Hästarna

Åh va hjärtegrynen kommer sova gott i natt 😍 Mockade nämligen ur ligghallen/boxarna idag efter jobbet. Fyllde på massor av nytt, fräscht spån.

När jag var klar gick båda hästarna in och ställde sig i en varsin box och blev tvärtrötta, hahaha 😂

Jag ställde upp Blixten på gången en stund och borstade igenom honom  från topp till tå. Han njöt av varje sekund ❤ Tänkte ett tag att jag skulle rida en sväng, men insåg att jag inte orkade pga förkylningen. Tur att jag tog mitt förnuft till fånga, för nu ligger jag i soffan och känner mig överkörd av tåget, ungefär. Ska förflytta mig upp till sängen snarast möjligt. Ska bara plocka ur diskmaskinen först, suck...

Älskade Bertil-bus-hästen

Likes

Comments

Allmänt

Jaha, då var det tydligen dax igen då. Vaknade i natt och hade jätteont i halsen. Somnade om och vaknade syperförkyld i morse. Fan, jag har ju nyss varit förkyld!

Till helgen är det mycket på agendan, så jag måste se till att hålla mig pigg. Har inte tid att bli liggande i nån feber alla fall. Förkyld är ju en sak, då kan man ju alla fall vara på benen och göra saker... Förhoppningsvis.

Minnesstund för fina farbror Håkan på lördag. Känns lite gruvensamt men samtidigt skönt att få träffa allihopa för ett gemensamt farväl. Ett slags avslut ❤

Pimpeltävling på söndag. Som jag längtar! Även Joel. Han har pratat om fiske hela året och undrat när det blir nån pimpeltävling. Nu är det bara dagar kvar, hjärtat!

Likes

Comments

Hem ljuva hem

Tänk att det redan är tisdag! Jag kan inte riktigt greppa det. 2 arbetsdagar gjorda. Känns fortfarande som måndag...

Idag efter middagen gick Joel till en kompis. Ca 1 timme var han borta. Jag hann massor på den timmen!

Packade 16 påsar med hö, fyllde vatten i thermobaren, bar in ved, noppade ögonbrynen, la en ansiktsmask och la mig sen i badet. Där låg jag när Joel kom hem vid sju.

Nu ska jag "soffa och tevea" resten av kvällen. Blir inte vaken så länge till som det känns... Men Bygglov vill jag alla fall se klart innan jag beger mig en våning upp och kryper ner under täcket.

Likes

Comments

Hundarna

Helt nytt för mig är att åka skidor med hund. För några veckor sedan provkörde jag med Trixa i elljusspåret. Det gick väl sådär.

Visst drog hon och så, men inte alltid i rätt riktning. Jag höll på att driva omkull X antal gånger. Harspår och rådjursspår var mycket roligare att ta efter, än att bara springa rakt fram.

Körde ett varv med Vilja oxå, och det gick betydligt mycket bättre. Men då är ju hon för otränad då istället, så linan var slak mest hela tiden.

Men så har jag tagit några kortare svängar med Trixa efter det. Inga större framgångar, men har ändå känt mig nöjd över att hon får ut och röra på sig i ett hastigare tempo än promenadfart, så talangen för det har inte varit så noga.

Men igår... herre jävlar vilken draghund jag spände för! Som hon sprang och som hon drog! Underbara, älskade Trixa ❤

Vi tog en sväng längs en skogsbilväg ovanför mamma och pappa. Isigt som tusan, men det var bara roligt, för Trixa kunde dra mig som ingenting! Fort gick det!

Gjorde såklart en rejäl praktvurpa! Det hör väl till va? 🙈 Slog höger knä och underbenet rätt rejält, men upp igen och iväg! Så jäkla roligt!

Senare på eftermiddagen kopplade jag Vilja och tog en tur med henne på sjön. Hon sprang på bra och drog ordentligt på vägen bort. När vi vände hemåt blev hon trött och linan slak, men hon sprang alla fall framför mig hela vägen hem. Min gamla tant ❤

I natt som var vaknade jag flera gånger av värken i benet. Det blev nog en riktigt rejäl smäll. Har som en böld där och den är väldigt känslig för beröring. Bara man lägger handen emot så gör det sjukt ont! Men under dagen har det blivit bättre, så ingen fara på taket 💪

Hur som helst så är jag helt såld på detta, så igår kväll låg jag i sängen och beställde hem lite smått och gott. Bland annat ett tvillingkoppel, så jag kan spänna för båda mina flickor samtidigt. Känner mig så elak när någon av dom alltid måste stanna hemma...

⬇Vilja ska även få en ny sele. Hennes gamla har Trixa tagit över. Dessutom är den ändå för liten på Vilja numera.

⬇Midjebältet som jag har är från Hööks. För det priset (199:-) hade jag inga förväntningar alls, men jag kan bara säga WOW! Det är helt suveränt!

⬇Jag använder mig av Baggens expanderkoppel. Är även ett sånt jag har beställt (fast för två). Hoppas att leveransen går fort, fort, fort!

(Lånade bilder)

Likes

Comments

Familj

Trots att jag tog ut en semesterdag i fredags, vilket förlängde helgen avsevärt, så kändes ledigheten som vanligt alldeles för kort! Det säger lixom bara swish så är den över.

Just den här helgen sa det dubbelswish! Måste ha berott på vädret. Underbara sol! Den fantastiska "femte årstiden" är här nu 😍

Lägger in ett gäng med bilder (alla oredigerade). Låter dom tala för sig själv...

⬆Bilder från i fredags, då vi var i Storhogna och åkte skidor. En underbar dag tillsammans med min lilla familj.

⬇Bilder från i lördags, då vi var i Mobuan hela dagen.

Likes

Comments

Allmänt

På fredag ska det bli kanonväder enligt SMHI, och eftersom jag har tagit ut semester då och eftersom Joel har sportlov, så väljer jag att tro på det till 100%

Har planerat efter vädret... och kommit fram till att vi ska åka till Storhogna för att skida på fredag morgon, direkt efter frukost.

Samevistet är målet, där vi avnjuter lite fika innan vi beger oss hemåt igen.

Joel älskar att åka längdskidor men jag tänker att typ 7-8 km, tur och retur, kanske blir lite väl saftigt för de 8-åriga små benen, så om han inte vill/orkar åka skidor ner igen, kan vi ju alltid åka vessla tillbaka. Den går ju med jämna mellanrum hela dagen...

Ge mig fredag! NU!

Likes

Comments

Tankar och funderingar , Bilder

Mamma har tagit över ett gammalt skrivbord efter mig. Ett skrivbord som stått i ett förråd i måååånga år. En av lådorna är låst med kedja och hänglås, undrar vad som gömmer sig däri?! Jag har ingen aning!

I en annan låda hade jag några skrivblock, lösa papper och 3 foton. Ett foto på älskade Bella, vår gamla gråhund, som vi skaffade när jag var 3 år och som blev 14 år gammal. En bild på en häst, Bergona. Det var min morbrors frus häst, som jag red mycket under ett par års tid.

Jag hittade till och med antagningsbeskedet från gymnasiet som sa att jag hade kommit in på Samhällsprogrammet med inriktning ekonomi på Wargentinskolan. I andra hand hade jag valt Hotell och restaurang, och det hade jag absolut inget minne av!!

Sist men inte minst hittade jag detta...

Herre gud va KÄR jag var i denna här!!! 😍
Fotot är nog taget kring 1998-1999. Då var jag 18-19 år.

Snacka om nostalgi-låda!!

Jag måste bara hitta nyckeln, så jag kan låsa upp den andra lådan oxå!!! Älskar att rota bland minnen ❤

Likes

Comments

Familj

I år blir det Leksand sommarland 🌞
Vecka 26 i vanlig ordning.
Åh va jag längtar!

Vi ska bo på "adress" Leksandsbyn 27. Inget jag fick välja, utan blev tilldelad den stugan. OM jag hade fått välja fritt så hade jag helt klart valt just den! Läget är ju BÄST!

Likes

Comments

Jobb

Jag har "fått" en egen bil på jobbet. Känns helt ok. Kört den för första gången idag och det känns som en bra bil.

Är dock lite kluven... Kommer att sakna att köra min egen. Audin är det sån enorm körglädje i och jag känner mig 100% säker i den längs vägarna + att jag kan ha hundarna med mig när jag vill och vart jag vill. Samtidigt är det såklart skönt att slippa slita på sin privata bil i tjänsten... Kluven, som sagt.

Är ju visserligen bara 3 dagar per vecka jag kommer att använda caddyn. Bara när jag ska åka ut på städ utanför Svenstavik. Så som Myrviken, Oviken, Hackås och Åsarna. Övriga dagar kommer jag att köra audin, så jag kan ha hundarna med mig när och om det behövs...

Likes

Comments