Hej Bloggen!

Jag vill skriva om mål i dag. Detta beror på flera anledningar, den ena är att jag nådde ett mål i går (jippi) och att jag tror det är viktigt att dela med med sig av sådana här saker. Anledningen har att göra med att vi ofta pratar om hur viktigt det är att ha mål samtidigt som vi har så olika förutsättningar att nå dem.

Jag tycker att det är en konst att bli konkret när jag ska formulera vissa mål. Ett knep som kan uppfattas nog så enkelt är att frågar sig själv vad jag redan kan och vad jag kan slipa på. Många gånger kommer detta ge bättre utgångspunkt för utvecklande svar, än om jag försöker härma någon annan. Jag har en reumatisk sjukdom som har gjort att jag under den här vintern har fått kämpa från och till med svullna leder, smärta och trötthet. Detta blir som ni kan förstå omständighet som gör det svårt att hålla fokus. I går lyckades jag dock nå ett ut av mina träningsmål :D Jag lyckades lyfta mig själv! Filmklippet gick tyvärr inte att ladda upp 😞

Ett tips som gör det lättare att fokusera är att använda sig av avslappningsövningar eller meditation. Ofta handlar dessa övningar om att man på olika sätt reglerar antingen för att komma ner i varv. En av de övningar som jag tycker funkar bra även då jag är stressad är denna:

Blunda, lägg händerna på bröstet och föreställ dig en ballong. Dra in ett djupt andetag och tänk dig att ballongen fylls med luft samtidigt som ditt bröst höjs och din mage spänns ut. Andas sedan ut långsamt och tänk dig att ballongen töms på luft, bröstet sänks och din mage dras in.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments