View tracker

Idag har crockpoten fått jobba igen. Jag har klivit av en sjudagars arbetsvecka. Eftersom jag suttit på jobbet när det varit finväder ville jag vara inne så lite som möjligt.

600 gram fläskkött
3 chorizo korvar
8 potatisar
2 morötter
1 palsternacka
1 gul lök
4 dl vatten
1 msk fond
2 msk tomatpuré
1 burk creme bonjour vitlök och örter
6 stora coctailtomater

Fräs kött och chorizo. Krydda valfritt. Skala och hacka grönsaker och lägg dem i botten. Lägg köttet och korven ovanpå. Häll på vatten, fond och tomatpurén.  Jag körde allt på 4 timmar hög. Sista halvtimmen tog jag ut lite vätska och hällde i creme bonjouren och rörde runt. När varmhållningen började klyftade jag i  tomaterna.

Vi tyckte att det blev riktigt gott och jag fick nån timme i solen med mina kritvita ben. 😂

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Idag blev det Enchiladas hos oss. Riktigt gott, så det här receptet kommer vi helt klart göra igen.

ENCHILADAS
500 gram nötfärs
1 påse tacokrydda
1 burk tacosås
1 gul lök
2 dl creme fraiche
1 dl riven ost

6 stora tortilla bröd

Sås att hälla över
3 dl vatten
1 kött buljongtärning
3 msk tomatpuré
1 vitlöksklyfta
3 dl creme fraiche

Toppa med riven ost

Fördela färs blandningen i bröden. Vik in kanterna och rulla ihop. Lägg i en ugnsform och häll över såsen. Toppa med riven ost. Gratinera i ugnen 200 grader i 25 minuter, tills osten fått färg. Servera med en sallad.

Likes

Comments

View tracker

Häromdagen tog jag fram en ny fryspåse, som var färdig och bara behövde kastas ner i crockpoten. I påsen hade jag:

500 g fläskkött
200 g jordnötssmör
3 msk aprikosmarmelad
1 burk kokosmjölk
1 tsk sambal oelek
1/2 Broccoli knippe
1 klyfta vitlök ​​
Peppar och salt efter smak

Strimla köttet. Häll jordnötssmöret, kokosmjölken, marmeladen och sambalen i en kastrull. Låt det smälta samman under svag värme. När såsen svalnat lägg den, kött,  skuren broccoli och pressa en klyfta vitlök i en zippåse och in i frysen. När den ska lagas körde jag på 5 timmar låg. Jag hade jordnötssmör med små bitar i och det ska jag inte ha nästa gång. De blev mjuka och gryniga. Bara ett tips. ☺

Likes

Comments

Så kom dagen jag väntat på. Jag har misslyckats kapitalt med en middag i crockpoten. Jag hade gjort en fryspåse med kyckling, thaisoppa och wokgrönsaker. När jag kom hem var kycklingfiléerna helt okej, men resten såg ut som magsjuka.  Jag tror att det berodde på wokgrönsakernas vätska. Kommer att ge det en chans till utan dem en annan dag. Räddade filéerna och gjorde en currysås till istället. Bilden besparar jag er idag. 😉

Likes

Comments

Igår gjorde jag biffstroganoff till middag. Eftersom jag hade en förpackning grytbitar kvar och lite champinjoner, så gjorde jag en fryspåse med det.  Jag förbereder allt som om jag skulle lägga det i pottan, men istället lägger jag allt i en zippåse och lägger i frysen. Idag hade jag problem med zippåsarna,  som läckte. Nu har vi i varje fall en färdig maträtt som bara behöver tinas och läggas i pottan, när tiden inte räcker till.

Likes

Comments

Har jobbat i sju dagar och i dag var min första lediga dag. Var tvungen att kliva upp ändå i morse och ta mig till tandläkaren.  Nu tänker jag ligga och vila hela dagen och göra ingenting. Middagen ligger redan i pottan, för den gjorde jag direkt efter tandläkaren. Igår hittade jag ett recept på Biffstroganoff  här. Jag hittade billiga nötgrytbitar hos Ica, så idag passade det som en perfekt middag. Hoppade över dijonsenapen när jag gjorde den.

Biffstroganoff
800 gram nötkött
1 stor gul lök
10 stora champinjoner
3 msk tomatpuré
1 msk Oxfond
2 dl vatten
salt och peppar
smör att steka i
2 dl creme fraiche

Strimla köttet, salta, peppra  och stek i smör. Lägg ner köttet i pottan. Skala löken och skär i skivor. Skiva även champinjonerna. Fräs på löken och champinjonerna och lägg i pottan. Häll lite vatten i pannan och rör runt med en gaffel och häll ner i pottan. Tillsätt resten av vattnet, fonden och tomatpurén. Rör runt och kör på låg 6-8 timmar. Rör ner creme Fraiche sista halvtimmen. Vi ska äta den med ris och sallad.

Likes

Comments

Äntligen fredag säger nog många, själv ska jag jobba i helgen. I går var det dags att ta fram en ny påse ur frysen, som jag gjort i förväg. Jag lät den tina över natten och sambon la den i Crockpoten innan han gick till jobbet i morse. Det är så otroligt skönt att komma hem från jobbet och känna på lukten att middagen är klar. Jag är verkligen inte bra på det där med fotografering utan lägger in bilder bara för att ni ska få en uppfattning om hur det ser ut.

Gulash på fläskkött
500 g fläskkött
10 potatisar
3 morötter
1 gul lök
1 röd paprika
500 ml buljong
1/2 tsk svartpeppar
1/2 tsk salt
2 tsk paprika
1/2 dl chilisås
2 dl creme fraiche

Skala morötter, potatis och lök. Hacka potatis, paprika och lök fint och skiva morötterna. Dela köttet i bitar cirka 2x2 cm. Lägg i kryddor, chilisås och buljong. Kör på 6-8 timmar låg. Rör ner Creme Fraiche sista halvtimmen. När jag frös in det hade jag ner allt utom Creme Fraiche. Avslutade med lite persilja på toppen.

Likes

Comments

Fick idén om att göra fläsklägg i Crockpot från Cajaba. Kolla gärna in hennes blogg för mer recept till pottan.
Min pappa var kung på den här maträtten och hans rotmos gick inte av för hackor. Det var alltid lite fest när pappa bjöd på rotmos. Min sambo har under 15 år hävdat att han inte tycker om fläsklägg. Häromdagen kröp det fram att han inte ätit det på 35 år. Hallå?? Då är det dags för ett nytt försök. ☺
Fläsklägg
1.5 kg fläsklägg
2 morötter
1 lagerblad
8 kryddpepparkorn
6 vitpepparkorn
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1 rosmarin kvist
1-2 liter vatten

Skölj fläsklägg en under rinnande vatten. Skala löken och morötter och hacka. Skala en vitlöksklyfta och tryck till den med en kniv. Lägg kryddor, lök,vitlök och fläsklägg i pottan och häll över vatten så det nästan täcker läggen. Körs på 10 timmar låg.

Rotmos
Kålrot (3 små hade jag)
3 stora morötter
600 g potatis
Oxfond
Salt och vitpeppar
Spad från läggen
Smör

Skala kålroten och morötterna. Dela i mindre bitar Koka i vatten med salt, vitpeppar och fond i 30 minuter. Skala potatis och dela i mindre bitar lägg i dem och koka 15 minuter till. Rensa läggen och häll över lite spad. När allt är mjukt häll av kokvattnet. Mixa till ett mos med smör och spad av läggen. Värm läggen lite innan servering. Vi åt med senap.
Om sambon kommit över sin 35 åriga vånda för fläsklägg? Japp, det här kommer han äta igen. God och billig mat, med en del vuxenpoäng. ☺ Nästa gång gör vi mer så man kan göra lapskojs av resterna.

Likes

Comments

För ett tag sedan gjorde jag färdiga frys rätter för att ha och lägga i crockpoten extra lata dagar. Jag la ner alla ingredienser i zippåsar och la dem sedan i frysen. Jag skrev på dem vad de innehöll, tillagningstid och om det behövdes något mer i vid tillagningen. Om man tar upp de kvällen innan för att tina, så är det bara att hälla ner det i pottan morgonen efter.

Kyckling i ananas salsa
800 gram Kyckling
1 burk ananas salsa
1 burk majs
4 ringar ananas i bitar + lite juice
Fryst mango (halvt paket)
Curry och lite salt

7 timmar låg. Ta sedan upp filéerna och dra isär dem. Lägg ner det igen i grytan och rör runt med spadet och rör runt. Servera med tacochips, tortillas, pitabröd eller ris. Åh en god sallad.

Likes

Comments

Efter att ha legat vaken halva natten bredvid sambons snarkmaraton, så tog jag mig en riktig sovmorgon. Vaknade av sambon som hackade grönsaker på nedervåningen. Han hade idag bestämt sig för att det var hans tur att ge sig på vår Crock pot. I år hade vi turen att få en chans att köpa lite älgkött, som han hade bestämt sig för att testa göra något av. Igår tog vi fram en bogbladsstek som vi skulle göra till middag.

Älggryta alá sambon (4-5 portioner)
700 gram älgkött (vi hade en stek)
10 medelstora potatisar
3 morötter
1 gul lök
2 lagerblad
1 vitlöksklyfta
5 dl vatten
1,5 msk fond
1,5 dl grädde
Smör, salt, peppar, timjan, soja, och redning

Skala grönsakerna och hacka potatis och lök grovt. Skiva morötterna. Lägg allt i botten av Crockpoten. Gnid in köttet med salt och peppar. Stek i smör på rätt hög värme så du får en yta på köttet. Lägg köttbiten på grönsakerna. Häll över fond, vatten, timjan och en pressad vitlöksklyfta. Sätt Crock Pot på 6,5 timmar låg. Ta sedan upp köttet och skär det i bitar. Häll i redning och grädde (så mycket som man vill). Smaka av med salt, peppar och soja. Lägg i köttbitarna och sätt sedan pottan på 30 minuter hög.

Servera med en god gelé och ättiksgurka. Riktigt gott blev det.

Likes

Comments