När jag är hemma och det inte regnar, vill jag helst bara vara ute. Så alla saker jag borde göra inne brukar kunna glömmas bort, och blir helt enkelt inte gjorda. Till exempel så ligger fortfarande overaller och vinterkläder på en hög för att packas ner och stoppas undan på en lämplig plats. Jag trivs i trädgården och är så glad att jag inte bor i en lägenhet längre.

Nu tänkte jag bara lägga upp lite fina bilder från trädgården.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Igår fixade jag i trädgården nästan hela dagen. Men jag målade också stenar. Det känns som om jag bara klipper gräset typ hela tiden, never ending story. Inte blir det bra häller med vissa grässtrån som inte går av, som står typ rakt upp i det klippta gräset, ser lite komiskt ut. Landet är inte på långa vägar färdigt, jag gräver lite då och då när jag orkar och har tid, men det är som sagt en bra bit kvar att få klart det jag har planerat.

Nu kommer lite bilder från trädgården...

Likes

Comments

Igår var vi på Grönalund, det var alla fyra barnen plus att Rosaria och Ronah hade varsin kompis med och så Ronald och jag (många "och" i den meningen). Det var trevligt trots att jag åkte mestadels barn karuseller. Det var inte överdrivet mycket folk så vi behövde inte stå i långa köer. Dom stora barnen åkte ju själva mest men kom och sa hej lite då och då ❤.

Nu kommer lite bilder från igår.

Likes

Comments

På tisdag är det fem år sedan mamma dog. Så idag åt vi middag hos min morbror Bengt-Åke. Det var trevligt. Jag saknar henne fortfarande väldigt mycket. Häromdagen tänkte jag på en grej och tänkte, det här måste jag berätta för henne när jag ser henne nästa gång... det var längesen jag tänkte på det sättet nu. Oftast tänker jag att det hade varit roligt om hon hade varit med på något eller sett något eller att det är synd att hon missar saker. Ibland tänker jag på vissa saker som hon har sagt och jag vill fråga vad hon verkligen menade. Eller fråga saker om barnen. Allra oftast tänker jag bara på att jag saknar henne. Den varma och kramgoa personen hon var ❤.

Igår försökte jag förklara för barnen att min mamma var död. Roshelle sa typ bara ooj då. Men Roxana frågade många frågor men det verkar ändå inte förstå att man inte kan träffa henne igen. Det är ju svårt att förstå för en liten. Men jag är glad att jag har dom. Dom är mitt allt.

Avslutar med lite bilder på oss.

Likes

Comments

Denhär veckan har varit konstig. Jag har iallafall inte haft ont i magen och provsvaren från läkaren såg normala ut.

Dom stora tjejerna har haft skolavslutning som vi var på och det var Rosarias sista dag på den skolan❤. I höst börjar hon 7:an 😱 helt galet.

För övrigt så känner jag som om jag börjar få lite mer energi, trots att det känns som om jag inte har så mycket tid att göra allt jag vill här hemma.

Nu kommer lite bilder från senaste veckan.

Likes

Comments

Nu var det länge sen jag skrev ett inlägg här. Jag mådde inte toppen då och kände att jag behövde prioritera annat för att må bättre. Jag och barnen var upp till mormor i Dalarna för hon är där och rensar huset som ska säljas. Det var en mysig men kanske lite stressig vecka. Och jag kom hem med ett stort lass med grejer 🙂.

Sen när vi åkte hem fick jag ganska ont i magen. Men brydde mig inte så mycket om det. Men nu har jag haft ont sedan dess och iblan har det gjort väldigt ont. Jag har varit på läkarbesök men det är svårt att veta vad det är. Men har tagit lite prover så får vi se vad som händer. Jag har ju kanske inte ont som när jag hade bukspottkörtelinflamtion, men det är nog få saker som gör så ont. Det fick jag när jag fick min gallblåsa borttagen. Och den togs bort för att jag fick gallstensanfall väldigt väldigt ofta. Och det gör också ont, men det är inte mycket som kan mäta sig med bukspottkörtelinflamtion, föda barn kanske, men det var ju väntat att det skulle göra ont och så fick man en liten människa till världen❤.

Nu snurrade jag iväg om mina hemskaste smärtor men det gör ont att leva både fysiskt och psykiskt, och vad vore livet utan smärta? Kanske alldeles underbart, men förmodligen skulle jag inte uppskatta resten av livet på samma sätt som jag gör nu.

Det var allt för mig denna gång men jag avslutar med lite bilder.

Likes

Comments

Jag skrev ju ett inlägg om hur ärlig man ska vara i en blogg. Och jag antar att det är upp till var och en.

Jag kan gå om kring och tro att jag mår ganska bra, och att jag trivs med mitt liv fastän det inte är perfekt. Men så kommer vissa dagar när det är som om man får örfilar flera stycken på varandra. Idag har det varit en sån dag. Och jag blir så trött! Jag vill bara krypa ner under täcket och stanna där. Men med små barn så går ju inte det. Man måste ju ge dom sin uppmärksamhet och samtidigt laga mat och sådant där. Men idag blev disken liggandes kvar i diskhon igen. Men det är ju inte som att den går någon stans, får fixa den imorgon. Jag hoppas att jag har lite mer energi då.

Jag avslutar med en bild på två tröttisar.

Likes

Comments

I helgen har jag hunnit med en del, inte så mycket som jag ville men det gör jag ju aldrig ändå. Och det är ju som en smart kvinna har sagt till mig: man ska tänka på allt det man har gjort istället för allt det man inte hunnit med (än).
Så jag har grävt i mitt nya odlings land medan dessa två har letat efter maskar.

Lagat två goda bön och broccolipajer. Som barnen också tyckte lika mycket om som jag.

Lagat mitt mobilskal och en plupp till garderoben så att jag kan ha alla hyllor i den igen (som ligger på bänken). Och badat och flätat tjejernas hår.

Gjort lite hemmagjord salva för torr hud. Till mina händer, Roxanas läppar och till typ hela Roshelle.

Jag har ju också städat och tvättat och såna där tråkiga saker. Och sen var min granne Anna här (den smarta kvinnan 😉) och lämpade av hennes sågbock. Så då åkte jag och hämtade lite ved som jag har sågat upp och huggit. Då hade ju tjejerna åkt till sin pappa, så jag kunde arbeta utan att oroa mig för dom.

Likes

Comments

Hur ärlig ska man vara i en blogg? Där vem som helst kan se... Ska jag berätta att jag har haft en riktigt dålig dag utan egentligen någon riktig anledning. Att jag har tappat energi både på jobbet och hemma senaste tiden.

Att jag fått glasögonen jag beställde, som jag har längtat efter, men när jag kollar mig i spegeln ser jag bara den fula Sara?
Att när jag diskade och var nästan klar så kissade Roshelle på sig och jag bara kokade som en ångmaskin och blev arg fast jag försökte att inte bli arg. Varför blev jag så arg? Att disken aldrig blev diskad klar? Istället när Roshelle fått på sig torra kläder la vi oss alla tre i sängen och kollade på netflix och bara myste. Och efter att dom lagt sig så torkade jag bara av alla ytor i köket och struntade i den lilla disk som finns kvar.

Idag har vart en riktig deppdag för mig. Men positivt är att Mao och Roshelle gjort framsteg iallafall, när vi kollade på netflix fick Roshelle fick klappa Mao en hel del. Även om han inte såg så avslappnad ut.
Men när båda försökte samtidigt då drog han.

Tidigare har bara Roxana fått klappa honom till Roshelles förtvivlan. Men jag är verkligen glad att det har kommit såhär långt. Om jag ska vara ärlig trodde jag inte att han skulle låta sig bli klappad av dom nånsin även om jag hoppades på det.

Jag avslutar detta inlägg med dagens bilder.

Likes

Comments

I helgen så fyllde Rosaria hela 13 år! Helt galet. Så vi var såklart där på födelsedagskalas. Jag glömde såklart att ta bilder, det var synd. Enda bilden jag tog var mitt födelsedags kort som jag gjorde till henne dan innan. Hon önskade sig pengar så det fick hon i den lilla fickan i kortet.

Jag lämnade Roxana och Roshelle där och åkte hem. Väl hemma släppte jag ut katten Mao för första gången här. Han har ju varit innekatt i nästan hela hans liv. Var ute lite förra sommaren när Ida tog med honom upp till Norrland. Han älskar att vara ute nu och vill vara ute nästan hela tiden.

Sen bjöd jag hem pappa för att passa på att såga upp lite ved när barnen inte var hemma. Jag har ju aldrig använt en motorsåg innan. Först så provade vi lite, men pappa tyckte att vi skulle slipa kedjan och när vi hade gjort det så var det som att skära i smör. Kanske inte riktigt men det var stor skillnad.

Sen när han hade åkt så började jag plantera om en väldig massa plantor som verkligen behövde få flytta till större boende. Men det tar ju sån tid!

Och sen påbörjade jag arbetet med att hugga och stapla veden. Sen sa min kära granne Anna att jag borde lämna den ute för att den torkar bättre då. Men den jag har tagit in i vedboden får nog vara kvar där och jag har inte bestämt mig för hur jag ska göra med resten än.

Det var allt för mig denna gång.

Likes

Comments