Bokskog. Lugn. Höst. Där jag är uppvuxen finns en bokskog. Just under hösten är den som vackrast. Bladen blir knallorangea och i kombinations med dom ljusa stammarna får det skogen att lysa. Idag sprang jag på en bok och var tvungen att ta kort. Det är på väg dit nu. Mot dom knallorangea bladen.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Åter igen har denna blogg varit dåligt uppdaterad denna sommar. Vet inte varför det blir så! Jag blir väldigt inspirerad på sommaren och grejar som mest i trädgården då men det glöms liksom bort att fota och skriva om det. Jag tänker ännu ett försök nu med att uppdatera oftare. Kanske en eller två gånger i veckan? Det tror jag blir bra.

Hur som helst. Hösten är här och jag älskar det! Min favorit årstid helt klart. Luften är så frisk och det är så skönt att vara ute.

Här hemma har det varit sååå mycket svamp i skogen och jag har plockat en handfull fulla korgar än så länge. Hoppas på mer!

Likes

Comments

Efter en kall början på maj kom värmen tillslut. Vilket lett till att naturen fullkomligt exploderat!

Ärtorna har tittat upp ur jorden och raderna med morötter börjar bli riktigt tydliga. Häggen blommar här och gräsmattan klipptes för första gången i helgen som var.

Ljuset och värmen som många av oss längtat efter är äntligen här.

Jag möblerade om balkongen för ett tag sedan och passade då på att klä den med pelargoner och lite annat. Bland annat en rosenbuske.

Här kommer lite bilder på det!

Likes

Comments

Jag försöker att köpa snittblommor inför så gott som varje helg för att ska lite extra helgmys hemma på köksbordet. Denna veckas bukett bjöd på bland annat röda liljor.

Så vackra!

På min favorit blombutik finns det också så otroligt vackra, mäktiga röda rosor. Jag kunde inte låta bli att ta med en sådan också!

Likes

Comments

Känslan av att våren börjar lida mot sitt slut och att sommar står på glänt börjar infinna sig. En tid med ljus och värme ligger framför oss och det känns så kalasigt bra.

Vårblommorna gör sin slutspurt i altankrukorna och blommar så vackert just nu. Ta en titt nedan vettja!

Likes

Comments

Det växer så det knakar just nu och värmen och solen de senaste dagarna är vi tacksamma för. Spenaten i drivbänken växer så det knakar och även röd- och polkabetorna har tittat upp ur jorden.

I höstas fick jag en vindruvsranka av min mormor som nu också har fått en plats ute. Hoppas den också ska ta fart snart!

Och sist men inte minst har tomaterna fått flytta ut (äntligen!!!) för att få ta del av solljuset och värmen invid husväggen.

Likes

Comments

Jag har köpt en ny växt. Och jag är så lycklig. Har tittat och tänkt länge på att köpa en sådan här. I fredags köpte jag snittblommor i min favorit butik och såg att de hade en utav dessa så idag åkte jag dit och köpte en!

Monstera är namnet på växten (smeknamn: Adams revben) och jag är säker på att ni känner igen den när ni ser den. Att ha växtens blad som mönster i kläder, på tapeter osv är just nu väldigt modernt.

Monstera är tydligen väldigt lättskött och kan bli upp emot 10m (!!!) hög. Ser fram emot att den ska få pryda mitt vardagsrum.

Likes

Comments

Mitt matbord är numera ett växtbord. Jag har så mycket växter som vill komma ut nu och jag lääääängtar efter värme.

Likes

Comments

I helgen som var strålade solen hela dagarna. Det var så varmt och fint att jag inte kunde låta bli att planera om i utekrukorna, även fast jag visste att det skulle snöa till veckan. Det var dags att slänga ljungen och göra utsidan fräschare och vårigare.
Jag köpte och planterade påskliljor, tulpaner, hyacinter och pärlhyacinter.

Det blev jättefint!

Likes

Comments

Jag tror inte att någon av oss trädgårdsintresserade har missat "Mandelmanns gård" på tv4. Jag tycker det är ett fantastiskt program och jag har blivit superinspirerad av det. Enda sedan det började visas har jag längtat jättemycket efter våren och att få sätta igång trädgården på riktigt.

I ett avsnitt byggde de en drivbänk och jag kände direkt att jag också ville bygga en. Så i söndags började vi bygga och i måndagskväll stod den klar.

Här nedan ser ni resultatet. Jag är supernöjd!

Likes

Comments