Jobb i Malmö check

Stockholm check

Boardershop check

Gott att kunna checka av den föregående veckan. Nu känns det som att livet kommer lugna ner sig en aning och jag kan njuta av den kommande våren. Det är kul att vara runt och jobba på olika ställen men det är också skönt att hinna med det man har hemma också.

Stockholmsturen var en förberedelse för vad som ska komma till Kristianstad i oktober "En sagolik skola". Utställning om skolan och vad konsten och bilden haft för betydelse genom åten. Mycket man kände igen och konstigt när man inser hur fort allt gått framåt. Tillsammans med utställningen var det också en paneldebatt om skolans framtid.

Upp i ottan igår för vårens tur till Boardershop. Massor på listan då jag har student i år. Även om denna sorts tur är rätt påfrestande så gjorde mitt gäng allt vi kunde för att det skulle bli så bra som möjligt. Hemresan blev magisk kul.....tyckte vi. Om de övriga i bussen uppskattade vår show, förtäljer inte historien. Men är man lätt road så är man.

På kvällen var jag hembjuden till Helen på Earth hour kväll. Kände mig som värsta party crashern när jag fick ge upp p g a trötthet efter en timme

Tredje och sista gången jag såg Ronja Rövardotter i eftermiddag. Jag tycker den är såååå bra. Har ni inte sett den så ta chansen, den går bara nästa helg också.

Titeln "veckans mest kränkta" går denna veckan till Ulf Erlandsson i Hässleholm. Stackare, att bli så avklädd av media var han inte beredd på. Fullkomligt verklighetsfrämmande man detta. Menar verkligen vi andra dödliga att han inte skulle kunna lura kommunen på ca 180 000, eller få ha miljöfarligt avfall på sitt företags mark eller få ha hyresgäster i industrilokaler. Upp som en sol och ner som en pannkaka.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Olämpligt och olägligt, jag pratar om den j...la förkylningen som attackerade mig i går kväll. Har inte alls tid med detta. Med tanke på en genomförkyld son förra veckan som jag bor tillsammans med så är det kanske inte helt oväntat att den skulle hemsöka mig också.

Men just kommande vecka hade det varit ytterst kul om jag känt mig pigg, men vissa saker kan man inte råda över. Alvedon, näsdroppar och massor med vintersport är mitt sällskap denna söndag. Och givetvis intensivt soffläge

Kände redan igår att det var gågång men då var jag ju i Ullared och lyckades förtränga det. Två bussar med härliga Lärarförbundare åkte upp och shoppade järnet.

Givetvis fick jag bara bra saker med mig hem som jag inte kan vara utan, inget onödigt alls😲

Likes

Comments

Då får man summera ännu en mycket trevlig helg.Jag har också upptäckt något helt nytt för mig (säkert jätte gammalt för andra), ljudboken. Ska iväg rätt mycket och fara framöver och kände att det nog skulle vara bra med något annat än musik att lyssna på. så jag köpte Kaninjägaren till min mobil, och det är ju så bra. Så bra att jag lyssnade hela min söndagspromenad, då den är rätt läskig så kände jag mig nästan jagad bitvis.

I fredags var jag på AW nere i Åhus. Först på Gästis sen på nyöppnade Finest. Väldigt trevligt på båda ställena, sen gör ju sällskapet sitt till också.

Matinéföreställning av Ronja Rövardotter blev det igår, tillsammans med Birgitta Biel och mamma. De gillade den och jag som såg den för andra gången tyckte den om möjligt var ännu bättre denna gången. Har ni inte sett ännu, så gå och gör det.

Sista Mellomiddagen för denna gången var hemma hos Stina i Åhus. Som vanligt kanongod mat. Efterrätten var nog det godaste jag ätit någon gång. Stina varnade oss innan att vi behövde inte äta upp allt för den var väldigt mäktig...hahaha gissa själv om allt slank ner

Som vanligt röstade jag fel, jag tyckte Wiktoria var stjärnan i det startfältet. Ingen av oss lyckades ta hem vinnaren så det står massor av pengar på spel när det är dags för Eurovision. Mellokvällarna är riktigt kul, men det ska väldigt skönt att slippa Hasse Anderssons nuna om lördagarna på bästa sändningstid

​Då är det bara att tagga på för två mycket intensiva veckor både på jobbet och på fritiden, mycket fara omkring, men samtidigt gillar jag när det är så.

Likes

Comments

Detta är jag ikväll........

Denna 50 timmars arbetsvecka börjar ta ut sin rätt. Vissa veckor är körigare än andra och detta har varit en sådan. Möte tre kvällar i rad är inte sunt. Men samtidigt har det varit bra kvällar med många möten med medlemmar.

Igår hade vi vårt årsmöte i Lärarförbundet

Ett årsmöte innehåller ju alltid årsmötesförhandlingar, och jag kar fortfarande kan kalla mig ordförande i Sveriges största organisation för lärare i alla skolformer, rätt häftigt. GRATTIS till mig!!!!

Kvällen innehöll också utdelande av Lärarförbundets pedagogpris på 20 000 kr. I år blev det så att priset delades mellan två. Dels en lärare på Österänggymnasiet och även ett gäng förskollärare från Öllsjöskolan. GRATTIS till dem.

​Jag är oerhört tacksam för att det är fredag imorgon. När kl är halv fyra ska jag lämna arbetsrollen för att med fullkraft ta på mig fritidsrollen. Har en riktigt kul helg framför mig!!!!!!!!

Likes

Comments

Fredagskväll och en mycket god känsla i kroppen.

Äntligen har jag fått se vad Elliot hållit på med 5 gånger i veckan sedan nyår. Ikväll har det varit premiär på Ronja Rövardotter på Kristianstads fina teater

Herregud vad bra den var. Ett så fantastiskt gäng som är med. Detta är en föreställning som har allt för alla åldrar. Man skrattar, fäller en tår och blir överraskad. Med risk för att vara partisk så är nog detta det bästa jag sett på teatern....och då har jag sett en del

Sen måste jag tokskryta över sonen. Han har verkligen växt under de musikaler han medverkat i. Hela Rövargänget är helt underbart.

Har ni inte biljetter så boka, jag lovar att ni får en underhållande stund

Med den goa känslan i kroppen som jag har ska jag njuta av ledigheten. Denna helgen kommer innehålla det mesta, allt från fest till flytthjälp till restaurangbesök. Som nybliven 52-åring mår jag just nu oförskämt gott

Likes

Comments

Då lägger man snart en härlig helg till handlingen. Det bästa sättet att påbörja en helg tycker jag en AW är. Den där linjen mellan arbete och helg blir tydlig. I fredags var vi ett gäng som tog oss upp på mässen , gillar detta ställe skarpt. Lugnt och skönt.

Igår var det då äntligen dags för Mello i Malmö. Vill redan nu klargöra att jag åker inte till Mello för den stora musikhändelsen, då åker jag hellre och lyssnar på Bruce Springsteen.

För mig är det hela grejen som jag gillar, glam och glitter. Så det var fyra taggade mödrar och barn som gick på bussen för att åka till Malmö

Hahaha, Elliot verkade inte heltaggad hela tiden, hade nog lite annat att sköta också

Innan det är dags

Mellokänslan har infunnit sig

Innan jag ger mig på en recension av låtarna m m vill jag säga att vi älskade detta spektakel och det var helt rätt som gick till final. Alla som känner mig väl vet vad jag tycker om familjen Wahlgren...men här erkänner jag gärna, Benjamin Ingrosso krossade övriga.

Men ingen Mello utan lite negativ kritik. De här grabbarna i Dissmissed förstår jag inte alls. Eller rättarsagt jag förstår vad de vill säga. Men i min värld blir det helt fel. Är lite, eller rätt trött på att när man ska tala om att alla ska får vara som man vill så är det så gott som alltid karlar som då bär kvinnliga kläder och smink. Personligheten sitter inte i kläder och smink.

Sen kommer jag till det riktiga kräk pulvret, "Gubbar". Jag tycker det är högst tragiskt med gubbar som ska försöka vara charmiga i helt fel sammanhang.

För den som redan här går igång på ordet gubbar, vill jag förklara att det handlar alltid om gubbar. "Tanter" har inte en chans att ens få en minut i sådana här sammanhang. Det kvinnliga könet ska helst vara klädda, eller avklädda i Bh, kroppstrumpa eller annat som är läckert. Så av den anledningen blir gubbarna mitt kräkpulver.

Stackars Hasse Andersson, så jä..la dålig i rollen som programledare. Jag har alltid lätt att skämmas på andras bekostnad, men vet att det ska jag inte göra utan det får var och en sköta själv. Fast det var omöjligt igår. Så felplacerad han är. Snälla låt honom få slippa resten av cirkusen, entlediga honom

Som om inte Hasse var nog, man hade kastat in Roger Pontare också, så dryg. Han berättade innan låten i sin presentation att att trivdes bäst hemma i tystheten.....tror också han gör sig bäst där.

Jag vet att det kan låta både barnsligt och naivt att jag vill ha glam och glitter på mello, men det står jag för. Av den anledningen går Roger Pontare bort. Extra retande var att han vandrade likt en modern gud omkring i greenroom i sin kaftan och vikade mössa

Likes

Comments

Känns som att nästa vecka, och framåt nu kommer bli kanonbra. Har haft några veckor innan och helger som jag varit skittrött och orkeslös, men känns det som om det vänt.

En del är säker att förra veckan var bra på jobbet, bra möten och träffade många medlemmar. Sen har helgen varit riktigt nice

I fredags hemmamys med en god vän. Ger bra energi när man får sitta och snacka ett tag.

Mycket sport igår på tv igår, bästa uppladdningen inför festen på kvällen.

Torunn och Mikael hade ordnat fest på mässen för att fira att de fixat 25 år tillsammans

Många trevliga människor var på plats. Fick sätta på det norska språkfiltrer några gånger men det gick bra. Linedance damen som kom och drillade oss efter middagen var ju bara så kul.

Ingen bröllopsfest utan bröllopstårta

Tre elever från C4-gymnasiet underhåll till kaffet, fantastiskt duktiga

Som sagt en riktigt kul kväll som man kan leva på. Och så här "snygga" var mor och son.

Så nu är jag verkligen taggad för måndag imorgon, ska bli kul. Och kommande helgsplaner blir glitter och glamour................

Likes

Comments

Viken kaos det blivit redan och han har inte ens suttit en månad vid makten, det kan nog bli vad som helst av detta, givetvis är det Donald Trump jag menar.

Han sparar inte på krutet precis. Vissa funderade innan på om han verkligen skulle klara förverkliga några av sina vallöfte? Det gör han. De som röstade på honom måste verkligen njuta, vilken handlingskraft av sällan skådat mått.

I mina ögon är han en stor pajas, och kommer aldrig ta denna man på allvar. Frågan är bara hur mycket han kommer ställa till det. Vissa saker som han redan åstadkommit är helt bedrövliga, ta detta med abort bara. Det andra som fått mycket publicitet är ju detta med inresereglerna.

Jag tillhör nog den gruppen som klarar mig igenom.......MEN varför skulle jag åka dit, om jag inte måste. Hur många är det som MÅSTE åka till USA. Antagligen en hel del men det finns säker många som inte måste dit utan skulle lika bra kunna resa någon annanstans. Som jag känner nu så kommer jag inte åka dit. Mitt intresse för att besöka USA är väldigt svalt, fast jag alltid gillad landet, inte minst New York som en toppenstad. Så även om jag får så kan jag avstå. Jag har svårt för att besöka ett land som leds av en pajas och som det amerikanska folket valt, känns inte bra i magen.

Tyvärr börjar världen krympa. Jag som älskade Turkiet och varit där massor av gånger, känner inte heller för det landet längre. Jag vet att många tänker olikt mig att om man inte lägger sin semester där så är det lokalbefolkningen som drabbas. Ja det är det, men tyvärr tar det inte bort den beska smaken från mig.

Som sagt engagemanget för politik har aldrig blomstrat som nu. Alla har en åsikt om Trump och hans politik och det tycker jag är skitbra. Hoppas verkligen att detta håller i sig i ett och ett halvt år när det är val i vårt eget land. Det som händer i USA kan hända här också, välden är inte sig lik längre


Hur mår du annars Birgitta? Jodå, jag mår rätt okej tycker jag. Det spritter ju inte precis i kroppen i detta gråa väder, lägg sen till föregående helg där jag var lite småkass. Men det är bara att kämpa vidare mot ljusare tider.......

Likes

Comments

Shit vad skönt att sätta nyckeln i låset HEMMA nu ikväll. Jag är ju ofta rätt bra att "köra ihop saker". Vet inte riktigt hur jag tänkte när jag bokade en weekendtripp samtidigt som det var konferens. men det gick ju bra

Weekend i Amsterdam är ljuvligt. Gillar verkligen denna staden. Den har liksom två världar. Den ena världen är som andra storstäder med lite sevärdheter och shopping

Den andra är något helt annat (givetvis bodde i vi mitt i denna världen). Det tog ett par rundor innan man vant sig vid alla red light fönster, sexshoppar och "rök" barer.

Vi fick massor med skratt och bra shopping med oss hem. och denna staden kommer jag besöka igen, helt klart

Efter visst tågstrul kom jag hem vid 23,00 i månsdags. Packade om resväskan, möte på tisdag fm sen på tåget till Karlstad

Men det var det värt. Varit på en mycket bra och välorganiserad konferens

Petade också in ett besök på Sandgrund och kollade in Lars Lerins alster. Alla som känner mig väl vet att detta brukar inte vara något för mig. Men jag blev faktiskt lite imponerad.

Men nu är jag så glad att jag är hemma igen. Sova i min egen säng, ingen tid att passa imorgon och inga planer i helgen. Detta blir en välbehövlig vila

Likes

Comments

Åhh vad jag är trött på dessa vädervarningar, ska det fortsätta så här så är risken skitstor att när det väl behövs så är det ingen som tror på dem längre. Idag var det klass 1, nästan klass 2 varning på snöoväder. Igår var hysterin total runt detta. fundera nästan på om man skulle kunna ta sig ut överhuvudtaget. Som väl var så gjorde jag det......och det gick utmärkt. Helt ärligt så visst har det alltid varit lite mer oväder denna årstiden, men att varna till höger och vänster blir näst intill löjligt. Nej, spara på hysterin tills det verkligen gäller.

Däremot passar en klass 2 varning in på denna man , Donald Trump. Har lyssnat på dagens presskonferens med honom och det kändes som en dålig film. Så här borde en varning mot stor risk för dumhet och obotlig arrogans vara på sin plats

Tills sist kommer en övertydlig klass 3 varning. Äckel, avsky och spyan står i halsen när man läser och hör på detta vansinne. Samtidigt är det oerhört viktigt att detta kommer upp till ytan. Rent statistiskt så har vi alla någon/några i vår närhet som laddar ner barnporr på sin dator. De män som gör detta finns i alla samhällsklasser. Jobbigt när man inte längre kan skylla på en viss grupp, vilket alltid är enklare. NEJ jag kräver krafttag mot dessa äckel som sitter framför sina datorer och tror att ingen ser. Namnge dem, häng ut dem på torget och ge dem lååånga fängelsestraff

Vissa saker behöver däremot ingen varning, t ex att jag firar fredag redan imorgon

Likes

Comments