Börjar med : hur andra gör får stå för de men jag talar utifrån mig själv!

Igår fick sonen ett par fina vita vårskor. Han har ett par hemma (två med dessa nya) och två hos sin pappa. Jag känner inte att han behöver fler. Jag försöker vara sparsam med vad jag ger min son. För han får självklart sådant han är i behov av men i den mån han behöver. Han får gärna slita ut det han har innan han får nytt.

Han är inte den som kräver nya saker, utan nöjer sig väldigt bra med det han redan har. Mammas pojke 😍 han har sina favoritsaker sen kan han leka med de tills de går sönder 👍 att han sen ibland får något av mig, pappan eller någon annan är tacksamt och uppskattat men han kräver aldrig nytt ofta.

Han har bra med ombyte för att ha både hemma och på förskolan och det räcker för oss 😏 jag ska vara sparsam men ändå tillfredsställa de behov som finns. Och just nu känns det som det behovet är tillfredsställt 😃👍

Och jag TALAR utifrån MIG SJÄLV! Ja, tydligen måste man ju poängtera det så ingen tar illa vid sig av det!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

... hur du lyckades röra om i den självbild som jag kämpat hårt med att bygga upp! Hur du tog bort en stor del av den trygghet som jag hade. Du har fått mig att gömma undan mig, försöka hitta vad jag gjort för fel men hur jag än letar där inne så hittar jag ingenting! För jag kan inte känna igen mig i det, för jag är inte sådan! Verkligen inte! Jag respekterar andras känslor och tankar, det gör jag men detta har sårat mig ordentligt.

Det du däremot har misslyckats med är att bryta ner mig helt. För även om jag mått som jag gjort, gömt undan mig så har jag nu samlat ny kraft till att kämpa mig tillbaka till den trygghet jag hade, den självbild jag byggde upp och till den glädjen som togs ifrån mig. Jag kommer snart stå stadigt igen.

Om du bara visste hur detta påverkat mig! Men det som slår ner mig kommer göra mig starkare!

Så, har nu fått ur mig det mesta. Känslorna, ilskan, tankarna och besvikenheten kommer finnas kvar ett tag men jag kommer ändå kämpa för det bättre!

Behöver inte ta i detalj utan bara låt mig få skriva av mig lite.. Tack 😏

Likes

Comments

Verkligen ett favoritställe
Mysigt och lugnt
Där kan ni hitta mig om jag besöker "mitt lugnande ställe"

Där kan jag verkligen finna lugnet 💗

Tyvärr blev bilderna lite suddiga men stod och frös när jag tog de och skakade lite med händerna. Kommer kunna ta ännu bättre bilder en annan dag!

Nu när jag har egen bil har jag betydligt lättare att ta mig dit med. Har även ett annat ställe att köra till och sätta mig ifall jag behöver komma bort lite.

Likes

Comments

Nu LÄNGTAR jag ännu mer 😍

Tack så mycket till Clarion Grand Hotel Helsingborg för det fina lilla paket som kom med posten i veckan 😘 nu ser jag framemot bloggmiddagen ännu mer som ordnas av @emmamatildaa och @TheQueenieSe !

Ska bli så oerhört skoj att få träffa er, och de andra tjejerna som ska dit. Får jag äntligen träffa tjejerna bakom en del av de bloggar som jag läser.


Var ett tag sedan nu ju som jag var på bloggträff, de senaste gångerna i Ullared men träffar som varit uppskattade, roliga och givande då jag träffat härliga människor 😘 kanske ny bloggträff snart?

Ska testa produkterna en dag och använda frukostbiljetten en dag med ;)

Likes

Comments

Alltså bara kolla in hur fint det har blivit 👍

Detta hus lämnade jag för 1.5 vecka sedan, det inringade är min gamla lägenhet. Min första egna lägenhet med. Utsidan är totalrenoverad, jag lyckades vara den enda som fick vattenskada. Nu ska alla lägenheter total renoveras på insidan. Vet inte exakt hur många lägenheter som finns i huset men jag tror vi räknade det till att vi (med mig själv inräknat) är åtta hushåll som valde att flytta.

Det var blandade känslor när jag fick beskedet att hyran skulle höjas med 1600 kr 😱 samtidigt såg jag min chans att få en lägenhet med två sovrum. Och det fick jag, med billigare hyra dessutom. Även med sina 8 kvm mindre så är den betydligt ljusare, mer öppen (då menar jag utan dörrar till exakt alla rum, har bara för sovrum och badrum). Alla rum är tapetserade samt hall, nytt parkettgolv i vardagsrummet och sprutmålade köksluckor och målade fönsterkarmar. Och redan sedan innan ett badrum. Kunde ju inte bli bättre detta för det känns som en ny lägenhet jämfört med när jag kollade på den. Eller vad säger ni!?

En stor positiv sak för mig är att det verkar tystare här, ingen gata nedanför med biltrafik. Och jag hör inte grannarna på samma sätt.

Det är ett äldre hus, med äldre lägenheter men det märks inte, bara köksskåpen. Men jag gillar variera gammalt med nytt, enkelt och lagom. Och jag är super nöjd. Det är jag. Har små saker som ska fixas och upp i lägenheten men det får ta tid. Tyvärr kommer annat emellan just nu tyvärr.

Kommer inte direkt ta bilder på lägenheten för är man nyfiken på hur den ser ut så får man komma förbi på ett besök ;)

Så såg lägenheten ut sommaren 2015 när jag flyttade dit, med de gamla fönsterna och utan vattenskadad (inte stor skillnad men de fönster orsakade mig mycket kyla). Det var den sommarens varmaste dagar, det rann av oss när vi var klara. Men jag var spänd med förväntan och nervositet på ett nytt liv. Nu lämnar jag det kapitel bakom mig och öppnar upp ett nytt.

Och denna gång med en fantastisk pojkvän, underbara vänner, bästa sonen och ett liv som bara kommer kunna bli bättre igen :) jag ser framåt, kämpar och vänder inte tillbaka igen!

Likes

Comments

.... till att ägna åt bloggen så har denna tösen förberett så att det finns några tidsinställda inlägg för er att läsa under dagen!

Ska försöka ta ut en ordentlig sovmorgon, om inte så slappa i soffan framför TVn och bara vara. Jag har oerhört svårt att vila när jag behöver, gör tusen andra saker så vilan finns inte direkt i min värld. Kommer i alla fall inte stressa och kommer bara ta det lugnt. Ska sedan köra iväg och sedan hem igen för att kunna få lite mer sömn (hoppas jag på).

Och snälla rara, innan ni spekulerar, tisslar eller rent av drar egna slutsatser så ta reda på varför jag är sjuk innan ni yttrar er! Det är inte som ni tror kan jag lova er! Därför jag skriver som jag gör!

Likes

Comments

Det känns verkligen som att jag från ingenstans bara blev knuffad ner mot marken och sedan sparkade man på mig. Kom verkligen som en käftsmäll. Kommer jag kunna resa mig igen? Ska jag vara helt ärlig så JA det kommer jag! Jag måste bara smälta det hela, bearbeta och reda ut känslorna. Sen kommer jag vara back on track och starkare än tidigare!

Och alla spekulationer, blickar och tissel gör det inte bättre. Det förvärrar nästan för mig. Fråga rakt ut istället för att tissla om det bakom ryggen! Det gör bara att jag vill gömma undan mig. Och det är precis vad jag har gjort nu. Tills jag är redo att visa mig igen! Och jag vet inte i skrivandets stund när det är. Kanske är det redan imorgon, kanske nästa vecka eller kanske om några veckor!

Även om detta nedslag kom oväntat som ett brev på posten, som en käftsmäll så lever jag mitt liv, i den mån det går. Bättre kommer det alltid att kunna bli, tänker inte slås ned helt å hållet. En del av mig (en stor del tyvärr) tog det personligen och väldigt hårt, som att bli huggen med en kniv i ryggen. En annan del av mig (den del som är kvar) kämpar sig framåt och tänker få tillbaka den trygghet som fanns innan nedslaget.

För en del är en sådan sak en bagatell, men för mig krossar det min bild av mig själv för jag känner inte igen det hos mig. Verkligen inte!

Var tvungen att få ventilera ut mina tankar och känslor. Jag känner fortfarande nedslagen! I nuläget kan jag inte med raka ord, utan gåtor skriva ut vad det rör sig om. Men måste det spekuleras och tisslas så fråga istället. Annars är detta bara en ventilation för mig, ett sätt att förmedla att allt inte är ok. Ibland behöver man inte veta alla detaljer, bara hur en människa mår!

Likes

Comments

Det är väldigt enkelt när man sitter där som passagerare, speciellt om man inte själv har ett körkort och påpekar andras körning. Inte bara den som kör bilen de åker i utan även resterande biltrafik.

Det är alltså helt ok att ha synpunkter och åsikter, så länge det inte påpekas om det ena med det andra.

Flikar in med att det är inte rörande kollegorna som åkte med mig idag, för de berömde mig för min lugna och fina körning 😘

Förr kunde jag också sitta som passagerare och påpeka andras körning. Då ovetandes hur mycket det egentligen är som en förare ska hålla reda på och samtidigt köra.

Nu när jag själv har körkort och kör bil så finner jag det störigt när andra ska ha synpunkter på min körning, eller göra olika ljud under körningen för något de anser med körningen. Hade jag inte kunnat köra, ha koll på trafikreglerna så hade jag inte blivit godkänd på uppkörningen! Dessutom har jag haft körkort i sju månader, jag är än nybörjare i trafiken.

Så försök att inte påpeka så mycket, om det inte ens behövs. För så länge man själv inte har ett körkort och får köra själv, kanske man ska hålla för sig själv eller köra bilen själv!

Är glad jag insåg och slutade med att påpeka haha!

Likes

Comments

Vad gör man inte för sina barn 💙

Igår när vi hade kommit hem så ville sonen så gärna åka buss och det skulle noga vara den gröna bussen. Och ja, vi har en grön buss som kör utanför oss. Så vi tog bestämt på oss igen, begav oss ner till busshållplatsen. Där sprang han runt i typ 10 minuter. Jag tryckte sms biljett under tiden och sedan fick han åka en runda genom staden. Och det uppskattades. Han var ledsen när vi sen skulle hem, för han ville så gärna åka mer. Nåja, kommer fler dagar att åka både buss och tåg på. Och han är medveten om det när jag pratar och berättar för honom.

Likes

Comments