Header

Hei!

I natt har Theon sovet sin første natt i "stor-gutt-seng"! Han er så heldig å ha en oldefar som er flink til å snekre, så han har laget en seng til han. Den er ikke helt ferdig ennå, men vi har allerede tatt den i bruk! Usikker på om det var mammaen eller lillegutt som ikke klarte å vente....

En av grunnene til at vi allerede har tatt i bruk den store sengen er fordi jeg er nødt til å sove store deler av natten på hans rom. Før har jeg hatt en madrass på rommet hans, men jeg synes det var veldig tungvint og ikke minst kjedelig for Theon at det lå en stor madrass og tok opp mye plass på hans rom. Nå er det plass til både meg og Theon i sengen, og vi sover begge mye bedre da.

Første natten gikk så som så, han sovnet fint klokken 19.00, og sov til klokken 03.15. Da våknet han skikkelig, og sovnet ikke før 05.30 i dag tidlig! Veldig kjedelig at vi da måtte opp en time senere, men sånn er nå hverdagen innimellom..

Håper han har hatt en fin dag i barnehagen selv med lite søvn. De har nemlig hatt barnefest i dag, og alle på avdelingen skulle kle seg ut som troll. I barnehagen har de laget kostymer selv og jeg er veldig spent på hvordan han ser ut. Jeg synes det er en fin ordning at de lager kostymene selv, da slipper man å bruke mange penger på et kostyme, noe det ikke er sikkert at alle har mulighet til. Nå gleder jeg meg til å hente hjem trollet mitt!

Håper alle har hatt en fin start på uken!

- Kristina


Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - klikk her!

Likes

Comments

//sponset//

Hei.

Vi har en stund slitet litt med at Theon ikke vil sove i sin seng, men må sovne sammen med meg på madrass. Så nå prøver vi oss på en ny taktikk og jeg har fjernet den ene kanten på sprinkelsengen. Han har nå sovnet tre kvelder i sin egen seng, jeg har sittet i sengen sammen med han og det virker som han synes det er greit. Han har ikke villet vært i sengen sin på mange uker og bare stått å grått når vi har lagt han i den. Han prøver selvfølgelig å gå ut av sengen men det har gått fint å stoppe han.

Når han våkner på natten sitter han i sengen sin og når jeg kommer inn legger han seg ned å sovner i sin seng! Han våkner riktignok ganske fort og vil legge seg hos meg, og da lar jeg han gjøre det. Vi prøver å venne han av med mye på en gang og jeg ønsker ikke ta alt nå, det viktigste er at han sovner i sin seng, og at han klarer å sovne der også på natten. Vi får heller prøve å få han til å sove hele natten i sin seng når han er blitt vandt til alt det nye.

Theon har også vært så heldig å fått litt nyheter fra Vinter and Bloom, den nye serien heter forrest friends og har søte motiv med dyr. Theon har fort fått seg ny faviritt pute og skal bare sove på den nye puta si.

Jeg synes det ble så fint når vi fikk mange produkter fra samme serie, da ble det mer gjennomført. Oppbevaringsboksene er også fra Vinter and Bloom og har samme mønster som de andre produktene.

Denne sprinkelsengoppbevaringen er så kjekk, vi har vannflaske og bøkene vi leser for Theon oppi der. Når Theon våkner og vil ha vann vet vi alltid hvor vi finner det og han finner den til og med selv også. Den festes lett på sprinkelsengens kant med borrelåser.

Jeg blir bare mer og mer glad i rommet til Theon og det er morsomt å se hvor mye han selv har glede av det. Han synes det var veldig morsomt å kunne gå opp i sengen sin selv og han legger seg ofte der bare for å kose. Dette var også litt det jeg håpet skulle skje for jeg følte sengen var blitt et sted der han ikke ville og begynte å gråte bare vi sa han skulle legge seg. Jeg håper at denne sove trenden snart gir seg og at han snart skal sovne som normalt igjen.

Alle produktene fra Vinter and Bloom sin serie Forrest friend kan kjøpes på Lekmer.no

Når begynte deres barn å sove i "stor" seng?

- Kristina

Likes

Comments

Hei.

I helgen fikk jeg tatt litt bilder av Theon, jeg elsker bildene vi tar ute på vinteren. Vi hadde en lignende shoot i fjor, og det er morsomt å se hvor mye han vokser. Det var ikke så lett å ta bilder for alt annet var så spennende og det var jo ikke noe gøy å sitte i ro å bli tatt bilder av, men jeg fikk noen fine.

Her en noen av bildene vi tok:

Theon var litt mindre i fjor når vi tok bilder, det var litt lettere å ta bilder også.

- Kristina

Likes

Comments

Hei.

I dag har det vært en fantastisk vinterdag og vi har kost oss masse ute. Theon har fått seg nytt akebrett og synes det er veldig gøy å bli trekt rundt.


I ettermiddag skal vi kose oss med fastelavnboller og ha en skikkelig kosesøndag.

- Kristina

Likes

Comments

Hei.

For en fantastisk uke! Jeg har ikke følt meg så bra og glad på lenge! Jeg har i lengere tid følt at jeg har mistet mange av mine tidligere interesser, sånn som bloggen for eksempel. Jeg følte litt at jeg mistet meg selv, hvis det går an? Jeg bare var tilstede, gjorde de tingene jeg måtte gjøre. Alt som måtte gjøres på jobben, for familien og for alle andre, og glemte helt meg selv. Jeg sluttet rett og slett å gjøre ting for meg selv. Hvor er det blitt av den personen jeg var tidligere? Det startet vel når jeg fikk Theon, da prioriterte jeg han fremfor alt, og jeg har nok blitt sittende litt i det sporet ennå, jeg kommer ikke ut av det og jeg klarer ikke prioritere meg selv. Og så er det jo så klart et tidsproblem inn i bildet her. HVOR BLIR DET AV TIDEN!? Dagene bare går, og det finnes ikke tid til hobbyer, tid til meg selv, tid til å gjøre ting som gjør meg glad.

Når Theon har lagt seg og har sovnet, så er jeg så sliten at etter en time (hvis jeg får det) på sofaen må jeg bare hoppe i seng. Da sovner jeg rundt 22-23 og står opp igjen i 05 - 06 tiden, klar for en ny dag med det samme om igjen. Jeg mangler motivasjon. Livslyst!

Jeg ser så mange flotte mammaer som har tid til så mye. Jeg forstår virkelig ikke hvordan de finner tid eller overskudd. Til og med de som har både to og tre barn ser så opplagte og fine ut til enhver tid! Jeg har virkelig lyst til å gjøre noe for meg selv, men jeg gjør det aldri. Jeg kan ikke huske sist jeg gjorde noe spontant, eller noe som jeg hadde lyst til, bare jeg. Jeg besøker aldri venner eller finner på ting i hverdagen som ikke er det vanlige.

Jeg føler meg til tider ensom, selv om jeg har masse familie rundt meg og som vi er mye med, er ikke det nok. Jeg er ikke flink til å ta kontakt med andre og jeg føler det er så mye styr. Hvis vi først ber noen til oss så er det så mye greier! Dette er kanskje noe jeg bare føler, men jeg må alltid lage mat, eller vi må ha planlagt spillkveld, vi burde vaske og rydde, og sist men ikke minst må det passe for de vi ber og oss samtidig! Bare det er jo et evig puslespill. Før kunne vi ha venner over uten at det måtte være noe "attåt" hvis du skjønner hva jeg mener? En kaffe er jo ikke lenger bare en kaffe! Man skal jo helst ha noe ved siden av, og gjerne noe hjemmebakt. Om ikke en middag! Jeg føler at dersom man ber noen på mat skal det gjerne være noe ekstra godt, gjerne laget fra bunnen av, og gjerne litt penene! Dette er noen forestillinger som jeg selv har laget, det vet jeg. Men derfor synes jeg det blir et ork å be noen på besøk, selv om jeg innerst inne vet at ingen forventer det, og jeg forventer det aldri når jeg blir bedt til noen. Men det gjør i alle fall at jeg sjeldent ber noen hjem spontant!

Over til min fantastiske uke! Jeg har fått tid til så mye av det jeg bare har drømt om tidligere. Jeg har fått tid til å ta sol to ganger! Sist jeg tok sol er vel 2 år siden, og kroppen min var så blek nå at den skrek etter litt farge og D-vitamin! Jeg har også vært hos min flinke frisør Irlin, på Fru Berntsen. Det er så hyggelig, og det gir meg så mye ny energi! Det er så deilig å bare kunne sitte i den stolen, uten å tenke på noen ting, og bare nyte tiden jeg har til meg selv. Jeg vet at resultatet blir bra og er alltid så fornøyd når jeg går derfra. Jeg synes det er viktig å få noen timer som er bare for meg, selv om jeg ikke er så flink til å få det til. Når jeg ser hvor mye energi og glede det gir meg tror jeg nok det er viktig både for Theon og kjæresten at jeg bruker litt tid på meg selv. Happy wife, happy life, er det ikke det de sier?

I tillegg til både sol og frisørtime, fikk jeg også tid til en kort lunch med noen venner denne uken! Det er nesten synd at jeg fikk tid til alle disse tingene på samme uke, og at det ikke ble litt mer spredt, men denne uken kan jeg virkelig leve lenge på!

Har dere gjort noe hyggelig denne uken?

- Kristina

Likes

Comments

Hei

I går startet dagen med at vi forsov oss, det er det verste jeg vet og jeg hater å stresse om morgenen. Jeg rakk å smøre nister, kle på meg, fikse meg, kle på Theon, levere Theon i barnehagen og jeg rakk bussen som gikk en time etter at vi våknet. Det hadde jeg aldri trodd jeg skulle klare når jeg våknet å så hva klokka var.

Heldigvis ble dagen bedre når jeg kom på jobb og jeg hadde til og med tid til å ta litt etterlengtet sol etter jobb før jeg hentet Theon i barnehagen! Det er luksus i hverdagen!

Dagen ble ennå bedre når pappaen i huset droppet trening og gjorde kveldsstellet og la Theon. Jeg har vært så sliten og lei i det siste, Theon har ikke villet sove på kveldene og jeg har gått direkte fra hans rom og rett i min seng. Pappaen klarte jo selvfølgelig å legge han på under en time i går! Hvorfor er det sånn at alt er vanskeligere for oss mammaer?

I helgen var vi i et bryllup og presten der sa så mye bra! Det er ikke så ofte jeg klarer å følge med på alt som blir sagt i kirken, men presten var så flink og han sa så mye fint, som jeg kjente meg igjen i. F.eks. så forklarte han hva å elske var;

Å elske er å ta oppvaken
Å elske er å lage middag
Å elske er å sette på klesvask
Å elske er å brette klær
Å elske er å vaske bilen
Å elske er å levere barn i barnehagen
Å elske er å støvsuge
Å elske er å vaske badet

Alt vi gjør for hverandre i hverdagen viser at vi elsker hverandre, jeg synes det var så godt sagt. Det er ikke de blomstene eller gavene man får på morsdag/farsdag som viser at man elsker hverandre, men det som blir gjort hver dag! Og i går følte jeg meg elsket når pappaen helt uventet la Theon.

Det er disse små tingene i hverdagen som får et forhold til å vare.

Hva gjør dere for deres kjære for å vise at dere elsker dem?

- Kristina


Likes

Comments

Hei.

Denne uke har gått så fort, jeg har bare vært på jobb 3 dager da jeg har vært noen dager hjemme med Theon. Han er fortsatt ikke i form og har vært hjemme fra barnehagen i 2 uker. Godt vi er to som kan dele litt på sykedager og at vi har besteforeldre som stiller opp.

Stakkars lille har hatt halsbetennelse, ikke så rart han ikke har villet sove så mye de siste ukene da. Og jeg føler meg som verdens verste mamma som ventet over en uke før jeg gikk til legen. Vi var hos legen i starten av uken og da fikk han medisin. Han ble bedre men matlysten har ikke helt kommet tilbake, og han har fortsatt litt feber om kvelden, derfor har vi holdt han hjemme fra barnehagen. Vi satser på at han blir bra i løpet av helgen og at han kan gå i barnehagen på mandag.

I helgen får vi besøk av søsteren min og det er alltid like koselig. Det er så kjedelig at hun ikke bor her i byen, men da koser vi oss ekstra når hun kommer på besøk.

Har dere noen planer for helgen?

- Kristina

GOD HELG

Likes

Comments

Hei.

Denne helgen var over før jeg i det hele tatt rakk å nyte at det var helg. Kveldene har gått til legging av Theon, og når han endelig har sovnet har jeg gått direkte å lagt meg selv. Jeg blir veldig sliten når jeg bruker så lang tid og mye energi på å få han til å sove. Lørdagen var jeg alene hjemme med Theon og jeg brukte da hele kvelden i seng med han og sovnet ganske likt med han. Jeg har forstått at hvis vi skal ha en hyggelig dag er jeg nødt til å legge meg tidlig så jeg er uthvilt til dagen etter.

Det er planleggingsdag i barnehagen til Theon i dag og derfor har han sovet hos farmoren og farfaren sin i natt. Jeg har faktisk sovet 9 timer i natt! Kanskje derfor jeg synes denne mandagen har vært så bra? Jeg kunne stå opp å kose meg med kaffe og God Morgen Norge før jobb i dag.

Nå gleder jeg meg masse til å se lille klumpen min, det er rart hvor fort man begynner å savne de små.

Theon er ikke helt i form om dagen, så jeg er spent på hvordan natten blir og om han er frisk nok til å gå i barnehagen i morgen.- Kristina

Likes

Comments

Hei.

I natt har Theon vært et mareritt! Han har vært våken mesteparten av natten og bare vært grinete. Jeg var så trøtt og frustrert når han våknet kl 06 og nektet å ligge mer i senga at jeg lot han stå ved døra å vente ihvertfall 15 minutter før jeg orket å stå opp. Jeg følte hele dagen min kom til å bli helt forferdelig, og når jeg fikk kledd på meg litt klær og gikk for å sette meg i sofaen kom lille søtnosen for å kose. Det er da man kjenner hvor mye en dose kos er verdt. Det reddet dagen min og vi ble "venner" igjen. Hans måte å si beklager på! Vi satt lenge og bare koste og jeg kjente hvordan kroppen ble fylt med energi og glede. Han er virkelig min lille gledesspreder og store kjærlighet.


- Kristina

Likes

Comments

Hei.

Jeg har skrevet om søvnen til Theon tidligere, og det at vi har slitt endel med dette. Innlegget kan du lese her.

Noe er det samme som før og noe har endret seg. Det har vært et par netter etter jul som Theon har sovet til klokken 06.00 i sin egen seg! Som regel har han våknet med feber disse dagene da, men ikke alltid. Så det er jo en forbedring! De fleste netter våkner han 01.00, og jeg må legge meg inn til han. Jeg er blitt så vandt til det at jeg tenker ikke så mye over det lengre. Den største endringen som har skjedd er at han nå ikke vil legge seg på kvelden!
Theon har vært kjempeflink til å finne roen selv på kvelden tidligere. Vi legger han 19.00, leser og synger litt, og går ut. Da har han tidligere klart å finne roen selv og sovnet etter kort tid. Nå nekter han og sove, og han kan holde på i timesvis! Han er så trøtt at han ikke klarer å stå på beina en gang, og sitter i sengen og gråter. Ingenting hjelper, og vi har prøvd det meste. Etter et par timer sovner han som regel til slutt, og da er han helt utslitt, stakkars. Det er jo noe som er galt, men vi klarer ikke forstå hva han vil, og han klarer jo ikke uttrykke seg helt selv. Dette resulterer i at han sover lenge på morgenen. Jeg må fortsatt sove med han på natten hvis han våkner, men jeg må også vekke han når vi skal i barnehagen! Dette er helt nytt for oss, og jeg synes jo det er deilig å kunne stå opp og ordne meg, lage matpakker og ta en kaffe før han våkner, men det må jo bety at han er trøtt og sliten. Helsesøster anbefalte at vi kuttet litt på søvnen på dagen for å se om det hjalp, så dette prøver vi ut nå.

Jeg misunner virkelig dere som har barn som sover godt hele natten og som i tillegg sover om morgenen!
Nå håper jeg tipset fra helsesøster hjelper, både for vår del og Theon sin del!

Håper dere får en fin dag, jeg skal straks på jobb og Theon skal til farmoren sin. Han har feber igjen og da er det godt å kunne dra til farmor, så slipper jeg å være så mye hjemme fra jobb også.

-Kristina

Likes

Comments

Nouw Magazine