View tracker

Diskussionsämne, Samarbete

Jag och @Misstossequeen bestämde att ha ett litet samarbete där vi tar upp olika ämnen.

Vi vill ta upp några olika ämnen i våra bloggar och vill ni sedan dela med er av era åsikter angående just de ämnena så får ni merän gärna göra det men glöm då inte att tagga oss/länka till oss så vi kan läsa dem 😊


Idag börjar vi med allt kring julen som kan tänkas vara.

Vad är julen för mig? För mig är julen en tid då man tillsammans med nära och kära träffas, äter god julmat och umgås. Det är oftast den tid på året då alla samlas. Men julen är mer än så för mig.

All fint julpynt, mysigt med ljusstakar och tomtar hemma. Gå på julskyltning i fina vintermörkret.


Förberedelserna inför julen kan se olika ut, lite beroende på tradition, firande och ja mycket annat.

Julmat är oftast det klassiska med sill, Janssons, köttbullar, prinskorvar, skinka, rödkål och avslutas med gröten. Numera har man massor med olika gottigheter på julbordet. Vad brukar ni ha?

Julstressen kan komma omkring när man ska köpa julklappar, pynta, och handla inför julmaten. Mitt enkla tips är att försöka planera allt det där, så slipper man förmodligen stressen och kan förbereda lugnt. Jag själv är ofta ute i sista minuten men i år ska jag försöka planera bättre.

Handla julklappar i god tid, ta det lugnt med förberedelserna. Det är lättare sagt än gjort och är man istan, speciellt vid julskyltning så är det stress och hets. Börjar en människa så stressar andra också och sen blir det hets.


Jag är väldigt nyfiken på hur ni firar jul, hur ni förbereder och vad ni gör för att slippa denna julhets som gärna dyker upp i december även om det är årets mysigaste och avslutande månad 🎄☃🎅


Kika gärna in hos @Misstossequeen och läs hos henne 😏 och ni får jättegärna dela våra ämne på er blogg, vad ni tycker och glöm inte tagga oss så att vi kan ta del av de och läsa era inlägg 🎄

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Isac
Världens bästa

Att vara mamma har gett mig en helt annan mening med livet.
Att vara mamma har gett mig nya värderingar och annat tänk.
Att vara mamma har gett mig så mycket kärlek, skratt, glädje och lycka.
Att vara mamma har gett mig det bästa man kan få i livet - att få vara mamma.

Mammarollen betyder så oerhört mycket för mig. Den har gett mig ett nytt liv, ny vardag, nytt tänk och ny mening med livet. Den har gett mig allt jag inte trodde man kunde få. Sen jag blev mamma har jag fått större tålamod, lärt känna mig på ett annat sätt och jag kan inte komma ihåg det gamla liv jag hade utan barn.

Att vara förälder är inte perfekt, jag är långt ifrån perfekt men jag försöker vara den bästa föräldern för mitt barn. För min son som ska växa upp tillsammans med mig. Vi har gått igenom prövningar sedan han föddes och det har stärkt mitt band till honom. Vi har blivit starka tillsammans och nu vet jag vi kommer kunna ta oss igenom allt. Visst kan även jag bli sur, irriterad, ryta till och säga ifrån. Jag skulle aldrig skada mitt barn. Aldrig tänka de tankarna. För jag hade gått under då. Mitt barn är mitt allt, så jag är oerhört glad för det stora tålamodet som jag fick under graviditeten som följt med mig :)

Att vara mamma har gett mig ett helt annat liv, spännande, utmanande, krävande och så oerhört skoj 😍 och att bli tvåbarnsmamma i framtiden ska bli skoj, men då jag bara vill ha två barn så får det vara när det passar sig för mig. Och ja, jag vill bara ha två barn i mitt liv. Inte fler.

Likes

Comments

View tracker

Min vardag

Redan igår när jag vaknade på morgonen var det något som inte stämde. Men jag tog smärtstillande, åkte iväg med sonen och begav mig sedan mot jobb. Kände mig totalt omotiverad, men jobbet har alltid varit ett ställe där jag snabbt kan återhämta mig och känna glädje för jag tycker verkligen om jobbet. Men igår funka inte det, jag kände mig allt mer och mer hängig, trött och väldigt uppsvullen i magen. Jag kämpade på och tänkte att det går över. Bröt ihop på min rast då jag kände att nu var det kört men behövde få ur mig det.
Men närmre kvällen började allt snurra, kände mig frusen och inte alls ok. Men då jag inte vill lämna kollegor i sticket eller göra det tufft för andra så stannade jag kvar. Jobbet var ändå det som fick mig att just då tänka på annat. När allt lugnat ner sig gick jag, men kände ändå sådant dåligt samvete för att jag gick hem. Verkligen det gjorde jag.
På tåget började jag känna mig blek och kallsvettig. Tänkte att nu går det inte alls. Hemma bäddade jag ner mig direkt i soffan, kände inte det bättre än så. Hamnade i en sms konversation som tyvärr tog upp tiden för mig när jag skulle sovit. Men vad gör man inte för sina vänner trots att man själv ville gräva ner sig och sova.
Lyckades somna och kunde sova någon timme.

Nu på förmiddagen har jag legat i sängen, alldeles trött, utmattad och öm överallt. Inte sovit utan bara legat där. Känns som man snurrat runt i en tvättmaskin. Blev inget jobb för mig idag :( jättetrist för jag är aldrig annars hemma från jobb, bara när det verkligen är något allvarligt.! Känner mig alldeles svag och inte alls uppåt. Ska försöka ta en dusch, smärtstillande (alvedon) och sedan ligga på soffan en stund till..

Likes

Comments

Min vardag

Hemma har det kommit lite jul och mys 🎄☃🎅 inte så värst mycket än men det kommer och jag vill helst inte heller ha alldeles för mycket.
Den gröna fina stora kulan som är för värmeljus åkte i golvet i veckan och gick helt sönder 😭 den var verkligen fin för mig. Nåja, hur har ni det pyntat och jul hemma hos er?

Ni som har jul och mys hemma, kan ni inte lägga upp en bild i er blogg eller på instagram och tagga mig antingen med bloggen eller min insta  (manellacentio). Så jag får se era fina julhem ☺

Likes

Comments

Min vardag

Då är det återigen min tur att passa på innan kvällen är slut. Borde kanske gjort redan igår 😝 hejdå kära november 🍁 och hej på dig mysiga december 🌲🎅

November månad innehöll jobb, ledighet, besök från storstaden av syrran med barn, blev ett år äldre, lite firande och annat smått å gott. Månaden har varit upp å ner med blandade känslor. Nu går vi in i december och årets sista månad.
Snart dags att påbörja årets summering för 2016.

Får hoppas på ett ännu bättre 2017 men det kan jag väl bara drömma vidare om haha!

Likes

Comments

Buzzar

Just nu håller jag på och får buzza Kelda soppor 👍 Har redan testat en, Svampsoppan  och den får tummen upp av mig. Den var riktigt god. Idag ska jag testa den andra, Skärgårdssoppan. Får se sen hur den kommer att smaka.

Likes

Comments

Isac , Julkalender

Då vandrar vi in i december månad nu. Ett steg närmre jul och allt vad det innebär. Idag fick sonen öppna båda sina julkalendrar.

En är med Pixi böcker (han är inget för böcker annars men kanske kan försöka) och den andra är en pysselkalender inför jul. Och vi har redan startat med lucka ett.

Kommer varje dag lägga ut de pyssel som vi har i den kalender. Vad man behöver och hur instruktioner. Något spännande då jag är en av de som inte anordnar julkalender i år.

Min son förstår inte helt hundra vad detta med julkalender är och vad julen är. Han vet tomten kommer med paket och vi har julsaker framme. Men allt det andra har han ingen koll på. Han är ändå bara tre år gammal.

Likes

Comments

Mitt innersta

Nej precis! Det är ingen bra dag idag. Lite tråkiga besked + ytterst lite sömn = ingen bra kombo! Får hoppas föräldrakursen kan göra gott, men tvivlar på det idag. Ingen bra dag och vill bara komma bort ifrån den. Några timmar kvar sen kan jag bädda ner mig och få en ny dag imorgon.

Det är väl meningen att man ska ha dessa dagar med.

Likes

Comments