Mitt 2017 har då verkligen inte börjat på det bästa sättet. Började redan kring nyår med en förkylning  som satt i rejält, heshet och snorig men ingen feber. Blev lite piggare och jobbade ca 1 vecka. Sedan var jag hemma och vabbade med barnbarnet som hade vattkoppor. Jobbade ca 1 vecka sen låg jag däckad i flunsan. Efter en vecka jobbade jag typ  1 dag sen åkte jag på migrän.. sökte hjälp på HC för provtagning men det är bara virus som spökat. Under den här tiden har jag även haft hjärtklappningen som också ställt till det med dåligt mående. Gjorde ju en 24 timmars EKG i januari som jag fick svar på den här veckan. Hjärtklappning och dubbelslag blev resultatet, rena grekiskan att tolka svaret. Nu står jag på 1 tablett metoprolol om dan. Känner att det hjälper iallafall så länge jag inte blir stressad eller det händer nått speciellt som gör att man blir orolig eller irriterad. Då rusar hjärtat direkt. Men det tar väl kanske lite tid innan det hjälper helt. Tack och lov så har jag inte känt av att tabletterna sänker mitt blodtryck så pass mycket att jag mår dåligt.

Som tur är så har jag ju mina lyckopiller väldigt nära nu. Barnbarnen gör det så mycket lättare att må bra. Dom är mitt allt. Nu kan det bara bli bättre. Och 2017 kan fortfarande bli ett kanon år. Nu sparkar jag allt vad sjukdomar heter där bak och långt härifrån.. Nu ska jag bli pigg. Ha en underbar helg allihopa. Det ska jag absolut ha. På måndag börjar jag jobba igen. Nya krafter och nya möjligheter.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Denna vecka började jag med att vabba eftersom mitt äldsta barnbarn Thor har vattkoppor och kan därför inte vara på dagis. Mamman har viktiga saker att göra i skolan och pappan jobbar. Då ställer mormor upp såklart. Kvalitetstid med barnbarnen är värt så mycket. Vi har haft mysiga stunder. Även torsdagen vabbades det.  Och hela helgen har dom varit med mig.

Likes

Comments

I september hade jag väldigt jobbigt med hjärtklappningen kände mig orkeslös och trött. Kollades upp på HC och akutmottagningen. Då bestämde läkaren att jag skulle få göra ett 24 timmars EKG för att utesluta problem med hjärtat. Det känns tryggt. I morse var det dax att kopplas upp. Så nu är det bara att vänta på resultatet. Själv har jag kommit fram till att det nog mest är stressrelaterat. Så jag hoppas på att det är så. Nu hoppas jag att alla sladdar sitter kvar under natten då jag INTE ligger direkt stilla. 😂

Bjuder på denna vackra bild.. Ser ut som en kassler... nätet ska hålla sladdarna på plats.. Hahaha yeah right.. Not kan jag säga den korvar ihop sig under brösten.. Hahaha

Likes

Comments

Det har gått 15 dagar på detta år. Av dessa har jag inte mått så bra i ca 7 dagar. Har haft  ont i ryggen och nacken pga ett fall. Samtidigt har jag försökt att äta som jag ska med lchf. Tyvärr har det inte gjort sådan stor förändring på min kropp än. Bara ca 300 g i vikt och knappt 3 cm på kroppen. Men jag kämpar vidare. Värken i kroppen är bättre så nu blir det lättare att röra dig igen. Så kanske det hjälper. Återkommer med nya resultat i början på Februari.

Idag fyller världens bästa Thor 3 år. Tänk så fort det går. Han har blivit en liten pojke som är så otroligt duktig på det mesta och det har gått så fort. Älskar denna kille så otroligt mycket. Att få vara mormor är det bästa som hänt. Vi var och gratulerade honom igår och han blev så glad för presenterna.

Likes

Comments

Jag har som ni vet ätit "vanlig" mat, bröd, godis.. Ja allt som jag vet att jag mår sämre av. Men det har varit medvetet kan inte skylla på nått annat än dålig karaktär. Ett återfall i sockerträsket.. Tänkte dela med mig av resultatet. Har inte skrivit upp vikt och mått sedan den 1 september så det är därifrån jag utgår.
Vikt 1/9 83,9 kg
Vikt 1/1 87.5 kg  +3.6 kg
Bysten 108 cm
Bysten 110 cm + 2 cm
Magen 102 cm
Magen 108 cm +6 cm
Midja    91 cm
Midja    94 cm + 3 cm
Rumpa 115 cm
Rumpa 119 cm + 4 cm
Totalt 15 cm och 3.6 kg  som måste arbetas bort innan nya resultat kan nås. Men skam den som ger sig. Jag kan, jag vill, jag ska.

Likes

Comments

Har varit urdålig på att uppdatera bloggen. Jag vet..  Måste börja med att erkänna att jag har lagt lchf på hyllan nu i ca 1 månad. Resultatet blev vikt uppgång med 4 kg.. vägde mig i morse. 88kg väger jag alltså nu. Har även märkt att jag mår sämre i kroppen mer värk och sväller i fötter och ben. Visst har det smakat bra med bröd godis och annat smått och gott. Men i långa loppet så är det inte värt det. Så från och med 1 januari 2017 så sätter jag igång igen. Jag vill må bra. Det blir lite extra jobb med att laga mat som jag kan äta när det lagas annat till resten av familjen. Men det mesta funkar bara man tar bort kolhydraterna och lägger till fett.

Likes

Comments

Igår så skulle min dotter göra högskoleprovet. Då fick jag ha Tilde för mig själv en hel dag. Thor och hans pappa hade en egen dag också. Tror det är bra för barnen att få all uppmärksamhet själv nån gång i bland av mormor. Vi åkte på tur,  och hälsade på min mamma och pappa. Tilde fick ett happy meal med en bok i. Den blev populär , handlade om ankor. Vi var även och handlade, då fick hon en bok då också. Hon gillar verkligen böcker. Hämtade Mamman för att skjutsa henne vidare till hennes jobbpass, medan vi väntade på henne fick Tilde sitta i framsätet och det tyckte hon va kul. Man måste busa lite ibland. Till middag blev det köpe pizza. Sedan så skjutsade jag hem henne och själv åkte jag hem och vilade en stund innan natt jobb.
Inatt fick man äran att jobba gratis en extra timme. Kan lova att den kändes lång och seg. Nu har jag ett nattpass som väntar men bara en normal natt.

Likes

Comments

Idag har jag meddelat min lärare i mattekursen att jag hoppar av. Jag har inte haft tid eller lust att sitta med matten. Har gjort endel övningar och det är inte de lättaste. Bara att inse jag är ingen  matematiker. Just nu finns det så mycket annat att lägga fokus på. Min hälsa framför allt. Jag kanske tar tag i det nån gång i framtiden. Har ju matteboken så det är ju bara att räkna när lusten faller på. Men inte just nu. Får bara ångest när jag tänker på det. 

Likes

Comments

Gårdagen blev inte riktigt som jag hade tänkt. Det hela började i fredags när jag vaknade, kände mig dålig, ont i halsen och tyckte jag kände mig lite febrig. Klev upp och åt frukost. Fick lite hjärtklappning och yrsel. Gick och lade mig på soffan vid 07 för att vila, hade tagit Alvedon. Vaknade kl 10.15... Var lite piggare men stannade hemma från jobbet och sjukskrev mig hela helgen. Har haft känningar av hjärtklappning och yrsel och varit tungandad med ett tryck över bröstet och bak i ryggen från och till hela helgen. Igår ringde jag hälsocentralen för en koll då det fortfarande inte riktigt gett sig. Fick en tid 13.15 för provtagning och EKG. Läkaren gjorde en rejäl undersökning både kroppsligt och neurologisk kollade provsvaren och sedan kom svaret.. Alla prover och undersökningar ser bra ut. MEN jag får varningsklockor som ringer med dina symtom.. Jag vill att du åker till sjukhuset NU för vidare kontroll för att utesluta propp i lungorna.... Hmm men jag ska ju hämta barnbarnen på dagis kan jag åka senare?? Men nääe jag fick inte hämta nå barnbarn och inte köra bil heller.. som tur va så var Emil min svärson inte långt hemifrån. Han kunde hämta barnen lite senare på dagis och även skjutsa in mig på sjukhuset. 

Väl inne på sjukhuset så började det om med provtagning och EKG och blodtryck. Sedan väntan på läkaren..

19.30 kom läkaren in. På urusel svenska bad hon om ursäkt för språket och sa att jag skulle fråga om jag inte förstår vad hon säger. Men det gick bra med kroppsspråket och språket så förstod jag henne bra ändå. Hon gjorde även samma kroppsliga undersökning och läste av proverna som även här var bra. Ska få ett 24 timmars EKG dosa inom 2 månader och kontroll av sköldkörteln med provtagning. Stannar hemma denna vecka och vilar upp mig..  Kommer igen med nya friska tag till veckan!

Likes

Comments