Vardag

Jag tänkte berätta för er i ett inlägg här om vad jag har gjort detta år både positiva händelser och negativa och vad jag har lärt mig av detta år. Vill börja med att säga att jag satt verkligen idag och fundera på vad jag tycker om detta år och de är väldigt blandade känslor. Året har gått så fort framåt och känns konstigt att det är redan på söndag de blir ett nytt år, 2017. Känns både skrämmande och spännande. Men under detta år har det hunnit hända mycket i mitt liv. I början av året hände inte mycket faktiskt men sedan i maj flyttade jag hemifrån med min dåvarande kille Simon, tyvärr blev de tvärtemot alla mina förhoppningar och förväntningar. Jag var helt enkelt inte redo för det stora steget att lämna tryggheten i att bo med mamma och pappa. Och det slutade kaotiskt sorgligt nog. Men det är ingenting jag ångrar idag, de var inte rätt och inte menat att vi skulle flytta ihop just då. Jag gjorde en väldigt dum grej veckan innan studenten som jag möjligen kommer ta upp vid ett tillfälle då jag känner mig redo men iallafall lämnade Simon mig och jag var så svag och i och med det lärde jag mig att aldrig låta någon annan individ vara källan till mitt välmående. för min värld rasade verkligen i samman. Planerna inför balen gick i spillror och jag satt ensam hemma under studentbalen och var så ledsen pga att jag inte hade fått gå tillsammans med min käreste. Började på unga vuxna i samma veva och fick en superfin och snäll kurator som jag verkligen uppskattar än idag och lär nog alltid göra det för efter jag mötte kuratorn så började ett nytt kapitel att bekämpa trauma och saker jag varit med om. För att kunna bli frisk. Började i en gruppbehandling på Asta under hösten och där går jag än idag och är så tacksam att jag fått möta så otroligt starka individer som ger mig så mycket inspiration och så mycket kämparglöd. Lärt även känna min borttappade tvillingsjäl som heter Jasmine som verkligen på kort tid har börjat betyda väldigt mycket för mig. Samt att jag har haft min närmaste vän Rebecka vid min sida ett år till. Samt har blivit moster till den finaste flickan i världen vid namn Sigrid. Året mår ha varit upp och ner men när jag tänker på vilken stöttning jag fått av mina nära och kära och så mycket positivt jag varit med om är jag väldigt glad och tacksam ändå. Och jag hoppas att 2017 kommer att klå alla åren.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vardag

Ursäkta min konstiga och flummiga rubrik! Men har insett att jag har saknat att blogga nu igen och tänkte att jag ska börja uppdatera lite då och då och kanske börja med vloggar men jag vet inte riktigt om jag är redo för all kritik som kommer uppstå då, vad tycker ni? ( ingen som läser detta förmodligen men ) kram och kommentera gärna

Likes

Comments

Personligt

Imorgon är dagen jag ska återuppta det som hände mig när jag gick i årskurs åtta. Dagen då mitt liv blev förändrat, då jag blev förändrad. Dagen jag blev traumatiserad för resten av mitt liv. Har gått runt och varit nervös sen sist jag var på min traumabehandling, första mötet med resterande i min grupp. Det är inte det att jag är rädd för att berätta för dem, men min största rädsla är att inte bli trodd. Eller hur det kommer påverka mig efteråt, hur jag kommer må och hur många flashbacks som kommer tillbaka. Jag har varit bra på att förtränga, men nu ska jag gräva upp allting igen och jag känner mig livrädd. Jag är oerhört tacksam att jag fick en plats i denna gruppbehandling och jag vill verkligen bli frisk. Men det tar emot och rädslan är enorm oavsett. Det har inte varit lätt att bära på detta i flera år men att rota i det igen känns väldigt skrämmande. Och jag är först ut. Och egentligen är det inte mitt fel att jag har satts i denna situation utan det är pga en annan individ. Och jag avslutar inlägget med att säga att de borde inte vara jag som ska lida genom detta utan personen som utsatte mig för detta.

Likes

Comments

Vardag

Nu är helgen över vilket känns både bra och dåligt. Det tråkiga är att jag inte kan vara uppe hur länge jag vill och inte heller sova hur länge jag vill. Det som är bra är att jag verkligen trivs på mitt jobb och tycker väldigt mycket om mina arbetskamrater vilket gör mitt arbete så mycket roligare. I helgen har jag inte gjort speciellt mycket var med Rebecka en stund i fredags men kände mig sjuk och trött så det blev bara en kortis. Och på lördag pratade jag massor med Jasmine och spelade gthotel (HAHA) lite barndomsminnen osv och det var mycket trevligt hon gjorde min lördag bättre trots att jag mådde inte särskilt bra. Idag mår jag fortfarande sådär pga av en speciell människa som lovade en grej och inte kunde hålla det. Men sak samma, det är inte mitt fel. Tänkte blogga lite mer efter jag slutar idag och då tänkte jag prata lite mer om psykisk ohälsa! Hoppas ni alla får en fin måndag, kram på er.

Likes

Comments

Vardag

Mitt namn är Alva Darehed. Jag är född i Gällivare men uppvuxen i Umeå. I den här bloggen kommer jag berätta om egna erfarenheter av psykisk ohälsa samt min vardag med psykisk ohälsa och vad det innebär. Det här kommer vara mitt sätt att få ventilera alla känslor jag gåt runt och burit på samt ge er en inblick hur det faktiskt är att leva med det jag går igenom varje dag. Jag förväntar mig inte att bli någon bloggkändis men jag hoppas att någon där ute kommer finna det jag skriver om intressant. Jag vill tillägga att ifall ni inte finner detta intressant behöver ni ej kommentera något hatiskt utan då kan ni lämna min blogg!

kramar från alva!


Likes

Comments