Oj va seg jag har varit med att skriva här nu. Men nästan hela veckan har jag haft så ont. Och då har jag inte alls orkat att skriva. i måndags fick jag en super attack. å det va på jobbet det startade. så jobbigt när det bara dyker upp utan att man får en varning. Men blev bättre fram mot helgen.
hade en så skön helg verkligen. och igår va det en så rolig å härlig fest jag var på. härliga människor som älskade att diskutera och skratta i massor. Bra grejer det :)

Nu ska snart mammsen komma på myskväll här hos mig <3Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hej Hej Hallå!

sitter i soffan och kollar på tv samtidigt som jag skriver. jag skulle egentligen till min vän i GBG idag, bara 30 min bort. men blev sjuk idag. så det har varit soffläge. blir ju lätt sjuk när man börjar jobba igen. småbarn som vill kramas och gosa i massor. å bacillerna flyger hejvilt på förskolan. men det är bara att kurera sig hemma.
Har jobbat hela veckan. så skönt att börja igen tycker jag. så härligt folk att jobba med också. då får man extra energi <3

Hur jag mår endon:
jag mår okej. har en massa blåsor i munnen dock. har haft det i en vecka snart. men det brukar jag få utav endo smärtorna. när jag får mina attacker.

men nu ska jag ta det lugnt och njuta av kvällen. och hoppas snart att de kommer värme. längtar så efter utlandet <3

adios Emma


Likes

Comments

Hej Hej Hallå!

va kul de har varit idag. jag har mått så mycket bättre idag. har ju haft ett par dagars dipp med kroppen, då endon spökar. Men idag när jag jobbade så mådde jag så bra. så då tänkte jag slå på stort. ett styrkepass skulle jag gå på idag. vanligtvis tycker jag om att gå ut och gå eller springa. för när jag har haft ont har ej ej velat träna på pass så mycket. mycket folk tror jag!
Men oj vilket härligt pass de va. armarna är så ömma just nu.

Träning sägs ju vara bra mot mycket, och speciellt emot endoemtrios. det har jag i alla fall läst mycket om. att röra på sig är mycket bra. jag försöker ta in det så gott som. svårt vissa dagar. men försöker verkligen. och ja, man mår ju faktiskt bättre av att röra på sig en att sitta still :P

ha det toppen!
adios Emma

Likes

Comments

Hej hej hallå!

idag är det söndag. och en mycket slapp söndag. Har typ inte gjort någonting. så skönt faktiskt! städat lite och plockat med små grejer i lägenheten. men annars bara tagit det väldigt lugnt! har haft ont ner i benen idag. så det blev små korta promenader idag med viggo . har ju varit hundvakt i helgen. men han tyckte nog det va skönt att de ej blev så långa promenader ;) .
I morgon börjar jag jobba igen och oj va det ska bli kul. hehe lite nervös men så ska de va :P har varit ledig i 3 veckor, men de känns längre. fast så skönt att jag tog beslutet själv att ej jobba någon stans i tre veckor. skönt för kroppen att få känna sig ledig och avslappnad.

så nu ska jag göra mig en smoothie och kolla på en film tror jag <3

adios EmmaLikes

Comments

Hej hej hallå :)

idag en lördag som detta är det inge roligt väder. det är augusti men det känns som hösten är här. tyvärr. vill ha sol :)
I helgen är jag hundvakt så det blir en lugn helg för min del. har varit uppe på gymmet idag och tränat. älskar lördagsträningar. för då är det pass redan vid 11.30 så då kan man bara njuta resten utav dagen. och så tycker jag att man har mer energi tidigare att träna. CXWORKS blev det idag. nya passet är fantastiskt bra. kroppen är härligt trött efteråt <3

Hur jag mår idag (endo):
jag mår okej, har haft 2 dagar som ej har varit så bra. åt ju något som jag ej ska äta. och då blir det inte så bra där efter. men jag vet ju om det. så jag har ju mig själv att bli arg på :P men annars kör jag på!

måste bara visa en fantastiskt god juice som jag har köpt senaste gångerna. inget socker. goda mixer utav grönsaker och frukter. kostar endel. men oj så god den är :)

adios EmmaLikes

Comments


Hej Hej Hallå <3

sitter just nu i soffan. va nyss ute på en springtur. har ont i benen i och med Endon (endometrios). Och springning och spinning tycker jag lättar lite ifrån trycket. och det är ju väldigt bra att röra på sig. Olika läkare och även när man söker på nätet, säger att man ska röra på sig. kan hjälpa endel emot smärtan. och ja jag kan säga att när jag ligger hemma ett par dagar så mår jag sämre.

Hur jag mår nu:
Jag mår okej idag. lite smärta i rygg men annars okej. har testat nya tabletter nu i 3 veckor. mådde inte bra i början men nu mår jag okej. tror att det kan va övergången ifrån andra tabletter med hormoner till dom nya hormonerna. för då hade jag så mycket smärta runt buken. smärta ner i ben och i rygg igen. och massa illamående ifrån helvete.
men som sagt just nu mår jag okej. kan ha varit övergången. de får vi se.

nu smoothie time :)

adios Emma


Likes

Comments

Hej Hej hallå:)


jag tänker här skriva om min endometrios. hur jag mår vad jag hittat för mediciner och allt runtomkring.
jag hoppas verkligen jag kan hjälpa nån med att skriva min historia.
för när jag själv har sökt frunt på nätet så hittar jag inte mycket. känner mig förvirrad över att de är så lite information om Endometriosen. men jag hoppas att vi kan hjälpa varandra <3

Kort info om min endometrios:

Jag fick min sjukdom endometrios för 6 månader sedan. diagnosen då men har förmodligen haft det en långtid då samma typ av symptomet inträffat.
jag befann mig i Thailand där jag jobbade som showartist. en dag fick jag mer ont än vanligt. kunde knappt gå på toa då de gjorde så ont. en mensvärk gånger 1000 och ont ner i benen som strålade upp i ryggen och illamående från helvetet! 
Blev inlagd direkt på phuket sjukhuset och dom var grymma. gjorde så många tester och röntgen. dom ville verkligen hitta va det var. svaret kom efter några timmar då jag blev skickad till en gynläkare. han berättade att han trodde att de va endometrios. och därefter gjorde han undersökningen. Han hittade två Cystor. dom satt på var sin äggstock och var chokladcyst . så kallade blodfyllda cystor, ena på 1,5 cm och andra på 2cm. 
där fick jag direkt gå igång med behandling för att minska cystorna. och fick då något som heter Visanne. Visanne som funkade så bra dom första 2 veckorna och sedan började biverkningarna...
Mer tänkte jag att ja skriver nästa gång.

Men som sagt här kommer jag skriva ner saker om min Endo. och hoppas att jag även får tips ifrån andra :)

Ha en bra dag
Adios Emma


Likes

Comments