Vardagen

Då var det Torsdag idag trots att de känns som Onsdag. Legat en dag efter hela denna vecka haha.
Idag ska jag på vårdcentralen och göra en spiromitri bland annat. Kanske även ett annat besök också men vi får se. Inväntar samtal om det finns någon tid. Annars är det som det är.

Får se vad dagen har för övrigt att erbjuda. Det är en sån där seg dag då jag inte sovit och Ida har knappt sovit inatt. Vet inte varför men hon vred & vände sig var 15:e minut. Lilla tjejen då. Hon sover nu så hon kanske är lite glada när hon vaknar sen.

Hoppas ni får en toppen dag, idag bjuder jag på en bild på mig & Ida när vi försöka göra lite roliga bilder. Det gick sådär
😂

Likes

Comments

utveckling, Vardagen, barnvagn

Tagit en promenad i det underbara vinter vädret 😍
Mysigt och uppfriskande!

Nu har vi varit hos tandläkaren och det var ingenting allvarligt tack och lov med Idas tand. Det är något som kallas för tvillingtand. Vi ska ha lite extra koll på dom andra runtomkring så dom kommer sida vid sida och inte dubbel där denna är. Annars är det ingenting som kommer störa. Vilket är skönt och betryggande att veta om. Så nu kan jag andas ut lite mer!

Nu ska jag torka håret & plocka lite.
Får besök av Emma & Hilma om en stund ❤

Likes

Comments

Vardagen

En liten morgonlista som hittades hos @elinmoller blogg 🌸 Ni kan spana in hennes blogg där hon bland annat skriver om sin vardag som förälder, städtips och massor av annat.

När går du upp?
Det är lite varierande men senast 05.30 varje morgon vaknar jag & vill gå upp. Är en morgonmänniska.

Vad är det första du gör varje morgon?
Jag går upp oftast direkt jag vaknat (slagit upp ögonen) och gör ett snabbt besök på toaletten, klär på mig lite varmare kläder om det är vinter (burr, kallt) och sen brukar jag antingen spola igenom internet en snabbis innan alla andra vaknar.

Är alla vakna så är det hyfsat lika, snabbis på toaletten, byta blöja på Ida, tvätta av henne från natten, klä på dagens kläder, äta tillsammans (obligatoriskt), borsta tänderna allihopa och sen sätta igång dagen. Jag trycker oftast in en snabb dusch där också någonstans.

Hur lång tid tillbringar du i badrummet varje morgon?
Ingen aning faktiskt, det är olika och tar väl olika tid varje gång haha.

Är frukost viktigt?
Ja, men det tycker jag nog trots att jag är ganska svår med frukosten. Dagarna blir så mycket bättre om man ätit något till frukost än dom dagar man hoppar över det så jag skulle anse det viktigt för mig/oss.

Vad äter du till frukost?
Jätte olika men vanligast är nog rostad smörgås med ost eller mjukost på och sen kaffe med mjölk till.
Men det blir även ofta ägg och annat till frukost här då jag har svårt för att äta på morgonen så brukar jag försöka göra det lite "extra" med äggröror, gröt & annat.

Är du morgontrött?
Nej, jag kan ibland vara småseg som alla andra men är långt ifrån morgontrött man kan komma. Morgonen är bästa tiden på hela dagen!

Vad har du för alarm?
Inte en endaste aning om det. Jag hsr inte haft ett alarm igång på ett år. Kanske ska kolla över det om jag skulle behöva ha ett alarm till någonting. Vad vet jag inte ännu haha. Annars är det väl Ida som är väckningsalarmet ibland :)

Hur ser en perfekt morgon ut?
Min perfekta morgon skulle nog vara ganska lik dom morgnar vi har här hemma.
Kanske lite mindre "stress" över morgonen skulle vara aningen men perfekt.
-Göra oss fräscha
-Äta frukost tillsammans
-Småprata
-Vila en stund till
Det är lite så vi har nu fast lite stressigt ibland om Ida vill sova igen fort eller om hon somnar efter D går till arbetet. Beror lite på där.

Vad är det bästa med morgonen?
Att det är ett nytt blad, en ny dag som vi kan göra vad vi vill med (förutom alla måsten såklart), det obligatoriska morgon goset med Ida som kommer och kryper upp tätt intill ens hals och bara vill kramas. Det är det absolut bästa Finns ingenting som är så fantastiskt som det. Varje morgon, varje dag

Hur går du helst klädd på morgonen?
Pyjamas eller mjukisdress faktiskt. Så skönt & avslappnade tycker jag. Men gärna något varmt på vintern för det är lite kyligt på morgonen innan man kommit igång riktigt.

Likes

Comments

Vardagen

Sluta fokusera på allt hat, sprid kärlek & värme!
Det blir så mycket trevligare med en positiv anda, kärlek & värme från människor. Man vinner på det i längden och man mår så mycket bättre.

Att våga släppa det gamla och ta lärdom.
Vi alla bär på ett förflutet med både bra och dåliga saker. Vi lägger mycket fokus och tanke på det dåliga. Ta lärdom och gå vidare från det förflutna.

Sluta känn att du måste vara perfekt.
Ingen är perfekt, det kommer aldrig att bli perfekt. Va nöjd med dig själv, den du är och vad du kan.

Sluta vara den som alltid ska vara alla andra till lags.
För i slutänden skuffar du undan dig själv varje gång och kommer må dåligt när du inser att alla andra inte gör detsamma för dig.

Sluta prata negativt/illa om dig själv.
Det här är något vi alla gör väldigt ofta. Vi måste sluta med det nu!

Sluta döma andra människor.
I slutänden vet vi inte varför människor gör som dom gör och alla förtjänar att få en chans att antingen förklara sig, få vara ifred men även chansen att få ta nya tag och förbättra sig. Ibland får man bara ha överseende med saker också. Det finns oftast bakomliggande orsaker till något som händer/hänt.

Släpp människor som drar ner dig.
En sån otroligt viktig sak som är jätte svår att göra många gånger. Tro mig, det är svårt men det tjänar man på i längden. Människor som inte kan uppskatta dig, vara glad för din lycka är människor som inte bör ta del av ditt liv. Dom måste man släppa och stänga dörren för. Din lycka är viktig!

Sluta jämför dig med andra.
Du kommer inte bli som dom för att du är du och ingen annan. Du kommer aldrig kunna göra exakt samma sak för du är du. Var dig själv och var ditt bästa jag.

Sluta ångra dig.
Allting händer av en anledning. Kan vara pågrund av dig själv eller någon annan. Men att lägga för mycket energi på att ångra sig är inte sunt i längden. Ångra det du gjort, gör om och gör rätt. Sen släpper du det.
Det händer av en anledning.

Önskar er en fin dag

Likes

Comments

Vardagen

Har precis bokat en tandläkar-tid till Ida. Vet inte om det är nödvändigt men bättre att kola på det för mycket än för lite så att säga. Så vi ska dit imorgon och undersöka det hela. Alltid så nervöst över allt sånt här.

Får inte sätta upp hennes hår så idag fick det bli en klämma. Som sagt så kan jag inte klippa hennes hår. Då kommer jag bara göra det fult haha

Något annat super roligt som kommer här i bloggen inom kort är ett ruskigt roligt samarbete med ett jätte fint företag. Det får ni inte missa :)

Likes

Comments

Vardagen

Idag fick Ida en ny medlem i sin samling och det blev Diddi som fick följa med henne. Hade inte riktigt planerat det men dom där ögonen Ida kan få till alltså. Tur hon inte riktigt kan förstå allt ännu haha.

Idag blev det som sagt en tur till gågatan för att köpa plattborsten till mig & mamma och träffade även Idas farmor och vi tog en lunch tillsammans i det fina vädret.
Lunchen var dock super äcklig och jag kommer aldrog gå tillbaka dit igen! Men det var trevligt i alla fall :)

Traskade hem och njöt av det ruskigt fina väder vi har.

Nu sover Ida och jag ska titta på youtube


Sov gott alla!

Likes

Comments

Vardagen

Innan jag färgade det rött såklart.
Med anledning av föregående inlägg så kan ni se mer här vad jag har att jobba med. Här kommer bilden haha.

Kanske ska kalla det för lejonman! 

Likes

Comments

inköp

Idag har lidl en plattborste för 199kr. Jag har tittat på dom dyra varianterna men är skeptisk då mitt hår är väldigt tjockt, krulligt och superfluffigt. Men så tänkte jag prova denna tillsammans med min mamma som också skaffade en idag. Provade lite snabbt. På bild 1 är det mitt natuliga spännande hår. På bild två är det endast 3 drag med plattborsten. Helt sjukt va bra den var. Den går upp till 180grader om man vill men man kan ha lägre också. Jag är imponerad.

Det tar ca 1-1.5timme att platta mitt hår med plattång. Så detta minimera det skapligt måste jag säga!

Nu var det endast tre enkla drag med den på bilden. Så när jag gjorde mer så blev det riktigt fint och rakt.
Är jätte nöjd och för bara 199kr kunde man inte tro att det var sant 😍

Likes

Comments

Vardagen

Idag är det Måndag och det har säkert ingen missat heller. Så jätte onödigt att skriva men men.

Vet inte riktigt ännu hur denna dagen ska bli utformad. Beror lite på om jag ska göra ett ärende åt en person eller inte. Jag hoppas nästan på att personen vill det för då finns det en anledning att gå iväg till det stället haha.

Ida sover efter ett litet super tidigt uppvak idag. Hon somnade jätte tidigt igår så vi var medvetna om att det skulle bli så. Jag vaknade av att Ida låg med huvudet på min mage & en fot på min näsa. Det är så underbart med min lilla sprattelfisk.

På fredag blir jag tydligen 28år gammal. Nu är det nära 30. Va läskigt det känns. Födelsedagar för mig är oftast mest förknippat med ångest. Alltså min egen födelsedag. Jag älskar att pyssla och fira andra men mig själv är det en annan sak. Vet inte riktigt vad det grundar sig i. Men det är som det är.

Alla vill veta vad man önskar sig. Jag önskar mig ingenting speciellt i sak väg så att säga. Så fick lov att se vad andra önskar sig och se om de va något jag skulle villhöva framöver. Kom på någon sak men är rätt nöjd med allt jag har redan och tycker mest om att "skämma" bort mitt barn än mig själv.

Gåvobevis för bland annat en hjälp-organisation för barn i nöd hade varit väldigt uppskattat. Finns så många runt om i världen som behöver hjälp med olika saker. Saker vi tar för givet. Saker vi kan ge våra barn dagligen som rent vatten, mat, kläder och trygghet. Det är något vi automatiskt kan ge. Men alla har inte den turen att födas i ett sånt land. Alla förtjänar det men alla har det inte.
Det hade varit otroligt uppskattat för min del

Hur tänker ni om era födelsedagar och har ni saker ni önskar er att ni skulle få?

Likes

Comments

Vardagen, barnvagn

Jag har flera paraplyn till vagnar och jag vet inte om jag avskyr dom eller tycker om dom. Lite av en sån där hat-kärlek till dom. Vad tycker ni om såna? Använder ni det eller använder ni mågot annat till sommaren?

Idag har vi grejat på med massor. Fick ju en ruskigt bra start idag (nog för att Ida alltod sovit bra förutom någon vecka) men såhär som idag har det aldrig varit.

Satt & pratade med pappa D i hallen en stund förut och skulle se vad Ida hade för sig. Ja då satt hon i
soffan och tagit sig upp där själv. Det är ju ganska högt haha.
Hon kan hon!

Nu blir det vila en stund och sen ska pappa D göra kotletter tror jag. Inte säker om de är det som ska lagas idag eller inte. Jag är då jätte trött efter allt fixande & busande
😍

Hur har eran söndag varit?

Likes

Comments