​Igår var det en riktigt lugn dag i skolan, med tanke på att vi endast hade utvecklingssamtal. Men eftersom Jälla är så otroligt bra i och med att vi i princip får rida när vi vill passade jag och några till på att ha hopplektion för Mimmi. Tanken var att jag från början skulle hoppa Dominant, som är väldigt snäll att hoppa. Men då han tydligen ska gå dressyrtävling på söndag blev det ett sista minuten byte och jag fick rida Lampan. 

Älskar verkligen Lampan, men eftersom att hon för ett år sedan knappt kunde gå över en bom kändes det kanske inte riktigt som rätt val av häst till en hopprädd ryttare. Att vi dessutom blev inklämd i ett hörn i början av passet så att Lampan blev sjukt stressad gjorde inte saken bättre. Men men, efter en del tårar, och en skakande ryttare som var sjukt rädd, slutade det med att jag faktiskt hoppade en linje på ca 50 och en oxer på ca 60. Mer än nöjd!

Cred till Mimmi som är världens bästa ridlärare!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Red ut farbrorn nu på kvällen i regnet, men har man häst så är det ridning oavsett väder. Kan dock knappast säga att det gick bra. Han var riktigt spänd och lyssnade hela tiden in i skogen, så förmodligen hörde han vildsvin eller något liknande. Dags för jägarna här ute att sätta fart med det där tycker jag, känns som de kryper närmre och närmre och blir fler och fler ..

Gjorde det bästa jag kunde av passet och gjorde lite skritt-arbete med sidförande och halter. Det gick faktiskt helt okej iallafall :)


Likes

Comments

Har varit en otroligt skön dag hittills som spenderats på skolan. Har gått runt i de bästa kläderna hela dagen, nämligen ridkläder! Det är nog det absolut skönaste med att gå på Jälla, att man kan gå precis hur man vill utan att folk kollar snett på en.

Vi har i vilket fall som helst startat dagen med 3 timmar till av Grönt Kort kursen, andra tillfället. Förra veckan blev jag mest irriterad för jag tyckte att den introduktionen som lotta gav oss på 3 timmar lätt hade kunnat göras på en halvtimme. Men men. Idag gick vi igenom TDB och TR för att lära oss att hitta där, vilket jag redan kan. Har velat tävla så länge att jag redan kan hitta där i sömnen ;) Men det var rätt trevligt ändå, vi fick lite uppgifter till det.

Nu på eftermiddagen har vi ridit. Valde att rida fina Lampan som nu äntligen är igång igen efter en skada i våras, och hon var så sjukt fin idag! Vi red uppe i sommarhagen och delade in oss i par. Sedan spred vi ut oss parmässigt och red individuellt. Är riktigt nöjd med det upplägget, så där får Lotta en guldstjärna av mig! Lampan bockade några gånger, men det tycker jag bara är roligt haha :) Annars så gick hon riktigt fint, både jag och Lotta var mycket nöjd med henne!


Likes

Comments

Måndag - Candy promenad, Nellie tömkörning. Helena rider ut Lukas. Skola 10-14

Tisdag - Lukas styrkepass i backar. Helena promenerar Nellie och Candy. Skola 8-16, ridning på Jälla.

Onsdag - Nellie tömkörning. Helena promenerar Candy och Lukas. Skola 8-15 Provridning på kvällen!

Torsdag - Lukas dressyr. Helena promenerar Candy och pappa promenerar Nellie. Skola 8-16

Fredag - Lukas lösgörande, Nellie tömkörning. Helena promenerar Candy. Utvecklingssamtal, ev. ridning på Jälla.

Lördag - Alla hästar vila. Ev. Rotbrunna hästloppis.

Söndag - Lukas lugn uteritt, Candy tömkörning. Pappa promenerar Nellie. Packa inför stalltjänst.

Känns som en riktigt bra vecka det här, ser speciellt fram emot onsdag! Nästa vecka har jag även stalltjänst på Jälla, så då kommer jag inte vara hemma på hela veckan, tråkigt.

Likes

Comments

* f. 2012 *

Shetlandsponny, 98 cm

e. Waulkmill MacLintock RS 311 | u. Smevallens Jewel | ue. Skovlundens Lightcrystal RS 495

~ Köptes 17 augusti 2015 ~

Trots att Nellie bara är 3 år gammal är hon riktigt lugn och snäll. Egentligen en perfekt barnponny. Hon är våran senast inköpta häst och vi har inte gjort så mycket mer än att tömköra och promenera med henne vid sidan av att vår 7-åriga granne rider henne med hjälp av mig. Tanken är att hon ska fungera som körponny så snart selen har kommit.

LD dressyr, 30 cm löshoppning, inkörd.

Likes

Comments

Är ändå rätt imponerad av att allt detta går in på 4 kvadratmeter 😅

Likes

Comments

Självklart ska man, klockan 22 på kvällen, upptäcka att Lukas är halt. Förmodligen har han sträckt sig, efter att som vanligt sprungit som en dåre den tiden jag varit ute och gått med Candy. Blir absolut ingen dressyrträning idag. Istället ska vi kolla honom nu på förmiddag, och sedan kanske gå en promenad tillsammans med Candy ikväll.

Suck, roligt att båda hästarna är halta nu :/

Likes

Comments

Efter snart två veckors arbete med stallet är det snart klart! Kanske tar vi in hästarna redan ikväll, om inte så blir det imorgon! Känns otroligt skönt, och det är så fint. Senast för någon timme sen målade vi alla metallstänger mellan boxarna med hammarlack eftersom de börjat rosta - det blev skitsnyggt!

Ikväll blir det lite ridning ute i skogen för Lukas del, och för Candy blir det som vanligt tömkörning. Gick bra med det igår, fast vi stannade i 20 minuter och pratade med Lena. Imorgon ska jag träna för Rebecca med Lukas - spännande!

Hoppas ni har en bra dag :)


Likes

Comments

Red ett dressyrpass nu på eftermiddagen på lilla kung Lukas. Invigde ett av de nya schabraken, men måste redigera de bilderna då de konstigt nog blev alldeles för ljusa, haha. Körde på en marinblå outfit, men har ingen bild varken från det eller övrigt för passet. Tyvärr :)

Började att skritta ut en kvart i skogen, som jag brukar göra när det är dags för att rida på ridbanan. Känner att det blir betydligt roligare både för mig och hästen än att skritta runt runt flera varv. Visst, man kan jobba i skritten men känner att vi kommer igång bäst om han bara få skritta helt fritt en stund.

När jag kom ner till ridbanan igen började jag med det vanliga, skrittarbete. Var noga med hörnpasseringarna och gjorde lite volter, för att få med mig hans yttersida ordentligt. Han är lite ful när man gör volter, han vill inte spåra utan går istället ut med rumpan. Sure, det är bra att han vill göra en öppna på volten, men inte just nu ;) För ovanlighetens skull började jag med galopparbetet på en gång sen, istället för att köra trav. Han behöver komma igång i galoppen innan han kan arbete och börjar man med traven är han lite trött sen.

Gick super, gjorde någon volt och provade lite förvänd. Ursh var jobbigt tyckte han haha. Men för att vara en 20-årig nordsvensk som precis börjat med lite riktigt arbete sköter han sig super <3


Han kändes riktigt pigg och framåt efter galoppen så gick över på att köra öppnor längs fyrkanten. Tanken var en övning jag hittade tidigare men kände att han inte skulle orka så struntade i det för den här gången. Provade någon sluta åt varje håll, blev väl helt okej :) Men öppnorna, gud vad fin han blev efter några stycken. Körde både i skritt och trav och det gick så himla bra!!

Om det är någon dressyrmupp här som rider på typ Msv nivå får ni tänka på att detta är jag och min plutt och vi blir överlyckliga ens när öppnorna sitter, något som ni kanske ser som en självklarthet, men det tror jag ni förstår <3

Är supernöjd över ridpasset!

Likes

Comments