Instagram:

Vanligt konto (mycket hästar) : @engla123
Hästkonto: (bara hästar) : @englapuma

Snapchat:

@engla123

-E

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Godmorgon!

Nu har mamma precis åkt till Arlanda för att jobba, så jag har hästarna själv fram tills måndag. Idag tänkte jag bara rida igenom Puma på ängen då det inte gick så bra igår. Jag kanske rider på hacket, men vi får se.

Annars är det inget speciellt jag ska göra idag förutom att städa hamsterburen. Det blev ett kort inlägg, men vad gör det?

-E

Likes

Comments

​Hej, idag har jag varit i stallet hela dagen. Jag har storstädat och diskat hinkar och lådor, torkat av alla ytor och krattat bort allt hö som låg och skräpade. 

Mamma började att rida idag, men idag var det en dålig dag. Det är så med Puma. Antingen har hon en bra dag då allt funkar riktigt bra eller en dålig dag då inget funkar. Idag hade hon som sagt en dålig dag. Hon sprang med huvudet rakt upp och ville inte fokusera på ryttaren det minsta. Hon brydde sig knappt om ryttaren på¨ryggen... Aja, hoppas att det går bättre imorgon.

Efter det kom hovslagaren. Vi hade aldrig haft denna hovslagaren förut men mamma visste vem hon var då hon var med när en kompis häst skoddes en gång. Denna hovslagaren var ganska bestämd och hade typ en hel lektion för oss i NH (natural horsemanship). Puma skulle stå helt stilla helt själv. Hon fick inte vara uppbunden så mamma höll bara längst ut på ett långt grimskaft. Hon visade oss hur vi ska lära Puma att gå framåt, rygga, osv på kommando. Det gick helt okej men det finns lite att öva på.

Hovslagaren var här i 2 timmar, då hon pratade och visade så mycket. Men det var bra tycker jag. 

Nu har jag ätit middag och duschat. Dags för fredagsmys!

-E

Likes

Comments

Idag vaknade jag upp till att mamma berättar om terrorattacken i Nice.
Det var en person som hade kört med en stor lastbil på en gata som var avstängd eftersom att alla firade Frankrikes nationaldag där. Lastbilen körde över folk med flit och fortsatte så i 2 km innan han blev skjuten av polisen. 84 människor dog.

Fattar ni vilken knäpp människa som gör något sånt här??! Han måste helt enkelt vara dum i huvudet!!!

Mina tankar går till alla i Nice! #prayfornice

-----------------------------------------------

Godmorgon! Idag så kommer hovslagaren vid 16. Innan det ska vi göra stallet lite extra fint med nytt strö. Vi ska också rida Puma, vädret ser fint ut så det blir väl ett dressyrpass på ängen!

Jag och mamma har ju varit själva i 2 dagar nu, ikväll kommer pappa, Elsa, Fabian och hans kompis hit så det blir kul!

Vi har också köpt ett nytt träns, PS såklart. Men mer om det i ett annat inlägg!

-E

Likes

Comments

Hejsan, idag har det minst sagt varit en regnig dag. Vi fick vänta med att rida ut till ca 14 när vädret klarnade upp. Vi var ute i ca 2 timmar. Mitt i skogen så träffade vi en person på en islandshäst som visade oss en ny runda vid en sjö och över ett berg. Superkul med nya ridvägar!

Jag red på Dolly, barbacka som vanligt. Ni kanske tycker att jag rider barbacka på henne mycket, men hennes rygg är verkligen som gjord för att rida barbacka på. Mamma red Puma och det gick bra förutom lite rodeo i galoppen och sken över en bro...

När vi kom tillbaka efter 2 timmar så fixade vi hästarna och satte på dom deras nytvättade flugtäcken. När vi släppt ut dom i hagen och gett dom hö så började det såklart att spöregna. Skönt att det inte var när vi red ut.

I stallet har vi fönster men pinnar sitter för så att hästarna inte ska kunna nå fönstrerna. I natt hade en av hästarna (troligtvis Puma eftersom att Dolly aldrig skulle kunna sparka så högt) sparkat så att en halv pinne gick av och 1/4 av fönstret hade krossats. Hon har iallafall inga sår eller något efter det så det är tur!

Imorgon så kommer hovslagaren som ska sko och verka Puma. Hoppas att det är finare väder då!

-E

Likes

Comments

Godmorgon!

Kan ju börja med att berätta att igår blev det ändrade planer pga regnet. Vi åkte till Borlänge och åt lunch på ikea, sen gick vi och shoppade lite på kupolen. Jag hittade faktiskt några saker till mig själv. När vi kom hem så fortsatte det att spöregns så vi kunde helt enkelt rida, eller ja vi skulle ju ha kunnat ridit men vi ville inte bli blöta. Hästarna var också genomblöta då dom bara hade flugtäcken i hagen. 

Nu väntar vi på att det ska bli ett uppehåll av regnet så att vi kan sticka ut på en långritt. Tror att jag rider Dolly barbacka så får mamma ta Puma.

Annars är det inget särskilt vi ska göra idag. Vi får se om vi kan vara ute och fixa eller om vi kommer att vara inne hela dagen. Jag ska nog göra en sånär mätsticka så att jag kan se hur högt jag hoppar. Kul att veta även fast det i nuläget inte är så högt.

Hoppas på sol!

-E

Likes

Comments

Fina Puma💖

Vi avslutar med en failbild. Jag var inte beredd på att hon skulle hoppa så stort

Likes

Comments

Hej, just nu är vi påväg till Fagersta. Jag, mamma och Fabian. Fabian ska sova där med några kompisar och åka waleboard i några dagar. Jag följer med eftersom att jag och mamma ska fika på vägen hem.

Idag tänkte vi faktiskt testa att lasta Puma och kanske köra till en ridbana. Förra gången vi lastade gick hon bara rakt in i transporten utan att ens tveka så vi får hålla tummarna på att det går lika bra idag.

Några bilder från hoppningen kommer upp runt 15!

-E

Bild från igår

Likes

Comments

Hej, bilder från hoppningen får ni imorgon istället då min mobil är urladdad och jag skriver från min iPad. Hoppningen idag gick helt okej. Puma var superduktig och hoppade det nya hindret utan att ens tveka. Alla avstånd satt inte helt utan ibland blev det lite kort och ibland ett jättesprång. Men hon skötte sig bra. En gång rev hon då hon inte riktigt hade märkt att jag längde oxern så då blev det några bocksprång efteråt. Nu ska jag sova så godnatt!

-E

Några bilder på våra senaste kattungar då det var det mest roliga jag hade på min iPad! Saknar dom så mycket💗

Bild 1: Meja
Bild 2: Mollie
Bild 3: Milton som brottar ner Mollie
Bild 4: Milton

Likes

Comments

Pappa var så himla snäll och byggde ett hinder till mig, mamma och Puma. Jag kom också på att man kan sänka det och lägga som 2 cavalettibommar om man har på den längsta.

Det är jättebra eftersom att man kan ha hindret på 3 olika längder. Man kan också ha det som ett räcke om man vill!

Det går att höja upp till 120 tror jag!

Tack pappa!💖

Likes

Comments