Header

I går kveld pleiet jeg meg selv i 20 min. Maria tryllet fram ​ansiktsleire fra Israel. Vi smørte oss inn og satt der å så rare ut.. Så, sammen med Henrik også spiste vi kyllingruller (kyllingmix inni tacolefser) mens vi satte på den nye filmen Moby Dick. Den var kjempe spennende og bra. Endelig en skikkelig film verdt å se!

Tidligere på dagen var barna i barnehagen, og jeg dro på min første treningsøkt. Det svei... altfor dårlig kondis kan du si. Men digg følelse etterpå! Etter det måtte jeg til tannlegen. Kjipt... men også digg følelse etterpå. Anne på sellebakk er megahyggelig. Fikk med meg engangs speil og litt div til ungene bare fordi jeg sa de digga Karius og Baktus boka for tiden. Så stas for Vanessa og Gabriel da jeg viste dem ekte tannlege ting.

Da jeg kom hjem hadde jeg Maria dekka lunsj til Linnea og babyen, Amalie og Nathalie. Hyggelige jenter! Og veldig hyggelig at folk kommer innom!

Nå, onsdag skal vi snart på åpen barnehage på Furuheim! God onsdag!

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - klikk her!

  • 70 lesere

Likes

Comments

"Nei", "vent litt" og "en annen dag" sies det ofte. -av meg...! Med små barn som ikke skjønner alt blir det mye disse ordene. Sier jeg: en annen dag, skjønner de at det ikke skjer i dag, Når jeg sier: Vent litt, jeg skal bare drikke opp kaffen min først, så skjønner de at jeg ganske snart kan hjelpe dem med noe. Der er ofte i situasjoner hvor jeg akkurat, selvfølgelig har satt meg ned littegrann. Hvis det passer vil jeg gjerne sitte 5 min til, derfor sier jeg vent litt. Ofte godtar de den :) Ordet nei, har vel litt forskjellig tonefall og betydning. Noen ganger hjelper det å si nei, andre ganger får jeg ingen respons. Uansett tonefall... Andre ganger jeg ikke får respons er når jeg ber de største guttene om å kle av/på seg, legge seg, pusse tenna, osv. Det er som å snakke til veggen. Jeg starter rolig, gjentatte ganger, så litt høyere og tydligere, og tilslutt ganske så streng. Da reiser de seg kanskje opp, for så å somle av gårde mens jeg fortsatt maser på dem. Blir litt oppgitt merker jeg. Det tapper meg for energi. Aner ikke hva som skal til for at de gidder å høre. Belønning funker, men det kan de ikke få hver gang.

Hælja suste av gårde.. om jeg gjorde noe nyttig? Nei, ikke i den type nyttig som trengs i et hus. Men ja, nyttig for de rundt meg da.. matlaging, lek, lufting på lekeplass, søndagskake osv. Det var barnevelsignelse for Ailo. Isteden for dåp har vi denne velsignelsen hvor barnet blir bedt for. Vi lar barna selv velge når de skal døpe deg. Søndag viste vi stolt fram Ailo da han ble velsignet av Ole Olsen. Godt å kunne gi disse små en slik start på livet. Ved bønn kan vi beskytte han fra alt ondt i verden. Og som forelder selv, gi han trygghet, kjærlighet og godhet. «la de små barn komme til meg, hindre dem ikke, for Guds rike hører barna til» sa Jesus da de andre stoppet barna. Så barn skal ikke være en byrde eller uønsket eller uvelkomment. De er ikke til hinder i denne verden, tvert imot vår fremtid. La barna utfolde seg å få være barn. Elsk dem, og lær av dem. Slik du behandler ditt barn, skal også Gud behandle deg. Det er noe å tenke over..

Deilig å ha Maria her igjen da (tante Maria). Ungene digger hun :)

Vanessa driver å slutter med bleie!! Det går så bra atte. Så snart er hun vel så flink at hun unngår uhell!

Ha en god uke!!

  • 97 lesere

Likes

Comments

Jeg la ut bilde av alt rotet mitt på instagram i sta. Jeg er ikke flau over rotet, det er mest leker og hvis jeg skulle sagt nei til ungene hele tiden tror jeg ikke at de ville trives i sitt eget hjem. De må få utfolde seg. Og som noen av kommentarene jeg fikk på bilde skrev, så sa de at den tiden er snart over. Da om noen år er det plutselig ryddig og stille! Hadde jeg kunnet trylle så hadde jeg sagt det magiske ordet hvert 10 min.. elsker jo at det er ryddig og pent. Henrik og jeg slapper ikke ordentlig av på kvelden før vi har ryddet sånn overfladisk. Stilen her.. hvilken stil? Får ikke til å prioritere det nå. Gidder ikke se i interiør blader enn gang. Men det kommer sikkert en tid for det en gang også.

Sykt digg med de 4 tippehønene våre. Vi får 4 egg hver dag. Vi gir dem matrester og for. Vanessa elsker å hente egg sammen med meg. Hun er kjempe flink til å plukke de meget forsiktig... motsetning til Valiant her om dagen. Han mista bollen med egg i trappa på vei inn. Egg for 3-dager-altså 12 egg i tusen knas...

Treninga mi her hjemme da... eh.. funker ikke. Klarer ikke gjennomføre det.. så da jeg plutselig fikk en sms av family om at siden jeg var gammel kunde, kunne jeg starte opp igjen uten bindingstid, dro jeg ned i dag og startet avtalen igjen. Sååå, nå blir det sporty mama framover :)

Ha en nydelig dag videre. Ikke vær så streng med deg selv da :)

  • 83 lesere

Likes

Comments

Helga er snart over alt! Det har gått fort! Fredag ble det pizza og kaker og bursdagsgaver for Vanessa. En meget fornøyd og kry 3 åring vandret rundt med leker, ballerina skjørt og krone. Veldig hyggelig at farmora, farfaren og to av tantene ​feiret litt med oss. Henrik og jeg avsluttet kvelden med rundstykker og egg. Og jeg farget i fargeboka mi. 

Lørdag var det overskyet.. vi ordner litt inne også dro vi til farmor. Det var veldig hyggelig. Ungene fikk bade i boblebadet,og vi fikk servert kaffe, pizza og dessert. Til kvelds lagde Henrik og jeg pulled beef sandwish (åssen skrives det..)

Dagens frokost ble hjemmelaget rundstykker og osteommelett. Så bar det i vei på Furuheim for møte og fotball. Akkurat nå har vi bare de tre minste hjemme. De to største er i bursdag og besøk. Nå må jeg ordne med Ailo...

God søndagskveld :)


  • 59 lesere

Likes

Comments

Hipp hurra for eneste jenta i flokken! Hun har i flere uker sagt hun er 3 år. I dag stemmer det endelig! Hun er ei søt jente med bein i nesa. Herda av gutta og full fart. Men veldig snill og hjelpsom. Og mens guttene løper ut i sokkelessen og tynne klær, tar Vanessa alltid på seg lue, jakke og sko. -og gjerne skjerf.. Er så takknemlig for at vi har henne. I dag blir det åpent hus!

God helg!

  • 69 lesere

Likes

Comments

I dag har jeg og mannen vært gift i ni år! Syns ikke det er så stort at vi har "holdt" ut så lenge.. vi skal jo være sammen til vi dør! Men at årene har flydd av gårde og gjort oss til en stor familie er stort! Elsker det vi har fått til! Og enda bedre skal det bli! Må le litt av oss.... vi ringer hverandre nesten hver dag, og sier vi elsker hverandre hver kveld. Jeg bare rett og slett elsker mannen i mitt liv. Vi feiret kvelden her hjemme. Skal nok ta igjen en feiring på en fin resturang når Ailo blir litt større.

Ellers i dag, så har Gabriel vært hos tannlegen for første gang. Hehe han var så nysgjerrig og litt redd på en gang. Men null hull og tannlegen var en snill dame syns han, så det er positivt ;)

  • 78 lesere

Likes

Comments

Riktig God Mandags kveld!

I dag og i går prøvde jeg "trene", men det var ikke så lett.. den biten hvor man skal merke at man blir svett og det gjør vondt var ikke helt der. I går hjalp jeg ungene på lekeplassen med div lekeapparater, så tenkte jeg å jogge rundt og rundt apparatene mens ungene lekte litt selv. Men det gikk ikke. Da maste de på meg med en gang. Og i dag var vi i byen ved høyskolen/stadion, men ble ikke akkurat noen økter der heller. Jeg sitter ikke mye rolig da. Går jo rundt med barna hele tiden. Allikevel så tror jeg at jeg må gjøre de "tunge" øvelsene når unga erlagt...

Har noen tips til en vrang 6 åring?? Sliter litt med han for tiden... Han blir sint, sur og grinete for hver minste ting, og hvert nei han får. Og han hører aldri 1,2 eller 3 gang.... Alltid imot mine påstander som forelder... Føler det blir mye strengt fra min side. Prøver hver dag og være grei og hyggelig liksom, men det hjelper ikke.. Tror det er viktig med oppmuntring og ros, selv om han egentlig ikke "fortjener" det. Og vise at jeg ikke er svak er også viktig tror jeg. Håper det bare er en periode.

Ellers... ungene har blitt sååå kresne det siste året... De to minste nekter skorper, den ene skal nesten bare ha knekkebrød, potetstappe og pasta, mens en annen har sluttet å spise kjøtt. En tredje spiser som en mus, nærmest pirker i all mat, mens den fjerde spiser nesten alt da! Skal jeg fortsette å lage deilig mat med forskjellige tilbehør Henrik og jeg digger, eller er det noe vits egentlig....? I det siste lager jeg verdens kjipeste og enkleste mat slik at alle fire skal få i seg noe. Også lager  Henrik og jeg digg kveldsmat is teden når de er lagt. (ihvertfall for en periode..)

Ting har nok sklidd litt ut siden minsten ankom.. det gjør ikke noe. Skal ta en og en ting i mitt tempo. Bleieslutt, skorpespising, rydde rommet selv osv. En ting jeg har klart å gjennomføre siden Ailo kom er smokkeslutt på 2 og 4 åringen! 

Ha en fortsatt fin uke alle sammen! :)

  • 68 lesere

Likes

Comments

Jeg har vært fast på Elixia og Family treningssentre. Begge gangene var jeg i mammapermisjon og trente minst 3 ganger pr uke. Grunnen til at jeg slutta var at det ble for mye stress da jeg begynte å jobbe 100% Må si jeg digga å trene. Jeg følte meg så sunn og frisk. Og jeg fikk jo bedre kondis og ble fastere her og der. Jeg ble automatisk sunnere i matveien også. Nå skjenner jeg at jeg gjerne skulle stramma opp litt, og gått ned de 6 kg som sitter igjen etter fødselen. Jeg er ikke noe flau over vekta mi. Den har vært mellom 63 og 65 kg siden videregående. Men nå etter fødselen veier jeg fortsatt 71 kg. Jeg må ned på 65. Jeg har ikke mulighet til å starte på treningssenter denne gangen. Så lurer litt på om jeg får til de samme målene jeg hadde de to gangene jeg var i permisjon nå, ved å gå hjemme..

Jeg skal spise variert og vanlig. Kose meg med søtsaker i helgene, og kun mørk sjokolade hvis jeg må ha noe godt i ukedagene. Jeg kan gå turer, hoppe på trampolina, danse til musikk og ta noen øvelser på gulvet. Alt dette kan barna egentlig være med på. Spennende om jeg klarer å få til noe, eller om det bare dabber av.....

  • 70 lesere

Likes

Comments

Dagene suser av sted her i den helt vanlige familien på Sellebakk! Sorry for at jeg har vært "borte" så lenge, men sånn blir det bare innimellom. Jeg er fortsatt stuck in the house with my kids. Henrik har fått seg en bi-jobb. Han pusser opp et hus, så det er ikke mange ettermiddagene han er hjemme. Og ja, vi har snakket om det, og det er greot for meg at han er så mye borte. Men derfor digger jeg at våren er her! Den lyse tiden og at vi kan ta på oss lettere klær! Jeg merker fingrene klør etter å gjøre forandringer, rydde bort og plante litt! Jeg skal starte på et lite prosjekt i stua, så følg med... Jeg føler jeg bør drive med noe ettersom jeg er så mye hjemme med barna. Og gjøre ting man liker og mestrer tror jeg er bra for kropp og sjel. Barna har godt av en mamma som er opplagt, frisk og glad. Ha besøk, tegne, male og sånt liker jeg, så da satser jeg på det innimellom.

Besøk er veldig koselig! Barna elsker det! Har blant annet hatt masse tante besøk. Ungene elsker dem, og jeg syns det er veldig hyggelig at de gidder å besøke meg med alle de barna.. Selv om det er rotete når det kommer folk, så bryr jeg meg ikke så veldig om det. Selvfølgelig skulle jeg gjerne hatt det strøkent hele tiden, men det funker nok ikke. Barna kommer faktisk først!

Ha en nydelig torsdag alle..

  • 94 lesere

Likes

Comments

​Det pleier å gå fint, men er alltid perioder hvor en eller noen av de bare tuller/surrer litt og noen perioder vi sover hele natta i fred og ro..

Vi har alltid startet kl sju med legging. Hvis Henrik er hjemme legger vi to hver. Ailo er baby så han har ikke den rutinen enda. 

Akkurat nå er Vanessa vanskelig å legge. Hun vil ikke sove og blir sur, grinete og sta.  Hun blir sånn småfrekk og bare ler hvis vi blir strenge. Så hun er vanskelig å bryne seg på. Men hun kan jo ikke bestemme at hun kan legge seg seinere. Så vi må jo fly opp og ned helt til åtte, halv ni. Derfor legger vi Gabriel først kl sju. Han pleier å sovne fint, uten at han helst vil vi skal være oppe å brette klær. Men der klarer vi snakke det bort. 

De siste dagene har vi endelig klart å starte legging med de to største halv åtte. Det har sklidd ut til kl ni helt siden jul. De er jo bare seks og snart åtte, så de trenger ikke legge seg seinere enn åtte!  Leggingen kan gå litt fortere hvis Michael legger seg først, men det er litt kjipt for dem. Og for våres del slipper vi å legge barn hele kvelden på en måte.. De er ofte tullete da.. de skal ha vann, tisse, hente en bamse, eller den tradisjonelle "jeg har vondt i beinet".. osv. Etter kl ni pleier det å være stille. Da har nok guttene fått et par trusler om at de ikke får ha ipad eller Playstation dagen etter, dersom de ikke hører.. Så er det Ailo igjen. Han legger seg med oss. Der kommer det gradvis, naturlig når han er mere våken på dagen og sover lurene sine til fast tid. Det går seg til etterhvert. 

Når vi legger oss i elleve tiden er stuptrøtt. Da er det amming, så sover vi plutselig og våkner litt og må amme litt mere, også sover vi igjen. Det kjipeste er egentlig Vanessa og Gabriel.. de kommer annenhver gang fra ca halv fem. De skal nemlig ligge i senga vår.. blæ sier jeg til det... men siden jeg tar Ailo om natten, bærer Henrik disse to tilbake i senga. Men de kommer jo tilbake når vi endelig har sovnet igjen.. Jeg nekter å gå ned når kl er noe med fem.. så blir som regel at vi går ned mellom halv seks og halv sju da. Så er det morran og alt som hører til.. bleieskift, amming, legge fram tøy, frokost, matpakke, kaffe (viktig).. 

  • 147 lesere

Likes

Comments