Recept

Kladdkaka må nog vara ett av mitt absoluta favorit bakverk just för att det är så himlans gott, sjukt enkelt och funkar med i princip allt! Så jag tänkte ge er det grundreceptet jag använder mig av när jag bakar kladdkaka! Och sedan kan ni toppa kladdkakan med popcorn, polly, dumle, grädde, bär eller ja det ni är sugna på;)

Ingredienser:
2 ägg
2.5 dl socker
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
100g smör
1 dl vetemjöl
1 nypa salt

Hur du gör:
Börja med att sätta ugnen på 175 grader

Smält sedan smöret i en kastrull

Vispa ihop ägg och socker

Häll i smöret i ägg blandningen

Blanda ihop de torra ingredienserna i en ny skål, sikta sedan ner mjölblandningen i ägg blandningen

Häll ner smeten i en brödad form

Grädda i ca 15min

Och så vips har ni världens godaste och kladdigaste kladdkaka framför er!!!

KRAM

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Halloj på er här är min lilla "guide" över/ dag i Saint-tropez! Vi kom till den fina staden via båt men man kan även ta bilen över. När man kom fram till hamnen var den full av massa gigantiska yachts, där jag försökte spana efter nån kändis men misslyckades...

Ni ser ju bara hur fint det är! Staden är fylld gulliga hus och mysiga gränder! Går man in lite i staden hittar man maaaassor av mysiga "sainttropez butiker" på vägen, som är fyllda av glittriga accessoarer och kläder. Det jag tycker är ganska häftigt med saint-tropez är att de både har väldigt exklusiva och dyra butiker som dior och gucci men också massor av butiker som är fyllda med allt från söta blusar, klänningar, skor, smycken och väskor - allt i färglada färger och jätte bra priser, bla köpte jag off shoulder klänningen jag har på mig förra året jag var här i en sån butik.

​Efter att ha strosat runt i staden gick jag och min syster till diors cafe och tog varsin is latte. Alltsåååå kan vi ta ett moment till deras cafe och resturang, man tåt liksom 

Vi gick sedan vidare ut till en såååån himla fin strand! där satte vi oss och åt lunch, etterätt och badade! Restaurangen hette Les graniers och stranden heter plage des graniers!


Helt enkelt om ni är kring de trakterna är iaf Saint-Tropez ett heeeeett tips! 

KRAM

Likes

Comments

Recept

Tänkte dra en liten tb till ungefär prick ett år sen då jag efter att varit med och spelat Gothia cup fick vara med i SVT och baka en vinner tårta till vinnarna av Gothia cup (på killsidan). Jag bestämde mig för att göra massa bulltårtor och de gjorde succé!

För att göra denna bull bomb behöver du:

30-40 bullar i samma stl ( är det 2 lag så behövs allt x2)

Kristyr vit, i 2 st spritspåsar. (vatten+florsockeri)

Flaggor i olika färger ( såna där små på tandpetare) det kan vara i olika färger, finns på lagerhouse, panduro, Åhléns

2-3 liter jordgubbar

2st fat samt tårtpapper att lägga på faten.

Tanken är att man bygger en "pyramid" av bullarna spritsar över kristyr och dekorerar med jordgubbar å flaggor. Det är något alla kan göra, baka massa bullar (du kan även köpa färdiga bullar) å göra nåt fint av och så räcker det garanterat till heeeela laget, eller till släkten, eller vänner.

Likes

Comments

Outfit

Jag bara älskar denna outfit, bästa sommar outfiten! Vad är eran bästa sommar outfit??

Topp - H&M, det är faktiskt en bikini överdel men jag tyckte den funkade bra till kjolen som var så hög i midjan!

Kjol - Zara

Solisar - Zara

Likes

Comments

Tips, Vardag

hej hörni!!! Häromdagen åt jag frulle på mitt absoluta favorit frulle/lunch/fika ställe och kände att det måste jag tipsa er om. Jag har tappat räkningen på hur många gånger jag varit där... Pom och Flora heter caféet, ni kanske hört talas om det eller varit där innan. De har iallafall alltid massa godheter att välja emellan, allt från avacado smörgåsar till härliga fruktsallader till goda granolas! Mina två favoriter från menyn är helt klart deras acai+smoothiebowl som är toppad med chiapudding, bananer och rostat havre(tror jag) mums säger jag bara! De rostade croissanterna diggar jag också! Man kan antingen beställa de med ost o skinka eller med banan och Pom och floras hemgjorda nutella! Helt enkelt tipsar verkligen om detta mysiga café, perfekt till frukost dejter med vänner elr familj! Ni hittar stället på bondegatan, Söder och Odengatan, Vasastan!

PoK

Likes

Comments

Tjenixen allihopa och välkomna till min blogg! Här tänkte jag skriva inlägg om allt från recept på mumsiga bakverk, min vardag, mode, tips på mysiga caféer och annat kul! Ni kommer få hänga med i mitt liv helt enkelt:) Så jag hoppas vi ses här på bloggen! Skrolla ner för att hitta några goda recept ifrån Åretssockerbagare! PoK

Likes

Comments

Recept, Åretssockerbagare

hejsan på er!! någon som kommer ihåg bröllopstårtan jag bakade i finalen i Åretssockerbagare? Det var ett tag sen. Känner ni er sugna på att baka denna skapelse så har ni receptet här:

Ingredienser:

150 gr smör

1 dl vispgrädde

1 dl mjölk

4 st ägg

4 tsk vaniljsocker

6 dl vetemjöl

3 tsk bakpulver

1 ekologisk citron

Kardemumma

Regnbågsströssel

Toppning/innehåll

2 st hallonkesella

250 gr 1 liter vispgrädde

1.5 liter färska hallon

1 paket nötcreme/nutella

20 st rosor i dina favorit färger


Hur du gör bottnarna:

1. Börja med att sätta ugnen på 175 grader

2. Smörj sedan två större och två mindre formar

3. Efter det vispar du ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.

4. Medans äggblandningen vispas kan du smälta smöret, rör sedan i mjölken

5. Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten.

6. När äggblandningen är vit och fluffig blandar du ner smör och mjölk blandningen

7. Blanda sedan vetemjöl, strössel, bakpulver och salt i en ny skål och vänd (sikta helst ner det) sedan försiktigt ner det i smeten

8. Dela upp smeten i formarna och grädda sedan kakan i mitten av ugnen de större i ca 25minuter och de mindre i ca 15min. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.

Fyllning:

1. Medans kakan är i ugnen kan du börja fixa fyllningen och toppingen

2. Börja med att vispa vispgrädden

3. Blanda sedan ihop grädden och kesellan, smaka er fram till det blir som bäst, vill ni att den ska bli sötare kan ni även hälla ner florsocker

Dekoration:

1. Nu är det dags för det bästa, när bottnarna har svalnat är det bara att köra igång

2. Börja med att lägga den ena större bottnen på ett fat, fyll sedan den med hallon och ett lager med kesella fyllningen

3. Lägg på den andra stora bottnen och sedan lagt den ena mindre bottnen på den. På denna tårta hade jag format de mindre bottnarna till hjärtan med hjälp av en pepparkaksform men det får ni göra hur ni vill.

4. Somsagt, lägg den ena mindre bottnen i mitten av den större och toppa den med hallon och nötkräm, lägg sedan det andra hjärtat/bottnen som ett lock över

5. Nu är det dags att täcka tårtan med kesella krämen och sedan dekorera den med rosor som jag hade doppat i ätbart glitter.


PS: Varför jag hade färgglatt strössel i smeten var för att när man sedan skar upp en bit av tårtan var botten då färgglad och prickig!!!


PUSS&KRAM


Likes

Comments

Recept, Åretssockerbagare

Någon som kommer ihåg regnbågs rulltårtan jag bakade i semi finalen i Åretssockerbagare?? Den är faktiskt riktigt god och sååå fin jag tänkte att ni skulle få receptet på den! Ingredienser:

Rulltårtan

3st ägg

1,5dl strösocker

2 dl vetemjöl

1tsk bakpulver

0,5dl grädde

Karamell färg, hushållsfärg, färg "gelé"


Smörkrämen

100gram smör

3dl florsocker

1tsk vaniljsocker

1-2 ägggulor


Hur du gör:

1. Sätt ugnen på 250grader
2. Lägg bakplåtspapper på en plåt
3. Vispa ägg och socker riktigt poröst, börja med medel hastighet sen ökar du den
4. Blanda vetemjöl och bakpulver i en ny skål
5. Häll i grädden i äggsmeten och rör om
6. Börja med att sikta ner mjölblandningen i äggsmeten sedan vänder du ner den
7. Rör ner vätskan
8. Dela upp smeten i fyra olika skålar
9. Blanda försiktigt i karamellfärgen, någon droppe (olika färger i varje skål)
10. Häll dom fyra olika färgsmeterna i spritspisar
11. Sedan spritsar du färgerna som ränder i en färgordning bredvid varandra eller i något annat mönster om du vill det
12. Grädda mitt i ugnen i ca 5min, AKTA SÅ DEN INTE BRÄNNS
13. När den är klar drar du försiktigt bort bakplåtspappret ifrån plåten
14. Låt rulltårtan svalna och börja med smörkrämen
15. Vispa rumstempererat smör med florsocker, vaniljsocker och äggulan så det blir poröst
16. Bred ut ett tjockt lager med smörkräm på den avsvalna rulltårtan
17. Rulla ihop försiktigt och noga med hjälp av bakplåtspappret (tänk på att ha ett litet hål i början) 18. Dekorera snyggt och härligt 19. Ät och njuuuut

kram Engla

Likes

Comments

Recept, Åretssockerbagare

Hejsvejs! Här är ännu ett sjukt gott och roligt bakverk ifrån Äretssockerbagare, vänligen kladdkaka med färgglada chokladpopcorn och kolasås! Ingredienser till kladdkakan:

2 st ägg
2,5 dl strösocker
4 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
1 dl vetemjöl
1 nypa salt


Ingredienser till färg popcorn:

5 dl popcorn
200 gram färgad choklad ( du kan välja vilka färger du vill ha )
*färgad choklad finns att köpa på panduro

Ingredienser för kolasås:

3 dl vispgrädde
2 dl strösocker
2dl ljussirap
1 msk smör
2 nypor flingsalt

Hur du gör:

Vi börjar med att göra den mumsiga kola såsen!!

Så först blandar du vispgrädde, ljussirap och strösocker i en kastrull.

Låt röran koka ( på ganska hög värme på spisen ) men akta så att kola såsen inte bränns.

Sänk sedan värmen lite och låt kola såsen få stå och puttra i ca 12 min, men du måste förtsätta att röra om.

Ställ sedan kastrullen åt sidan och blanda ner smöret och flingsaltet

Efter det kan du hälla i kolasåsen i en skål och stoppa in den i kylskåpet för att svalna ( ju kallare kolasåsen blir, desto tjockare )


Sedan är det dags för kladdakakan och då kan du börja med att sätta ugnen på 175 grader.

Sedan smälter du smöret i en kastrull

Efter det kan du vispa ihop ägg och strösocker poröst

Medans du vispar äggen och sockret kan du blanda ihop vetemjöl, kakao och vaniljsockret i en ny skål.

Efter det kan du hälla ner det smälta smöret i ägg smeten ( glöm inte att provsmaka smeten också!;) )

Sedan siktar du ner mjölblandningen i ägg smeten och blandar ihop smeterna försiiiiiiiiktigt annars blir kladdkaka torr.

Häll sedan ner smeten i smörade och brödade portions formar.
* Att hälla ner smet i portions formar kan vara ganska svårt (det droppar smet på sidorna osv) så för att göra det enklare brukar jag hälla i min smet i en spritstorm. Och sedan så spritsar jag ner smeten i portionsformarna 😉

Sedan skjutsar du innan portions formarna i ugnen i ca 8-10min.

Medans kakan är inne i ugnen kan du fixa de färgglada choklad popcorna.

*När jag ska ha popcorn i bakverk brukar jag använda färdiga popcorn (sådana som man köper i påse) för att det går snabbast.

Det första du behöver göra är att sprida ut alla popcorn på ett bakplåtspapper.

Sedan smälter du de chokladerna som du vill ha över ett vattenbad. OBS vatten får inte skvätta in i den smälta chokladen.

När du har smält chokladerna så risslar du dem över popcorna (en färg i taget)

Låt chokladen på popcornen stelna och glöm inte kladdkakan i ugnen.

När du har tagit ut kladdkaka ur ugnen låter du den svalna.

När allt har svalnat och är redo för att fixas så kan du börja med att lägga en klick kolasås i mitten av varje kladdkaka.

Sedan proppar du varje kladdkaka med de färgade popcorna och till sist risslar du kolasås över allting.

Voila! Och du har en sprudlande party kladdkaka!!

Likes

Comments