Det känns som att jag kanske har tagit mig lite vatten över huvudet med min språkkurs. Den känns inte som en nybörjarkurs utan mer som en jag-kan-arabiska-men-vill-bli-bättre-på-grammatik-kurs... Första uppgiften var ingen enkel sak och det kommer bara bli svårare.

Det bästa hade nog varit ifall man lärt sig en eller kanske Högst två bokstäver åt gången/per vecka, istället för hela alfabetet på en gång. Jag finner ingen som helst logik i alfabetet, flera bokstäver ser likadana ut men är inte alls liknande och bara en sån sak som att dom flesta ändrar form beroende på var i ordet dom ligger gör en ju bara ännu mer förvirrad!

En sak är i alla fall säker och det är att jag inte kommer bli dummare av kursen, lär mig ju massor även om det är sjukt svårt, så någon nytta kommer jag i alla fall ha av hela kursen. Det är svårt att hitta tid också när barnen är sjuka, jag har ett heltidsjobb och så vidare. Allt blir väl lättare när dom är friska och jag kan ägna en liten stund varje dag till studierna, om det bara så blir en kvart varje kväll. Vill man så går det! Får väl lägga mig lite senare varje kväll för att kämpa på med detta. Önska mig lycka till!

Likes

Comments

Är ni som jag att ni vill att saker ska vara lättillgängliga och mindre "spilliga"? Att vissa saker gör sig bättre i andra behållare än de som man köpte i affären?

Några saker som jag alltid häller över till andra behållare är diskmedel, vällingpulver och kryddor. Diskmedlet är väl mer för att det blir snyggare med en stilren pump än plastflaskan som man köper (fast det är även lättare att ta tvål på tvättsvampen med en pump än att behöva hälla diskmedlet ur flaskan)... Men vällingen och kryddorna är sånt som blir lättare att hantera när man lagt dom i bättre behållare, det blir mindre kladd om fingrarna (ni som brukar göra välling vet att händerna kan kännas klibbiga efteråt och jag måste alltid tvätta händerna efter) och de kryddor som blivit köpta i påsar gör sig bättre i små burkar då man slipper använda sig av förslutningsklämmor plus att det blir även mindre spill av kryddor på diskbänk och annat.

Om man inte byter förvaring på grund av mindre spill och kladd så kan man ju göra det bara för snygghetens skull, för erkänn, dessa är ju mycket roligare än tråkiga plastförpackningar?

Likes

Comments

Colin har varit förkyld större delen av veckan, haft feber sen i fredags och G (som har misstänkt öronen hela tiden, trots att C inte haft ont när man tryckt vid och bakom örat) märkte nyss att det var geggigt i vänster öra. Tredje gången gillt och sen slipper vi sprucken trumhinna något mer eller vad kommer hända nu?... Rör som sin syster?

Har en läkartid snart då vi får se vad läkaren säger. Önska han lycka till. 💙

Instagram: endotterenson

Likes

Comments

Köper och får ibland barnen saker som de inte får leka med? Vissa saker kan vara för ömtåliga eller dyrbara för att låta barnen leka med men man vill ju ändå att de ska ha just den saken... Känner ni igen er?

Trollet köpte jag till Colin och den är en sån sak som bara är prydnad.

Grodan är också prydnad men bläckfisken får han leka med. Den fick han av sin mormor och är till för att leka och gosa med.

Fågeln ovanför är en doppresent från hans gammelmormor och den får inte lekas med. Fågeln nedanför är det dock fritt fram med att leka och kasta runt.

Likes

Comments

Hur gör ni med era hushållssysslor och familjesaker? Gör ni det som ni tycker är kul, delar ni upp allt eller hur gör ni? Gör ni saker som ni inte tycker är kul för att ni vet att man måste göra saker som vuxen?

Vi har det uppdelat och vissa saker är mer kul än andra.

Är ni jämlika med hur ni tycker att hemmet ska se ut? Om ni inte har städat på några dagar och hemmet ser ut som ett bombnedslag, skulle ni då vilja att det kom folk oanmälda på kaffe? Ifall den ene partnern vill att det ska vara fint jämt och den andre inte vill ha det så, vem ska då städa när det kommer över folk? Ska man då låta det se ut som det gör och inte bry sig om ifall det till exempel ligger smutstvätt framme, om skorna är huller om buller, att diskbänken är full med grejer, att köksbordet är kladdigt, att det ligger leksaker, räkningar och grejer överallt?

Vissa tycker att man kan äta enkel mat alla dagar i veckan medan andra tycker att varje måltid ska vara en fest. Vem ska då städa upp i köket efter varje festmåltid? Ifall man har skaffat ett husdjur tillsammans, vem ska då ta hand om det? Ska en få ta allt ansvar med att rasta, mata, tvätta, klippa och så vidare eller ska man turas om? Och ifall den ena inte velat haft något husdjur, ska den då behöva planera sina semestrar och vad paret ska göra efter vilka behov djuret kan tänkas ha?

Gillar en att gå upp med tuppen medan den andre gillar sovmorgon, ska den som då gått upp tidigt och till exempel varit själv med barnen hela förmiddagen få lika många timmar för sig själv när kvällen kommer och den andra har sin förskjutna dagstid?

Det är alltid roligt att höra hur andra har det, vare sig man är förälder eller inte. Alla är vi olika och alla gör på det viset som de tycker är bäst.

Vissa tycker om att handla mat medan andra tycker om att shoppa leksaker.

Likes

Comments

Den här veckan har jag känt mig lite extra trött. Undrar om det är för att man saknar sol och d-vitamin? Är som trögast om mornarna och har haft svårt att inte trycka på snooze en extra gång. Tur att man har ett jobb som gör att man vill gå upp! Att känna att man gör skillnad och uppskattas. Sånt är värt så mycket! Tänk ifall man hade det tvärtom, hemska tanke!... Nej fy! Jag trivs verkligen och det blir många skratt dagligen! Arbetsmiljö och kollegor gör även det Så mycket förutom att man ska tycka om sina arbetsuppgifter.

På en av mina tidigare arbetsplatser fanns det en som nästan Aldrig sa hej till en när man kom. Jag visste att jag gjorde ett grymt jobb, de andra gillade mig... Undrar vad den personen fajtades med? Var den blyg? Gillade den inte mig? Såg jag konstig ut? Var jag för glad? Sen Ibland så hälsade hen och log... Vad var grejen med det?...

Vissa personer förstår man sig inte på och vissa borde verkligen tänka på hur dom beter sig. Att komma till jobbet och vara sur, grinig, irriterad och bitter gör inte nytta för någon! Var glad och smitta inte av din dåliga energi på andra! Jag gillar mitt jobb och bara för att du hellre kanske vill göra något annat så gör det då, eller behåll din bitterhet för dig själv.

Kan man vara för glad?

Likes

Comments

Den blir Så fin och är Så nöjd. Jag har som vanligt sytt allt själv, denna gång även rosetten. Inlägg kommer upp sen med hela slutresultatet. Håll utkik!

Likes

Comments

Imorgon ska jag ha några timmar för mig själv eftersom att jag har två babynest som jag ska sy innan fredag. Var förbi tygaffären och valde ut tyg, spets, sidenband och lite sånt efter jobbet idag, nesten kommer att bli identiskt vita med cremefärgade detaljer så att de passar oavsett ifall det blir pojkar eller flickor.

Jag anser att man verkligen bör vara helt hundra eller Väldigt säker på könet innan man bestämmer färger. Visst, killar kan ha rosa och tjejer blått och så vidare men ifall man är inställd på ena könet och bestämt färger efter det så kan det bli lite tokigt ifall barnet har det andra könet och allt då krockar med vad man har föreställt sig.

Neutrala färger som funkar oavsett kön är vitt, beige och svart. Ifall föräldrarna inte är så traditionella med att allt måste vara blått och rosa så funkar orange, gult, grått, brunt och grönt också. Det är ju väldigt neutrala färger. Jag älskar när föräldrar tänker till och gör deras nest som en avbild av hur dom är. Vissa gillar puttinuttigt, andra gillar döskallar, någon gillar djur, stjärnor och så vidare. Vill man ha ett med reggaefärger eller schackrutigt så ska man ha det. Det är ballt att gå sin egen väg!

Mina presenter. 🙈
Älskar doften! Visst är skärbrädan ball?

Likes

Comments

Spenderade eftermiddag och kväll hos min syster där vi åt, lekte, utbytte presenter, pratade och myste. Strax innan vi skulle åka hem så ville inte Novalie följa med och när jag frågade om jag och Colin skulle åka utan henne så sa hon "ja, åk utan". I know she loves me men idag ville hon helt enkelt vara kvar hos dom och fortsätta leka. Lyckades övertala henne att följa med och det blir nog en sleepover inbokad med kusinerna snart. ❤

Det är inte många som kommer henne nära inpå livet, men de som finns där har en stor plats i hennes hjärta (precis som hennes mamma).

Apropå inlägget som jag skrev igår. Gissa vilka som sov ~21-06 i sina egna sängar? Alla sov där de skulle, ingen vaknade, inte ens Colin för att äta välling. Någon hörde min önskan. Tackar!

Likes

Comments