Hem ljuva hem

Det blev sent för mig i kväll. Eller egentligen inte, klockan är ju bara 22:30. Men för MIG är det sent. Jag som vanligtvis lägger mig för att sova vid nio. Jag är verkligen ingen kvällsmänniska...

Har bland annat ägnat mig åt att förbereda morgondagens middag. Ska starta igång slowcooker'n innan jag åker på jobbet i morgon tänkte jag. Så i kväll har jag skurit upp grytbitar av en fransyska (hahaha, alltså nötkött) och brynt på det lite grann. Likaså löken. Förberett allt småplock in i minsta detalj så det bara är att ösa ner allt i grytan i morgon bitti.

Nu är jag så trött så ögonen går i kors. Dax för skönhetssömn. Zzzzz...

Likes

Comments

Joel

20 februari 2009...

Då föddes min prins.
Mitt barn, mitt allt ❤

Idag har vi firat hans 8-årsdag.

Likes

Comments

Familj, Hem ljuva hem, Hästarna

Senaste tiden har livet i allmänhet känts som ett ekorrhjul. Samma, lika... dag ut och dag in. Egentligen är det bara en känsla, för verkligheten säger något annat.

Visst, jag har jobbat och stretat på som vanligt under veckorna och vardagarna har sett lika ut dag för dag, men helgerna har varit fyllda till bredden med trevligheter och nöjen som vi inte är bortskämda med.

Tre lördagar i rad har vi tex varit till stan. Två av dessa lördagar har vi varit på Östersundsrevyn. En gång tillsammans med bästa familjen Zackrisson med respektive och nu sist med sambons företag. Firmafest helt enkelt.

Men det kan oxå vara så att det är dessa nöjen som har sugit musten ur mig, hur knasigt det än må låta.

Helgerna blir så otroligt korta när man är ute och flänger och det dåliga samvetet, som uppstår när jag inte kan tillbringa varje ledig minut tillsammans med Joel, gnager i mig och jag känner mig inte tillfreds inombords! Känns dessutom i kroppen att man inte har hunnit vila upp sig ordentligt dessa helger.

Men... helgen som varit har ställt allt till rätta igen. Vi har varit hemma hela helgen och den har varit helt kravlös + att familjen har varit komplett ❤

Jag har hunnit med att rida Blixten både lördag och söndag. Lördagen bjöd på -10° och strålande sol. Helt underbart!

Igår, söndag, red jag en lång tur på bästis-hästis, i sällskap med en tjej som har sin häst på ridhuset. Det blev bitvis väldigt fartfyllt men ack så roligt! Lite action när hon som jag red med skulle galoppera en sträcka på hemvägen, medan jag och Blixten skulle fortsätta skritta. Jag tycker att han ska lära sig det med, åtminstone finna sig i det, så jag lät henne dra iväg. Det gick förvånansvärt bra, han höll sig rätt lugn bortsett från att han gnäggade, hoppade omkring lite, kastade med huvudet och stegrade! Men han blev nog brydd på sig själv över stegringen, så sen blev han "lugn" igen och vi fortsatte skritta framåt. Bortanför en kurva stod vårat sällskap snällt och väntade. Nyttig lärdom för farbror bus ❤

Idag är det vår i luften. Solen strålar och fåglarna kvittrar. Det är 4 plusgrader och allt känns så himla mycket lättare än när det är -20°, som det har varit senaste tiden. Snacka om kanonstart på en ny vecka!

Likes

Comments

Hästarna

Jag har plågat mig genom denna arbetsdag med värk i hela kroppen. Ont överallt!

Slängde omkull mig i soffan i ungeför en kvart efter jobbet. Sen kom sambon hem, med lastbilen full av höbalar som skulle lossas. 3 skulle av här hemma och 17 stycken skulle vidare upp till stallet och lastas av där.

Det skulle hämtas traktor (en traktor som inte ville starta). Sen montera på balklämma. Bara det tog ju 1,5 timme!

Sen har jag kört audin i skytteltrafik, med sambon som passagerare - iom att han inte kan köra 2 fordon samtidigt (dvs traktorn & lastbilen).

Hur som helst. Kl 21 var allt klart och nu ska jag snarksova tills i morgon kl 05:50.

Fy tusan va helgen är efterlängtad!

Likes

Comments

Hem ljuva hem

Äntligen har jag tagit mig tid till att beställa garderob till hallen!!

Det har inte varit helt enkelt... beslutsångest deluxe...

Dyrt med garderob, så det måste ju lixom bli rätt direkt. Och jag har dessutom höga krav som måste uppfyllas för att allt ska klaffa.

Bredden är viktigast, men även djup och höjd är väsentligt. Och skjutdörrar är ett måste. Färg har oxå varit ett dilemma. Vitt eller svart...

Nu är den beställd alla fall och jag känner mig nöjd.

Blev såklart lite annat oxå. När man ändå ska betala dyr frakt vill jag ju ha lite "valuta för pengarna" 😁

Likes

Comments

Hästarna

Jag red Blixten igår. Hade bestämt träff med tjejerna uppe i stallet vid halv två, så jag red hemifrån ungefär en kvart innan. (Vi skulle alltså rida ut tillsammans.)

Planen var ju då att rida honom genom centrum för första gången. Jag tänkte för mig själv att i värsta fall får jag väl hoppa av och leda honom, om han börjar bråka, krångla och stöka på.

Men... jag RED genom hela byn!! Med en häst som skötte sig exemplariskt och jag med ett riktigt nördigt leende på läpparna!!

Alltså, Blixten är så fantastisk ❤ Han upphör aldrig att förvåna och han imponerar på mig mer eller mindre varje dag och framförallt när jag jobbar med honom! Han föddes till stjärna, en stjärna som lyser starkare och klarare för var dag. Underbara häst!! Måtte han aldrig lämna mig!!

Ridturen tillsammans med tjejerna och deras hästar gick bra. Men det bildades snöstyltor under Blixtens fötter, och bitvis halkade vi omkring som Bambi på hal is. Stannade till i stallet på vägen tebax och knackade ur dom.

Sa hej då till brudarna och fortsatte hemöver. Blixten blev lite småsur över att behöva lämna dom andra hästarna och gå själv. Han gnäggade hela vägen hem, trippade och kastade med huvudet samtidigt som han blåste upp sig rejält. Han känns så jävla mäktig att sitta på när han blir sådär. Snygg är ju bara förnamnet!!

Väl hemma var han nöjd över att återförenas med sin lilla Mylta. Hon hade snällt väntat i hagen medan vi var borta.

Det här kommer vi definitivt att göra om fler gånger. Det är ju ingen konst med en häst som far fram precis vart som helst. Älskade Blixten, han ställer ju upp på allt jag ber honom om ❤

Likes

Comments

Allmänt

... som jag nog inte bör dela med mig av här.

Men jag är billös igen. Det räcker så. Så får du själv lista ut hur min morgon började och hur ramsan löd.

Likes

Comments

Hem ljuva hem

Igår plockade och städade jag lite här hemma. Gjorde fint och tvättade ett par maskiner tvätt. Skönt. Livet blev lixom lite ljusare på något sätt...

Bytte gardiner i vardagsrummet oxå. Har ju äntligen hittat SNYGGA fullånga gardinlängder, på Rusta. Köpte dom när vi var in till stan i lördags.

Vi har högt i tak hemma hos oss, trots att vi sänkte det bra mycket vid renoveringen.

Gardiner som är kortare än 240 cm kan jämföras med för korta byxben ungefär. Hittills har vi haft det precis så, dvs ett glapp mellan golv och gardin på ca 20 cm. Inte snyggt, och jag har retat mig på det sedan dag 1.

Men nu är jag nöjd. Ska försöka få till nån bild vid tillfälle.

Likes

Comments