Header

Hej allesammans...

Nu är det bara timmar kvar tills jag, Katia och ett tiotal andra sätter oss på skolbussen för en sista åktur. Åkturen som jag (och alla andra, tror jag) har fruktat ett tag nu.

Sitter just nu i Wilmas rum och hjälper henne packa i ett försök att förtränga min egen packning som står en trappa ned. (Har dessutom det sista kvar att packa)

Tänk, att om mindre än ett dygn är jag hemma i Sverige med alla igen, 10 månader senare. Det känns så overkligt när man tänker på det. Tiden går verkligen fort, det har jag fått uppleva i år.


Vill inte åka hem redan...

(Nu såklart lite bilder. Lite avslutning och lite random)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej allesammans....

Det är både med glädje och med sorg i hjärtat jag nu sätter mig ner och skriver det här... Eller nej jag ångrar mig, det är BARA med sorg....

Imorgon så tar 3:orna studenten och vi andra slutar vårt andra år i gymnasiet. Därmed avslutar vi även, och jag tror jag kan tala för alla när jag säger, BÄSTA JÄVLA ÅRET I VÅRA LIV!! Ingen kommer någonsin förstå allt vi gjort och gått igenom, förutom vi själva.

Sedan är det bara 2 dagar kvar för mig i älskade Kenya, och det gör mig hur ledsen som helst att ens tänka på. Tidigare har man tänkt på dagen med lite glädje i och med att man då får komma hem och träffa alla. Men nu betyder den dagen bara ångest, sorg och en massa dåliga saker. Att man aldrig kommer få tillbaka det vi upplevt här nere har på något sätt blivit väldigt verkligt och påtagligt.

Igår började jag packa en av mina två väskor som ska innehålla mitt hela nuvarande liv om några dagar. Känns som man packar ner mer än bara sakerna. Alla minnen och alla känslor....
Idag var även jag och Lova och hjälpte till (tittade mest på) när Sara skulle packa. De tankar om att jag aldrig skulle få plats med allt, försvann helt när såg allt hon skulle ha med sig hem! (Vi va tvungna att sitta på hennes väska för att den till slut skulle gå att stänga)

Nu för att öka på min ångest kommer bilder från de senaste veckorna (som väldigt många är snodda från Lova och Saras blogg)

Kommer sakna vår kära skolbuss....

Delar av min klass hos vår boarding-mentor

Tilan, vår boarding-mentor

I onsdags fick vi alla naturare gå hem till Pär (lärare i biologi, kemi o EAW) för att fik

Boardingen bjöd på hemlig kareoke i tisdag

​Sista turen på Nakumatt idag

Likes

Comments

Oj, lite sent. Men för någon vecka sedan var vi i down town och fick gå upp i Nairobis (näst) högsta hus till något som kallas helikopterplattan

(eftersom det är just en helikopterplatta)


Hur som helst, now bilder!

saknar redan alla...

Likes

Comments

Hej!!

Kom på att jag inte lagt upp någon bild på min klass eller oss som går här på skolan. Så här kommer lite bilder från när vi tog skolfotot!


(nästan) Hela min klass här nere

Gymnasiet på SSN

Hela skolan med de flesta av alla lärare

Likes

Comments

I lördags morse (okristligt tidigt) gav sig jag, Sara, Lova, Emelie och Elsa iväg, med en av skolans små bussar, till Nairobi National Park som är en nationalpark som ligger bara några minuter utanför Nairobi. Det känns lite konstigt att det precis utanför en storstad, där det bor miljontals människor, finns så pass rikt djurliv och natur.

Vi såg tyvärr inte så jättemycket djur (man har blivit bortskämd under året) men det var jätteroligt ändå!!
(Var speciellt kul att det bara va vi 5 som var iväg)

Men lite såg vi ändå, som ni får se på bilderna här nedanför

(Några bilder är snodda från Lova och Saras blogg

Nairobi Skyline

Utsikt över Ngong Hills

Likes

Comments

HEJHOPP!!!!!!

Usch vad länge sedan jag skrev någonting här. Förlåt :(

Mellan allt plugg i veckan har vi på skolan även haft tid att fira VALBORG!! (med brasa o.s.v.)
Under onsdags eftermiddagen släpade trädgårdsmästarna, fram allt från gamla träpallar till ris fån olika träd, till brasan och lade alltsammans mitt i "rondellen" på skolgården.

Senare, när klockan närmade sig 6, började en massa svenskar från runt om i Nairobi rulla in på skolans parkering och samlades vid brasan.

Mösspåtagning

Likes

Comments

Hej där!

Nu är det såhär. Förra veckan (påsklovet) var jag i Uganda och Rwanda. Det var en gorillaresa som internatet hade ordnat. Vi "bilade" (med jättestora lastbilar, som vi hade i Masai Mara) från Kenya, över till Uganda och sedan till Rwanda (med lite stop på vägen såklart). Just nu hinner jag inte skriva ihop något långt inlägg om resan utan ni får nöja er med några få bilder från när vi fick "hälsa på" gorillorna i Rwanda!Likes

Comments

Kaos..... Jobbigt kaos...

Magsjuka, inget vatten, inget internet och regn.... Det är vad mina senaste dagar bestått av :--(

Igår började allt med att internet försvann. "Det är väl inte så farligt" tänker väl många av er. Men JO, exakt så "farligt" och jobbigt är det! Inget skolarbete, inget skype, ingen film/tv-serier.. Värre kan det inte bli under regnperioden här. Nu är det nämligen kallt och blött hela tiden och det enda man vill göra är att ligga med sin dator och titta på film...

Sedan, helt plötsligt, stängs vattnet av och vi får reda på att stora delar av Nairobi har vattenbrist så vattnet kanske inte sätts på på någon dag.... Extra kul för de som, tex jag, precis hade varit och tränat. Så ingen dusch, utan det fick bli poolen för oss istället. SOM TUR VAR så kom vattnet tillbaka igen redan senare på kvällen så man kunde duscha av sig osv.

Att just vattnet kom tillbaka var ju extra tur just denna gång (inte första gången vi är utan vatten direkt). För någon timma efter middagen började ryktet sprida sig om att folk blivit magsjuka. En efter en började var och varannan internat-elev insjukna och Tomas (en av våra boarding-värdar) fick springa runt och ta hand om alla.
Vid tiden då jag gick och la mig var det ungefär 6 personer som va sjuka, men imorse när jag vaknade hade sjuklistan ökat till 20 namn!! Vi fick då veta att det inte bara var internatet som drabbats utan i stort sätt hela skolan, allt från förskolebarn till lärare. På gymnasiet var det endast 5 lärare som var friska och min klass bestod idag av mig och 5 elever till.
Vid slutet av dagen så var det ca 40 namn totalt som stod på sjuklistan (alla elever på hela skolan inräknade)
Så under dagen har jag och Wilma (friska) gått runt och agerat sjukstuga samt spring"pojkar" åt våra kära stackars sjuka vänner. Sen gick vi och fikade på Java för att fira att vi överlevt dagen :)


Eftersom de senaste dagarna har varit så "tråkiga" så kommer bilder från ett lite roligare tillfälle :))

Bilder från i fredags

Likes

Comments

Två inlägg på en dag!?!?! Vad är det som händer med mig!?!?

Hut som helst, nu är det några veckor sedan vi var på fältstudievecka i Ol Pejeta Concervancy och jag känner att jag måste få tummen ur och börja lägga upp nått ifrån den.

Så jag börjar med lite bilder från första dagen. Då hälsade vi på hos ett Sweetwater Schimpanzee Sanctuary som är ett hem för schimpanser från olika delar av Afrika. Schimpanserna som bor där har tidigare varit husdjur åt personer eller tvingats jobba som cirkus-apor eller inom film. De har efter fritagning inte kunnat bli tillbakasläppta i sina hemländer på grund av oroligheter i länderna eller att skogen i landet skövlats.
På hemmet fick vi hjälpa till lite med inhägnaderna och sedan se när schimpanserna blev matade!
(Vi blev även attackerade med sten som de kastade på oss)

Är det bara jag eller ser det ut som en människa nästan?

SÖTASTE UNGEN JAG NÅNSIN SETT!!!

Filmstjärnan Max!

Likes

Comments

Vill egentligen bara säga ett SUPER-MEGA stort grattis till Jacob, min bror som idag fyller 20 och därmed börjar bli vuxen på riktigt!

Du har alltid varit min förebild för mig (jag vet, detta är väldigt klyschigt) och du är det nu mer än nånsin!
Va alltid den du är Jacob!

Jag älskar dig!

Grattis Jacob, även fast vi ses snart så saknar jag dig väldigt mycket​

"Ibland" saknar man er lite för mycket bara

Vår käre mormor!!

Den kanske lyckligaste dagen i ditt liv?
Milano med Lady Gaga

Likes

Comments