Header
View tracker

Fullkomligen älskar mina marmorljus från Ullared i mina nya ljushållare från Lagerhaus. Längtar till jag har en hel lägenhet att inreda!!

Likes

Comments

View tracker

Hur söta är inte dessa ugglor jag fick av mamma och pappa i julklapp???

Jag tror nog jag är en av de första som städar ut julen, men har verkligen haft så lite julkänsla detta året att jag knappt fattar att det varit jul? Men nu är det borta och jag ångrar ingenting. Det blir en jul nästa år med.

Idag börjar jobbet 16.35 då jag bytt avdelning och går på en mindre sjukskrivens tider. Hon går på 50% av hennes 80% och jag på resten, så blir inte så mycket jobb för mig nu framöver. Blir nog att anmäla sig till vikariepoolen nu så man får ihop lite ekonomi, men först och främst ta det lugnt som mamma sa, har ju varit otroligt stressigt i jul när man jobbat mer än heltid typ.

PUSS

Likes

Comments

View tracker

Egen bild faktiskt

Det är den första januari. År 2017 denna gången. Jag har än så länge levt 19 år och 7 månader, inklusive tiden i mammas mage. Jag har sett och hört mycket, men framför allt har jag varit en av dem som lovat sig själv att "detta året ska jag" men som aldrig lyckats hålla det där löftet. Det är den första januari och nya löften lovas i var hus. Jag har lovat detta året med. Det är mitt tjugonde år på denna jord och jag ska en gång för alla hålla mitt löfte. För mitt eget bästa.

Det är dags för mig att sänka mina krav. På mig och på livet. Jag har, som jag kan komma ihåg, levt med en extrem press på mig själv i ca 6 år. Inte från andra, utan från mig själv. Jag har själv krävt att jag ska ha bra betyg, många vänner och vara alla till lags. Jag har under många år satt andras behov framför mina, bara för att inte riskera att misslyckas. Jag är rädd för att misslyckas.

Jag ska under 2017 sluta jämföra mig med andra. Det kommer alltid finnas någon med vitare leende och finare kläder, men det ska inte påverka mig negativt. Jag mår ju trots allt som bäst när jag ligger i mjukisbyxor, ruffsigt hår och osminkad i min pojkväns famn och han säger att jag är fin. Vad kan någonsin vara mer värt än det?

Jag är älskad som jag är och varför ska någon annans livssituation eller utseende få mig att tycka något annat?

2017 är mitt år.

PUSS

Likes

Comments

En riktig myshörna med nya julklappar. Lampa, varmare täcke, lakan och bok. Allt i julklapp.

Måndag idag. Ny vecka, nya möjligheter. Dagen idag började som kvällen avslutades i går. Minimalt med mat kunde tränga sig ner genom strupen innan illamåendet slog till. Strax innan bussen ska gå till jobbet kräks jag utan att kräkas. Förstår ni? Allt var som att kräkas förutom att det aldrig kom ut något. Magen drog ihop sig. Allt. Hör hur mamma utanför toadörren säger till pappa att vi ska till akuten. "Det här håller inte längre". Jag förstår henne. Blir hemma från jobbet idag med. Gick hem tidigare igår, gått hem tidigare, men framför allt, jag kan inte äta. En halv macka och en liten skål med fil.

Klockan 10.40 ringer jourläkarcentralen tillbaka till mamma och vi har nu en tid bokad i eftermiddag. "Läkaren kommer ju inte kunna göra så mycket idag, men vi kan ju utesluta att det skulle vara något akut". Min faster funderar på bukspottkörtel. Kan vara galla, kan vara stress. Men idag känns det som något annat än min dyspepsi.

Jag saknar detta. Bloggandet. Att få vara kreativ, skriva ihop texter som beskriver känslor. Ta fina bilder, få fina kommentarer. Men framför allt saknar jag att ha tid. Kan vara orsaken till mitt mående. Men min plan är att komma igång igen nästa år. Får jag vara kvar på Åhléns jobbar jag färre timmar. Om inte blir jag arbetssökande igen och då finns det mer tid än någonsin. Mer ork, mer kreativitet. Men hoppas ju såklart jag får vara kvar.

Kanske uppdaterar er mer senare om hur allt gick osv/hur allt går!

PUSS

Likes

Comments

Hej på er!

Det var ett tag sen, och det där med tid vet jag fortfarande inte vad det är. Kanske är det därför jag är här nu, i min säng, en juldag klockan 16.05, och inte på jobbet i 10 minuter till. Det är tredje (?) gången nu, på en vecka som jag går hem tidigare från jobbet. Har det varit för att jag haft möjligheten? Nej. Jag har en osynlig sjukdom. Jag önskar, av hela mitt hjärta ibland, att det satt ett plåster i pannan eller en bula någonstans så man såg, att aj, det gör ont. Jag önskar att folk kunde förstå, hur jobbigt det är. Hur illa jag kan må och hur ont det kan göra.

Jag fick för en månad sedan äntligen en diagnos. Efter ett antal journalanteckningar med diagnosen "annan och icke specificerad smärta i buken" eller "buksmärta" står det nu äntligen dyspepsi. Jag har det på papper. Har det blivit bättre? Nej. Igår på självaste julafton mådde jag illa både efter frukost, lunch och middag. Idag kom samma illamående som efter lunch och middag igår. Exakt samma. Spyfärdig. Hungrig. Det går om vartannat och jag kan när det hugger inte stå raklång. Kollegorna tvingade hem mig och bad mig kontakta akuten. Men akuten för lite illamående? Inte skulle väl jag? Åker hem, och ringer sjukvårdsrådgivningen och får ett tips jag aldrig fått. Panodil och klar dryck. Jag testar och får se hur det går.

Ringer vårdcentralen på tisdag och ber de boka en gastroskopi åt mig. Kanske blir en update på lite julklappar senare, får se om tiden räcker till!

Lite life update, PUSS

Likes

Comments

Hej på er!

Det här med bloggen går fruktansvärt dåligt men jag har verkligen ingen ork eller motivation när jag jobbar mer än heltid hela december ut, och jobbar i princip varje dag. De få dagar jag inte jobbar kör jag ikapp med de grejer jag ligger efter med hemma pga tidsbrist. Kommer liksom hem 19-20 varje dag, och då finns det inte så mycket att skriva om. Jag ska vara ärlig och säga att jag nog inte hade orkat jobba om jag skulle blogga också, för det är ett stressmoment mindre.

Vill egentligen inte behöva förklara mig, men det är så det får se ut nu. Motivationen dippar, orken finns inte och absolut inte tiden. Men jag trivs skitbra på jobbet, verkligen. Är superglad att jag fått denna möjligheten! Det krävs ju liksom att man ska trivas på jobbet då det är där man spenderar 95% av sin vakna tid.

Men ska förbereda ett fint inlägg till imorgon iallafall!

PUSS

Likes

Comments

Hellu!

Igår blev det inte heller något uppdaterat men när jag kom hem vid 22 var jag inte så sugen på att sätta mig och redigera bilder och skriva inlägg.

Idag har jag varit ledig. Första dagen denna veckan. Började det hela med att sova 11h. Förstår ni hur hårt denna veckan har tagit på mig? Jag har varit så trött, men aldrig hunnit vila då jag kommit hem typ 20, och sedan ska man upp igen vid 7. Det är liksom hem, borsta tänderna och sedan gå och lägga sig typ. Har hunnit kolla något klipp på youtube med, men i huvudsak är det hem och sedan sova. Det känns liksom inte som att jag varit hemma. Och sedan mycket nytt på på jobbet, nya intryck, ny miljö, allt är nytt och man går på helspänn hela tiden. Så ja, jag har tömt mig på bensin totalt. Men jag har, som nämnt i förra inlägget, verkligen skitkul på jobbet, så jag klagar inte!

After worken igår satt som en smäck, ett glas vitt, lite fisksoppa och glada och trevliga kollegor. Ångrar inte en sekund att jag följde med.

Nu ska jag städa klart mitt rum samtidigt som jag kollar idol. Ha en bra fredagkväll!

PUSS

Likes

Comments

 • marble candles

  "Fullkomligen älskar mina marmorljus från Ullared i mina nya ljushållare från Lagerhaus. Längtar til…"

 • christmas is over

  "Hur söta är inte dessa ugglor jag fick av mamma och pappa i julklapp??? Jag tror nog jag är en av d…"

 • ett nyårslöfte

  "Egen bild faktiskt Det är den första januari. År 2017 denna gången. Jag har än så länge levt 19 år …"

 • saknar

  "En riktig myshörna med nya julklappar. Lampa, varmare täcke, lakan och bok. Allt i julklapp. Måndag…"

 • en osynlig diagnos

  "Hej på er! Det var ett tag sen, och det där med tid vet jag fortfarande inte vad det är. Kanske är …"

 • dåligt

  "Hej på er! Det här med bloggen går fruktansvärt dåligt men jag har verkligen ingen ork eller motiva…"