Idag var en lyckad heel dag i Cambridge. Jag vaknade jätte tidigt som vanligt. Haha så irriterande för när jag väl kan sova så kan jag inte. Aja, det var tur för då hann vi gå runt i Cambridge och se allt. Det var verkligen så fint där nu när det är höst och allt. Vi kom hem med en hel del shoppningpåsar och lite materiell lycka. Det är ju ingen nyhet att shoppingen är bra här. Nu har iallafall första veckan gått, och det känns ändå som det har gått snabbt men ändå långsamt.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hej igen! Dagarna för mig på katt är ungefär samma varje dag. Städa boxarna och sen socialisera. Det har kommit in ännu flera katter på hemmen så det är alltid roligt att lära känna de nya. Nu tar vi dock våran helg och vi är lediga söndag och måndag. Vi jobbar alltså lördagar också, men sista veckan slutar vi på fredagen.

Igår åkte Saga och jag in till St. ives efter arbetet och gick runt lite där. Älskar verkligen hur alla är så himla snälla här! 

Likes

Comments

väldigt lång dag idag om jag får säga de själv!.

började med att städa ur och flytta nästan alla marsvin som fanns på avdelningen och desinficera alla grejer dem hade haft, vidare till full rengöring hos ett par degus som skulle byta burar, sedan inreda och utfodra. städa i ordning på gnagar avdelningen och sen diska och desinficera leksaker och inredning. sedan lite små plock och ge marsvin och kanin sina kvälls grönsaker. over all en kul dag, mycket hantering av djur in slängt i mellan allt jobb och alla i personalen är så trevliga.

men i alla fall till när vi slutat blev vi upphämtade av pappan i familjen och på vägen hem blev de KFC. helt sjukt va det känns som vi har varit här länge och ändå är det bara 5 dagar nu, men både jag och Sandra trivs jätte bra så ser fram i mot dem kommande veckorna.

  /Saga

Likes

Comments

Ännu en dag har gått här i England. Det känns som vi har varit här mycket längre än vad vi egentligen har varit, det har nog att göra med att vi har hunnit gjort så mycket redan. Jag började dagen med att städa kattavdelningarna efter natten och sen soppa och göra rent runt om. Sen så var faktiskt resten av dagen väldigt lugn. Jag fick spendera tid med kattungarna och lära känna alla andra katterna. Det är så svårt att tänka att någon bara har slängt dessa kattungar mitt i ingenstans. Måste även säga att katterna har det riktigt bra här på hemmet och det finns alltid någon personal som ger dem uppmärksamhet och lekar med dem. Så det är riktigt positivt att de tar hand om katterna så bra.

Men iallafall, när jobbdagen var klar så kom vi hem till familjen och åt middag, och idag blev det omelett. Maten här är ganska annorlunda från i Sverige, t.e.x. korvarna de äter är mycket mer köttiga och de är väldigt mycket flingor och mjölk haha.

/ Sandra

Likes

Comments

Nu är första dagen gjord på Woodgreen och jag har varit på kattavdelningen hela dagen. Jag ska vara där till den 28:de nu. Jag älskade verkligen att vara på den avdelningen, då morgonen spenderades med att kela och socialisera med katterna, så att de skulle vara lätta att hantera. Förmiddagen var alltså ganska lugn, men på eftermiddagen började jag att städa boxarna och även renovera nya. Tyckte allting gick bra. Det svåraste är engelskan tycker jag, dialekten är ganska bred så man förstår inte allting ibland. Men jag tror jag kommer in i det snart och tycker redan att det blir naturligare att prata.

Hörs i morgon! / Sandra

Likes

Comments

Idag har vi varit i Petersburg och upptäckt staden lite. Tanken var att vi skulle till Cambridge men det passade inte så bra med skjuts och sånt eftersom Katja jobbade idag. Så vi tog bussen till Petersburg i stället och det gick bra det med för det var mycket större än vi trodde. Vi shoppade nästan hela dagen haha och hittade väldigt mycket vi behövde. Sortimenten och affärerna här är så annorlunda än i Sverige. Vi har haft väldigt tur med vädret också, för än så länge har det inte regnat någonting när vi har varit här. Idag är det även enklare med engelskan, det kommer naturligare nu eftersom alla pratar de. 

Så less för av någon anledning så försvann de flesta bilderna jag tog idag på mobilen, men lyckades rädda två.

I morgon är våran första dag på praktiken och båda ser fram emot det. Ska bli kul att få se hur allting fungerar och ser ut. Jag, Sandra, börjar på kattavdelningen och Saga börjar på lantdjur.

Likes

Comments

Bilder från resan. Vi stannade i London och åt en äkta Engelsk brunch.

Nu har Saga och jag landat hos värdfamiljen och allting har gått jätte bra. Vi gick upp klockan kvart i 4 i morse för att hinna med planet och har rest i princip hela dagen. Men vi hann att äta och kolla runt lite i London några timmar innan vi tog tåget till stationen där värdfamiljen skulle hämta upp oss. På självaste tågstationerna yrade vi runt ett tag då vi inte hade något wi-fi och inte visste exakt vart vi skulle. Men det löste sig tillslut när vi hade frågat några stycken om hjälp. Värdfamiljen är jätte trevliga allihop och de har tre hundar här också vilket inte gör det sämre. Känner mig faktiskt redan som hemma. Nu ska vi vila ett tag på rummet för att sedan äta middag här i huset. Vi ser fram emot i morgon!

Likes

Comments

Nu är det snart dags! Packningen är klar och i morgon åker flyget till London halv 7 redan, så det blir en tidig morgon. Känns nästan overkligt att vi åker om bara några timmar. Nyss var det en månad kvar. Men är verkligen jätte taggad och ser fram emot dessa veckor!

Vi hörs igen i morgon. / Sandra 

Likes

Comments