Header

Hei, og god søndag.
Endelig begynner roen å senke seg litt i huset, den siste uka har mildt sagt vært grusom. Det hele startet forrige søndag, da begynte Theon å kaste opp! Mitt værste mareritt, stakkars han får jo ikke gitt oss noen forvarsel og han kaster jo bare opp der han er. Første gangen var over hele meg, seg selv og sofaen. Vi fikk dusjet og vasket oss mens pappaen vasket og ryddet opp etter oss i stua. Jeg prøvde så godt jeg kunne å legge ut håndkleder og tisselaken i senga, men selvfølgelig kastet han opp der jeg ikke hadde det, og over dyner og meg, igjen. Til slutt sovnet han av ren utmattelse og sov hele natten igjennom, og jeg tenkte at det kanskje hadde gått fort over, der tok jeg feil. Plutselig satt vi der fulle av oppkast, igjen. Pappaen reiste på jobb og jeg var superglad for at han hadde fått i seg en flaske med melk og vi koste på sofaen, men så kom melka opp igjen. Selvfølgelig over seg selv, meg og sofaen, som nå var dekket av tepper fordi trekkene var på vask. Da satt jeg der, full av oppkast og med en litt redd og fortvilet liten gutt i fanget som var like full av oppkast som meg. Hva gjør jeg nå tenkte jeg, Theon hadde nå også fått feber så han var ganske slapp og ville bare ligge på fanget mitt å sove. Så da måtte jeg bare få av oss de våte klærne å legge oss under dyna på sofaen. Heldigvis fikk jeg hjelp av søsteren min som kom på besøk, så da fikk jeg vasket litt klær og tatt en etterlengtet dusj.

Theon hadde feber tirsdag, onsdag og torsdag, han spiste lite og var veldig grinete. Spesielt på natten, han nektet å legge seg og bare skrek i flere timer. Vi forstod ikke hva som var galt og vi lå sammen med han helt til han i elleve tiden sovnet. Sånn var han i mange netter, og på fredag kastet han opp på nytt! Da bestemte vi oss for å reise en tur til legen.

Jeg synes ofte det er vanskelig å formiddle til legene hvordan det er egentlig er men jeg fikk heldigvis forklart at han skrek og skrek i timesvis på natten. Hun sjekket tilslutt ørene hans og oppdaget da en kraftig ørebetennelse. Vi fikk da medisiner og vi kunne gi Paracet for å døyve smertene på natten. Etter dette sov Theon store deler av natten, og både mamma og pappa fikk godt med søvn igjen.

Det var heller ikke bare Theon som var syk, jeg og pappaen ble i dårlig form vi også, med feber og kraftig hodepine.

Det er ikke til å stikke under en stol at slitene foreldre er ikke så gode foreldre og det er vel litt sånn vi har følt denne uken. Det er ikke spesielt morsomt når alle tre er nede for telling og man må anstrenge seg alt man kan for å klare å ta vare på den lille syke gutten.


Nå håper vi på at medisinene begynner å virke og at vi holder oss friske en stund fremover! Håper dere har hatt en bedre uke enn oss..

- Kristina

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

Likes

Comments

Hei.

Det er så rart hvordan hver dag blir så lik når man går hjemme med barn. Når jeg har gått hjemme med Theon har jeg ikke hatt noen følelse av hva som er helg, og alle dager har på en måte vært like. Selvfølgelig var det jo ekstra hyggelig i helgene når pappaen var hjemme, men mine dager føltes like. Nå som jeg har begynt å jobbe igjen har jeg plutselig veldig helgefølelse, og gleder meg til helg nesten før mandagen er over.

Det er ekstremt deilig å jobbe og komme seg litt ut å møte mennesker igjen, og ikke minst ha vanlige samtaler med andre. Det er superkoselig å prate om barn, men noen ganger synes jeg det er deilig å bare være meg, og ikke bare mamma.


Jeg har plutselig sett betydningen av helg på en annen måte, det er de dagene i uken hvor jeg bare kan tenke på Theon og familien og gjøre det vi ønsker å gjøre uten at det blir stress og mas i en travel hverdag. Jeg gleder meg til å kunne nyte fridager litt mer enn hva jeg gjorde når alle dager var en "fridag".

Denne helgen har vi kost oss veldig. Vi var på middag hos Theons farmor og farfar, på lørdag, og skogstur og leking ute på søndag. Det var veldig hyggelig å gå en lang tur bare oss tre og virkelig nyte det fine høstværet og fri. Theon elsker å gå på tur og koser seg veldig i bæremeisen. Etter turen dro vi en tur i barnehagen til Theon for å leke litt. Han koste seg veldig og det gjorde mamma og pappa også.

​Håper dere har hatt en flott helg. 

-Kristina

Likes

Comments

Hei.
De siste ukene har bare forsvunnet for meg! Jeg forstår ikke hvor tiden er blitt av. Det å være en arbeidende mamma tar tid. Jeg har riktignok jobbet litt ekstra nå i starten for å komme godt i gang, og det er klart det tar på for en som har hatt en ekstra lang sommerferie med bare Theon-kos.

Min typiske hverdag starter med stress for å prøve å gjøre meg klar før pappaen må reise på jobb litt over klokken 7. Jeg håper på at jeg skal rekke å gjøre meg helt klar før Theon våkner, men sånn vil ikke han som regel ikke ha det. Theon har den siste tiden våknet så tidlig! Han våkner rundt klokken 05.00, og da orker ikke jeg å stå opp, så vi ligger å koser i sengen til klokken er rundt halv 7.

Siden Theon våkner så tidlig er han helt klar for barnehagen så fort vi står opp og han står gjerne ved vognen å sutrer og gråter, og vil opp i vogna så fort vi har stått opp. Jeg prøver å leke litt med han siden vi har alltid god tid, men han vil bare i barnehagen. Mamma er for kjedelig!

Når Theon er levert i barnehagen drar jeg hjem for å rydde litt etter alle forsøkene med lek i stua, frokost og annet rot som dukker opp i løpet av morgentimene, før jeg drar på jobb kl 08.30. Jeg har tre dager i uken som jeg jobber til kl 17.00 og to dager der jeg slutter tidligere. De dagene jeg slutter fem er jeg hjemme rundt halv seks, da spiser vi middag og leker litt før det er kveldsstell og natta for Theon. Jeg synes det er litt trist å se Theon så lite og savner han veldig på dagtid.

Det er en stor overgang å gå fra å være hjemme og til fulltidsjobb, og jeg skulle ønske det var lettere for familier å være mer hjemme. På noen områder tenker jeg det var bedre før da mamma var hjemme med barna, i alle fall et par dager i uka. Jeg trives utrolig godt på jobb, det er absolutt ikke det, og Theon elsker jo å være i barnehagen med de andre barna! Jeg synes bare det er så trist at foreldre ser barna så lite i ukedagene. Det er frokost om morgenen, så henting og middag, en times tid med lek. Så er det natta igjen, før en ny dag hvor barnet tilbringer all tid i barnehagen.. igjen. Det er jo litt trist, men da setter man i alle fall stor pris på de få timene man har sammen. For ikke å snakke om helgene! Jeg har i alle fall startet nedtellingen til lørdag, hvor jeg​ kan tilbringe hele dagen med lillegutt!

​​Er det flere som føler det sånn?

- Kristina

PS: Nederst i hvert innlegg finner du nå en «like»-knapp.

Jeg hadde satt stor pris på om du trykker "like" på de innleggene du liker! Da får jeg en pekepinn på hva slags innlegg dere liker best – og det er til stor hjelp. Tusen takk!

Likes

Comments

Min første arbeidsdag er over, Theon sover søtt og jeg har endelig inntatt sofaen.

Dagen i dag har gått så fort, og jeg har kost meg veldig! Jeg har begynt å jobbe i en Synsam-butikk som er nyåpnet her i byen.
Dette er helt nytt for meg, og jeg har mye jeg skal sette meg inn i og masse å lære. Jeg synes det er veldig spennende og gleder meg som et lite barn til å komme igang skikkelig!

Det å jobbe i Synsam er noe helt annet enn hva jeg er vant til å jobbe med, jeg er jo utdannet barnevernspedagog,. Jeg jobbet på barneskole frem til jeg fikk Theon, men etter at jeg fikk han ønsket jeg å prøve noe helt nytt. Jeg har alltid jobbet med barn og unge, noe jeg elsker, men det er utrolig spennende å få nye utfordringer og lære nye ting, og jeg er veldig fornøyd med jobben jeg har fått. Det er masse som skjer om dagen, og butikken blir så fin! Jeg gleder meg til å dra på jobb igjen i morgen,

Håper dere har en fin kveld.

- Kristina

PS: Nederst i hvert innlegg finner du nå en «like»-knapp.

 Jeg hadde satt stor pris på om du trykker "like" på de innleggene du liker! Da får jeg en pekepinn på hva slags innlegg dere liker best – og det er til stor hjelp. Tusen takk!

Likes

Comments

I går kom telefonen jeg har ventet på i lang tid, jeg har fått jobb!

Endelig etter over 1 år hjemme med Theon er mammaen klar for å starte hverdagen og komme seg ut.
Jeg gleder meg veldig og er spent på hvordan hverdagen blir nå, nye rutiner må innarbeides og vi må bli gode på samarbeid. Jeg vil ha noe sene dager, men jeg kan da levere senere i barnehagen mens pappaen henter etter jobb. Siden Theon trives så godt tror jeg ikke han vil merke så mye til at dagene blir lengre.

I dag er min første dag, så ønsk jeg gjerne lykke til.

Ønsker dere en fin dag.

-Kristina

PS: Nederst i hvert innlegg finner du nå en «like»-knapp.

 Jeg hadde satt stor pris på om du liker innleggene du liker! Da får jeg en pekepinn på hva slags innlegg dere liker best – og det er til stor hjelp. Tusen takk!

Likes

Comments

Hei.

På Fredag gjorde jeg noe veldig spontant men etterlengtet - jeg dro til frisøren!
Jeg har lenge tenkt at jeg skulle gjøre det, men det har alltid blitt nedprioritert. På fredag morgen sov Theon og jeg helt til 07.30, så jeg stresset for å rekke frokosten i barnehagen som er klokken 08,00. Det rakk vi, og på vei hjem gikk jeg inn på appen som frisøren bruker for å se om de hadde ledig time. Det hadde de. Én ledig time - og den var kl 09.00! Da ble det enda mer stress, og jeg måtte løpe til bussen for å rekke det. Denne gangen bestemte jeg meg for å gå til en gammel venninne som nettopp har begynt å jobbe her i byen. Det ble en litt lengre dag i frisørsalongen enn jeg hadde tenkt, men det tar tid når man skal gjøre så mye. I alle fall for min frisør som er en frisørnerd, som hun selv kalte seg. Der er det ingenting som er overlatt til tilfeldighetene, og alt skal gjøres perfekt.

Jeg ble sittende i frisørstolen i 3,5 time og er strålende fornøyd med resultatet. Det ble akkurat slik jeg har ønsket det i lang tid. Fargene vil også jevne seg mer ut etter et par vask, men allerede nå er jeg kjempe fornøyd med overgangen på de ulike fargene hun har brukt fra rot til spiss. I tillegg fikk jeg også en klipp, og fikk tynnet ut håret masse, det var deilig!


Tusen takk til flinke Irlin!
​Sjekk henne ut på instagram, der legger hun ut masse bilder fra sin hverdag som frisør:
​@irlinlima

- Kristina

PS: Nederst i hvert innlegg finner du nå en «like»-knapp.

 Jeg hadde satt stor pris på om du liker innleggene du liker! Da får jeg en pekepinn på hva slags innlegg dere liker best – og det er til stor hjelp. Tusen takk!

Likes

Comments

Hei.

De siste ukene har Theon våknet kl 0500! Det er alt for tidlig for min del, så dette må vi gjøre noe med. Vi har tidligere brukt Ferbermetoden for å få lille til å sove natten igjennom, dette har fungert veldig bra og han sover fra vi legger han ca kl 19 og til kl 05. Etter å ha lest litt mer har vi funnet ut at vi skal prøve å forskyve søvnen hans litt. De tre siste dagene har vi lagt han til å sove ca kl 20, men han har fortsatt våknet kl 05. I dag våknet han 0445, men jeg fikk han til å sovne igjen og han sov til 07! Det var så deilig å få de to timene ekstra men søvn.

Jeg håper virkelig den positive trenden fortsetter, for jeg trenger de to timene ekstra med søvn.

Se på den søte kaninen Theon fikk i bursdagsgave, er den ikke fin?

​- Kristina

Likes

Comments

Hei.

Tusen tusen takk for alle bursdagshilsener Theon fikk på bursdagen sin i går. Jeg setter stor pris på alle sammen.

Theon hadde blitt feiret med krone og ballonger i barnehagen, og han hadde synes det var stas å krabbe rundt med kronen sin.

Når vi kom hjem ventet det pakker og bolle til han her hjemme. Han var ikke så interessert i pakkene og synes det var mest morsomt å krabbe vekk fra meg og pakkene for så å le når jeg hentet han tilbake.

Vi skal feire bursdagen til Theon med familie og venner til helgen og neste helg, og jeg tror nok det blir morsommere for han for da får han oppmerksomheten til alle.


Dagen i dag startet veldig tidlig, Theon våknet kl 0400 og mente at det var et fint tidspunkt for å stå opp. Jeg fikk han til å ligge i min seng frem til kl 06 men da ville han ikke mer, jeg synes det er så deilig å ligge å kose før vi står opp og da er det ikke så farlig om det er litt tidlig.

Jeg føler det litt som om det er dagen derpå i dag og er glad jeg ikke her så mye på agenden.

Håper dere har en fin dag.

- Kristina

Likes

Comments

Kjære lille Theon.

Nå er du blitt 1 år! Det har vært et år med mange gode opplevelser, og mange minner som du nok ikke kommer til å huske, men som vi skal være flinke til å minne deg på.

Tenk på alt du har lært i løpet av dette året. Du har gått fra å være en liten liten baby som ikke beveget deg så mye, til å bli en ordentlig liten propell! Jeg glemmer aldri første gangen jeg fikk holde deg i armene mine. Det er det største og beste øyeblikket i mitt i liv. Du var helt perfekt, og det er du den dag i dag.

Du krabber så fort at vi må holde øye med deg hele tiden, både på gulv, under bord, rundt og rundt stoler opp og ned av trappen og helst over høye dørstokker. Du kaster leker, sko og bøker, og ler når det blir rot. Du vil helst gå uten klær, og hvert skift er en stor kamp. Du storkoser deg i barnehagen og elsker å være med andre barn. Du smiler og flørter med de fleste som ser din vei, og du er sjelden sur og lei, selv om vi har sett det også.

Du er blitt flink til å uttrykke hva du vil, og forstår vi det ikke så blir du sint og lei. Du kan si pappa og mamma, men bare når du selv vil! Det er ikke noen vits å prøve å få deg til å si det, du gjør det kun på eget initiativ. Du elsker å herme, og å få oss til å le. Da ler du med oss, og lager flere morsomme grimaser og hermer igjen etter våre lyder og ansiktuttrykk. Du vet å surre oss rund lillefingeren! Du kan stå av deg selv og ta ett skritt eller to uten at vi holder deg. Du kan vinke og klappe, og til og med danse.
Vi ser frem til å se deg utvikle deg enda mer, og til å bli bedre kjent med deg. Du er det kjæreste vi har, og mamma og pappa vil alltid være der for deg, uansett hva.

Vi gleder oss til å feire deg til helgen med kaker og kos.

Mamma og pappa elsker deg!

Gratulerer med dagen, mammas gull <3

​- Kristina

Likes

Comments

Hei.
Nå er lille i barnehagen og jeg er på farten ut døren. Siden vi var syke hele forrige uke har jeg ikke fått gjort noe i forhold til bursdagen til Theon. Så nå begynner jeg å bli litt stresset, jeg har gledet meg til denne dagen i lang tid og har så mye jeg skulle gjort i forkant som jeg ikke har fått gjort. Bursdag blir det uansett og jeg håper jeg finner litt her i nærheten. Vi har ikke så alt for mye utvalg i den byen jeg bor i og siden jeg ikke har sertifikat handler jeg som regel på nett. Det har jeg ikke gjort nå og siden det er så kort tid til bursdagen må jeg nok handle selv.

Noen som har noen tips til 1 års bursdag? Jeg tar imot alt med takk.

Hvordan feiret dere 1 års dag? Theon vil jo ikke forstå så mye av hva som skjer, men jeg synes jo det er koselig å feire han.

Legger ved noen bilder vi tok i helgen.
Håper dere får en fin uke.
- Kristina

Likes

Comments

Nouw Magazine