Februari! Det är ungefär tre månader sedan jag skrev här sist. Det har varit lite mycket den senaste tiden, plugg, jul, jobbstart, plugg, födelsedagar, plugg, plugg. Men! I morgon jobbar jag halvdag och sedan ska jag iväg och skriva det SISTA provet! Förhoppningsvis så klarar jag provet..annars blir jag något matt. Jag är så less på det just nu så jag kan ta ett dåligt betyg bara jag slipper skriva om. Men det vore ju fint att lyckas lite bättre än att bara bli godkänd..såklart.

Jag har nu avklarat fyra veckor på jobbet efter min långa föräldraledighet. Det har varit en chockartad upplevelse för min kropp, jag trodde att jag som är i farten hela tiden inte skulle bli helt färdig men efter första veckan hade jag världens träningsvärk. Det var lite tyngre än vad jag mindes det. Men nu väntar några mindre intensiva veckor på jobbet åtminstone. Skönt att få lugnare tempo där samtidigt som plugget blir klart.

Julen passerade, som vanligt, i en rasande fart. Nyår firade vi hemma och överraskade barnen med att berätta att vi bokat en utlandsresa till Augusti. (alla barn utom mini blir med den här gången). Sam har fyllt fyra år (!!) och snart vankas 7 års kalas tätt följt av 3 års kalas och 1 års kalas. Det är så sjukt mycket födelsedagar i den här släkten första halvan av året. 😅

Ja lilla Elvis fyller snart 1 år, om mindre än 3 månader. Hur är det möjligt? Jag svär att det känns som veckor sedan jag med lite panik insåg att det bara var 1 minut mellan värkarna. (fast de glesade ut när vi väl var på väg till FL). Våran goding som nu har munnen halvfull med tänder, pekar på lampan, klappar händerna och vinkar hej hej och som fullkomligt älskar att vara minst och få mest uppmärksamhet från alla sina syskon. 😍 Jag önskar så att jag kunde spola tillbaka tiden ibland, att få uppleva dem alla som små en stund igen. Tiden går så fort och det är så mycket saker som man inte längre minns?!

Ute droppar det för fullt och barnen kommer in med dyngsura skor, lite för tidigt för detta plask va? Neo lyckades först paja dragkedjan på son vinterjacka så vi fick köpa en ny, sedan tappade han bort täckbrallorna så vi fick köpa ett par nya idag. Jag svär att den grabben skulle tappa bort sitt eget huvud om det inte satt fast! Vi längtar efter sommar allihopa tror jag. Lätta kläder och lediga dagar. Ledighet. Att jobba dagtid och enbart vara ledig lördag och söndag är inget vidare. Så lite tid och så mycket jag vill göra! Måste försöka planera bättre, kan inte leva i längtan efter semestern då man får mer tid över.

Jag fixade håret i helgen, det var så längesedan jag färgade det så jag hade min naturliga hårfärg (inte haft på typ 17 år).. Tänkte att det borde väl vara enkelt att bleka obehandlat hår?! Blekte två gånger och nu är jag brunett! 😅 Jag lär mig aldrig.  

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Nu är det väl bara mörkt, grått, blött och kallt. Stress varje morgon för att hinna iväg i tid. Aldrig behövt stressa förr, då orkade jag kliva upp första gången klockan ringde. Numera snoozar jag en halvtimme! Trött och uttråkad. Och den där stressen hela tiden. Måste plugga. Hinner inte städa! Har inte köpt några julklappar! Där kan vi snacka stress. Okej, vi har väl köpt typ 4 stycken. Men det blir ju några stycken till för sex barn. VAD ska vi köpa. Till några barn är det lätt att komma på saker men till vissa..jag har inte en aning. Aaaah.
Vi tänkte åka iväg i slutet av denna månad och handla allt på en gång. Det känns som uppgjort för psykbryt.
Men det är mysigt med jul! Barnen älskar det och ja, det smittar av sig rejält. 😊

Frank fick aldrig ett utbrott efter nappen. Det var SÅ lätt att sluta med den alltså. Konstigt! Men skönt!
Idag lyckades han kila fast benet mellan två spjälor på en köksstol. Hur han lyckades undrar jag.. Men fast satt han i vild panik! Vi fick ta sönder en spjäla för att befria honom. Stackars liten, rädd och ont! Men klart det alltid ska hända något, en får vara glad när det inte är så allvarliga eller blodiga saker. Livet som mamma till fem grabbar. (Ida-marie är mer försiktigt).

Nu ska det pluggas en stund tror jag! Ska bara plocka och greja lite först i oredan.

Likes

Comments

Alla våra barn har varit väldigt beroende av sin napp. Frank allra mest tror jag, eller så är det minnet som har bleknat av hur de andra barnen var med sin napp.
Frank har haft sin napp 24/7 förutom på förskolan där han faktiskt accepterar att den får vänta i hans fack tills han ska hem. Alla gånger som man försökt lirka av honom den har slutat med utbrott och vilda protester.

Här hemma så är det så att julen närmast 3 årsdagen ska nappen lämnas till tomten och eftersom jag inte vill förstöra julen för ett barn som saknar sin napp typ så lämnar vi den ett tag innan jul. Jag bestämde att idag var det dags. Jag tänkte nästan ångra mig idag för det kändes som att det var ändå hopplöst och att tvingas ge upp och lämna tillbaka nappen känns inte ok. (hur går det då vid nästa försök?)

Så när vi kom hem lyckades jag få honom att ge mig nappen och så såg jag till att han höll sig sysselsatt (okej han fick spela på min mobil men det krävde allt hans fokus och det behövdes) och så nämnde jag bara att tomten vill ju ha napparna till sina bebisar. Frank sa inte så mycket förutom: spelar pippi! (pippi långstrump) och storebror Sam trodde inte att det var sant att jag lånade ut mobilen till Frank istället för till honom. Jag passade på att gömma alla nappar (även lillebror Elvis nappar) och leta fram de nappar som låg gömda här och där i huset.

Sedan gick vi och väntade. På ett utbrott. Som aldrig kom! Han frågade en gång vart nappen var och jag påminde honom. Han godtog det direkt.

Sedan fick han välling och vi väntade på att ett utbrott efter nappen  skulle komma men nej.

Sedan frågade han sin pappa; var min napp, nej menar snutte? Han ändrade sin fråga i farten och nöjde sig självmant med snutten!

Sedan var det dags att sova. Nu är det väl kört tänkte vi och jag förberedde mig på att vara stenhård. Och så somnar han på fem minuter utan problem!!!

Nu förväntar vi oss faktiskt ett utbrott i morgon annars har det här gått alldeles för lätt! 😆

Likes

Comments

Magsjukorna är väl på ingång snart va? Jag håller inte så noga reda på när de går och så, vi blir drabbade när vi blir drabbade. Det hör, för mig, tyvärr till i livet som en småbarnsfamilj. Jo vi avskyr det, det är vidrigt och jag hoppas att alla i vår närhet respekterar reglerna för att undvika att smittas! Men vi blir inte mindre drabbade om vi blir hysteriska. Tyvärr. Och så läste jag i dag en artikel (blogg?) som på ett otroligt nedvärderande sätt ifrågasatte varför inte ALLA valde att isolera HELA familjen när en familjemedlem blir sjuk. Det där gör mig så irriterad alltså. I vilken värld är det möjligt? Inte i vår värld med fasta jobb och sex barn.

Om ett barn blir sjukt så stannar EN av oss hemma med vård av barn. Vi håller syskon som inte har skolplikt hemma också och ser till att det går 72 timmar efter innan vi räknar den drabbade som smittfri.

Hur skulle det se ut om vi valde att isolera hela familjen när en blir drabbad? Om vi räknar med att varje person behöver 72 timmar efter tillfrisknande för att anses smittfri OCH det faktum att det är 1-3 dagars inkubationstid. Barn 2 kan alltså kräkas 3 dagar efter det första. Och så vidare med tre dagars mellanrum mellan alla familjemedlemmar.
Jo, då skulle familjen Lundberg vara isolerade i totalt 4 veckor, mån-fre. I fyra veckor. I värsta fall. Eller kanske jag ska skriva i bästa fall för det kan ju faktiskt ta om och så blir vi hemma ytterligare några veckor! Eller så blir alla sjuk under samma vecka och hela familjen är frisk till efter helgen igen. En vet ju aldrig och ska jag då isolera alla direkt, för en vecka? Kanske fyra? Eller sex veckor?

Eftersom bara en av oss får ha vård av barn per tillfälle måste den andre alltså ha ogiltig frånvaro från jobbet. Eller är det bara våra arbetsplatser som inte låter oss stanna hemma lite som vi vill? Och hur klarar ni er utan lön om ni får stanna hemma?! Tar ni slut på alla era semesterdagar? Det måste vara trist när sommaren kommer eller nästa magsjukeperiod. Berätta gärna för jag förstår inte resonemanget att båda föräldrarna ska isolera sig tillsammans med sjuka och friska barn?

Så vad får vi ut av det här? Vår ekonomi går i botten, både på kort och lång sikt eftersom ena föräldern får ersättning från fk en månad medan den andre blir utan lön och blir av med jobbet också då eftersom det handlar om ogiltig frånvaro. För att inte tala om hur den isoleringen påverkar barnen på olika sätt.
Men vi smittade ingen! High five!

Vore det inte bättre att tjata om 72 timmar och lära barnen vikten av att tvätta händerna med tvål och vatten? Släng handspriten. Se till att alla friska lämnar huset i nytvättade kläder. Det är så himla knepigt att förstå sig på vissa saker ibland så en ger upp. Eller är det bara vi? Isolerar resten av världen sig under magsjuka!?

Likes

Comments

Nu börjar det kännas på, jag går på sparlåga känns det som. Janne jobbar sista natten nu innan han äntligen blir lediga några dagar. Elvis är snorig och lite hostig OCH de två första tänderna är på väg upp. Jag har inte sovit ordentligt på evigheter.. Ibland undrar jag om jag kommer att orka fortsätta plugga 100% fram tills februari samtidigt som jag är föräldraledig eller jobbar. Men jag vill ju inte sänka hastigheten heller och bli klar närmare sommaren. Jag kämpar hellre på och blir klar i februari som planerat,  det får bära eller brista helt enkelt. Det är svårt att räkna rätt på inlämningsuppgifterna när man inte sovit ordentligt men det ska väl ordna till sig med sömnen snart! Fick ett B på veckans uppgift fastän jag var helt säker på att jag räknade rätt.. Men å andra sidan fick jag ett A förra veckan när jag trodde jag skulle bli underkänd 😅 Skyller på sömnen så länge det går. 😆

På lördag tar jag och Janne en paus från allt. Barnen ska sova borta och vi ska ut och käka och sedan se Al Pitcher! Det blir nog riktigt kul! 👍Å tänk att få sova en hel natt på lördag!

Likes

Comments

Här har det gapat tomt den sista tiden. Janne har jobbat typ hela tiden sedan vi kom hem från Turkiet och med plugg och sex barn på egen hand blir det inte så mycket tid över. Brottas mot ångesten att det redan är höst och ynka tre månader kvar tills att jag börjar jobba igen.

Turkiet utan barnen, hur var det då? Välbehövlig vila javisst men saknaden efter barnen var stor och jag önskade de var med och delade upplevelsen. Det regnade en stund varje dag förutom under de två sista dagarna. En dag regnade det trots strålande sol, första gången jag solade i regn. 😊 På hemfärden var det upphämtning på hotellet kl 2.30 men ingen buss kom. 😨 De hade glömt oss! Det kändes jobbigt på många sätt, att vara så oviktig att man glöms bort och rädsla för att missa flyget hem. Det blev en taxi till flygplatsen, tur de kör fort där nere. Turkietresor har inte ens kontaktat oss efteråt. Jag klagade på deras Facebook sida och blev ombedd att kontakta dem. Ska jag kontakta dem? Borde inte de ha kontaktat oss snarast med en ursäkt och en förklaring??? Tack för fortsatt skitservice liksom. 😉

Att komma hem till barnen var helt fantastiskt. Hjärtat blev helt igen och jag åker aldrig mer ifrån dem. 💕

Dagarna rullar på här i full fart. Janne jobbar och jobbar och vi andra har fullt upp med skola, dagis, utvecklingssamtal, plugg, hem, simskola, partyn mm mm mm.

Elvis vår lilla gullebulle  (sams påhittade smeknamn för lillebror) har börjat ta sig fram på golvet genom att åla och snurra sig fram. Igår ställde han sig på alla fyra och gungade. 😨 Det går lite för fort nu! Två tänder har han på G också.

Idag är det fredag och helgen har varit väldigt efterlängtad! Även om barnen inte sover längre på helgerna (de små) så ska det bli så skönt att slippa ställa klockan och inte behöva stressa ut och iväg varje morgon. Vanligtvis är Janne ledig så vi hjälps åt på mornarna ons-fre men senaste veckorna har han jobbat så mycket så det har bara varit jag mån-fre. Pust. Men det funkar ju det också såklart, lite tröttare än vanligt på kvällarna bara. Så jag går och lägger mig samtidigt som de stora barnen. Rätt gött att krypa ner i sängen kl 21. 😎

Nu ska vi hinna med lunch här hemma innan det är dags för första hämtningen på skolan!

Likes

Comments

Janne jobbar hela helgen, alltid lika tråkigt. Jag, Sam och Frank myser i soffan. Elvis sover och de tre stora är ute än. Jag försöker bestämma vilka kläder jag ska packa med till Turkiet. Jag är expert på att packa för mycket och den här gången SKA jag inte överpacka! Antingen så går det åt helskotta och jag packar i en massa ifall att plagg eller så packar jag för lite och lär köpa kläder på plats. 😂

Längtar tills vi är på Arlanda och har checkat in bagaget, kanske jag kan slappna av då.. Just nu är det mest tänk om någon blir sjuk, tänk om bilen går sönder halvvägs till Arlanda, tänk om vi missar flyget, tänk om vi sover över, tänk om vi glömmer något viktigt, tänk om, tänk om, tänk om. Det ska bli så skönt att vara incheckad och kunna varva ner! Beställa en stor stark så jag törs flyga.. 😳😜

När, nu börjar det bli dags för mister Frank och Sam att sova..en liten stund till får de vara vaken och kanske det leder till en liten liten sovmorgon?

  • 1026 Readers

Likes

Comments

Igår skrev jag mitt prov i företagsekonomi. Det blev något stressigt för jag trodde att det skulle finnas tider för det nästa vecka men icke! Så jag bokade tid på tisdagen för att skriva igår.. Planen var då att tokplugga tisdag kväll och onsdag förmiddag. Men tisdagkväll blev helt galen. Elvis käkade och somnade, jag lade honom i hans säng och efter drygt en halvtimme vaknade han och var hysterisk och otröstlig! Han kväljde och verkade ha svårt att andas! Jag ringde hem Janne och 1177 men dit var det kö och då tyckte jag också att han började bli medtagen så vi ringde 112. Efter en stund blev han lugn, normal och somnade om. Vi ringde då igen och meddelade hur han var nu men de skickade ambulansen ändå. Sedan dess har han varit lite snorig och hostar ibland. Ingen fara. Typiskt barn att bli bra lagom till ambulansen kommer/man är framme hos doktorn. Men tack o lov för det! Min största skräck är att barnen ska sätta i halsen eller få problem med andningen och när jag är ensam med dem när det händer blir jag såklart extra orolig.

Så, det var inte läge att plugga under tisdagkväll! Jag läste igenom mina anteckningar innan jag somnade, sov dåligt då Elvis var gnällig under natten. Pluggade onsdag förmiddag iaf, hann med lite grann.

Idag fick jag tillbaka provet och det blev ett B! Lättnad! Så baserat på alla delmoment och provet så fick jag ett A i den här kursen. Fyra kurser kvar till mål!

Nu är det nio dagar kvar tills vi reser och min resfeber är olidlig ibland. Ser fram emot resan så mycket samtidigt som jag har så dåligt samvete över att lämna barnen i en vecka.. Blandade känslor deluxe!

  • 1062 Readers

Likes

Comments

Måndag igen. 12 dagar kvar tills vi åker och Janne ska jobba 9 skift. 😨 Tråkigt. Jag ska plugga till provet och fixa med all planering som det innebär med att lämna sex barn hos tre olika barnvakter i en vecka...

Förhoppningsvis så kommer det en liten bebis under de här 12 dagarna också! Lillasyster är höggravid och sist kom bebis för tidigt. Jag ska bli faster också men de bf den 28 så vi hinner nog hem före bebis kommer där. Moster och faster på samma månad, inte illa det inte! En pojke och en flicka är det som väntas enligt UL.

När klockan ringde imorse var jag helt övertygad om att det var lillasyster som ringde efter barnvakt, för det kunde väl inte vara dags att kliva upp redan? Men jo så var det ju.

Min fina telefon gick och dog i lördagskväll, den bara slocknade! Så nu ska den in på lagning och jag har fått låna jamies iphone. Världens minsta skärm fast det största problemet är allt jag hade i mobilen! Tfn nr, bilder, kalender, anteckningar, bank mm mm mm. Det blev lite panik att lyckas fixa BankID med mera då min bankdosa fungerar ibland och lite grann (jag får gissa vissa siffror). Det kunde visst dröja innan jag kunde räkna med att få tillbaka telefonen också, såklart..

  • 1110 Readers

Likes

Comments

Idag har vi växlat in pengar (ja 2 veckor i förväg men vi hinner inte iväg någon annan gång och jag vill bara glida in på arlanda när det är dags och ha allting klart, inte växla där). Vi passade på att köpa lite bra att ha saker till resan, tabletter för dålig mage (vore väl en mardröm!), solskydd, aloe vera, öronproppar (för flyget. Alltså aj vad ont.)
Nässpray skulle vi ju ha köpt! Nässpray + öronproppar och det är så mycket lindrigare vid landningen. Känsliga öron vi. 😅

På lördag är det alltså 2 veckor kvar. Jag hade tänkt mig att Elvis innan dess skulle ha sovit borta en natt men nu verkar det inte som att det hinns med. Så första gången jag lämnar ifrån mig honom så blir det i en hel vecka! 😨 Galet. Försöker att inte tänka så mycket på just det för då vill jag ställa in resan. Bara för att han är så pluttig. Annars klarar jag fint att vara ifrån barnen ibland även om man saknar dem sjukt mycket. 💕 Det är väl helt okej va? Att se fram emot en vecka bara jag och Janne. 😊

Nu har jag varit flitig och igår kväll skickade jag in det fjärde och sista delmomentet i företagsekonomi 1. (jag är inne på vecka 2 i skolan och delmoment 4 hade sista inlämningsdatum 18 september. Alla inlämningar är rättade och jag fick ett A på samtliga! Lättnad! Och så kul det var att få göra resultatbudgetar, resultat- och balansrapporter igen! Nu ska jag arbeta i övningsboken och repetera allt tills det är dags för prov. En vill ju såklart få bra betyg på provet nu också..men samtidigt så känner jag, bara jag blir godkänd så är jag nöjd!

Likes

Comments