Header

Idag var det dags för en kamp. Jag har kämpat innan, men idag var det en kamp utan dess like. Efter en morgon med lite ont i magen beger jag mig till jobbet som vilken dag som helst. På väg upp till kassan känns det konstigt i kroppen, jag blir jätteyr och tror jag ska svimma. Sedan kommer det. Huvudet börjar susa, det känns som ett videoband som spolas tillbaka. Det ljudet, det är så det känns. Det går inte att fokusera. En klump i halsen, den tuffaste kampen är mot tårarna som vill trycka sig fram och rinna ner på kundernas varor. Blinka fortare, sluta tänk. Tänk på något annat. Aj, trycket över bröstet, det går inte att andas. Känner hur händerna börja skaka, varför skakar ni, det brukar ni inte göra. När väl kön har lättat finns det inget annat i huvudet än att gå till chefen och gråta av sig. Utanför dörren rusar hjärtat. "Kan man se hur det slår?" tänker jag och tittar ner på bröstet, drar passerkortet och kliver in.

Jag är så jävla glad att jag har den chefen jag har. Fy asså, henne borde alla ha. Kommer dit, viskar "stör jag?" då jag inte får fram ord, och sedan kommer tårarna. De går inte att hålla tillbaka mer. "Jag har jätte-jättemycket ångest" får jag fram någonstans mitt i hyperventilationen. Sedan sitter jag där i minst 45 minuter. Gråter och pratar. Andas och känner mig lugn (så lugn man kan med ångest), sen kommer tårarna igen. "Jag är väldigt glad att du kom och berättade det här Matilda. Och att du sitter kvar här så jag vet att om du nu väljer att gå hem, att du gör det lugnt och inte flyr härifrån." säger hon och tittar djupt in i ögonen och jag känner det dåliga samvetet krypa fram. Jag vet personalbristen som är nu, många har semester och vissa är sjuka. Men hon är väldigt tydlig med att dåligt samvete är det sista jag ska ha. "Dåligt samvete ska du ha för saker du kan påverka, typ om du är elak mot någon."

Efter ca 45 minuter snack om ångest, att vara chef, mina studieplaner och allt mellan himmel och jord känns allt bättre, även om trycket över bröstet fortfarande gör det tungt att andas. Jag får en kram och tackar henne, samtidigt som jag börjar gå mot bussen.

Nu sitter jag här, och mår sådär som man gör efter ångest. Helt matt och trött, ungefär som man sprungit 300 mil och inte sovit på lika många nätter. Trycket över bröstet blir mer diffust och känns mest om man andas djupt och klumpen i halsen börjar bli mindre.

Även om denna dagen blev skit, är jag ändå så otroligt glad över stödet jag fick från chefen, att hon ger mig förtroendet att komma till henne om det är något, och att hon verkligen vill hjälpa.

Likes

Comments

Efter ett tag är jag tillbaka här igen.

Jag har nog inte berättat detta för er, i och med att mitt bloggande inte var det stadigaste under varken december eller januari. Men i 60-årspresent fick mormor att vi alla skulle fotograferas tillsammans, hela familjen. Detta hände i december, lite mer än 4 år senare.. I fredags kom ÄNTLIGEN bilderna och jag har bara väntat på att få visa dem för världen för fyfan vad bra de är!! Det är MLI Foto i Växjö som tagit bilderna och jag behöver egentligen inte säga detta, (och ja, jag har rätt att lägga ut bilderna) men hon är en sån fantastiskt duktig fotograf så jag bara måste ge henne cred!

Texten kommer före bilderna idag då jag tyckte ni skulle läsa innan ni fick se!

Likes

Comments

Hej på er!

Idag befinner jag mig hos Emil, efter lite alla hjärtansmys igår. Är man ändå ledig kan man ju passa på. Så nu sitter jag här, tittar på min serie på ena skärmen och spelar sims på den andra.

Svårt att inte mysa med Asterix med när han ligger och sover som en ängel. Snart ska vi nog ta en promenad innan jag gör lunch och fortsätter vänta till Emil slutat. Behöver nog en paus i sims-spelandet då jag bara bygger nya hus med olika planlösning men med samma inredning..

Ha en underbar onsdag!

Likes

Comments

Jag kommer ihåg det som igår, den där kvällen den 6 juni. Jag var nykär och världen var ett hav av rosa moln och magen som en hel djungel av fjärilar.

Vi hade haft jätteroligt i bowlinghallen där jag förlorade ganska stort, men den som vann sista omgången skulle vinna, och jag vann. En bild på en fullt fokuserad jag med ett klot i högsta hugg publicerades på din instagram och fjärilarna dansade.

Du körde hem mig i dina föräldrars bil som du fått låna kvällen till ära. Jag skulle kliva ut och säga hejdå men jag kunde inte. Jag ville inte att kvällen och tiden med dig skulle vara slut. Orden som då kommer ur din mun kommer jag sent glömma.

"Det känns lite tidigt att säga det andra, men jag tycker om dig väldigt mycket"

Jag sov hos dig den kvällen, somnade på din axel och sedan den dagen har det varit vi och det är jag tacksam för än idag, 619 dagar senare.

Glad alla hjärtans dag på er! Glöm inte att påminna de ni älskar om att ni älskar dem!

Likes

Comments

Hej hej hallå!

Nu är jag tillbaka på banan igen tror jag. Mådde inte superbra förra veckan och fick ta en snack med chefen, som för övrigt visade sig vara den bästa chefen jag haft. Så jag fick vara ledig i tisdags och jobba färre timmar på onsdagen och torsdagen. Fredagen var jag tillbaka i Växjö, på hemmaplan. Fick hoppa in i lördags med men nu är jag ledig fram till på torsdag, då jag ska jobba fyra timmar innan jag är ledig till måndag igen. Känns skönt att vara ledig lite, och ska på massage och till Emil imorgon.

Idag ska jag fixa i ordning lite på mitt rum, har ju världens bästa mormor och morfar som tar emot flyttkartonger med flyta-hemifrån-saker och sätter hemma hos sig då vi har lite ont om plats och med tanke på att jag önskar mig mer grejer i födelsedagspresent. Så för 2 veckor sedan lättade jag lite på trycket under sängen och packade två lådor för att sedan se hur mycket plats som fanns så det blir nog att packa någon till. Men idag ska jag göra rent, har lite för mycket grejer på mitt rum så jag ska rensa lite så det blir rent och fint igen. Inte kul när man städar det rent men det fortfarande inte känns rent.. Så nu när lådor med tallrikar osv är borta finns det ju plats för annat under sängen, typ väskor som inte används osv.

Igår när jag skulle sova poppade en ganska kärleksfulld text upp i huvudet så jag skrev ner den och tänkte att den får komma upp här imorgon, alla hjärtans dag till ära.

Ha det bäst!

Likes

Comments

Det tidsinställda inlägget blev lite försenat men tänkte att jag skjuter lite på det nu när jag ska jobba i Värnamo denna veckan och kommer vara borta i ca 12,5 timme varje dag fram till och med torsdag. Sen blir det fullt ös och kanske inte uppdateringar förrän veckan efter då jag är lite ledig. Men detta skulle publicerats i fredags:

"Som en sång i en av mina favorita Disney-filmer "Jag ser allt så ljust och klart, känner världen bli en annan. Jag ser allt så ljust och klart, himmelen öppnar sig för mig."

För bara en vecka satt jag med ångest över att jag inte visste vad jag skulle göra, jag visste inte vad jag ville. Eller jo, men jag hade inte motivation att plugga 4 år för det. När jag var på träff med en syv i onsdags blev allt så klart. Det är förskollärare jag ska bli. Jag behöver läsa 3 veckor för att ha behörighet, och sen blir det 3,5 år på universitetet. När jag är klar med samhällskunskapen som fattas anmäler jag mig till vikariepoolen och jobbar inom förskolan och om det mot all förmodan inte skulle vara något för mig så tackar jag nej till min plats på universitetet. (om jag kommer in förstås)

Det löser sig alltid."

Likes

Comments

Favoriten, blir så ledsen av att hon ska åka hem snart

Hej på er!

Idag började jag och fluffet morgonen på detta viset, hade gärna sovit längre med vaknar man och inte kan somna om är det ju inte supermycket att göra åt saken, så vi låg och drog oss dryga timmen innan jag gick upp och gjorde frukost och satte mig i soffan framför en film. Efter filmen vankades det promenad som resulterade i en 20 minuter powerwalk på dryga 2km. Skönt som tusan att få massa friskluft och röra på sig!

Nu blir det städning av rum innan jag packar då jag direkt efter jobbet imorgon åker till Braås för att spendera helgen där! Ska koka ihop ett tidsinställt inlägg till imorgon med!

Puss & kram

Likes

Comments

  • en kamp

    " Idag var det dags för en kamp. Jag har kämpat innan, men idag var det en kamp utan dess like. Efte…"

  • fotografering

    " Efter ett tag är jag tillbaka här igen. Jag har nog inte berättat detta för er, i och med att mitt…"

  • ledig onsdag

    " Hej på er! Idag befinner jag mig hos Emil, efter lite alla hjärtansmys igår. Är man ändå ledig kan…"