Heej finisar!!

Hoppas allt är bra med er. Själv är inte på humöret på topp. Är väääldigt trött psykiskt men också fysiskt. Har inte riktigt fått den sömn jag behöver den här veckan, samtidigt som jag har arbetat ut mig varje dag. Av någon himla dum anledning så har jag väldigt lätt att sätta mig själv i stress. Och det handlar inte bara om skolan, utan om allt annat också. Så idag ska jag lägga mig tidigt för att i alla fall vila ut mig!

De här senaste dagarna har inte varit så speciella. Jag har ju förstås gått i skolan (suuck!), men sen har jag tränat och varit på Mälarblick. En höjdpunkt var att jag färgade mitt hår igår! Slingade täta slingor med en kall toning, som jag brukar göra. Blev lika nöjd som vanligt!

Igår publicerade jag ju en text om varför jag hjälper flyktingar, och jag vill bara tacka för all fin respons!! Ca 150 personer har hitills delat inlägget, vilket har lett till att ännu fler har gått in på min blogg och faktiskt läst texten. Jag är så otroligt tacksam, för nu hoppas jag verkligen att fler människor släpper på sina fördomar och börjar visa omtanke. NI ÄR BÄST!

Nu är det dags för mig att ta tag i plugget, tråkigaste jag vet just nu. Ingen skolmotivation alls! Men men, det måste ju göras.

En liten uppdatering bara:) Vi hörs hörrni, puss och kram!

Trött bild på mig nyss

Likes

Comments

Vet ni hur det känns att fly för sitt liv? Vet ni hur det känns att se bomber regna utanför sitt hus? Vet ni hur det känns att inte vara välkommen i samhället? Vet ni hur det känns att leva i ständig rädsla, stress och frustration? De flesta av oss svarar nej på frågan. Men några som har ja som ett svar är dagens flyktingar.

Idag är miljoner människor på flykt, hälften är barn. Det är världens största kris. Läget är akut och behoven enorma. Förödelsen är enorm. Städer och byar ligger i ruiner. Hem, skolor och sjukhus är förstörda av bomber. Många har sett sina anhöriga dödas. Familjer har förlorat allt de äger. Våldet har tvingat 6,5 miljoner människor att lämna sina hem inne i Syrien. Människorna på flykt kämpar idag för att överleva.

Det vi varje dag hör och ser på nyheterna är verklighet för flyktingarna. Det är svårt att förstå sig på vad som egentligen händer. Ett helt land och ett helt folk mals ner. De flesta har upplevt trauma på ett sätt som vi inte ens kan förstå. De flyr för sina liv, eftersom att de inte har något annat val om de vill överleva.

Massmedia informerar dagligen om hur människor drabbas på grund av katastrofer och olika typer av konflikter. Många människor är tvungna att överge sina hem och söka skydd i närheten av hemlandet. De som har möjlighet söker sig längre bort för att hitta en dräglig tillvaro och tillflykt i västvärlden.

Vår uppgift är att bemöta dessa flyktingar på rätt sätt. Men trots våra kunskaper om flyktingarnas svåra situation så vill 40 % i Sverige se minskat flyktingmottagande. Samtidigt möter vi flyktingarna som kommit till Sverige med hat och fördomar. Med blickar och ord som sårar. Vi bygger våra handlingar på okunskap och fördomar, som skapar en kränkande tillvaro för människorna på flykt.

Som tur är så är dessa människor enormt starka. De har gått igenom saker som ingen människa ska behöva göra. De bär på en enorm frustration, sorg och saknad. De har upplevt rädslan att dö. De har gått från att ha allt till ingenting. De vet hur det känns att lämna allt man äger och fly för sina liv. De vet hur det känns att bli bemötta med hat. De vet hur det är att inte känna sig välkomna.

Att möta en flykting innebär definitivt inte att möta en människa fylld av hemskhet och gräslighet. Att möta en flykting innebär att möta en människa som upplevt lidande, förluster våld, förföljelser och tortyr. En människa som är jordnära och stark. Dra inte alla över en kam. Vissa är bra och vissa är dåliga. Precis som oss.

Jag har valt att möta flyktingarna som kommit hit till Strängnäs, till Mälarblick. I snart ett år har jag jobbat aktivt med att hjälpa dessa människor och bemöta de med kärlek. Både vuxna och barn. Vi spelar basket, vi leker, vi dansar, vi kramas, vi pussas och vi skrattar.

Majoriteten av de människor jag träffar är glada och öppna. De vill prata så mycket som möjligt och lära sig det svenska språket. Trots det som alla flyktingar har varit med om så möts jag varje gång av leenden och kramar. Det ger mig så mycket att bara få hjälpa flyktingarna med olika saker, finnas där som en vän, trösta eller bara få någon att le. Jag finner en obeskrivlig kraft, energi och inspiration av att omges av de här människorna som jag har lärt känna, och det är just därför jag spenderar stora delar av min tid på Mälarblick.

Jag har mött flera människor som berättar om sina jobbiga historier. En liten flicka från Ukraina höll min hand och berättade om hur hennes skola ställdes in på grund av att det regnade bomber från himmelen. En annan liten tjej stod med mig vid sjön och såg vågorna slå mot bryggan. Hon berättade att det påminde om när de åkte båt till Sverige då hennes pappa dog. En kvinna stod med en av sina söner mittemot mig och berättade att hennes andra son fortfarande är kvar i deras hemland. En man visade upp sitt nyrakade huvud och sa att delar av hans hår ramlade av på grund av stress, och att han därför var tvungen att raka av det. En annan kille stod med mig och berättade om hans situation och brast ut i gråt. Samtidigt som jag kramar om honom hoppar hans bröstkorg för att hämta andan och tårarna rinner ner längs hans kinder.

Det finns miljontals olika historier. Varenda flykting som vi möter bär med sig ett tungt bagage med sorg, trauma och rädsla. Men trots att vi vet hur svårt flyktingarna har det så bemöter vi de med så enormt mycket hat. Ett flertal människor på Mälarblick har berättat för mig att folk tittar konstigt på de utanför boendet. Flyktingarna säger till mig: ”mycket svenskar, mycket hat”.

Jag vill inte att det ska vara så här längre. Att människor som är så svårt utsatta ska tvingas bli bemötta med hat, blickar och hemska ord. Vi måste förstå vilka svårigheter flyktingarna har varit med om. Vi måste sluta dra alla människor över en kam. Sluta att utgå ifrån fördomar. Sluta med att se ner på andra. Ingen människa ska behöva bli bemött med hat. Ingen!

Istället måste vi som individer lära oss hur man faktiskt är en äkta medmänniska. Vi måste lära oss om allas lika värde. Vi måste lära oss att släppa på alla fördomar. Vi måste lära oss att hjälpa varandra. Tillsammans kan vi göra skillnad!

Gör därför precis som mig och många andra; Öppna era hjärtan för att se människor i stark stress och frustration, i behov av kärlek och värme.

Likes

Comments

Hej hörrni!

Skäms lite, men nu kommer äntligen ett inlägg efter nästan en månad. Jag har varit väldigt upptagen med olika saker, både under jul och nyår och har därför inte riktigt haft tid och prioriterat bloggen. Men jag ska bättra mig!

Nu är det nytt år och nya tag. Idag var första dagen på vårterminen, som såklart var lika seg som vanligt. Hemma idag tog jag det bara lugnt och pluggade. Jag trotsade sen min trötthet och sprang en kort intervallpass senare mot kvällen.

Och nu ligger jag här i sängen med så kallad "nice cream" (fryst mixad banan), tända ljus och ska sätta på en film! Mys.

Hoppas att ni alla hade en bra start på det nya året!

Vi hörs snart, puss och kram. Godnatt på er!

Likes

Comments

För snart två veckor sedan (den 30/11 - 3/12) åkte jag och min familj tillsammans med våra kusiner och morbror/moster till London. Både min mamma och min morbror fyllde år på torsdagen och fredagen, så vi bestämde oss för att fira de genom att åka på en weekend till London!

Det var väldigt mysigt och roligt! Vi åkte London Eye, strosade runt på gatorna och tittade på alla kända sevärdheter. Och såklart vart det lite shopping också! Tyvärr tog vi inte så många bilder, men jag tänkte bjuda på de bästa av det vi hann fånga!

Kram

Likes

Comments

Hej finisar, hoppas allt är bra med er!

Tänkte bara kort berätta om mina senaste dagar, innan det är dags att sova!

Efter skolan i fredags mötte jag upp Isac tillsammans med Moa (som senare gick hem). Jag och Isac hängde på stan ett tag, handlade och åkte sen och hämtade upp Marcus. Vi åkte sedan hem till Isac och bara va, innan de två skulle iväg på fest senare på kvällen. Jag hade ingen lust att hänga med, så jag stannade hemma hos Isac, myste istället och kollade på film med hans lillebror och mamma. Sen gick jag hem och slocknade på en gång!

Dagen därpå, lördagen. var det dags för julfest/2-årsfest på Mälarblick. En otroligt mysig dag fylld med musik, god mat och väldigt mycket dans från olika delar av världen! Efter det åkte jag och Mariam till centrum, för att jag sedan skulle träffa upp Isac en stund. När jag väl var hemma gjorde hela kroppen ont efter all dans, så jag somnade på en gång i soffan.

Och idag har jag bara varit hemma och städat, pluggat och tränat. Imorgon är det skola och dags för nya tag igen!

Nu ska jag lägga mig i sängen och försöka sova. Godnatt på er!

Kram

Lite bilder från veckan (många kommer ifrån Mälarblicks Facebooksida)

Likes

Comments

Vad heter du? Tilda Engström

Hur gammal är du? 15 år

Vart bor du? Strängnäs

Singel eller upptagen? Singel

Vad har du för mobil? IPhone 6s

Om du vann en miljon, vad skulle du göra? Skänka bort en del till välgörenhet, resa och köpa en massa kläder

Vad gillar du mest/minst med dig själv? Jag gillar att jag är väldigt empatisk, men ogillar att jag är så envis!

Nämn tre personer du kan lita på- Moa, Liza och Elsa (finns såklart flera!)

Vad är det värsta du vet? Taskiga och dryga människor

Drömmar i livet? Hjälpa utsatta människor, skapa familj, gifta mig och resa mycket (så cheesy, men sant haha)

Nämn tre favoriter i garderoben- Helt klart min rosa mysdress, min militärgröna blus från London och en stickad kofta

Beroende av något? Koffein i alla dess slag, både kaffe och energidryck. Men jag försöker att skära ner!

Piercingar/tatueringar? Hål i öronen och förhoppningsvis snart i naveln

Vad vill du ha just nu? Pengar, man blir rätt så pank under december månad!

Tränar du? För några månader sedan tränade jag 4-5 gånger i veckan, men på grund av olika saker som har hänt så tränar jag just nu 2-3 gånger i veckan. Men jag håller på att jobba mig uppåt! Tänkte inom kort skriva ett inlägg om min träning.

När går du och lägger dig? Det beror helt på, allt mellan 22.00 till 03.00

Nämn tre saker/personer du saknar- Min farfar, vår förra hund och resan till Italien förra året (om det räknas)

Roligaste kompisen? Helt klart Moa!

Vad är du rädd för? Jag skulle nog säga ormar och råttor haha!

Vad ser du fram mest emot just nu? Jullov

Likes

Comments

Hej alla!

Nu är jag tillbaka här på bloggen igen, efter ungefär åtta månaders uppehåll. Otroligt mycket har hänt sen senaste gången jag skrev ett inlägg, men mer om det berättar jag senare!

Jag har bloggat enda sedan jag var 7 år gammal och har alltid sett det som en kul grej. Den här bloggen startade jag förra året och jag tänkte nu fortsätta med den. Att blogga är ett sätt för mig att kunna bearbeta vad jag tänker, känner och gör, samtidigt som andra får ta del av det. Det gör mig både lugn och glad, så därför kände jag att det var dags nu igen!

Jag kommer att skriva mycket om min vardag, mina tankar och åsikter. Men jag kommer också att dela med mig av recept, tips och andra småsaker. Hoppas att ni vill fortsätta läsa om mig och mitt liv!

Puss och kram så länge!

Likes

Comments

Hej finisar, hoppas allt är bra med er!

Den här veckan har jag haft fullt upp. Jag har varit borta ungefär varje eftermiddag och kväll på Mälarblick. Har knappt ätit middag på vardagarna eftersom att jag har varit där. När jag sen kommer hem på kvällen är jag helt slut och vill bara sova på en gång. Men det är så kul och mysigt, så det är definitivt värt energin!!

I fredags åt jag och bästisarna lunch hemma hos Moa. Hon hade lagat jättegoda pannkakor åt oss, som vi njöt av medan vi firade in fredagen! Senare mot kvällen åkte vi alla (förutom Ida) ut till Jacobs torp tillsammans med Erik, Isak, Julius och Jacob. Där grillade vi, lyssnade på musik och hade allmänt kul!

Igår blev jag väckt mitt i min djupsömn då det var dags att paniksminka mig. Jag, mamma och pappa skulle åka iväg till Enköping för några ärenden. Så det var bara att flyga upp ur sängen, slänga på sminket, mixa ihop en smoothie och sätta sig i bilen! När vi väl var hemma blev det lunch och sedan lite handling av mat. Därefter spenderade jag hela min eftermiddag på Mälarblick med Tyson!

Och idag så har jag inte gjort något speciellt. Jag har mest slappat och varit på Mälarblick idag också (igen, haha). Jag har så himla kul när jag är där! Det är bara en massor av kärlek från alla håll och kanter. Kramar, pussar och skratt, hur bra kan det bli?! Så det är just därför jag spenderar stora delar av mina dagar där.

Nu ska jag i alla fall ta bort mitt smink och hoppa i sängs. Ska lägga mig tidigt idag, eftersom att vi har nationella prov i morgon, suck!

Men vi hörs hörrni, kraaam!

Likes

Comments

Hej hörrni!

Asså förlåt. Ber ännu en gång om ursäkt för att det inte har kommit upp ett inlägg. Jag har verkligen fokuserat på annat och har inte riktigt prioriterat bloggen. Men så får det vara! Jag orkar inte dra en historia om det jag har gjort, mestadels för att det inte har varit något speciellt som har hänt, hehe!

Något som jag däremot tycker är värt att ta upp är följande. Varje dag efter skolan går jag ut med Tyson till Mälarblick (ett asylboende för er som inte vet). Där möts jag av en massa leenden, kramar av både barn och vuxna och massor av skratt. En sådan himla härlig och fin energi som bara kan göra en glad! Vi kastar boll och pinnar på Mälarblicks gräsmatta/baksida, tar promenader med Tyson, springer runt på parkeringen med Tyson lös. Alla är verkligen så himla glada, både barn och vuxna!

Att gå hem med några barn till min trädgård för att släppa lös Tyson och kasta boll. Dagen efter kommer världens finaste tjej och plingar på och frågar om jag vill komma till Mälarblick och leka. Att varje gång få möta en 4-årig liten flicka som springer med öppna armar mot mig och sedan ger mig en gigantisk lång kram. Det värmer verkligen mitt hjärta! Så himla fina människor!

Så snälla, glöm inte bort att vi alla är lika värda! Vi alla är människor och vi alla har känslor. Behandla andra som du själv vill bli behandlad! Förstått? Super!

Det får avsluta det här inlägget. Ännu en gång lite rörigt, men vad gör det?

Ha det så bra nu!! Ta hand om varandra!

Puss och kram


Bild från förra helgen

(Vegansk glass;)

Kvällsgott: Fruktsallad med mandelmjölk!

Prommis

Likes

Comments

Ciao!

Nu börjar påsklovet lida mot sitt slut, och jag är ännu en gång såå tacksam över att ha fått lite ledighet igen. Jag jobbar mycket med mitt psyke just nu och är på så himla god väg, bort från press och krav. Har haft en väldigt stor dipp i mitt liv nu under våren, men jag känner äntligen att jag är på väg tillbaka! Jag kämpar också fortfarande med min panikångest som även här är på god väg. Det känns bra!

I alla fall. Under lovet träffade jag Alva och Isac som jag skrev tidigare. Dagarna efter det sov jag över med fina Elsa och hade hur roligt och mysigt som helst! Fredag till lördag träffade jag sedan bästa vännerna Moa, Liza och Ida, och hade lika kul som vanligt!! Däremellan åkte jag till frissan och fixade mitt hår, och sedan tog jag det bara lugnt. Kortfattat sagt.

Nu är det dags för lite yoga och sen blir det dusch!

Vi laddar inför en ny vecka nu och så får vi hoppas att eran blir bra!

Vi hörs! Puss och kram

Likes

Comments