View tracker

När man bestämmer sig för att göra nått nytt, så är det med viss osäkerhet man går fram. Men jag är så jäkla nöjd. Så jäkla nöjd men min julbubbelfrukost.

Att bjuda in och få umgås med ett gäng fantastiska damer under en hel dag det är så kul. Bubbel, snack, och julklappar

Efter denna dag mår jag såå bra och ser framemot en fantastisk december, månaden jag annars brukar hata. Det gäller att ta kommandot över sitt mående. Idag har jag verkligen tillsamman med en massa brudar visat att livet är gott. 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Diskriminering är aldrig okej, oavsett vad det gäller. Men hela tiden upptäcker man det runt omkring sig. Min senaste upptäckt blev tydlig idag. Jag pratar adventskalender diskrimineringen. Hade jag varit man hade det inte känns bra. Under årens lopp har det ploppat upp vuxen adventskalendrar med varierande innehåll. Jag själv hade en med smink förra året och i år är det damsmycke. På min fb har jag också sett andra varianter, men bara från kvinnliga vänner. Finns det verkligen inte några adventskalendrar för män. Ska halva befolkningen vara bortprioriterad när man kommer in i december....så här kan vi inte ha det. Nu är det säker någon som tänker, jodå det finns för män med, det finns kalendrar med sprit. Men ärligt talat så är det väl inte bara män som dricker sprit.

Nästa år hoppas jag för männens skull att det finns kalendrar även för dem. Slipsar, kalsonger, rakgrejor, visst finns det idéer. Men tills dess njuter jag nu varje morgon fram till jul av ett nytt smycke varje morgon

Idag har jag haft en riktigt bra dag på jobbet. Att träffa ca 110 ombud på samma gång är härligt. Vi lyssnade på Slussens verksamhet, fikade, delade ut julklappar.

Efter fikan kom Malmös stand up drottning och roade oss, och det gjorde hon med bravur. Lena Frisk är helt underbart

Förmiddagen avslutades med lotteri och därefter julbord

Imorgon är det redan fredag. Shit vad tiden rullar på när man börjat jobba.

Likes

Comments

View tracker

Detta med cyklar är helt magiskt för mig.. Inte kunde jag ana när de snodde min i måndags att jag skulle vara ägare till tre när veckan var slut.

Det hela började med att jag köpte en ny, lite sportigare variant. Denna var jag inte så nöjd med när jag kom hem. Kände att jag mer behöver en rejäl där jag kan ha med mig massa saker. Den används ju mest i jobbet och då krävs det. Men det kändes ändå okej för nere i stugan behöver jag en cykel och den kommer vara kanon där nere när man är ledig. Istället hörde jag av mig till cykelomsorgen, och de hade en sån där jag ville ha begagnad och köpte den.

När jag kom ut i morse hade den ingen luft i framdäcket, pust och stön. Ringde dit och de kommer fixa det.

Under ett möte i morse fick jag på Messenger av Emma en bild med texten, -Är detta din cykel? Det var det. Bad Emma ta med den till jobbet. Nu kan man väl säga att den har inte behandlats så varsamt under dess utflykt med andra ägare så den kommer behöva ett nytt bakhjul.

Så här sitter jag nu med tre cyklar, två icke cykeldugliga dock men det ska fixas.

Fördelen med att ha börjat jobba igen är att det är väldigt härligt med helg. Ikväll sparkar jag igång den med Vintergala på Arenan med julbord, det första brukar alltid smaka bäst

Likes

Comments

Varför ska jag ha det enklare än någon annan? De sista dagarna har inte varit mina bästa, tycker faktiskt att det räcker nu.

Det började med ett bilbatteri som inte gillar vinter och kyla. Hade jag nu varit grymt teknisk med bilar hade detta inte varit något stort problem, men det är jag inte. Så varje gång det händer något med bilen blir jag helt handlingsförlamad

Men det tar inte slut där. Nu i middags när jag skulle ta mig hem från jobbet.....då fanns inte min cykel där jag parkerat den. Någon jä..el hade snott den. Mitt i stan på ljusan dag. De kan sin sak de där cykeltjuvsproffsen. En djup suck och några minuters uppgivenhet, sen var det bara att traska hemåt.

Jag gillar inte att vara utan cykel, helst inte med halvreglerade knä, så imorgon eftermiddag ska jag hämta hem min nya cykel. Denna ska vara utrustad med trippellås.

Nu tycker jag det räcker med elände för några veckor framåt. Sen är det dock bara världsliga saker men riktigt, riktigt irriterande

Något positivt har det ändå varit. Ifredags såg jag Bröderna Lejonhjärta för tredje gången, minst lika bra som de andra gångerna.

Igår hade de sin sista föreställning och det var med stort vemod sonen sa hej då till detta äventyr. När de jobbar så tajt tillsammans blir det en härlig gemenskap.

Gulligaste blomman fick han av de båda "skorporna", så jäkla sött

Likes

Comments

Alltså, nu börjar det reda till sig. Min nya knäled har sedan två veckor både kunnat gå och köra bil, men nu kan den också lägga till cykla. Ja, jag vet att det är halt och inget bra cykelväder men jag var bara så sugen att prova och det gick lysande. Dock är jag inget fartunder utan ser jag någon som möjligtvis kan komma ivägen för mig så signalerar jag i god tid att den ska flytta sig. Att bromsa snabbt och behöva sätta ner en fot i panik, kräver längre tid innan jag klarar av. Men det känns så jäkla bra att jag äntligen är på rätt väg.

Annars löper livet på i maklig takt. Jobbar 25%, men ska gå upp till 50% nästa vecka. Det finns liksom saker att göra på jobbet och jag gillar ju när det händer lite.

Helgen som gick var super trevlig. Ifredags hade vi vår årliga höstfest på jobbet. massor med god mat och kluriga tävlingar. I lördags var jag ute och åt och hade det väldigt mysigt

Väder "helvetet" kan man ju inte göra så mycket åt, men fy attans vad trist det är med mörker och kyla. Tur man bokat in en liten tripp efter nyår och en semester med stor sol står också högt på min önskelista

Likes

Comments

Känns som hela världen har en kollektiv "bakfylla" idag. Hur kunde det bli så här?

Analyserna om hur detta bara kunde hända haglar otroligt tätt. För egen del är jag oerhört förvånad och inse att jag har inte förstått ett dugg. Jag har som många andra gått på medias bild och opinionsmätningarnas uppgifter. Men framför allt har jag inte i min vildaste fantasi kunnat tro att en provocerande, rasistisk, kvinnoförnedrande affärsman ska kunna bli president i ett av världens mäktigaste länder

Det man ser i Amerika nu är den yttersta formen av demokrati och just i detta valet är det inte lätt att ta in. Demokrati fungerar ofta bäst i min lilla värld om det blir som jag tycker.

Det är inte första gången det skiljer mellan vad man säger, hur man uppfattas, och vad man gör. I Sverige upplevde vi det tydligt vid förra valet. Väldigt få berättade att de skulle rösta på SD. Men där bak skärmen var det många som valde just den sedeln att stoppa i kuvertet.

Det fanns en mycket mer utbrett missnöje med den amerikanska politiken än jag fattat, eller som media förmedlat till mig, och detta visade sig vid gårdagens val. Jag fattar fortfarande inte hur man kan rösta på denna karl, men jag älskar av demokrati, alternativet vill jag inte ens tänka på.

Därför är det bara för övriga världen att nu gilla läget och göra allt som finns för att det inte ska gå åt helvete trots Trump vid makten. Det Amerikanska folket har talat......

Likes

Comments

Jag och Försäkringskassan har vissa kommunikationsproblem, bara att inse. I maj när jag var sjukskriven blev det helt tokigt. Var felet låg kan man bara spekulera i men några pengar fick jag inte på över en månad då. Så denna gången lämnade jag inget åt slumpen, nu skulle det bli rätt. Alla papper inne och allt klart med arbetsgivaren, helt by the book....men ändå inga pengar. På mina sidor hos Försäkringskassan skrattade texten "du har inga väntade utbetalningar" mig i ansiktet varje gång jag kollade.

Så idag ringde jag dit. Du är placerad i kö, du har nummer 127. Ja ja bara gilla läget, efter 20 minuter kom jag fram till en vänlig tjej. Förklarade mitt ärende. -Jag ska bara kolla, var god vänta en stund.....15 minuter blev den väntan, höll ärligt på att ge upp. När rösten kom i luren igen så fick jag meddelandet att jag kommer ha pengarna på kontot på torsdag och att det kommer synas på "mina sidor" imorgon. Med 15 minuters väntan så insåg jag att det låg ingen utbetalning och väntade på mig, någonstans hade det blivit något fel som man snabbs som attan fick rätta till när jag nu hörde av mig. Slutet gott allting gott. Men gäller det att vara rätt frisk för att klara av kommunikationen med denna myndighet.

Är det någon mer än jag som är trött på det Amerikanska valet?

Jodå, det är ett jätteviktigt val men jag tycker detta gott helt överstyr. Varför ska man analyser ALLT från detta landet bara för att det är ett presidentval. Många av medias analyser har inte ett dugg med politik att göra. Hela den svenska median har gott i samma fälla som man kritiserar USA för, att det handla mest om krims krams runt om i stället för det som är viktigt. Hoppas övriga världen står still idag, annars finns nog inga resurser att bevaka det.

Som politisk intresserad är jag givetvis intresserad av hur det går. Men jag är också sportintresserad. Man kanske inte ska sätta det ena mot det andra, men när det i somras gällde att sända de olympiska spelen, då fanns det minsann inga resurser för detta, men nu finns det hur mycket som helst. Känns som en megapersonalfest för mediafolk.

För övrigt tar jag ordentlig ställning i detta valet....Heja Hillary!!!!!

.... och jag är tillbaka på jobber, det gillas skarpt

Likes

Comments

Lite läskigt och lite svajigt, men det gick bra. Har för första gången varit ute och gått, kört bil och handlat utan krycka. Känns ljuvligt att kunna känna sig mer "normal", det går absolut åt rätt håll.

Helgen har också varit rätt "normal", dvs jag har kommit utanför hemmet och umgåtts med folk. I fredags tog jag och Maria en kväll tillsammans, så längesedan vi satt och snackade, super mysigt.

Igår var det tänkt att vi skulle ut en runda, men detta regnande gjorde att det blev en trevligt "hemmafest" i stället. Blev hur bra som helst

En go söndagsbrunch blev det i morse, en bra uppladdning inför en arbetsvecka, även om det bara är på 25%

Likes

Comments

Det här att gå hemma och vara sjukskriven är ingen lek. Förra gången i maj upplevde jag inte alls det så här jobbigt, eller rättarsagt deppigt. Tror det mycket berodde på att sommaren låg framför mig, det var ljust och varmt.

Jag hatar att må så här. Känner också att jag blir liksom inte bättre av att gå här hemma.

Så många värmeljus finns inte så detta skulle vara mysigt. När man jobbar och bara har kvällarna och helgerna kan det vara okej men inte nu när alla dagar är detsamma.

När jag vaknade i morse tyckte jag att det mesta bara var mörker

Morgon gick därför åt till att fundera om jag verkligen pallar denna sjukskrivningen. Kom rätt snabbt fram till att det gör jag inte, jag blir inte frisk utan snarare sjukare.

Så därför har jag varit hos sjukgymnasten idag, därefter upp till jobbet och fixat sen ringt försäkringskassan. Så nu börjar jag jobba lite smått på måndag. Att gå hemma fyra veckor till hade knäckt mig.

Klara ditt nya knä detta då? Ja, det tror jag säkert. Helt övertygad om att jag måste må psykiskt bra för att kunna bli fysiskt bra. Så nu känns allt mycket bättre....ska fira med ett glas vin ikväll...I´m back in life

Likes

Comments

Kan konstatera att detta knäet inte går riktigt lika smidigt som det förra, eller är det jag som upplever detta värre för jag är så trött på detta. Men som nån sa igår, det har bara gått tre och en halv vecka sedan operationen, lugna ner dig. Lugna ner mig är inte min starka sida.

Idag har jag dock gjort något som kändes riktigt bra. Jag gick ut till bilen och provade om det gick att köra bil och det gick toppen. Så bra att jag plötsligt var vid Maxi. Att kunna köra igen är en grym frihetskänsla, love it. Nu är det bara cykla kvar, men det lär nog dröja.

Mitt sociala liv börjar också reda till sig. I fredags provade jag en AW på mässen, det fungerade utmärkt och igår var jag hemma hos familjen Colliander på kalkonmiddag. Vilken middag det var, mätt fortfarande. Tack alla inblandade för ett trevlig kväll.

Jag är också grymt sugen på att börja jobba igen. Är sjukskriven fram till mitten av december men min tanke är absolut att vara tillbaka innan. Får låta dagsformen avgöra men 25% känns rätt nära

Likes

Comments