Tankar och funderingar

Hur kan jag ha missat denna serie? Jag är helt såld!

När man är sjuk och inte orkar annat än ligga i soffan är det ju skönt att ha något att fördriva tiden med. Är ju sällan något att se på tv-kanalerna, så då började jag bläddra på Netflix.

Har du inte redan sett den, så gör det!

Likes

Comments

Hästarna

Jag har fått en medryttare på Mylta, gotlandsrusset ❤

Flickan heter Alma och är supergullig och väldigt duktig. En 12-årig tjej som bor ett par mil härifrån.

Hon har haft Mylta på ridläger 2 somrar i rad och dom funkade jättebra ihop. Förra veckan fick jag ett sms där hon frågade om hon fick bli medryttare på henne. Ingen blev ju gladare än jag, såklart!

I söndags kom Alma och hennes mamma hit så vi kunde prata igenom saker å ting. Det blev såklart en ridtur oxå.

Till en början så är det tisdagar som gäller för ridning framöver. Kanske blir det fler dagar i veckan så småningom...

Idag är det ju tisdag, och Alma kom med bussen strax efter kl 14. Hon fixade allt själv när hon kom. Hämtade Mylta i hagen och fick Blixten att stanna kvar där han skulle vara, dvs i hagen 😃 Inte helt enkelt.

Jag är så glad för Myltas skull, och för Almas oxå såklart. Jag har ju själv "nyss" varit 12 och kan sätta mig in i hennes situation helt och fullt.

Jag känner mig trygg med den här tjejen och hon har en engagerad mamma bakom sig. Så det här kommer att bli så bra!

Likes

Comments

Sjukskriven

Nu har jag varit hemma från jobbet i två dagar. Är syperförkyld med alla tillbehör. Feber igår, huvudvärk idag och så lite halsont på det. Trycket över öronen är oxå ett tillbehör som jag gärna hade valt bort om det gick. 

Är i valet och kvalet om jag ska vara hemma en dag till eller om jag ska jobba. Har egentligen inte råd att vara hemma! Och när jag inte har feber känns det dessutom så onödigt.

Det är lite av en filosofi som jag levt efter i stort sett hela mitt liv. "Ta en Ipren och bit ihop. Lite förkylning har ingen dött utav".

Orken tryter visserligen. Bara av att gå upp och ner för trapporna här hemma gör mig helt slut. Så det lutar nog åt en dag till i soffläge... Men får se hur det känns till kvällen.

Likes

Comments

Allmänt

En eländig förkylning som håller på att erövra min kropp!

Där fick jag för att jag tidigare under veckan satt på jobbet och pratade med mina kollegor om att det var så länge sen jag var sjuk, och att jag nog aldrig varit så frisk som efter att jag började jobba med det jag gör. Det har nog med att göra att jag är uppi så mycket skit och bacillurer hela dagarna...

Men nu kämpar kroppen mot en förkylning som har övertaget. Jag känner mig allt annat än pigg och rask. Suck...

Likes

Comments

Familj, Joel

Men definitivt INTE sista! Det är så underbart skönt att åka skidor. Så fruktansvärt roligt! Att Joel tycker desamma gör ju inte saken sämre ❤

Fyndade ett skidpaket till honom igår. ett begagnat, som låg ute på annons på Facebook. 300 kr fick vi ge för allt detta...

Skidor och stavar hade han i och för sig redan. Pjäxor var han utan eftersom fossingarna har växt en hel del sedan förra vintern.

Men nu har han då alltså dubbelt upp av skidor och stavar, vilket absolut inte gör nånting, för då kan han ha en uppsättning på skolan. Därmed är det bara pjäxorna han behöver släpa emellan. Hur bra som helst!

Likes

Comments

Tankar och funderingar

En underbar film, som visas på trean just nu.

Jag har aldrig tänkt på det förut, men den här gången kunde jag inte sluta fundera över vem hon är lik, Hilary Swank...

Plötsligt slog det mig, och då blev det så tydligt och uppenbart! En kompis till mig, som heter Kristina, är så vansinnigt lik Hilary!

Hittade ingen rättvis bild, men gjorde ett kollage där man ser att ansiktsformen - de tydliga kindbenen, munnen - tänderna - leendet är i det närmaste identiskt!

Sen blir det såklart extra tydligt för mig som känner Kristina och som även kan se likheter i ansiktsuttryck osv.

Likes

Comments

Familj

Jag har suktat efter denna overall ett tag nu. En av tjejerna i stallet har den, och jag är så avundsjuk!

Jag såg att butiken hade ett erbjudande på 300 kr i rabatt om man handlade för mer än 1500 kr. Overallen kostar 1799 kr, men skulle alltså bli betydligt mycket billigare än så.

På hemsidan fanns den dock bara i XL och jag ska ha en M. Erbjudandet löper ut den 16/1, så jag skulle inte hinna utnyttja det. Beklagade mig angående detta till sambon via sms.

Dagen går. Någon timme senare får jag ett meddelande från honom.

Herre jösses! Ibland kan han verkligen överraska!

Nu kan det gärna få bli fredag, så han kommer hem med den oxå. Jag kommer att bo i den heeeela helgen 😍

Love you Babe ❤

Likes

Comments

Tankar och funderingar , Jobb

Torsdag! Det är en bra dag. Som jag skrev i ett tidigare inlägg så är tex onsdag en mindre bra dag, enligt mig. Det är en jobbig mitt-i-veckan-dag...

Måndag, som många uppfattar som värsta dagen på veckan, upplever jag som en av dom lättare faktiskt. I regel är man ju utvilad efter helgen, och om man som jag älskar sitt jobb, kanske man till och med har längtat efter att få börja jobba igen. Nya tag lixom.

Tisdag är en dag då jag fortfarande är på hugget och redo att ta vid där jag slutade på måndagen. Innan denna dag är slut är jag dock rätt mör i kroppen. Min rygg kräver ett bad under kvällen och mina fötter skriker efter massage.

Och så har vi då onsdagen, en enda lång uppförsbacke... När arbetsdagen äntligen är över ligger jag raklång i soffan resten av kvällen. Lägger mig för att sova senast kl 21. Helt slut!

Att vakna på torsdagen kan vara lite tufft. Men sen är det som magi! Väl på jobbet är jag pigg som en mört och det säger bara poff så är arbetsdagen över och ändå har jag en massa energi över, vilket gör att jag får massor gjort hemma. Brukar tex alltid städa badrummet på torsdagar. Skura dusch, toa, handfat och sånna där roliga saker, haha 😁

Fredag behöver jag väl inte gå in på nämnvärt. Fredag är ju fredag. Där snackar vi magi deluxe! Fredagsmys hela dagen lång, där eftermiddagen och kvällen är helig, tillsammans med familjen ❤

Vilken är din favoritdag under veckan? Och vilken "tycker du mindre om"?

Likes

Comments

Allmänt

Dubbel dos. Nu ska jag sova mig pigg. Är rädd för att det är något elände på G. Har ju varit frisk oroväckande länge nu. Peppar, peppar...

Stallmötet flöt alla fall på bra och det var roligt att samlas och få träffa alla (nästan). Alla fick sina önskepass och var därmed nöjda och glada 😊

Likes

Comments

Hästarna , Tankar och funderingar

Ligger i soffan och försöker finna ork. Är så trött! Typisk onsdagsfeeling. Mitt i veckan-dagen är alltid den jobbigaste tycker jag.

Sen att detta är första arbetsveckan efter två semesterveckor lär väl oxå bidra till trötthet antar jag. Man faller snabbt ur rutiner.

Ska strax bege mig till stallet för möte. Vi ska träffas allihopa (5 av 6) och snida ihop nytt schema... - vem som ska göra vad resten av januari samt februari. Vi delar på ut- och insläpp samt mockning av våra juveler. Det är så himla bra och jag älskar oss som grupp! Kan omöjligt dela stall med bättre människor än dessa ❤

Ska göra en brasa i kaminen nu, så det är varmt och gött när vi (jag & Joel) kommer hem. Brukar bli så frusen av att stå i stallet rakt upp och ner, hur mycket kläder man än har på sig...

Likes

Comments