Min vardag

Idag har det varit en lugn men helt okej dag. Åkte faktiskt in till Malmö med sonen för att umgås lite med familjen.  Vilket kändes väldigt skönt 👪 kanske kan man förändra och göra bättre. Vem vet ;) hihi.

Sitter nu på tåget hemåt. Missade ju det förbaskade Ö-tåget precis när de stängde dörrarna och skulle köra 🤔 dumma tåg hahaha! Nåja är nog snart hemma tror jag. Vi får väl se.

Likes

Comments

Länkbyte

Tjenare. Här har du mig, Josephine heter jag och är en tjej född i november 1986. Jag bor och lever i Norrland, närmare bestämt Timrå.

Jag lever med diagnosen Aspergers Syndrom, som nu ligger under Autismspektrumtillstånd eller autismspektrumstörning. Jag är inte känslokall, elak eller en dålig människa på grund av det. Jag försöker vara alla till lags, ta hand om mina medmänniskor på ett snällt sätt, även om det inte alltid går som man själv vill. Jag ser inte min diagnos som en sjukdom, utan mer som en funktionsnedsättning.

Håller på att skriva manuset till en bok om Aspergers Syndrom och hoppas att den ska komma ut på marknaden i framtiden, om den blir antagen vill säga.

Bor i egen lägenhet, trivs väldigt bra med det. Har individstöd som tillsammans med mig hjälper till med matlagning på torsdagar. Det hette förr boendestöd, men bytte namn till individstöd i min kommun.

Har svårt för det där med känslor, veta hur man ska vara med hjälp av kroppsspråk och ögonkontakt funkar inte alls för mig.

Älskar hundar och brukar promenera med mina promenadkompisar Stifler som är en japansk spets och Frida som är en blandning av chow chow, soft wheaten terrier och lappsk vallhund.

Att vara i naturen är någonting som stärker mig väldigt mycket, brukar vara där med kameran i handen.

Älskar att hålla på med Photoshop och är självlärd inom det området på det mesta. Skriver gärna om det som intresserar mig, älskar sena nätter och sovmorgon. Musik är ett stort intresse, jag sjunger inte själv utan lyssnar på det som finns via Spotify, som pop, country och dansband.

Jobbar på ett café på onsdagar och trivs väldigt bra med det. Längtar efter en egen hund och hoppas det blir verklighet någon dag i framtiden.

I min blogg kommer ni att kunna ta del av min diagnos, tankar, vardag, blandat med naturbilder, musik, humor och en massa annat skoj.

Hoppas att du, ja just DU vill hänga med på min resa till att göra bloggen större. Glöm inte bort att tipsa folk om de vill lära sig mer om diagnosen. Jag berättar gärna om mina egna erfarenheter.

Tycker om att klä mig i kattöron när jag går upp på byn eller i kläder med roliga färger, blommor och vissa mönster. Stilen Kawaii tycker jag mycket om, men använder sällan.

Ja, du ser ju vem personen på bilden är. Ja, rätt gissat. Det är jag, Josephine som också bloggar här via nouw

Här kan du komma till min blogg mynameisjossan.tk

Likes

Comments

Tipsar

​Häromdagen när jag och min vän T gick på vägen mot jobb såg vi en bil, eller jag hann se den och tänkte bara "hur tänkte de där`" men sen slog det mig, vad smart :) De hade övningskörningsskylten på motorhuven och en där bak som den ska sitta. En väldigt bra tanke. 
Jovisst ska vi ha skylten där bak men om man möter en bil framifrån, den har ingen aning om man övningskör eller inte. Så att ha en på motorhuven med var bara bra. Då ser man det från båda håll 👍

Jag kanske skulle haft så när jag övningskörde för jag lyckades tappa av den där skylten två gånger utan att se det. Så hade där suttit en på motorhuven kanske jag reagerat om den åkt av haha! 

Likes

Comments

Länkbyte

​Känner du för att få lite fler läsare? Nya läsare eller bara få din blogg att synas? Då har du möjlighet att göra ett länkbyte och det är enkelt. 

  • ​Du mailar mig på manellacentio@gmail.com med din text och bild som du vill ha med. Skriv sedan en kommentar i bloggen att du mailat så kollar jag. 
  • Tillsammans bestämmer vi dag och tid då inläggen publiceras (det ska helst vara samtidigt).
  • Du får min text och min bild som du ska använda i din blogg. 
  • Sedan sker länkbytet.

    Enkelt och inga konstigheter. Kanske får du nya läsare, en chans att synas och jag sprider gärna din blogg vidare 🌸 

Likes

Comments

Hälsa och Träning

Checkar in för att berätta lite om hur läget ligger till. Jag lever! Febern finns, men i minimal temp nu. Eller så beror det på allt smärtstillande som jag har i mig. Var nere på vårdcentralen tidigare idag, blev även provtagning. Jodå, denna mamman har en infektion. Så en kur med antibiotika påbörjad. Ordinerad sängvila torsdag och fredag! 
Kommer även ta det lugnt på lördag så på söndag är jag åter tillbaka till arbetet. 

Har fått sova ett par timmar idag, kunde knappt komma av sängen utan att ramla ihop. Känner mig lite piggare nu men ändå inte, känns som smärtstillande börjar gå ur kroppen. 

Har så dåligt samvete för att jag dels fick gå hem från jobbet igår samt inte kan jobba idag eller gå bredvid på annan enhet imorgon. Men jo, jag vet att så ska jag inte känna men det gör jag ändå. Tyvärr. Kanske för att jag annars bara är hemma om det är VAB men annars befinner mig på jobb! ¨

Nåja, nu är det vila och lugnt som gäller och det ska jag lyssna på denna gång! 

Återkommer...... 

Likes

Comments

Min vardag, Hälsa och Träning

Men det är ju bara så typsikt och så oväntat. Ligger nerbäddad i sängen  (är uppe nu å försöker få i mig lite mat) men annars med febern denna eftermiddag/kväll.

Känner mig inte sjuk för övrigt utan bara trött, seg, hängig och frusen av febern. Annars mår jag ok. Men kände att det var lika bra att åka hem för jag hade inte gjort speciellt nytta på jobb.

Vila upp mig idag. Febern ligger nu på 38.6 så den går neråt (hoppas jag) får se hur det blir när värktabletterna lämnar kroppen. Håller febern sig i shack och går neråt så är jag nöjd!

Det jobbigaste är att jag är frusen hela tiden. Sonen är med sin pappa så jag kan passa på att vila lite. Kommer inte uppdatera bloggen på samma sätt men ändå säga så vet ni varför. 

Likes

Comments

Tävling

Vinnaren är ingen mindre än ..... trumvirvel ... Det berättar jag efter att jag visat den lilla listan för gissningarna.

Hannahstankar 220 kr
Sandrasjoberg 200 kr
Therese 113 kr
Fredrik 99 kr
ErikaAlex 97 kr
Bullen 70 kr
Nina 103 kr
Mywaytobeme (Josefine) 284 kr

Och den totala summan blev så mycket som 127 kr så den lyckliga vinnaren är Therese som var närmst den slutgiltiga summan.

Stort grattis och du kommer få din vinst inom kort, kontakta mig för uppgifter :)

Likes

Comments

Tävling

Här har ni en liten gissningstävling där den som kommer närmst eller exakt vinner ett litet pris 😊

Kommentera ditt svar så meddelar jag ikväll vem som vann 😆

Vilken summa tror ni dessa pantflaskor/burkar ger?

Ska iväg och panta alldeles strax. Hatar det, därav att där är så mycket haha 😂

Likes

Comments

Min vardag

Nu ska jag berätta en liten sak för er. Igår morse vid omkring 05- tiden så blev jag dumpad i en väldans fart. Jo, jag blev dumpad på ett märkligt men samtidigt komiskt sätt. Och jag antar att ni vill veta var, hur och allt det där?

Jo, igår gick jag upp. Tog på mascara och la den i badrumsskåpet (har inte den där annars). Bara stunden efter skulle jag borsta tänderna. Då öppnar jag detta badrumsskåp och ut farande kommer mascaran i en väldans fart, ner i vasken och studsar snabbt iväg och var hamnar den? Jo om inget mindre än rakt ner i toalettstolen (ja lockat var uppe haha). Såg inte den, så tog handskar för att känna men nej den försvann snabbt bort. Alltså snacka om vilken dumpning 😂😂😂 Det var den relativt nya och inte så billiga mascaran. 

Ska det vara jag till att lyckas med sådant haha! Tror jag bara stod en minut och funderade på vad som hade hänt. Det kändes märkligt och verkligt så trodde först jag drömt detta haha! Ska kontakta vaktmästaren mest för att berätta vad som hänt (ifall det mot förmodan blir stopp). Ingenting har hänt än så håll i sig så tack. Har en av de bästa vaktmästarna här på området 👍

Likes

Comments