi som faktiskt har "jobbiga magar". Jag önskar er alla taskiga skämtare en riktig fismage varje gång ni ska gå på fest eller dejt, så det så.
För det andra - Kanske ska vi sluta vara så sjukt rädda för att prata om magen. Jag tror att det finns många fler än jag som faktiskt går runt och mår dåligt för att stressen sätter sig i magen.

Ha en fin kväll, det ska jag - med en tenta som äntligen är avklarad!

Kramar

Likes

Comments

"Amandas hörna"

Skrin & anteckningsböcker - Nordstjerne, finns hos rum21.se

Bok - Coco Chanel - Collections and Creations, jag fick min i julklapp, adlibris (?)

Bilder - Sletvoll, Pinterest

Doftljus - Rituals

Trevlig helg!

Kram

Likes

Comments

Vad tycker ni?

Visst blev den fin, min första moodboard! Jag döpte den till "Lyxen av höst".

Kuddar - HM Home

Soffa - Ikea

Champagneglas - IIttala, cervera.se

Soffbord - Mio Möbler

Ljusstakar - Skultuna, designonline.se

Vas - AYTM, dukatbord.se

Eucalyptusbukett - mathem.se

Lite inspiration till vårt vardagsrum i nya lägenheten vi flyttar in i till våren!
Vad tycker ni om färgskalan? lite beige/dusty pink till mässing och eucalyptusbladens lite blekgröna nyans.
Inspirerats av höstens trendkulörer som går i rost/rosa/rött.

Fler moodboards kommer att komma upp nu när jag upptäckt hur kul det var att göra!

Kram på er!

Likes

Comments

Hur många gånger möts inte vi alla av "men" eller "jo fast..." när vi försöker komma med lösningar eller nya idéer?

I tisdags satt jag och kollade på nyheterna och det kom ett inslag om dålig täckning i nya, energieffektiva hus.
I inslaget lät de till och med en professor kommentera det hela och han talade bland annat om extra, dyra kostnader för lösningar som ger bättre täckning. ​
Jag blir så trött.

Hur lätt tror ni att det är att vara en positiv miljövetare som vill sprida kunskap och berätta om fördelar med miljövänliga, hållbara och nya lösningar, idéer och produkter när det hela tiden bemöts med "fast då fungerar inte detta" eller "ja, fast då kan man inte göra si eller så". Att TV4 nyheterna tvunget ska ha med ett inslag som kastar ett nytt, negativt ljus på framtidens lösningar. Det skapar så lätt nya "men" eller "Jo fast..." och förmodligen kommer många ännu en gång tänka "miljö = dyrt och jag har inte råd att bry mig".
Jag tror ju dock att det inom en snar framtid kommer att komma fram ett ännu bättre, energieffektivt hus där man funnit någon smart lösning på detta. Utvecklingen går ju knappast bakåt inom detta forskningsområde. 

Ett annat inslag de hade med i våras tog upp slarv med källsortering och om hur en stor del av soporna ändå bränns upp, trots att vi källsorterar. Missförstå mig inte, det är verkligen bra att berätta om när något inte sköts på rätt vis och när något är dåligt. Uppstår fusk eller problem så ska det ju talas om så att man kan stoppa problemet. Jag kände dock ändå mest "Fan, nu slutar väl folk att källsortera också".

Ja, för visst är det väl så?

Vi är ganska lata och gör inte något om vi inte måste så om källsortering ändå inte lönar sig eller ger positiva resultat i alla lägen så skiter vi hellre i det, det slarvas ju på sina ställen ändå.
De flesta tror också på ALLT som medierna säger, tänker inte på att nästan alla tidningar idag är vinklade och ja, överhuvudtaget inte på att vara källkritiska.

Rätt attityd då? Jo... Vänd på det hela!

Det lilla gör visst mycket! Tänk positivt och klappa dig själv på axeln när du handlar och väljer bort plastpåsar. Gör det istället för att tänka "det gör ändå ingen skillnad för alla andra fortsätter ändå med plastpåsar". En negativ attityd tar ingen framåt. Förstår ni?
Var lite mer som i Pantamera-reklamen och tillåt er att känna lite hybris varje gång ni pantar burkar istället!

Råd jag vill ge er alla:

- Vi lever alla på samma planet, allt som är bra för naturen, även det lilla, är bra! Vi är bara människor och inga superhjältar men det vi kan göra, det lilla som rör hemmet och hur vi lever våra liv kan vi göra och borde göra.

- Det hjälper visst att källsortera, cykla eller ta buss oftare istället för bil, att börja ha med sig en snygg tygpåse när vi handlar istället för att köpa massa plastpåsar och att välja närproducerat eller Fairtrade-märkt - GÖR FLER DET LILLA SÅ GER DET JU STÖRRE RESULTAT ÄN ATT VARA NEGATIV OCH INTE GÖRA NÅGOT ALLS!

Jag tror på er!

Kram .
Likes

Comments

Han är den finaste jag vet. Ler och ser så stolt ut när han kommer med rosor i min favoritfärg. Han tyckte att jag skulle få prova min vackra vas från Kähler.

Kram på er!

🌹

Likes

Comments

Godeftermiddag,

Är det inte typiskt att man ska behöva bli förkyld igen?
Jag har nog varit för ivrig att påbörja träningen igen så där fick jag. Men men, det är bara att lyssna på kroppen och faktiskt sakta ner på tempot!

Ska jag istället berätta vad som står på min önskelista?

Jag har hittat en jättefin ljusstake från Åhléns, en handkräm jag suktar efter och ett läppglans från Clarins som jag tidigare haft men nu hittat rätt nyans.


Åhléns - 199kr!

Rosewood Shimmer heter nyansen jag vill ha.

Ett måste varje höst och vinter har jag lärt mig!

Det var dagens lilla önskelista det!

Ikväll ska jag och H kolla på sista Harry Potter-filmen. Vi har kört lite marathon, väldigt mysigt nu när hösten blir allt mörkare och kyligare!
Vad ska vi kolla på här näst tro?

Kram på er!

Likes

Comments

Godkväll!

Jag var inne och kikade på Åhlens hemsida och jag måste verkligen visa er hur mycket fint de har i sitt bra val sortiment för skrivbord/hemma-kontoret!

Tycker ni om ordning och reda? Då ska ni kika in hos dom. Vill verkligen be er att tänka till lite extra när ni ska köpa anteckningsblock, kalendrar, pärmar för papper och så vidare. Det är så enkelt att numera köpa miljömärkta produkter eller produkter som är gjorda på återvunnet material. Det kommer kännas lite bättre i hjärtat, jag lovar.


Visst är det fint när alla organiseringsartiklar går i samma färg och design? Det ser så mycket mer stilrent ut!

Allt kommer från Åhlens Bra val-sortiment och finns även i färgerna blå, grå, svart, natur och ljusgrå/vit.

Vet ni vad jag också hittade??

Brevpapper!

Åh vad längesedan jag hade brevpapper. Vilken nostalgi det väckte. Jag och en kompis brevväxlade kommer jag ihåg. Vi sågs inte så ofta så det var en mycket rolig idé om att vi skulle brevväxla. Jag blev så glad varje gång det kom ett brev till mig!

Någon som vill brevväxla med mig haha?
Varför har vi slutat med det egentligen??

Kram på er & missa inte Wahlgrens värld ikväll!

Åh, jag vill ha! Passar ju mig perfekt som älskar naturen.

Likes

Comments