bloggutmaning, Graviditet, Vägen till knodden

Den stora bloggutmaningen!
🌸Mina förväntningar på förlossningen.

Jag hade inte så mycket förväntningar eller rädslor inför min förlossning faktiskt.
Läste boken "att föda utan rädsla" två gånger och sen såg jag många videoklipp på youtube med förlossningar för att förbereda mig på det som skulle komma. Jag visste att det skulle göra ont. Dummare än så är jag inte.

Tänkte hela tiden att jag kommer komma till förlossningen och dom som jobbar där kommer kunna sitt jobb. La över min trygghet i deras händer.

Förlossningen gick oerhört bra och jag vill gärna göra om det. Sån sjuk känsla!

När mina värkar satte igång så gjorde dom ju det direkt. Hade gått över tiden. Började klocka och la in en print i en mamma-grupp jag var med i på den tiden. Dom tyckte det var dags för mig att ringa till förlossningen. Jag väckte Daniel och sa att jag tror det är dags (då var det mellan 3-5min mellan värkarna).
Ringde och sa att jag tänkte prova alvedon och en dusch men återkommer om jag tror det är på riktigt. Hon i luren skrattade och tyckte det lät bra. 15min senare ringer jag & säger att vi är påväg för det är mellan 1-2min nu.
Hon tyckte de var smart med tanke på att resvägen är 1.5timme.

Vilken bilresa säger jag bara.
Jag hade en snabb och "enkel" förlossning och är jätte nöjd med personalen. Så otroligt duktiga!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

bloggutmaning, Barn, Föräldrar

Den stora bloggutmaningen!
Förändrade bebis förhållandet?

Jag tycker det är en självklarhet att det blir förändringar i ens förhållande när en bebis flyttat in. Redan under graviditeten började saker förändras.

Helt plötsligt handlar det inte bara om oss längre, vi har ansvaret över en liten människa som är totalt beroende av oss, som kommer se på oss, härma efter oss och leva med oss resten av livet (typ). Såklart det förändras.

Vi samsov redan från början. Bara där är det en förändring som både kan kännas positiv och negativ. Såklart det känns som en större distans än vad man är vad vid.
Tiden framförallt är svår att få "ensamt" tillsammans. Framförallt för oss då barnvakt inte är något direkt alternativ :)

Men, förhållandet blir djupare, mer på riktigt och våran kärlek har hamnat på ett nytt plan.
Min man kommer föralltid vara mitt allt, min favorit och min bästa vän.
💕

Likes

Comments

bloggutmaning, Barn, Föräldrar

Jag blev utmanad av @ElinsPluss att svara på dessa frågor som hon valt ut och sen ska jag utmana någon med mina egna frågor som jag valt ut.

Tack @ElinsPluss för utmaningen 💕

Dessa frågor har jag fått:

1. Vilken är din favoritdrink?
Svar: Jag är så tråkigt kommer ni tycka men jag dricker inte allohol och jag har ingen favorit i den alkoholfria sorten heller. Om det är allohol som menas. Annars älskar jag CocaCola och Iste.
2. Vill du föda igen?
Svar: Ja, det är något som var helt fantastiskt. Får se om det blir någon mer gång eller om jag väljer att vara förälder till ett fantastiskt barn :)
3. Hur kom ni fram till barnets namn?
Svar: Vi gick igenom alla namn som typ existerade. Var jätte svårt, båda fastnade dock för Ida. Vi gick igenom så många olika och satt och tänkte även på risken för mobbing av namnet en väljer. Ida kändes som ett bra val och det passar våran mysgroda som handen i handsken.
4. Hur länge planerar du att vara föräldraledig?
Svar: Som det ser ut nu så blir jag föräldraledig till Augusti 2017 om ingenting ändras.
5. Längtar du tillbaka till jobbet?
Svar: Jag älskar att jobba, jag älskar mitt yrkesval. Jag saknar det men tycker ändå att mitt "hemma"-liv är mer värdefullt än något annat.
6. Vilket är ditt favoritresemål?
Svar: Jag vet inte, jag vill dock åka till Italien.
7. Sover barnet i eget rum?
Svar: Absolut inte, vi samsover ännu 💕
8. Har du ett favoritklädmärke på barnkläder? Vilket?
Svar: Som alla andra så är Newbie ett av favoriterna. Dock anser jag kvaliten är sämre hos Newbie än många andra.
9. Bor du i villa eller lägenhet?
Svar: Jag bor i lägenhet.
10. Äter ditt barn hemlagat eller burkmat?
Svar: Ida äter det som faller inpå och det hon tycker om. Ibland våran mat, ibland burkmat och ibland bara ersättning. Hon är vissa dagar inte på humör för att sitta ner och äta.
11. Favoritårstid?
Svar: Vinter, så fint med all snö, det blir ljust och man får ha mysiga tröjor och jackor på sig. Åka pulka och må bra i vintersolen.

Mina frågor:
1. Hur var omställningen i förhållandet innan och efter du fick barn?
2. Favorit tid på dygnet?
3. Sover barnet själv?
4. Vill du ha fler barn?
5. Vad är barnets favorit mat?
6. Vad arbetar du med?
7. Vilket klädesplagg kan du inte leva utan?
8. Vad är ditt bästa tips för nybliven förälder?
9. Kommer du försöka skaffa fler barn?
10. Vad önskar du att du visste innan du fick barn?
11. Vad är det bästa med att ha barn?

Jag utmanar:
@PaaulinaBackman
@BarnmedMCAD
@MammaMaddesblogg
@MollysmammaNattah

Kram

Likes

Comments

Barn, Jul-snack, Vardagen

Pixi-julkalender för barn (och vuxna), det är alltså en liten bok bakom varje lucka som en kan läsa på kvällen för eller tillsammans med barnet.
Jag fullkomligt älskar detta koncept!
Såg denna på Ica Maxi (179kr ordinariepris) och sen har dom även bamse med 24st böcker för ca 129kr ordinariepris. Känns som jag kanske kommer skaffa bamses också?


Vad för julkalender kommer ni ha till era barn i år? Godis/leksaker/böcker?
Eller väntar ni tills barnet blir äldre?

Likes

Comments

bloggutmaning, Graviditet, Vardagen

Den stora bloggutmaningen
🌸Jag & hormoner

Denna är jätte svår att skriva om. Nästan lättare om ens partner får göra det. Haha

Hormoner har man och ibland för mycket helt enkelt. Som ibland kan ta över och då får man försöka tänka om & ta några djupa andetag.

Jag är van sen ung ålder att proppa i mig hormoner. För första gången sedan jag var 13år gammal är jag helt utan "extra".

Under graviditet har man påslag men jag blev lugnare under graviditeten än någonsin. Kanske berodde på tillståndet också. Svårt att avgöra.

När Ida kommit så var det massor. Hormoner som gjorde att man grät, av lycka & av rädslor för att göra fel. Sen kom katastroftankarna och man ville skydda den lilla från allt. Det finns ju kvar men på ett lugnare plan haha.

Jag idag är nog lugnare men ändå inte.
Vet inte om jag märker av nägot speciellt som har med hormoner att göra.

Men jag saknar mina "extra" hormoner faktiskt. Gärna när det är den där veckan i månaden. Då saknar jag dom. Får se när/om jag får använda såna tillskott senare.

Likes

Comments

bloggutmaning, Barn, Föräldrar

Den stora bloggutmaningen!
🌸Det här skrämmer mig med föräldraskapet

Oj, denna är otroligt svår att svara på då det finns olika nivåer, kan man skriva så tro?

Det som skrämmer mig är:

🌸Alla "fel" som kan hända. Tänk om hon ramlar och gör sig rejält illa? Tänk om någon kommer göra henne illa på förskolan sen när/om det är dags?
Alla dessa katastroftankar som man har är skrämmande för saker kan hända. Det är så livet är. Jag vill bara skydda henne från allt.

🌸Rädslan för att hon ska känna sig fel behandlad. Alla känner någongång att man blir behandlad fel. Jag vill INTE att hon någonsin ska känna så. Aldrig! Men det kommer garanterat att ske. För jag tror inte det finns någon som inte haft den känslan.

🌸Sen är det nog allmänt att man är rädd för massor av saker. Jag tror i slutänden att man måste fokusera på nuet, och tro på sig själv som förälder. Man gör alltid det man tror/vet är det bästa för sitt barn och i slutänden så kommer dom växa upp till fantastiska unika personer ❤️

Har ni några rädslor?

Likes

Comments

Barn, Vardagen, Familj

Gårdagens sötaste köp till Lilla Ida. Finns ju så mycket söta kläder att köpa till bebisar. Dessa plagg är från Ica Maxi och kommer bli favoriterna här hemma. Ser ut som en sockersöt glass🌸

Nu har vi bestämt vilken bilstol vi ska använda till Ida och kommer byta från babyskydd till bilstol inom kort. Många byter redan vid 4-6månader men Ida är ganska liten och babyskyddet passar henne perfekt. Hon blir inom kort 8månader och vi börjar nu tycka att det är dags för en ny stol.
Varit och provat massor, men vissa var rent ut sagt jätte fula och ingenting jag ville ha i bilen. Men så såg vi den vi gillade på nätet och att den fanns nu i helsvart så det blev perfekt för oss.

Det här med att vara trött. Det känns som det blivit mycket av den delen på sista tiden.
Ida vaknar på natten och är jätte pigg. Ni vet sådär pigga så dom bara vill leka och krypa runt. Inatt orkade vi inte försöka söva henne mer efter ett par timmar så blev att kliva upp och leka en stund för att sen kunna somna om igen. Nu är det bara jag vaken och jag tänkte njuta av lugnet innan alla vaknar och dagen börjar rulla på för oss.
Idag ska vi på 65-års kalas. Så får försöka bli lite piggare :)

Hur gör ni med sömn på dagarna för era barn?
Ida sover när hon vill sova ännu. Men börjar tro att det inte är optimalt längre eller så är det dessa tänder som spökar till det hos henne.

Likes

Comments

Vardagen

Idag spenderade familjen dagen på annan ort och kikat in lite bilstolar. Det är en djungel där ute och så svårt att veta vilken vi ska använda oss av. Vi ska snart byta från babyskydd till stol nummer 2. Vilken använder ni?

Blev några nya kläder till Idas garderob också på bland annat H&M :)

Likes

Comments

bloggutmaning, Barn, Föräldrar

Den stora bloggutmaningen
🌸Hur jag har förändrats sedan Ida kom till oss.

Oj, det är så mycket känner jag. Man är liksom på ett annat plan än tidigare.

🌸Mer ödmjuk inför saker som sker och uppstår. Försöker alltid skaffa mig förståelse för varför saker uppstår och hur man ska lösa det på ett lugnare och bättre sätt. Jag kan ibland känna att jag blivit för "mesig" på sista tiden. Dock är det bara bra.

🌸Gladare, jag är så mycket gladare och varje dag får jag glädjas åt nya händelser, utvecklingar & situationer både från Ida, mig själv och hela familjesituationen.

🌸Genuint lycklig, denn lycka som konstant sköljer över en. Det är något nytt för mig. På ett helt annat plan än någonsin innan.

🌸Jag vågar vara mig själv!
Det är något jag ibland kunnat haft svårt för förut. Att vara den jag är, alltid strävat efter att bli accepterad och sedd. Nu känns det som det kvittar och jag är den jag är. Jag kan aldrig tvinga någon att tycka om mig, men jag kan heller inte leva med något jag inte är.

Hur har ni förändrats?

Likes

Comments

Barn, Vardagen

Nu är det sovdags för oss denna fredag.
Jag har längtat till att få gå och lägga mig denna dag faktiskt.
Ida har sovit dåligt inatt så jag har snart varit vaken ett dygn. Hur klarade en av det förr utan problem? När en dygnar nu är en helt slut medans förr var en pigg genom hela dygnet.
Jag börjar bli gammal :)

Sov gott fina ni 💕

Likes

Comments