Header

Hei.

For en fantastisk uke! Jeg har ikke følt meg så bra og glad på lenge! Jeg har i lengere tid følt at jeg har mistet mange av mine tidligere interesser, sånn som bloggen for eksempel. Jeg følte litt at jeg mistet meg selv, hvis det går an? Jeg bare var tilstede, gjorde de tingene jeg måtte gjøre. Alt som måtte gjøres på jobben, for familien og for alle andre, og glemte helt meg selv. Jeg sluttet rett og slett å gjøre ting for meg selv. Hvor er det blitt av den personen jeg var tidligere? Det startet vel når jeg fikk Theon, da prioriterte jeg han fremfor alt, og jeg har nok blitt sittende litt i det sporet ennå, jeg kommer ikke ut av det og jeg klarer ikke prioritere meg selv. Og så er det jo så klart et tidsproblem inn i bildet her. HVOR BLIR DET AV TIDEN!? Dagene bare går, og det finnes ikke tid til hobbyer, tid til meg selv, tid til å gjøre ting som gjør meg glad.

Når Theon har lagt seg og har sovnet, så er jeg så sliten at etter en time (hvis jeg får det) på sofaen må jeg bare hoppe i seng. Da sovner jeg rundt 22-23 og står opp igjen i 05 - 06 tiden, klar for en ny dag med det samme om igjen. Jeg mangler motivasjon. Livslyst!

Jeg ser så mange flotte mammaer som har tid til så mye. Jeg forstår virkelig ikke hvordan de finner tid eller overskudd. Til og med de som har både to og tre barn ser så opplagte og fine ut til enhver tid! Jeg har virkelig lyst til å gjøre noe for meg selv, men jeg gjør det aldri. Jeg kan ikke huske sist jeg gjorde noe spontant, eller noe som jeg hadde lyst til, bare jeg. Jeg besøker aldri venner eller finner på ting i hverdagen som ikke er det vanlige.

Jeg føler meg til tider ensom, selv om jeg har masse familie rundt meg og som vi er mye med, er ikke det nok. Jeg er ikke flink til å ta kontakt med andre og jeg føler det er så mye styr. Hvis vi først ber noen til oss så er det så mye greier! Dette er kanskje noe jeg bare føler, men jeg må alltid lage mat, eller vi må ha planlagt spillkveld, vi burde vaske og rydde, og sist men ikke minst må det passe for de vi ber og oss samtidig! Bare det er jo et evig puslespill. Før kunne vi ha venner over uten at det måtte være noe "attåt" hvis du skjønner hva jeg mener? En kaffe er jo ikke lenger bare en kaffe! Man skal jo helst ha noe ved siden av, og gjerne noe hjemmebakt. Om ikke en middag! Jeg føler at dersom man ber noen på mat skal det gjerne være noe ekstra godt, gjerne laget fra bunnen av, og gjerne litt penene! Dette er noen forestillinger som jeg selv har laget, det vet jeg. Men derfor synes jeg det blir et ork å be noen på besøk, selv om jeg innerst inne vet at ingen forventer det, og jeg forventer det aldri når jeg blir bedt til noen. Men det gjør i alle fall at jeg sjeldent ber noen hjem spontant!

Over til min fantastiske uke! Jeg har fått tid til så mye av det jeg bare har drømt om tidligere. Jeg har fått tid til å ta sol to ganger! Sist jeg tok sol er vel 2 år siden, og kroppen min var så blek nå at den skrek etter litt farge og D-vitamin! Jeg har også vært hos min flinke frisør Irlin, på Fru Berntsen. Det er så hyggelig, og det gir meg så mye ny energi! Det er så deilig å bare kunne sitte i den stolen, uten å tenke på noen ting, og bare nyte tiden jeg har til meg selv. Jeg vet at resultatet blir bra og er alltid så fornøyd når jeg går derfra. Jeg synes det er viktig å få noen timer som er bare for meg, selv om jeg ikke er så flink til å få det til. Når jeg ser hvor mye energi og glede det gir meg tror jeg nok det er viktig både for Theon og kjæresten at jeg bruker litt tid på meg selv. Happy wife, happy life, er det ikke det de sier?

I tillegg til både sol og frisørtime, fikk jeg også tid til en kort lunch med noen venner denne uken! Det er nesten synd at jeg fikk tid til alle disse tingene på samme uke, og at det ikke ble litt mer spredt, men denne uken kan jeg virkelig leve lenge på!

Har dere gjort noe hyggelig denne uken?

- Kristina

Likes

Comments

Hei

I går startet dagen med at vi forsov oss, det er det verste jeg vet og jeg hater å stresse om morgenen. Jeg rakk å smøre nister, kle på meg, fikse meg, kle på Theon, levere Theon i barnehagen og jeg rakk bussen som gikk en time etter at vi våknet. Det hadde jeg aldri trodd jeg skulle klare når jeg våknet å så hva klokka var.

Heldigvis ble dagen bedre når jeg kom på jobb og jeg hadde til og med tid til å ta litt etterlengtet sol etter jobb før jeg hentet Theon i barnehagen! Det er luksus i hverdagen!

Dagen ble ennå bedre når pappaen i huset droppet trening og gjorde kveldsstellet og la Theon. Jeg har vært så sliten og lei i det siste, Theon har ikke villet sove på kveldene og jeg har gått direkte fra hans rom og rett i min seng. Pappaen klarte jo selvfølgelig å legge han på under en time i går! Hvorfor er det sånn at alt er vanskeligere for oss mammaer?

I helgen var vi i et bryllup og presten der sa så mye bra! Det er ikke så ofte jeg klarer å følge med på alt som blir sagt i kirken, men presten var så flink og han sa så mye fint, som jeg kjente meg igjen i. F.eks. så forklarte han hva å elske var;

Å elske er å ta oppvaken
Å elske er å lage middag
Å elske er å sette på klesvask
Å elske er å brette klær
Å elske er å vaske bilen
Å elske er å levere barn i barnehagen
Å elske er å støvsuge
Å elske er å vaske badet

Alt vi gjør for hverandre i hverdagen viser at vi elsker hverandre, jeg synes det var så godt sagt. Det er ikke de blomstene eller gavene man får på morsdag/farsdag som viser at man elsker hverandre, men det som blir gjort hver dag! Og i går følte jeg meg elsket når pappaen helt uventet la Theon.

Det er disse små tingene i hverdagen som får et forhold til å vare.

Hva gjør dere for deres kjære for å vise at dere elsker dem?

- Kristina


Likes

Comments

Hei.

Denne uke har gått så fort, jeg har bare vært på jobb 3 dager da jeg har vært noen dager hjemme med Theon. Han er fortsatt ikke i form og har vært hjemme fra barnehagen i 2 uker. Godt vi er to som kan dele litt på sykedager og at vi har besteforeldre som stiller opp.

Stakkars lille har hatt halsbetennelse, ikke så rart han ikke har villet sove så mye de siste ukene da. Og jeg føler meg som verdens verste mamma som ventet over en uke før jeg gikk til legen. Vi var hos legen i starten av uken og da fikk han medisin. Han ble bedre men matlysten har ikke helt kommet tilbake, og han har fortsatt litt feber om kvelden, derfor har vi holdt han hjemme fra barnehagen. Vi satser på at han blir bra i løpet av helgen og at han kan gå i barnehagen på mandag.

I helgen får vi besøk av søsteren min og det er alltid like koselig. Det er så kjedelig at hun ikke bor her i byen, men da koser vi oss ekstra når hun kommer på besøk.

Har dere noen planer for helgen?

- Kristina

GOD HELG

Likes

Comments

Hei.

Denne helgen var over før jeg i det hele tatt rakk å nyte at det var helg. Kveldene har gått til legging av Theon, og når han endelig har sovnet har jeg gått direkte å lagt meg selv. Jeg blir veldig sliten når jeg bruker så lang tid og mye energi på å få han til å sove. Lørdagen var jeg alene hjemme med Theon og jeg brukte da hele kvelden i seng med han og sovnet ganske likt med han. Jeg har forstått at hvis vi skal ha en hyggelig dag er jeg nødt til å legge meg tidlig så jeg er uthvilt til dagen etter.

Det er planleggingsdag i barnehagen til Theon i dag og derfor har han sovet hos farmoren og farfaren sin i natt. Jeg har faktisk sovet 9 timer i natt! Kanskje derfor jeg synes denne mandagen har vært så bra? Jeg kunne stå opp å kose meg med kaffe og God Morgen Norge før jobb i dag.

Nå gleder jeg meg masse til å se lille klumpen min, det er rart hvor fort man begynner å savne de små.

Theon er ikke helt i form om dagen, så jeg er spent på hvordan natten blir og om han er frisk nok til å gå i barnehagen i morgen.- Kristina

Likes

Comments

Hei.

I natt har Theon vært et mareritt! Han har vært våken mesteparten av natten og bare vært grinete. Jeg var så trøtt og frustrert når han våknet kl 06 og nektet å ligge mer i senga at jeg lot han stå ved døra å vente ihvertfall 15 minutter før jeg orket å stå opp. Jeg følte hele dagen min kom til å bli helt forferdelig, og når jeg fikk kledd på meg litt klær og gikk for å sette meg i sofaen kom lille søtnosen for å kose. Det er da man kjenner hvor mye en dose kos er verdt. Det reddet dagen min og vi ble "venner" igjen. Hans måte å si beklager på! Vi satt lenge og bare koste og jeg kjente hvordan kroppen ble fylt med energi og glede. Han er virkelig min lille gledesspreder og store kjærlighet.


- Kristina

Likes

Comments

Hei.

Jeg har skrevet om søvnen til Theon tidligere, og det at vi har slitt endel med dette. Innlegget kan du lese her.

Noe er det samme som før og noe har endret seg. Det har vært et par netter etter jul som Theon har sovet til klokken 06.00 i sin egen seg! Som regel har han våknet med feber disse dagene da, men ikke alltid. Så det er jo en forbedring! De fleste netter våkner han 01.00, og jeg må legge meg inn til han. Jeg er blitt så vandt til det at jeg tenker ikke så mye over det lengre. Den største endringen som har skjedd er at han nå ikke vil legge seg på kvelden!
Theon har vært kjempeflink til å finne roen selv på kvelden tidligere. Vi legger han 19.00, leser og synger litt, og går ut. Da har han tidligere klart å finne roen selv og sovnet etter kort tid. Nå nekter han og sove, og han kan holde på i timesvis! Han er så trøtt at han ikke klarer å stå på beina en gang, og sitter i sengen og gråter. Ingenting hjelper, og vi har prøvd det meste. Etter et par timer sovner han som regel til slutt, og da er han helt utslitt, stakkars. Det er jo noe som er galt, men vi klarer ikke forstå hva han vil, og han klarer jo ikke uttrykke seg helt selv. Dette resulterer i at han sover lenge på morgenen. Jeg må fortsatt sove med han på natten hvis han våkner, men jeg må også vekke han når vi skal i barnehagen! Dette er helt nytt for oss, og jeg synes jo det er deilig å kunne stå opp og ordne meg, lage matpakker og ta en kaffe før han våkner, men det må jo bety at han er trøtt og sliten. Helsesøster anbefalte at vi kuttet litt på søvnen på dagen for å se om det hjalp, så dette prøver vi ut nå.

Jeg misunner virkelig dere som har barn som sover godt hele natten og som i tillegg sover om morgenen!
Nå håper jeg tipset fra helsesøster hjelper, både for vår del og Theon sin del!

Håper dere får en fin dag, jeg skal straks på jobb og Theon skal til farmoren sin. Han har feber igjen og da er det godt å kunne dra til farmor, så slipper jeg å være så mye hjemme fra jobb også.

-Kristina

Likes

Comments

Hei fininger!

Det er så fint ute nå som snøen endelig er kommet, og jeg håper den er kommet for å bli en stund.
Theon var syk i helgen, så vi fikk ikke vært ute å lekt, men det lille han har vært ute har han ikke vært så veldig interessert i snøen. Han vil helst ikke stå i den, og går helst til steder der snøen allerede er tråkket ned. Han er en liten raring! Jeg hadde sett for meg at han kom til å elske snøen, base rundt og herje i den, men den er visst bare kald og i veien synes Theon!

Jeg håper vi får vært ute å lekt og aket til helgen, og at han kanskje blir litt tryggere på snøen etterhvert. Det er nok veldig rart for de små som aldri har opplevd snø før, også er plutselig alt dekket av noe hvitt og kaldt.

I dag var jeg ferdig tidlig på jobb, og det er så hyggelig å hente Theon i barnehagen. Hver tirsdag henter jeg han, og som oftest så går vi hjem. Vi bor jo like ved, så heldige som vi er! Han elsker å utforske og ta på alt vi går forbi, og sier hei til alle som vi møter. Vi bruker ganske (veldig!!) lang tid på å gå hjem, men det er verdt det når man ser hvordan han lyser opp av alt det nye og spennende han ser. Lille nysgjerrigper!

Håper dere har en fin dag!

-Kristina

Likes

Comments

Hei, og godt nytt år!

Jeg må innrømme at jeg har vært ekstremt dårlig til å blogg den siste delen av 2016. Dette er rett og slett fordi jeg ikke har hatt lyst, overskudd eller tid til det. Jeg blogger fordi jeg synes det er gøy, så når jeg ikke har glede av å skrive innlegg, skriver jeg dem heller ikke. Jeg håper at skrivelysten skal komme tilbake og at jeg skal ha mer overskudd i 2017!

Vi har de siste månedene slitt med at Theon våkner på natten og ikke vil sove hvis ikke han ligger sammen med meg. Vi forsøkte i lang tid å legge han ned i sin egen seng for å få han til å sove, men det ville han ikke. Etter mange netter uten så mye søvn ga jeg til slutt etter, og fant frem en madrass som jeg la på rommet hans, der sovner vi godt begge to. Jeg tenkte at dette bare var en periode, og at han etterhvert ville sove natten igjennom i sin egen seng, og helt alene igjen. Der tok jeg feil! Det eskalerer bare mer og mer og han våkner tidligere og tidligere for hver natt som går. Hjelp..! Det startet med at han våknet i 05.00-tiden, men nå våkner han rundt 23.00! Det betyr at jeg må inn å legge meg sammen med han nesten før jeg har rukket å sovne selv, hver eneste natt.

Er det flere som har barn som ikke sover hele natten? Hvordan løser dere det? Jeg skulle så gjerne sovet i min egen seng, men jeg føler det er den beste løsningen for oss akkurat nå. Vi er jo nødt til å sove alle tre, ihvertfall når vi har barnehage og jobb på dagtid. Hvor skal vi finne energien og overskuddet til å ta den kampen om natten? Det var lettere når jeg var i permisjon. Da var det jeg som tok kampen, og det var helt i orden ettersom jeg ikke måtte være opplagt og klar for en lang arbeidsdag dagen etter. Nå trenger jeg noen timer på øyet for å være opplagt til jobb jeg også! Det gjør saken litt annerledes..

Jeg håper vi får overskudd til å ta opp kampen snart! Jeg vil gjerne sove i egen seng igjen, og lille må lære seg å sove alene igjen. Det er vel bare å brette opp armene og få orden på rutiner igjen, snart..

Håper alle har hatt en fin start på det nye året.

- Kristina


Likes

Comments

Hei.

Nå begynner endelig juleroen å senke seg for min del. Desember har vært preget av mye sykdom, ekstra lange åpningstider på jobb, og liten tid med familien. Jeg prøver å nyte den lille tiden jeg har med gutta mine og da hoper husarbeid opp. I dag har vi endelig fått opp juletre og tidligere i uken fikk jeg vasket og pyntet til jul.

Jeg synes det er veldig koselig med tradisjoner, og vi ønsker at Theon skal ta del i de alle. Derfor har vi i dag pyntet tre sammen med Theon. Han synes det er veldig gøy å rive kulene ned fra treet, men var ikke så gøy å henge de opp. Jeg synes det er viktig at Theon skal få lov å leke med noe av julepynten så ikke alt er "nei, nei", derfor har jeg satt noe av julepynten i hans høyde. Ofte så er det ikke så spennende når han får lov å leke med det.

Uansett vi har nå fått pynet ferdig juletre, så får vi bar se hvor mange kuler som henger igjen når julaften kommer.

Jeg er ferdig med alle julegavene, julekort er sendt og jeg kan bare konsentrere meg om jobben og familiekos den siste uken før jul.


Håper dere har en fin førjulstid tid, uten alt for mye stress og mas.

- Kristina

Likes

Comments

Hei.

For en tid tilbake skrev jeg et innlegg der jeg viste frem den nye frisyren min, les innlegget HER, og fortalte om den flinke og snille frisøren min, Irlin. Jeg har vært så heldig å få teste ut noen hårprodukter fra Paul Mitchell. Disse har jeg har nå prøvd ut en god stund og jeg er så fornøyd!

Håret mitt har vært gjennom mye de siste årene og jeg har ikke alltid vært like flink til å ta vare på det. Da jeg var hjemme i permisjon gikk jeg med det i en dott stort sett hele tiden, og det ble mer og mer ødelagt. Når permisjonen var over og jeg skulle ut i jobb måtte noe gjøres, og jeg var veldig glad for at Irlin i salongen Fru Berntsen hadde tid til å hjelpe meg samme dag som jeg ringte. Jeg leverte Theon i barnehagen og på vei tilbake bestilte jeg time. Jeg hadde ikke tid til å vaske eller gre håret ettersom jeg dro rett til salongen. Når jeg kom hadde jeg håret i den berømte dotten, og vi lo godt når jeg tok ut hårstrikken, for håret mitt flyttet ikke på seg. Det var fortsatt en dott, selv uten strikk. Da kan du selv tenke deg hvor slitt og ødelagt håret mitt var. Jeg klippet meg en del, fikk en ny farge, og følte meg så fresh og fin etterpå.

Jeg ble etter dette mye flinkere til å passe på håret mitt, og har fått hjelp til å finne noen produkter som passer mitt hår perfekt!

Jeg bruker en shampoo fra Paul Mitchell som heter super skinny. Denne shampooen pleier, mykgjør og roer ned mitt brusete hår.

Etter shampooen bruker jeg super skinny daily treatment. Dette er en condition som også pleier, roer ned og mykgjør brusete hår. Håret mitt blir silkemyk med en gang jeg har hatt dette i håret. Tidligere har jeg ikke kunnet gre håret mitt når det har vært fuktig, men nå kan jeg gre med en gang jeg er ferdig i dusjen og det er ikke noe flokete. Jeg har også merket at jeg mister mye mindre hår enn hva jeg gjorde tidligere.

Jeg bruker også en proteinspray i håret etter dusj. Super Strong Liquid Treatment er en leave-in spray som gjenoppliver svekket eller kjemisk behandlet hår. Den inneholder marine ekstrakter og proteiner som forfrisker alle hårstråene. Resultatet blir et sterkt og glansfullt hår.

Helt til slutt har jeg i super Skinny Relaxing Balm. Denne inneholder pleiende ingredienser som hvete og vegetabilske proteiner som trenger dypt inn i håret. Den tilfører fuktighet og gjør at håret forblir deilig mykt. Den beskytter også mot solens skadelige stråler og varmebehandling, så den er et must på solfylte dager. Den roer ned brusete hår og gir veldig fin glans. Den er i tillegg varmebeskyttende, så her har du alt i ett.

En av egenskapene som disse produktene har er at de reduserer tørketiden på håret, genialt for de med litt lengre hår. Mitt hår rekker alltid å tørke ganske mye før jeg rekker å finne frem føneren, så jeg sparer mye tid på tørking av håret nå.

Dette er blitt min hverdags luksus. Deilig med silkemykt og velpleid hår hver dag, og jeg sliter ikke lengre med flokete hår. Har du mulighet vil jeg virkelig anbefale deg å ta turen innom Fru Berntsen neste gang du skal ordne på håret!

-Kristina

//sponset innlegg 

Likes

Comments

Nouw Magazine