Vilken resa vi gjort på ca 6 månader! Stora framsteg några bakslag men sååå nöjd jag är med alla mina damer. Nuttan, dunderklumpen, Zeera, Zunday och lilla zamira.
Nu är dom på sommarbete och kunde inte önskat dom ett bättre bete än detta!
Nu börjar vi resan mot träning och fortsatt uppfostran.
Nr 1 blir att vänja dom vid träns och tömkörningsgjord.
Vi kör på mycket bus i den stora hagen, för man måste ju få h kul oxå! Inte bara nöta uppfostran och lydnad.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Min fina prinsessor har blivit så duktiga!
Lilla tjejen sparkad inte längre även fast jag står bredvid henne utan galler emellan!!
Stora tjejen är mysig som en nallebjörn och lilla fölet har lärt sig att stå bunden!
Fölet har jag bara haft hand om två gånger då hon nyss blev flyttad till sina systrar från sin mamma. Hon bits väldigt mycket och väldigt hårt men man får lyfta fram hovarna och borsta hela henne.
Lilla tjejen har blivit så duktig som lyfter alla hovar när man säger lyft och bara petar till henne lite på benet. Får även borsta henne på magen utan att öronen åker bakåt.
Stora tjejen får mest bara vara för hon är lite "segare" än dom andra och vill gärna bara bli klappad och få lite godis!
Så som sagt det går toppen och framstegen är små men märks väldigt väl.
Alla kommer fram i hagen och vill mysa vilket det bara var den stora som gjorde!
Nu måste dock hästarna få namn som jag ska försöka komma på! 

Har varit ute fler dagar men bara inte orkat uppdatera då det är mycket samma hela tiden. Bara uppfostran!
Mina hjärtan❤️

Likes

Comments

Idag har lilltjejen fått prova sadel vilket gick toppen! Hon brydde sig inte alls. Även lyft lite på hovarna som var jätte jobbigt i börjar men efter många om ovh men så lyfte hon på alla fyra flera gånger. Även hade hon träns och bett för första gången som hon tyckte var jätte spännande. Det var en glad tjej som gick ut i hagen igen.
Stora tjejen gick det väl ganska okej med, fick borsta hela henne väldigt snabbt men sen ville hon inte mer. Däremot så börjar hon förstå att gå med grimma och grimskaft vilken gick helt okej det oxå. Däremot blir hon fortfarande ganska arg om man ställer lite krav på henne men det börjar bli bättre.
Så en väldigt bra dag var det !
❤️

Likes

Comments

Vilken kväll!
Lill prinsessan var sååå snäll igår. Hon gick med på allt, fick ta i hennes ben både fram och bak. Hon lyfte dock inte på hovarna med hon blev heller inte arg på mig. Schabraket fick ligga på hela kroppen och fick även pussa henne på mulen utan att hon drog huvudet bakåt! Så igår var en riktigt bra dag!
Stora tjejen hade dock några bakslag igen... Fick inte borsta hela kroppen och hon högg mot mitt ansikte när jag krävde att hon skulle backa undan så jag kunde gå in till henne med lite mat. Hon backade dom första 5 stegen men när jag krävde att hon skulle flytta sig lite till höger så högg hon!! Däremot så kunde jag ta tag i hennes grimma så hon gick framåt med mig vilket hon inte har tillåtit förut så det var ett framsteg iallafall.
Däremot verkade lill tjejen vara lite trött och hängig. Så tisdag får dom vila och bara vara så kör vi på onsdag igen!
❤️

Likes

Comments

Äntligen går det bättre!
Stora pållen fick jag borsta hela kroppen på. Genom att sluta ställa krav och bara få låta henne vara och stå och njuta av lite mat och gos, ta några steg tillbaka och börja om från början! Så nu var det ett steg framåt, PLUS att hon har slutat backa över en och faktiskt tittar vart hon sätter fötterna. Fick även borsta hennes bakben och framben. Däremot inte svansen ännu.
Lilltjejen går det jätte bra med. Har fått tagit i både bakben och framben och borstat hela magen. Fick även gå in till henne i boxen och hon kom faktiskt fram och jag fick både klappa och pussa på henne, detta har aldrig hänt förut. Klippte även en liten bit på hennes svans som var som svinto. Inte en enda spark och inte ett enda bett från hennes sida idag!
En lyckad dag helt enkelt!
❤️

Två små fån 😆

Likes

Comments

Spenderat 3 timmar i stallet med prinsessorna.
Den stora hästen gjorde inget framsteg idag heller men däremot inget bakslag. Det står helt still med henne och får fortfarande inte borsta rumpa eller svans. Däremot fick jag veta att hon har haft bett i munnen så det är hon van vid.
Den lilla tjejen har fått hela kroppen borstad plus att hon har slutat bitas!!! Hon sparkar inte heller längre. Nu måste jag bara lära henne att det är okej för mig att stå bredvid henne utan grind. För så fort man tar bort grinden så kommer lite av det gamla beteendet fram.
Har även fått på det 10 månader gamla fölet en grimma för att försöka flytta på henne till sina systrar. Gick inte att gå med henne idag och hon är oxå en ganska bestämd liten dam.
Men små framsteg ser jag med den lilla hästen och hon har börjat lyssna ordentligt.

Likes

Comments

Igår tränade vi på att sitta "fast" i grimma och grimskaft. Inte det roligaste dom har gjort.
Den stora hästen blir bara bakslag efter bakslag.... Slut på idéer med henne nu.
Lilla hästen gör framsteg. Hon kan ha schabraket på sig eka tiden utan att bry sig. Får även borsta hennes mage nu utan att hon sparkar.

Likes

Comments

Fullrulle!!
Idag kom dom in utan att jag lockade med mat, kunde istället gå ut i hagen ropa och så kom dom in lugnt och fint!
Började med borstning av båda. Lilltjejen fick manen klippt idag för att någon har klippt en jätte bit i mitten av manen(varför?!?!?) så nu fick jag jämna till det och det gick jätte bra!
Båda fick även prova att ha schabraket på sig, gick toppen men lilltjejen som kunde ha det på sig ett tag utan att tänka på det.
Den stora fick däremot ett frispel och bet mig i armen? Varför?
Deras riktiga sidor börjar visa sig.
Lillatjejen: har ett riktigt humör men börjar lugna ner sig, en riktigt tuff tjej som tål allt och vågar! Fått borstat hela svansen så alla tovor och all lera är borta. Hon är toppen och börjar verkligen förstå nu.
Stora tjejen: börjar visa ett humör som inte syntes innan. Väldigt väldigt feg och lite "trög", hon förstår inte även hur många gånger man försöker visa och "förklara" för henne. Hon är så sjukt stark och klumpig och hon själv förstår inte riktigt. Man kan inte fixa hennes svans då jag absolut inte får stå bakom henne, hon är rädd om sin bakdel, eller nyfiken? Försiktig? Hon förstår inte heller hur man går i grimma och grimskaft, hon bara ställer sig stabilt och rör sig inte ur fläcken. Berömmer med godis, mat och klapp men ändå är vi om på ruta ett igen. Hon är för stark, så nästa gång ska jag prova kedja och se om om hon kanske kanske kanske vill gå framåt.
Men utan grimskaft så följer hon efter som en liten hund, men som sagt springer rakt över en om hon tycker man är ivägen....

Tänka mycket och planera för nu är det bara gröt i huvudet! Måste hitta en lösning..

Vilodag lördag och söndag. 😊

Likes

Comments

Toppen dag!
Kom i full galopp även idag😊
Båda jätte mysiga och börjar vänja sig. Fick borsta lillens svans idag men den stora gillar inte att man är där bak så man inte kan se henne så kunde bara borsta lite men får prova imorgon igen.
Lillen gillar inte alls när man tar henne under magen, men det är bara träning så ska väl det oxå gå.
Dom fick oxå träna att ha schabrak på ryggen för första gången någonsin idag. Det var ju jätte läskigt tyckte båda två! Men efter många om och men så fick det ligga kvar en stund 😊👍🏻
Imorgon ska jag försöka ta med dom en och en på en liiiten promenad så dom lär sig gå med grimma och grimskaft vilket dom aldrig heller har gjort.
Men många plus idag och hoppas på ännu fler imorgon!
Älskade prinsessor! 💕

Likes

Comments

Dom fick även tisdag som vilodag!
Idag har dom skött sig som änglar. Efter bara 4 dagar har dom förstått vad det är man vill och vad dom får och inte får göra. Lilltjejen har idag lärt sig äta ur handen och förstått att man vill klappa henne i ansiktet och att det inte är farligt.
Stora tjejen är som en nallebjörn med ett hjärta av guld. Hon är som en svans och kommer i full galopp i hagen när man ropar på dom. Och man får göra vad man vill på henne utan att bli arg! Hennes enda problem är att hon inte vet hur stor och stark hon är!
Dom tog hjärtat med storm❤️

Likes

Comments