Det var ett bra dygn. Jag var och hälsade på Emelie som bor utanför Falköping. På fredagen fick jag äran att delta i hennes modevisning och bära några av de plagg som hon konstruerat. Det var en härlig känsla och roligt att få gå på podiet, once i a lifetime time, maybe. Resterande av tiden var jag hemma hos henne, på en gård, mitt ute i skogen med skog, höns och hängmatta. Massa fågelkvitter men annars helt tyst och det var så skönt. Jag kunde koppla bort allt, stressen och tankarna. Det gjorde mig gott att få vara där utan krav, och jag inser att naturen är helande, där kan jag hämta andan och vila. Ett torp i skogen blev jag sugen på kan man säga. Försöker att tänka tillbaka på detta när jag sitter med min hemtenta som är det sista som ska göras innan kursen avslutas och jag går på sommarlov!

Idag har jag varit och planterat på vår odlingslott med Karin och Ronja. Härligt att få arbeta med händerna emellan skrivandet. Det blev bra och landet kommer nog bli fint, där ska odlas morötter, rödbetor, rabarber, jordgubbar och flera örter.

Jag längtar efter frihet, kreativitet och att få landa. Vad längtar du efter?

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Bra bilder från första maj i Botaniska Trädgården. På vägen hem såg jag rådjuret stå och beta mitt på ljusa dan, fem meter ifrån mig, helt obrydd, det var magiskt. Även idag var jag där och sprang 4km med Ronja, svettigt men skönt att röra på sig. Man sitter så mycket i skolan och hemma.

Veckan som har fortlöpt har gått i ett känns det som. Det har flutit på i skolan, idag var vi på er rättegång om olovlig körning för att observera inför ett seminare senare i kursen. Även skrivit min del på teoriseminariet som vi har på måndag och som är ganska stort. Veckans höjdpunkter var fikan med Magdalena, man behöver en äldre förebild. Hon är lite som min mentor och vi är lika på många sätt varpå hon känner igen sig i min process. Den andra höjdpunkten var att få förra kursens tenta hemskickad på posten, skriftligt med VG och ett fint omdöme och en bild på klassen. Lars utmärker sig som lärare på Universiteten kan man säga. Glad blir man och det är en speciell känsla med brev på posten och att få det i handen.

I helgen har Ellen bjudit ut oss, Guldhedstjejerna med respektive till hennes sommarhus på Fotö. Uppskattar verkligen skärgården och havet! Ser framemot att få spendera helgen med vänner och få komma iväg ut i vacker natur!

Jag mår okej, vissa dagar är bättre än andra. Jag är en fighter och jag ger inte upp. Tycker ingen ska ge upp för det finns alltid hopp!

Likes

Comments

Idag tog jag en lång promenad till Botaniska Trädgården när solen stod som högst på himlen. Hittade en plats där uppe på berget, ovanför vattenfallet utan vatten. Den var perfekt, ostörd men jag kunde fortfarande se och observera människorna som gick där nere. Där satte jag mig och skrev ner tankar (det kanske inte är andra som förändrats utan du) som jag burit och gjorde en planering över veckan och hade egentid. Jag njöt och solen värmde mitt ansikte, det var välbehövligt. Jag tog även tillfället i akt att fotografera då våren blommar ut! Det har nyss varit Hanami som betyder att beskåda blommor då körsbärsblommorna precis slagit ut. Det var såklart flera ute än jag denna dagen men de höll jag mig undan, syftet var att vara själv ;)

Annars började dagen med pannkaksfrukost, lagade mat till morgondagen, en utav de godaste pastasåserna jag åstadkommit, hunnit med att träna fyrtio minuter och haft samtalsgrupp om relationer och tro. Evelina kom hem från tre veckor i Vietnam idag, brun som nötkräm och Emilie och Ronja hade slagit in och jag menar hela rummet i Aluminium folie och satt en disko- lampa i taket, det var riktigt hippt och kulidé som uppskattades, legendariskt sa någon! Nu återgår vardagen efter en långhelg och de flesta dagarna går jag i skolan heldagar, så dags att lägga mig i tid. Typ nu. Önskar er en bra start på maj, det är maj månad, helt ofattbart och sommaren står på väntan!

Likes

Comments

Tänk vad livet svänger eller iallafall mitt känsloliv. Jag är sådan person som har fått gåvan i att ha ett stark känsloregister. Detta inte alltid helt enkelt att hantera då topparna är toppen, jag lever och livet är underbart till den djupaste dalen då livet känns meningslöst, ensamt och inte ens solen kan muntra upp mig helt och skiftningarna däremellan kan variera på dagar och ibland veckor. Min situation i sig kanske inte har förändrats särskilt mycket men mitt inre. Det där med att jobba med sina tankar och det som varit svårt och format livet. Hur kan man hantera det bättre? För mig och många är inte ensam stark, att ha en gemenskap i form av vänner, familj och människor i omgivningen som ser en, frågar hur man mår och uppmuntrar en, ibland drar med en på roliga saker och får en att skratta är viktigt, mitt i livets allvar. För livet är inte enkelt med alla val, varför och måste, allt som inte blivit som man önskat och det som blivit fel. Samtidigt som man kan finna glädjen i det lilla, glädjen i det som man har.

Nu läser jag den sista 10hp kursen kriminalitet och den är väldigt intressant! Hur hamnar människor i kriminalitet och brottslighet och varför. Vem är det som skapar den kriminella? Hur ser förutsättningarna ut, miljön, samhället och finns det anlag för att bli kriminell. Hur ser politiken ut och vad har media för roll? Detta och mycket mer läser vi i en sista intensiv kurs. Jag har också fått förfrågan om att bli antecknarstöd åt en i klassen, det är betalt och en bra erfarenhet så jag blev glad när jag fick frågan. Jag antecknar ändå åt mig själv och behöver vara extra fokuserad vilket är bra för egen del också, men man blir lätt trött i huvudet. 3h föreläsning på förmiddag och eftermiddag gör hjärnan trött så det är en utmaning.

Från förra gången som jag skrev har vi träffat de båda utbytesstudenterna, det kändes bra men ganska overkligt också. De var väldigt trevliga, öppna och stolta över sitt land. Fick reda på att folkmordet är något de flesta är villiga att prata om, att det är ett väldigt rent land och det 9:e säkraste landet i världen så det känns bra. Även pratat med våra studierektorer och boendet som är ett katolsk hostel är bara för tjejer och de är måna om sina studenter. Nu kan vi snart boka flygbiljetter. Förberedelsekursen kommer att innebära att vi läser på om landet och har seminarier, tänkte försöka mig på att lära mig den enklaste formen av franska (nybörjare). Imorgon ska vi gå på en föreläsning där vi får träffa utbytesstudenter och lärare bl.a. några från Rwanda. Det ska bli spännande och även möta upp den tredje tjejen som ska med. En fjärde person är Universitetet på jakt efter, det vore ultimat för det upplägget som de tänkt.

Påsken uppe i Umeå var fin. Det var fint att få spendera tid hos Sofie, flyga över halva landet och uppleva snö för antagligen sista gången i år. Umeälven var vacker att promenera längs och vi hade en prestigelös helg tillsammans där vi mest bara var och gick till kyrkan. Det kallas att hänga tillsammans med en vän jag inte träffat alltför ofta. Där träffade jag även på Emmy en snabbis och vi åt söndagslunch för att catch up.

I måndags samlades Guldhedsgänget och för att fira att Ronja fyllt 25 år. Jag hade ordnat en liten kidnappning och vi åt middag ihop på restaurangen Manana. Det var så roligt att samlas nästan hela gänget igen, det var ett tag sedan (en helg till är planerad i maj som tur är)! Jag fick en sådan energi av det. Man får passa på att umgås och vara tacksam för tiden nu man vet inte sen vart alla flyttar.

En dag för mig ser ungefär ut såhär för er som är nyfikna: Jag ställer alarmet på 07.50, går upp och är redo för frukost runt 8. Går ner och äter den på en kvart ungefär, gör resten av morgonbestyren inför skolan och tar oftast spårvagnen 8.53 och är vid Vasaplatsen vid 9 (Jag är förvånansvärt snabb och marginalerna är små men det funkar varje morgon, allt för att få sova en liten stund extra). Därefter promenerar jag sista biten genom allén och är framme ungefär 9.07. Föreläsningen börjar 9.15 (glöm inte den akademiska kvarten). Det är oftast 3h föreläsning och antingen en eller två om dagen. Däremellan lunch på skolan, prat med klasskamrater och den långa kön med studenter till microna. Går hem efter skolan (oftast antingen 12 eller 16), tar ett break och vilar. Sen pluggar jag en stund, äter middag och ser vad kvällens planer är.

Helgen har innehållit Spa med Louise, min 25års present inkasserades. Det var skönt och roligt att hinna umgås en längre stund och inte varje dag man går på spa. Innan dess hälsade vi på Alice och lilla Oscar. Igår var jag på Smyrna unga vuxna brunch med Frida och Malin. Det var väldigt bra, Tomas Sjödin pratade om att hitta sin plats och inre längtan, gåvor och sammanhang. Inspirerande och skrev upp mig på ett samtal där man kunde få vägledning.

Idag har det varit Valborg och vi har firat med att gå till Trädgårdsföreningen där vi trodde vi skulle få se en brasa men icke och sen grillade vi korv i Vasaparken och såg Chalmers cortegen tillsammans. Det var roligt och en lång dag! Ungefär vid sådana här tillfällen då alla i Göteborg samlas på samma ställe. Det var otroligt mycket folk och det bästa var att denna Valborg lyste solen med sin närvaro - inget regn! Hallelujah.

Träna, balansera skola, fritid, vänner och värderingar. Ibland bara snurrar allt och du inser att du inte kan ha koll på allt eller att det inte går åt det håll som du önskar. Förändringar sker hela tiden stora som små och det är ibland knepigt att veta hur man bäst förhåller sig till dem? Vart är jag på väg, hur styr jag riktningen. Vad ger energi, inspiration och vad brinner jag för, vem vill jag vara och hur är jag den personen. Alla dessa frågor som livet skapar.

"Jag vill gå dit du går, vart du än kallar hjälp mig att följa"

Likes

Comments

Hej! Dags för ytterligare ett inlägg. Dessa bilder på vide tog jag för två helger sedan i Å. Det är våren som är på ingång och jag tänker på Karin Boyes dikt, ja visst gör det ont när knoppar brister.

I helgen var jag hemma i Skåne. Det mesta är sig likt och ändå inte, tider förändras och små projekt som trädgård förnyas det ser pappa till. En promenad om dagen är bra för själen är mitt och mammas motto. Min bror har nyss tagit körkort så det blev en sväng till moster och fick träffa min vän dotter som nyss kommit till världen, en vecka gammal, vilket mirakel ett barn är! Känslan av att få hålla ett barn i sin famn är fantastisk och känslan av om det skulle vara mitt egna barn går inte att beskriva.

Veckan har gått i ett känns det som. I måndags hade vi återkoppling till de livsberättelser vi skriver som examination, bra kritik och feedback gavs. På kvällen träffades vi tjejer från hemgrupper och åt på det välkända pasta och pizza stället Vapiano, det var en tjejkväll där vi pratade om livet och annat. I tisdags lyste solen och tog en runda med Fridas nya kamera i Hjällbo, blev några fina porträtt bilder och avslutade med en fika hos Malin min klasskamrat. Efteråt fortsatte turen in mot stan och Jenny, vi är lika udda båda två och förstår varandra där och det är skönt. Igår besökte jag och David 3 fik, det var en rundtur på stan med fik och filosofi kring livshållning och motivation. Han är min bonus storebror och en bra sådan, får mig att skratta när det behövs.

Vi hade kursutvärdering igår på kursen Äldre och Åldrande. Den var mycket bra. Att få höra vad kursen fått betyda för var och en och vad som varit bra och kunnat förändrats. Jag har förstått att det här unika upplägget och pedagogiken som Lars har är uppskattat på flera sätt. Som en person sa, du kan våra namn, du har förståelse för om livet kommer emellan ibland, du ser oss i ögonen, du får oss att vara med och påverka kursen och ger oss en kontakt med verkligheten med studiebesök. Många lärde sig bättre och kunde koppla ihop teori enklare med verkligheten. Det är likt vår fältförlagda klass i Biskopsgården och jag vet själv hur mycket den fått betyda. Själv förespråkar jag absolut denna metod och önskar ledningen kunde inse vilken styrka som finns i detta upplägg och inte tänka stora klasser där varje elev är ett nummer. Tvärtom det lilla och nära sammanhanget där varje elev är en person. Till mångt och mycket det också lärarens inställning. Vi inser att det var Lars som var medskapare och satte ton på gruppdynamiken så att det kunde bli ett öppet och accepterande samtalsklimat. Det har vi alla varit nöjda med, trygga i gruppen. Detta resulterade i ett bättre klimat där kunskap kunde fastna på ett nytt sätt. Så tack Lars för du den värme och medmänsklighet och passion du visar för dina elever och för det som du lär ut, för din insats som lärare.

Idag är det förberedelser inför resan till Rwanda som gäller, det är stipendier och visum som ska sökas. Det är skönt att vi är två som känner varandra och som delar denna upplevelse. Jag och Natalie ska ses hos mig efter hennes jobb och äta påskbuffe/lunch här på Guldheden. Efter lunchen ska vi möta upp två utbytesstudenter från Rwanda som befinner sig här i Göteborg nu för att få hjälp med boende, restips och annat bra inför praktiken i höst där. Även knyta någon kontakt. Det är engelska som gäller och det är bara att börja öva, sen hoppas jag vara en fena på det efter 4 månader vistelse utomlands.

Påsken har inletts och imorgon på självaste långfredagen flyger jag upp till Umeå och min vän Sofie. Hon läser till pastor ALT där och fyllt 25 år, detta är min present till henne. Det ska bli roligt att få komma iväg och se hur hon har det. Det är fortfarande vinter däruppe så det är lite som att förflyttas tillbaks i tiden.

Glad Påsk! Kom ihåg: Jesus is the reason for this season. 

Likes

Comments

Hej! Jag lever och är tillbaka med ett inlägg. Det är en del som hänt sedan jag skrev sist vilket var ett tag sedan. Det största är väl att jag fått en praktikplats i Rwanda till hösten. Ja ni hörde rätt! Stundtals känns det väldigt läskigt och galet medan det vissa dagar mest känns spännande och roligt. Det är ett stort steg för mig att våga göra något sådant. Aldrig varit i Afrika, så långt bort hemifrån, i en helt olik kultur och det kommer bli tufft. Det känns ändå bra att ta den här möjligheten som jag nu fått. För jag har längtat bort lite och av att få ta del av en annan kultur. Sen kommer säkert hemlängtan att infinna sig men jag kommer göra resan tillsammans med 3 andra tjejer och inte ensam. Just nu är huvudet fullt av allt som ska förberedas som visum, vaccination och uthyrning av boende.

I helgen som har gått har jag lett ett danspass för Krik (kristen idrottskontakt) tillsammans med mina vänner Evelina och Johanna. I flera veckor har vi förberett oss och övat, det gick väldigt bra och var uppskattat. Det var dansglädje och en utmaning. Annars har jag fått vara ta del av en spelkväll hos mina nära vänner Ronja och David och Evelina. Vänner lyfter dig när dina egna vingar inte bär. Idag brunch, kyrkan och en vilosam söndag.

Har fått reda på att jag klarade förra kursen galant vilket alltid är en lättnad när man får besked om att kursen är godkänd och inget efter sig. Just nu läser vi en kurs om äldre och åldrande, den är alldeles lagom mycket med en engagerad lärare och liten klass. Kursen har gjort att jag ser med nya perspektiv på den äldre generationen. Att åldras är något vackert och varje människa bär på sin livshistoria. Det är vår tenta uppgift att skriva och tolka en människa i fjärde ålderns livsberättelse.

Mars månad har snart gått och under natten som gick drogs klockan framåt en timme. Tiden den går, hela tiden och fort. Livet är en resa som vi alla gör och den ser olika ut, är olika lång. Jag är en människa som stannar upp reflekterar, jag är en tänkande människa och kontraster. Jag skiftar mellan allvar och skratt, är klok och vuxen men uppskattar stunder där man får vara som ett barn, är en social ensamvarg, jag trivs med sällskap men de bästa stunderna får jag på tu man hand med en person. Fick ett råd när det gäller beslut i livet från en något äldre om att ta med hjärta, hjärna och har rötterna fast rotade i tro.

Vill också meddela att våren är här! Första gången idag när jag promenerade till kyrkan som jag blev så varm att vinterkappan kändes felklädd.

Ta hand om er mina få kära läsare,

Du står allra närmast mig,

Du finns här hos mig.

Du är den som alltid lyssnar,

Den som alltid ser.

Likes

Comments

Hej! Det är Mars månad!

En vecka av mycket fri tid. Jag har insett att jag börjat behöva mer stimulans. För som min kompis Ellen sa att när man har "för" lite planerat får man inte heller något gjort. Jag är en planerande människa men också ganska spontan. Uppskattar när det är mycket men inte för mycket. Nu när jag inte haft föreläsningar på en vecka saknar jag att ta in ny kunskap och lära mig något nytt.

Imorgon börjar min nästa kurs äldre och åldrande. Jag ångrar mig lite att jag inte valde psykisk ohälsa men det här blir nog med bra! Läraren är fantastisk, mild, brinnande och genuin och dessutom ser han ut som farbror Melker i Saltkråkan. Den här kursen har jag valt att låna böckerna på biblioteket istället för att köpa. Jag får se hur det går men tänker att nu behöver jag komma iväg och det är positivt att inte plugga hemma har jag märkt, blir mer fokus och på så vis mer effektivt.

Är inne i en period där jag känt mig lite nere gällande vissa plan i mitt liv. Finns oro som tynger och tar energi. Om man kan är det bra att oroa sig så lite som möjligt över sådant som man inte kan styra över, men däremot be över. Något som ger mig glädje och energi är min teaterkurs på tisdagar och min danskurs på onsdagar. Det är verkligen roligt, kräver fokus, närvaro och kreativitet. Du ger allt där och då och att få se att man utvecklas är motiverande. Visste inte att jag skulle tycka om det så mycket även om jag misstänkt det. Som barn sjöng jag mycket och gillade att klä ut mig sen blev man tonåring, blyg och osäker. Att våga prova något nytt och kasta sig ut ger tillbaks.

Interaktion med vänner, familj och annan gemenskap kan vara viktigt när man känner sig ensam. Ensamhet är också en känsla och inte ett faktum. Du kan vara omringad av människor och fortfarande känna dig ensam eller tvärtom vara helt tillfreds med att vara själv. Ensamhet tror jag är något som vi alla brottas med från och till hela livet i olika grad.

Ta hand om er!

Jer. 29:11-13
Jag vet vilka tankar jag har för er, säger Herren, nämligen fridens tankar och inte ofärdens för att ge er en framtid och ett hopp. Ni skall kalla på mig och komma och be till mig, och jag skall höra er. Ni skall söka mig, och ni skall också finna mig om ni söker mig av hela ert hjärta.

Likes

Comments

Det har varit ett långt uppehåll här. Tack kära läsare för att ni stått ut. Under den perioden har jag haft en långdragen förkylning med lite feber till och med, nu är det bara lite rethosta kvar. Den här veckan i skolan har varit väldigt lugn och det har passat bra för min del. Annars har det varit en lite tung vecka av olika anledningar och jag har försökt att ta hand om mig själv.

Idag har jag varit i Saronkyrkan, påfyllning och en bra predikan om tron och om när man själv eller någon man känner är på väg bort i tron. Livet prövar oss och det finns många saker som vill få vår uppmärksamhet. Som dagens bibelord sa: till vem skulle vi gå? Ikväll serveras det semlor här på Guldheden på våning 2 till söndagsfikat 20.30, det ser jag framemot.

Igår planterade vi små skott av Elefantöra och jag lät min murgröna börja klättra på en metallställning som pappa gjort. Det blev bra! Det är roligt och levande att ha lite växter. Just nu står det en pelargon, murgröna, fikus och hjärtblad i mitt fönster. Jag har inte gröna fingrar men försöker att hålla dem levande och det går rätt bra ;)

I veckan som kommer ska jag bl.a. skriva färdigt min tenta och vår gruppinlämning, träffa ett nyfött barn, börja min teaterkurs.

En kort uppdatering, men allt för idag!

Två av mina gröna växter, utomhus är det dimma och så kan det kännas när man inte riktigt ser klart. Men dimman den lättar..

Likes

Comments