I torsdags på After Darks jubileumsföreställning så Christer Lindarw -Livet är ändligt men möjligheterna i livet är oändliga. Jag gillar det han sa, för så är det verkligen. Vad man fyller sitt eget påskägg (livet) med, väljer man och det finns många möjligheter. Jag har verkligen haft kul denna helgen. Först Malmö i torsdags.

Middag med Amy på Pinchos

Fantastisk föreställning av After Dark

I fredags var det "nerflyttning" till stugan där det var fullt hus med bror, barn och barnbarn. Gick ut lite lätt med lunch på Finest. Päronpizza, ljuvligt gott.

På kvällen var jag och Elliot hembjudna på grillat till Lathis, som vanligt gott och trevligt.

Påskafton blev en prövning, vädermässigt. Någon konstrunda på cykel var inte att tänka på. Jag som inte riktigt hade tänkt mig vinter under påsken hade packat ner lite skira vårkläder bara. Istället för konstrunda blev det lunch hemma hos Lelle och Kicki. Riktigt kul då de bodde i ett hus som jag lekt i mycket som barn.

Efter den goda och roliga lunchen var de på cykel igen och ge sig ut i ösregn och storm.....igen. Sista stoppet var Villavägen och Lathis. Vilken kul kväll det blev med mat, dricka och lekar. TACK, TACK, TACK till alla som var med.

Jag är grymt nöjd efter dessa dagar men också med att man har en ledig dag till. Hoppas det blir sol imorgon dför då ska jag pimpa balkongen

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Visst, det är inte vår på riktigt. Vissa dagar känns det så medans andra är mer höstlika. Men oavsett så har jag fått riktig vårfeeling. Vill bara vara ute, sitta på uteserveringar, umgås med folk, dvs komma ut från vinter idet.

Veckan som gick var bra och helgen har varit riktigt kul. Mässen med restaurangbesök i fredags. Han ni inte provat Aptits tre pizzor, så gör det.

Igår hade vi bubbellunch ett gäng kul människor.

Det blev så härligt så lunch övergick till middag......

Som sen övergick till party. Så befriande kul att inte planera utan bara låta dagen/kvällen bli som den blir

Sonens Ronja äventyr är över och jag har varit behjälplig med att klippa bort skägget. Nu ska han återgå till vanlig rakad kille igen. Han han kommit med i Chess på teatern i höst men han har planer på att läsa vidare så det blir nog inget med det.

Har man vår i sinnet får man göra något åt hemmet också. Känner mig grymt duktig som har bytt gardiner och putsat fönster idag.

En fundering jag har är det här att bli blockad på fb. Jag har aldrig blockat någon men blev nu blockad i helgen. Tredje gången jag blivit det. Jag har inga alls problem med att dessa personer inte vill ha mig i sitt liv, ömsesidigt från min sida. Men vanligtvis om jag inte vill ha insyn hos någon så tar jag bara bort den personen som vän, ingen större deal om det. Men när man blockar så funderar jag på hur man gör om man springer på varandra på stan t ex, hälsar man inte mer på denna personen? Är man liksom osynlig? Nu har jag inte lyckats möta någon av mina blockare så jag har inte kunnat praktisera hur man ska göra. Men visst är det lite spännande. Alla tre som blockat mig genom åren är grymt nyfikna, så med stor sannolikhet läser de här på bloggen så de inte missar nått och det bjuder jag mer än gärna på. Det var enklare innan sociala medier kom in i sällskapslivet, då blev man förbannad på någon/något nån gjorde, sa det sen var det bra med det, numera är det mer osäkert. För egen del känner jag mig för mogen för sånt trams. Så akta er alla blockare, jag kanske till och med är trevlig och ger en kram om vi ses

Likes

Comments

Jobb i Malmö check

Stockholm check

Boardershop check

Gott att kunna checka av den föregående veckan. Nu känns det som att livet kommer lugna ner sig en aning och jag kan njuta av den kommande våren. Det är kul att vara runt och jobba på olika ställen men det är också skönt att hinna med det man har hemma också.

Stockholmsturen var en förberedelse för vad som ska komma till Kristianstad i oktober "En sagolik skola". Utställning om skolan och vad konsten och bilden haft för betydelse genom åten. Mycket man kände igen och konstigt när man inser hur fort allt gått framåt. Tillsammans med utställningen var det också en paneldebatt om skolans framtid.

Upp i ottan igår för vårens tur till Boardershop. Massor på listan då jag har student i år. Även om denna sorts tur är rätt påfrestande så gjorde mitt gäng allt vi kunde för att det skulle bli så bra som möjligt. Hemresan blev magisk kul.....tyckte vi. Om de övriga i bussen uppskattade vår show, förtäljer inte historien. Men är man lätt road så är man.

På kvällen var jag hembjuden till Helen på Earth hour kväll. Kände mig som värsta party crashern när jag fick ge upp p g a trötthet efter en timme

Tredje och sista gången jag såg Ronja Rövardotter i eftermiddag. Jag tycker den är såååå bra. Har ni inte sett den så ta chansen, den går bara nästa helg också.

Titeln "veckans mest kränkta" går denna veckan till Ulf Erlandsson i Hässleholm. Stackare, att bli så avklädd av media var han inte beredd på. Fullkomligt verklighetsfrämmande man detta. Menar verkligen vi andra dödliga att han inte skulle kunna lura kommunen på ca 180 000, eller få ha miljöfarligt avfall på sitt företags mark eller få ha hyresgäster i industrilokaler. Upp som en sol och ner som en pannkaka.

Likes

Comments

Olämpligt och olägligt, jag pratar om den j...la förkylningen som attackerade mig i går kväll. Har inte alls tid med detta. Med tanke på en genomförkyld son förra veckan som jag bor tillsammans med så är det kanske inte helt oväntat att den skulle hemsöka mig också.

Men just kommande vecka hade det varit ytterst kul om jag känt mig pigg, men vissa saker kan man inte råda över. Alvedon, näsdroppar och massor med vintersport är mitt sällskap denna söndag. Och givetvis intensivt soffläge

Kände redan igår att det var gågång men då var jag ju i Ullared och lyckades förtränga det. Två bussar med härliga Lärarförbundare åkte upp och shoppade järnet.

Givetvis fick jag bara bra saker med mig hem som jag inte kan vara utan, inget onödigt alls😲

Likes

Comments

Då får man summera ännu en mycket trevlig helg.Jag har också upptäckt något helt nytt för mig (säkert jätte gammalt för andra), ljudboken. Ska iväg rätt mycket och fara framöver och kände att det nog skulle vara bra med något annat än musik att lyssna på. så jag köpte Kaninjägaren till min mobil, och det är ju så bra. Så bra att jag lyssnade hela min söndagspromenad, då den är rätt läskig så kände jag mig nästan jagad bitvis.

I fredags var jag på AW nere i Åhus. Först på Gästis sen på nyöppnade Finest. Väldigt trevligt på båda ställena, sen gör ju sällskapet sitt till också.

Matinéföreställning av Ronja Rövardotter blev det igår, tillsammans med Birgitta Biel och mamma. De gillade den och jag som såg den för andra gången tyckte den om möjligt var ännu bättre denna gången. Har ni inte sett ännu, så gå och gör det.

Sista Mellomiddagen för denna gången var hemma hos Stina i Åhus. Som vanligt kanongod mat. Efterrätten var nog det godaste jag ätit någon gång. Stina varnade oss innan att vi behövde inte äta upp allt för den var väldigt mäktig...hahaha gissa själv om allt slank ner

Som vanligt röstade jag fel, jag tyckte Wiktoria var stjärnan i det startfältet. Ingen av oss lyckades ta hem vinnaren så det står massor av pengar på spel när det är dags för Eurovision. Mellokvällarna är riktigt kul, men det ska väldigt skönt att slippa Hasse Anderssons nuna om lördagarna på bästa sändningstid

​Då är det bara att tagga på för två mycket intensiva veckor både på jobbet och på fritiden, mycket fara omkring, men samtidigt gillar jag när det är så.

Likes

Comments

Detta är jag ikväll........

Denna 50 timmars arbetsvecka börjar ta ut sin rätt. Vissa veckor är körigare än andra och detta har varit en sådan. Möte tre kvällar i rad är inte sunt. Men samtidigt har det varit bra kvällar med många möten med medlemmar.

Igår hade vi vårt årsmöte i Lärarförbundet

Ett årsmöte innehåller ju alltid årsmötesförhandlingar, och jag kar fortfarande kan kalla mig ordförande i Sveriges största organisation för lärare i alla skolformer, rätt häftigt. GRATTIS till mig!!!!

Kvällen innehöll också utdelande av Lärarförbundets pedagogpris på 20 000 kr. I år blev det så att priset delades mellan två. Dels en lärare på Österänggymnasiet och även ett gäng förskollärare från Öllsjöskolan. GRATTIS till dem.

​Jag är oerhört tacksam för att det är fredag imorgon. När kl är halv fyra ska jag lämna arbetsrollen för att med fullkraft ta på mig fritidsrollen. Har en riktigt kul helg framför mig!!!!!!!!

Likes

Comments

Fredagskväll och en mycket god känsla i kroppen.

Äntligen har jag fått se vad Elliot hållit på med 5 gånger i veckan sedan nyår. Ikväll har det varit premiär på Ronja Rövardotter på Kristianstads fina teater

Herregud vad bra den var. Ett så fantastiskt gäng som är med. Detta är en föreställning som har allt för alla åldrar. Man skrattar, fäller en tår och blir överraskad. Med risk för att vara partisk så är nog detta det bästa jag sett på teatern....och då har jag sett en del

Sen måste jag tokskryta över sonen. Han har verkligen växt under de musikaler han medverkat i. Hela Rövargänget är helt underbart.

Har ni inte biljetter så boka, jag lovar att ni får en underhållande stund

Med den goa känslan i kroppen som jag har ska jag njuta av ledigheten. Denna helgen kommer innehålla det mesta, allt från fest till flytthjälp till restaurangbesök. Som nybliven 52-åring mår jag just nu oförskämt gott

Likes

Comments

Då lägger man snart en härlig helg till handlingen. Det bästa sättet att påbörja en helg tycker jag en AW är. Den där linjen mellan arbete och helg blir tydlig. I fredags var vi ett gäng som tog oss upp på mässen , gillar detta ställe skarpt. Lugnt och skönt.

Igår var det då äntligen dags för Mello i Malmö. Vill redan nu klargöra att jag åker inte till Mello för den stora musikhändelsen, då åker jag hellre och lyssnar på Bruce Springsteen.

För mig är det hela grejen som jag gillar, glam och glitter. Så det var fyra taggade mödrar och barn som gick på bussen för att åka till Malmö

Hahaha, Elliot verkade inte heltaggad hela tiden, hade nog lite annat att sköta också

Innan det är dags

Mellokänslan har infunnit sig

Innan jag ger mig på en recension av låtarna m m vill jag säga att vi älskade detta spektakel och det var helt rätt som gick till final. Alla som känner mig väl vet vad jag tycker om familjen Wahlgren...men här erkänner jag gärna, Benjamin Ingrosso krossade övriga.

Men ingen Mello utan lite negativ kritik. De här grabbarna i Dissmissed förstår jag inte alls. Eller rättarsagt jag förstår vad de vill säga. Men i min värld blir det helt fel. Är lite, eller rätt trött på att när man ska tala om att alla ska får vara som man vill så är det så gott som alltid karlar som då bär kvinnliga kläder och smink. Personligheten sitter inte i kläder och smink.

Sen kommer jag till det riktiga kräk pulvret, "Gubbar". Jag tycker det är högst tragiskt med gubbar som ska försöka vara charmiga i helt fel sammanhang.

För den som redan här går igång på ordet gubbar, vill jag förklara att det handlar alltid om gubbar. "Tanter" har inte en chans att ens få en minut i sådana här sammanhang. Det kvinnliga könet ska helst vara klädda, eller avklädda i Bh, kroppstrumpa eller annat som är läckert. Så av den anledningen blir gubbarna mitt kräkpulver.

Stackars Hasse Andersson, så jä..la dålig i rollen som programledare. Jag har alltid lätt att skämmas på andras bekostnad, men vet att det ska jag inte göra utan det får var och en sköta själv. Fast det var omöjligt igår. Så felplacerad han är. Snälla låt honom få slippa resten av cirkusen, entlediga honom

Som om inte Hasse var nog, man hade kastat in Roger Pontare också, så dryg. Han berättade innan låten i sin presentation att att trivdes bäst hemma i tystheten.....tror också han gör sig bäst där.

Jag vet att det kan låta både barnsligt och naivt att jag vill ha glam och glitter på mello, men det står jag för. Av den anledningen går Roger Pontare bort. Extra retande var att han vandrade likt en modern gud omkring i greenroom i sin kaftan och vikade mössa

Likes

Comments

Känns som att nästa vecka, och framåt nu kommer bli kanonbra. Har haft några veckor innan och helger som jag varit skittrött och orkeslös, men känns det som om det vänt.

En del är säker att förra veckan var bra på jobbet, bra möten och träffade många medlemmar. Sen har helgen varit riktigt nice

I fredags hemmamys med en god vän. Ger bra energi när man får sitta och snacka ett tag.

Mycket sport igår på tv igår, bästa uppladdningen inför festen på kvällen.

Torunn och Mikael hade ordnat fest på mässen för att fira att de fixat 25 år tillsammans

Många trevliga människor var på plats. Fick sätta på det norska språkfiltrer några gånger men det gick bra. Linedance damen som kom och drillade oss efter middagen var ju bara så kul.

Ingen bröllopsfest utan bröllopstårta

Tre elever från C4-gymnasiet underhåll till kaffet, fantastiskt duktiga

Som sagt en riktigt kul kväll som man kan leva på. Och så här "snygga" var mor och son.

Så nu är jag verkligen taggad för måndag imorgon, ska bli kul. Och kommande helgsplaner blir glitter och glamour................

Likes

Comments

Viken kaos det blivit redan och han har inte ens suttit en månad vid makten, det kan nog bli vad som helst av detta, givetvis är det Donald Trump jag menar.

Han sparar inte på krutet precis. Vissa funderade innan på om han verkligen skulle klara förverkliga några av sina vallöfte? Det gör han. De som röstade på honom måste verkligen njuta, vilken handlingskraft av sällan skådat mått.

I mina ögon är han en stor pajas, och kommer aldrig ta denna man på allvar. Frågan är bara hur mycket han kommer ställa till det. Vissa saker som han redan åstadkommit är helt bedrövliga, ta detta med abort bara. Det andra som fått mycket publicitet är ju detta med inresereglerna.

Jag tillhör nog den gruppen som klarar mig igenom.......MEN varför skulle jag åka dit, om jag inte måste. Hur många är det som MÅSTE åka till USA. Antagligen en hel del men det finns säker många som inte måste dit utan skulle lika bra kunna resa någon annanstans. Som jag känner nu så kommer jag inte åka dit. Mitt intresse för att besöka USA är väldigt svalt, fast jag alltid gillad landet, inte minst New York som en toppenstad. Så även om jag får så kan jag avstå. Jag har svårt för att besöka ett land som leds av en pajas och som det amerikanska folket valt, känns inte bra i magen.

Tyvärr börjar världen krympa. Jag som älskade Turkiet och varit där massor av gånger, känner inte heller för det landet längre. Jag vet att många tänker olikt mig att om man inte lägger sin semester där så är det lokalbefolkningen som drabbas. Ja det är det, men tyvärr tar det inte bort den beska smaken från mig.

Som sagt engagemanget för politik har aldrig blomstrat som nu. Alla har en åsikt om Trump och hans politik och det tycker jag är skitbra. Hoppas verkligen att detta håller i sig i ett och ett halvt år när det är val i vårt eget land. Det som händer i USA kan hända här också, välden är inte sig lik längre


Hur mår du annars Birgitta? Jodå, jag mår rätt okej tycker jag. Det spritter ju inte precis i kroppen i detta gråa väder, lägg sen till föregående helg där jag var lite småkass. Men det är bara att kämpa vidare mot ljusare tider.......

Likes

Comments