Hej! Det kommer inte bli ett blogginlägg om dagen men ska försöka se till att det blir några gånger i veckan. Igår startade vårterminens kurser. Under denna termin kommer vi att läsa 3 olika 10hp profilkurser. Den första som jag valt inom blocket barn och familj är: Barn, ungdom & familj. Den riktar in sig på barns uppväxt, förhållande och hur man gör en barnutredning enligt BBIC = barns behov i centrum. I kursen kommer vi att läsa en självbiografi från någon känd person och vår grupp fick kärlek och stålull av Lisbeth Pipping. Vi kommer att få prova på att skriva en utredning och får mer kunskap inom detta område. Det är många gästföreläsare och ett fullpackad schema. Valet av profilkursen känner jag mig nöjd med, det är ett område som jag skulle kunna tänka mig arbeta med en period och därför något som jag vill lära mig mer om. Att nu gå inne på campus känns ovant, hittar fortfarande inte till alla salar utantill och det är mycket människor, det känns som universitetet. Det tråkiga är mindre interaktion med lärarna och mer föreläsningar, samtidigt är det skönt med en tydligare struktur. Jag har fortfarande med mig hälften av klassen i valet av kurs och inser att de kommer hänga med mig inne på campus. Det känns tryggt.

Idag har jag fixat med mitt sommarjobb, ringde chefen och är välkommen tillbaka till avdelningen på Drottning Silvias Barnsjukhus. Det känns skönt att det är ordnat!

Förra veckan var sociala veckan. I torsdags tränade jag, träffade Niklas för en catch up och på kvällen var det 23 års kalas för Mirjam, en tjej från min hemgrupp. Under fredagen åkte jag ut till Bäckebol med vänner för att ordna ett skydd till min surfplatta, nya hörlurar och titta på en vandringsryggsäck. På kvällen bankade och tillagade jag tillsammans med Ronja och David schnitzel. I lördags var jag vid havet och på kvällen åt jag min första semla tillsammans med två tjejer som jag och Ronja teamat med. I söndags var mamma och pappa på besök, vi gick till Smyrna och lyssnade på Tomas Sjödin och min extra lillasyster Evelina följde med. Efteråt åt vi på en vietnamesisk restaurang, det var gott!

Att skifta om från att börja en timme tidigare tänker man inte är så farligt. Men på morgonen gör den där extra timmen en skillnad. Det blir en tupplur på eftermiddagen istället och lägga mig i tid. För min del behöver jag minst 8h sömn för att känna mig utvilad. Nu ska jag träna och spela gitarr. Det är ett mål för våren att träna minst 2gg i veckan och lära mig spela gitarr, än så länge är jag på banan.

Trevlig kväll!

Bilder tagna vid Galnetbadet med min iphone 4S. En härlig promenad och utflykt till havet med vänner.

Likes

Comments

Vill börja med att gratulera min pappa på födelsedagen! Jag önskar honom en bra dag och vet han blivit uppvaktad. Jag vet vad ni tänker, men så är det. I vår familj fyller vi alla år (nästan) inom spannet av en månad med julafton och nyår däremellan. En bra spridning, allt avklarat och inget förrän om ett år igen (inte alls ironisk) ;)

Idag har vi haft utvärdering och avslutning med min fältförlagda klass. Dessa tre terminer har gått oerhört fort! Det har fått betyda mycket för mig! Närheten och det relationella är något som vi alla värderat. Att också få ett sammanhang att knyta utbildningen till och lära oss att livet är lite såhär, det är inte alltid en struktur, vi vet inte hur allt kommer att se ut och vi lär oss att förhålla oss till det. Det har varit frustrerande stundtals men mestadels nyttigt.

Vi fikade, utvärderade, tittade på bilder, sammanfattade, gick ut och åt på Göteborg wook och fick en sista uppgift. Den skulle vara klar innan klockan åtta och den gick ut på att skriva varsin lapp till varje person i klassen med något uppmuntrande. Väldigt bra avslutning. Vi gav våra lärare Mumin muggar med passande karaktärer på som speglar deras personligheter. Universitet är inte tänkt för att lärare och elever ska kunna ha en nära och öppen kommunikation men vi har fått den möjligheten och det är jag tacksam för.
Så hejdå fältförlagda (vi kommer att ha med varandra att göra igen) och hej Campus!

Likes

Comments

För ca ett år sedan var det snökaos här i Göteborg. Det stod stilla, naturen hade slagit ut vägar och rusning. Det var tyst och vackert som att någon höll andan. 

Idag är det en sådan kall och grå dag. Det småregnar och jag vaknade med huvudvärk. Idag har jag och Kajsa rättat vår b-uppsats och den är färdig att skicka in. Vi känner oss nöjda med den! Tog en promenad i regnet med Ellen och Ellinor. Det var uppfriskande med det piskande regnet i ansiktet eller vi snarare trodde väl inte att det skulle regna så mycket.

I helgen var jag med om min första babyshower. Det är min vän Alice från bibelskolan som väntar barn nu i slutet av januari. Det är helt otroligt och fantastiskt att en människa kan bli till och växa inuti en annan människa. Vi överraskade henne med fika och tacos och några presenter som passa det kommande barnet, mest söta kläder. Det är ofattbart att jag nu kommit till det stadiet där mina jämnåriga får barn (inte alla som tur är). När och om det blir min tur det vet jag inte, jag lägger det hos Gud och är öppen. Det är ett stort beslut att välja den man ska dela livet med och allt runtomkring. Som det står i höga visan: "Stör inte kärleken, väck den inte förrän den själv vill". I söndags kom min vän Sofie hit och mellanlandade innan hon skulle vidare till sina studier i Umeå. Det var fint, vi hann umgås och bara vara. Igår hade jag ett möte som fick beröra mig och tankarna snurrade ett extra varv. Vissa människor får en att tänka.

Jag tog dessa på en utsiktsplats vid Annedal. Man vet aldrig om man kommer få uppleva detta igen. Det var nästan en halv meter snö på vissa ställen. I centrala Göteborg, på en natt.

Likes

Comments

Ett nytt år och vi börjar om på nytt igen. Hur sammanfattar man ett år, ett liv, ett lov? För när året börjar om är det som vi får en ny chans att göra alla sakerna igen, fast bättre, det är nog vad många önskar. Ett nytt år börjar med hopp, förväntan och spänning. Det mest påtagliga tycker jag är att vi blir äldre och att tiden går. Det var någon som sa att vi är en gåva till vår tid. Tiden är lånad, tiden för ett liv kommer inte vara för alltid. Hur lång tid vi har är det ingen som vet. Det kanske skapar en press eller stress eller oro. Men jag hoppas det väcker tacksamhet för varje dag. Se den lilla glädjen i vardagen, se möjligheterna och våga pröva det där du inte riktigt vågar. Ibland kan du överraskas, tro mig. För alla tankar i huvudet som finns om att du inte kan, det blir ändå inte bra, det spelar ingen roll. Det är ändå bara hjärnspöken som inte finns på riktigt. Jag tycker om när ett nytt år börjar om, det känns bra på ett sätt, konkret. Jag får summera det förra, lägga det bakom mig och sträcka mig mot det som ligger framför. När jag summerar upptäcker jag att saker faktiskt hänt, i mig, 2016 var ett sådant år.

Jag kom hit den andra januari på kvällen. Skolan började den fjärde och vi hade opponerings- seminarium där jag och min uppsatskamrat var först ut att opponera. Det var nervöst för det är ett viktigt seminarium som spelar en roll för den uppsatsen vi ska opponera på. Det gick hur som helst jättebra och läraren bokstavligt talat jublade, han sa att sådär ska en opponering se ut. Imorgon ska vi få vår uppsats bedömd, det känns nervöst.

Lovet som gått har varit bra. Jag har hunnit vara mycket hemma hos min familj i Skåne. Fick njuta av tystnaden och lugnet på landet och åka förbi alla platser där man växt upp och finns med i ens bakgrund. En fin julafton, ett besök hos mormor och kusiner i Småland och en vän om dagen, det var ungefär vad som hanns med. Var hemma i 12 dagar och då hinner man landa på en plats, annars blir det en helg som går fort. I år hade jag lyxen att ha ett långt jullov. Nyårsafton spenderades i Hallsberg hos en vän med tre andra vänner. Vi lagade tre rätters, var glada för att vi fick ses, spelade spel, skrattade och umgicks. Det var enkelt men fint. Jag fick äran att dela säng med en katt (söt för den delen) och en bästa vän.

Nu till nutid. Idag föll flingorna över Göteborg stad och det har blivit riktigt kallt. Men jag gillar vintern och snö, hoppas det håller i sig några dagar! Annars känns det bra att skolan kommit igång och vardagen. Vill också passa på att gratulera min stora lillebror Daniel som fyller 22 år idag! Helt otroligt, vi har blivit vuxna. Vet att han blir bortskämd hemma med tårta och god mat, tråkigt att inte kunna fira på plats. Säg gärna grattis till honom om ni ser han ;)


Blåbärs cheescake som jag gjorde på nyår

Likes

Comments

God Jul. Är i hemma i Skåne där jag växt upp, i en liten ort med grusvägar och skog. Det är tyst, lugnt och så väldigt annorlunda jämfört med staden Göteborg. Våran julgran är en Kungsgran, den har jag och mamma enkelt smyckat och låter julen få komma. Förkylningar har drabbat oss och min bror är på ingående från sitt jobb ikväll. Nyckelord för jul; familjen samlad, kyrkan, julevangeliet, Julius, risgrynsgröt, Svensson Svensson, Piff & Puff, uterum, mat, paket.

För mig har det alltid varit viktigt att vara medveten och förstå livet, relationer och människor. Att lära mig själv att hantera och förhålla mig till det som sker i mitt liv. Reflektera - en styrka och något nödvändigt.

Isaiah 9:2

2 The people that walked in darkness have seen a great light: they that dwell in the land of the shadow of death, upon them hath the light shined.

Likes

Comments

Fjärde advent! Idag var jag i Saroonkyrkan på gudstjänst och jag tycker att hon som pratade kopplade ihop dagens text med livet på ett så bra sätt. Huvudbudskapet var att ha tillit till Gud, vi är inte ensamma. Det var en uppmuntran till att dela med oss av vår berättelse och erfarenheter och vikten av att dela det vi varit med om, det får oss att växa som människor. Dessutom finns samma frågor kvar hela livet, oavsett ålder, att hitta en mötesplats och möta andra som kanske bär på samma frågor och funderingar. Oftast finns tvivel, hinder och rädslor i vägen för att våga ta det där klivet. Vad längtar du efter och vad är det som skrämmer dig för att våga fullt ut? Förebilden i dagens predikotext var Maria, hon sa sitt ja men hon ifrågasatte också, "hur ska de ske". Vi kan och har inte kontroll över allt och särskilt inte över livets gång och människor, det är nog något vi måste lära oss. Att släppa kontrollen och ha tillit.

Igår fyllde min bonussyster Evelina år. En sprudlande, omtänksam och glad vän. Hon är dessutom min granne här på studiehemmet. Hon har bidragit till många skratt och får mig att le när livet är svårt, där finns alltid en kram att hämta. Vi tog med henne till jul på Liseberg och avslutade dagen på Vapiano, ett känt pizza och pastaställe! En regnig men mysig lördagskväll blev det.

Likes

Comments

Det är en underbar känsla när det lossnar och fingrar trycker på tangentbordet nästan av sig själv. Ni som studerar vet vad jag pratar om! Igår hände det och jag är i princip klar! Vi har haft i uppgift att skriva en analys av en artikel. Detta har jag inte tyckt varit den roligaste examinationsuppgift som vi haft och det har varit svårt att hitta fokus. När det kommer till B-uppsatsen har vi nog snart ett färdigt utkast. Jag är glad och det känns som en börda lättat från mina axlar.

Jag vill också berätta att igår fyllde min förebild, bästa vän och mamma år! En klok och humoristisk kvinna i sina bästa år för att inte tala om kreativ. Hon känner mig och stått ut med mig hela livet (hittills, obs läs in humor), det om något är värdefullt. (Vill inte hänga ut henne på bild här utan tillåtelse). Ett paket med posten blir det när man bor och lever på olika platser. Jag har blivit vuxen och hon har blivit... äldre! Behöver jag säga att jag älskar henne, tror nog det framgår ;)

Nu ska jag runda av här med att mammor och pappor har viktiga roller som är av stor betydelse för sina barn. Att lära sitt barn stå på egna ben genom att visa dem vägen, kärlek och trygghet. Oavsett hur gammal man än blir, är man alltid någons barn. Det är ett uppdrag, ett ansvar och en gåva. Jag anar och kommer ännu mer förstå med tiden (förhoppningsvis) att ha barn är en utmaning, ett äventyr och en välsignelse. (Det blev visst ett tal...)

Ännu en skoluppgift avklarad

Likes

Comments

Julfest 2016. God mat, spex och sång. Bilderna blev inte så bra som jag önskat men så kan det bli när ljus och tid inte stämde.

Idag är det plugg för hela slanten och ikväll julavslutning med bönegruppen!

Likes

Comments