View tracker

1. SPARA PENGARNA

Spar pengar under en längre tid, då känner det som att du är så mycket mer värd att köpa just den väskan. Jag har ett sparkonto som heter drömväskan där jag sätter över lite pengar då och då när jag tycker jag är värd det.

2. KÄNN OCH KLÄM

Gå in i en butik där du vet att väskan finns. Testa vilken storlek du vill ha, vilken färg och vilket material. Du kanske kommer på i affären att du vill ha en storlek större än den du har sett på nätet. Det måste alltid känns perfekt, om du köper något du inte trivs med kommer den aldrig att användas.

3. JÄMFÖR PRISER

Detta är ett måste innan du köper din drömväska. Du kan spara hundralappar ibland till och med tusenlappar. Jag har själv börjat dregla över Valentinos lock small shoulder bag under den senaste tiden. Idag kollade jag runt lite på olika hemsidor vad den kostade. Jag hittade den på Mytheresa.com för14 484kr sen hittade jag den även på Nathalie Schuterman för16 295 kr. En prisskillnad på nästan 2 000kr, och då har du frifrakt på Mytheresa.com och en fraktkostnad på 145 kr hos Nathalie Schuterman.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

1. RUDDAMMSBACKEN
Hur fin är inte denna lägenheten? Jag är helt kär. Om jag hade haft 3,5 miljoner i backfickan hade jag inte tvekat en sekund att investera i denna lägenheten. Takhöjden är hel fantastisk. .

2. STYRMANSGATAN
Stilrent, enkelt och väldigt väldigt fint. Denna lägenheten har inte så mycket speciellt, men faller väldigt mycket för inredning. Jag faller dock väldigt ofta för dessa fönster.

3. RUDDAMMSBACKEN
Tror jag har en liten förkärlek till detta huset på Ruddammsbacken. Hur fint är det inte med alla dessa fönster? Jag tror att en lägenhet i detta huset hade varit något för mig. Helt kär!

Likes

Comments

View tracker

Åh den 29 september kommer Justin till Sverige, i need to go. Biljetterna släpps den 17 december klockan 10.00. Biljetterna kommer ni att hitta HÄR!

Likes

Comments

Älskade söndagar! Kan söndagar vara den mest älskade och oönskade dagen på samma gång? Den blandade ångesten inför jobbveckan samtidigt som den härliga känslan över att ha hela dagen ledig finns där. 

 Idag har jag tagit mammas mysiga pälspläd och 100 kuddar som jag dundrat upp i soffan. Jag har inte flyttat mig ur fläcken, och kommer troligtvis inte göra det heller. Jag har kollat på film efter film och bara njutit över att jag har haft hela dagen ledig. Det blir nog några filmer till. Har ni något bra filmtips? 

Likes

Comments

Dagens krönika på Nouw kan vara det finaste och bästa jag läst. Jag har verkligen en förkärlek till alla dessa krönikor som kommer ut på Nouw, så välskrivna och fina. HÄR har ni dagens:

Jag vet inte när det är dags att släppa taget och gå vidare, när man måste ta det steget och släppa. För precis lika svårt som det är att låta någon komma in, är det att låta någon gå. För vad kunde det ha blivit om man bara hade kämpat? Vad kunde ha hänt om man bara hade försökt lite till?

Jag vet inte riktigt hur det där med att ge upp på något man brinner för fungerar. För jag tror inte att jag någonsin tidigare gjort det, jag har aldrig heller aktivt gett upp. Aktivt påmint mig själv om att jag måste släppa taget, måste gå vidare, måste sluta kämpa. Jag förstod att jag inte kunde laga oss, hur mycket jag än ville, hur mycket jag än försökte. Eller kunde jag det? Dessa tankar blev mitt personliga helvete. ”Snälla säg att det kommer bli bra” grät jag fram. Du sa att det skulle bli det, men du såg mig inte i ögonen när du sa det. Jag blev tvungen att låta tanken av att jag måste släppa taget skölja över mig. Tanken av att ge upp på mig och dig och allt vad vi var, den dränkte mig. Jag blev en levande död och förblev det i månader. Grät dygnet runt, skakade häftigt och sov aldrig. Men trots allt så var det mest smärtsamma att ständigt påminnas om att jag aktivt gett upp. Påminna mig själv om att det är lönlöst att fortsätta försöka kämpa för oss, det gjorde ont att förstå att jag inte kan få vår kärlek att vinna.

Att aktivt ge upp, är att varje morgon vakna och duscha i ångest och hopplöshet - det är tortyr. Livet förlorade dess mening när jag tvingades tvinga mig, att släppa dig. Och att känna den känslan, det var inget jag tidigare vart bekant med. Jag ville mycket, jag var mycket, jag såg lycka och möjligheter i det mesta. Men plötsligt fanns det bara mörker. Mål och drömmar upphörde att vara relevanta, jag hade förlorat glöden trots att jag från början varit en explosiv brand. Jag var allt och ville ha hela världen, men jag blev till ingenting och ville lika lite, när jag blev tvungen att sluta kämpa för oss.

Det är vackert det där med kärlek, vackert hur självklart det kan vara att älska. Jag har aldrig funnit det intressanta i romantiken, eller det storslagna. Jag har funnit det mest fascinerande i de små momenten som annars inte läggs märke till. Hur är det att stå i kö tillsammans? Rör ni vid varandra när ni kollar på TV? Brukar ni skratta mycket när ni är ensamma? Kan ni ens tänka tanken av ett liv utan varandra? Ler ni när ni ser varandra för första gången den dagen? Vad tänker ni, när ni vaknar i varandras armar om nätterna? Hur länge kan ni gå utan att kyssas? Kan ni gråta tillsammans?

Vår historia var aldrig enkel. Den var väldigt speciell, för speciell för att någon annan skulle förstå den. Vissa förskönade den och utbrast ”Men åh, vad gulligt” när jag nämnde en händelse med honom. Andra rynkade pannan och sa ”Du vet att du förtjänar bättre”. Jag visste det, att jag förtjänade bättre. Men jag var ju kär. Trots all skit vi gick igenom så fanns vi alltid där för varandra, trots tusentals bråk och skrik så var det vi mot världen.

Jag vet inte riktigt hur det gick till när jag föll för honom, men jag gjorde det. Någonstans på vägen så föll jag för dig. Jag minns hur du med panik i rösten och skräck i blicken stod i trappen och höll tag om mina armar och sa ”Men snälla, kan jag åtminstone få en kram, ser du inte vilken ångest du ger mig”. Det var ett av våra hundratals bråk och jag gick hela tiden fem meter framför dig på Stockholms gator och höll en hetsig monolog om hur du aldrig kunde låta det vara bra i fem minuter. Men vi hade stannat där i trappen, och jag tror jag föll där, när jag såg din skräck i att förlora mig. Jag hade älskat dig innan, men från och med då var jag inte längre den viktigaste personen i mitt liv – du var. Jag föll så hårt att dunsten mot marken bröt mina revben, punkterade lungorna och krossade hjärtat.

Men vad gör man, när ens kärlek kanske inte räcker? Vad gör man när man har förlorat sig själv, när man har förlorat sin lycka, förlorat hoppet? Vad gör man när man krampaktigt håller kvar vid en kärlek som håller på att dö ut, i brist på ömsesidigt kämparglöd? Brist på energi och hopp om att man kan övervinna motgångarna och läka såren? Man tvingar sig själv att ge upp. Och det måste göras aktivt. För ibland när tankarna håller på att förgöra mig, så är jag påväg att ringa och säga det jag egentligen inte vill erkänna för mig själv, det kommer ju inte hjälpa. Jag vill skrika ”Men snälla din idiot, fattar du inte att jag älskar dig för mycket? Fattar du inte att vi inte bara är kära i varandra, vi är gjorda för varandra? Fattar du inte att jag betyder alldeles för mycket för dig? Fattar du inte att jag egentligen vill ha dig vid min sida tills jag dör? Fattar du inte att det vi har är episkt?”.

Men jag gör det inte. Bördan har blivit för tung för att bära. Jag måste erkänna mig själv besegrad. Jag måste aktivt ge upp på oss. Jag måste erkänna att vår kärlek inte vann.


Krönika skriven av: Anonym

Likes

Comments

Vad är det bästa med december? Jo julafton såklart men om vi tar bort det måste man ändå säga julkalendern. Något som blir allt vanligare och vanligare är att alla butiker har sin egna julkalendrar, perfekt att fynda dom sista julklapparna eller till och med dom första. Här är några av julkalendrarna som jag alltid kollar på vad luckan har att erbjuda.

1. Nathalie Schuterman
Alltid lika kul att kolla vad dom har att erbjuda, idag är det 30% på allt från Stella McCartney. Inte alls dåligt, hade gärna klickat hem den svarta väskan. Väntar faktiskt på att det ska komma något fint erbjudande från Valentino eller Saint Laurent.

2. Nelly
Nellys´s julkalender är aldrig fel. 2 för 1 på allt stickat, lite varma och mysiga jultröjor säger man väl inte nej till. Jag tror minsann att jag ska klicka hem en till mig själv, och en i julklapp till någon jag gillar. Perfekt, det blir faktiskt en gratis julklapp.

3. RUM21
Lite inredning är aldrig fel. Jag hoppas såklart att jag hittar Rörstrand och HAY i bakom en av dessa siffrorna en dag. Idag har dom 10% på Chhatwal % Jonsson. Helt underbara kuddar!


Har ni tips på någon ni tycker jag har missat?

Likes

Comments

Stockholmslivet har börjat ta fart och igår blev det middag med min bästa vän Gustav. Vi gick runt i hela Stockholm kändes det som, till slut hamnade vi på Broms på Karlaplan. Det blev några glas vin och världens godaste köttbullar. Jag blev helt förälskad i Broms, så sjukt mysigt ställe. Jag tror jag får dra med mig han dit några fler gånger! Den där Gustav är inte så dålig på att välja restauranger, lämnar nog över det ansvaret till han framöver.

Likes

Comments

Vilken höstmorgon! Blev helt paff när jag såg allt detta underbara. Vissa sekunder får man infall att man bara vill kasta sig bland alla löven, men tror inte det är sådan bra idé. Idag känns det nästan som att våren är på väg, så man får lite falskt lyckorus. 

Likes

Comments

Åh har suttit med Fatima på Åtellet ikväll å firat med cava att min lägenhet blivit uthyrd och att flyttlasset går till Stockholm på söndag, känns så himla roligt. Jag har inte hunnit fatta det från nu när hela min lägenhet ligger i flyttkartonger. Nästa tisdag ligger jag en lägenhet på kungsholmen och bloggar. Det känns lite sjukt! Som jag har längtat efter att få flytta in till stan och nu ska jag göra det. 

När vi sitter på Åtellet kommer hela MQ-crewet som är hit flyget för öppningen av MQ. Så dom bjöd in oss på deras VIP öppning imorgonkväll med bubbel å tilltugg. Så imorgon blir det först in till stan för kundkväll på Svenska hudkliniken sen blir det tillbaka för öppningen av MQ. En riktig eventkväll imorgon med andra ord. Är det någon mer än jag som ser fram emot en ny fräsch butik i Norrtälje??

Likes

Comments