Header

SaturdayHipp hipp hurra för min käre Anton som fyller år idag!

Hans födelsedag har vi spenderat i ett delvis soligt Jönköping. Där har vi inte gjort något speciellt egentligen. Mest strosat runt bland gatorna. Men vi var & åt på Bada Bing med hans familj som också var i Jönköping idag! Riktigt gott var det, som vanligt. Efter lunchen hade det börjat mulna igen & fy vad kallt det blev då. Är det inte dags för vintern att försvinna snart? Vi åkte ifrån Jönköping vid femtiden & nu peppar vi inför mellot ikväll. Även fast det oftast är lite sådär musikmässigt, haha. Men det är kul ändå!

Kram & HejLikes

Comments

oreo mug cake


Mug cake är en himla bra grej.

När sötsuget sätter igång går det smidigt & snabbt att mixa ihop en lagom stor efterätt med hjälp av mikron. Den här gången testade jag en med oreokex i, riktigt god blev den!


Du behöver

▵50 g vit + mörk choklad (blandat) ▵4 msk havremjölk ▵4msk mjöl ▵1 krm bakpulver ▵2 krossade oreokex

▵Värm chokladen tillsammans havremjölken i mikron i cirka en halv minut.

▵Rör tills chokladen smält.

▵Blanda ner mjöl, bakpulver och de krossade oreokexen.

▵Värm i cirka en till en och en halv minut i mikron.

▵Låt svalna & servera gärna med en skopa glass!

Likes

Comments

skiathosIdag tänkte jag blicka tillbaka på en dag i juni då jag befann mig på semester på Skiathos.

Den här dagen hade vi bokat in en båttur som gick runt ön & tog cirka en dag. Pappa var förkyld så det var bara jag & mamma. Vi betalade femton euro och hoppade på båten i hamnen i Skiathos stad. Det var en varm dag så vi satt uppe på däck där det var lite svalkande vind. Vid nio tiden lämnade vi hamnen & styrde ut mot havet.

Första stoppet var på Lalaria, antagligen Skiathos mest kända strand som bara går att nå med båt. Om ni skrollar upp till bilderna så är det stranden med en "stenbåge". Aldrig sett så turkost vatten som på Lalaria. Så vackert! Efter en halvtimme var det dags att lämna Lalaria & båten styrde mot Skiathos gamla huvudstad, Kastro. Och det var en spännande upplevelse....

I Kastro fanns det gamla ruiner från tiden det var huvudstad på ön & för att komma dit fick man vandra upp för ett berg. Det var förövrigt en väldigt fin vandring. Vi gick dock inte hela vägen upp till Kastro eftersom vår kära kapten hade gjort klart för oss att det var knappt med tid om man skulle gå hela vägen. Dock framgick inte det här hos alla & när vi skulle lämna för nästa stopp skrek han i en megafon på några stackars människor som var för långsamma, haha!

Till slut kom vi iväg och denna gången åkte vi till en strand med en liten restaurang där det var lunchstopp. Jag & mamma åt varsin grekisk sallad och jag försökte även klämma in ett dopp i havet. Innan sista stoppet blev det en längre stund ute på havet. I högtalarna spelade dom "Mamma mia" cd:n & det var supermysigt.

Sista stoppet var på en liten obebodd ö vid namn Tsougria. Där badade vi samt gick en sväng till en liten kyrka med världens utsikt åt alla håll (se bilden längst ner till vänster). När båten hämtade upp oss var det några få minuter kvar av båtresan in till hamnen igen.Likes

Comments

Wednesday


Mitt i veckan & jag är väl inte jättepepp idag.

Slitig dag på jobbet med energin & humöret i bott. Men sådana dagar måste få finnas också. Något som var lite av en höjdpunkt idag var at jag kunde äta lunch hemma. Jag drack chai latte & tittade på ett avsnitt av en ny favoritserie "Outlander". Den är ganska olik serier jag brukar falla för. Det handlar om Claire som lever på 1940-talet men som genom en stencirkel skickas 200 år bak i tiden. Låter lite flummigt kanske men den är verkligen sevärd! Lägger in en länk till en trailer på säsong ett här ifall att någon är nyfiken! Har förövrigt gått och nynnat på "introlåten " ända sedan jag börjat se på Outlander. Så mysig låt!Likes

Comments

new from lush


Häromdagen kom det ett paket fyllt med fint från Lush!

Jag testade att skicka efter från den engelska hemsida. Det är mycket billigare än den svenska sidan & ju mer man beställer desto mer tjänar man på det (livsfarligt). Så nu passade jag på att testa när pundet låg så pass bra till som det gör nu. Var lite skeptisk att skicka efter badbomber men jag gjorde ett försök och alla klarade sig hela!


Det jag beställde var en blandning mellan nya ting & sådant jag använder regelbundet.

▴Seanik shampookaka ▴Rub rub rub duschskrubb ▴Handy Gurugu handkräm ▴Twilight badbomb ▴Mask of Magnaminty ansiktsmask ▴Cupid badbomb ▴Delight badolja ▴Blackberry badbomb

Likes

Comments