Det händer inte mycket i mitt innehållsfattiga liv för tillfället. Därför blir jag så glad när det händer något litet. Två utflykter har jag minsann hunnit med idag.

Först var det "Färdtjänst Fredrik" som kom och hämtade mig för en shoppingtur till Willys. Det gick jättebra, mycket tack vare denna gentleman som servade mig på bästa sätt.


Sen var det dags för en tur till Hässleholm. Förra gången jag var där för att ta bort agrafferna svimmade jag men denna gången hade jag haft mentalträning med mig själv för att klara det, och det hade varit framgångsrikt.

Kunde t o m titta på såret och ta ett kort. Så nu är dessa metallbitar borta och det känns så skönt. Ont har jag givetvis fortfarande men jag slipper agrafferna som stramar.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments


Tror vissa har följt med de två senaste dagarnas skriverier om estetiska programmet på C4-gumnasiet. Det hela startade med att Carolin Dahlman, politisk redaktör på Kristianstadsbladet skrev en krönika att det inte var smart att söka till estetiska program för det gav inga jobb och att dessa program kostade mycket pengar men man fick ut väldigt lite (min egna tolkning av krönikan). För egen del hade jag svårt att riktigt få fram vad hon tyckte då jag ansåg att hennes raljerade över eleverna var mycket påtaglig.

Om man skriver en sådan krönika så måste man göra en konsekvensanalys innan den publiceras. Detta har kanske Kristianstadsbladet gjort, vad vet jag.

Men jag reagerade rätt kraftigt och kommenterade Carolin på fb, hon svarade. Vi är inte överens men man ska få tycka olika och få uttrycka sina åsikter.

Jag har ingen aning om man trodde att denna krönikan skulle gå omärkt förbi, eller om en skulle ges applåder från det egna leden. Men fallet blev att det blivit en massiv kritik, från elever, lärare, föräldrar och personer med annan åsikt.

Här kunde jag slutat lägga energi på detta för jag hade ju fått fram min åsikt på ett sakligt sätt. Men nu kommer vi till efterspelet som stör mig. Denna krönikör fortsätter det hela på sin egen fb sida genom att gruppera in oss som kommenterat negativt, och kallar oss bl a kultureliten och kulturvänstern. Mycket har jag blivit kallad i mina dagar men aldrig detta.

Jag blandas också tillsammans med SD och byggnads, att om man skriver kritisk mot dessa grupper eller om bidrag till kulturarbetare så kommer det ohejdade attacker, skriver krönikören.

Yttrandefrihet för mig är att man faktiskt får uttrycka sin åsikt (givetvis på ett korrekt sätt, utan att kränka någons person), och ger man sig in  hetluften med en provocerande krönika kanske man får vara lite beredd.

Jag är långt ifrån felfri, och snacka om hur många gånger jag sagt och gjort saker som kanske inte var helt övertänkta. Men i de situationerna har jag två vägar. Antingen funderar jag,  har jag gjort fel? Blir svaret ja, då får jag be om ursäkt och försöka göra bättre nästa gång. Kommer jag fram till att jag gjort helt rätt då står jag för det. Vad krönikören gjort för analys vet bara hon, men i ett Sverige med en välutvecklad yttrande frihet betackar jag mig för att plötsligt över en natt bli insatt i ett fack (kulturelit låter i och för sig spännande)


Likes

Comments


.....säkert alldeles underbart. Känner mig precis som Askungen där i fönstret, som önskar att hon var någon annanstans. Jag har egentligen inte någon anledning att deppa ihop, jag ska vara grymt tacksam. Tänk att man satsat x antal hundra tusen på mina utslitna knä för att jag ska bli bra. Det är faktiskt inte alla förunnat.....och jag är inte sjuk.

Jag är tacksam men också så ofantligt uttråkad. Jag verkligen hatar detta att inte kunna röra mig och ha ont. När det blir helg så är det värre. Då blir jag den där Askungen som längtar efter AW med härliga människor, imorgon längtar jag efter den där oktoberfesten som jag inte kan gå på. Nästa helg längtar jag efter den där Tysklandsresan jag måste avstå. Och jag längtar att få vara på mitt jobb med mina kolleger

Det är riktigt jä...la gnälligt av mig och ett grymt I-landsproblem att jag måste sitta här och se på tv med lite god mat i ett varmt och gott hem, jag vet. Jag verkligen försöker se det positivt och lyckas stora delar av dagen. Men när jag som idag tog mig upp till stan och jag var helt slut när jag kom hem med ett knä bultande av smärta, då är det inte kul.


Som tur är så händer det ju lite saker runt om i världen även om inte jag är med som man kan engagera sig i. T ex doping i Norge och Nobelpris till Dylan.

När det gäller Dylan tycker jag han agerar otroligt barnsligt. Om det nu är så att han inte vill ha priset kan väl säga det, vill han ha det så vore ett TACK lämpligt. Otacksamhet kallar jag detta, trodde faktiskt mer om honom.

Likes

Comments


Det är inte bra att gå hemma så här....man funderar för mycket. En sak som jag inte kan släppa och hoppas att jag aldrig släpper är det ökade våldet mot kvinnor. Misshandel, sexuella trakasserier, våldtäkter osv.

Det är helt overkligt att vi i Sverige som anses kommit så långt gällande jämställdhet och lika värde för alla människor snart inte lyfter på ögonbrynen längre när media varje vecka rapporterar om våldet mot kvinnorna. Jag blir förbannad på mig själv att jag inte gör något....men vad ska jag göra? Funderat på att starta en utmaning på fb, där jag i en video sätter upp handen och skarpt säger NEJ och därefter dela och utmana andra att göra det samma. Men jag vet inte hur bra idé det är....

Denna frågan är så otroligt viktig för mig, på flera plan. Jag har en son och ett av mina största uppgifter som mamma har varit att fostra honom till en man som inte tar till våld, ALDRIG. En av mina uppgifter nu är att ta diskussionen om varför det sker så mycket våld och tvång mot kvinnor, att detta ökat. Detta hade jag aldrig trott skulle behöva göra

I Sverige har vi kommit långt med allas lika värde, men i många länder har man inte kommit någonstans alls. Men detta gör inte att jag accepterar det. Oavsett vilka män, hudfärg, dialekt, ursprung, familj, boendeort, eller något annat så kommer jag ALDRIG, ALDRIG acceptera våld mot kvinnor. Detta är inget inlägg i diskussionen om invandring, asylrätt eller liknande utan ett inlägg om MINA värderingar som kvinna, 51 år, och dessa värderingar kommer jag inte kunna göra avkall på


Funderar också en del på det där landet, USA. "Dum på riktigt" har fått ett ansikte och stavas Donald Trump. Det är helt overkligt att denna pajas står som Presidentkandidat till ett av världens mäktigaste länder. Måtte han inte vinna. Det vore inte bra för då är alla spärrar sprängda när det gäller politik.

Om jag får välja mellan piska och morot så blir det den sistnämnda. En gofika på Fantasi hägrade i förmiddags och då var jag snabbt i kläderna och trimmade upp kryckorna. Det gick så bra så jag fortsatte sen upp på jobbet sen vidare in på Coop. Antagligen kommer jag känna av detta imorgon med mer smärta.....fast idag kändes det bra


Ikväll sitter jag bänkad för att se Sverige vinna med 2-1

Likes

Comments


Välkommen att titta in i min vardag, den består av vila, smärta och massor av mediciner


Vissa dagar är bättre än andra. Igår hade jag en bra dag med besök och kände mig pigg. Det har jag fått "betala " för idag då jag inte alls är lika pigg utan känner mest för att ligga i sängen och glo på tv.


Min snälla granne bjöd in på frukost i morse och det var såå välkommet. Hennes barnbarn Saga kunde verkligen pigga upp mig. Barn har den förmågan att man liksom glömmer sig själv för en stund


Hon är också den enda jag vet som tyckte mitt ben var lite häftigt och ville gärna jämföra och vara likadan

Fast den inte är min bästa dag idag så har jag ändå varit ute en stund. Tog mod till mig och gick ca 200 meter....och den nya leden höll. Ny dag imorgon och ny träning väntar

Likes

Comments


Säg HEJ till mina kompisar framöver!! Nu är det dags igen och det känns för jä..ligt


Jag visste redan i maj att jag skulle gör om operationen i andra knäet också, men då kändes det sååå långt borta. NU är jag där och det känns inte alls bra.....samtidigt som det gör det. Tanken på att jag ska genomlida det gör att den mörka sidan av mig skriker ÅNGEST. Den ljusa sidan hojtar, så bra, sen är det över och du kan börja tänka framåt med ett helt nytt rörligt liv utan smärta.

Tyvärr är det den mörka sidan som fullkomligt äger mig ikväll. Fy f..n att genomlida de två första veckorna, med denna outhärdliga smärta (kommer kräva massor av morfin). Sen hatar jag att sövas. Tror inte att jag vaknar igen så precis innan sömnen infaller brukar jag vara helt hysterisk. Förra gången fattade jag inte varför kanylen satt i handen och inte där de satte den i armvecket när jag vaknade. -Det vill du inte veta, men du gillade inte sövningen precis, blev svaret.


Ingen är gladare än jag när jag vaknar och har överlevt imorgon framåt middagstid (nu pratar min ljusa sida).

Jag ska överleva detta också. Jag ska träna och kämpa som f...n som den envisa människa jag är, och när det är gjort har plötsligt tiden läkt såret och jag vaknar upp som en ny människa.

Jag sa när året började att jag får ta 2016 till detta, nu har snart det året gått och det stämde....nytt liv på ingående!!!!

Likes

Comments


Dan...före dan...före dan, hatar det på riktigt. Men pga av att jag kommer vara rätt orörligt en tid framöver så fick jag köra stora röjardagen igår. Nu är det höstgrejat i hemmet, inte en strandklänning så långt ögat når. Inte utan att jag mellan röjet var riktigt nära att rycka på knappen till en solresa efter jul, strandklänningar vs hösttröjor 1000-0

Kvällen igår blev en riktig njutning. Först en god middag på Steakhouse nr 9....


....därefter ännu en gång Bröderna Lejonhjärta. Med risk för att vara tjatig så är den helt underbar. Måste se den minst två gånger till innan den slutar den 20 november


När sonen "jobbar" hela helgerna nu så måste jag vara den snälla mamman och överraska med lyxfrukost. Kanske inte direkt tallriksmodellen, men va f..n


Ute faller regnet idag, men det känns helt okej. Då behöver man inte känna ångest över att ligga i soffan, se repriser och läsa.

Likes

Comments


"Det finns inget dåligt väder....bara dåliga kläder", det måste vara universums fånigaste uttryck. Om detta skulle stämma äger jag bara dåliga kläder. Redan trött på höstregn och blåst. Idag var andra morgonen jag kom cyklande till jobbet som en dränkt katt. Skaffa regnkläder, tänker nog en del. Jag har regnkläder men inte f..n regnar det när jag ger mig iväg, men när jag kommit några meter så börjar det. Nej höst är inte min favorit årstid.

Något lätt blöta skor (äger inga regnstövlar)


Förutom vädret har jag inget att klaga på som är värt namnet. Mycket på jobbet, men det är för närvarande bara kul. Imorgon är det fredag, superkul. Just nu suger jag på dagarna och verkligen försöker njuta av vardagen. I mitten på nästa vecka börjar helvetet..............igen.

Likes

Comments


Vart tog denna helgen vägen? Den gick alldeles för fort förbi. Men det har varit en riktigt härlig helg.

Med stor risk för att vara en sån där tråkig förälder som lyfter fram sin unge hela tiden, så kan jag inte annat än göra det efter att ha sett premiären av Bröderna Lejonhjärta i fredags. Jag och hans pappa satt bänkade på parkett och som vanligt var jag supernervös. Elliot berättar ju aldrig något här hemma om sina förställningar så jag var rätt ovetande.

Jag blir fortfarande lite rörd när jag tänker på denna musikal. Hur de lyckats fånga denna mörka saga och gjort den till en helhetsupplevelse med sådan värme. Elliot hade mycket tid på scen och jag kan verkligen se att han utvecklats hela tiden. Så ni som inte har biljetter, köp! Men som sagt det är en rätt ruggig historia så jag tror att om man ska se den med små barn ska man förbereda dem på detta....och draken Katla går inte av för hackor.


Efter en röjardag här hemma och fika med mamma och bror igår så var vi ett gäng som samlades på La Cucusina för att antagligen njuta av den sista lördagen med uteservering på lilla torg. Vi var några som gick vidare till Harrys framåt småtimmarna och fortsatte umgås. Tack alla för en mycket trevlig kväll!


Fint väder+fotboll är en bra kombo. Kdff tog emot FC Rosengård på ett välfyllt Vilans IP. Tyvärr blev det förlust, men Kdff stod upp bra och det hade inte varit orättvist med ett oavgjort resultat.

Vågar väl knappt säga det men nu hoppas jag att Helsingborg lyckats slå MFF ikväll.


Ja, då var denna helgen till ända, hade lätt kunnat vara ledig någon dag till.

Likes

Comments

Då var jag hemma på Svensk mark igen efter en toppenvecka på Mallorca. Det har varit massa skoj, sol, bad, god mat och dricka därtill. Riktigt lika bra väder som vi brukar ha har det inte varit utan två solfria dagar. Men det har inneburit att vi sett delar av ön som vi inte sett innan. Vi brukar ju hålla oss i Magaluf men nu har vi vidgat vyerna och det har varit super härligt.


De soliga dagarna har vi ägnat åt Magaluf stranden, den är rätt ljuvlig med näst intill Åhus sand och klarblått vatten


Det enda obehagliga dessa soldagar var fiskarna i havet. Attans vad fisk där var och stora också. Jag äter gärna fisk men vill inte bada med dem när de blir för närgångna


Tack vare vädret har vi nu också utforskat Magaluf ordentligt och även om det duggar tätt med neonbarer så hittade vi även några riktiga pärlor i området, restaurang Ibizza var en av dem. Kommer garanterat få besök nästa gång......


En dag tog vi en bil till Porto nous, vilket ställe!!!! En ny pärla på bra avstånd


Har aldrig heller sett så många STORA båtar innan. Kände att man inte spelade i samma liga som ägarna till dem


Igår ösregnade det på förmiddagen och vi tog oss in till Palma. Så mysigt. Vi gick runt och drack bubbel och åt god mat


Sista anhalten blev en bar som vi blivit rekommenderade, Abacus. Herregud vilken grej


Nog den mest romantiska baren jag varit på. Blommor, frukt och orientalisk stämning.


Man ska ju inte vara sådan, men visst hade det kanske varit mysigare med någon annan än Anki som sällskap, Anki tyckte likadant😄


En toppen vecka alltså som jag kommer leva länge på, inte minst när mörkret snart lägrar sig över vårt avlånga land. Men än kan man njuta av lite sol även hemma.

Likes

Comments