Hej! Det är Mars månad!

En vecka av mycket fri tid. Jag har insett att jag börjat behöva mer stimulans. För som min kompis Ellen sa att när man har "för" lite planerat får man inte heller något gjort. Jag är en planerande människa men också ganska spontan. Uppskattar när det är mycket men inte för mycket. Nu när jag inte haft föreläsningar på en vecka saknar jag att ta in ny kunskap och lära mig något nytt.

Imorgon börjar min nästa kurs äldre och åldrande. Jag ångrar mig lite att jag inte valde psykisk ohälsa men det här blir nog med bra! Läraren är fantastisk, mild, brinnande och genuin och dessutom ser han ut som farbror Melker i Saltkråkan. Den här kursen har jag valt att låna böckerna på biblioteket istället för att köpa. Jag får se hur det går men tänker att nu behöver jag komma iväg och det är positivt att inte plugga hemma har jag märkt, blir mer fokus och på så vis mer effektivt.

Är inne i en period där jag känt mig lite nere gällande vissa plan i mitt liv. Finns oro som tynger och tar energi. Om man kan är det bra att oroa sig så lite som möjligt över sådant som man inte kan styra över, men däremot be över. Något som ger mig glädje och energi är min teaterkurs på tisdagar och min danskurs på onsdagar. Det är verkligen roligt, kräver fokus, närvaro och kreativitet. Du ger allt där och då och att få se att man utvecklas är motiverande. Visste inte att jag skulle tycka om det så mycket även om jag misstänkt det. Som barn sjöng jag mycket och gillade att klä ut mig sen blev man tonåring, blyg och osäker. Att våga prova något nytt och kasta sig ut ger tillbaks.

Interaktion med vänner, familj och annan gemenskap kan vara viktigt när man känner sig ensam. Ensamhet är också en känsla och inte ett faktum. Du kan vara omringad av människor och fortfarande känna dig ensam eller tvärtom vara helt tillfreds med att vara själv. Ensamhet tror jag är något som vi alla brottas med från och till hela livet i olika grad.

Ta hand om er!

Jer. 29:11-13
Jag vet vilka tankar jag har för er, säger Herren, nämligen fridens tankar och inte ofärdens för att ge er en framtid och ett hopp. Ni skall kalla på mig och komma och be till mig, och jag skall höra er. Ni skall söka mig, och ni skall också finna mig om ni söker mig av hela ert hjärta.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Det har varit ett långt uppehåll här. Tack kära läsare för att ni stått ut. Under den perioden har jag haft en långdragen förkylning med lite feber till och med, nu är det bara lite rethosta kvar. Den här veckan i skolan har varit väldigt lugn och det har passat bra för min del. Annars har det varit en lite tung vecka av olika anledningar och jag har försökt att ta hand om mig själv.

Idag har jag varit i Saronkyrkan, påfyllning och en bra predikan om tron och om när man själv eller någon man känner är på väg bort i tron. Livet prövar oss och det finns många saker som vill få vår uppmärksamhet. Som dagens bibelord sa: till vem skulle vi gå? Ikväll serveras det semlor här på Guldheden på våning 2 till söndagsfikat 20.30, det ser jag framemot.

Igår planterade vi små skott av Elefantöra och jag lät min murgröna börja klättra på en metallställning som pappa gjort. Det blev bra! Det är roligt och levande att ha lite växter. Just nu står det en pelargon, murgröna, fikus och hjärtblad i mitt fönster. Jag har inte gröna fingrar men försöker att hålla dem levande och det går rätt bra ;)

I veckan som kommer ska jag bl.a. skriva färdigt min tenta och vår gruppinlämning, träffa ett nyfött barn, börja min teaterkurs.

En kort uppdatering, men allt för idag!

Två av mina gröna växter, utomhus är det dimma och så kan det kännas när man inte riktigt ser klart. Men dimman den lättar..

Likes

Comments

Igår var en rolig dag. Fick i present en föreställning med Emil Jensen - flyktpotatis. Han är en ordkonstnär, skriver poesi och hymner, är politisk och tar upp stora ämnen på ett humoristiskt och melankoliskt sätt. Det faller inte alla i smaken men mig gör det och Ronja som jag fick det av. Vi hade en fin eftermiddag och kväll i Skövde. Kom dock hem väldigt sent, var på hemmet vid 01.10 och skulle gå upp vid 07. Inte mycket sömn, men det var värt det. Dock kände jag av min hals igår på tåget hem, misstänker att jag blivit smittad av min klasskamrat och hennes ettåriga dotter som satt i mitt knä i måndags och lekte. Vaknade supertrött och med halsont. Men skolan kallar och grupparbete 8-10. Sedan föreläsning, hem, lunch och sov nog en och en halvtimme i eftermiddags. Gjort en ingefära kur mot förkylningen. Kände mig som en klubbad säl och varit hemma och vilat, det är dagsläget. Två vardagar kvar av veckan, sedan bär det av mot Skåne i helgen, det är bl.a .dags för babyshower nr 2 i år.

Vatten, citron, ingefära och honung
Sedan tar man en liten shot

Likes

Comments

Vill börja med att berätta att bilderna är på Liljor som jag fick på min födelsedag. Tycker det är roligt att fotografera närbilder på växter, bakverk och andra vackra ting.

En helg har passerat. I fredags var jag på quizkväll och karaoke. Karaoke var en upplevelse i sig, alldeles för hög ljudvolym för min smak och jag kände mig gammal som ville gå hem. Tycker mer om att sjunga under andra former om man säger så. Quiz är något jag däremot gärna hade gått på någon mer gång, finns mycket roligt att testa på. Lördagen var en ganska oplanerad dag fram tills att det blev bestämt att jag och två andra tjejer kommer att hålla i en workshop dans med KRIK. Det blir modern dans, jazz och street dans. Känns väldigt roligt att få ordna denna workshop och som att man får växa inom det. Vi sysslade med det under eftermiddagen. Jag spelade även lite gitarr och ska få hjälp med rytmteknik så jag kan få bukt på det. På kvällen åkte vi "Guldhedstjejerna " hem till Johanna och hade tacos kväll, tittade på melodifestivalen, lekte och umgicks. Vi sa det när vi satt runt matbordet 9 personer att vi kändes som en stor familj.

Idag söndag började jag dagen med frukost och sedan traskade jag och några iväg till Saroonkyrkan. Det var ett tag sedan jag kom iväg till kyrkan nu och det var väldigt skönt att få fira gudstjänst idag. Blev även påmind om att livet är skört. Men att Gud är stor och trofast. I honom har vi hopp när allt ser mörkt ut. Kom hem och har haft en lugn eftermiddag, gjorde storkok Panmang kyckling wook till veckan (även om vi får mat kan det vara bra med matlådor). Avslutar dagen med söndagsfika och paj med min våning. Inser att goda mat och sömnvanor är väldigt viktigt för att orka. Imorgon börjar en ny vecka.

Vi alla delar livet på olika sätt. Livet är paradoxer, livet är enkelt men ändå komplicerat, livet är underbart och smärtsamt. I livet går glädje och sorg parallellt med varandra.

Likes

Comments

Hej! Tänkte visa er hur mitt studentrum ser ut. Igår köpte jag en matta på Rusta för ett mycket förmånligt pris. Det känns som att den kompletterar rummet och jag har varit ute efter en matta länge som inte är alltför dyr. Som ni ser är det en del saker och detaljer, men det är jag. I ett hem ska det kännas som hemma och för mig är det ordning, personligt och hemtrevligt. Jag vill att rummet skall spegla mig. Rummet är ca 16 kvadratmeter och vi bor nästan hundra studenter på studiehemmet. Mitt rum ligger på andra våningen och ligger på sidan ut mot gatan, och fönstret vätter mot väst. Tänk att jag får bo så här, kan ha det så här, det är inte en självklarhet. Kanske för mig, kanske för oss i medelklassen, för oss här i Sverige, i västvärlden men inte för alla.

Idag och imorgon har vi självstudier. Det innebär att läsa kurslitteratur, tvätta, duscha och handla. Ikväll kommer min bönegrupp hem till mig. Vi brukar ses på torsdagar för att tillsammans be, dela livet och läsa bibeln. I veckan som har gått har vi haft ett seminarie där jag var aktiv och kunde dela mina tankar, det har varit en utmaning att prata på Universitetet och ha en lärare som bedömer det som man säger. Men fattar mod och känner mig mer och mer säker där att ta en plats och prata mer. Alla tar olika mycket plats, en del säger en mening under ett seminarie och vissa är aktiva mer eller mindre hela tiden. För mig känns det viktigt att kunna vara aktiv om det är vad jag vill. I tisdags hade vi ett seminarie som heter PFS (professionellt förhållningssätt och självkännedom) där vi skulle dela med oss av vår ungdomstid genom att rita en tidslinje och de andra skulle lyssna aktivt. Det var intressant att få ta del av de andras berättelser och ett sätt att reflektera över sin egna ungdomstid. Socionomutbildningen är nästa som egenterapi ibland. Vår grupp arbetar vidare med vår barnutredning och det går bra. Nu väntar vi spänt på resultatet på våra b-uppsatser, det skall komma alldeles strax. 

Den här årstiden är det grått ute men när solen väl är framme vill jag njuta av solens strålar mot min kind.

Likes

Comments

Hej! Jag vet att det dröjt och gått över en vecka sen jag skrev något här. Ha tålamod mina vänner. Den här veckan har det varit mycket aktivitet, i skolan och socialt. Bloggen är inte det som jag prioriterar först även om jag vill dela med mig av mitt liv här och mina tankar. Veckan som gått har innehållit födelsedagsfirande i måndags med middag på Pinchos och en tårta dagen till ära (foton kommer vi tillfälle, inte hunnit redigera än). I torsdags firade min hemgrupp mig med en liten tårta och sång, överraskning. I skolan har vi denna veckan bearbetat ungdomsblocket och vår grupp har kommit långt med vår utredning som är en av de examinerade bitarna. Jag har även hållit i en barnintervju med ett syskon till min. Det gick bra, vi klickade och det kändes som barnet var tryggt med mig. Svaren var dock inte särskilt utförliga men det har med ålder att göra, kvar nu är att analysera och skriva klart inlämningsuppgiften. Jag är i fas med mina skoluppgifter, lite efter med läsning av kurslitteratur. Min sömn den här veckan har varit katastrofal, haft svårt att sova och slappna av. Det är stress och mycket tankar och intensiva dagar. Nu på slutet av veckan har det bli bättre, tack och lov. Förstår inte hur de som har svårt med sömnen i långa perioder orkar. Volleyboll, teater och dans har varit några veckans aktiviteter, roliga sådana. Däremellan har jag träffat vänner och försökt att svara på alla gratulationer. Jag tror att jag behöver sänka mitt tempo även om jag gillar att ha mycket och det brukar inte vara såhär mycket. 

Det har varit mycket glädje i veckan men också en del utmaningar på ett personligt plan. Jag tror vi alla mer eller mindre brottas med vilka vi är och hur vi vill leva våra liv. Livet är en balansgång och vissa steg är svårare än andra att ta. Det är ett ständigt givande och tagande och det handlar om prioriteringar och vad vi tror på. Vad lever du ditt liv för?

Söndagen avrundar veckan som gått. Vila.

"​Intense love does not measure it just gives."
- Mother Teresa

Likes

Comments

Sjunger Laleh i sin låt "Aldrig bli som förr."

Mitt 24:e levnadsår går mot sitt slut. Imorgon påbörjas ytterligare ett nytt år, mitt 25:e år. Äldre, klokare, vackrare eller vad är det dem säger? Är väl förberedd och firad inför denna dagen. I lördags hade vi ett litet kalas för familj, släkt och vänner. Imorse kom min söta lilla familj och sjöng för mig, trestämmigt dagen till ära ;) Tårta har jag fått smaka och god mat. Jag känner mig tacksam.

Morgondagen ser ut som följande vad jag vet. Tror på ett gäng Guldhedens vänner kommer och sjunger, grupparbete på förmiddagen, lunch med Ronja och en fri eftermiddag. Från och 16.30 väntar någon överraskning med middag. Känns bra i hjärtat. Det är både och inför att fylla år. Kan inte beskriva det. Tycker om det men är inte helt bekväm med det.

Vill tro på detta året, vågar tro på att livet kan överraska! Vill skicka med att vi är burna varje dag. Även gråa tunga dagar när det känns som allt annat och det finns alltid hopp.

Rosor är vackra. Dessa fick jag i helgen!

Likes

Comments

Det är något som jag haft svårt för länge men blivit bättre på. Säg ifrån, säg nej när någon trampar dig på tårna. Det är bara du själv som förlorar på att inte säga ifrån, det kan vara skrämmande men det är viktigt att stå upp för sig själv! Det är lika viktigt hur du säger ifrån! Ge konstruktiv kritik, "när du, så blir jag", dålig kritik är personliga påhopp som "det där var dumt av dig, du ska alltid vara så..." Tänk på hur du själv skulle vilja att någon sa det till dig.

För din egen skull var också snabb att förlåta och sen till att döma. Att döma andra människor och tänka tankar om vad de tänker och är hjälper ingen. Det snarare gör att du hamnar i ett läge där du har en låst bild av en annan människa som gör det svårt för dig att utveckla en vidare relation.

Ett sista råd, den hårdaste domaren är oftast dig själv, var förlåtande mot dig själv, tänk vad kan jag göra bättre nästa gång och våga be om hjälp. Det är det allra modigaste, det så man växer som människa. Vi är inte starka i oss själva, vi är starka tillsammans. Därför se människor, flytta fokus från dig själv och försök se någon annan så kanske den ser dig.

Till sist, du är älskad som den du är. Låt ingen tro något annat. Till alla er känslomänniskor: Det är okej att känna mycket, det är något bra!

If you stand fo nothing, you will fall for everything.


Idag har vi haft föreläsning om samtalsmetodik inför utredning av barn. Besökte tillsammans med fyra klasskamrater den nya fältklassen i Biskopsgården för en lunch. Det var en märklig känsla och samtidigt känner man så väl igen sig i deras undran om hur allt kommer att bli. Ikväll startar min bönegrupp för terminen. I helgen beger jag mig hem till Skåne för att spendera de sista dagarna som tjugofyra år, håhåjaja.

Höstbild förvisso men lika vacker för det. Tagen av min mamma vid Rössjön.

Likes

Comments