Mitt matbord är numera ett växtbord. Jag har så mycket växter som vill komma ut nu och jag lääääängtar efter värme.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

I helgen som var strålade solen hela dagarna. Det var så varmt och fint att jag inte kunde låta bli att planera om i utekrukorna, även fast jag visste att det skulle snöa till veckan. Det var dags att slänga ljungen och göra utsidan fräschare och vårigare.
Jag köpte och planterade påskliljor, tulpaner, hyacinter och pärlhyacinter.

Det blev jättefint!

Likes

Comments

Jag tror inte att någon av oss trädgårdsintresserade har missat "Mandelmanns gård" på tv4. Jag tycker det är ett fantastiskt program och jag har blivit superinspirerad av det. Enda sedan det började visas har jag längtat jättemycket efter våren och att få sätta igång trädgården på riktigt.

I ett avsnitt byggde de en drivbänk och jag kände direkt att jag också ville bygga en. Så i söndags började vi bygga och i måndagskväll stod den klar.

Här nedan ser ni resultatet. Jag är supernöjd!

Likes

Comments

Förra veckan åkte vi till en jättemysig trädgårds/inrednings/cafe-butik som ligger ett par mil härifrån. Där åt vi middag och passade på att kolla in ifall det fanns några intressanta frön att köpa. Vi hittade fem stycken vi gillade och köpte alla.

Idag har vi en lugn dag och grejar här hemma, bland annat med att sätta några av fröna vi köpte. Än så länge har jag satt lite blåklint och hoppas att få se något från dem om några dagar.

Här kommer några bilder på det + min nya snygga vattenkanna!

De andra växterna som syns är solrosorna (som förövrigt växer som tusan!) som jag planerar om idag.

Likes

Comments

För ett tag sedan kunde jag inte bärga mig längre. Jag planterade sex stycken solrosor. Redan efter två dagar tittade de upp ur jorden. Jag planterade dem två och två för att jag hittade frön från förra året och var inte säker på ifall det skulle bli något.

Men ack så fel jag hade!

Nu har en vecka gått och de växer här i mitt köksfönster så det knakar. Idag planterade jag isär dem i varsin burk.

Har ni börjat planera än? Jag själv längtar efter vår och trädgårdspyssel.

Likes

Comments

Hej på er!

Det har varit jättedålig aktivitet här och tyvärr så kom jag inte riktigt igång i höstas. Nu - nya tag!

Ute i trädgården händer inte så mycket just nu. Det är kallt och vi har massvis med snö på backen. I utomhuskrukorna har jag planterat ljung och dekorerat med granris.

Inomhus är det däremot full aktivitet. Jag har två vackra orkidéer samt tre kaktusar som blommar.Mina gröna växter är också så himla fina och fräscha nu. De är superdupergröna.

Likes

Comments

Hej!

Jag bor på ett berg i ett hus och har en trädgård. Kort och gott är det vad denna blogg kommer handla om. Jag älskar att pyssla med huset och min trädgård och tänker att någonstans där ute kanske det finns någon som kan tycka det är intressant att ta del av min vardag bland renovering och trädgårdsprojekt.

Just nu har vi påbörjat renovering i ett utav husets rum. Planen med det är att få ett rum där vi kan ha en smart och smidig förvaring och där vi även kan få plats med min sambos dator och mitt piano. Rummet är inte särskilt stort och därmed kommer det bli lite av ett pussel med att få plats med allt men i slutändan vet jag att det kommer bli jättebra.

Det känns att sommaren är slut nu och i trädgårdsväg är det snart dags att plocka bort alla sommarväxter och plantera nya mer höstiga sorter samt pynta i hösttappning. Detta är något jag ser fram emot väldigt mycket men just nu sitter jag inne med regnet smattrande mot rutorna och är inte supersugen på att gå ut och starta några nya projekt, så det får vänta ett tag.

I sommar har jag odlat lite olika växter men mina dahlior och solrosor är nog det jag har tyckt bäst om så därför får ni lite bilder på dom.Likes

Comments