Rosie

Idag tog jag nya tag med Rosie.

Jag har nämligen ältat och grubblat över varför hon gjorde som hon gjorde vid uppsittning häromdagen. Varit så sugen på att göra ett nytt försök, men inte kunnat pga ryggen. Idag kände jag mig hyfsat ok, åtminstone medan jag varit smärtstillad.

Hade klurat ut en plan. Dels skulle det få ta tid. Hur lång tid som helst egentligen. Hade faktiskt inte ens som mål att ta mig upp, men såg det såklart som en bonus om jag fullföljde det.

Sen så tog jag henne inte till stallet, utan jag gjorde i ordning henne alldeles utanför hagen, med Mylta som sällskap.

Fortsättningsvis så tog jag allt väldigt varsamt och försiktigt. Började med sadeln. Lät henne nosa, la på den, drog åt sadelgjorden lite lätt. Sen gosade vi en stund och jag mutade med morötter och äppelbitar. Ledde henne runt i grimma och grimskaft en stund innan jag drog åt gjorden lite mer. Sen gosade vi lite till.

Tränsade och satte på grimman utanpå. Klappade om henne och kelade en stund. Ledde henne runt gården med all utrustning på. Hängde mig lite lätt i sadeln. Drog lite lätt i tyglarna. Samtidigt som jag hela tiden kollade efter hennes reaktion på saker å ting.

Hon blev stressad när jag samlade tyglarna uppe vid manken. Höjde huvudet högt och fick ögon stora som tefat. Att hänga i sadeln gick däremot över förväntan.

Ledde henne närmare hästhagen, där hon hade full koll på sin hagkompis Mylta. Drog åt sadelgjorden ett sista hål och gjorde därefter ett försök att sätta foten i stigbygeln. Rosie blev superstressad och gjorde precis som när jag samlade tyglarna- huvudet högt och stora, rullande ögon!

Jag tog ur foten direkt. Klappade om- och pratade med henne. Vi gick ett varv innan jag provade igen.

I med foten i stigbygeln. Tryckte till och hoppade lite lätt. Hästen la öronen tvärt bakåt och slängde upp huvudet. En sekund från att stegra! Jag var snabb bort med foten även denna gång. Rev ifrån lite lätt och pratade med henne en stund.

Började fundera över vad felet kunde vara. Samlade tyglar i kombination med att jag drog i hennes man, det var en grej. Sen tänkte jag även på hur jag hade foten när jag satte den i stigbygeln... Kom på mig själv med att sticka tårna rakt in i hennes mage när jag skulle upp.

Provade en gång till... Lösare tyglar, höll i framvalvet på sadeln istället för i hennes man OCH lät tårna peka bakåt, mot rumpan, vid uppsittning. VIPS så var jag uppe!!

Hur cool och lugn som helst. Hon går verkligen fram överallt.

Idag tog vi gångvägen bort till Fiskalsvägens villaområde och runt kvarteret. Jag sken som en sol hela rundan och kände mig lycklig ända in i själen ❤

Nu är vi på banan igen och härifrån ska vi börja om. Jag & Rosie ❤

Likes

Comments

Rosie

Igår var det dax för premiärturen på Rosie. En kompis kom förbi när jag var i stallet och sadlade. Hon erbjöd sig att stanna kvar och hjälpa mig vid uppsittning, och tur var väl det!!

Fy fan vilket jävla åbäke att ta sig upp på!! Hon stegrade högt varje gång jag satte foten i stigbygeln och hon gjorde allt som stod i sin makt för att inte låta mig sitta upp!!

I och med att jag har en bomlös sadel med näst intill obefintligt bakvalv, så gled jag bara bak och ner på marken bakom hennes rumpa. Gång på gång, på gång!! Eftersom Rosie har väldigt kort rygg så kunde jag ändå hålla fast i tyglarna.

Jag tjurade på med samma procedur typ 5-6 gånger. Till slut blev jag riktigt jävla förbannad och rev i ordentligt. Då kunde jag sitta upp och skyndade mig därmed att mana på henne framåt.

Under ridturen var hon hur snäll och lugn som helst. Pigg och glad. Vi skrittade och travade. Hon jobbade sig själv i form och hade öronen framåt hela tiden.

Var ute i ca en halvtimme. En underbar ridtur, som ändå tappade tjusningen tack vare hennes idiotiska beteende vid uppsittning.

Att sälja en häst utan att upplysa om sånna här saker är ju för fan förenat med livsfara!! Jag blir så jävla förbannad så jag jag finner inte ord!!

Det kan ju i och för sig vara så att hon testade mig... Men det lär hon väl i så fall ha gjort med andra oxå, så att det kunde hända måste ju tidigare ägare ha känt till.

Det ska bli så spännande att se om hon gör lika även nästa gång...

Det är bara det att jag inte vet när "nästa gång" blir. Jag har nämligen haft fruktansvärt ont i ryggen denna vecka och jag kan ju säga som så, att det blev INTE bättre av detta...

Det heter ju inte hästskojare bara för att, det är då ett som är säkert. Usch va besviken jag är!

Likes

Comments

Kreativt skapande

Igår fick jag sms från en kompis som ville beställa en pimpad Prosecco av mig. Jag har ju ägnat mig åt denna hobby i många år och lagt ner oändligt många timmar på att skapa allt som faller in under kategorin scrapbooking.

Att pimpa en flaska innebär ju då att jag dekorerar den med papper, korsettsnörning, blommor och diverse annat jox. Det är skitkul!

Tvekade först, men kände mig ändå inspirerad till att göra det, så jag sa ja.

Det här var precis vad jag behövde för att skingra tankarna och fokusera på annat i några timmar.

Hoppas att beställaren blir nöjd!

Likes

Comments

Hem ljuva hem, Hästarna

I natt sover Joels kusin Zandra över hos oss. Barnen sover i dubbelsängen och jag har precis bäddat rent i "gästsängen" och krupit ner där. Båda hundarna har sina bäddar på golvet intill sängen och dom sover så gott.

Vi har haft en supermysig eftermiddag och kväll. Var ute bra länge. Jag fixade och donade med hästarna (som vanligt), och barnen cyklade.

Ska ju bli regn i natt, så jag städade ur ligghallen som står mitt i Rosies hage. Den är egentligen byggd för får (som gick här på gården för många år sedan, innan vi flyttade hit), så taket är väldigt lågt, men fullt tillräckligt för att backa in en liten Rosie-rumpa i. Hon har ju tillgång till stallet oxå, men där verkar hon inte vilja vara. Hon är alldeles för sällskapssjuk för att lämna gården och gå till bortsidan av ladugården. Dessutom vill hon väl inte lämna Mylta, som går i en egen hage intill vårat hus.

Hämtade alla fall ett par säckar spån och fyllde upp där inne i skjulet. Hon verkade gilla det. Nyfiken i en strut är vad hon är, så hon ska ju undersöka allt man gör/har gjort.

När vi gick in fyllde jag upp badvatten åt barnen och medan dom badade fixade jag lite mys med godis, ostkrokar och glass, som stod framdukat vid tv'n när dom var klara.

Är det lill-lördag så är det 😍​

Likes

Comments

Hundarna, Hästarna , Rosie

Idag är Joel hos en kompis. Jag ska strax åka och hämta honom. Han har ju varit borta några timmar och på den tiden har jag hunnit med att gå närmare 12 tusen steg!!

Först vovvepromenad och sen bästis-hästis-promenad.

Idag var hon mycket lugnare att gå med. Jag kände att jag kunde utmana henne lite mer, så vi gick slalom bland traktorskopor och diverse annat bråte. Doppade även fötterna i en bäck, utan minsta fundering. När jag stannar, stannar hon. När jag fortsätter gå, följer hon med utan att jag behöver säga ngt eller ens dra i grimskaftet.

Har jag sagt att jag älskar mina djur? Alla 7 😍

Likes

Comments

Hästarna , Rosie

Idag har vi varit i Hammerdal hela dagen. Hälsat på hos Joels farmor & farfar samt hans ena faster. Klockan blev över sju innan vi var hemma. Det dröjde nog inte mer än 5 minuter förrän jag var ombytt och ute i hästhagen!

Tog med mig finaste Rosie på en halvtimmes promenad. Hon kändes ganska stressad till en början, men lugnade ner sig efter halva rundan. Joel följde med på cykel en liten bit, men han fick vända hemåt igen, då Rosie var väldigt rädd för cykeln. Bara dumt att stressa henne i onödan. Miljöträning kan vi ägna oss åt längre fram, när hon blivit lite mer hemmastadd.

Hon följde mig som en hund i grimskaftet. Höll sig strax bakom hela tiden.

Vi gick över vägtrummor med forsande vatten på båda sidor, förbi traktorer och massor av stora redskap. Sa hej till islandshästarna på gården bortanför oss och till ett par getter som stod och bräkte i en hage. Vi gick på varierat underlag - bitvis bart, bitvis is och bitvis snö. Traskade genom skogen, över skoterbroar, osv. Hela tiden höll hon sig strax bakom och följde mig nyfiket, utan minsta tvekan.

Den här tjejen är helt underbar 😍 Hon är så positivt inställd till livet och gör verkligen allt för att vara till lags. Pigg och glad. Nyfiken till 1000! Vill vara med hela tiden.

Så fort jag visar mig ute på gården så kommer hon fram och ställer sig vid tråden. Går jag förbi hagen när hon står och äter så överger hon maten direkt för att möta upp en. När jag går in i hagen kommer hon fram direkt och om hon kunde så skulle hon krypa upp i min famn.

Jag satte mig i hagen en stund i kväll. Har gjort det lite nu och då, ända sedan hon kom. Jag kan sitta och iaktta henne hur länge som helst utan att tröttna... Kan fortfarande inte riktigt fatta att hon är här och att hon är min! Det känns som ett hittepå, som en dröm.

Likes

Comments

Hästarna , Rosie

Det här är en dröm som går i uppfyllelse! I minst 30 år har jag fantiserat om en sån här häst.

Nu står hon i hagen här hemma och hon är allt jag någonsin drömt om!

White Rock Rosie

Likes

Comments

Allmänt, Tankar och funderingar

Långfredagen är till ända. Äntligen! Den har minst sagt varit lång, i det närmaste oändlig!

Har gjort mitt bästa för att fylla den med trevligheter och positiva tankar, men det har väl gått sådär, åtminstone med det sistnämna.

Jag har så mycket att se fram emot och så mycket att vara glad och tacksam över, egentligen. Men när all skit runtomkring tar överhand, då är det svårt att hålla fokus på det braiga.

På söndag ska jag alla fall dela med mig av något roligt och mycket spännande här på bloggen.

Livet har ju trots allt sina ljuspunkter och nu kommer jag att få hjälp att fokusera på något mycket viktigt. Något som kommer att ge mig otroligt mycket tillbaka.

Mer säger jag inte. Du får ge dig till tåls och kika in här på söndag igen...

Likes

Comments