Header
View tracker

Hei, og godt nytt år!

Jeg må innrømme at jeg har vært ekstremt dårlig til å blogg den siste delen av 2016. Dette er rett og slett fordi jeg ikke har hatt lyst, overskudd eller tid til det. Jeg blogger fordi jeg synes det er gøy, så når jeg ikke har glede av å skrive innlegg, skriver jeg dem heller ikke. Jeg håper at skrivelysten skal komme tilbake og at jeg skal ha mer overskudd i 2017!

Vi har de siste månedene slitt med at Theon våkner på natten og ikke vil sove hvis ikke han ligger sammen med meg. Vi forsøkte i lang tid å legge han ned i sin egen seng for å få han til å sove, men det ville han ikke. Etter mange netter uten så mye søvn ga jeg til slutt etter, og fant frem en madrass som jeg la på rommet hans, der sovner vi godt begge to. Jeg tenkte at dette bare var en periode, og at han etterhvert ville sove natten igjennom i sin egen seng, og helt alene igjen. Der tok jeg feil! Det eskalerer bare mer og mer og han våkner tidligere og tidligere for hver natt som går. Hjelp..! Det startet med at han våknet i 05.00-tiden, men nå våkner han rundt 23.00! Det betyr at jeg må inn å legge meg sammen med han nesten før jeg har rukket å sovne selv, hver eneste natt.

Er det flere som har barn som ikke sover hele natten? Hvordan løser dere det? Jeg skulle så gjerne sovet i min egen seng, men jeg føler det er den beste løsningen for oss akkurat nå. Vi er jo nødt til å sove alle tre, ihvertfall når vi har barnehage og jobb på dagtid. Hvor skal vi finne energien og overskuddet til å ta den kampen om natten? Det var lettere når jeg var i permisjon. Da var det jeg som tok kampen, og det var helt i orden ettersom jeg ikke måtte være opplagt og klar for en lang arbeidsdag dagen etter. Nå trenger jeg noen timer på øyet for å være opplagt til jobb jeg også! Det gjør saken litt annerledes..

Jeg håper vi får overskudd til å ta opp kampen snart! Jeg vil gjerne sove i egen seng igjen, og lille må lære seg å sove alene igjen. Det er vel bare å brette opp armene og få orden på rutiner igjen, snart..

Håper alle har hatt en fin start på det nye året.

- Kristina


Likes

Comments

Hei.

Nå begynner endelig juleroen å senke seg for min del. Desember har vært preget av mye sykdom, ekstra lange åpningstider på jobb, og liten tid med familien. Jeg prøver å nyte den lille tiden jeg har med gutta mine og da hoper husarbeid opp. I dag har vi endelig fått opp juletre og tidligere i uken fikk jeg vasket og pyntet til jul.

Jeg synes det er veldig koselig med tradisjoner, og vi ønsker at Theon skal ta del i de alle. Derfor har vi i dag pyntet tre sammen med Theon. Han synes det er veldig gøy å rive kulene ned fra treet, men var ikke så gøy å henge de opp. Jeg synes det er viktig at Theon skal få lov å leke med noe av julepynten så ikke alt er "nei, nei", derfor har jeg satt noe av julepynten i hans høyde. Ofte så er det ikke så spennende når han får lov å leke med det.

Uansett vi har nå fått pynet ferdig juletre, så får vi bar se hvor mange kuler som henger igjen når julaften kommer.

Jeg er ferdig med alle julegavene, julekort er sendt og jeg kan bare konsentrere meg om jobben og familiekos den siste uken før jul.


Håper dere har en fin førjulstid tid, uten alt for mye stress og mas.

- Kristina

Likes

Comments

Hei.

For en tid tilbake skrev jeg et innlegg der jeg viste frem den nye frisyren min, les innlegget HER, og fortalte om den flinke og snille frisøren min, Irlin. Jeg har vært så heldig å få teste ut noen hårprodukter fra Paul Mitchell. Disse har jeg har nå prøvd ut en god stund og jeg er så fornøyd!

Håret mitt har vært gjennom mye de siste årene og jeg har ikke alltid vært like flink til å ta vare på det. Da jeg var hjemme i permisjon gikk jeg med det i en dott stort sett hele tiden, og det ble mer og mer ødelagt. Når permisjonen var over og jeg skulle ut i jobb måtte noe gjøres, og jeg var veldig glad for at Irlin i salongen Fru Berntsen hadde tid til å hjelpe meg samme dag som jeg ringte. Jeg leverte Theon i barnehagen og på vei tilbake bestilte jeg time. Jeg hadde ikke tid til å vaske eller gre håret ettersom jeg dro rett til salongen. Når jeg kom hadde jeg håret i den berømte dotten, og vi lo godt når jeg tok ut hårstrikken, for håret mitt flyttet ikke på seg. Det var fortsatt en dott, selv uten strikk. Da kan du selv tenke deg hvor slitt og ødelagt håret mitt var. Jeg klippet meg en del, fikk en ny farge, og følte meg så fresh og fin etterpå.

Jeg ble etter dette mye flinkere til å passe på håret mitt, og har fått hjelp til å finne noen produkter som passer mitt hår perfekt!

Jeg bruker en shampoo fra Paul Mitchell som heter super skinny. Denne shampooen pleier, mykgjør og roer ned mitt brusete hår.

Etter shampooen bruker jeg super skinny daily treatment. Dette er en condition som også pleier, roer ned og mykgjør brusete hår. Håret mitt blir silkemyk med en gang jeg har hatt dette i håret. Tidligere har jeg ikke kunnet gre håret mitt når det har vært fuktig, men nå kan jeg gre med en gang jeg er ferdig i dusjen og det er ikke noe flokete. Jeg har også merket at jeg mister mye mindre hår enn hva jeg gjorde tidligere.

Jeg bruker også en proteinspray i håret etter dusj. Super Strong Liquid Treatment er en leave-in spray som gjenoppliver svekket eller kjemisk behandlet hår. Den inneholder marine ekstrakter og proteiner som forfrisker alle hårstråene. Resultatet blir et sterkt og glansfullt hår.

Helt til slutt har jeg i super Skinny Relaxing Balm. Denne inneholder pleiende ingredienser som hvete og vegetabilske proteiner som trenger dypt inn i håret. Den tilfører fuktighet og gjør at håret forblir deilig mykt. Den beskytter også mot solens skadelige stråler og varmebehandling, så den er et must på solfylte dager. Den roer ned brusete hår og gir veldig fin glans. Den er i tillegg varmebeskyttende, så her har du alt i ett.

En av egenskapene som disse produktene har er at de reduserer tørketiden på håret, genialt for de med litt lengre hår. Mitt hår rekker alltid å tørke ganske mye før jeg rekker å finne frem føneren, så jeg sparer mye tid på tørking av håret nå.

Dette er blitt min hverdags luksus. Deilig med silkemykt og velpleid hår hver dag, og jeg sliter ikke lengre med flokete hår. Har du mulighet vil jeg virkelig anbefale deg å ta turen innom Fru Berntsen neste gang du skal ordne på håret!

-Kristina

//sponset innlegg 

Likes

Comments

Hei.

Når jeg først hadde funnet frem strikkepinnene og synes det var gøy å strikke igjen, kan jeg jo ikke gi meg med bare en genser. Jeg har nå strikket en duskelue til Theon, denne er ekstremt enkel og jeg har brukt to dager på å strikke den.

her er oppskrift:

Garn: 1 nøste merinoull fra Sandnes garn

pinne: 40 cm rundpinne 3,5

Luen: legg opp 80 masker og strikk 3 cm vrangbord, to rette og to vrange, deretter strikker du rett til arbeidet måler ca 17 cm, avhengig av hvor lang du vil den skal være. Fell deretter av, og sy sammen i toppen.

Duskene: Jeg bruker et pompon set som jeg kjøpte på strikkebutikken, men du kan selvsagt lage en selv i papp. Da trenger du to biter papp som du klipper i to like store sirkler og lager ett hull i midten. Surr så garn rund og rundt til pappen er godt sjult, jo mer garn du surrer rundt jo tettere blir dusken. Klipp deretter rundthelt i enden, og ta en tråd i mellom pappskivene og knut godt. Nå kan du ta bort pappen og du har laget deg en dusk. Gjenta dette så du har to dusker og sy de på i hjørnene på luen.

Nå er luen ferdig. Dette er en enkel og fin lue til de minste.

Håper du forsto oppskriften min og bare spør hvis du lurer på noe.

Lykke til!

- Kristina

Likes

Comments

Hei.

Etter inspirasjon fra hbendiksen sitt blogginnlegg, der hun la ut oppskriften på en babyskappel, måtte jeg tørke støv av mine strikkepinner og lage en selv. Jeg har ikke tatt i strikkepinner på 2 år, men jeg forelsket meg helt i miniskappelen, og bestemte meg fort for å lage en selv.

Jeg har en tendens til å bli utålmodig når jeg strikker og synes det tar alt for lang tid. Jeg har tidligere strikket noen gensere til meg selv, og jeg har mange påbegynte prosjekter i strikkekurven. Det jeg synes er fint med denne genseren er at det går veldig fort! Jeg ble ferdig med genseren på to uker, og da hadde jeg ganske liten tid å strikke på, det ble mest på kveldene etter at Theon var lagt og jeg hadde litt tid for meg selv. Det er også en enkel genser å strikke så det er helt overkommelig for de som ikke har strikket så mye. Jeg fant oppskriften HER, men har endret litt for å få den mindre. den er fortsatt litt stor til Theon , men jeg synes det er fint at han har noe å vokse i.

Her kommer oppskriften:

Garn:
Mini alpakka ca 3 nøster, fra Sandnes garn

Suri alpakka ca 3 nøster, fra Sandnes garn

pinne nr 6

Bakstykke: Jeg la opp 48 masker, og strikket 4 cm vrangbord, 2 rette og 2 vrange, deretter frem og tilbake (rillestrikk) til arbeidet var ca 38 cm. Jeg ønsket at den skulle være ganske lang, men du kan selv velge hvor lang du ønsker den. Når du har ønsket lengde feller du av, pass på at det ikke blir for stramt.

Fremstykke: Du strikker fremstykke på samme måte som bakstykket, men når arbeidet måler ca 31 cm feller du av 10 masker på midten. Strikk deretter frem og tilbake på den ene siden mens du feller av 1 maske nær halsen i 4 runder. Strikk deretter til arbeidet måler ca 36 cm( forstykket skal være litt kortere enn bakstykket) deretter feller du av. Gjenta så dette på den andre siden.

Ermer: legg opp 26 masker, strikk vrangbord til arbeidet er ca 3-4 cm. Strikk så frem og tilbake til du kan telle 3 riller, strikk da en maske før du øker med en maske, gjør også dette med nest siste maske på pinnen. du skal altså øke med to masker pr omgang, en i starten og en på slutten. Fortsett å strikk til du kan telle 4 riller og øk så med to masker på samme måte. Gjenta dette til du har totalt 31 riller, da feller du av. Gjenta dette for å strikke arm nr 2.

Montering: Sy skuldrene sammen før du syr ermene på, så syr du sidene, husk nå å la det være en splitt ved vrangborden nederst på genseren. Sy inn eventuelle tråder og vips så er genseren ferdig!


Håper oppskriften var lett å forstå og bare spør hvis du lurer på noe.
Lykke til.

-Kristina

Likes

Comments

Hei.
Det har vært stille fra meg en lang stund nå, men jeg skal prøve å bli flinkere. Jeg synes det er vanskelig å få tid til alt nå som jeg har begynt å jobbe, da er det naturlig nok mindre å skrive om også.

Høsten har vært preget av mye sykdom, ikke så rart nå som Theon har begynt i barnehagen. Det tærer på alles tålmodighet, da det blir minimalt med søvn på oss alle tre.

Vi har hatt litt problemer med at Theon våkner mye på natten. Det virker som det er litt i perioder, og nå er vi inne i en god periode igjen, der vi kun går inn til han en gang i løpet av natten.

Vi har vært på hyttetur i høst, det er så koselig å reise mange på tur sammen, vi koste oss masse ute og vi grillet pølser på bål. Her kommer et lite bildedryss fra hytteturen.

- Kristina

Likes

Comments

Hei, og god søndag.
Endelig begynner roen å senke seg litt i huset, den siste uka har mildt sagt vært grusom. Det hele startet forrige søndag, da begynte Theon å kaste opp! Mitt værste mareritt, stakkars han får jo ikke gitt oss noen forvarsel og han kaster jo bare opp der han er. Første gangen var over hele meg, seg selv og sofaen. Vi fikk dusjet og vasket oss mens pappaen vasket og ryddet opp etter oss i stua. Jeg prøvde så godt jeg kunne å legge ut håndkleder og tisselaken i senga, men selvfølgelig kastet han opp der jeg ikke hadde det, og over dyner og meg, igjen. Til slutt sovnet han av ren utmattelse og sov hele natten igjennom, og jeg tenkte at det kanskje hadde gått fort over, der tok jeg feil. Plutselig satt vi der fulle av oppkast, igjen. Pappaen reiste på jobb og jeg var superglad for at han hadde fått i seg en flaske med melk og vi koste på sofaen, men så kom melka opp igjen. Selvfølgelig over seg selv, meg og sofaen, som nå var dekket av tepper fordi trekkene var på vask. Da satt jeg der, full av oppkast og med en litt redd og fortvilet liten gutt i fanget som var like full av oppkast som meg. Hva gjør jeg nå tenkte jeg, Theon hadde nå også fått feber så han var ganske slapp og ville bare ligge på fanget mitt å sove. Så da måtte jeg bare få av oss de våte klærne å legge oss under dyna på sofaen. Heldigvis fikk jeg hjelp av søsteren min som kom på besøk, så da fikk jeg vasket litt klær og tatt en etterlengtet dusj.

Theon hadde feber tirsdag, onsdag og torsdag, han spiste lite og var veldig grinete. Spesielt på natten, han nektet å legge seg og bare skrek i flere timer. Vi forstod ikke hva som var galt og vi lå sammen med han helt til han i elleve tiden sovnet. Sånn var han i mange netter, og på fredag kastet han opp på nytt! Da bestemte vi oss for å reise en tur til legen.

Jeg synes ofte det er vanskelig å formiddle til legene hvordan det er egentlig er men jeg fikk heldigvis forklart at han skrek og skrek i timesvis på natten. Hun sjekket tilslutt ørene hans og oppdaget da en kraftig ørebetennelse. Vi fikk da medisiner og vi kunne gi Paracet for å døyve smertene på natten. Etter dette sov Theon store deler av natten, og både mamma og pappa fikk godt med søvn igjen.

Det var heller ikke bare Theon som var syk, jeg og pappaen ble i dårlig form vi også, med feber og kraftig hodepine.

Det er ikke til å stikke under en stol at slitene foreldre er ikke så gode foreldre og det er vel litt sånn vi har følt denne uken. Det er ikke spesielt morsomt når alle tre er nede for telling og man må anstrenge seg alt man kan for å klare å ta vare på den lille syke gutten.


Nå håper vi på at medisinene begynner å virke og at vi holder oss friske en stund fremover! Håper dere har hatt en bedre uke enn oss..

- Kristina

Likes

Comments

Hei.

Det er så rart hvordan hver dag blir så lik når man går hjemme med barn. Når jeg har gått hjemme med Theon har jeg ikke hatt noen følelse av hva som er helg, og alle dager har på en måte vært like. Selvfølgelig var det jo ekstra hyggelig i helgene når pappaen var hjemme, men mine dager føltes like. Nå som jeg har begynt å jobbe igjen har jeg plutselig veldig helgefølelse, og gleder meg til helg nesten før mandagen er over.

Det er ekstremt deilig å jobbe og komme seg litt ut å møte mennesker igjen, og ikke minst ha vanlige samtaler med andre. Det er superkoselig å prate om barn, men noen ganger synes jeg det er deilig å bare være meg, og ikke bare mamma.


Jeg har plutselig sett betydningen av helg på en annen måte, det er de dagene i uken hvor jeg bare kan tenke på Theon og familien og gjøre det vi ønsker å gjøre uten at det blir stress og mas i en travel hverdag. Jeg gleder meg til å kunne nyte fridager litt mer enn hva jeg gjorde når alle dager var en "fridag".

Denne helgen har vi kost oss veldig. Vi var på middag hos Theons farmor og farfar, på lørdag, og skogstur og leking ute på søndag. Det var veldig hyggelig å gå en lang tur bare oss tre og virkelig nyte det fine høstværet og fri. Theon elsker å gå på tur og koser seg veldig i bæremeisen. Etter turen dro vi en tur i barnehagen til Theon for å leke litt. Han koste seg veldig og det gjorde mamma og pappa også.

​Håper dere har hatt en flott helg. 

-Kristina

Likes

Comments

Hei.
De siste ukene har bare forsvunnet for meg! Jeg forstår ikke hvor tiden er blitt av. Det å være en arbeidende mamma tar tid. Jeg har riktignok jobbet litt ekstra nå i starten for å komme godt i gang, og det er klart det tar på for en som har hatt en ekstra lang sommerferie med bare Theon-kos.

Min typiske hverdag starter med stress for å prøve å gjøre meg klar før pappaen må reise på jobb litt over klokken 7. Jeg håper på at jeg skal rekke å gjøre meg helt klar før Theon våkner, men sånn vil ikke han som regel ikke ha det. Theon har den siste tiden våknet så tidlig! Han våkner rundt klokken 05.00, og da orker ikke jeg å stå opp, så vi ligger å koser i sengen til klokken er rundt halv 7.

Siden Theon våkner så tidlig er han helt klar for barnehagen så fort vi står opp og han står gjerne ved vognen å sutrer og gråter, og vil opp i vogna så fort vi har stått opp. Jeg prøver å leke litt med han siden vi har alltid god tid, men han vil bare i barnehagen. Mamma er for kjedelig!

Når Theon er levert i barnehagen drar jeg hjem for å rydde litt etter alle forsøkene med lek i stua, frokost og annet rot som dukker opp i løpet av morgentimene, før jeg drar på jobb kl 08.30. Jeg har tre dager i uken som jeg jobber til kl 17.00 og to dager der jeg slutter tidligere. De dagene jeg slutter fem er jeg hjemme rundt halv seks, da spiser vi middag og leker litt før det er kveldsstell og natta for Theon. Jeg synes det er litt trist å se Theon så lite og savner han veldig på dagtid.

Det er en stor overgang å gå fra å være hjemme og til fulltidsjobb, og jeg skulle ønske det var lettere for familier å være mer hjemme. På noen områder tenker jeg det var bedre før da mamma var hjemme med barna, i alle fall et par dager i uka. Jeg trives utrolig godt på jobb, det er absolutt ikke det, og Theon elsker jo å være i barnehagen med de andre barna! Jeg synes bare det er så trist at foreldre ser barna så lite i ukedagene. Det er frokost om morgenen, så henting og middag, en times tid med lek. Så er det natta igjen, før en ny dag hvor barnet tilbringer all tid i barnehagen.. igjen. Det er jo litt trist, men da setter man i alle fall stor pris på de få timene man har sammen. For ikke å snakke om helgene! Jeg har i alle fall startet nedtellingen til lørdag, hvor jeg​ kan tilbringe hele dagen med lillegutt!

​​Er det flere som føler det sånn?

- Kristina

PS: Nederst i hvert innlegg finner du nå en «like»-knapp.

Jeg hadde satt stor pris på om du trykker "like" på de innleggene du liker! Da får jeg en pekepinn på hva slags innlegg dere liker best – og det er til stor hjelp. Tusen takk!

Likes

Comments

Min første arbeidsdag er over, Theon sover søtt og jeg har endelig inntatt sofaen.

Dagen i dag har gått så fort, og jeg har kost meg veldig! Jeg har begynt å jobbe i en Synsam-butikk som er nyåpnet her i byen.
Dette er helt nytt for meg, og jeg har mye jeg skal sette meg inn i og masse å lære. Jeg synes det er veldig spennende og gleder meg som et lite barn til å komme igang skikkelig!

Det å jobbe i Synsam er noe helt annet enn hva jeg er vant til å jobbe med, jeg er jo utdannet barnevernspedagog,. Jeg jobbet på barneskole frem til jeg fikk Theon, men etter at jeg fikk han ønsket jeg å prøve noe helt nytt. Jeg har alltid jobbet med barn og unge, noe jeg elsker, men det er utrolig spennende å få nye utfordringer og lære nye ting, og jeg er veldig fornøyd med jobben jeg har fått. Det er masse som skjer om dagen, og butikken blir så fin! Jeg gleder meg til å dra på jobb igjen i morgen,

Håper dere har en fin kveld.

- Kristina

PS: Nederst i hvert innlegg finner du nå en «like»-knapp.

 Jeg hadde satt stor pris på om du trykker "like" på de innleggene du liker! Da får jeg en pekepinn på hva slags innlegg dere liker best – og det er til stor hjelp. Tusen takk!

Likes

Comments

Nouw Magazine