Vad har vi egentligen missat?

Vi lever i en värld som generellt sätt är byggd på en linjär tro. Livet börjar, livet slutar. Oavsett om man är religiös eller inte så bygger vår tro på livet just på detta.

Kanske har vi missat allt. Precis som när vi missade att kolla vad som gömde sig bakom horisonten, då vi antog att jorden var platt och att horisonten var den linjära lingens ände. MEn oj vad vi missade mycket.

Gör vi samma misstag gällande vår livsfilosofi? Vi går här dag ut och dag in. Vi väntar in de saker som vi hoppas kommer att hända i framtiden och vi blickar tillbaka på det som har hänt. Trots att vi lever här och nu så kan vi aldrig ta till vara på den aktuella stunden. MEn kanske är inte detta så konstigt. Hur ska vi kunna ta till vara på varje sekund? Hur ska vi hinna känna och analysera? Vem vet, kanske är det för att spara energi som kroppen gör en sammanlagd bedömning av vad som hänt och förmodligen kommer att hända.

Kanske är vi inte ämnade för att leva i nuet. Kanske är även detta en felaktig teori som samhället byggt upp. En strävan och en jakt som blivit resultatet av en varelse full av otillräcklighet.

Vad är det som är så starkt med denna otillräcklighet? Varför kan vi aldrig bli nöjda? Vi går här dag ut och dag in. En del människor har det bra, medan andra har det förjävligt. Trots detta är människorna som har allt, inte alls nöjda. Vad är det som gör att vi måste lida för att kunna må bra? Vad är det som gör att vi först när vi mår dåligt, kan titta tillbaka och se och uppskatta det vi hade? Vad är det som gör att vi inte kan leva i nuet och uppskatta det vi har nu, och inte sen? Vad är det som gör att vi blir klokare för varje sak vi går igenom? Vad är det för mening att slutligen bli klok och sedan dö? Varför behöver vi vara som klokast när vi dör? Kanske dör vi för att vi vet för mycket, kanske är klokhet vägen till döden.

Vad är det vi har missat? Vad händer egentligen efter den linjära linjens ände?

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments


Det sägs att du ska leva för ditt eget bästa.. Du är den viktigaste personen i ditt liv. Du lever för dig själv och inte för någon annan.

Detta kan tolkas på flera sätt och kanske tolkar vi det fel för det mesta.

Tolkar vi det fel, är det lätt att vi blir en översittare. Du tolkar då "den viktigaste personen i ditt liv" som den viktigaste personen i ALLAS liv. Du prioriterar dig själv eftersom du är viktigare, bättre och därför bör gå före alla andra.

Tolkar vi det rätt bör alla vara lika viktiga eftersom alla är den viktigaste personen i sina liv. Du måste därför prioritera dig själv för att kunna ta lika mycket plats som alla andra. MEN absolut inte mer.

Lever du ett liv för ditt eget bästa, bör du leva som du själv vill ha det, och inte jämföra dig med någon annan. För jämför du dig med någon annan, t.ex. "Jag är bättre, Jag är viktigare" så lever du inte för dig själv, då lever du för alla andra..

En översittare är kombinationen av att sätta sig själv i fokus och samtidigt jämföra sig med alla andra.

Likes

Comments

Är det inte konstigt att allt i sin enskildhet är vackert, men blir odugligt så fort det hamnar i jämförelse med något annat?

I sin enskildhet finns det sällan någonting att klaga på, men i jämförelse finns det alltid förbättringar.

I jämförelse finns bara en sak som är optimal och den bestäms utifrån den norm som förekommer.

Är det inte konstigt att varje människa har samma mål men ändå väljer fel väg? Både du och jag vill vara unika, ändå jämför vi oss och följer strömmen eftersom vi är livrädda för inte duga och hamna utanför.

Det som mindfuckar allt, är att våra handlingar tillhör en ond cirkel. Vi är livrädda för att INTE duga och därför jämför vi oss med varandra för att sedan kunna anpassa och leva upp till den resterande massan. MEN om vi inte hade jämfört oss med andra så hade vi inte behövt vara rädda för att INTE duga.


Likes

Comments

--- EN SNiLLEBLiXT DiREKT FRÅN DUSCHEN ---

Livet skulle kunna jämföras med ett samhälles ekonomiska situation.

När du stöter på motgångar i ditt liv eller när livet allmänt står helt stilla, det är då du verkligen lär dig någonting. Du måste handskas med dina problem och du lär dig att hitta nya vägar att bemöta dem på. Det är då du rustar upp dig och det är då du blir starkare, likt ett samhälle i lågkonjuktur.

När du befunnit dig där ett tag och hittat de nya tillvägagångssätten är du redo för en ny och bättre tid, tiden då du faktiskt lever och mår bra, tiden då du har möjlighet att investera och påverka ditt liv, precis som en högkonjuktur. MEn efter ett tag kommer dagen då du glömt bort den jobbiga tiden, då du börjar ta saker för givet och slutar uppskatta. Det är då den nya smällen kommer för att få ner dig på jorden. Du går återigen in i en dålig tid, en så kallad lågkonjuktur.

-Din tid kommer

Likes

Comments