Skrev tidigare idag väldigt kort om det tragiska attentat som inträffade i Manchester där många barn miste sina liv. Jag kommer från en väldigt liten ort där människor är ganska trångsynta. Många är kritiska till flertalet invandrare som kommer till staden och menar invandrarna bara kostar pengar som vi betalar ut till dem via den skatt vi betalar. Att dem kan komma hit och leva på bidrag bättre än vad vi som jobbar fulltid gör. Att alla bara får och får av oss skattebetalare men ändå inte är nöjda. Att dem stjäl och är brottslingar.

Jag har otroligt svårt att respektera dessa människor som är främlingsfientliga och som generaliserar samt kategoriserar människor på det sättet. Nu har många personer som genomfört dessa terrorattacker haft islamisk bakgrund och ja, man kopplar terror och terrorism med islam. Men varför gör man egentligen det? Terrorism har egentligen ingenting direkt med religion att göra. Terrorism och terror är för att skapa rädsla med attacker som ska menas vara ett budskap, oftast går attackerna med direkt påverkan på civila.

Om man ser på attacker som har skett i bland annat, Paris, Nice, Brussel, Stockholm och nu Manchester så har de utförts av människor med muslimsk bakgrund. Men vi kan inte glömma vad som hände i vårt grannland Norge 2011. Terror attacken som Breivik gjorde var hemskt. Många ställde sig frågan, varför gjorde han det han är ju norsk? Det visar bara hur mycket både samhället och media har kategoriserat terror till islam och muslimer, vilket ger oss en uppfattning om att terror utförs av muslimer. Vi får inte heller glömma hur många inom judendomen som miste livet under andra världskriget. Runt 6 miljoner människor bara för de ansågs som mindre värda.

Man kan inte kategorisera människor det är helt fel. Bara för vissa begår dessa tragiska handlingar betyder inte det att alla gör det. Det finns över 1,5 MILJARD muslimer! Dra inga förhastade slutsatser om människor och deras bakgrund, du vet inte vad de har gått igenom. Men om du gör det så kommer jag dra min hand undan från dig, och inte erbjuda dig min hjälpande hand.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Ännu engång har oskyldiga människor fått lida av det som förmodligen är ett terrorbrott. Det som hände inatt i Manchester är en ny tragedi som skakar Europa. Detta är nog den värsta av attackerna eftersom över 20 barn missta sina liv och över 50 skadade. Barn som hade sett fram emot en konsert med Ariana Grande. Kanske hade de hon som förebild och hade drömmar att bli precis som henne en dag. Dessa barn lämnade denna jord allt för tidigt på bekostning av vad egentligen? En person som inte tycker som alla andra? Tyvär tror jag det kommer att komma flera attacker och ännu flera tragedier. Men då är det viktigt att vi visar omvärlden att kärlek vinner över hat och att vi tillsammans är starka och står upp mot dessa människor som vill illa. Tillsammans kan vi göra skillnad, tillsammans kan vi skapa en bättre värld.


Likes

Comments

Idag fick jag ett meddelande på Facebook av en person som jag tidigare hade varit lagkamrat med. Han undrade lite hur jag mådde och vad jag hade för mig nu för tiden och lite andra sånna allmänna frågor om hur mitt liv är i nuläget. Det jag ju självklart väldigt kul och trevligt när någon visar omtanke och hör av seg på det sättet men just då slog det mig. Varför är man så dålig på att hålla kontakten med folk? Jag själv är inte speciellt aktiv på sociala medier som Facebook, instagram, twitter och snapchat. När det finns så otroligt många enkla sätt att hålla kontakten som det gör idag är det konstigt att man inte gör det bättre. Alla är inte dårliga på det men någon kanske känner igen sig lite och också tänkt på hur många vänner man inte längre har någon relation till.

Mycket beror nog på val som påverkar en i ganska tidig ålder tror jag. Då tänker jag mycket på valen som gymnasieval, plugga vidare eller jobba, stanna eller flytta? Man måste välja en väg i livet och alla väljer olika. Vissa flyttar och studerar andra stannar och jobbar, eller vise versa. Men man lär alltid känna nya människor och får nya relationer. Jag tycker bara det är väldigt synd att personer snabbt kan suddas ut från ens liv på det sättet. Man kan ha upplevt och gjort saker ihop, delat och skapat minnen men som i längden blir bortglömt. Personer som har stått vid en sida, som man skrattat med, och så nu helt plötsligt finns inte ens tankarna på att man ska skriva och fråga hur den mår?

Vänner är så mycket viktigare än vad man tror, ingen klarar sig utan vänner. Människan är en social skapelse, det ligger i vår natur att ha folk runt sig. Jag blev sjukt positiv av det meddelandet jag fick idag, och att en sån liten sak kunde göra min dag lite bättre, så ska nog jag också kunna göra någon annans dag lite bättre.


Likes

Comments

​Alla har vi olika intressen som vi brinner för. Det kan vara en idrott, ett jobb, en organisation, kläder ja i princip vad som helst som du har en passion för. Vissa människor har även en dröm eller ett mål de skulle vilja nå inom denna passion. Man lägger ner massvis av timmar för att kunna nå sitt mål, vissa klarar det men de flesta gör det inte. Det finns självklart många olika anledningar till att vissa lyckas med att realisera sin dröm och att andra inte gör det, men tyvärr finns det vissa som BORDE ha fått sitt mål/dröm till en verklighet men hamnar i ett utanförskap ståendes och ser på hur någon som inte la ner lika mycket tid, engagemang får allt serverat på ett silverfat.

Idag ska man synas och höras mest möjligt för att kunna skapa ett nätvärk av kontakter. Man kanske inte har den kompetansen eller den erfarenheten som krävs för just det jobbet. Men du är otroligt bra på snacka för dig själv och otroligt bra på att fjäska. Då kan du kommer oerhört långt i livet. Detta är verkligen ett stort problem inom just idrottsvärlden. Många lägger ner massvis med timmar av träning men lyckas inte hela vägen. Man är bättre än den som sitter mitt emot dig men det är den som får möjligheten att ta ett vidare steg i sin karriär. Medans du blir sittandes kvar med en känsla av orättvisa. Tid man lagt ner, helt förgäves. Det gör ont, smärtsamt. Många fortsätter jaga sitt mål och dröm men många väljer att släppa taget om den.

Självklart är det många som tror de är bättre än vad de är och tror de kan mer än de i själva fallet kan. Men de personer som jobbar helhjärtat mot sin dröm/mål och inte får den realiserad bara för att man inte har den egenskapen att kunna ta för sig, hamnar utanför. Du jobbar helhjärtat men du kommer aldrig få chansen för du är den du är. Men de som lyckas att nå sitt mål genom helhjärtat jobb hela vägen vill jag bara säga grattis, jag önskar själv att bli den som kan andas ut, känna den lycka och den stoltet man får av att nå sitt mål och kunna med ett leende säga, Jag lyckades.

Likes

Comments