Ett tag sen sist.
Har hunnit hoppträna, första gången en 🌟, andra gången mycket dålig koordination ledde till krasch och halt häst dagen efter....
Hade hunnit anmäla till tävling, men det blev intet. Nu är vi igång igen, har både hoppat och dressyrat, och om Gud vill så är det tävling på söndag. Tredje gången gillt... Dressyrhäst också halt så lite för mycket fritid just nu = tänker för mycket.
Nytt jobb och kanske kanske lite annat på gång. Hoppas på lättare sinne.

Man måste dö några gånger, innan man kan leva.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Tillbaka efter långt härligt sommarlov.

Hästen är frisk!
Dock utan sko just nu... Ska få en ny imorgon, andra gången i sommar han tappar den = inte så snygg hov.
Vi har hunnit med två dressyrträningar. Jag är mycket nöjd med honom, fast det blev lite rodeo första gången :) Vi har också varit och hoppat bana på klubbens utebana. Han var jätteduktig och hoppade allt på första försöket. På torsdag blir det hoppträning för ny tränare. Jag har också hunnit med att tävla dressyr på dressyrhästen. Gick ok, nytt försök till helgen, hoppas på personligt rekord ;) Bästa VIP-läktar gänget samlas för after ride på lördag. Me like.

Två funderingar: varför så svårt att hålla bjudning och schvung i lägre tempo? Vad är tre timmar mer jobb i veckan värt?

Tjing

Likes

Comments

1 Fram för skänken till stöd i handen
2 Balans
3 Rakriktning

Medicin som funkar

Likes

Comments

Yeay, har ridit i två dagar. På hästens BK, gick rättså hyfsat. Han och jag är oftast inte helt överens men denna gången gick det bättre än vanligt. Annars händer just ingenting. Ingenting.

Likes

Comments

Fortfarande mörker på hästfronten. Vi lyckades att ta oss igenom penicillinsprutorna på bekostnad av diverse bölder på halsen och lite annat elände. Jag började sätta igång honom lite försiktigt. Han hostade dag 1 och 2, men inte dag 3. Hoppet började att tändas. Då upptäckte jag att han var mycket flåsigare än vanligt och när jag kom in i stallet hade han fortfarande mycket snabb andning. Problemet med andningen har hållt i sig så idag ringde jag till veterinären igen. Ny penicillinkur. Suck! Denna gång i pasta form för att slippa bölderna på halsen. 10 nya dagar. 

Hästen bästa kompis debuterade 1.10 i helgen, felfritt. Duktig plutt! 

Likes

Comments

Pencillinbehandlingen fortgår, inte helt utan komplikationer dock. Först svullnade bakbenen, fick magmedicin men då hade det hunnit gå över. Sen fick han bölder och blev öm i halsen. Sprutade i bringan idag, räknar ner dagarna och ber till Gud om att slippa fler bekymmer. 3dagar kvar nu. Tråkigast är att han fortfarande hostar. Jag är ridsugen!!!
Försöker att undvika att ha funderingar den här helgen. Ska istället försöka att ta mig ut och njuta av solen.

Likes

Comments

Penicillin hämtad till hästen. 10 dagars kur sen hoppas jag att han är frisk igen. Löste sig smidigt hos veterinären utan att hästen behövde åka dit.

Dagens fundering, kan man sätta E i matte på en elev som inte kan räkna... Har några veckor kvar på mig innan jag måste bestämma mig.

Likes

Comments

Hästen sjuk. Hostade en hel del när jag red i torsdags så jag ställde in dressyrträningen i fredags. I lördags hostade han redan i skritt och hade snor på benen. Så klart händer detta när det är helg och stängt hos veterinären... Ska ringa imorgon och i den bästa av världar slipper jag sätt köra dit.

Annars har helgen varit lugn. Eller nästan tråkig. På grund av hästen och brist på nöjen. Har hamnat i semestermode vilket innebär att jag iallafall emellanåt får fart på mig att göra tråkiga husbestyr. 

Känns som den där tävlingen jag funderade att vara med på flyger sin kos. Kanske lika bra att sommarvilan börjar nu? 

Likes

Comments

Kort vecka, tack Jesus. 

Tar hand om hästens kompis denna veckan och kan väl säga så mycket att vi inte är kompisar... Han har många spöken i hjärnan han. Försöker att passa på att träna mig själv. Har totalt tappat balansen i nedsättning i trav. Känner mig pinsamt dålig. Blev lite bättre på slutet igår iallafall. Har bokat dressyrträning på fredag med hästen. Vågar inte inviga dressyrsadeln förrän jag har fått kontroll på min egen kropp. Hästen känns iallafall bättre och bättre, börjar få bättre kontroll på galoppen också. 

Var på tävling i söndags och hade själv träning ikväll. Funderar över hur stor skillnad det är på ryttare som har känsla för rytm, balans och bjudning. Vissa har det inbyggt i sig som andra kan träna hela livet för att hitta. Själv får jag kämpa med det hela tiden, även om jag tycker jag är bättre på det nu än tidigare. Blev liksom tvingad med förra hästen. På tal om honom är han på träningsläger. Hoppas de är snälla mot honom och jag intalar mig själv att inte vara bitter... Jag vet vad jag har åstadkommit. 

To be continued...

Likes

Comments

Ny häst. Ny start. 

Eller inte så ny. Har haft hästen ett tag, men har funderat ett tag på att på något sätt dokumentera resan. Gillar inte det uttrycket, men kom inte på något bättre just nu. 

Hästen är 4 år och vi har haft en trög start, eller långsam eller helt enkelt dålig bjudning. Nu går det lite bättre, även om det fortfarande känns som att det mer är på hans villkor än mina. 

De senaste veckorna har vi alla fall varit med på både en dressyrträning och en hoppträning  med godkänt resultat. Så nu har vi, jag, lite att träna på. 


Likes

Comments