Hej! Dags för ytterligare ett inlägg. Dessa bilder på vide tog jag för två helger sedan i Å. Det är våren som är på ingång och jag tänker på Karin Boyes dikt, ja visst gör det ont när knoppar brister.

I helgen var jag hemma i Skåne. Det mesta är sig likt och ändå inte, tider förändras och små projekt som trädgård förnyas det ser pappa till. En promenad om dagen är bra för själen är mitt och mammas motto. Min bror har nyss tagit körkort så det blev en sväng till moster och fick träffa min vän dotter som nyss kommit till världen, en vecka gammal, vilket mirakel ett barn är! Känslan av att få hålla ett barn i sin famn är fantastisk och känslan av om det skulle vara mitt egna barn går inte att beskriva.

Veckan har gått i ett känns det som. I måndags hade vi återkoppling till de livsberättelser vi skriver som examination, bra kritik och feedback gavs. På kvällen träffades vi tjejer från hemgrupper och åt på det välkända pasta och pizza stället Vapiano, det var en tjejkväll där vi pratade om livet och annat. I tisdags lyste solen och tog en runda med Fridas nya kamera i Hjällbo, blev några fina porträtt bilder och avslutade med en fika hos Malin min klasskamrat. Efteråt fortsatte turen in mot stan och Jenny, vi är lika udda båda två och förstår varandra där och det är skönt. Igår besökte jag och David 3 fik, det var en rundtur på stan med fik och filosofi kring livshållning och motivation. Han är min bonus storebror och en bra sådan, får mig att skratta när det behövs.

Vi hade kursutvärdering igår på kursen Äldre och Åldrande. Den var mycket bra. Att få höra vad kursen fått betyda för var och en och vad som varit bra och kunnat förändrats. Jag har förstått att det här unika upplägget och pedagogiken som Lars har är uppskattat på flera sätt. Som en person sa, du kan våra namn, du har förståelse för om livet kommer emellan ibland, du ser oss i ögonen, du får oss att vara med och påverka kursen och ger oss en kontakt med verkligheten med studiebesök. Många lärde sig bättre och kunde koppla ihop teori enklare med verkligheten. Det är likt vår fältförlagda klass i Biskopsgården och jag vet själv hur mycket den fått betyda. Själv förespråkar jag absolut denna metod och önskar ledningen kunde inse vilken styrka som finns i detta upplägg och inte tänka stora klasser där varje elev är ett nummer. Tvärtom det lilla och nära sammanhanget där varje elev är en person. Till mångt och mycket det också lärarens inställning. Vi inser att det var Lars som var medskapare och satte ton på gruppdynamiken så att det kunde bli ett öppet och accepterande samtalsklimat. Det har vi alla varit nöjda med, trygga i gruppen. Detta resulterade i ett bättre klimat där kunskap kunde fastna på ett nytt sätt. Så tack Lars för du den värme och medmänsklighet och passion du visar för dina elever och för det som du lär ut, för din insats som lärare.

Idag är det förberedelser inför resan till Rwanda som gäller, det är stipendier och visum som ska sökas. Det är skönt att vi är två som känner varandra och som delar denna upplevelse. Jag och Natalie ska ses hos mig efter hennes jobb och äta påskbuffe/lunch här på Guldheden. Efter lunchen ska vi möta upp två utbytesstudenter från Rwanda som befinner sig här i Göteborg nu för att få hjälp med boende, restips och annat bra inför praktiken i höst där. Även knyta någon kontakt. Det är engelska som gäller och det är bara att börja öva, sen hoppas jag vara en fena på det efter 4 månader vistelse utomlands.

Påsken har inletts och imorgon på självaste långfredagen flyger jag upp till Umeå och min vän Sofie. Hon läser till pastor ALT där och fyllt 25 år, detta är min present till henne. Det ska bli roligt att få komma iväg och se hur hon har det. Det är fortfarande vinter däruppe så det är lite som att förflyttas tillbaks i tiden.

Glad Påsk! Kom ihåg: Jesus is the reason for this season. 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hej! Jag lever och är tillbaka med ett inlägg. Det är en del som hänt sedan jag skrev sist vilket var ett tag sedan. Det största är väl att jag fått en praktikplats i Rwanda till hösten. Ja ni hörde rätt! Stundtals känns det väldigt läskigt och galet medan det vissa dagar mest känns spännande och roligt. Det är ett stort steg för mig att våga göra något sådant. Aldrig varit i Afrika, så långt bort hemifrån, i en helt olik kultur och det kommer bli tufft. Det känns ändå bra att ta den här möjligheten som jag nu fått. För jag har längtat bort lite och av att få ta del av en annan kultur. Sen kommer säkert hemlängtan att infinna sig men jag kommer göra resan tillsammans med 3 andra tjejer och inte ensam. Just nu är huvudet fullt av allt som ska förberedas som visum, vaccination och uthyrning av boende.

I helgen som har gått har jag lett ett danspass för Krik (kristen idrottskontakt) tillsammans med mina vänner Evelina och Johanna. I flera veckor har vi förberett oss och övat, det gick väldigt bra och var uppskattat. Det var dansglädje och en utmaning. Annars har jag fått vara ta del av en spelkväll hos mina nära vänner Ronja och David och Evelina. Vänner lyfter dig när dina egna vingar inte bär. Idag brunch, kyrkan och en vilosam söndag.

Har fått reda på att jag klarade förra kursen galant vilket alltid är en lättnad när man får besked om att kursen är godkänd och inget efter sig. Just nu läser vi en kurs om äldre och åldrande, den är alldeles lagom mycket med en engagerad lärare och liten klass. Kursen har gjort att jag ser med nya perspektiv på den äldre generationen. Att åldras är något vackert och varje människa bär på sin livshistoria. Det är vår tenta uppgift att skriva och tolka en människa i fjärde ålderns livsberättelse.

Mars månad har snart gått och under natten som gick drogs klockan framåt en timme. Tiden den går, hela tiden och fort. Livet är en resa som vi alla gör och den ser olika ut, är olika lång. Jag är en människa som stannar upp reflekterar, jag är en tänkande människa och kontraster. Jag skiftar mellan allvar och skratt, är klok och vuxen men uppskattar stunder där man får vara som ett barn, är en social ensamvarg, jag trivs med sällskap men de bästa stunderna får jag på tu man hand med en person. Fick ett råd när det gäller beslut i livet från en något äldre om att ta med hjärta, hjärna och har rötterna fast rotade i tro.

Vill också meddela att våren är här! Första gången idag när jag promenerade till kyrkan som jag blev så varm att vinterkappan kändes felklädd.

Ta hand om er mina få kära läsare,

Du står allra närmast mig,

Du finns här hos mig.

Du är den som alltid lyssnar,

Den som alltid ser.

Likes

Comments

Hej! Det är Mars månad!

En vecka av mycket fri tid. Jag har insett att jag börjat behöva mer stimulans. För som min kompis Ellen sa att när man har "för" lite planerat får man inte heller något gjort. Jag är en planerande människa men också ganska spontan. Uppskattar när det är mycket men inte för mycket. Nu när jag inte haft föreläsningar på en vecka saknar jag att ta in ny kunskap och lära mig något nytt.

Imorgon börjar min nästa kurs äldre och åldrande. Jag ångrar mig lite att jag inte valde psykisk ohälsa men det här blir nog med bra! Läraren är fantastisk, mild, brinnande och genuin och dessutom ser han ut som farbror Melker i Saltkråkan. Den här kursen har jag valt att låna böckerna på biblioteket istället för att köpa. Jag får se hur det går men tänker att nu behöver jag komma iväg och det är positivt att inte plugga hemma har jag märkt, blir mer fokus och på så vis mer effektivt.

Är inne i en period där jag känt mig lite nere gällande vissa plan i mitt liv. Finns oro som tynger och tar energi. Om man kan är det bra att oroa sig så lite som möjligt över sådant som man inte kan styra över, men däremot be över. Något som ger mig glädje och energi är min teaterkurs på tisdagar och min danskurs på onsdagar. Det är verkligen roligt, kräver fokus, närvaro och kreativitet. Du ger allt där och då och att få se att man utvecklas är motiverande. Visste inte att jag skulle tycka om det så mycket även om jag misstänkt det. Som barn sjöng jag mycket och gillade att klä ut mig sen blev man tonåring, blyg och osäker. Att våga prova något nytt och kasta sig ut ger tillbaks.

Interaktion med vänner, familj och annan gemenskap kan vara viktigt när man känner sig ensam. Ensamhet är också en känsla och inte ett faktum. Du kan vara omringad av människor och fortfarande känna dig ensam eller tvärtom vara helt tillfreds med att vara själv. Ensamhet tror jag är något som vi alla brottas med från och till hela livet i olika grad.

Ta hand om er!

Jer. 29:11-13
Jag vet vilka tankar jag har för er, säger Herren, nämligen fridens tankar och inte ofärdens för att ge er en framtid och ett hopp. Ni skall kalla på mig och komma och be till mig, och jag skall höra er. Ni skall söka mig, och ni skall också finna mig om ni söker mig av hela ert hjärta.

Likes

Comments

Det har varit ett långt uppehåll här. Tack kära läsare för att ni stått ut. Under den perioden har jag haft en långdragen förkylning med lite feber till och med, nu är det bara lite rethosta kvar. Den här veckan i skolan har varit väldigt lugn och det har passat bra för min del. Annars har det varit en lite tung vecka av olika anledningar och jag har försökt att ta hand om mig själv.

Idag har jag varit i Saronkyrkan, påfyllning och en bra predikan om tron och om när man själv eller någon man känner är på väg bort i tron. Livet prövar oss och det finns många saker som vill få vår uppmärksamhet. Som dagens bibelord sa: till vem skulle vi gå? Ikväll serveras det semlor här på Guldheden på våning 2 till söndagsfikat 20.30, det ser jag framemot.

Igår planterade vi små skott av Elefantöra och jag lät min murgröna börja klättra på en metallställning som pappa gjort. Det blev bra! Det är roligt och levande att ha lite växter. Just nu står det en pelargon, murgröna, fikus och hjärtblad i mitt fönster. Jag har inte gröna fingrar men försöker att hålla dem levande och det går rätt bra ;)

I veckan som kommer ska jag bl.a. skriva färdigt min tenta och vår gruppinlämning, träffa ett nyfött barn, börja min teaterkurs.

En kort uppdatering, men allt för idag!

Två av mina gröna växter, utomhus är det dimma och så kan det kännas när man inte riktigt ser klart. Men dimman den lättar..

Likes

Comments

Igår var en rolig dag. Fick i present en föreställning med Emil Jensen - flyktpotatis. Han är en ordkonstnär, skriver poesi och hymner, är politisk och tar upp stora ämnen på ett humoristiskt och melankoliskt sätt. Det faller inte alla i smaken men mig gör det och Ronja som jag fick det av. Vi hade en fin eftermiddag och kväll i Skövde. Kom dock hem väldigt sent, var på hemmet vid 01.10 och skulle gå upp vid 07. Inte mycket sömn, men det var värt det. Dock kände jag av min hals igår på tåget hem, misstänker att jag blivit smittad av min klasskamrat och hennes ettåriga dotter som satt i mitt knä i måndags och lekte. Vaknade supertrött och med halsont. Men skolan kallar och grupparbete 8-10. Sedan föreläsning, hem, lunch och sov nog en och en halvtimme i eftermiddags. Gjort en ingefära kur mot förkylningen. Kände mig som en klubbad säl och varit hemma och vilat, det är dagsläget. Två vardagar kvar av veckan, sedan bär det av mot Skåne i helgen, det är bl.a .dags för babyshower nr 2 i år.

Vatten, citron, ingefära och honung
Sedan tar man en liten shot

Likes

Comments

Vill börja med att berätta att bilderna är på Liljor som jag fick på min födelsedag. Tycker det är roligt att fotografera närbilder på växter, bakverk och andra vackra ting.

En helg har passerat. I fredags var jag på quizkväll och karaoke. Karaoke var en upplevelse i sig, alldeles för hög ljudvolym för min smak och jag kände mig gammal som ville gå hem. Tycker mer om att sjunga under andra former om man säger så. Quiz är något jag däremot gärna hade gått på någon mer gång, finns mycket roligt att testa på. Lördagen var en ganska oplanerad dag fram tills att det blev bestämt att jag och två andra tjejer kommer att hålla i en workshop dans med KRIK. Det blir modern dans, jazz och street dans. Känns väldigt roligt att få ordna denna workshop och som att man får växa inom det. Vi sysslade med det under eftermiddagen. Jag spelade även lite gitarr och ska få hjälp med rytmteknik så jag kan få bukt på det. På kvällen åkte vi "Guldhedstjejerna " hem till Johanna och hade tacos kväll, tittade på melodifestivalen, lekte och umgicks. Vi sa det när vi satt runt matbordet 9 personer att vi kändes som en stor familj.

Idag söndag började jag dagen med frukost och sedan traskade jag och några iväg till Saroonkyrkan. Det var ett tag sedan jag kom iväg till kyrkan nu och det var väldigt skönt att få fira gudstjänst idag. Blev även påmind om att livet är skört. Men att Gud är stor och trofast. I honom har vi hopp när allt ser mörkt ut. Kom hem och har haft en lugn eftermiddag, gjorde storkok Panmang kyckling wook till veckan (även om vi får mat kan det vara bra med matlådor). Avslutar dagen med söndagsfika och paj med min våning. Inser att goda mat och sömnvanor är väldigt viktigt för att orka. Imorgon börjar en ny vecka.

Vi alla delar livet på olika sätt. Livet är paradoxer, livet är enkelt men ändå komplicerat, livet är underbart och smärtsamt. I livet går glädje och sorg parallellt med varandra.

Likes

Comments

Hej! Tänkte visa er hur mitt studentrum ser ut. Igår köpte jag en matta på Rusta för ett mycket förmånligt pris. Det känns som att den kompletterar rummet och jag har varit ute efter en matta länge som inte är alltför dyr. Som ni ser är det en del saker och detaljer, men det är jag. I ett hem ska det kännas som hemma och för mig är det ordning, personligt och hemtrevligt. Jag vill att rummet skall spegla mig. Rummet är ca 16 kvadratmeter och vi bor nästan hundra studenter på studiehemmet. Mitt rum ligger på andra våningen och ligger på sidan ut mot gatan, och fönstret vätter mot väst. Tänk att jag får bo så här, kan ha det så här, det är inte en självklarhet. Kanske för mig, kanske för oss i medelklassen, för oss här i Sverige, i västvärlden men inte för alla.

Idag och imorgon har vi självstudier. Det innebär att läsa kurslitteratur, tvätta, duscha och handla. Ikväll kommer min bönegrupp hem till mig. Vi brukar ses på torsdagar för att tillsammans be, dela livet och läsa bibeln. I veckan som har gått har vi haft ett seminarie där jag var aktiv och kunde dela mina tankar, det har varit en utmaning att prata på Universitetet och ha en lärare som bedömer det som man säger. Men fattar mod och känner mig mer och mer säker där att ta en plats och prata mer. Alla tar olika mycket plats, en del säger en mening under ett seminarie och vissa är aktiva mer eller mindre hela tiden. För mig känns det viktigt att kunna vara aktiv om det är vad jag vill. I tisdags hade vi ett seminarie som heter PFS (professionellt förhållningssätt och självkännedom) där vi skulle dela med oss av vår ungdomstid genom att rita en tidslinje och de andra skulle lyssna aktivt. Det var intressant att få ta del av de andras berättelser och ett sätt att reflektera över sin egna ungdomstid. Socionomutbildningen är nästa som egenterapi ibland. Vår grupp arbetar vidare med vår barnutredning och det går bra. Nu väntar vi spänt på resultatet på våra b-uppsatser, det skall komma alldeles strax. 

Den här årstiden är det grått ute men när solen väl är framme vill jag njuta av solens strålar mot min kind.

Likes

Comments

Hej! Jag vet att det dröjt och gått över en vecka sen jag skrev något här. Ha tålamod mina vänner. Den här veckan har det varit mycket aktivitet, i skolan och socialt. Bloggen är inte det som jag prioriterar först även om jag vill dela med mig av mitt liv här och mina tankar. Veckan som gått har innehållit födelsedagsfirande i måndags med middag på Pinchos och en tårta dagen till ära (foton kommer vi tillfälle, inte hunnit redigera än). I torsdags firade min hemgrupp mig med en liten tårta och sång, överraskning. I skolan har vi denna veckan bearbetat ungdomsblocket och vår grupp har kommit långt med vår utredning som är en av de examinerade bitarna. Jag har även hållit i en barnintervju med ett syskon till min. Det gick bra, vi klickade och det kändes som barnet var tryggt med mig. Svaren var dock inte särskilt utförliga men det har med ålder att göra, kvar nu är att analysera och skriva klart inlämningsuppgiften. Jag är i fas med mina skoluppgifter, lite efter med läsning av kurslitteratur. Min sömn den här veckan har varit katastrofal, haft svårt att sova och slappna av. Det är stress och mycket tankar och intensiva dagar. Nu på slutet av veckan har det bli bättre, tack och lov. Förstår inte hur de som har svårt med sömnen i långa perioder orkar. Volleyboll, teater och dans har varit några veckans aktiviteter, roliga sådana. Däremellan har jag träffat vänner och försökt att svara på alla gratulationer. Jag tror att jag behöver sänka mitt tempo även om jag gillar att ha mycket och det brukar inte vara såhär mycket. 

Det har varit mycket glädje i veckan men också en del utmaningar på ett personligt plan. Jag tror vi alla mer eller mindre brottas med vilka vi är och hur vi vill leva våra liv. Livet är en balansgång och vissa steg är svårare än andra att ta. Det är ett ständigt givande och tagande och det handlar om prioriteringar och vad vi tror på. Vad lever du ditt liv för?

Söndagen avrundar veckan som gått. Vila.

"​Intense love does not measure it just gives."
- Mother Teresa

Likes

Comments