Det är en sån konstig känsla när det händer saker i ens liv som man inte kan göra ett jävla dugg åt. Man är bortskämd med att alla alltid finns runt omkring en , men tyvärr är man inte barn längre och åren följer inte bara en själv upp i ålder utan även anhöriga och vänner runt omkring oss.


Känslan och den ständiga oron skapar turbulens i hela systemet. Tankar och nervositet som hela tiden gör att man går på helspänn.

Humöret som sviktar mellan bra och urkast från 0-100 På en sekund.

Att försöka vara stark hela tiden fast inombords är det värre än en orkan.

Att se personer man älskar sakta men säkert försvinner in i sig själva och ner i mörkret för att dem inte vet hur dem ska hantera situationerna runtomkring och den ständiga hjälplösheten att det finns inget man kan göra mer än se på och finnas så gott man kan.

Man vet aldrig när det är dags, Hur det ska gå, och när man ska vandra den vägen. Vi alla ska tyvärr vandra den vägen förr eller senare.

Men ibland går det alldeles för fort, det blir som en överraskning av negativ energi istället för att man varit beredd på att det skulle kunna bli så.

Vissa har styrkan och turen att kunna ta sig vidare och kämpa sig loss och fortsätta sin vandring men för vissa tar vägen slut alldeles för fort.

Det är vid sånna här tillfällen det inte finns någon kurs att gå eller regler för hur man kan göra. Vid dessa tillfällen reagerar alla helt olika och gör olika för att hantera svåra situationer. Det är samtidigt så smärtsamt att stå bredvid personen som mår dåligt.


Va rädd om personer du har runt omkring dig. Finns för personer som behöver dig. Släpp på rutiner och säg inte nej för ofta, för en dag kan de vara försent och då står man där.

Livet är vackert men också smärtsamt särskilt när det kommer till personer man verkligen älskar. Det är då man inser hur stor plats personerna verkligen har.


Jag ber att detta kommer bli bra.

På de ena planet verkar det bli bättre men ändå inte. Det finns så många frågetecken och så mycket som spelar in för att detta ska kunna bli något bra över huvudtaget.

Och på det andra planet går det rent åt helvete hela tiden. Och det finns ingen väg ut mer än att vänta ut det. Och att vara bland människor som bara väntar är en helt sjuk känsla. Särskilt när man inte kan göra ett skit för att hjälpa dem.

Må dessa två personer finna inre styrka och fixa detta.

Det är vid sånna här tillfällen man ska hålla ihop och hjälpas åt för att allt ska bli så bra som möjligt. Och även om det inte bli bra så är man aldrig ensam. Men släpp alla negativa personer för den energin är inte värd att lägga vid sånna här tillfällen!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Håll tummarna 

Trött som en gnu fast jag sov ända tills 14.00 idag efter att jag lämnade barnen i morse.

resten av dagen har varit så himla seg känns som klockan gick bakåt istället för framåt haha 😁

Kent var snäll och hjälpte grannen längre ner på gatan idag så bettan bjöd oss alla på pizza idag helt klart guldvärt för hade inte orkat laga middag. Så hennes son och Lukas passade på att leka en stund.

Senare på kvällen blev det äppelpaj som barnen själv gjorde 😁 Riktigt kul att se hur dem samarbetade tillsammans 😊 Blev riktigt god så nu sover barnen som stockar denna kvällen också.


Imorgon väntas det BVC och kontroller, håll tummarna för bra resultat för det gör jag, ska även försöka hitta mössa och vantar tur mammsi ska följa med.

Nu en varm dusch och ner i sängen så jag kommer upp imorgon utan att vara helt sten död 😁 

Likes

Comments

idag blev ingen bra start alls på dagen, många samtal 📞 och lite svar. Väntar ett viktigt samtal imorgon då jag fick ett besked idag som jag över huvudtaget inte accepterar eller håller med om. OCH tänker inte stå för något jag inte gjort. Det förstörde hela min dag.

Uppriktigheten mot människor vart tog den vägen någonstans. Jag blir så frustrerad 😤


Mot eftermiddagen mådde jag riktigt dåligt, yrseln kom som en jädra bomb och allt snurrade, min lilla son till sötnos lät mamma sova på hans axel medans han kollade på film och riktigt höll om sin mamma 💕 ibland är barn bara för söta.

Blev bättre efter två timmar men kände fortfarande av det hela kvällen. Är väl något värde som spökar igen tur jag ska till barnmorskan på onsdag.


min stora tös kom hem idag från sin pappa så nu är alla mammas hjärtan 💕 hemma. Känns alltid så konstigt när hon inte är hemma. Blev bara en snabbis man såg henne idag, för hon är ju alltid på äventyr eller leker med sina kompisar. Men är riktigt glad att hon mår bra nu, för då mår jag bra.


Mammas lilltroll har varit på dagis idag och busat, efter det blev det fullt ös hemma, där pratar vi om en liten flicka som alltid är full av energi och bara älskar att lära sig alla hys hon kan från sina syskon haha 😁


Sov gott för det ska jag göra. 💕 

Va rädda om dem ni bryr er om, för helt plötsligt finns det bara personer kvar som hugger än i ryggen istället för att stå upp för dig natt 🌃 

Likes

Comments

helgen har varit relativt lugn med Mormor övernattandes igår till idag, blev god tacos och mysigt lördags mys på kvällen med barnen.

idag har syrran och hennes barn hälsat på en runda. Bra när barnen kan leka av sig då sover dem gott på kvällen sen.

Lukas har varit på sitt efter längtade kalas idag hos Andy. Och dem hade haft jätte roligt 😁.

Efter det spelade han med Liam resten av dagen. Så han har varit super nöjd hela dagen. båda barnen somnade som stockar kl 20.00.

.......

Från ingenstans idag dök en av mina bästa vänner upp och sa hon hade lite bebis kläder med sig. MEN kan garantera att det var 10 påsar fullproppade hela köket var fullt när jag tog upp det 😁. Men blev riktigt glad behöver man inte tänka på det.

imorgon väntas det möte med Lukas hoppas på att det kommer gå bra, så håll tummarna för oss.

Tror faktiskt någon av barnen kommer jobba inom restaurang när dem blir stora. Dem bara älskar att hjälpa till i köket, pyssla och laga mat. Ska alltid hjälpa till 😁

Imorgon kommer stor tösen hem från sin pappa, saknar henne så mycket varje gång hon åker fast det bara är över helgen. Men kan glädja mig åt att hon ringer och berättar hon saknar mig med 😳.

Nu försöka somna bort detta jäv*a illamåendet. Är så trött på det nu 😴. Börjar ju tro att jag blivit galen när jag kastar saker från kylen som är friska och luktar som dem ska, men i min värld både smakar och luktar dem fruktansvärt illa så jag börja må illa, kommer bli fattig om jag fortsätter så 😁. Samma sak med margarin som man steker med fy farao kan inte äta något som blivit stekt med flytande margarin känner smaken direkt och vill bara kräka, men man är ju inte gravid för inget.

Hoppas ni haft en bra helg.

Sov gott 😋 💕

Likes

Comments

väntan...
Har så många funderingar 😁
Särskilt när kvällen tittar fram o Gubben jobbar dygns pass.

Vet inte riktigt varför min hjärna börjar fungera på kvällen /natten 😁

Måste bara säga idag var första dagen på jag vet inte hur många veckor som jag inte haft hjärtklappning en ända gång. Jätte konstigt 😊, men riktigt skönt.

Men istället har den här jävla fogvärken fortsatt sin kamp till att övervinna mig flera gånger om dagen 😢 Måste vara en väldigt envis flick jag väntar i min lilla mage.

Skulle verkligen behöva tips på att få bort tröttheten och orklösheten, är helt slut fast jag sover flera timmar varje dag.

Skulle även behöva få tips på att få bort min huvudvärk och yrsel. Är rätt trött på att ständigt känna svimmningsgränsen så fort jag bara anstränger mig lite mer än vanligt. Och det här jävla illamåendet tar fan aldrig slut. känns som man ska spy hela tiden, ändå spyr man aldrig. 

Min läkartid blev blev flyttad till den 31:e och även min sjukskrivning. Dem vill inte att jag går tillbaka försen jag varit hos läkaren för vidare utredning. Så väntar nu på att få läkarintyget hemskickat så jag kan skicka det vidare, annars kommer det bli arbarbetsvägran och det har jag inte lust med. 

Vet inte varför jag hela tiden tänker på mitt jobb och vad dem egentligen tycker om mig nu när jag varit hemma. saknar jobbet riktigt mycket, men just nu måste jag prioritera mig själv och barnet i första hand. känns ändå skönt att många kollegor ändå förstår situationen 😊 och håller med om att barnet går före.

mitt i allt elände har jag mina små underbara hjärtan till barn. 💕 Dem har varit extra glada över att ha haft mamma hemma så mycket. Ikväll hade dem koja time i köket 😁 Skönt att se dem le och vara glada. Melizza är väldigt intresserad av min mage och pussar och kramar den jätte mycket, medan Lukas är mer åååh nej inte en lilla syster till dem bara slåss haha 😁 Hade jag fått en lillebror hade han inte slåtts 😊 och frågar nästan varje dag hur lång tid ska de ta mamma innan hon är färdig där inne 😁. Cassandra tycker att det ska bli kul för hon är så pass stor att hon kan hjälpa till mycket mer än sina syskon med lilla syster. Och upprepar ofta, mamma det kommer bli 10år mellan mig och lillasyster du måste vara jätte gammal nu mamma. Då brukar jag svara ja hjärtat hela 28år mamma går snart i pension 😁 

Ibland hade de varit extra kul att veta vad dem små barnen egentligen tycker och tänker 💭 som dem inte säger. det måste ju gå många tankar på dem om saker och ting precis som på oss vuxna.

Är i alla fall riktigt lyckligt lottad som har mina fina små barn 💕.

Innan jag avslutar och lägger mig för idag, så fick jag förresten intyget från dagis om hur Lukas var där under åren han gick där. Men reagerade faktiskt över hur himla bra dem skrivit om Lukas egentligen med tanke på alla möten och prat vi haft fram och tillbaka under alla åren. Så det intyget gjorde verken till eller från till BUP när vi ska dit. Väntar fortfarande på intyget från skolan också. Kändes som dagis var rädda för att skriva sanningen riktigt. Men var ändå kul att läsa alla fina och goda sidor som Lukas visat på dagis även om man aldrig fick höra de från dagis när han väl gick där. OTROLIGT NOCK har Lukas lugnat ner sig väldigt mycket i skolan också och har börjat lyssna mycket bättre på lärarna även om han fortfarande har myror i brallan ibland. Får alltid höra beröm från fritids personalen när jag hämtar honom nu 😊 Riktigt roligt, och han har även lugnat ner sig väldigt mycket hemma. Vi får hoppas det håller i sig för hans skull för man märker direkt skillnad när han är lugn och helt uppe i varv. 

MAMMAS LILLA PRINS 💕 

Hoppas min stora prinsessa 👸 Har det bra hos sin pappa i helgen, hon tyckte det skulle bli extra roligt att åka till Göteborg och sova över.

I see you around 💕 Trevlig helg 😊 

Likes

Comments

Hmm börjar bli så fruktansvärt trött på folk som inte kan hålla munnen stängd. Minsta lilla fakta som kan spridas vidare går fortare än FAN själv.

ibland undrar jag, om man nu så gärna vill informera en annan person om saker man hört. Varför då inte informera historien på rätt och riktigt sätt, och med ren fakta? Istället för att framföra den på ett helt felaktigt sätt? hmm förstår inte

Eller folk som tisslar och trasslar och går omvägar för att ta reda på fakta. Varför inte bara fråga personen själv istället och få det bästa svaret från personen själv?

Undra egentligen hur många man kan lita på och som verkligen säger sanningen.

Egentligen kan man ju bara hoppas på att man är runt personer som kör med raka kort och är ärliga om saker.

...

Pratade med en person idag, behöver inte nämna några namn. Och vi pratade om vissa saker, även tankar angående min sjukskrivning. Jag fick personens tyckte angående detta och vad personen tyckte, vilket jag uppskattar. Det svåra för mig är att anförtro mig till "nya" personer för man vet aldrig vart man har dem. Men jag hoppas att personen är "äkta" för orkar verkligen inte med krabb just nu, har tillräckligt att tänka på. Men det märker man ganska snabb :-)

.....

Från det ena till de andra 😁
blev lite avis på Melizza idag som badade i sin lilla balja, så jag snodde hennes balja nu ikväll och badade i 😁
det var riktigt trångt och halva kroppen utanför men ändå så jävla gött och riktigt kok hett. Tur den inte gick i sönder, så nu kan jag sno den fler gånger, jag bara älskar att bada skulle kunna ligga flera timmar i riktigt kokhett vatten.  Tur syrran ska flytta till eget nu nästa månad, då jäklar ska det badas då hon har badkar i sin lägenhet :-). Hon kommer behöver göra upp badschema haha 😁

Likes

Comments

Är så glad som har mina barn så man tar sig upp varje dag. Utan dem hade jag nog sovit dygnet runt i princip.

kan gå och lägga mig jätte tidigt gå upp med barnen kl7 göra dem i ordning för skolan, köra dem till dagis/skolan sen sova från 8-14 utan problem. Kroppen är helt död. Men man får ändå ta sig upp hämta barnen och göra middag och läxor med barnen, någon utomhus aktiviteter har det inte blivit, men går bra så länge det är sittandes att ändå ge dem den uppmärksamhet dem behöver . Vardagen måste ju ändå gå runt och jag tror kroppen mår bättre om man försöker lite och inte bara ligger hela tiden.

Så om någon sett mig ute eller uppe i affären så är det när kroppen vill och då får man passa på. Jag smittar inte någon det är bara kroppen som är väldigt instabil.

Har kännt mig bättre några dagar och försökt göra lite saker i hemmet o med barnen, men fick smällen idag fy fan säger jag bara för smärtan, särskilt elstötarna som går till hjärtat riktigt jävla ont. Så blir läkaren i morgon igen.
Men förhoppningsvis har vissa prover blivit bättre då jag äter både tabletter och mycket mer nyttigt och energirik.

Men förhoppningsvis är det snart slut på denna skiten så man kan fungera normalt igen och återgå till mitt jobb, min hjärna klättrar på väggarna medans kroppen är helt utslagen. saknar mina vårdtagare riktigt mycket och tänker på dem varje dag.

Dock lite besviken att ingen från jobbet har kunnat höra av sig och fråga hur det är, har ändå varit borta 3 veckor nu. Men men det är väl sånt man får ta.

Positiva tankar har jag fått lära mig läker kroppen :-) Så är riktigt skönt att både lukas och sanna trivs bra i skolan nu. Sanna leker med någon varje dag och mobbingen är i princip borta. Lukas har coolat ner sitt humör i skolan och får beröm varje dag vi hämtar honom. Den ända som inte trivs nu är melizza på dagis. Men jag hoppas det ändrar sig snart.

Nu plugga engelska med sanna en sista gång sen ska jag få dem i säng så jag själv kan lägga mig längtar redan.

Likes

Comments

jag bara älskar min 👪 familj.

Hela högen är helt galna på sitt sätt. Men dem ställer upp precis alltid. DEM finns alltid där utan att man behöver be om hjälp och även om man ber om hjälp.

Vi alla är olika på vårat eget sätt och tänker inte alltid samma, vi kan bråka like hell och tycka precis tvärt emot men när någonting händer eller någon behöver hjälp finns dem alltid där och stöttar och hjälper till var och en på sitt sätt.

Vi håller alltid ihop och skapar underbara minnen tillsammans med våra barn och sambos. Vi tillbringar varje högtid tillsammans som en riktig familj.

Vi yttrar oss, men låter var och en i familjen göra sina val och leva sitt liv.

Det bästa min mamma gjort är att hon har alltid "tagit hand om personer" som varit våra nära vänner, hon dömer aldrig någon utan försöker hela tiden hjälpa och ger dem en plats i familjen.

ett exempel är ju Malin :) hon har alltid funnits med under alla åren sen liten, mamma har alltid funnits till hands för Malin och gör än idag. hon är och kommer alltid vara en i familjen.

Sen har vi ju galna Freddie som var en gangster grabb i unga ålder men som ändå har ett hjärta av guld. Han kommer alltid finnas med i våran familj.

Även min bästa tjejkompis från unga ålder var ju länge en del av våran familj som mamma också väldigt mycket tog hand om.

Finns en lång lista.

Min mamma är inte bara min mamma, hon är även min bästa vän, jag har alltid kunnat prata med henne när saker och ting hänt eller om jag bara skulle iväg både när jag bodde hemma och nu. Hon lärde mig tidigt om en öppen konversation och ärlighet. Vilket medförde att jag drack sällan och aldrig rört droger förutom cigaretter i hela mitt liv. Hon lät mig leva mitt tonårs liv precis som jag ville så länge jag var ärlig och följde reglerna. Kan säga att jag umgicks med lite fel folk från tid till tid, men eftersom jag själv visste vart jag stod respekterade även folk de, samt att alla även blev bra vän med min mamma trots hennes regler. Hon är en stjärna 🌟 till mamma. Helt klart den bästa jag kan ha. Och en helt underbar mormor till mina barn.

Min mamma har gjort ett så jävla bra jobb när hon uppfostrade oss helt själv.

Jag hoppas jag kommer bli precis likadan mamma till mina barn.

Tack mamma för du är en sådan fantastiskt person som slåss för dina barn än idag och alltid gjort. Du finns alltid där och lyssnar, gråter och skrattar med oss. Du är en helt makalös underbar person med ett av dem största hjärtan jag någonsin sett. Du är bäst o jag älskar dig så jävla mycket

.....

Samt mina syskon kolla bara vilka helt fantastistiska tjejer det blivit av dem.

Båda två ensamstående med två barn och gör ett helt makalöst fantastiskt föräldraskap. Båda två med fötterna på jorden, tar inte in vilka som helst i deras och barnens liv. Gör precis allt för deras barn, usch jag skulle inte vilja vara i en persons kläder om det skulle vara att någon hade behandlat deras barn illa. Så makalöst givmilda och två stora hjärtan av guld. Riktigt lottad är jag som bara behöver lyfta luren så är dem här direkt.

Och min mormor och morfar, vilka superhjältar ni har alltid med funnits och hjälp oss ända sen vi var små. Ni har alltid tänkt på oss och hjälp oss nör vi behövt. Lilla morfar körde oss till discon varje helg 75+ haha mormor som köpte våra första playboy jackor. Ni är också mina förebilder som idag kämpar var och en med ert eget, man önskar så man kunde göra mer så ni mådde lite bättre, att bli gammal och ha ont är ingen hit. Men ni kämpar varje dag och har fortfarande leendet uppe. Älskar er så himla mycket.

Tänk vilken tur jag har som bara bor gångavstånd till alla mina superhjältar. Att jag kan spendera tid med dem precis när jag vill. Många har tyvärr inte den turen. Jag är riktigt lottad.

Tillsammans slåss vi varje dag och kommer alltid slåss ihop. Vi struntar blanka fan i vad personer tycker om oss och har alltid gjort. Tyvärr tror jag folk ibland är avundsjuka på hur tätt våran familj håller ihop. Man står aldrig ensam för man har alltid hela familjen som backar upp och pressen blir förstor.


Likes

Comments

Lukas har varit så stolt dessa sista dagarna då han varit super duktig i skolan och på fritids och fått massa beröm av lärarna. Och även jag och Kent har fått höra varje dag nu hur duktig han varit och verkligen gjort allt dem sagt till honom. Känns nästan som när man väl söker hjälp kommer han i den perioden då allt flyter på jätte bra. Men är jätte glad för att han är stolt och verkligen gör sitt bästa.

Idag blev det tandläkaren för Lukas och även där var han jätte duktig och satt själv i stolen, mamma riktigt stolt.

Imorgon är det melizzas tur att för första gången träffa tandläkaren och räkna sina tänder ska bli kul att se hur hon reagerar då våran privat tandläkare är lite speciell haha 😁 Men det ska nog gå bra.

Annars har familjen hälsat på idag, var trevligt att dem även åt här och att även mamma var med :-) Men nu är jag riktigt slut så lär bli sängen tidigt är inte mycket kroppen och huvudet klarar av. men känns ändå bättre då jag sov hela förmiddagen så hade iaf lite energi till eftermiddagen. Sover jag inte på förmiddagen så orkar jag inte med hela dagen alls. Men förhoppningsvis är det snart ändring på det. Hade varit så skönt att för en dag inte ha ont, yrsel, hjärtklappning och orklösheten. Men känner på mig att allt kommer bli bra.


Likes

Comments

Igår blev det ultraljud nummer två. Men min lilla flicka i magen är envis och ville bara visa en bråkdel av sitt ansikte, men tillräckligt mycket för att dem skulle kunna se och godkänna att allt såg bra ut med henne och hon växer som hon ska.

Blev lite extra roligt då den ordinarie hade en läkarstundent med sig som skulle lära sig hur och vad man skulle mäta på bebisen så blev ett ultraljud på ungefär en timme :-) fick även se lite överkurs vad dem tittar efter för värden för att se om bebisen har en tendens till att få diabetes eller inte. NERVÖS som bara den var hon men det gick hur bra som helst. Fick även 5 nya bilder till att lägga i samlingen på lilla flickan.

Även barnmorskan ringde igår med besked på några av mina prover. Hon var inte alls nöjd med mitt hb som hade gått ner till 92, och eftersom jag bara gått lite mer än halva graviditeten så var läkaren inte heller nöjd. Hade även bara 5 ferritin ska ligga mellan 20-90 normalt sätt ska man ha minst 50

Lite info från Google

Järnbrist och anemi med järnbrist är inga självständiga sjukdomsentiteter. Man ska alltid eftersöka bakomliggande orsak och försöka behandla den. PRECIS DETTA LÄKAREN FÖRSÖKER UTREDA Nu varför jag har de är så tacksam.

Ferritin är ett protein i kroppen som binder till järn och det mesta av det järn som lagras i kroppen är bundet till ferritin. Ferritin återfinns främst i lever, mjälte, skelettmusklatur samt benmärg. Endast en mindre mängd ferritin finns i blodet. Ferritin finns även i blodet och hjälper till med syresättningen i blodet/kroppen.

Allmänna anemisymtom är trötthet, yrsel, nedsatt fysisk prestationsförmåga, hjärtklappning, andfåddhet, huvudvärk och öronsusningar. PRECIS DETTA jag har.

Diagnosen anemi kan inte ställas säkert enbart utifrån symtom och tecken. Symtomen kan ge misstanke om tillståndet, särskilt om patienten tillhör en av riskgrupperna. Ofta är en person med anemi blek, slö, har snabb puls och hög andningsfrekvens.

Därför ville läkaren att jag skulle in och lämna ytterligare prover på folsyra och något annat. Då han misstänker att detta inte heller är bra.

Känns så skönt att dem för en gångs skull gör en ordentlig undersökning och verkligen går till botten med allt. Då även proverna visade för hög ämnesomsättning men det kunde jag ju redan räkna ut att jag hade.

......

Fick även hjärtat i halsgropen i går när jag och lillan på kvällen skulle hämta en hudbädd till snobben då han tar alldeles för stor plats i sängen. Plötsligt mitt ute i skogen där det var riktigt mörkt smäller min säkring till alla lamporna och det blev kolsvart. Där körde jag i 70 då det var en 70väg fick panik och bromsade men hade ingen aning vart på vägen vi befann oss, med ängla tur hamnade vi cirka 10cm från ett träd så vi kunde backa och köra vidare med enbart dimljus tror jag. Men tala om att jag blev livrädd.

Snobben blev iaf glad som fick en stor hudbädd :)Likes

Comments