​Ikväll fick jag (Mariam) lust att bjuda över Emilia på lite kvällsyoga. Så det är vad vi har hållt på med de senaste timmarna. Här kommer lite bilder! 


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Det var länge sedan vi båda gjorde yoga, länge sedan vi bloggade för den delen också.

Vi tänkte ge er lite tips på hur man kommer igång med yoga vare sig om man har gjort det eller ej, detta brukar funka för oss när vi tagit en lång paus från yogan.

1. Först o främst, skaffa en yogamatta om du är minsta intresserad av yoga.

Anledning: Du får ont i huvvet utan, ifall du gör vissa övningar. Mattan ger ett glidskydd så att du inte åker iväg när du gör t.ex. hunden.

2. Hitta bra yogamusik.

Anledning: Du kommer bli irriterad på att en del yogamusik är sjukt störig, så hitta den som gör dig lugn.

3. Bli inspirerad av poser och hur man gör poserna på typ instagram o pinterest.

Anledning: Det är roligare och de går ofta in på hur man gör övningar steg för steg o då blir det lättare att förstå hur man ska göra. 

4. Värm upp först och synka andningen med övningarna.

Anledning: Du behöver komma ner i varv innan du börjar med yoga men samtidigt bli varm i kroppen. 

5. Gör yoga ihop. 

Anledning: Det är roligare. Ni kan vara lärare åt varandra o dela upp att man bestämmer varannan övning. Det är också lättare att se om det blir fel i nån övning o då hjälpa varandra o komma vidare. 

Likes

Comments

Vi har haft ett recept tidigare på en form av rawfoodbollar, om ni tyckte om det kanske ni vill prova ett till. 

24 dadlar

1dl jordnötssmör (eller annat nötsmör)

vaniljpulver (eftersmak) 

8 msk kokosolja

8 msk kakao

2 msk honung

Kärna ut dadlarna och lägg dom i matberedaren och kör runt dem tills de blir en smet. Ta sedan i jordnötssmör och vanilj i matberedaren och kör runt igen tills allt blandats. Denna smet ska du sedan göra till små bollar som du kan lägga på ett fat för att sedan frysa in. 

Blanda kokosoljan, kakaon och honungen till en smet. Kokosoljan kan behövas värmas upp lite så att den precis smälter.

När du tar ut bollarna ur frysen ska du doppa dem i chokladsmeten. När alla bollar blivit chokladtäckta är det bara att stoppa in dem i frysen igen tills de riktigt stelnat. Sedan har du riktiga rawfoodbollar att fika när du vill.

Lycka till, hoppas ni tycker om dem.


Likes

Comments

Hej Bloggen!

Jag vill skriva om mål i dag. Detta beror på flera anledningar, den ena är att jag nådde ett mål i går (jippi) och att jag tror det är viktigt att dela med med sig av sådana här saker. Anledningen har att göra med att vi ofta pratar om hur viktigt det är att ha mål samtidigt som vi har så olika förutsättningar att nå dem.

Jag tycker att det är en konst att bli konkret när jag ska formulera vissa mål. Ett knep som kan uppfattas nog så enkelt är att frågar sig själv vad jag redan kan och vad jag kan slipa på. Många gånger kommer detta ge bättre utgångspunkt för utvecklande svar, än om jag försöker härma någon annan. Jag har en reumatisk sjukdom som har gjort att jag under den här vintern har fått kämpa från och till med svullna leder, smärta och trötthet. Detta blir som ni kan förstå omständighet som gör det svårt att hålla fokus. I går lyckades jag dock nå ett ut av mina träningsmål :D Jag lyckades lyfta mig själv! Filmklippet gick tyvärr inte att ladda upp 😞

Ett tips som gör det lättare att fokusera är att använda sig av avslappningsövningar eller meditation. Ofta handlar dessa övningar om att man på olika sätt reglerar antingen för att komma ner i varv. En av de övningar som jag tycker funkar bra även då jag är stressad är denna:

Blunda, lägg händerna på bröstet och föreställ dig en ballong. Dra in ett djupt andetag och tänk dig att ballongen fylls med luft samtidigt som ditt bröst höjs och din mage spänns ut. Andas sedan ut långsamt och tänk dig att ballongen töms på luft, bröstet sänks och din mage dras in.

Likes

Comments

Det finns ett recept jag vill tipsa om. Det är nötbollar med chokladsmak. Det som är lite kul är att de bara innehåller sånt som är bra för din kropp. Jag har testat en del liknande recept men det här har blivit mina absoluta favoriter.

12 dadlar
4msk kaffe
2msk kakao
1msk honung
1msk kokosolja
3-4 dl cashewnötter
Vanilj efter smak

Stoppa nötterna i en mixer och mixa tills det blivit som mjöl. Lägg sedan nötmjölet i en skål och mixa i hop dadlar, kaffe och honung. Sedan blandar du i kakao och eventuellt vanilj i nötmjölet. Rör runt ordentligt så smakerna fördelas jämt. När detta är klart blandar du den torra blandningen med dadelsmeten och gör små bollar av smeten.

Lycka till!
Hoppas ni tycker om dom

Likes

Comments

Hej! Just nu sitter vi i ett skypesamtal och pratar om yoga... Mariam skriver detta inlägg om våra tankar som vi delar med varandra live just nu.

Vi har hållit på med mycket yoga, olika klasser, olika lärare och en del yogaformer kräver ofta att man är väldigt flexibel och andra former är inriktade på meditation. Beroende på vad man vill med sin träning ska man välja "rätt yoga" för sig. Oberoende på vilken kroppstyp man har så kan man hitta en yogaform som passar en. Vi har funderat över varför det är så få killar som går på yogapassen.. det är lite konstigt. Detta eftersom yoga hjälper till med rörligheten, du får bättre koncentration och du blir lugnare. När man kör yoga tänker man mycket på andningen och man håller sina tankar i nuet. Detta hjälper en att komma in i ett "flow" men också att göra övningarna på ett bra sätt.

Jag, Mariam, tycker det är roligt med yoga eftersom man utvecklas så mycket på kort tid jämfört med t.ex. styrketräning. Emilia däremot är lite stelare, men kan ändå behålla rörligheten när yogan hålls igång.

Vi har ett tips på en övning till er som är bra om man vill komma ner i varv:

Andas in, räkna till 1, andas ut.

Andas in, räkna till 2, andas ut räkna till 2...

Andas in räkna till 3, andas ut o räkna till 3... osv ända tills man är uppe i 10 på in och utandning. 

Emilia har hittat en rolig sida för er som är intresserade eller vill bli intresserade av yoga:

http://alltomyoga.se/2013/08/06/borja-yoga-7-fragor-som-hjalper-dig-att-valja-yogaform/

.

Likes

Comments

Hej! Mariam här.

Tänkte göra ett inlägg här innan helgens stora inlägg som jag och Emilia skriver ihop.

Tänkte tipsa er om min favorit handkräm!

Den är superbra mot torra händer och jag tycker den luktar så fräscht och gott!

Den kommer från ett märke som är heter rituals och jag tycker om deras ideal: att slappna av och lägga fokus på att ta hand om sig själv, och göra detta till en ritual.

Klicka på länken eller på bilden nedan för att läsa mer om den.

// LÄNK // LÄNK // LÄNK //

Likes

Comments

​... det är vad vi ska diskutera på söndag! Så se till att klicka in dig här på söndag då! 😍


Likes

Comments

Presentation picture

Hej!

Här kommer två tjejer, som bor på helt olika delar av Sverige att blogga. Vi tänkte presentera oss.

Mariam ( till höger på bilden)

Jag är en 18-årig Linköpingsbo som pluggar Naturvetenskap sista året på gymnasiet. Naturvetenskap intresserar mig mycket men jag har även intressen för yoga, mode,  konst och löpning. Dessa försöker jag tränga in i en vardag som är väldigt proppfylld med plugg. Och jag lyckas med det tror jag. 😃 Jag kommer bl.a. skriva om pluggtips, yoga, och lite annat random smått & gott. 

Emilia ( till vänster på bilden )

Hej! Jag heter Emilia och bor i Örnsköldsvik där jag för tillfället pluggar till socionom. Jag tycker mycket om  styrketräning, yoga och konst. Jag kommer skriva om min träning, bakning och övriga ämnen värda att diskutera. 

____

En gång i veckan ska vi försöka diskutera ett ämne som vi finner intressant över skype och samtidigt skriva om vår diskussion här på bulle-bloggen. 

Likes

Comments