View tracker

Juletid

För mig är december är en fantastisk månad med så mycket möjligheter. Att starta månaden med att göra det lite extra fint hemma med julgardiner, tomtar och minigranar. Att varje dag ha ett ljus tänt vid frukosten är en stämningshöjare och få öppna kalendern med min älskade skatt.

Sen betyder december också mycket då man har kanske mer kontakt med andra genom planering och sånt inför jul och allt firande som komma skall.
Även en bra tid för försoning och kärlek ❤️

Hela månaden är så mycket glädje. Visst kan det inträffa saker som vill tynga ner oss men vi kan alltid välja att stå upp och se allt det fina och bra i livet. Ingen annan kan göra det åt oss ❤️

Sen får man äta lite extra onyttigt om man skulle vilja denna månad 😂

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Barn, Juletid, Vardagen

Som jag längtat till julmånaden med min älskade familj.
Dagen började såklart med frukost tillsammans och luck-öppning för min älskade Ida. Hon har både Bamse & Pixie kalendern. Hon ville inte ha någon hjälp och klarade öppningen av luckorna själv. Där ser man!

Sen provfotade vi lite inför kommande julkorten.
Ska göra några andra sen som vi ska skicka men ni kan få se ett provsmak.

Hon är ju världsbäst!
Älskar outfiten som hon har på bilden men den är jätte stor haha.

Likes

Comments

View tracker

Barn, Vardagen, Föräldrar

Igår var min mamma på besök och lekte med Ida. Vi hade jätte trevligt!
Så roligtnär hon kommer och dom umgås med varandra, så fin relation och det kommer Ida kunna ha hela livet ❤️ Träffade även pappa en snabbis då dom hjälpte mig fram och tillbaka på ett läkarbesök.

Eftermiddagen var det vila tillsammans med Ida som var mega trött.

Idag har vi ätit frukost och sen somnade Ida om.
Vi ska ta det ganska lugnt idag faktiskt ❤️

Likes

Comments

Barn, kärleken, Vardagen

Ida utvecklas i rasande takt och jag ser hur min lilla bebis kan göra så mycket mer nu än tidigare.

Hon älskar att leka kurragömma & tittut, har blivit några favoriter här hemma. Även att klättra på allt är något som hon vill göra hela tiden.

Men även att gå med lära gå vagnen är något hon har stort intresse för och vill gärna göra det hela tiden. Tänk att hon redan nu går med den? Vart tog bebisen vägen?

Det är full fart på Ida från att hon vaknar till att hon somnar, vilket jag tycker är jätte roligt för vi har verkligen så roligt tillsammans. Finns ju ingenting som är bättre än dessa dagar enligt mig :)

Sen har hon och grodan acke verkligen hittat varandra. Är hon ledsen så vill hon att acke ska vara med 😍 Jag tycker det är jätte sött!

Ord hon säger:
- Mamma
- Pappa
- Titta (itta)
- Tack (atch), detta säger hon jämt när hon får något och man säger varsegod
- Hej
Detta är det som är tydligt, sen finns det en del som inte är lika tydligt och kan vara tolkningsfel från oss haha

Ida med grodan Acke ❤️

Likes

Comments

Vägen till knodden, Barn, Familj

Ibland händer saker man bara inte vill ska hända som gör att man inser hur skört saker är. Hur lyckligt lottad man är för det man har. I två dagar har detta varit otroligt svårt för mig och min familj. Man vet att det kan hända men ingenting man vill gå och tänka på tills det väl händer.
Nya försök, nya tag i framtiden.
Jag njuter av varje sekund jag har min lilla tjej i min famn. Allt annat är obetydligt i slutänden.
Det var bara inte menat denna gången ❤️

Likes

Comments

Vardagen

Idag åkte vi till T med familj och hälsade på. Hade jätte trevligt och det bjöds på god mat och massa prat.

Ida sov där ett tag samt hela vägen hem så var säker på att hon skulle vara pigg nu när vi kom hem. Hon blev jätte ledsen och somnade direkt. Hann inte ens byta om till pyjamas haha.

Nu ska vi vila och bara vara ett tag innan vi ska sova ❤️

Likes

Comments

Barn, Jul-snack, Vardagen

Idag vaknades det tidigt (redan vid 03.00) men Ida somnade om efter en lite stund. Tror det var mig hon vaknade av. Låg och tittade på henne och vipps så vaknade hon haha. Men nu sover alla utom jag.

Idag ska vi iväg en sväng, komma ut och göra någonting annat. Hoppas vägarna inte är allt för hala. Jag tycker inte om när det är halt. En sak om vi är själva men nu har vi ett barn i bilen så känns alltid läskigare.

Här är ena jul-outfiten vi hittade! Det är med klänning, byxa & tomtemössa. Super sött! Men jag har såna beslutproblem över vilken jag ska använda. Kommer ju bli tusen bilder och första julen är alltid speciell ❤️

Vad ska era små ha på sig?

Likes

Comments

Barn, Vardagen, Jul-snack

Idag var vi på BVC på 8månaders kontrollen som är lite sen. Så blev 8.5månad för oss som jag sa tidigare.
Min lilla tjej har blivit jätte lång, dom mätte två gånger då dom inte trodde på första gången haha.
Hon är redan 72cm lång och väger 8.3kg. Min stora fina tjej!
Det är hemskt va fort det går, njuter av varje sekund av denna lilla tös.

Sen blev det att handla och fixa med massa julklappar!
Så nu är julklapparna till Ida och några till klara. Skönt att slippa den super stressen senare. Nu ska bara sllt slås in också. Det överlåter jag till D.

Nu är vi helt slut här hemma och ska bara njuta av lugnet. Ida sover och vi vilar efter dagens bravader.

Inhandlade även en ny overall och en ny fleeceoverall till Ida som kommer bli perfekt för henne. Så roligt med ytterkläder. Detta barn har mer kläder och ytterkläder än någon jag känner! Bra att ha :)

Hennes juloutfit beställde jag häromdagen. Men så hittade jag en annan perfekt julklänning idag. Så blir beslutsångest på jul sen för oss. Eller det är ju bra att ha en extra då det kan kladdas ner under dagen också.
Jätte fina röda ballerinaskor bland annat :)

Någon mer som älskar bebis-saker? Man kan ju inte få nog!

Likes

Comments

Barn, Vardagen, Familj

Äntligen! Som jag sett fram emot denna fredag!
Idag ska vi till BVC på (8månaders) kontrollen som är jätte sen. Ida blir ju 9månader den 6:e december. Så den är lite sen då vi inte kunde gå på förra tiden vi fick. Ska bli så roligt att se vad hon väger och hur lång hon är.
Ida har skjutit i längden massor och alla 1åringar vi träffar så är hon lika lång som dom. Så det här ska bli jätte spännande! Eller så har vi bara träffat "korta" 1åringar.

Min lilla orädda tjej som älskar att krypa i tunnlar, klättra och leka!

Igår var på på babycafe & sångstund med Emelie och Otto. Det var många fler där också. Då tyckte Ida att hon skulle klättra upp för en liten "stege" som leder till en rutchekana, blev jätte chockad! Men hon tyckte om det massor. Sa jag orädd? Haha!

Är så stolt över mitt barn, varje dag gör hon saker som får mig att ta ett extra andetag. Varje dag skiner hon som en sol som värmer så mycket. Jag kunde inte för mitt liv tro att en sån här liten kunde fånga mig såhär. Vilken fantastisk liten människa ❤️

Likes

Comments

Barn, Vardagen, Barnets mat

Förr fick jag en burk ifrån semper att ha välling/ersättning i. Den var i plast och höll inte alls tätt så den har vi inte använt oss av alls.
Idag kom sempers nya burk som är i plåt och är helt tät vilket är toppen! Kommer att användas flitigt av oss framöver :)

Känns också som den passar perfekt in nu i jul-tiderna eller hur?

Likes

Comments