Ledsen att det inte blev ett inlägg de två sista dagarna. Men jag tänker att jag berättar dom nu.

Vi åkte hem på lördagmorgon tidigt med flyg så vi åkte in redan på fredagen till London för slippa så lång resetid på morgonen. Där gick vi runt ytterligare lite till och kollade.

Sista arbetsdagen för mig på field var faktiskt rolig. Jag började med att mocka getstallet och sen gick jag vidare till höns och tupp gården där jag gjorde den dagliga städningen, vilket innehöll mocka, byta vatten och fylla på underlag. Jag tycker inte det är så speciellt svåra uppgifter och eftersom jag har haft häst innan är jag ganska van. Sen tog personalen 20 min rast och fortsatte efteråt. Jag gjorde rent en ny bur till hönsen, skrubbade alla möbler och inredde. Lunchen är 40 min och efter det gjorde vi mat och matade alla djuren. I slutet av dagen sa jag hejdå till alla och alla var väldigt tacksamma över hjälpen vi har gjort dessa 3 veckor. Kommer allt sakna Woodgreen, värdfamiljen och England. Det har varit en sån lärorik och minnesvärd resa. Steve, Katja, Sammy och Saskia har varit så underbara mot oss och det var svårt att säga hejdå till dem när man har bott i deras hus i 3 veckor.

// Sandra

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Nu är min andra dag på Field gjord och Field måste nog vara den roligaste avdelningen. Idag fick vi in en ny häst så det blev mycket gosande och arbetsuppgifter kring den. Så söt verkligen. Dagen började dock med att jag mockade getstallet efter natten, och sen vidare till hönsen där vi gjorde samma sak. På eftermiddagen skar jag grönsaker till kvällen och gav mat till alla. Känner mig hemma på denna avdelning haha.

// Sandra

  • Praktiken
  • 55 Readers

Likes

Comments

Familjens hundar, Peanut och Tyson. Peanut måste vara världens gulligaste hund. Deras tredje hund heter Olive och är också en mops. 

Glad Halloween allihopa. Vi har dock inte firat så mycket här, men vi hängde med på trick or treat med värdfamiljens barn för någon timme sedan. Haha super mysigt.

Igår spenderade vi en heldag i London och gick runt på Oxford Street till kvällen. Vi shoppade inte så jätte mycket faktiskt, utan kollade bara runt i affärerna, men det var rätt okej ändå. London är definitivt ett ställe som jag vill besöka igen! En dag där var verkligen inte tillräckligt. I morgon är det dax för jobb igen. Ser fram emot sista veckan!

// Sandra

  • Praktiken
  • 60 Readers

Likes

Comments

Nu är det helg här för oss. Jag är osäker på om det var sista dagen för mig på "smalls" alltså smådjursavdelningen eller om jag har en dag kvar nästa vecka. Jag kan nämligen inte kolla på schemat fören nästa vecka. Men iallafall, idag började jag med att städa hos kaninerna och ge råttorna mat. Sen spenderades stora delar av dagen till att klippa av grenar och kvistar för att binda ihop dem till en bukett, för att dessa skulle sedan säljas i helgen. Låter kanske tråkigare än vad det var för vi var så många som gjorde det och vi pratade om allt mellan djur och framtidsjobb medan vi jobbade. I slutet på dagen fick jag även hjälpa till att klippa klor på de flesta av kaninerna och göra hälsokontroller.

// Sandra

Likes

Comments

Tiden bara springer iväg här. Nyss var jag på katt men idag var andra dagen på smådjursavdelningen för mig. Måste säga att jag saknar kattavdelningen lite efter att varit över en vecka på den, men det är kul med lite variation. Det är väldigt fullt upp och mycket att göra på smådjursavdelningen och idag har jag sprungit mellan kanin, rått och marsvinsavdelningarna. Men o andra sidan så går dagarna mycket snabbare när man har mycket att göra.

Personalen är väldigt trevliga på både katt och smådjursavdelningen så det känns bra att man får hjälp om man behöver. Dagens arbetsuppgifter var att göra en daglig städning i några av kaninburarna och ge mat och vatten. Sedan gick jag över till råttor och gjorde en storstädning med bakteriedödande medel och ny inredning. Nu när jag tänker efter såhär på vad jag har gjort under dagen så kommer jag knappt ihåg. Man gör så mycket och är så himla trött när man kommer hem haha. Men dagen har bestått mycket av rengöring av burar och jag avslutade dagen med att plocka blad och skära äpplen till kaninerna. 

// Sandra

Likes

Comments

Nu har jag gjort min sista dag på field animal avdelningen, och det är faktiskt lite synd att det va den avdelningen vi fick kortast tid på, med tanken på att det är på den avdelningen jag känner att jag lärt mig mest på.( kanske för jag inte hållit på så mycket med landdjur innan men ändå) Mycket farande hit och dit med tanken på att alla djuren är utspridda över anläggningarna och snacka om att jag har skavsår efter mina stövlar!! men personalen var så himla rolig och inbjudande och såg verkligen till att jag fick vara med och pröva på allt och se allt.

men anyway, som sagt lärorika dagar, fått göra massa saker som klippa klövar på getter, klippa vingar på höns, tvätta och limma ihop sår, och självklart allt lite mer basic som utfodra, städa (DESIFISERA! all himla disfusion överallt asså!)

Fast mycket är också att bara observera dem olika arterna, beteende, hur saker ska och inte ska se ut t.ex. kropps delar, avföring osv.. och även observera hur personalen är runt djuren för att veta hur man på bästa sätt ska bemöta djur i olika situationer.

Men jag är i alla fall väldigt nöjd med min tid på field, skulle gärna stanna ett par dagar till också men men.. Imorgon byter jag till katt och Sandra ska ha sin första dag på smådjur, ska bli skit kul.

/Saga

Likes

Comments

Hej igen! Nu är det tisdag igen vilket betyder ännu en jobbvecka. Men det känns inte jobbigt faktiskt haha, för det är ju ett ganska roligt arbete. I morgon är det sista dagen på kattavdelningen för mig. Det ska bli roligt att få lite variation och få se lite annat resten av tiden, det blir ganska intensivt när man jobbar med samma djur så många timmar per dag. Även fast jag gillar katter och arbetet!

Idag har det varit mer att göra än vanligt vilket jag tycker är skönt för då har man någonting att göra hela tiden. Annars har jag mest socialiserat med djur stora delen av tiden. Jag fick iallafall rengöra två nya "units" som dem kallar det, och även inreda dem. När det var klart fick jag vara med på två veterinär besök. Dem gjorde hälsokontroller och diskuterade vad som kunde vara fel.

Hörs i morgon!
Sandra

  • 90 Readers

Likes

Comments

Idag var en lyckad heel dag i Cambridge. Jag vaknade jätte tidigt som vanligt. Haha så irriterande för när jag väl kan sova så kan jag inte. Aja, det var tur för då hann vi gå runt i Cambridge och se allt. Det var verkligen så fint där nu när det är höst och allt. Vi kom hem med en hel del shoppningpåsar och lite materiell lycka. Det är ju ingen nyhet att shoppingen är bra här. Nu har iallafall första veckan gått, och det känns ändå som det har gått snabbt men ändå långsamt.

Likes

Comments

Hej igen! Dagarna för mig på katt är ungefär samma varje dag. Städa boxarna och sen socialisera. Det har kommit in ännu flera katter på hemmen så det är alltid roligt att lära känna de nya. Nu tar vi dock våran helg och vi är lediga söndag och måndag. Vi jobbar alltså lördagar också, men sista veckan slutar vi på fredagen.

Igår åkte Saga och jag in till St. ives efter arbetet och gick runt lite där. Älskar verkligen hur alla är så himla snälla här! 

Likes

Comments

väldigt lång dag idag om jag får säga de själv!.

började med att städa ur och flytta nästan alla marsvin som fanns på avdelningen och desinficera alla grejer dem hade haft, vidare till full rengöring hos ett par degus som skulle byta burar, sedan inreda och utfodra. städa i ordning på gnagar avdelningen och sen diska och desinficera leksaker och inredning. sedan lite små plock och ge marsvin och kanin sina kvälls grönsaker. over all en kul dag, mycket hantering av djur in slängt i mellan allt jobb och alla i personalen är så trevliga.

men i alla fall till när vi slutat blev vi upphämtade av pappan i familjen och på vägen hem blev de KFC. helt sjukt va det känns som vi har varit här länge och ändå är det bara 5 dagar nu, men både jag och Sandra trivs jätte bra så ser fram i mot dem kommande veckorna.

  /Saga

Likes

Comments