I helgen la J golvet i vardagsrummet, det tog bara åtta timmar. Fantastiskt! Nu väntar vi på att elektrikern ska dra om elen, braskaminen ska installeras och hörnlister ska sättas upp. Sen ska murstocken bakom braskaminen putsas.

Vi hoppas att vardagsrummet ska vara helt klart när det är dags att julpynta i början av december. LÄNGTAR! Jag känner att nu är det dags att bestämma inredning. Har många inköp kvar vilket känns väldigt kul!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Contains affiliate links

Jag är på jakt efter två mattor till vardagsrummet men ville vänta att köpa dem tills vi bestämt soffa och fåtöljer. Jag vill gärna ha neutrala färger på mattorna eftersom jag lätt tröttnar på min inredning. Det är lättare att byta ut kuddar, filtar mm. än att köpa en ny matta varje gång man tröttnar på sin stil.

Här kommer lite inspirationsbilder på mattor som jag tittat på, vi får helt enkelt se vilka mattor jag väljer att köpa men det lutar iallafall åt en ullmatta.

// HÄR //

// HÄR //

// HÄR //

// HÄR //

Likes

Comments

Contains affiliate links

Nu känns det verkligen som hösten är här och man vill tända en massa ljus. Tänkte visa er lite nyheter från denna vecka, älskar den stora metallringen från Lagerhaus. Den kostar bara 99 kr! Kan användas året om och med lite fantasi kan den anpassas efter årstider. Jag kommer själv köpa den, har ett fönster i vardagsrummet där den kommer passa perfekt.

1. HÄR // 2. HÄR // 3. HÄR // 4. HÄR // 5. HÄR // 6. HÄR // 7. HÄR // 8. HÄR

Likes

Comments

I bilen på vägen hem från husvisningen så sa vi direkt att vi måste tänka bort den blå färgen som präglar huset. Det är inte vår stil utan vi ville bara se möjligheter med huset. Vi ville gärna att takbalkarna skulle få tillbaka lite av sitt ursprung. Då de var målade blåa och färgen trängt in i balken så var vi inte säkra på att det skulle gå. Plan B var att måla balkarna vita men lyckligtvis behövdes det inte.

För att få den mörka träfärgen så använde vi träbets på balken, färg English Walnut.

Tyvärr glömde jag ta någon bild på hur balken i vardagsrummet såg ut före J påbörjade arbetet med tog en bild från köket. Det finns en likadan balk där, som kommer få samma utseende som den i vardagsrummet. Ni kan även se att fönsterkarmarna tidigare var blåa men vi har målat om dem vita i vardagsrummet.

Vi hade gärna velat att pelaren också skulle vara träfärgad men det är inte möjligt eftersom det inte är timmer utan limträ. Så vi målade dem vita istället.

Likes

Comments

Contains affiliate links

Tänkte ge er lite tips på inredning som finns på rea denna vecka. Själv var jag på MIO i torsdags och köpte mig EOS fjäderlampa (nr. 1). Har länge gått och spanat in den så äntligen slog jag till. Tanken är att vi ska ha den i vårt kommande sovrum. Sovrummet är tänkt att renoveras efter vardagsrum, hall och kök är färdigt men det skadar ju inte att köpa inredning redan nu.

I köket ska vi ha dold förvaring bakom köksbordet, tanken är att det ska vara hylla med dörrar från IKEAs serie Bestå. Till den beställde jag nyss lampfoten (nr. 7) som kommer passa bra med resten av köket. Det gäller att passa på när det är rea.

1. HÄR // 2. HÄR // 3. HÄR // 4. HÄR // 5. HÄR // 6. HÄR // 7. HÄR // 8. HÄR

Likes

Comments

Contains affiliate links

Igår åkte jag och J för att beställa en ny soffa som levereras v.47! Vi har i dagsläget en mörkgrå soffa med mjuka kuddar som man behöver fluffas varje dag. Jag har tröttnat på soffan för längesedan och längtar efter en ljusgrå soffa. Gjorde därför ett moodboard med lite detaljer till soffan. Tycker alltid det är svårt att bestämma vilken färgskala jag ska välja men just nu lutar det åt det gröna hållet.

1. HÄR // 2. HÄR // 3. HÄR // 4. HÄR // 5. HÄR // 6. HÄR // 7. HÄR // 8. HÄR // 9. HÄR // 10. HÄR

Likes

Comments

Jag och min man är mitt uppe i renoveringen av vårt hus som vi köpte augusti 2017. Sanningen är egentligen att J (min man) renoverar och jag letar inredning. Huset är ursprungligen ett sommarhus i timmer från 1964 som sedan byggts ut i etapper. Det innebär att det är många olika stilar i huset. Vårt mål är att sätta vår prägel på huset och vi börjar med att renovera vardagsrum, hall och kök.

Detta är en ritning över vår tänkta planlösning, tidigare har det varit stängt mellan kök och vardagsrum. Vi kommer:

  • Riva vägg mellan kök och vardagsrum – redan gjort
  • Förnya ytskikten
  • Ta bort befintliga braskaminer och ersätta med en ny i vardagsrummet
  • Sätta in ett nytt kök
  • Göra hallen mer praktisk
  • Köpa ny inredning


I bloggen kommer ni få följa vår renovering men jag kommer även ge massor med inredningstips. Jag fullkomligt älskar moodboards.

Likes

Comments