I fredags när jag och V hämtade W från skolan åkte vi förbi LL Bean en sväng för att kolla på alla pumpor som hade ställts upp där inför helgen som har varit LL Beans höstfestival. LL Bean är ett väldigt stort varuhus här och det var tusentals pumpor utspridda på området! W hade själv skurit en pumpa med skolan som han visade! Tanken var att fylla alla pumpor med ljus och tända på kvällen men tyvärr har det ösregnat hela helgen..

Igårkväll åkte jag till Pineland Farm för att gå en "haunted forest walk" med några kompisar. Det regnade även då så det blev lite extra läskigt att gå runt i skogen och bli skrämd av massa utklädda människor. De hade kostymer och masker, motorsågar, körde mot oss med en bil, det fanns en kyrkogård (där de kröp upp ur gravarna) och andra läskiga saker. Jag som är rätt lättskrämd skrek som bara den, men kul var det!

Idag har varit en lugn dag och nu ska jag snart åka på bio med Eliska och Michaela! Vi ska se "Keeping up with the Joneses".

Denna helgen har jag också bokat flygbiljett till Fort Lauderdale över jul och nyår. Då ska jag äntligen få träffa min familj igen!!

En liten del av alla pumpor

"Vill ni le på en bild?" // V med hundpumpan

Browniebak

Efter the Haunted forest walk

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Idag har varit en väldigt bra dag! V och jag åkte till en park och gick runt på förmiddagen. Alla löv har ändrat färg och det känns verkligen som höst nu trots att det inte är så kallt. Vid tre åkte vi och hämtade W från skolan. Han ville gärna åka till Wolfes neck farm så vi åkte hem och hämtade fika och sedan körde vi dit. Där tittade vi på djuren och lekte på lekplatsen.

/Emma

V's och min promenad

Bilder från Wolfes neck farm

Likes

Comments

I måndags kväll åt jag middag med Hanna och hennes familj här i Freeport. De är och hälsar på henne i Boston och körde upp till Maine över dagen. Vi åt på Tuscan bistro, en supermysig resturang. Det var så kul att de kunde hälsa på och väldigt roligt att få träffa några hemifrån!

Idag var det soligt och varmt så vi har varit ute och lekt i löven.

/Emma

Middag i Freeport

Likes

Comments

Det känns som att tiden går hur fort som helst här och nu har ännu en vecka gått. Min helg har varit kanon!

Igår hade vi aupairmöte på Maine wildlife park. Där fanns det massa djur som finns fritt i Maine, bl.a. älg, hjort, bäver, björn, skunk, tvättbjörn, räv och prärievarg. Det var inte jättespännande för oss svenska aupairer då vi sett många av djuren innan. Det var dock kul att se de andras reaktioner när de fick se en älg för första gången.Efter djurparken gick jag och Michaela på bio och såg the accountant, superspännande film!

Idag träffades jag och 6 andra aupairer för att åka på en båttur. Turen hette Mailboat run och gick mellan olika öar vid Portlands kust. Efter båtturen åt vi middag på Flatbread och det fick avsluta min helg!

/Emma

Bilder från båtturen

Middag på Flatbread

Likes

Comments

Idag på förmiddagen åkte jag och V till Winslow park. Det blev mycket lek på lekplatsen och en fika. Här kommer några bilder därifrån!

/Emma

Blir aldrig en tråkig stund med den här sötisen!

Likes

Comments

Igår var det columbus day så både W & V var lediga från skolan. Det var en fin höstdag, kallt och blåsigt men solen sken, så vi lekte utomhus i säkert tre timmar! W's önskemål för den lediga dagen var att göra en spindel som jag och V gjorde för ett tag sen. Så det pysslade vi ihop när V sov på eftermiddagen. Vi hann också med att baka muffins. Det blev en jättemysig dag med barnen! Idag har det varit tillbaka till vanliga rutiner igen.

/Emma

Muffinsbak

W i lövhögen

Likes

Comments

Igår började jag dagen med tabata på gymmet med Eliska. Efter det åkte vi till Freeport där det var Fall festival på en gård. Det var helt fullt med bilar och massa folk!

Efter det bar det av till Cape Elizabeth. Där åt vi hummer och gick ut på klipporna. Det var blåsigt och kallt men superfint! För en gångs skull kom jag ihåg kameran så att det kunde bli lite annat än mobilbilder. Kvällen avslutades hemma hos Eliska där vi kollade på film. Det blev en väldigt härlig dag!

/Emma

Lobster roll på the Lobster shack

Portland headlight

Jag & Eliska

Likes

Comments

I fredags kväll följde jag med min värdfamilj till happy wheels. Happy wheels är ett ställe där man åker rullskridskor inomhus. Min värdpappa jobbar på en skola och de hade ett evenemang där den kvällen så det var fullt med barn.

Igår började jag dagen med ett tabata-pass på gymmet med Michaela, Edla och Desiree. Efter det åkte vi in till Portland och gick runt i old port, supermysigt! På vägen hem stannade jag och Michaela på Cumberland fair, en marknad. Den var väldigt mycket större än marknaden jag var på i Litchfield så det var kul att se.

Idag åkte jag till Portland med min värdmamma, W och V för att titta på min värdpappa som sprang ett halvt marathon. Det var mycket folk som stod och kollade trots att det var kallt och regnigt. Idag har det verkligen varit höstväder här!

/Emma

Happy wheels

Portland

Cumberland fair

Målgång i Portland

Likes

Comments

Idag får det bli ett inlägg med bara bilder som visar hur min dag såg ut!

/Emma

Bilder från en lekpark i Brunswick

Lunch

Eftermiddagspysslet blev potatisstämplar

Likes

Comments

Idag började jag och V dagen med att baka bananmuffins. Både V, W och min värdpappa är glutenallergiker så vi äter bara glutenfri mat. Muffinsen fick alltså bli glutenfria men det funkade lika bra det. Efter det åkte vi till biblioteket för sagostunden. Idag var den lite speciell då det var brandmän som kom dit och läste böcker, visade sin utrustning, brandbilen och svarade på frågor. Det var fullt med barn och alla tyckte det var jättespännande! Alla barn fick också varsin hatt och målarbok (som V har på bilden).

Ikväll har barnen haft simskola så jag hann testa ett nytt pass på gymmet, strong by zumba. Hur jobbigt som helst men väldigt roligt!

/Emma

Slicka bunken var roligast

"The chief" i hans utrustning

V framför barndbilen (alla brandbilar i Freeport är gula)

Likes

Comments