Bjudit mamma och pappa på middag idag. Har varit sugen på flygande jakob hela veckan, så idag blev det!

Jag använder mig av ett flera år gammalt recept, som jag hittade HÄR. Har provat flera varianter, men detta är det bästa enligt mig.

Paltkoman är nu ett faktum...

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Joel, Sjukskriven

Idag har jag sällskap av Joel här hemma. Han gick hem från skolan igår. Klagade över magen. Märktes dock inget på honom, han åt och var som vanligt. Jag tänkte att det kanske var för att han bara ville hem. Men i morse hann vi inte mer än vakna förrän han satte sig upp i sängen, panikslagen, och sa att han måste ner för att det kändes som att han skulle kräkas. Blev inget. Resten av dagen har han varit pigg och glad och precis som vanligt.

Vi har haft mys hela dagen ❤ Började med att netflixa lite i morse. Såg ett par avsnitt av Tintin innan frukost. Sen har jag bakat och Joel har suttit vid köksbordet och ritat under tiden. Gjorde honom sällskap en stund jag med. Jag älskar ju att rita och pyssla!

Likes

Comments

Whiplash, Sjukskriven

Idag har det varit en tuff dag med huvudvärk från början till slut. Sån där huvudvärk som sätter sig som ett band runt hela huvudet. Föreställ dig ett plåtband som man kan dra ihop genom att skruva på en skruv... hårdare och hårdare. Det är sån huvudvärk jag menar. Ingen hit.

Har inte gjort många knop idag inte. Hela fm satt jag vid tv'n och nördade 4 avsnitt på raken av Rederiet. Micke låg före mig, så för att vi skulle kunna titta tillsammans i kväll så var jag tvungen att glo ikapp.

Varit i stallet och packat en massa hö oxå. Det var en pärs utan dess like. Men nu har jag packat så jag inte behöver dit förrän på söndag. Då har jag mockpasset, vilket jag gruvar mig lite för. Tror nämligen inte att jag fixar det. Om inte ett under sker innan dess förstås.

Tog dubbla Alvedon efter stallet. Vilade en stund och för första gången så kände jag att dom faktiskt hjälpte. Så då passade jag på att dammsuga uppe och jag röjde undan lite i mitt pysselrum. Jag SKA hitta tillbaka till min kreativa sida. Det har jag gett mig dänn på! Att städa fram den kan vara en god idé och en bra början.

Hela kvällen har spenderats i tv-soffan och Rederiet då såklart. Helt såld på det! Tycker att det är så himla bra och lättittat. Blev dock väldigt trött och somnade ifrån första avsnittet vi såg. Vaknade när det var slut. Tjurade på och skulle se ett avsnitt till ändå. Då hade jag så ont i nacken så jag var tvungen att sitta rakt upp och ner. Det var så otroligt obekvämt, så ingen konst att hålla sig vaken då inte.

Nu är klockan 22.15 och därmed helt lagligt att gå och lägga sig. Ser fram emot en god natts sömn.

Go'natt på er ❤

Likes

Comments

Allmänt

Lämnade in bilen på verkstad igår, för den årliga servicen. När jag skulle hämta bilen på em höll den inte på att starta. Hoppade dock igång efter en stund, men jag tyckte att den gick lite knackigt på vägen hem.

Ringde Micke, som berättade att det var helt normalt efter filterbyten osv. Så jag tänkte inte mer på det...

Vid 17.15 var jag och Joel startklara för att åka till ishallen på hockeyskola. Bilen gick inte igång! Fick i stället lägga benen på ryggen och sätta full fart mot ishallen!

I morse fick bilen åka bärgare till verkstan igen. Det gick bättre denna gång, så nu har jag en fungerande bil igen.

Likes

Comments

Katterna

Dessa två sötnötter får jag aldrig nog av att se på! Telefonen är full med sånna här urgulliga bilder ❤

Är så glad över att dom har funnit varann. Dom älskar varandras närhet och det känns så bra i hjärtat ❤

Likes

Comments

Whiplash, Sjukskriven

Jag hade tur och fick träffa världens bästa läkare idag! Hon var väldigt noggrann och undersökte mig grundligt, länge och väl. Hon både såg och kände det klassiska efter en sån här skada. Hon tryckte på punkter som fick mig att vilja skrika och jag kröp ihop som ett russin! Jag fick smärtstillande och inflammationshämmande utskrivet på recept samt sjukskriven i en vecka till att börja med. Till veckan ska jag höra av mig igen för uppföljning och eventuell fortsatt sjukskrivning.

Likes

Comments

Whiplash

Fick tid på hälsocentralen idag kl 10.45, så nu ska jag strax bege mig. Känner mig faktiskt lite orolig. Allt som rör nacken känns ju allvarligt. Ont i nacken kan man ju ha, lite nu och då, av många olika anledningar. Men nackont pga en skada känns oroväckande.

Likes

Comments

Allmänt, Whiplash

Vad sakta tiden går när man väntar på ett visst klockslag. Klockan 8 öppnar HC och nu sitter jag här och räknar minuterna... för att inte missa/glömma bort att ringa.

Nacken är sämre idag. Helt klart påverkad av gårdagen. Men oklart på vilket sätt. Har inte direkt nackspärrs-ont utan mer muskelont, typ som träningsvärk. Vet inte hur jag ska tolka det, men det ska vilket fall bli skönt att kolla upp det. Hoppas att jag får en tid redan idag.

Likes

Comments

Jobb, Whiplash

Ja jisses, nu vet jag hur det känns oxå! Inget att rekommendera!

Skulle hem på lunch. Fick postbilen framför mig som stannade vid en radda med lådor. Jag fick samtidigt möte, så blev tvungen att stanna bakom postbilen. Jag hade full koll på läget, såg allt i god tid och planerade min körning därefter. Såg även i backspegeln att jag hade en bil bakom, men den var bra lång bort.

Stannade som sagt bakom postbilen i väntan på att de mötande bilen skulle passera. Och då small det! Min första tanke var att ett däck hade smällt! Åh nej, punka! Men så tittade jag bakåt och såg att jag hade en bil i arslet!

Shit! Körde förbi postbilen och svängde in på en gårdsinfart. Bilen som hade kört på mig följde efter (som tur var). Ut ur bilen kliver en bekant till mig. 

-Vad gör du Maria, skämtade jag.

-Ja jag tittade åt sidan i ungefär en sekund, svarade hon och skämdes.

Hennes extraljus var ihoptryckta och intryckta i huven. På min bil syntes det ingenting. I och med att vi känner till varann och vet vilka vi är, så skildes vi åt och bestämde att vi kunde höras senare vid eventuella problem.

Chockad körde jag bilen hem och ringde direkt till Micke! Såg över bilen en gång till med honom i luren och hittade märken efter hennes lysen. Åkte sen upp till pappa för att få ytterligare någon som tittade på bilen. Är ju så lätt att man missar något.

Pappa tvättade av smutsen och då såg vi ju att skadan var större än vi först hade trott. Plasten på kofångaren var intryckt och sprucken plus att det fanns tydliga skav.

I morgon ska jag ringa HC för att få tid för undersökning. Nacken fick sig ju en rejäl smäll. Trots att det bara är 30 km/h där jag blev påkörd... Och tur är väl det! Tänk om det hade hänt på tex en 70-väg!!

Ska även skrivas en skadeanmälan på jobbet, i och med att det hände på arbetstid.

Måndagen den 17 oktober, dagen då jag blev påkörd. Det lär jag sent glömma.

Likes

Comments