View tracker

Glad första advent! Vi går nu in i årets kanske mörkaste månad men som också är fylld av ljus och hopp! I kyrkoårets kalender börjar ett nytt år, ett nådens år. Nåd något som är mycket vackert och mäktigt. När vi får något som vi inte förtjänar av ren kärlek.

Idag har jag börjat lyssna på julmusik, julstädat och pyntat lagom i mitt studentrum. Köpt en liten röd julstjärna, den lyser rätt fint i mitt fönster och mina växter har fått nya krukor och några tavelramar glitter. Och ett ljus, det får vi inte glömma! Det är ungefär det julpynt som jag har. Det är inte mängden utan det lilla i det stora som hela julen handlar om. Även bakat mitt favorit julgodis - knäck med mandel i och kvällen får avslutas med filmen The Hobbit.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Ett dygn i bön och samtal med kvinnor i alla åldrar. Och mat och mycket fika! Tänk vad mat kan bringa gemenskap och vi samlas kring mat. Det var stilla, lugnt, inga bilar eller ens cyklar på ön. Huset som vi bodde i låg precis vid havet och det var fantastisk utsikt! Jag var tveksam till om jag skulle åka men jag är glad för att jag bestämde mig för att följa med även om jag sovit dåligt i veckan. Blev påmind om vad som är viktigt i min tro och inspirerad och hoppfull. Det är något speciellt att samlas sådär och en dynamik med en mix av personligheter som jag inte kan förklara och trots detta fungerar så bra, välsignat vill jag tro. En liten dröm vore att få ha en stuga vid havet en dag för jag älskar havet, det är vackert och mäktigt och kan vara både stillsamt och stormigt..

Fick till mig en bild om en kompass, att bara ändra riktning lite kan leda dig på en helt annan väg än om du gått några grader åt ett annat håll. Det är tänkvärt.

Likes

Comments

View tracker

Känslor har alltid var en stor del av mig, jag känner och berörs av livet, människor och händelser. Jag ser det som en utmaning och som en gåva. Känslorna hjälper mig manövrera men ibland kan de stjälpa.


Dikt

Känslor

Ett virrvarr av trådar,

hittar varken in eller ut.

Se ändarna, för att kunna nå.

Släpper varken in eller ut.

Vad ska jag göra med dem?

Känslorna


Likes

Comments

Varit mer fysisk aktiv i helg än vad jag brukar, volleyboll och skridskoåkning! Det känns bra i kropp och själ att röra på sig och det kan vara svårare den här årstiden med mörkret och kylan. I lördags var jag och några på en julmusikal med barn i Smyrnakyrkan och påmindes om att julen nalkas med allt vad det innebär. På kvällen såg vi den sista Sagan om Ringen filmen - om konungens återkomst. Den ligger mig varmt om hjärtat, vilken nörd jag varit med posters, behind the scenes och skådespelarna. Landskapet och välgjorda filmer är något som gör dem till en av mina favoritfilmer. Kriget om gott och ont, liknelser som kan dras till bibeln och det djup som finns.


Likes

Comments

(Rubrik citerat en elev)

Att få reda på att man klarat en hemtenta är alltid lika skönt och roligt. Att sedan få en personlig kommentar gör det bara ännu bättre. Det är okej att få vara stolt, för det är rätt klurigt ibland livet ni vet. Den senaste vi skrev handlade om vår processunder den här fältförlagda delen både kunskapsmässigt, lärandemässigt och på personligt plan. En bra reflektionsuppgift. I måndags gick jag upp tidigare än någonsin 04.50 ringde alarmet och 05.45 gick tåget mot Örebro. Där har vi intervjuat 6 personer i åk 9 inför vår B-uppsats som handlar om "hur sociala medier påverkar ungdomars självbild". Ett högst aktuellt ämne i vårt samhälle, vad bidrar egentligen sociala medier till och vilka är de positiva respektive de negativa effekterna av användandet och hur är det att växa upp i en generation med detta? Jag är glad att jag har sluppit och kommer ihåg hur vi kopplade upp oss på Internet via telefonlinjen och "ringde upp" på våra stora fyrkantiga datorer.

Vi sov hos Kajsa (min b-uppsats kompanjon) för via hennes mamma kom vi in på skolan och kunde få möjlighet att träffa eleverna så snabbt. Från i torsdags till måndag så det var snabba ryck. Ett klassrum och väntan, en katt och en film, mat och sömn får sammanfatta vår tid i Örebro. Fick även strosa rundor i staden kort och se slottet. Jag uppskattar att få se nya städer och platser i vårt land, och det finns fler platser i vår värld som jag skulle vilja besöka en dag.

Likes

Comments

Åkte ner med mig själv som överraskning till Helsingborg. Jag tycker om överraskningar och att själv få överraska för jag vet hur glad man kan bli av det. Vi åt god middag på Pålsjö med havsutsikt och solen lyste. Vidare gick vi på Dunkers museum och på Sven Nordqvists utställning. Han ritar fantastiska bilder och karaktärer. Vilken kreativ förmåga. Man blir glad i hjärtat av hans teckningar. En sådan skulle jag vilja ha på min vägg. Hann sedan hemom en snabb sväng och det var snö hemma! Nu är jag åter på väg till stora staden Göteborg. Idag har det varit en fars dag, en bra dag.

Likes

Comments

Vaknade imorse och upptäckte att herr frost är på besök och gick efter frukost en fotorunda med Emilie och Ellen i Botaniska Trädgården. Jag kan verkligen bli lyrisk av vacker natur och av att få andas in den friska luften, det gör mig glad i själen. Det där med att uppskatta naturen har min mamma lärt mig. En lördag väntar med museum besök på världskulturmuseet och höstkonsert i gospelns anda.

Likes

Comments

Imorse vaknade man upp till en världsnyhet som inte gjorde mig särskilt glad. Trump blev USA nya president. Valet chockade mig för jag visste det var möjligt men inte att det skulle hända. Som min vän sa, det behövs mycket bön för kommande år, men å andra sidan finns det något gott hos varje människa och jag hoppas att han kommer att göra något positivt under sina år som president, det återstår att se. Just nu verkar läget kaos och alla väntar på vad detta val kommer att få för konsekvenser. På tal om val innehåller livet en massa val, hela tiden gör vi val, vi väljer vad vi ska ta på oss när vi går upp eller vad vi vill äta till frukost det är små val, vi gör stora val som vilken utbildning vi väljer eller vilka livsvärderingar vi har. Oavsett är det viktigt att veta vad vi grundar våra val på för annars blir det kaos och oro. Att välja är långt ifrån enkelt, jag personligen har alltid haft svårt att välja även när det kommer till små val som vilken glass jag vill ha och när jag valt kan jag undra om jag valde rätt. Jag vill bli mer säker i mina val och veta varför jag väljer som jag gör för att våga stå fast i mina val och landa i det beslut jag tagit.

Dikt

Det finns tider man kan sakna,

det finns saker man kunde gjort annorlunda.

Det finns en undran och ett varför,

det finns en tid för allt.

Jag förstår nu vad jag inte förstod då.

Likes

Comments