Vad ska man koppla av till när vintersporten är över?

Visst är det fint att ligga i soffan, dricka kaffe och smula ner soffan, och man kan göra det utan att känna sig oaktiv. För visst är det viktigt för våra svenska idrottare att känna stöd, känna att vi hejar och tror på dem. Jag tror på det och det räcker för mig. MEN när våren närmar sig så kan jag inte längre skylla på att jag vill heja fram svenskar, då kommer jag bara känna mig lat och orkeslös när jag ligger där och smular ner.

Den tiden, den sorgen. Nu väntar min absoluta sportfavorit tid, OS. Om jag hade fått välja skulle alla OS ligga så att tv-tiderna passat mitt tid schema, dvs finaler och viktiga matcher på kvällarna. Iår när det går på andra sidan jordklotet har man inte alls tagit hänsyn till oss som har ett arbete att sköta. Får väl bara acceptera att det blir en tuff period sömnmässigt

I mitt jobb är Januari=konferenser. började lite lätt med Malmö i veckan....

..... och fortsätter denna veckan med fyra dagar i Norrköping.

Igår kväll var jag i Hörby (inte min vanliga AW plats). Delar av styrelsen var hembjudna till en fd styrelseledamot. Så otroligt härligt att träffas igen, och höra hur hon gått vidare med nya erfarenheter. Som grädde på moset så tror jag att jag nu besökt det finaste huset jag någonsin varit i. Jag har aldrig på något sätt hävdat att inredning och detaljer är min grej. Men när jag ser något utöver det vanliga då reagerar även jag. Allt detta toppades med Kroatiska delikatesser

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Julen varar inte enda fram till påska, men dock varade 2017 års jul fram till denna helgen. En julklapp har jag delat ut och en har jag fått.

Igår satte jag mig tillsammans med Torunn och Ami på tåget till SHL matchen, Malmö-Växjö. Detta visste de givetvis inte om när vi slog oss ner med bubbel och snacks. Visste inte riktigt om det skulle gillas. Men det gjorde det. Så jäkla kul vi hade. Men vi kom fram till att det spelar nog inte så stor roll var vi är vi har kul ändå

Själva matchen var en bedrövelse om man nu hade hoppats på Malmö. Men Ami som kommer från Växjö hejade på rätt lag. Efter denna upplevelse blev det en god middag på Jensens.

Idag var jag liiite trött i uppstarten men efter en stund med Vinterstudion ordnade det till sig och jag gick och kollade teaterföreningens upptakt för 2018 på konserthuset. Blir nog att plocka fram kulturkärringen i mig några gånger under våren.

Ömma sonen hade gett mig ett restaurang besök i julklapp så vad passade bättre med en middag på Pinchos mellan kulturen och biobesök. Tack älskade unge

​Kan skarpt rekommendera filmen vi såg, Three billboards outside Ebbing Missouri. Grymt lång och svår titel men en underbar film.

Nu har jag bara att ladda inför ny vecka, påväg in i två intensiva arbetsveckor med mycket resande, men det får gå det också

Likes

Comments

​I juni kände jag mig färdig med mitt bloggande, tyckte inte jag hade något att skriva om. Men nu har suget kommit tillbaka. kan säker ha att göra med allt "tokigt" som händer runt omkring mig och då är det skönt att ha ett ställe där man kan skriva av sig. Så av den anledningen känns som att jag är på gång igen. 

Nu ska jag förbereda mig på att leverera två vänners julklappar från mig till dem. Vi gick från materiella ting till upplevelser i år och livet blev lite roligare. Får väl se vad mina vänner tycker om min överrraskning

Likes

Comments

Nu känns det äntligen som att allt börjar falla på plats efter en tid av massor av det mesta. student är skitkul men mycket som ska fixas och donas, inte bara studentdagen utan det hela håller på i flera veckor innan. Men nu är det över och både jag och studenten själv är grymt nöjda med det hela och att nu börjar en ny era i hans liv. Sommarjobbet är påbörjat och framtiden ligger framför honom.

När det var som mest stressigt kändes lite för mycket att jag bokat in en resa precis efter studenten. Men med facit i hand blev det väldigt, väldigt bra när jag väl kom iväg. Vilka underbara dagar vi fick i Nice. Total avkoppling.

Vårt pittoreska hotell en gata upp från promenade des anglais

Har väl lite kvar att önska när det gäller stranden. Vi hade en tanke att vi skulle ligga på de allmänna stränderna och sola, då det kostade en del att ligga på de privata. Men inte en chans att jag ligger på dessa stenar. Så det var bara att flasha upp kortet.

Så här bra hade vi det för lite pengar. Roligaste var att dag tre sa de redan när vi kom i trappan ner -Godmorning mrs Bridget, hahaha.

Nice stad är ett väldigt trivsamt ställe. Massor med restauranger och barer, bara välja och vraka

Så denna veckas semester gjorde mig verkligen gott. Nu är det till att jobba några veckor innan nästa semester, men det känns helt ok

Likes

Comments

Oj oj, det är mycket nu. Att ha en blivande student är lite småkörigt, men samtidigt väldigt kul. Igår var det bal. Värsta hysterin är det men väldigt stiliga ungdomar. Här är Elliot tillsammans med sin date Lina

På onsdag är det karneval sen är det bara att vänta in den stora dagen. Enligt Elliot ska de bli såå skönt att skoltiden är över, eller som han själv säger -det var fan på tiden!!

Håller bara tummarna för att vädret kommer vara på studenternas sida. Ser sådär ut just nu men SMHI har man aldrig kunnat lita på

Idag damp det ner ett erbjudande från Kristianstadsbladet, bladet året ut (6 månader) för 499.-, vilket bra pris. Visst kan man tycka det, men som trogen prenumerant (ger mamma detta i julklapp) så blir man rätt bedrövad. Ett helårsabonnemang kostar 3 204 kr/år, och varje år höjer man detta pris för de trogna prenumeranterna. För ett tag sedan kunde jag läsa på deras hemsida att fr o m 1/7 höjer man priset för de som betalar månadsvis, vilket kommer innebära att nästa års helårsprenumeration kommer kosta 3 360kr/år!!!

Jag förstår mycket väl att tidningen behöver fler som prenumererar och med generösa erbjudande hoppas man att fler i förlängningen vill betala 3 360kr/år efter dessa sex månader för 499.-. Men vem tror på detta???

Inte fasen hade jag fortsatt vara medlem på Maxi om ickemedlemmar fick 3 gånger så mycket rabatt som jag. Eller se det elbolag som reat ut billig el till icketrogna kunder, det bolaget hade inte överlevt länge.

Vill man inte ha trogna kunder så är Kristianstadsbladets erbjudande lysande, annars är det rent osmart


Likes

Comments

Detta är inte kul alls. Men helt självförvållat så ingen idé att gnälla så mycket. Har tagit beslutet att rensa i munnen, dvs göra mig av med de gamla spruckna lagningarna, till fördel för "snygga" hållbara kronor. De hade säkert hållit ett par år till men inte i längden.

Det rör sig om två tänder uppe höger och en tand nere vänster, så jag har ont i hela munnen. Det var inte så spännande när den ena provisoriska plastkronan valde lämna sitt fäste mitt under fikan idag.

-Ooops, där kom mina tänder sa jag till mina kollegers förvåning.

Så det vara bara att ringa tandläkaren och upp där. Igår var jag bedövad så det var okej. Sätta på den igen utan bedövning var mindre skönt

Inser att om jag ska slippa ränna hos tandläkaren varje dag fram till den 9 juni när mina nya ska in så blir det flytande föda och barnmat för mig....kul.

Fast även om det är lite småjobbigt så är det ett I-landsproblem. Solen skiner och vi har vår och går mina tankar till de drabbade i Manchester så ska jag inte klaga

Likes

Comments

Kebbe motor, bästa stället i världen efter denna utflykt som vi haft i Falkenberg. Allt började bra, bilen upp till Falkenberg för att Elliot skulle på audition till skådespelarlinjen på Katrineberg. Det gick sååå bra ända fram till vi skulle stanna och äta utanför Falkenberg. Då plötsligt hände min värsta mardröm. Bilen havererade. Den gick, men ljudet i den var öronbedövande. Jag förstod rätt snabbt att avgassystemet mådde inte bra.

Men vad gör man kl 19,00 en fredagkväll åt detta i en stad man inte vet ett dugg om? Jag kunde inte göra ett dugg mer än att köra till vårt boende ca 15 km bort, sakta sakta.

Jag brukar vara skitduktig på problemlösning, men när det gäller bilar fungerar inte det. In på hotellet och frågade om han hade någon vetskap om något ställe som hade öppet dagen efter. Han letade fram numret till Kebbe motor. Jag ringde dit och han lovade att ta mig som i dag kl 10,30.

Nu hade jag kunnat känna mig lugn om det inte varit så att Elliot skulle infinna sig på skolan 08,30 och det var 2,5 mil dit. Jag letade upp nummer till bilassistans och taxi. Taxi om jag inte kunde köra honom dit, då hade han fått slänga sig i en sådan. Bilassistans om vi kom iväg men blev stående på vägen. Efter en natt med oro och lite sömn åt vi snabbt frukost och begav oss iväg väldigt tidigt. Som väl är så är det inte så många bilar på vägarna vid 07,00, för jag puttrade fram i ca 30km/timmen. Men Elliot kom fram, och jag var lugnare. Puttrade vidare till Kebbe motors och fick vänta till någon dök upp.

Vid 10,00 kom det några men ingen av dem kunde svenska med någon reda. De lovade att ringa bossen, efter en halv timme kom han....och vilken kille!!! Min absoluta vardagshjälte. Han såg hur lätt hysterisk jag var och sa lugnt att han skulle köra in bilen och titta på den. Efter en stund kom han tillbaka och berättade att det var två upphäng på avgassystemet som var rostiga så skruvarna hade släppt, därav ljudet.

-Lugn, detta kan jag fixa till dig, sa denna underbara människa. Jag gick då bort till en mack och tog en lugnande kopp kaffe. Efter en timme när jag återvände stod bilen parkerad utanför och jag möttes av ett stort leende som sa -Det är klart, nu kan du köra vidare. Kan inte nog hylla denna man. För 450 kr, kom han in en lördag och hjälpte mig. Han trodde dock att jag i framtiden nog behöver köra in den och borra nya fästen nån gång.

Vårt boende, mysigt, men det kunde jag tyvärr inte uppskatta så skärrad som jag var

När jag körde från Kebbes lekte livet igen och med tanke på att det bara är 3,5 mil till Ullared så kände jag att jag var värd det.

Så slutet gott allting gott. Elliot tyckte audition gått bra. Men det är stenhård konkurrens om de ca 12 platserna de har.Men går det inte i år så går det kanske nästa år.

Jag hade tid att gå en runda runt skolområdet och det är ett helt fantastiskt ställe, mitt ute på landet.

Likes

Comments

Då var jag hemma efter bra dagar i Zagreb. Dagar som bestått av allt från diskussioner, möten och studiebesök. Att åka till ett annat land och få möjlighet att studera deras utbildningsväsen är oerhört berikande. Många saker ser vi som "bättre" i Sverige men i andra fall har man mycket att fundera på som man kommit längre med i Kroatien. Vi har besökt både gymnasieskola, grundskola och förskola, och även träffat två fackföreningar som organiserar lärare, mycket intressant

Bilder från gymnasieskola och grundskola

Något som blev väldigt uppenbart var synen på undervisning och kunskap men även vad en lärares roll är. Utan att lägga för stor värdering på vad som är bäst så utgår man i Kroatien mycket från barnet/eleven och då i relation till kunskap. T ex i förskolan så väljer föräldrarna olika "program" för deras barn, det kan vara språk, där barnen får en klar inblick i andra språk. man kan välja programmet drama/konst, och det fanns fler att välja på. Detta är bara ett exempel på hur man tänker. Jag skulle kunna skriva metervis om det vi fått se och uppleva i de olika skolformerna, verkligen intressant.

Vi träffade också deras fackförbund och det blev bra diskussion om hur systemen är uppbyggda. I Kroatien blandas det mellan vem som äger vad staten eller kommunen. Här ser jag personligen en del små problem, antagligen för att jag tycker vi kommit lite längre. Men jag hoppas att våra svar och tankar kan hjälpa dem på vägen. Kanske vi t o m skulle kunna ha ett litet samarbete oss emellan, dvs lära av varandra

Nu hade vi aldrig kunna genomföra dessa dagarna om vi inte hade haft Tajana i vår styrelse som är från Zagreb. Det var tack vare henne som allt blev så bra.

I går kväll (avslutningsmiddag) tog hon med oss till en Kroatisk restaurang med livemusik, detta för att ge oss en inblick hur Kroatier roar sig. Hahahaha detta var något jag aldrig tidigare upplevt, men verkligen roligt. Vi hade ett flyg att passa kl 08,00 så vi var inte med hela natten......men det var kanske tur

Zagreb var en stad jag inte hade en aning om innan, och så positivt överraskad jag blev. Lugnt, rent och snyggt men även ett härligt folkliv med uteserveringar och mycket att titta på. Hit kommer jag åka många gånger till

Borta bra, men hemma bäst. Även om det varit fantastisk härliga dagar så var det skönt att komma hem. Det har varit intensivt med möte, sightsing och studiebesök så ikväll intar jag det underskattade soffläget och hoppas att jag kan hålla mig uppe en stund iallafall

Likes

Comments

Visst, det är inte vår på riktigt. Vissa dagar känns det så medans andra är mer höstlika. Men oavsett så har jag fått riktig vårfeeling. Vill bara vara ute, sitta på uteserveringar, umgås med folk, dvs komma ut från vinter idet.

Veckan som gick var bra och helgen har varit riktigt kul. Mässen med restaurangbesök i fredags. Han ni inte provat Aptits tre pizzor, så gör det.

Igår hade vi bubbellunch ett gäng kul människor.

Det blev så härligt så lunch övergick till middag......

Som sen övergick till party. Så befriande kul att inte planera utan bara låta dagen/kvällen bli som den blir

Sonens Ronja äventyr är över och jag har varit behjälplig med att klippa bort skägget. Nu ska han återgå till vanlig rakad kille igen. Han han kommit med i Chess på teatern i höst men han har planer på att läsa vidare så det blir nog inget med det.

Har man vår i sinnet får man göra något åt hemmet också. Känner mig grymt duktig som har bytt gardiner och putsat fönster idag.

En fundering jag har är det här att bli blockad på fb. Jag har aldrig blockat någon men blev nu blockad i helgen. Tredje gången jag blivit det. Jag har inga alls problem med att dessa personer inte vill ha mig i sitt liv, ömsesidigt från min sida. Men vanligtvis om jag inte vill ha insyn hos någon så tar jag bara bort den personen som vän, ingen större deal om det. Men när man blockar så funderar jag på hur man gör om man springer på varandra på stan t ex, hälsar man inte mer på denna personen? Är man liksom osynlig? Nu har jag inte lyckats möta någon av mina blockare så jag har inte kunnat praktisera hur man ska göra. Men visst är det lite spännande. Alla tre som blockat mig genom åren är grymt nyfikna, så med stor sannolikhet läser de här på bloggen så de inte missar nått och det bjuder jag mer än gärna på. Det var enklare innan sociala medier kom in i sällskapslivet, då blev man förbannad på någon/något nån gjorde, sa det sen var det bra med det, numera är det mer osäkert. För egen del känner jag mig för mogen för sånt trams. Så akta er alla blockare, jag kanske till och med är trevlig och ger en kram om vi ses

Likes

Comments

Jobb i Malmö check

Stockholm check

Boardershop check

Gott att kunna checka av den föregående veckan. Nu känns det som att livet kommer lugna ner sig en aning och jag kan njuta av den kommande våren. Det är kul att vara runt och jobba på olika ställen men det är också skönt att hinna med det man har hemma också.

Stockholmsturen var en förberedelse för vad som ska komma till Kristianstad i oktober "En sagolik skola". Utställning om skolan och vad konsten och bilden haft för betydelse genom åten. Mycket man kände igen och konstigt när man inser hur fort allt gått framåt. Tillsammans med utställningen var det också en paneldebatt om skolans framtid.

Upp i ottan igår för vårens tur till Boardershop. Massor på listan då jag har student i år. Även om denna sorts tur är rätt påfrestande så gjorde mitt gäng allt vi kunde för att det skulle bli så bra som möjligt. Hemresan blev magisk kul.....tyckte vi. Om de övriga i bussen uppskattade vår show, förtäljer inte historien. Men är man lätt road så är man.

På kvällen var jag hembjuden till Helen på Earth hour kväll. Kände mig som värsta party crashern när jag fick ge upp p g a trötthet efter en timme

Tredje och sista gången jag såg Ronja Rövardotter i eftermiddag. Jag tycker den är såååå bra. Har ni inte sett den så ta chansen, den går bara nästa helg också.

Titeln "veckans mest kränkta" går denna veckan till Ulf Erlandsson i Hässleholm. Stackare, att bli så avklädd av media var han inte beredd på. Fullkomligt verklighetsfrämmande man detta. Menar verkligen vi andra dödliga att han inte skulle kunna lura kommunen på ca 180 000, eller få ha miljöfarligt avfall på sitt företags mark eller få ha hyresgäster i industrilokaler. Upp som en sol och ner som en pannkaka.

Likes

Comments