Hej! Just nu sitter vi i ett skypesamtal och pratar om yoga... Mariam skriver detta inlägg om våra tankar som vi delar med varandra live just nu.

Vi har hållit på med mycket yoga, olika klasser, olika lärare och en del yogaformer kräver ofta att man är väldigt flexibel och andra former är inriktade på meditation. Beroende på vad man vill med sin träning ska man välja "rätt yoga" för sig. Oberoende på vilken kroppstyp man har så kan man hitta en yogaform som passar en. Vi har funderat över varför det är så få killar som går på yogapassen.. det är lite konstigt. Detta eftersom yoga hjälper till med rörligheten, du får bättre koncentration och du blir lugnare. När man kör yoga tänker man mycket på andningen och man håller sina tankar i nuet. Detta hjälper en att komma in i ett "flow" men också att göra övningarna på ett bra sätt.

Jag, Mariam, tycker det är roligt med yoga eftersom man utvecklas så mycket på kort tid jämfört med t.ex. styrketräning. Emilia däremot är lite stelare, men kan ändå behålla rörligheten när yogan hålls igång.

Vi har ett tips på en övning till er som är bra om man vill komma ner i varv:

Andas in, räkna till 1, andas ut.

Andas in, räkna till 2, andas ut räkna till 2...

Andas in räkna till 3, andas ut o räkna till 3... osv ända tills man är uppe i 10 på in och utandning. 

Emilia har hittat en rolig sida för er som är intresserade eller vill bli intresserade av yoga:

http://alltomyoga.se/2013/08/06/borja-yoga-7-fragor-som-hjalper-dig-att-valja-yogaform/

.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments