Är så glad som har mina barn så man tar sig upp varje dag. Utan dem hade jag nog sovit dygnet runt i princip.

kan gå och lägga mig jätte tidigt gå upp med barnen kl7 göra dem i ordning för skolan, köra dem till dagis/skolan sen sova från 8-14 utan problem. Kroppen är helt död. Men man får ändå ta sig upp hämta barnen och göra middag och läxor med barnen, någon utomhus aktiviteter har det inte blivit, men går bra så länge det är sittandes att ändå ge dem den uppmärksamhet dem behöver . Vardagen måste ju ändå gå runt och jag tror kroppen mår bättre om man försöker lite och inte bara ligger hela tiden.

Så om någon sett mig ute eller uppe i affären så är det när kroppen vill och då får man passa på. Jag smittar inte någon det är bara kroppen som är väldigt instabil.

Har kännt mig bättre några dagar och försökt göra lite saker i hemmet o med barnen, men fick smällen idag fy fan säger jag bara för smärtan, särskilt elstötarna som går till hjärtat riktigt jävla ont. Så blir läkaren i morgon igen.
Men förhoppningsvis har vissa prover blivit bättre då jag äter både tabletter och mycket mer nyttigt och energirik.

Men förhoppningsvis är det snart slut på denna skiten så man kan fungera normalt igen och återgå till mitt jobb, min hjärna klättrar på väggarna medans kroppen är helt utslagen. saknar mina vårdtagare riktigt mycket och tänker på dem varje dag.

Dock lite besviken att ingen från jobbet har kunnat höra av sig och fråga hur det är, har ändå varit borta 3 veckor nu. Men men det är väl sånt man får ta.

Positiva tankar har jag fått lära mig läker kroppen :-) Så är riktigt skönt att både lukas och sanna trivs bra i skolan nu. Sanna leker med någon varje dag och mobbingen är i princip borta. Lukas har coolat ner sitt humör i skolan och får beröm varje dag vi hämtar honom. Den ända som inte trivs nu är melizza på dagis. Men jag hoppas det ändrar sig snart.

Nu plugga engelska med sanna en sista gång sen ska jag få dem i säng så jag själv kan lägga mig längtar redan.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

jag bara älskar min 👪 familj.

Hela högen är helt galna på sitt sätt. Men dem ställer upp precis alltid. DEM finns alltid där utan att man behöver be om hjälp och även om man ber om hjälp.

Vi alla är olika på vårat eget sätt och tänker inte alltid samma, vi kan bråka like hell och tycka precis tvärt emot men när någonting händer eller någon behöver hjälp finns dem alltid där och stöttar och hjälper till var och en på sitt sätt.

Vi håller alltid ihop och skapar underbara minnen tillsammans med våra barn och sambos. Vi tillbringar varje högtid tillsammans som en riktig familj.

Vi yttrar oss, men låter var och en i familjen göra sina val och leva sitt liv.

Det bästa min mamma gjort är att hon har alltid "tagit hand om personer" som varit våra nära vänner, hon dömer aldrig någon utan försöker hela tiden hjälpa och ger dem en plats i familjen.

ett exempel är ju Malin :) hon har alltid funnits med under alla åren sen liten, mamma har alltid funnits till hands för Malin och gör än idag. hon är och kommer alltid vara en i familjen.

Sen har vi ju galna Freddie som var en gangster grabb i unga ålder men som ändå har ett hjärta av guld. Han kommer alltid finnas med i våran familj.

Även min bästa tjejkompis från unga ålder var ju länge en del av våran familj som mamma också väldigt mycket tog hand om.

Finns en lång lista.

Min mamma är inte bara min mamma, hon är även min bästa vän, jag har alltid kunnat prata med henne när saker och ting hänt eller om jag bara skulle iväg både när jag bodde hemma och nu. Hon lärde mig tidigt om en öppen konversation och ärlighet. Vilket medförde att jag drack sällan och aldrig rört droger förutom cigaretter i hela mitt liv. Hon lät mig leva mitt tonårs liv precis som jag ville så länge jag var ärlig och följde reglerna. Kan säga att jag umgicks med lite fel folk från tid till tid, men eftersom jag själv visste vart jag stod respekterade även folk de, samt att alla även blev bra vän med min mamma trots hennes regler. Hon är en stjärna 🌟 till mamma. Helt klart den bästa jag kan ha. Och en helt underbar mormor till mina barn.

Min mamma har gjort ett så jävla bra jobb när hon uppfostrade oss helt själv.

Jag hoppas jag kommer bli precis likadan mamma till mina barn.

Tack mamma för du är en sådan fantastiskt person som slåss för dina barn än idag och alltid gjort. Du finns alltid där och lyssnar, gråter och skrattar med oss. Du är en helt makalös underbar person med ett av dem största hjärtan jag någonsin sett. Du är bäst o jag älskar dig så jävla mycket

.....

Samt mina syskon kolla bara vilka helt fantastistiska tjejer det blivit av dem.

Båda två ensamstående med två barn och gör ett helt makalöst fantastiskt föräldraskap. Båda två med fötterna på jorden, tar inte in vilka som helst i deras och barnens liv. Gör precis allt för deras barn, usch jag skulle inte vilja vara i en persons kläder om det skulle vara att någon hade behandlat deras barn illa. Så makalöst givmilda och två stora hjärtan av guld. Riktigt lottad är jag som bara behöver lyfta luren så är dem här direkt.

Och min mormor och morfar, vilka superhjältar ni har alltid med funnits och hjälp oss ända sen vi var små. Ni har alltid tänkt på oss och hjälp oss nör vi behövt. Lilla morfar körde oss till discon varje helg 75+ haha mormor som köpte våra första playboy jackor. Ni är också mina förebilder som idag kämpar var och en med ert eget, man önskar så man kunde göra mer så ni mådde lite bättre, att bli gammal och ha ont är ingen hit. Men ni kämpar varje dag och har fortfarande leendet uppe. Älskar er så himla mycket.

Tänk vilken tur jag har som bara bor gångavstånd till alla mina superhjältar. Att jag kan spendera tid med dem precis när jag vill. Många har tyvärr inte den turen. Jag är riktigt lottad.

Tillsammans slåss vi varje dag och kommer alltid slåss ihop. Vi struntar blanka fan i vad personer tycker om oss och har alltid gjort. Tyvärr tror jag folk ibland är avundsjuka på hur tätt våran familj håller ihop. Man står aldrig ensam för man har alltid hela familjen som backar upp och pressen blir förstor.


Likes

Comments

Lukas har varit så stolt dessa sista dagarna då han varit super duktig i skolan och på fritids och fått massa beröm av lärarna. Och även jag och Kent har fått höra varje dag nu hur duktig han varit och verkligen gjort allt dem sagt till honom. Känns nästan som när man väl söker hjälp kommer han i den perioden då allt flyter på jätte bra. Men är jätte glad för att han är stolt och verkligen gör sitt bästa.

Idag blev det tandläkaren för Lukas och även där var han jätte duktig och satt själv i stolen, mamma riktigt stolt.

Imorgon är det melizzas tur att för första gången träffa tandläkaren och räkna sina tänder ska bli kul att se hur hon reagerar då våran privat tandläkare är lite speciell haha 😁 Men det ska nog gå bra.

Annars har familjen hälsat på idag, var trevligt att dem även åt här och att även mamma var med :-) Men nu är jag riktigt slut så lär bli sängen tidigt är inte mycket kroppen och huvudet klarar av. men känns ändå bättre då jag sov hela förmiddagen så hade iaf lite energi till eftermiddagen. Sover jag inte på förmiddagen så orkar jag inte med hela dagen alls. Men förhoppningsvis är det snart ändring på det. Hade varit så skönt att för en dag inte ha ont, yrsel, hjärtklappning och orklösheten. Men känner på mig att allt kommer bli bra.


Likes

Comments

Igår blev det ultraljud nummer två. Men min lilla flicka i magen är envis och ville bara visa en bråkdel av sitt ansikte, men tillräckligt mycket för att dem skulle kunna se och godkänna att allt såg bra ut med henne och hon växer som hon ska.

Blev lite extra roligt då den ordinarie hade en läkarstundent med sig som skulle lära sig hur och vad man skulle mäta på bebisen så blev ett ultraljud på ungefär en timme :-) fick även se lite överkurs vad dem tittar efter för värden för att se om bebisen har en tendens till att få diabetes eller inte. NERVÖS som bara den var hon men det gick hur bra som helst. Fick även 5 nya bilder till att lägga i samlingen på lilla flickan.

Även barnmorskan ringde igår med besked på några av mina prover. Hon var inte alls nöjd med mitt hb som hade gått ner till 92, och eftersom jag bara gått lite mer än halva graviditeten så var läkaren inte heller nöjd. Hade även bara 5 ferritin ska ligga mellan 20-90 normalt sätt ska man ha minst 50

Lite info från Google

Järnbrist och anemi med järnbrist är inga självständiga sjukdomsentiteter. Man ska alltid eftersöka bakomliggande orsak och försöka behandla den. PRECIS DETTA LÄKAREN FÖRSÖKER UTREDA Nu varför jag har de är så tacksam.

Ferritin är ett protein i kroppen som binder till järn och det mesta av det järn som lagras i kroppen är bundet till ferritin. Ferritin återfinns främst i lever, mjälte, skelettmusklatur samt benmärg. Endast en mindre mängd ferritin finns i blodet. Ferritin finns även i blodet och hjälper till med syresättningen i blodet/kroppen.

Allmänna anemisymtom är trötthet, yrsel, nedsatt fysisk prestationsförmåga, hjärtklappning, andfåddhet, huvudvärk och öronsusningar. PRECIS DETTA jag har.

Diagnosen anemi kan inte ställas säkert enbart utifrån symtom och tecken. Symtomen kan ge misstanke om tillståndet, särskilt om patienten tillhör en av riskgrupperna. Ofta är en person med anemi blek, slö, har snabb puls och hög andningsfrekvens.

Därför ville läkaren att jag skulle in och lämna ytterligare prover på folsyra och något annat. Då han misstänker att detta inte heller är bra.

Känns så skönt att dem för en gångs skull gör en ordentlig undersökning och verkligen går till botten med allt. Då även proverna visade för hög ämnesomsättning men det kunde jag ju redan räkna ut att jag hade.

......

Fick även hjärtat i halsgropen i går när jag och lillan på kvällen skulle hämta en hudbädd till snobben då han tar alldeles för stor plats i sängen. Plötsligt mitt ute i skogen där det var riktigt mörkt smäller min säkring till alla lamporna och det blev kolsvart. Där körde jag i 70 då det var en 70väg fick panik och bromsade men hade ingen aning vart på vägen vi befann oss, med ängla tur hamnade vi cirka 10cm från ett träd så vi kunde backa och köra vidare med enbart dimljus tror jag. Men tala om att jag blev livrädd.

Snobben blev iaf glad som fick en stor hudbädd :)Likes

Comments

Märks stor skillnad när man kan gå och vila när man behöver det. vissa dagar går bättre än andra. Fast jag sover och vilar nästintill hela tiden när barnen är på skolan/dagis antagligen behöver kroppen det för att orka med resten av dagen som kräver en viss energi och för att värken inte ska bli så extrem.

Nästan pinsamt att man blir helt död bara igenom att anstränga sig en timme eller två men sakta känner jag att kroppen mår lite lite bättre. Dock väldigt nervös inför proverna och att läkaren ska ringa och säga att något är fel.

Nu på morgonen blir det en tripp till sjukhuset för ny kontroll och ett kompletterande ultraljud då min flicka inte ville visa oss allt hon skulle 😁 men eftersom hon växer som hon ska och allt annat dem kunde se var bra så är jag inte orolig alls. Utan ska bara njuta av att få se henne igen.

Så får väl ta mig ur kragen och gå upp från sängen och försöka sminka mig och göra vid mig så man ser ut som människa när man ska in där.

man ser ju lite piggare ut om man gör vid sig även om man inte är det.

När man ligger så mycket hinner man fundera en hel del, och en sak som gör mig väldigt frågande är faktiskt varför vissa "personer" som jag brytt mig om även om jag inte behövt inte ens har kunnat höra av sig och fråga hur det är sen jag blev sjukskriven ? absolut inte för att "personerna ska känna sig tvingade utan mer för att dem verkligen brydde sig om mig på riktigt. Men där ser man hur sanningen är egentligen, är man inget att ha eller till hjälp kan man lika gärna dra. Så rätt mycket besviken faktiskt.

Men jätte tacksam för dem vännerna som finns och min underbara familj. Så fuck den tanken, det slår tillbaka sen när dem behöver mig.

Eftersom jag ändå är hemma hela dagarna bjöd jag och Kent hem min mormor över helgen. Hon är också sjuk och mår inte så bra. Så vi bäddade ner henne i sannas rum och behöll hennes över helgen. Hon kräver inte så mycket så jag behövde inte känna någon press eller något när jag gick för att vila, då vilade hon också :-). Blev en mysig helg då barnen blev jätte glada att hon kom, särskilt lillan som hela tiden kröp upp till mormor i sängen och la sig där och kelade och tittade film.

Ibland kan man bara behöva ha det sociala runtomkring sig även om man absolut inte orkar göra något så känner man sig ändå piggare. Värken och allt annat finns fortfarande kvar men man får lite livslust tyckte mormor. Plus att jag och Kent kunde pressa i henne mer mat under dagen då hon är väldigt dålig på att äta. Och det får man ju också energi ifrån.

Lite roligt var det ändå första natten 😁. Då mormor är så frösen av sig startade jag elementet bredvid den sängen hon skulle sova i, så rummet blev jätte varmt men hon somnade gott där inne. När jag själv skulle lägga mig tänkte jag för mig själv ska jag stänga av elementet för hon kommer ju få värmeslag. Men eftersom jag tänkte att jag vågade inte väcka henne och hon hade redan haft många dåliga nätter med sömn hemma tänkte jag att nej, hon stänger väl de när hon vaknar.

Men nejdå hon hade vaknat mitt i natten av att hon brände foten på elementet och fick för sig att sängen brann men låg ändå kvar. Haha 😁 hon hade skicka ett sms till mig halv fyra på morgonen men då sov jag. Så stackars mormor som inte kan gå så bra fick somna om u värmen då hon inte visste vart man öppnade fönstren.

Var väl därför hon sov med helöppet fönster natten efter så vi hade minusgrader inne dagen därpå haha hon var väl rädd för att få värmeslag igen haha 😁

Nu är hon hemma iaf men tycker absolut hon ska vara hos oss på helgerna så vi kan hålla koll på henne och att det finns någon runt henne när det är någonting. Särskilt med hennes värk och konstiga diabetes.


Önska mig lycka till på csk så hörs vi sen <3


Likes

Comments

i onsdags var jag på riktigt hugg med att få bukt på Lukas mående då han redan nu inte vill gå till skolan för att lärarna skäller på honom hela tiden och han tycker han blir orättvis behandlad.

Och det hugger i mammas hjärta när han berättar flera gånger om dagen att han är värdelös och att ingen tycker om honom, ibland använder han också ordet hatar honom.

Jag blir så frusterad då jag försökt söka hjälp till min lilla gosse redan när han var 4år.

redan som liten var han väldigt överaktiv och hittade på saker så de skulle hända saker. Hans ordförråd växte väldigt snabbt på fula ord och det han inte kunde snappade han upp väldigt fort kvittade vart man än var. Han hittade ständigt på saker och rymde ofta utan att säga något, så vi hade väldigt jobb att ha koll så han verkligen var där han skulle. HELA tiden skulle det hända något.

Han har alltid varit smart och duktig på saker som han själv vill och är koncentrerad på, men när de börjar krypa i kroppen eller han inte får som han vill, petar han gärna på andra, tetas och tar deras grejer, använder sitt fula ordförråd och ibland slåss. Allt för det ska hända något runtomkring honom sen om det är på gott eller ont spelar ingen roll just för stunden. Sen efteråt när han förstått vad han gjort fel kommer ångesten och då springer han iväg.

Han kan gå från glad till arg/sur på 2 sekunder. Utan att ens själv inse det färsen det ofta är för sent.

Nu har det gått så långt att det även påverkar i skolan. Kan ta två exempel av många

En dag skulle barnen på fritids ställa upp för mellan mål, Lukas var på avdelningen men hade hört ett fint ljud i ett klassrum lite längre ner, han gick dit och såg en flicka spela fiol 🎻. Han tyckte hon spelade jätte fint och stannade för att titta. UNDER tiden hade personalen fått spel och trodde att Lukas hade rymt och fick panik och letade överallt utom i just detta klassrummet på avdelningen, vilket slutade med att när dem hittade honom fick jag jätte mycket skäll och fick inte äta mellan mål tillsammans med dem andra barnen utan fick vänta tills dem var klarar och fick då gå in i matsalen och äta själv som ett straff.

Lukas var väldigt bekymrad på kvällen varför alla hela tiden skäller på honom och i hans värld hade han ju bara lyssnat på flickans fina instrument. Och sa att han hade blivit utskämd inför dem andra barnen.

en annan gång hade dem idrott och även där hade Lukas inte fått vara med på halva lektionen på grund av att han puttat en flicka för hårt när dem sprang runt och lekte plätt flickan hade då trillat. Lukas är väldigt stark av sig, och menade på till mig att de var inte meningen det skulle bli så hårt. Men lärarens synvinkel var att Lukas hade gjort detta med flit och fick sedan Inte vara med på resten av lektionen. LUKAS hade då blivit frusterad och sprungit iväg och då hade en lärare fått gå efter och ännu en gång fick Lukas skäll för han gick iväg.

Jag har kontaktat bup angående Lukas problem men fått svaret att det bara varit trots och att mitt ord inte bara räcker till.

Men efter pratat med Lukas förskolelärare och frågat hur det gick blev hon jätte glad att jag hörde av mig då hon inte riktigt visste hur hon skulle göra situationen bättre utifrån hans beteende, då hon själv tyckte hon fick skälla mycket och kände sig hemsk. Hon berättade att Lukas inte alltid kan sitta still och ibland tappar koncentrationen och tramsar då runder så de stör klassen,men hon sa även att Lukas är väldigt smart när han väl är koncentrerad.

HON var helt med på noterna att kontakta hälsoteamet och få med en specialpedagog som följer Lukas och klassen en hel dag för att få en uppfattning vad Lukas kan behöva för att få det bättre utifrån hans humör och koncentration.

Även läraren som har ansvar för avdelningen på fritids där Lukas går var helt med på att hitta lösningar för Lukas samt tillsammans med dem andra lärarna skriva ett underlag som jag kan ha med mig till bup för att dem faktiskt ska ta det mer på allvar och iaf göra en utredning.

Jag kontaktade även hans förra dagis för att få ett underlag från dem hur den anser Lukas varit både för och nackdelar, tyvärr hade den läraren sluta som kände Lukas bäst men den lovade att skriva ihop något på nästa möte.

Och eftersom problemen redan fanns tidigt på dagis också och vi varit på flera möten när Lukas periodvis var väldigt okoncentrerad, hade väldiga humörsväningar och slogs är det jätte viktigt att vi får med det underlaget.

Jag är 100% säker på att Lukas har någon form av adhd/koncentration inte grov men någon form av det. Och eftersom hans pappa precis blivit utredd för det så sent i ålder, vill han verkligen inte att Lukas ska behöva gå igenom samma sak som han fick göra som liten.

Nu har jag en väldans tur som har kompisar som har barn i Lukas ålder som han leker ofta med, och dem vet att vissa dagar går det bättre än andra och väljer då hellre att skicka hem Lukas för en stund eller att dem får leka nästa dag. DEM dömmer absolut inte honom och förbjuder honom från att komma igen. Vilket är väldigt skönt för oss föräldrar. Men jag är så rädd att folk ska börja dömma Lukas och behandla han illa.

DET är ju inte alltid han får humör sväningar eller tramsar. Det kan faktiskt vara andra barn också men tyvärr blir det oftast så att den som brukar vara personen som ställer till det som oftast får skiten även om personen inte gjort något just då.

Och lite så känns det också att Lukas tar det som just nu, han tramsar och blir väldigt överaktiv då han vet om att han kommer ändå få skulden i slutändan, och det tycker jag är väldigt fel.

Jag är rädd att om det fortsätter som de gör nu och Lukas kommer fortsätta må dåligt för att tex gå till skolan, att han till slut kommer börja slåss istället för att vara rastlös och använda munnen när något går imot honom särskilt om han känner sig orättvist behandlad.

Just nu är Lukas rätt lugn hemma och har mer tålamod och ro att sitta still med platta eller spel och behärskar sitt humör relativt bra, men väldigt väldigt rastlös och vill hela tiden att det ska hända saker annars blir han på väldigt dåligt humör och skriker. Han är mycket kelen kille och berättar gärna hur mycket han älskar sin mamma och pappa. Han älskar när man ger han fulla uppmärksamheten då blir han helt lugn och glad, men det blir nog dem flesta barnen. Han ser väldigt mycket upp till sin stora syster och vill gärna vara med henne. En riktig charmör är Lukas när han har sinnesro och en helt underbar pojke både som bror och som vän. Och väldigt smart och stark.

jag hoppas verkligen bup kan hjälpa oss så Min pojke inte behöver känna som han gör. Och att han får mer ro i kroppen från att hjärnan går 24/7 och sina väldiga humörsväningar. Så håll tummarna för oss.

mamma och pappa älskar sin underbara lilla prins, du har så mycket att ge och vi kommer kämpa för dig tills du känner dig nöjd med dig själv och livet 💕 
Likes

Comments

Känner att jag varit väldigt aktiv i mitt tänkande kring barnens mående den senaste tiden och verkligen tagit i tur med saker som händer.

Först min stora flicka på snart 9år som efter många om och men vågade berätta hur elaka barnen var mot hennes i skolan men det krävdes också att hon slängt halva garderoben innan hon förklarade vad som egentligen händer.

Barn som trycker ner henne pågrund av att hon är smal precis som sin pappa och mig. kallar henne benrangel och skelett, hon har fult tunt äckligt hår,  fula kläder äcklig och framför allt att alla lämnade henne utanför så hon hade absolut ingen att vara med. Hon kände sig som en reserv och försökte mer och mer vara hemma från skolan pågrund av vad som föregick i skolan samt att hon tappade aptiten.

Hon började till och med fråga vad hon kunde äta och inte, det ska inte en 9åring tänka på.

Hon började matcha precis allt hon har på sig och absolut inte jeans för då sa dem ännu elakare kommentarer, hon skulle bara ha leggings.

Och det har tagit väldigt lång tid innan hon vågade släppa väggen och berätta för mig, och jag förstår att de var väldigt jobbigt för henne när man som mamma får höra att allt som barnen gjort henne blir ju som en chock. Hon var ju så rädd för hur jag skulle ta de.
Och om jag skulle bli arg, självklart blev jag inte arg på henne, men rasande på att ingen reagerat i skolan.

Nu har jag anat ett tag innan att något är fel och haft öppen kontakt med hennes lärare men när allt detta också kom fram, blev jag vansinnig och kontaktade rektor som var väldigt tillmötesgående och kopplade in anti mobbning teamet som skulle ta eleverna direkt dem på något sätt var elaka eller höll Cassandra utanför och dem barnen som inte slutar kommer till slut att anmälas som sista utväg. Även kurator är inkopplad så Min tös kan avlasta sina känslor där också samt att kurator också kan ha en öppen dialog med antimobbningteamet så dem får stopp på detta. Jag ringde även läraren och fritids för att få fram var problemet låg och hos vilka.

Jag och Cassandras pappa hade ett väldigt långt telefonsamtal då vi inte alls tänker i samma banor och ofta har väldigt delade meningar hur saker och ting egentligen är.
Men efter några timmars prat kändes det ändå som vi kom överens och jag fick framföra hur jag tyckte han skulle bemöta Cassandra istället för det lite mer korkade sättet han tänkte, då han först blev besviken och  arg för Cassandra ljugit och sagt allt var bra i skolan fast det inte var det. men jag förklarade att han kan absolut inte framför det på det viset för då kommer hon dra sig tillbaka igen och det vill inte jag. Utan hon ska känna sig trygg med att berätta för oss föräldrar om det är något som tynger henne.

Men bara efter några veckor nu med antimobbningteamet inkopplat tycker jag redan Cassandra mår mycket bättre,  hon vill till skolan varje dag, hon har alltid någon att vara med och dem elaka kommentarerna har slutat.

Och det känns jätte bra för mig att känna att min dotter mår bra igen av att gå till skolan. samt jag tror det lyfte hennes självförtroende att de alltid finnas någon vuxen till hands om hon inte klarade situationen själv vilket nog gjort att hon vågar stå på sig lite.

Nu håller jag tummarna för att det fortsätter på denna vägen så det inte bara återgå till det gamla igen för då kommer jag explodera.

Skulle det fortgå då kommer jag även kontakta barnens föräldrar själv denna gången. Då jag tror att många föräldrar inte vet hur deras barn kan vara i skolan och hur det påverkar en tjej som redan vid 9års ålder inte vill gå till skolan och har fått det sämsta självförtroende pågrund av detta.

Nu ska det fan och med bli ordning så Min underbara söta tös som alltid är så glad och öppen av sig kan bli lycklig och glad igen <3

Likes

Comments

känslan när man känner att man inte är värd ett skit om man inte jobbar.
Tråkigt att det ska vara så.
Får nästan ångest att jag för en gångs skull valt mig själv först. jaja

Igår var jag hos läkaren igen efter att ha varit sjukskriven sen i fredags. Blev massvis med blodprover och undersökningar var länge sedan jag fick mig en så ordentlig kontroll.

Järnet hade fortfarande inte gått upp trots massvis med leverpastej, broccoli, mörkt kött, järntabletter med mera.

Nu fick jag köpa en annan variant som man tömmer pulvret ur kapslarna på och tar tillsammans med berikad c-vitamin.
För så lågt får det inte vara.

Både pulsen och blodtrycket låg fortfarande lite förhöjt och då utöver det normala för en gravid tjej.

Reflexerna var det inget fel på i alla fall haha 😁 då läkaren kollade alla på hela kroppen.

Fick även röntgen på ryggen och njurarna då dem tror att problemet kanske ligger tillbaka i tiden. Men njurarna såg jätte fina ut.

Däremot ryggen får jag passa mig lite för att lyfta och greja då den redan börjat värka men det är sån smärta som man får ta när man laddar upp för att bli stor som en julgris 😁 får köpa mig ett foglossningsbälte när jag orkar då jag vaknar flera gånger på nätterna av smärtan i ryggen.

Även undersökning av att följa föremål och kolla ögonfärgen.
Jag visste faktiskt inte att man kan se jätte mycket igenom att kolla ögonglobens  färg runt om igenom dra ner och upp ögonlocken för att kolla färg och kärl.
Jag visste ju att ögonen avslöjar mycket men faktiskt inte om man hade något fel i kroppen.

Han var i alla fall inte nöjd med hur mina ögonglober såg ut. Och inte över min skakighet och blekhet heller.
Och blev inte alls nöjd när jag berättade om kramperna och yrslen och hjärtklappningen som kommer flera gånger under dagen. Men det kunde han förstå men dem värdena jag hade.

Jag har länge försökt att dölja mitt mående för man orkar inte höra det. Men efter att vi inte längre fick åka hem på våra raster blev det svårare att hantera jobbet då jag inte hade någonstans att lägga mig ner när de krävdes.
Och de finns ingen säkerhet för mina vårdtagare om personalen trillar ihop.

Det är inte alls kul att alltid känna sig helt utmattad/tröttheten och ont i hela kroppen men det funkar det värsta är hjärtklappningen och illamåendet/yrseln och kramperna som orsaka av någonting i kroppen som man inte vet vad. Min lilla väntade flicka mår i alla fall bra i magen och håller fullgång. Därför är det extra viktigt att hitta anledningen till att min kropp stänger ner innan det påverkar barnet också.

Nervös över när proverna kommer tillbaka då dem tagit på varje del i kroppen men det han mest var intresserad av var provsvaren från mina körtlar undra varför?

Utmattad och orklöshet och hjärtklappning samt dåliga provsvar är inget man ska prata bort tydligen i min unga ålder och därför valde han att sjukskriva mig tills den 24/10 under pågående utredning. Och bara vila och ta hand om mig själv.

Någonting är fel utöver mina graviditets besvär tror läkaren och var förundrad över att ingen hjälp mig tidigare.

Det behöver faktiskt inte synas utanpå att kroppen inte mår bra, kan vara bra att tänka på innan man går för långt.

Men eftersom jag sökt hjälp innan utan att någon lyssnat angående mina värden och min låga vikt känns det jätte skönt att jag fått en dokter som verkligen går igenom allt och inte bara en vanlig enkel kontroll sen får man gå hem.

Känns bara så konstigt då jag alltid mått prima under alla mina graviditeter, men i slutändan blir det nog super bra hoppas jag 🙋. Är bara gravid i vecka 20 så förhoppningsvis vänder det och allt blir bra.

En bild på min lilla flicka som håller tummen upp :)

Bara en vecka kvar sen får jag se dig igen då du inte ville visa ansiktet på tidigare ultraljud,  men jag tackar inte nej till det alltid lika kul att se hur hon mår och vad hon hittar på :)

Likes

Comments

Vid middag kom Jenny och Malin för att hämta Malins små pojkar. Som faktiskt gick riktigt bra att lägga igår fast dem var fem barn istället för 3 :)
J

osses och hennes sötnos kom också 
Även bettan tittade förbi då hennes son hade kommit tidigare på morgonen för att leka med Lukas. Så blev kafferep

Vid ett tiden åkte vi alla utan Jenny o Malin till loppisen. Där var inte så mycket intressant men barnen hittade massa leksaker som dem köpte med sig hem. Var en riktigt killer att ha med alla barnen dit. DEM sprang åt alla håll haha ?

Nu väntar middagen tänkte ha ungsbakad falukorv med potatismos och massa grönsaker så jag får upp mitt järnvärde.

Sen vill jag att tiden ska springa iväg till imorgon 13.40 för då har jag ultraljud ska bli så kul att se hur den lilla/lille mår och få veta könet då jag inte kan hålla mig :-D.

Så tiden får gärna springa iväg imorgon när jag ska jobba :-)

Likes

Comments