Jo men visst. Nu har jag ju inte bloggat på ett tag och kan då inte påstå att det var ett vidare seriöst försök sist. Så vad gör jag nu? Och har gjort ett tag. Jo, tänker "om jag hade en blogg skulle jag skriva ner det här där". Men jag har ju en blogg! Tanken med den här var ju att skriva ner mina funderingar, jag får ju mina stunder där jag vill diskutera med mig själv och inte ha input från andra förrän jag grubblat ett tag. Det blir ju ofta så att jag har glömt halva grubbleriet när jag tar det med nån och sammanhanget försvinner och jag låter mest galen. Att diskutera i text med sig själv såhär måste väl ändå vara bättre? Återstår att se om jag glömmer bloggen igen eller om det dyker upp några snilleblixtar. Annars är det väl bara mamma som läser och hon får nog höra många snilleblixtar som det är 😂

bjussar på coola ungar också 😎

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag åkte jag till Willys för att köpa blöjor.. åkte ensam med stora barnet och vi skulle inte köpa mycket alls, vi åkte direkt efter frukosten för att inte vara hungriga. "köp med fika" ropar maken när vi går ut genom dörren. Skriver fika på listan som jag svurit på att följa. Gick sådär. Blev iaf fika, marängsviss till förmiddagsfika och wienerbröd till eftermiddagen. och fruktfat. och när jag som aptitretare skalat frukostägg och käkar med öppen kyldörr frågar maken varför jag äter ägg (bordet dukat med fika och frukt). eh, jag blev sugen? Inser att jag dessutom inte slutat äta sen lunch, har ätit barnens rester och det som var i kastrullen.. då slog det mig, skillnaden på medicinerad och omedicinerad. Inte att jag kan tänka en tanke åt gången, slutföra/påbörja/utföra, fokusera, hålla humöret osv. Jag helt enkelt stänger för det bottenlösa hålet med medicinen, utan äter jag all min vakna tid eller fantiserar om mat, och snask såklart. Kollar min dosett och jodå, den gör sitt jobb väl- berättar för mig att söndagens dos är orörd. jaja, bara fortsätta äta. det är en dag imorgon också. 
ADHD= Attention Deficit Hyperactivity Disorder eller All Day Hungry Disorder?

Likes

Comments

Vart söker man när man har feber länge utan förklaring? Själv tänkte jag att det är somatiskt och det gjorde även 1177 när jag ringde dem. På vårdcentralen tyckte dock läkaren att det är psykisk.

Jag blev alltså hänvisad till psykiatrin då läkarens bristfälliga undersökning inte gav indikationer på infektion. Finns det då inga andra somatiska besvär som kan ge feber än infektioner? Blåsljudet har ju t ex inte funnits där tidigare, var inte ens ett år sedan jag gjorde ett EKG inför medicineringen med Concerta. Eftersom han nöjde sig med ett stick i fingret för snabbsänkan så missade han ju utslaget på urinstickan och blodbristen, båda går att se på snabba prover utan att skicka något för analys.

Jag bytte vårdcentral och där tyckte inte läkaren att det lät psykiskt och absolut inte att mensen orsakade besvären. Psykiatrin kollade upp om det fanns som biverkningar och kunde bekräfta att jag inte är sjuk på grund av min medicinering. Dessutom fick jag veta att läkaren ska skicka remiss till psyk om han misstänker psykiska besvär.

Nu provade jag ju att gå till skolan när jag visste att det inte var nåt som smittade och på grund av det är det två sjukperioder enligt försäkringskassans regler, med andra ord behöver jag två sjukintyg. Den första vårdcentralen går dock på läkarens linje och kan inte skriva ett intyg till mig då läkaren inte ansåg att jag var sjuk, fastän jag är sjuk. Väntar på återkoppling från chefen på första vårdcentralen under dagen idag. Vi får väl se om mitt korta mail på ca 1 1/2 A4 där jag beskriver mitt missnöje kan få henne att tänka om. Men jag förstår absolut uttrycket "man måste vara frisk för att orka vara sjuk"!

Idag ligger min temp på 38,2 grader. Över en månad med andra ord har jag haft feber. Helt klart psykiskt.

Likes

Comments

sist jag skrev blev jag så sur för att mitt inlägg försvann så jag inte ens orkade kolla vad som hände eller skriva mer, glömde bort bloggen och blev påmind nu på mailen. Vilken toppenbloggare jag är 😂

Likes

Comments

Nä så jäkla irriterande.. här skrev jag ett jättelångt inledande inlägg som jag blev nöjd med så bara försvann hälften när jag sparade :( har nog lite att lära mig!

Likes

Comments

​Efter att ha pratat om det ett tag så startar jag nu upp bloggandet, igen. Det svåraste var ju som vanligt bloggnamnet men så föll det sig naturligt efter ett filosofiskt ögonblick jag hade som föranledde starten till bloggen. 
För att beskriva valet så ska jag därför återberätta mitt filosofiska ögonblick i korthet; skulle räkna ut om alfabetet består av 28 eller 29 bokstäver när jag satt i bilen, kom fram till 30 bokstäver. Blev aldrig klok på hur det låg till då jag visste att 30 är fel men fick 30 två gånger(räknade väl nåt dubbelt) men spånade i att visst fan har vi bokstavskombinationer en extra bokstav som bara vi förstår? Förklarar att jag alltid känner att jag pratar ett annat språk när jag pratar med normalstörda men inte andra npfare, normalstörda fattar såklart inte den tysta extra bokstaven

Likes

Comments