Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Nytt linne från yeshuaapparel.com, byxorna har jag fått från syster, skor från wholesale-dress.net & en väska som jag inte kommer ihåg vart ifrån den kommer men skriver ut det sen :), när jag sitter vid en dator.

Nu ska jag äta något och sedan ut med hunden en lång runda. Visar mer sen när jag har tillgång till dator vad jag fått mer idag.

Likes

Comments

Du vinner på att sluta röka

Rökning är vanligt. Hur kommer det sig egentligen då alla är väl medvetna om riskerna? Varje år dör omkring 5 miljoner människor i världen p.g.a. rökning och i Sverige är siffran runt 7000. Rökning påverkar sjukdomar där cancer är den vanligaste. Det som är mest skrämmande är att det är många ickerökare som dör till följd av passiv rökning, vilket i sin tur leder till att många länder sätter nya lagar för att minska siffran. Den senaste I Sverige är den om förbud att röka på serveringar.

Anledningen till att vi börjar röka är olika. Valet är upp till var och en även om det i yngre åldrar kan vara svårt att säga emot om alla andra i ens kompisgäng gör det och efter ett tag blir det en vana, en som är svår att komma ifrån.

 

 

Varför du ska sluta

Förutom det självklara, sjukdomar, påverkar rökning andra saker så som ditt sociala liv. Nu kanske du tänker, ”Men det är socialt att röka” och visst, det finns säkert ögonblick då många ickerökare troligtvis önskar att de rökte då det faktiskt är lätt att skaffa nya kontakter över en cigarett på fest eller under en utekväll. Sanningen är att du luktar illa och folk kanske inte vill hänga med dig på grund av det.

Lukten sätter sig inte bara i kläder utan också i väggar om du röker inomhus och ger fläckar. Oralt sett ger rökning dålig andedräkt och som att det inte är nog, dina tänder ruttnar och hostattacker är väldigt förekommande bland rökare. Trots alla antirynkkrämer är rynkor något vi alla kommer att utveckla och som rökare är risken för fler och i tidigare ålder väldigt stor.

Utöver din hälsa och omgivning påverkar också rökning din ekonomi. Röker du ett paket cigaretter (19st) varje dag spenderar du drygt 17 000 per år.

Hur du slutar

Vetskapen om ovanstående fakta är nog ingen nyhet för varken rökare eller ickerökare. Rökning är för många en daglig vana och det är inget man bara ger upp över en dag. Det är såväl en fysisk som psykisk vana vilket inte gör valet att sluta röka lätt och att gå igenom processen är än svårare. Du måste vara beredd på att hitta nya vanor som distraherar tanken och hitta andra saker som uppfyller nikotinruset. Om du gör följande är du en bra bit på väg.

  • Lägg upp en plan och bestäm ett datum då du ska sluta
  • Sätt delmål och planera in saker då du vet suget kommer att vara extra stort
  • Berätta för alla i din omgivning att du ska sluta så de kan hjälpa dig
  • Belöna dig själv när delmålen är uppnådda så att du får ut något av det mer än bättre hälsa

Du gör ovanstående enkelt med en inspirationskalender där du kan skriva in när du vill att ett visst mål ska vara uppnått och vad du ska belöna dig själv med om det uppnås. Lägg in avskräckande bilder så att du håller motivationen uppe men också bilder på resmål som du kan spara ihop pengar till och skämma bort dig med eller en bild på favoritmaträtten och njut av en härlig kväll på restaurang.

Ytterligare hjälp finns hos följande;

  • Slutrökalinjen – Utbildade tobaksrådgivare som ger dig råd och stöd som är anpassat just för din avvänjning.
  • Vårdguiden – De erbjuder bl.a. en app där du kan logga in och få uppdateringar om hur många dagar du varit rökfri, hur din hälsa förbättras och hur mycket pengar du sparar och vad du kan spendera dem på istället för cigaretter.
  • Nicorette – Ett urval av olika sorters produkter, så som plåster, tuggummi och inhalator som alla hjälper dig att sluta röka.

Märkbar förbättring

När vi människor gör något förväntas resultat och genom att sluta röka kan ett snabbt sådant vara bra för motivationen. Lyckligtvis går det att se förändring redan efter 20 minuter då blodtrycket och pulsen återgår till det normala. Efter 8 timmar är nikotinhalten i blodet reducerat till hälften och efter 24 timmar är kolmonoxiden helt borta och lungorna börjar rensa ut smuts. Det låter som en bra början!

 

Likes

Comments

Godkväll, seg med uppdateringen idag. Men idag har inte mycket hänt, gick upp klockan elva, och tog en kopp te. Gick ut med hunden den vanliga morgonrundan, in och åt frukost och gjorde en proteinsmoothie. Sen vid halv tre drog jag ut på en 40 minuters promenad med hunden, det har varit ett underbart väder idag. Solen sken, och det var vindstilla. Perfekt, dock kallt som fan men annars en bra vinterdag. Sådana dagar uppskattas. 

Jag ska börja gå den rundan som är cirka 2 km, varje dag med hunden. Kvittar vilket väder, och om det är extra fint väder så går jag en lite längre runda. Jag måste börja promenera allt oftare, varje dag, minst två km. Men sen när jag vant mig så ska jag öka på kilometrarna, till 5 km per dag. Måste röra mig mer och få frisk luft. Kommer inte ha råd med gymkort på ett bra tag, när jag kommer kunna köpa ett vet jag inte. Det har hänt lite fler saker nu, så pengarna försvinner och gymkortet kostar en del, speciellt avgiften i början. Det är den som är problemet.

Nu väntar jag på mat, och har precis duschat och använt hårvårdsetet från Pantene, mitt hår doftar väldigt gott just nu och det är superduper lent! Skrubbade dessutom hela kroppen, och sedan smorde jag in hela kroppen med BUS, Dove Summer Glow.Underbar BUS-lotion som ger färg efter ett par användingar, mellan 2-4 användingar. Lagom färg och den torkar snabbt. 

Skrubbade även ansiktet, vilken hemsk hy jag har fått. Jag har slarvat som tusan med hudvården, men nu fick jag unna mig lite hudvård. Men skrubben tog inte tillräckligt mycket, så får väl skrubba med en annan ikväll istället. Rengöra och smörja in mig mer med olika krämer, har ju mängder. 

Aja, försöker skriva ett till inlägg i alla fall ikväll, glöm inte att delta i min tävling och att rösta på mig på finest Awards:

http://finest.se/finestawards/ - jag finns under årets medlemsblogg, så in och rösta på min blogg fram till den 8 februari! Dessutom ni som röstar tävlar även om en VIP-biljett till Finest Awards-galan. 

Likes

Comments

Nu har ni chansen att köpa en väldigt populär och snygg bikini från todiefor.com, nedan finner ni bara en liten del utav de bikinis som dem säljer. In på deras sida och kolla på andra sorter. De är sjukt snygga! 

Köper ni en topp, som kostar 199 kr, får ni en underdel på köpet! Alltså får ni en hel bikini för 199 kr, och sparar 199 kr på att ange min rabattkod. 

När ni är i kassan och har lagt ner er valfria topp i varukorgen så skriver ni i kommentarsfältet, som finns i kassan: Isabelle blogg och så er storlek på underdelen! 

Passa på nu, för detta erbjudandet gäller i 10 dagar, alltså går det inte att använda denna kod efter den 30 januari. Så passa på att beställ nu och få 50% rabatt. Väldigt bra när sommaren kommer eller om ni ska utomlands!

Likes

Comments

Vill du ha awesome träningstips?

Kanske även motivation, peppningar, tips och råd inom träning och hälsa? Få mängder med bra tips om hälsosamma smoothies och andra nyttiga recept på maträtter och drycker. Inspirerande bilder, fakta och helt enkel en superbra träningsblogg. Inga bantingsmetoder kommer att nämnas, och inte någon pepp till svält eller aneroxia-metoder. Allt för din hälsa, och inte att trycka ner er. Ni ska må bra, vilket betyder att man ska äta rätt, och träna rätt också. 

Få mer energi, bättre kondition och en vältränad kropp. Både hemma och på gym. 

 

http://fitnessbyisabelle.shapemeup.se 

Likes

Comments

Rösta på finalisterna, affärer etc som ska vinna pris på Finest Awards-galan nu, fram till den 8 februari kan man rösta, varje dag! Enkelt att rösta, klicka i den blogg/person/butik som du vill ska få ett pris, och skicka sedan in kandidater längst ner, stor gul knapp, och bekräfta med din mailadress - du har även chansen att vinna en galabiljett, VIP dessutom! 

Gå in här och rösta: http://finest.se/finestawards/ och rösta på mig, varje dag! Jag vill så gärna vinna priset som årets medlemsblogg på finest. Det skulle betyda sjukt mycket för mig! <3

Likes

Comments

Fick även hem ett paket från halsobutikenonline.se som innehöll tandblekningspennan Bright White, som alla tjatar om och köper från s.k beautydeals - som enligt dem har ordinarie pris 599 kr, eller om det var ännu mer. Men nej, den har inte det som ordinarie pris, utan du kan köpa den för endast 125 kr och den har aldrig kostar flera hundra kronor! Så köp den hellre påhalsobutikenonline.se än att luras utav dem. Bland annat Hanna W samarbetar med dem och är med och lurar er.

Tillbaka till ämnet, jag har endast testat pennan en gång, kan redan säga att den smakar inte illa alls, men kan dock inte avgöra om den är bra som tandblekning. Men ska testa att ha på den under natten! 

Foot Care, testade jag igår och mina fötter blev jättemjuka, smörjde in med fotcreme efteråt också. Men det ska ta 1-2 veckor innan skillnaden syns ordentligt, så får se då! 

Likes

Comments

Ett nytt vackert armband från modas.se, finns även i andra färger - . Väldigt snyggt och stiligt! Det kommer att användas mycket, jag älskar armband. Rosa är såklart min favorit, men det hade varit snyggt med ett annat i en annan färg som tex svart eller brun. De passar ju till nästan alla andra färger, kanske ska köpa? Aja, nöjd med detta! Underbart vackert armband! 

Armbandet är från Modas of Sweden-kollektionen.

Modas säljer även andra underbara smycken, halsband, ringar - you name it! Vackra presenter till dig själv eller någon annan du håller kär. 

Dessutom, inte nog med deras vackra smycken som dem säljer - 5% av deras vinst går till Rädda Barnen! Så tänk på det om ni ska handla något därifrån, ni gör en god gärning också! 

Likes

Comments

Fick ett härligt paket för någon dag sedan från moncheriebylilianasacaza.com som innehöll en ursnygg, mintgrön bikini som kan användas på två olika sätt - utan band och med band runt nacken (se bild nedan), som passar helt perfekt. Tog storlek small, för jag har inga tuttar som håller upp den, haha. Men den passade perfekt, vilket är ovanligt. Underdelen var sjukt fin, och passade också perfekt. Man kan knyta den på sidorna, vilket betyder att min rumpa kan växa om den någonsin gör det ^^, utan några helst problem! Dessutom är den färgen helt perfekt till en solbränd kropp, yummy. Man ser ännu mer brun ut. Och en baddräkt!

Baddräkten har inte testat ännu, men den är snygg, speciellt mönster - inne med mönster nu dessutom. Snygg färg, och designen är snygg! Dock är jag ingen baddräktsperson, men det kanske ändras efter jag använt denna?! Den ska i alla fall testas, så ge mig sommar nu tack. Nu har jag i alla fall badkläder till sommaren, då får vi hålla tummarna att det blir badväder denna sommaren, och att vattnet blir badvänligt (eller att jag vinner en resa till Thailand eller Italien - det skulle vara roligare haha). 

Btw, den bikinin finns även i aprikosfärg - orange! Snygg är den också, det var ett svårt val. Båda färgerna passar snyggt till en brun kropp!

Likes

Comments