View tracker

​Imorse när jag och B. satt och åt frukost kom C. ner. Hon sa att G. hade sett frost på vägen från övervåningen och varnade för att det kunde vara halt och att vi kanske inte skulle ta oss upp för backen med bilen. Det känns ju så jäkla fånigt när man kommer från Sverige där det är snö och -30 grader kallt. Jag såg på väder appen att det kanske skulle ha snöat igår, det gjorde det inte. Det finns chans att det kommer att snö på torsdag och lördag också. B. sa att om det snöra för mycket så ställs skolan in, jag vet inte vad begreppet 'snöar för mycket' innebär. I Sverige spelar det ingen roll om det är -35 grader ute, där åker man till skola oavsett vad. Det är på gränsen att vara utomhus på idrotten när det är -15 grader ute. När vi satt i bilen och väntade på skolbussen hade jag bilen igång för värmes skull, men jag hade tagit av mig bilbältet. Den röda lampan lös eftersom jag inte hade bilbältet på mig och B. såg lampan. Då frågade hon : 'hur vet bilen att det är en tjej som kör?' Jag vet precis vad hon menar för hon har frågat det där förut. Hon tänker att om lampan är röd så är det en tjej och om lampan skulle vart blå är det en kille. Jag skrattar för mig själv men tycker att det är så jäkla gulligt så jag säger inget. Jag ska påminna henna om detta när hon blir äldre! Jag lovar att hon kommer att skratta!

Det gick inte så jäkla bra att ta sig till gymmet idag. Jag var tok trött från morgonen och när jag är det brukar det oftast hålla i sig länge och där av beslutet att stanna hemma. Jag vilade idag och kollade på film. När det blev lunch tid gick jag upp och ser att ett paket ligger på trappan! Alexa har kommit! Det stog att hon skulle komma imorgon så jag blev glatt överraskad! Det var ett litet paket, men jag blev förvånad över att dom inte har fyllt paket med papper eller något. I detta paket ligger ett hälften så litet paket som har åkt omkring i det stora. Jag var rädd att Alexa skulle vara skadad men hon klarade sig. Dom kanske är försiktigare med paketen här än i Sverige? Jag kopplade in henne och är helnöjd! Man kan spela spel med henne, fråga om väder, trafiken, be henne dra ett skämt, fråga om recept, be henne spela musik, läsa en bok, allt! Jag skulle bara behöva bli lite mer high på hur apparna fungerar så att jag kan använda alla funktioner. Jag gillar också att man kan koppla ihop henne med andra högtalare via blåtand. Jag har en Bose högtalare hemma som jag älskar, Alexas ljud är inte alls lika bra som Bose och därför hade det vart så himla fett om jag kunde koppla ihop dom 2. En högtalare jag kan prata med och en högtalare som har bra ljud som fungerar samtidigt! Jag vet att Alexa inte finns i Sverige och att man inte kan beställa henne dit. Jag får hoppas att hon funkar i Sverige när jag kommer hem bara! Och funkar hon inte så hoppas jag att dom fixar det snarast!

Efter lunch hade jag mitt veckomöte med G. Vi gick igenom veckan, det var inge konstigt. Jag har min sista yoga lektion på torsdag, jag ska sova hos Ivana på torsdag, vi åker till LA på fredag och blir borta i en vecka. Min familj åker till Hawaii strax efter att jag har åkt och kommer hem 2 dagar senare än mig. När dom kommer hem kommer B. ha skollov och är ledig från skolan i 2 veckor. Jag hoppas det blir mycket skidåkning så jag slipper hitta på så mycket aktiviteter varje dag. Han var nöjd med hur jag har städat i källaren, nu vill han bara att jag ska ta fram alla grejer som vi ska sälja i kids closet, skriva in dom i datorn på hemsidan, sätta etiketter på allt så dom bara kan lämna in allting när det är dags igen i mars. Vi pratade om min resa till Mexico, G. gav mig pesos så jag har Mexikanska pengar om dom inte skulle ta emot dollar. Han vill att vi ska försöka ha kontakt iallafall en gång om dagen. Det uppskattar jag jättemycket att han bryr sig och vill veta vad som händer. Jag vet att vi inte kommer att ha något internet där och tycker samtidigt att det är skönt att kunna vara ifred från telefonen. Men han sa att det kanske finns någon lobby där dom har internet, annars kan jag köpa. Han är verkligen jätte hjälpsam och det uppskattas så mycket! Han sa att han hade en present till mig som jag skulle få innan jag åker istället för till jul för att jag kunde ha nytta av den i Mexico. Jag är väldigt nyfiken på vad det kan vara! Men snart får jag veta det!

När B. kom hem satte vi ihop taket till pepparkakshuset. Taket är tjockt och tungt så jag fick stå och hålla i det ganska länge innan det ville fastna någorlunda iallafall. Jag frågade B. om vi skulle dekorera på samma gång, men det ville hon göra imorgon. Jag berättade för henne om att Alexa har kommit och hon var lika exalterad som jag! Vi lyssnade på musik och frågade en massa frågor. G. frågade henne vad skillnaden mellan Alexa och Siri var och fick ett svar. Kort där efter kom C. in i rummet och var upprörd för hon tyckte att hon hörde att han sa att Alexa var bättre än C. eller något sånt. G. var lugn i vanlig ordning och sa 'jag vet inte vad du har hört, men det var inte det jag sa'. Dom gick iväg senare och pratade så det redde upp dig. När det var dags för dusch ville B. att jag skulle hjälpa henne för C. Då frågade C. om hon tyckte att det var roligare när jag hjälpte henne än C. Men det berodde nog bara på att hon ville att vi skulle ta med Alexa så hon kunde lyssna på musik samtidigt som hon duschade. Sedan har vi dansat till musik hela kvällen! Ända tills det var dags att lägga sig, varpå B. ville att jag skulle läsa för henne ikväll. Det gör jag så gärna! 

Imorgon är det min tur att laga middag, jag tänkte att jag skulle göra kyckling och ris. Jag ska också beställa reflexer till föräldrarna i julklapp och fixa det sista inför resan!

xoxo karro

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Vid frukost bordet imorse började B. att prata om nötknäpparen. Jag vet att dom ska åka och se den men jag vet inte när, dom har inte sagt något till mig om det. B. frågade mig om jag ville följa med, varpå G. svarar att jag inte är hemma när dom ska gå och se den. Dom ska åka och se den på fredag när jag är i LA. Det är så jäkla typiskt att dom ska göra saker jag också vill göra när jag inte kan följa med.

Jag skulle gärna vilja åka på bodypump på gymmet idag men jag hade så mycket annat att fixa innan min resa den här veckan så jag bestämde mig för att inte åka på gymmet idag. Jag läste igenom alla mina papper jag har samlat på mig och sorterade dom i mappar som jag satte namnlappar på så jag visste vad jag hade vart. Det blev 4 olika mappar som jag döpte till 'minnen, viktiga papper, school stuff och papper från Sverige'. Jag kollade även på pappret igen där det står vilket datum jag senast måste skicka in förslag om att åka hem. Det kanske låter fel, jag måste åka hem hur som helst. Men eftersom det är Au Pair In America som betalar min resa hem så måste vi vara säker på att resa finns där jag vill åka ifrån och på rätt dag. Jag kan alltså inte åka hem på en freda, lördag eller söndag. För det är då mest människor reser och isånnafall måste jag betala min biljett själv, och det vill jag inte göra!Om jag hade det klart framför mig om någon ville komma och resa med mig så hade jag bokat biljetten hem vid detta lag. Men jag vet inte om jag kommer att få resa själv, hur länge jag vill resa då, hur mycket det kommer att kosta, osv. Ibland blir jag så frustrerad och känner att om ingen kommer så kan jag lika gärna åka hem på en gång. Men samtidigt känner jag att jag vill ta vara på att vara så nära och resa dit jag vill medan jag är här. Jag började även att packa ner kläderna jag ska ta med till LA och Mexico. Min väska är ny, den är svart och det står KK på den. Den är väldigt fin men det var nästan så att jag inte ville ta i den alls. Jag köpte den på flygplatsen när jag var på väg hem från LA förra gången, när Karl var här och hälsade på. Jag var så fruktansvärt ledsen och tårarna bara rann ner från ögonen på mig, det var jättejobbigt att säga hejdå till honom och jag fick tillbaka lite av den känslan av att ta fram den väskan. Från början tänkte jag att det kommer inte att bli några problem att få med sig det jag vill ta med dit. Men det kändes som att resväskan var full efter att jag la ner min one piece. Jag kanske får packa om lite om jag ska få med lite souvenirer hem, det kändes inte som att jag tänkte ta med så mycket saker men väskan blev nog lik förbannat full ändå trots att jag inte har packat klart allt än! Jag testade också att väga min stora resväska eftersom jag har börjat att lägga ner souvenirer i den, bara för att veta vad den väger. Jag tror jag har 9 kilo till godo för kläder + den lilla resväskan jag kan ha på planet + min handväska, så jag hoppas att jag klarar mig på det. Jag vet att det är några saker jag kommer att slänga när det är dags att åka. Jag har rensat lite i mina bilder i telefonen sen igår när vi var på tree lightning i Leavensworth. Nu måste jag bara hitta en maträtt och skriva ut andra viktiga papper som jag kommer att behöva till min resa innan jag kan slappna av.

Idag har jag pratat med Karl. Vi pratar lite om framtiden eftersom det är där vi ska träffas. Han pratade lite om lägenheten i Torvalla, han tycker inte att den är optimal och att det känns som ett tillfälligt boende. Jag sa att det är ett tillfälligt boende, vi kommer att flytta minst 2 gånger till. Jag sa att jag vill bo i hus så småningom när man har råd till det. Då blir han positivt överraskad att jag vill det, men det vill väl alla? Men han känner det fortfarande som att han inte vet vad jag vill eller hur jag vill ha det när jag kommer hem. Det känns som att det är det enda vi pratar om för att göra varandra trycka i våran situation. Han sa att det är väl inte så konstigt att han känner så när jag inte själv vet vad som kommer att hända eller vad jag kommer att ha framför mig heller. Det är väl logiskt, men jag gillar inte att han känner det osäkert. Vi vet vad vi vill, vi vill samma sak i slutändan. Men ändå finns det en osäkerhet där någonstans och jag förstår inte varför? Jag har snart bara 3 månader kvar, 3 månader som jag tror kommer att flyga förbi. 

När B. slutade skolan tog jag henne till girl scouts. De tidigare gångerna efter sommarlovet när jag har tagit henne dit har det vart ganska lugnt där. Men idag var det kaos igen, det var barn överallt, hela tiden. Ledarna försökte förklara vad dom skulle göra men lik förbannat var det barn som kutade iväg och lekte på annat håll, dom blev uttråkad, dom gjorde helt enkelt en massa saker dom inte skulle göra. Idag gjorde dom typ som tressbollar fast i tyg med pärlor i som dom ska skänka till välgörenhet. Ledarna berättade att det är jätte populärt att ha såna i skolorna när barnen har svårt att koncentrera sig eller känner sig stressade. Dom pratade även om andra saker man gör när man är uttråkad eller känner sig stressad, tex. när man sitter med en bläckpenna och trycker längst upp för att få stiftet att åka in och ut flera gånger, man sitter och 'vibrerar' med ena benet på golvet osv. Det kanske inte var så roligt att göra såna, men den är en väldigt fin gest eftersom det verkligen behövs i skolorna.

När vi kom hem åt vi middag och skulle försöka sätta ihop pepparkakshuset som G. och B. gjorde i helgen. Först testade jag med glassyr bara och tänkte att det kanske stelnar och blir bra. Men G. sa att den är inte hård nog utan vi måste göra som det står i receptet. Vi blandade äggvita och florsocker, vi hade inte nog med florsocker men vi testade ändå. Det vart inte så bra, huset rasade ihop flera gånger och taket var för tungt för att hållas kvar så det gled bara av. Jag lät väggarna sitta ihop så gott det gick, så får vi testa att sätta dit taket igen när vi har mer florsocker. Att bygga ett pepparkakshus kan verkligen få en att bli arg! om folk tycker jag blir en annan person när jag kör bil, då ska ni vara med när jag bygger pepparkakshus! Jag vart irriterad och B. frågade mig hur skiing stavades, jag är dålig på att stava på engelska och sa att det stavas som det låter med 2 i. G. tyckte att jag var elak då, men jag började att skratta! B. förstog ingenting men G. stavade ordet för henne. Jag får ta en bild och lägaa upp när huset väl är klart.

Det blev ingen dusch för B. ikväll, C. var så trött att hon nästan somnade vid middagsbordet och efter ett tag när dom hade gått upp för att läsa dröjde det inte länge innan B. kom ner igen för att hon ville att G. skulle läsa för henne.

Jag hoppas jag kan åka till gymmet imorgon som en sista eller näst sista gång innan resan till LA på fredag!

xoxo karro

Likes

Comments

View tracker

​Lördag

Jag vaknade väldigt tidigt igår, redan vid klockan 7 vaknade jag andra gången och förblev vaken. Jag hade ställt larmet på kl. 9 så jag skulle ha tid att göra mig i ordning tills bodyshreden på gymmet började kl. 12. Från 7-9 låg jag och kollade på Skilda Världar, jag är inne på säsong 2 nu. När jag hade klivit upp och åt frukost sa B. att hon ville baka pepparkakshuset med mig och att vi kunde åka till QFC för att handla ingredienserna vi behövde. Jag hann inte säga något förrän C. sa att jag var ledig och att C. kunde göra något med henne istället. Jag vet inte vad det satt i, om hon verkligen ville göra huset med mig för C. fick förklara flera gånger för henne att jag behövde vara ledig och ha tid för mig själv och att hon skulle sluta tjata på mig. Jag ville jättegärna göra pepparkakshuset med henne för jag har aldrig gjort ett från grunden förut, men jag vill gärna göra det en kväll då jag jobbar istället för när jag är ledig och vill hinna med annat. När C. erbjöd sig att dom 2 kunde åka till QFC för att handla så ville inte B. baka huset längre. Det tog inte särskilt lång tid innan hon var uttråkad och ångrade sig, dom åkte till QFC och jag åkte till gymmet på bodyshred.

Jag hade sett jätte mycket fram emot att åka på Britts lektion eftersom jag saknar henne och inte har vart där på 2 veckor. Men när jag kommer dit kliver det in en annan lärare in i rummet och säger att Britt är hemma med sjukt barn och kommer tillbaka nästa vecka. Denna instruktör var väldigt bra, det var länge sedan jag gjorde något som var så ansträngande och som skulle gå så snabbt. Detta var dom snabbaste 30 minuterna på länge! Efter passet åkte jag hem för att duscha och äta lunch innan jag skulle hämta upp Ivana för shopping. När jag kom hem var det C. och B. som stog och blandade ingredienser i en bunke och när jag skulle göra lunch var det B. och G. som stog och blandade samma ingredienser i samma bunke. Dom sa att dom var tvungen att börja om för det hade inte gått nå bra!

Sedan åkte jag och hämtade upp Ivana eftersom vi behöver köpa en ny bikini båda 2. Vi har hört mycket om en butik som heter Sylvia's i Bellevue som bara säljer bikinis, året om. När vi kom dit var jag chockad över hur liten avdelning dom hade med bikinis och hur många baddräkter dom hade. Vi hittade inget som föll oss i smaken och när vi väl kollade på vad en trosa eller bh kostade så visade det sig att det var svindyrt! Vi hittade olika delar som kostade $80 styck, man började ju undra om dom var gjord i guld? Jag skulle aldrig köpa en bikini för över 1000kr och jag hade inte en aning om att det var så dyrt där. Vi gav upp och åkte till andra sidan gatan där Plato's Closet ligger för Ivana ville åka dit. Det är en second hand butik, dom har väldigt mycket fina kläder men skicket kan vara precis hur som helst, det finns inga garantier på att kläderna är i ett bra skick. Efter det åkte vi till Redmond Town Center. 

I Redmond gick vi in i jätte många butiker, men ingen av oss köpte något. Vi hade det väldigt trevligt där, dom hade en skidsko rink för barn, en scen där indier dansade och indisk dans, dom hade sagostund med alla Disney's prinsessor och dom hade en karusell som stog i mitten, med hästar som snurrade runt, runt för barn. Vi åt middag där på en thai restaurang, sedan tyckte vi att det blev för kallt så vi bestämde oss för att åka hem till Ivana.

Hemma hos Ivana testade jag en bikini som hon hade beställt men som inte passade henne. Bikinin var jättefin, blå men jag förstog vad hon menade med att den inte passade. Jag testade bara överdelen och den satt väldigt slappt och den hade inga inlägg så man såg bröstvårtorna genom tyget, och det gillar inte jag! Sedan kollade vi på America's got talant tills klockan blev 10 och det var dags för mig att åka hem. När jag kom hem var G. vaken, jag frågade hur det gick med pepparkakshus bygget och han sa att det hade gått bra. Mycket bättre än första försöket. Husets väggar låg i en hög på spisen, dom ser fina ut men väldigt tjocka jämfört med om man hade köpt ett kitt!

Söndag

I fredags frågade Ivana mig om jag ville följa med henne på tree lightning i Leavenworth. Just då kände jag inte att jag hade någon lust att åka dit eftersom vi redan har varit på tree lightning i Seattle, men jag hoppade på idée iallafall!

Jag klev upp klockan 7 imorse och pratade lite med Karl som var i den nya lägenheten och målade, tapetserade, spacklade och slipade. Det var kul att få se hur det ser ut och det kommer att bli ännu mer spännande att se sen när jag kommer hem hur det ser ut och var lägenheten ligger! När vi hade pratat klart sminkade jag mig och åt frukost innan jag åkte för att hämta Ivana. Vi bokade en bussresa från Bellevue till Leavenworth tur och retur där det ingick lite underhållning på bussen och snax. Det tog ca 3 timmar att åka dit och ytterligare 3 timmar att åka hem. Bussen gick kl. 10.30 från Bellevue, men vi var tvungen att vara där i tid om vi ville sitta bredvid varan. 

Halvvägs dit var det snö underlag på vägarna så bussen var tvungen att stanna så chauffören fick sätta på snökedjor på däckena! Det tog några minuter extra och när snön tog slut var vi tvungen att stanna igen så chauffören fick ta av kedjorna igen! Totalt tog det 45 minuter extra. När vi var framme fick vi en karta på vad som fanns där och vart det låg. Under rubriken shopping fanns det 2 butiker! haha lovande tänkte jag! Varför kollade vi inte upp vad det finns att göra tills dom tänder alla lampor så vi slipper vara göra lös? Jag hade väl föreställt mig att det skulle vara som här, butiker man känner till, men dom hade en hel del souvenir butiker som vi kikade i. Vi såg flera utklädda personer som gick runt som vi tog kort tillsammans med. Det var bland annat tomtefar, tomtemor, father christmas, nötknäckare och renar. Vi såg även en polisman som gick runt med jättemycket vapen på sig. Vi frågade om det verkligen var nödvändigt med så mycket vapen i den lilla hålan, han sa att när det blir så stora tillställningar med mycket människor så måste man vara förberedd om en terrorattack skulle hända. Det var läskigt att se alla hans vapen och det var läskigt att höra vad han berättade. Men samtidigt är man så tacksam och glad att det finns förberedelser på vad som ska göra om det skulle hända. Husen var verkligen jättefina, gammaldags stil. Vi undrade lite om det där var downtown eller om det fanns något mer? Var är närmsta shoppingcenter lixom? Det var ett samhälle mitt ute i ingenstans med tyskt stuk. Klockan 4.45 samlades alla människor vid 2 gigantiska granar där det var en scen där barnkören sjöng. Där räknades det ner tills att belysningen skulle tändas i hela stan. Det var jättefint när alla lampor tändes, helt fantastiskt och jag är väldigt glad över att vi åkte dit! Det var lampor runt alla hus, runt jättemånga träd, så himla fint och mysigt! Jag trodde att det skulle bli en lång dag men det gick ganska snabbt innan det var dags att gå tillbaka till bussen igen. Jag var lite rädd för att det skulle dröja ytterligare 45 minuter om snökedjorna skulle på igen på vägen hem. Jag kom väl fram till att jag inte skulle vara hemma förrän vid midnatt isåfall. Men det gick bra, trots att allting blev framskjutet 45 minuter så var vi hemma strax efter klockan 9 som vi skulle ha vart i vanliga fall. Så chauffören måste ha gasat på ganska bra för att få hem oss i tid!

När jag kom hem sa G. att den där staden försöker att likna Tyskland men att alla tyska au pairer som har vart där har tydligen skrattat åt det. Nästa vecka åker jag till LA och Mexico! Jag längtar som bara den, men det är mycket som jag måste få gjort fram tills dess!

xoxo karro

Likes

Comments

Idag skulle C. till frissan och jag fick den stora äran att köra henne dit. Första stoppet blev på Costco för hon skulle hämta ut medicin, när vi ändå var där fick jag en smoothie och C. köpte en dricka. Det var kallt och regnigt idag så jag kände att det var egentligen helt fel att köpa en smoothie eftersom jag redan frös. Men det gick av bara farten och säga 'ja' till en och sedan upptäcka att dom inte sålde några varma drycker.

Medan C. var hos frissan gick jag runt i Redmond town center och kikade. Jag hittade många intressanta butiker som jag var in och kikade i, var det något jag skulle köpa så var det en ny bikini. Men ingen butik verkar sälja bikinis på vintern förutom en i Bellevue. Istället så köpte jag en kökshandduk, en bok om olika håruppsättningar, 3 par trosor och en ny bh på Victoria's Secret. Jag skull egentligen bara kolla, sen skulle jag bara testa och sedan var jag tvungen att köpa. Även om det är dyrt så är jag glad för jag älskar deras produkter! När jag hade kikat i dom mesta butikerna så gick jag tillbaka till bilen och väntade. C. trodde att det skulle ta 1 och en halv timme hos frissan, men det tog iallafall 2h innan hon kom till bilen. Jag vet hur lång tid det tar, själv när man tror att det bara ska klippas och färgas lite och att det inte kan ta så lång tid kommer man lik förbannat inte ut från salongen förrän 3h senare! Jag var glad att det tog lite längre tid också så jag hade bra med tid att kika runt i butikerna och även prata med Karl. Vi åt en sen lunch på Wendy's, vi brukar alltid äta sallad när vi åker dit och köpa en lemonad till. Deras medium storlekar är lika stor som en large! Vi fnittrade som små flickor när vi stog där i kön och pratade med kassören. Han kände igen oss sen tidigare och det tycker jag är ganska imponerande! Så mycket människor so det kommer dit mellan gångerna vi är där!

Denna veckan började G. att laga båten. Jag tycker det är lite trist att han gör det nu när sommaren är över. Jag hade hoppats på att han kunde göra det i våras så vi kunde åka mer båt i somras. Men jag är samtidigt glad att han tar tag i det, det känns som att han har tagit tag i väldigt mycket saker på sista tiden och han har fått dom gjort väldigt snabbt. När B. kom hem från skolan gjorde vi inget speciellt, hon lekte lite, vi åt middag och sedan kollade vi på tv i stort sett hela kvällen. Vi pratade om att vi skulle göra ett pepparkakshus till jul och då tyckte G. att vi skulle göra huset från grunden helt själva istället för att köpa ett hus som redan är klart. Vi hittade ett recept som vi skulle göra och började att klippa till husbitarna vi behöver som mallar. Sedan ville B. åka till affären på en gång för att handla det vi behöver. Hon pratade även om att vi kunde åka till olika ställen imorgon som hon ville åka till. Det ända jag tänker är 'jag är ledsen att göra dig besviken men jag har andra planer imorgon'. Det är helg och jag är ledig. Nu är det hennes föräldrars tur att stimulera henne i 2 dagar. Jag trodde att C. skulle fixa en dusch till henne och sedan läsa för henne på kvällen så jag skulle ha lite tid för mig själv på kvällen eftersom jag har kört C. hela dagen. Men C. kom aldrig ner och G. satt och kollade på tv. Det återstog att det var jag som fick både fixa en dusch och läsa för henne tills hon somnade. Visst är det mysigt att umgås med henne, men det känns som att jag har jobbat från 6 på morgonen till 9 på kvällen när jag inte får någon egen tid.

Imorgon ska jag åka till gymmet och leta efter en bikini. Ivana ville åka till någon ljusfestival på söndag så vi måste köpa biljetter dit också. G. berättade om någon slags festival dom har i Bellevue varje kväll i December tills julafton då det är smockat med människor och det händer en massa saker där. Det vill jag gärna åka till också! Han sa att vi måste vara ute i god tid om vi vill åka dit på grund av att det är så mycket människor där! Jag ska se om vi kanske hinner med det imorgon också!

Nu ska det bli skönt att få sova ut!

xoxo karro

Likes

Comments

Idag är ingen vanlig dag, det är första december och min pappas födelsedag! Än en gång grattis på födelsedagen!

B. har fått en choklad kalender som man öppnar dag för dag och får sin dagliga dos choklad. Men ivrig som hon är så tror jag att hon har öppnat nästan alla luckor och tagit en liten tugga på varje och sedan stoppat tillbaka den igen!

När jag pratade med Karl idag berättade jag att det var min pappas födelsedag och då sa han genast att han skulle åka dit och gratta honom! Jag trodde mest att det bara var något han sa och att han sedan skulle glömma bort det eller vara för trött och tänka 'jag gör det sen'. Men när jag åkte till gymmet skickade han en video på att han var hemma hos mig för att gratta min pappa! Jag ringde och video samtalade lite med dom innan jag började gymma. Karl kom precis lagom till middagen så han blev bjuden på middag och sedan stannade han ett tag efter det. Sara var också där, jag var lite orolig på hur det skulle gå eftersom Sara redan har gjort klart att hon inte gillar Karl, utan att ens ha träffat honom. Både jag och Karl visste att hon skulle ändra sin åsikt bara hon ville träffa honom. Karl visste inte att Sara skulle vara där och Sara visste inte att Karl skulle komma. Men mycket riktigt, när jag skrev med Sara senare så tyckte hon att Karl var väldigt trevlig och hon hade även vart väldigt trevlig mot honom hemma hos pappa och visat intresse. Det är stora framsteg i vårat förhållande, underlättar så mycket om alla i familjen är sams så man kan fira jul, midsommar, födelsedagar och nyår tillsammans. Jag bjöd aldrig hem Karl till mig när jag var i Sverige. Han träffade pappa utanför mitt hus samma kväll som han kom och hämtade mig när det var dags för avfärd mot USA. Men han blev aldrig inbjuden, jag kom alltid till honom. Nu har han vart hemma hos mig ett par gånger och träffat pappa, det känns lite märkligt att han videosamtalar från mitt hus när jag inte är där eller aldrig ens har bjudit hem han till mig! Det är en märklig känsla, men jag tror att det gör mycket för vårat förhållande att pappa och han har kontakt medan jag är i USA. Karl berättade också tidigare att hyresföreningen hade ringt upp han igen om lägenheten i Torvalla han hade skrivit upp sig på. Dom bad om ursäkt och fixade så att han kan få flytta in och bara behöva betala en månadshyra, så han tog det! Han kommer alltiså att bo någon annan stans när jag kommer hem. Han kommer att bo i en större lägenhet, inte lika hög standard och i ett sämre område. Men han valde det för att göra hans dotter glad så jag hoppas på det bästa nu. Det blir väl vad man gör det till! Han sa att han skulle byta golv och måla om i några rum. Han vill ha vitt och ljust, känner jag han rätt så kommer han få tlll samma hemma känsla som han har nu. Han har det jättefint hemma hos sig och jag kommer att sakna den lägenheten även fast det är för litet. Jag får förbereda mig på att vi kanske inte kommer att kunna prata så mycket när han ska flytta, måla om, byta golv och allt som behövs göras. Jag önskar att jag kunde hjälpa till och flytta in med dom istället för att flytta in hos dom sen. Jag är lite rädd för att det kommer bli känslan av att det är deras hem och inte mitt eftersom dom flyttar in där först, istället för tillsammans. Jag undrar också om han kommer att ha inflyttningsfest innan jag kommer hem? Det är ju trots allt 3 och en halv månad kvar, på den tiden hinner man få i ordning väldigt mycket. Men jag törs inte fråga, det känns ju löjligt smatidigt. Jag hoppas att Karl's kompisar kommer att ställa upp och hjälpa honom så som han alltid har hjälp dom när dom behöver hjälp med något. Annars kommer jag att tycka om dom ännu mindre än vad jag redan gör!

På gymmet tränade jag ben och mage. Jag gav även zumba en chans idag, så jag var med på klassen. Med Britt så är nästan alla låtar roliga att dansa till. Men med originalläraren kan det verkligen vara från kul till tråkigt och vise versa. Jag är glad att Britt var där idag och höll i några danser, men människorna där inne förvånar mig verkligen. När originalläraren höll i danserna så klappade nästan alla efter varje sång trots att hon är väldigt slapp, byter rörelser om vart annat, har en sämre energi osv. Men när Britt håller i danserna, har hög energi, har roliga danser, moderna låtar, kör lite styrka för benen så är det knappt någon som klappar alls... Det slutade med att jag var på gymmet i en och en halv timme, jag ville skynda hem lite så jag hann att fortsätta prata med Karl och pappa tillsammans över videosamtal. När jag stretchade hade jag en person till min hägra sida och sedan var det ledigt till vänster om mig där 2 personer kunde få plats. Då kommer det en äldre dam och frågar om det är ledigt där. Jag svarar ja eftersom det inte är någon där. Men sedan kommer det en tjej som har stått vid maskinerna mitt emot och säger att hon höll på att stretcha där och det var därför hon hade ställt sin väska framför mattan. Damen säger att jag sa att det var ledigt och jag tycker att det är ledigt eftersom hon inte var där och jag såg aldrig henne där heller. Då blir det lite bråk mellan dom. Damen säger att då kunde ju någon säga till när det blev en ledig plats så hon också kunde stretcha, men då säger tjejen att hon kunde ta den andra platsen vid sidan om för den använde hon inte. Alltså jag blev tokig och gick där ifrån. Jävla larvfasoner. Antingen så stretchar man och är på mattan eller så stretchar man inte och gör något annat. Man kan inte ställa dina saker överallt och paxa något fast man egentligen gör något annat. Herre gud!

När jag kom hem ringde jag upp pappa och Karl igen. Det strulade med pappas dator, jag kunde se och höra dom, men dom kunde bara se mig, dom hörde inte vad jag sa. Vi strulade på med det ett tag tills Karl ringde upp mig från hans telefon istället så vi fick prata. Det är kul att prata med dom, det är synd att pappa aldrig kan vara nykter bara. Det är väl lite kul att höra att man är saknad av dom båda två och att dom vill att jag ska komma hem. Karl märkte på en gång att mitt humör blev värre och värre och jag är glad att han förstår. Hans pappa hade också alkohol problem tidigare i livet. Det är inte vi som ska skämmas, det är inte vi som har gjort något dumt. Men man gör det ändå, man skäms ögonen ur sig. Det är väl så det är att vara medberoende antar jag?

Ikväll när jag skulle åka till yogan så tänkte jag ta Priusen. Jag såg att bensinen nästan var slut och blev irriterad för att jag vet att ingen annan tycker att det är roligt när man lämnar bilen tom och förstår inte varför G. har gjort det. Men jag tänkte att jag skulle åka och tanka före så hade jag det gjort, men när jag kommer upp för kullen, till busshålls platsen så börjar lampan at blinka så jag visste inte hur långt jag skulle ta mig. Jag fick vända, åka hem och ta vanen istället. Jag kom i tid till klassen, men när jag skulle ta en matta så var dörren till förrådet låst så jag fick gå upp till receptionen och fråga efter nyckel så jag kunde ta mig in i förrådet. När jag öppnar dörren så är alla yogamattor borta. Det låg kanske 10 mattor där inne förut, nu fanns det inte en enda. Jag är glad att våran instruktör hade en extra i hennes bil som hon hämtade åt mig! Jag hoppas att mattorna är tillbaka nästa vecka eller att jag kan låna en av dom. För nästa vecka är sista gången, sen är jag förhoppningsvis klar med allt plugg!

Sara beställde kläderna jag ville ha och hon skickade även bilder på när hon jade dom på sig! jag tog screenshot och la ut en av bilderna på Facebook! Hon kommer troligtvis inte att gilla det, men jag tycker det är roligt! Jag tror inte att det kommer att kännas så tokigt att komma hem om några månader. Det är mer och mer saker som jag ser fram emot och som gör mig glad, så jag tror att det kommer att bli riktigt bra. Jag är fortfarande lite fundersam hur jag ska göra med min resemånad. Jag vet inte om någon kommer att komma och jag vet inte hur jag ska göra om jag måste resa själv. Om jag ska åka iväg i ett par dagar själv iallafall eller om jag ska åka hem på direkten och överaska hela hopen?

Imorgon ska jag köra C. till hennes frisör i Redmond. Jag hoppas att jag hittar en bikini på Macy's eftersom Victoria's Secret inte hade någon i butik och inga matchande på deras hemsida. Efter denna dag kan jag behöva lite tur!

xoxo karro

Likes

Comments

Igår när jag gick och la mig ringde Karl och pratade lite, sen ringde han upp igen efter att vi hade pratat första gången och sedan ringde han upp ytterligare en gång efter det! Jag blev jätteglad varje gång han ringer och vill prata! Vi har inte pratat så mycket på väldigt länge så det glädje mig att han ringde. Han var osäker på boendet i Torvalla, han gillade inte lägenheten men han ville ändå flytta dit för sin dotters skull för att hon har sin skola och sina vänner där. Men om han skulle flytta dit så måste han troligtvis betala dubbla hyror i 3 månader och dom pengarna har han inte just nu. Vi pratade om pengar och jag sa vad jag tyckte. Jag tycker han är väldigt snäll som kan tänka sig att flytta dit för hennes skull, fast att han helst inte vill bo där själv. Jag gav han rådet att inte flytta dit för att han har inte råd och jag vill inte att han ska sätta sig i en situation som inte går att ta sig ur sen. Han har 2 andra stora utgifter som jag vill att han ska ta tag i först. Det är takbyte på sin stuga och dödsbo för sin pappa. Dom bor litet, men dom har ändå ett hem att komma hem till och mat varje dag. Hade jag bott i Östersund hade jag självklart hjälpt honom, men från andra sidan jorden kan jag inte göra något. Sista gången han ringde upp var han arg för då såg han en lapp som var uppsatt om att hans kollegor skulle ha semester över jul. Han jobbar för ett litet företag med rulltrappor och hissar, totalt är dom 3 eller 4 st som jobbar där. Det är klart att man blir arg över en sån sak när han inte har fått deltagit i ledighetsplanering och att han kanske måste jobba ensamen medan dom andra är ledig. Det är inget samarbetstänk över huve taget på det där stället.

Eftersom jag köpte färdig lasagne igår som jag tänkte laga till middag idag behövde jag inte åka till affären idag. Första gången på länge som jag inte har ont i magen över att jag behöver laga mat. Det är nog för att den redan är färdig, jag behöver bara värma på den. Jag tänkte att så fort jag kommer hem kan jag städa mitt rum så det blir gjort. Nu har det gått 2 veckor sedan jag städade mitt rum och det börjar verkligen bli mycket hår överallt och stökigt.

Igår kväll När jag och B. skulle åka till affären och handla letade hon efter en mössa eftersom det börjar bli ganska kallt ute. C. gav henne en annan mössa som hon hade köpt och B. gillade den. B. har sett mig gå runt i mössa inomhus när jag har vart för lat för att göra nått åt mitt trassliga hår och nu har hon också börjat att ha mössa på sig inomhus. Imorse när G. kom ner och såg henne sa han : 'du ser ut som Karoline nu! men det är gulligt'. Hemma i Sverige brukade jag ha mössa på mig inomhus ganska mycket, här vet jag inte riktigt vad dom tycker om att man har mössa på sig inne så jag försöker hellre att sätta upp håret. Det skulle kännas ganska töntigt att fråga 'är det okej om jag har mössa på mig inomhus', men samtidigt så vet man ju aldrig om dom skulle tycka om det var ohyfsat heller. Jag tror inte att dom bryr sig, då borde dom har sagt något. C. satte även på spisen, jag hörde att hon slamrade med något och tänkte att hon kanske höll på att koka ägg eller något. Efter ett tag låter det som att vatten kokar. C. satt i rummet bredvid och G. satt vid köksbordet. Han kollar upp mot köket för att se vad det är som låter efter ett tag och ser att spisen är på. Han går genast upp och stänger av den och sedan var han inte så glad på henne. Vilket är förståligt, det är faktiskt farligt att ha en gasspis på om man inte använder den.

När jag kom hem efter att ha släppt av B. vid bussen gick min plan i krasch. Jag la mig och sov, det blev inte mycket städning där! Jag tänkte att jag kunde sätta larm på kl. 12 så jag hann städa innan B. kom hem från skolan eftersom hon alltid har kort dag på onsdagar. Jag vaknade tidigare än så och hann prata lite med Karl innan jag faktiskt började att städa.

Vi fortsatte att prata om boende situationen. Han vill flytta till större och närmare Torvalla, han sa att det är en jäkla press att vara ungdom idag. Svarar man inte på snap så fort man får en snap från någon annan så blir man utfryst, hans dotters vänner får inte komma till stan så hon måste alltid åka till dom i Torvalla. Kan inte hon åka dit och hänga med dom så missar man mycket och blir utanför. Det är så sjuka regler som har blivit i kompis kretsarna så man har lust att säga men strunta i dom, men det vet jag ju att det funkar inte så om man vill ha kompisar. Det är så jäkla tråkigt att man måste leva efter andra människors regler istället för att säga 'nä, jag tänker inte leva efter era regler, då får det hellre vara'. Jag är glad att det inte var så när jag var yngre, nu har det faktiskt ballat ur.

När vi hade pratat klart hade jag lite tid på mig att hinna städa badrummet, jag behöver fortfarande dammsuga och torka golvet men det kan jag göra imorgon! haha, jag måste göra det imorgon. Nu får det vara slut på bortförklaringar.

Idag när B. kom hem har vi suttit och gjort tidningar till hennes leksaker. Hon skrev ut bilder på emojis som vi klippte ut och häftade ihop till tidningar. Hon gjorde även ett sovrum på golvet till hennes figur där vi tejpade upp blått papper på väggen som tapet och tejpade emojis på pappret som tavlor. Sedan satt vi och fluffade till garn som vi la i en ziplock och gjorde en kudde av. Hon frågade G. vad som skulle hända om det började att brinna eller om det blev översvämning här. Han förklarade att dom har brandvarnare och sprinklers i taket så det skulle förhoppningsvis inte vara någon fara om det började att brinna. Skulle det bli översvämning så trodde han att huset skulle stå kvar stabilt där det står. B. sa att det skulle vara dåligt för mig om henens föräldrar skulle dö medan jag var här för då hade jag ingen som betalade ut lön till mig varje vecka. Jag tänkte att om henens föräldrar skulle dö så har vi ett mycket större problem än om jag skulle få lön varje vecka. Men det kan man ju inte gå runt att oroa sig för! Jag satte mig i soffan med en filt över benen för jag tycker det är kallt inne och då kommer B. och sätter sig nära intill, det är väldigt mysigt! Vi satt och pysslade med det tills det var dags att duscha. Medan hon var i duschen så la jag in henens rena tvätt i garderoben och byrån. Hon har börjat hjälpa till med sysslor hemma för att tjäna pengar till Starbucks muggarna som hon ville köpa på Starbucks. Hon vet att hon får pengar om hon hjälper till med tvätten så hon sköter sin egna tvätt och vill gärna hjälpa till med andras tvätt också! haha, kan ni förstå att hon är 8 år gammal och kan tvätta sina kläder själv?! Så himla duktig!

Hon fixade duschen, jag torkade hennes hår, sedan gjorde hon lite matte i en matte bok som hennes föräldrar har köpt till henne för skojs skull. G. sa igår att han tycker det är bra om vi jobbar lite i den på fritiden för att B's nya lärare är väldigt mycket slappare än hennes gamla. För varje år byter dom lärare i skolan. Hennes gamla lärare hade små test varje vecka och även mål som dom jobbade mot hela tiden för att utvecklas och bli bättre. Men den nya läraren Ms. Roy har bara test någon gång ibland och han är lite orolig att hon ska tappa eller glömma bort vad dom har lärt sig. I matteboken vi jobbar i är det stjärnor som man ska klistra fast för varje sida man har gjort, som en belöning och man kan även se på första sidan hur mycket man har gjort och vad man har kvar. Det var det jag tyckte gjorde boken rolig, att få stjärnor när man var klar för varje sida som en belöning. Medan hon gjorde matte så gav hon mig en annan bok som handlade om stavning. Det är faktiskt bra för mig, det kan vara ganska svårt med lång och korta bokstäver. Vilken som ska vart för att det ska bli rätt. Det känns nästan som att man är 7 år igen och ska lära sig att skriva och får säga orden högt, flera gånger till sig själv för att man ska höra hur det låter.

När vi la oss började läsa hittade vi 2 roligt böcker att läsa. Den första boken som B. läste högt hette Junie B. Jones. Det handlade om en liten tjej som hr börjat skolan och spionerar på folk. Hennes mamma har sagt åt henne att inte spionera men hon gör det ändå när hon och hennes mamma är på affären och handlar. Där ser hon hennes lärare och att hon äter vindruvor utan att ha betalat dom. Junie har lärt sig att äta något innan man har betalat är lika med att stjäla, men hon kan inte säga det till någon eftersom hon inte får spionera. Hon håller hemligheten för sig själv och när hon inte vill berätta för hennes vänner säger dom att huvudet kan explodera om man inte berättar för att man tänker på det så mycket. Då går hon till skolsköterskan för att få bandage för att hennes huvud inte ska explodera för att hon har en hemlighet som hon inte kan berätta. Skolsköterskan skickar henne till rektorn, hon råkar berätta sin hemlig het, rektorn hämtar läraren hon har sett på affären som förklara sig och sedan ringer rektorn Junie's mamma och hon blir inte glad på henne. Men det slutar bra iallafall!

När det var min tur att läsa så fortsatte jag på Pippi jag började att läsa för henne. Pippi ljuger för dom andra barnen så henens tunga blir svart. Tillslut låg vi båda 2 i sängen och bara skrattade, jag kunde inte fortsätta att läsa när Pippi säger att i kina fanns det en man som hade så långa öron att dom hängde ner i backen. Hon ljög för ett annat att denna man bodde i kina och hade ett barn som hade ett vanligt svensk namn och när det regnade så använde han sina öron som ett paraply för att skydda sig för regnet osv. Det blev också bara problem i den historien tills hon erkände att hon bara ljög. I början var boken rolig, men sedan spårade det ur, jag får se om den återgår till det roliga sen igen efter detta. Det var härligt att ligga i sängen och bara skratta tills tårarna rinner fast att man blir tokig på historien på samma gång!

Nu ska jag också gå och lägga mig!

xoxo karro

Likes

Comments

​Igår var B. sugen på att baka något och kom på att vi kunde göra hemma gjorda potatischips. Vi gjorde 2 olika, en tjockare sort och en smalare sort. Den tjockare sorten blev inte riktigt klar så den kastade jag eftersom ingen åt av dom, men den tunna sorten var populär och gick hem. Det stog i receptet att det skulle ta 10 minuter i ugnen så B. tänkte att vi kunde göra mera chips imorse innan hon skulle åka till skolan. Men som alltid när det står 10 minuter så tar det alltid minst 20-30 minuter har jag lärt mig. 

Imorse när jag kom upp hittade jag B. sovandes på soffan. C. och G. skulle ta B. till hennes läkare kl. 7.30 idag för att kolla upp hennes nöt allergi, om den har blivit bättre. Så jag hade en hel timme extra idag då jag passade på att åka till gymmet tidigare och komma hem tidigare. Idag tränade jag armar, vilket jag tycker är tråkigast att träna. Jag sa till Karl att jag tror att man gillar att träna den kroppsdel som får mest uppmärksamhet. Vilket är ben och rumpa på tjejer och armar och mage på killar. Medans Karl's teori var att han trodde man tyckte det var roligast att träna sin starkaste muskel. Jag tycker i och för sig inte att det är roligt att träna armar eftersom jag är så jäkla svag i dom. Jag skulle nog behöva gå tillbaka på bodypump lektionerna som jag alltid var på förut, nu åker jag till gymmet så fort jag kan och tränar ben, rumpa mage eller armar, axlar och rygg och sedan åker jag hem. Jag har tappat suger lite grann så jag kanske kan få tillbaka det om jag åker på ett body pump pass eller om jag hittar någon att träna tillsammans med. Ivana har tydligen tagit paus från gymmet nu, så henne kan jag inte räkna med! Jag får se hur jag ska göra med träningen, om jag ska fortsätta att träna själv eller börja med passen igen.

Jag och Karl pratar inte alls lika mycket som förut längre. Jag förstår att han inte vill vara klistrad vid sin telefon och att han tycker det är drygt att skicka hundra sms om dagen. Nu mera kanske vi pratar 20 minuter om dagen, istället för 2h som det var i ett halvår. Jag saknar lite att prata så länge, efter att vi slutade med det känns det som att man inte vet vad man ska prata om längre. Istället kanske jag pratar med någon annan med sakerna jag egentligen hade sagt till Karl och då glömmer jag bort att berätta det igen. Det är inte så mycket som händer i mitt liv just nu heller så jag har inte så mycket att berätta om. Jag var ganska inställd på att Karl skulle flytta från stan till antingen Stockholm där han har fått jobberbjudande eller till Torvalla där han också hade fått en lägenhet. Men det sista han sa igår var att han inte längre om han skulle flytta till Torvalla. Det kändes osäkert och jag har inte en aning om vad som händer och sker? Jag vill låta han ta det beslutet själv och frågar därför inte. Han får berätta för mig när det är spikat istället så jag vet vad jag ska anpassa mig efter. Det är lättare att förstå varför man inte kan skriva lika ofta nu när han har börjat jobba igen, tränar, dansar, hänger med kompisar, umgås med barnen och om han ska flytta mitt i det + hinna prata med mig som hastigast innan vi lägger på. Förut var jag nog ganska orolig så fort vi inte pratade jätte länge med varan 2 gånger om dagen eftersom jag tycker om att prata med han så länge. Nu är jag mer avslappnad i att vi pratar sällan och korta stunder, men jag kan fortfarande vara orolig att han ska känna det som att vi glider ifrån varan för vi kanske inte skriver så mycket. Jag hoppas inte att han gör det och om han gjorde det så tror jag att han skulle ha sagt det eftersom han brukar göra det. Jag försöker att göra det jag kan från andra sidan jorden, skriva fina meddelanden så han ska förstå att jag fortfarande tycker om han lika mycket. Vi både var överens om att vi skulle facerimea mer med varan för att hålla lågan vid liv, men jag tror att vi har facetimeat med varan 2 gånger sen vi sa det... Det är nog svårt att hitta en riktigt bra tid eftersom jag egentligen inte vill vara hemma på helgerna och annars när vi kan prata är min kväll/ hans morgon eller min dag/hans kväll. Det är alltid någon av oss som kommer att vara jättetrött när vi ska prata. Men som alltid så är den lilla tiden vi har väldigt viktig för mig och jag har fortfarande känslan att vi kommer att fixa det här tillsammans. Det vore sån jävla pärs att snubbla på målsnöret när det är så kort tid kvar.

När B. kom hem har vi ätit middag, spelat spel, hon ville göra mer potatischips så vi åkte och handlade. C. kom ner och var väldigt orolig att B. skulle köpa en liten mugg från Starbucks eftersom hon så gärna ville ha en. Anledningen till att C. inte ville att B. skulle köpa en var för att hon ska få såna i julklapp och hon sa att B. har väldigt kort tålamod. Det kan jag känna igen mig i, jag är lika dan! Vill jag ha något så vill jag ha det nu och inte sen! Sen är det försent. B. gick runt och försökte hitta pengar så hon köpa en liten mugg för sina egna pengar, men jag sa till henne att vi kanske kan fokusera på att köpa potatis och göra chips den här den gången. Det tyckte hon var okej, jag blev förvånad för jag trodde att hon skulle säga att hon så gärna ville ha muggen och tänkte köpa den iallafall. Hon la ner pengarna på en gång och sedan åkte vi för att handla! Hon är så himla duktig och är oftast så bra att ha att göra med! Som jag skrev förut så har hon vuxit så mycket på den korta tiden jag har varit här! Jag är stolt över henne. När vi kom hem gjorde vi chips i ugnen och spelade ett spel som heter 'Sorry'. Det är typ som Fia med knuff, fast man är 4 Disney karaktärer och drar kort som säger vad man ska göra istället för att slå en tärning. Men reglerna är ungefär detsamma. Hon ville inte duscha ikväll så medan vi spelade så kollade hon på film på sin fire och jag slog igång en serie på min Ipad också. Sedan ville hon att jag skulle läsa för henne. Först läste hon 20 minuter och sedan läste jag tills hon somnade. 

Jag köpte allt jag behövde tills imorgon när jag ska fixa middag så jag behöver inte åka till affären då. Imorgon kan jag koncentrera mig på att städa mitt rum av den korta tiden jag har innan B. kommer hem från skolan igen!

Godnatt.

xoxo karro

Likes

Comments

Idag är det cyber måndag. Typ som black friday fast på internet, jag bestämde mig igår för att köpa en Alexa högtalare och mycket riktigt så kommer den att ligga på trappan och vänta på mig om några dagar! Jag är taggad på att få den! När jag berättade för B. att jag hade beställt en så trodde hon mig inte! Hon vet att jag ville ha en för det har jag sagt till henne förut, hon ska få se hur rolig den är!

Sara skrev att hon inte hade beställt gym kläderna jag bad henne om. Hon skrev att linnet jag ville ha inte längre fanns i min storlek och frågade om hon skulle beställa linnet och byxorna iallafall. Jag frågade varför hon inte hade beställt dom i fredags när det var Black Friday? tanken var ju att hon skulle beställa när det var som billigast, men hon hade vart upptagen. Hon frågade varför jag inte hade beställt dom själv, jag hade gärna gjort det om jag kunde beställa till USA. Från denna hemsida kunde jag inte göra det och dom har även skrivit att man inte kan det. Men tillslut satte hon sig ner och beställde det jag ville ha, hon hittade allt och sedan skrev hon till mig vad jag blev skyldig! Dom ska köpa träningsbyxorna till mig i present tills jag fyller år. Det ska bli jättekul att testa allt när jag kommer hem! Det kommer verkligen att bli en boost att börja träna när jag kommer hem när jag får ha fina kläder och kan kasta dom jag har nu. Nu behöver jag bara köpa nya skor, men det kan jag göra när jag kommer hem!

Imorse sa C. att deras skola kanske skulle höra av sig angående B's tröja. Hon sa att dom kanske kommer att tycka att hon visar för mycket av axlarna på grund av urringningen som är i ryggen. G. trodde inte att det skulle vara några problem eftersom hon bar en topp under. Det känns ju lite extremt om skolan ska ringa för att man visar axlarna? Får dom ens gå i skolan i linne på sommaren undrar jag?

Jag åkte till gymmet i en timme idag och tränade ben och mage. Det känns som att det roliga som jag kände förut över att åka till gymmet börjar dala. Jag tycker inte att det är lika roligt längre, men jag fortsätter att åka dit så ofta jag kan och stannar i minst 1 timme. När jag klev ur bilen på parkeringen såg jag en pappa och hans son gick från deras bil och in på gymmet. Han körde en vinröd Dodge och man kunde känna han parfym över hela parkeringen och gymmet! Den luktade inte dåligt iallafall! När jag stog och stretschade såg jag att jag hade fått en meddelande från Angelica. Vad kul tänkte jag! Men det var inte alls roligt att läsa vad det stog där i. Svärmorsan från helvete rör om mer och mer hela tiden. När man inte trodde att det kunde bli värre så höjer hon ribban och gör det till ett helvete för dom. Jag blir så ledsen för deras skull att det ska behöva vara så här. Jag börjar bli orolig och jag frågade henne om jag skulle komma hem och ta dom där ifrån. Då sa hon : Ja, jag tror att det skulle behövas. Jag förstår inte hur hon är funtad, jag förstår inte hur hennes syster är funtad och jag förstår inte hur hennes kompisar är funtade heller. Men när jag kommer hem, då jävlar ska dom få se på andra bullar! Det andra jag ska göra när jag kommer hem är att hämta hem Angelica från Norge om hon inte har flyttat vid den tiden. Det är ju bara 4 månader kvar så jag har lite tid att planera på.

Jag hade mitt vecko möte med G. idag. Vi pratade om min semester igen, det är 2 veckor tills vi åker till LA och sedan vidare till Mexico! Kan inte förstå att det snart är december! Han vill också att vi ska ta tag i källaren igen eftersom det blev kaos där igen. När det blev vattenläckage i ett rum i källaren så las det ut en massa grejer från det rummet ut till det stora rummet istället. Speciellt mycket av C's tyger, det hängde tygbitar överallt, på allting man kunde lägga tyg på så att det fick torka. Men det har vart där i flera veckor nu och torkade för länge sen om det ens var blött när hon hängde upp dom? Idag när jag körde B. och C. till girl scouts så tänkte jag att då tar jag tag i källaren nu och hoppas att det blir bra sen. Jag hade en och en halv timme på mig så jag började att städade så jag blev klar i tid och sedan hann jag även att om organisera i B's byrå igen. Hon börjar ha så mycket kläder där i nu och efter att hon letar efter nya kläder varje morgon så blir det bara en enda röra där i. Hon har en stor byrå med en stor låda och 3 små lådor under. Jag gjorde om att i den stora lådan har hon alla hennes byxor, i lådan under la jag pyjamaser och shorts, i lådan under la jag trosor och i lådan längst ner la jag strumpor. Jag sa att det blir lättare för henne att hitta vad hon letar efter när man organiserar, hon lät positiv till det. Hon köpte en topp i helgen, jag vet inte om man längre kallar dom för topp eller om det är sport bh som gäller? När blev hon så stor? Hon har vuxit väldigt mycket på den lilla tiden jag har vart här, det är häftigt att se! Jag hjälpte henne att duscha ikväll, det är knappt att man får vara med nu längre!

Ikväll har vi testat att gjort hemma gjorda chips. Även fast dom brände fast i folien så var dom goda iallafall så vi ska testa att göra om det med bättre resultat! C. började att läsa för B. men efter 20 minuter kom dom ner båda 2 och det slutade med att jag fick läsa för henne tills hon somnade. Jag läser Pippi Långstrump för henne, normalt brukar det ta ett kapitel innan hon somnar men ikväll tog det två kapitel. Jag tycker att dom har översatt orden väldigt knepigt men det går bra iallafall.

Nu ska jag sova så jag är utvilad till att åka till gymmet imorgon bitti!

xoxo karro

Likes

Comments

Lördag :

I Sverige har det blivit första advent. Det firar man inte i USA, men istället så åkte jag och Ivana in till Seattle för att kolla på när dom tänder julbelysningen över Pike Place Market. Eftersom min pappa i Sverige inte tycker om att elda ljus så har jag aldrig fått köpa 4 ljus som man tänder ett eftersom varje advent börjar. Jag tycker det är jätte mysigt med ljus och ska köpa egna ljus nästa år när jag och Karl bor tillsammans. Jag vet att han tycker om ljus iallafall! 

Jag och Ivana tog bussen och var inne i Seattle kring 2 tiden på dagen. Vi gick runt där nere på Pike Place och undrade var granen var någon stans. Vi trodde att den redan skulle vara tänd. Ivana kolla vad det stog på evenemanget på Facebook och där stog det att dom skulle tända granen klockan 5. Vi hade en massa tid att döda tills dess så vi tog kort tillsammans med en tomte. Vi åt på Mc Donald's och gick runt och kikade. När klockan blev 5 var det som att det var nyår, dom räknade ner sekunderna och när belysningen tänder jublade hela Pike Place Market. Det var så smockat med människor att man knappt kunde tro sina ögon. Alla var där för att se när belysningen skulle tändas. Det var jättefint, julgransbelysningen hade alla dess färger, det var ljusslingor över vägen med alla dess färger med och på taket var det olika frukter som sken upp av belysning. När vi hade sett det gick vi tillbaka till buss stationen för att ta bussen hem. Ivana fortsatte att prata om Leo även denna dag, hon kunde inte tro att hon inte hade hört ett ord från honom än. Och när han väl skickade ett meddelande till henne blev hon sur för att det tog honom en och en halv dag att höra av sig. Det är inget som passar denna dam. Hemma hos henne satt vi på golvet och värme fötterna mot hennes 'element' Det är typ en kupé värmare hon har på sitt rum som blåser varm luft. Då fick hon ett sms av Leo där han frågade om vi ville följa med honom till ett hejdå party i Seattle. Det började klockan 10 men han sa att han kunde hämta upp oss klockan 9 för en drink innan det började. Vi var inte beredd på det så jag hade varken smink eller kläder på mig för fest. Ivana är storleken mindre än mig men vi letade fram en vit skjorta i hennes garderob som jag kunde låna och även lite smink. Tiden flög förbi och innan vi visste ordet av så var klockan 8.25 och vi tänkte försöka hitta ett ställe där vi kunde äta middag innan vi skulle åka. Först åkte vi till en restaurang i Kirkland där Ivana visste att dom hade bra mat. Jag tror att det var en kinesisk restaurang där vi tänkte äta nudlar, men när vi kom fram var det stängt för dom höll på att renovera. Då tänkte vi åka till Seveneleven för att köpa en pizza istället, men pizzan som vi ville ha var slut och inget annat passade damen så vi fick åka där ifrån också. Vi pratade med Leo och han sa att vi kunde mötas på en pub tvärs över vägen för att dom hade pub mat som vi kunde äta. Jag och Ivana kom dit först och tänkte vänta inomhus eftersom det regnade. Jag gick in men Ivana kom aldrig, hon hade öppnat dörren, kollat in och sedan bestämt sig för att 'nä, hit in går jag inte'. Det passade inte heller. Vi gav upp lite grann och tänkte att vi kan väl åka till Seattle och äta nånting där, men då kom jag på att jag måste lämna bilen hemma senast kl. 23.30. Så vi var tvungen att lämna min bil hemma hos mig och sedan fick Leo komma och hämta oss.

Vi åkte till en krog i Bellevue där vi beställde mat, Leo beställde hamburgare och jag Ivana delade på en pasta rätt. Det var jättegod mat där men dom spelade så himla hög musik. Jag tycker det är jobbigt att man knappt ska kunna prata med varan utan att skrika för att höra vad den andra personen säger. När jag skulle gå på toa förstog jag varför toalett heter restroom på engelska. I Restaurangen var det kaos med all musik och folk som skrek till varan för att föra en konversation. Det var ju till toaletten man skulle gå för att få vila huvudet lite. Det är dit man går om man behöver gå på toa eller har som bortförklaring för att på en paus. Där inne var det ju knäpptyst, i bästa fall spelar dom lite lugn musik som ro för själen! restroom - vilorum, helt enkelt!

När vi hade ätit klart och betalat åkte vi in till Seattle, till denna klubb som festen skulle hålla till på. Klubben heter Grim's och den har 3 våningar. När jag fick höra det trodde jag att det skulle vara värsta party stället med 3 feta våningar! Men varje våning var ganska liten. Planytan totalt var väl inte större än var G3's i Östersund är. På första våningen var det som en bar, det var lugnt och dom spelade ur kass musik. Våning 2 heter Butterfly Lounge, också en lugn våning med 2 hyllor på 2 väggar. På dessa hyllor stor det burkar uppradade efter varandra med uppstoppade fjärilar i varje burk. Det var ganska häftigt faktiskt! På våning 3 var det dansgolv. Till en början var det bra musik, men efter ett tag blev det den sorts musik som inte går att dansa till. Jag var inte riktigt på hugget att dansa men jag försökte väl iallafall. När detta ställe stängde gick vi vidare till ett annat ställe som fortfarande hade öppet. Där inne var det knappt några människor alls, men vi stannade där ett litet tag tills dom också stängde. Då åkte vi till 13 coins i Bellevue för att käka frukost klockan 4 på morgonen. Jag beställde potatis, bacon och ägg tror jag. Så fick jag brödskivor till, jag var inte speciellt hungrig men allt gick ner som om jag vore det.

Vid bordet hade vi en diskussion om barn. Leo sa att han hade vart på sitt gym (LA Fitness) och sett en pappa gå med sin dotter in till killarnas omklädningsrum för att hon behövde gå på toa. Han sa att i killarnas omklädningsrum går alla killar nakna utan att skydda sitt kön på något vis och han tyckte att det var fel att ta in sin dotter dit. På dom flesta gym här har dom day care där man kan lämna in sina barn medan man gymmar så dom kan leka och ha roligt tills man är klar och kan hämta dom igen. Leo sa att pappan hade lämnat in dottern på day care och sedan när han hämtade henne hade dom gått in på killarnas omklädningsrum för att hon behövde gå på toa. Han tyckte att det korrekta sättet att hjälpa henne på toa hade vart att be någon av personalen hjälpa henne in till tjejernas omklädningsrum så hon slapp se dessa män gå om kring nakna. För han tycker att det var väldigt olämpligt för en 5-årig flicka att se nakna män.

Jag började att fundera på badhusen i Sverige. Jag vet att förr i tiden i Östersund så fanns det bås där man kunde gå in för att byta om med sina barn och sedan låsa in kläderna i ett skåp. Men sedan renoverade dom och gjorde 2 omklädningsrum istället, ett för män och ett för kvinnor. Är man mamma och har en son eller om man är pappa och har en dotter så tar man med sig barnen in till respektive omklädningsrum för förälderns kön och byter om och duschar tillsammans med sitt barn. Jag har aldrig sett det som något problem och jag har aldrig hört någon tycka att det har varit något problem heller. Jag menar vi är alla människor och det är så här våra kön ser ut. Det är väl bara bra att visa för sina barn hur könen ser ut och avdramatisera det hela. Alla är ju där för att bada och ha roligt, det är ingen som utsätter sina barn för någon medveten risk där med att ta med dom till omklädningsrummet för respektive kön.

Jag tycker inte att det är något problem, jag tycker det är bra att avdramatisera det hela eftersom det är så här vi ser ut och det kommer man inte undan. Det kanske finns människor som undviker badhuset av denna anledning? Jag har inte en aning? Det finns säkert många fler som tycker som Leo. Det blir en intressant konversation att dela varandras syn på saker, samtidigt undrar jag vad resten av gästerna tyckte om vårt samtal! Jag hoppas att Ivana har fått nog med uppmärksamhet från Leo så jag slipper höra om det på ett tag!

När vi var på väg att gå hör jag hur paret som sitter i båset vägg i vägg med oss också är klar och ska gå. Rätt vad det är hör jag hur något åker i golvet med en duns, något tungt. Jag tittar ut i gången för att se vad det var och där ligger det en pistol. Han som har suttit i båset bakanför oss med sin flickvän har alltså tappat sin pistol på golvet när han reste sig upp. Han tar upp den och stoppar den i byxlinningen som ingenting. Det var ingen som reagerade på det, medan jag tycker att det är helt sjukt. Det var så mycket tankar som började att snurra i mitt huvud just där och då. Varför hade han en pistol? Varför går man runt och bär på en pistol? Är han kriminell? Har han skjutit någon förut? vad han man för anledning till att bära ett vapen med sig som kan döda en annan människa? Jag blev rädd faktiskt. När man vet att okända personer bär vapen och man vet inte vad dom är kapabel till eller om dom tillhör något gäng. Det är läskigt. Jag sa inget till dom andra eftersom det är normalt att bära vapen här, det är lagligt. Precis som att röka marijuana. Det var jag inte heller vad vid i början(eller att folk tar droger över huvudet taget), nu bryr jag mig inte om det så länge inte jag blir indragen i något. Vi gick till bilen precis som att inget hade hänt, för att åka hem. När jag kom hem ringde jag Karl och pratade med honom. Han hörde på mig att jag var chockad av denna händelse, men jag fick samma svar av honom : Ja men det är ju lagligt där. Det var inte till någon större tröst. Jag vet att säkert hälften av alla människor man passerar på stan bär ett vapen utan att man vet om det. Men jag antar att man lider inte av det man inte vet.

Söndag :

Klockan var inte 5 förrän jag var hemma. Eftersom jag inte visste att vi skulle dra ut på krogen så låste jag aldrig upp dörren i mitt rum så jag hade kunnat tagit bakvägen. När man trycker på kodlåset för att komma in piper det jätte högt inomhus och jag hoppas varje gång att ingen ska vakna. Jag tror inte att det är så populärt att väcka familjen klockan 5 på morgonen när man kommer hem. Jag vet inte vad klockan var, men jag vaknar av att C. knackar på min dörr och frågar om jag var i mitt rum. Jag svarade halvt vaken att jag var här inne, och sedan gick hon. B. var ledig i både i torsdags och i fredags så hon var lite virrig och trodde att det var måndag idag. Men jag är glad att hon bryr sig, jag somnade om lika snabbt igen. Ivana skrev och frågade om vi skulle dra ut och käka frukost vid 2 tiden på dagen. Jag var inte direkt hungrig och vi skulle ändå äta middag om någon timme så jag tyckte inte att det var någon större idé heller. Vid middagstiden idag åkte vi och hämtade farmor och sedan vidare hem till farbror Franklin som fyllde år. Han bjöd på middag, spagetti och köttfärsås! Sedan visade han en presentation om hur det går till när han köper hus, renoverar dom och säljer dom. Cathrine var inte speciellt intresserad av det och dom försökte att säga flera gånger att nu är det dags för tårta för att avbryta presentationen. Det var varken intressant att lyssna på eller särskilt uppiggande! Efter tårta och glass åkte alla hem igen, vi tog med oss farmor och lämnade henne hemma hos sig på Madison House för att sedan åka hem själva. Farmor är väldigt snäll och omtänksam, men hon är gammal, kan knappt gå och man hör knappt vad hon säger så det är lite jobbigt också.

Imorgon är det cyber måndag. Jag ska köpa en Alexa högtalare har jag bestämt mig för! Jag får se om det dimper ner något annat roligt i bredlådan samtidigt!

xoxo karro

Likes

Comments

​Jag hade tänkt att skriva enskilda inlägg till dessa 2 dagar. Förklaringen till varför det blev ett ända stort istället kommer nedan.

Thanks Giving :

Igår var det Thanks Giving och B. var ledig från skolan. Jag ville få henne att försöka att sova lite längre på morgonen så vi stannade uppe lite längre och resultatet blev att hon sov till kl. 7! Jag gick upp kl. 6 för att ha tid på mig att göra mig i ordning med smink och hår. När vi gick upp kom G. också ner ganska snabbt och började att ställa i ordning maten vi skulle ha till middagen. B. sa att hon ville äta frukost på Denny's så vi höll på att bestämma att vi skulle åka dit. Men när B. kom på att Denny's här i Kirkland hade stängt så ångrade hon sig och ville äta hemma istället. Jag fick till uppdrag att göra en pumpa paj som vi skulle ha till efterrätt. Det är ganska svårt att laga en rätt som man aldrig har gjort eller ätit förut. Jag visste inte vilken färg den skulle ha eller hur den skulle smaka. Resten av dagen spelade jag, B. och C. Monopol. Det var jätteroligt att vi alla 3 spelade! det blir lite mer utmaning. Jag har märkt att C. är lite märklig på grund av hennes medicin. Jag såg att hon räknade fel på tärningarna ett par gånger och att hon inte gick alla steg som behövdes, men jag sa inget. Jag ville hålla glädjen uppe så länge den varade även om jag själv kan tycka att det blir jobbigt också. Sedan åkte jag, B. och C. till Mc Donald's och åt lunch och när vi kom tillbaka förberedde vi ännu mer med mat och städning tills gästerna skulle komma. G. la faktiskt märkte till att jag hade städat i skafferiet när han var där inne och letade efter något. Han tackade för att jag hade gjort det och jag sa att jag visste inte om han skulle bli glad eller arg på mig för att jag gjorde det. Han tyckte det var bra att jag hade gjort det och han sa att det måste ha vart en enda röra där inne och det var det också! Det har faktiskt hållits ganska ordningsamt där inne, vilket jag inte trodde att det skulle göra. Jag trodde att dom bara skulle lägga in grejerna som skulle växa till ett berg igen som det var innan. Men det kanske behövdes någon som städade upp lite där för att dom skulle hitta energin till att fortsätta att hålla det ordningsamt. 

Ivana var den första personen som kom! Jag är jätteglad att hon kom till oss, jag blev gladare och jag hade någon att prata med! B. blev lika glad som vanligt av all uppmärksamhet och ska synas och höras. Hon ville spela spel hela tiden och pratade på om allt möjligt. Hon pratar väldigt högt, nästan så att hon skriker lite grann och det kan bli väldigt jobbigt. Ivana fick ont i öronen av det och även fast vi ber henne att sänka rösten så skruvas den upp lika snabbt igen. Det dröjde inte länge förrän resten av gänget kom heller. Vi var 12 stycken, vi i våran familj, Ivana, Franklin, farmor, mormor, Ben, hans fru och deras son Price. När det kommer mycket människor brukar dom göra knytkalas så alla tar ed sig en rätt. Det serverades krabbröra, mac and cheese med krabba, kalkon, lax, sallad mm. Det både räckte och blev över!

Efter middagen åkte jag och Ivana till Walmart för att det var i stort sett det enda stället som var öppet! När vi kom dit var det världens längsta kö längs husväggen för att ens få komma in i butiken! Vi parerade bilen och gick till ingången och gick in med strömmen. Jag trodde att någon skulle bli sur och säga till, men inget sa något och lika glad var vi för det! Vi skrattade och gick vidare! Ivana hade frågat Leo tidigare under kvällen om han ville komma och shoppa med oss idag på Black Friday, men hans svar blev nej. Inne på Walmart hittade vi en kakmix, brownies med fudge som vi köpte för att baka hemma då Ivana ytterligare än gång försöka bjuda över Leo för att hänga med oss. Han svar blev än en gång nej, på grund av att han firade Thanks Giving med hans vänner. Ivana blev sur över det och undrade vad han egentligen gjorde. Hon tyckte att han betedde sig väldigt konstigt och det ända hon pratade om resten av kvällen var Leo. Jag kände mig inte direkt uppskattad eller som ett bra sällskap när hon hela kvällen tjatade om någon annan, det kändes som att hon hellre ville vara i hans sällskap. Trots det kom Ivana på att jag kunde sova över hos henne så det slipper bli så mycket körandes fram och tillbaka. Sagt och gjort så sov jag över hos henne, utan allt jag behövde. Jag hade inga nya, rena kläder, ingen tandborste och ingen telefonladdare! Därför skrev jag inget separat inlägg för Thanks Giving, för att jag ville spara batteri tills idag. Hennes säng var jätteskön att sova i och jag kunde sova ostört hela natten. Det kändes inte som att denna högtid är så speciell, men det betyder nog mycket för dom att familjen samlas och att alla är tillsammans. Detta var andra gången som Ivana träffade min värdfamilj och andra gången som dom tjatar om hennes namn. Dom frågar om det är många som misstolkar hennes namn för Ivanka - Donald Trump's dotter. Jag tror inte att Ivana tycker att det är särskilt roligt heller och efteråt blir det alltid prat om politik.

Black Friday

Jag vaknade ganska tidigt och pratade lite med Karl. Vi pratade om Leo's beteende mot Ivana och vise versa. Han sa att det är ett spel Leo håller på med, och jag kan inte för nått i världen förstå varför man håller på så? Karl sa ett exempel till mig när vi skulle lägga på och han märkte på en gång att jag blev tokig! haha gör inte så mot mig! Sedan gjorde vi oss i ordning för dagen för att åka till Bellevue. När jag skulle till att platta håret blir det kolsvart inne i badrummet, jag går in till Ivana och frågade om strömmen gick och hon sa 'ja'... Vi gjorde oss i ordning så gott vi kunde i hennes rum innan vi gick upp för att äta frukost. Ingen ting fungerade, gas spisen fungerade inte, inte ens deras eldrivna skåplucka gick att öppna när vi ville kasta skräp! Mitt i alltet kom jag att tänka på om vi ens skulle kunna få ur bilen ur garaget när vi skulle åka. Vi gick ut till garaget och kollade, stendött, ingenting fungerade. Hon skrev till hennes värdpappa och frågade vad vi skulle göra. Han sa att det fanns ett rep man kunde dra i för att öppna garagedörren och då måste vi göra lika dant för att stänga den sen. Då bestämde vi oss för att ringa en über istället så kan vi åka in till Seattle från Bellevue. Jag har föreställt mig Black Friday som helt galet. Men det kändes inte som att det var så mycket människor inne på butikerna som jag trodde att det skulle vara. Det kanske blir mer på eftermiddagarna när folk slutar deras jobb, jag vet inte? I Bellevue Square började vi på Sephora, jag köpte inget eftersom jag inte behöver något. Men däremot så gick jag till parfymavdelningen för killar och letade upp Karl's parfym som jag vet att dom har och sprutade i min väska. Resten av dagen kändes det som att han gick bakan för mig, jag kunde känna hans underbara doft, men jag kunde inte se honom. Vi gick till Victoria's Secret där jag inte heller köpte något, vi gick till Forever 21 där jag hittade en svart klänning som jag köpte, vi gick till Guess och sedan gick vi till bussen för att åka till Seattle.

När vi är på väg upp från buss stationen går vi igenom en butik och när vi är på väg ut ur den butiken står det en massa polisen där och grinden för dörren är stängd. Vi frågade vad det var som hände och dom sa att det är en protest på gatan och då stänger dom när alla protestanter går förbi så att butikerna inte ska bli drabbade. Han sa att om vi ville gå ut måste vi gå runt tills vi hittar en annan utgång, men vi sa att vi inte ville gå ut! Han sa att så länge vi inte följer efter protestanterna så är det ingen fara. Protesten hette 'Black Lives Matter' och handlade om svarta människors rätt. Vi stannade och lyssnade lite på torget, vi hörde inte direkt något förutom när alla jublade. Men att bara se alla dessa poliser stå överallt med diverse skyddsutrustning var en upplevelse i sig. Sedan såg vi en svart människa stå och ropa en massa till poliserna. Det var ingen som hade gjort något men ändå så står han och ropar att poliserna är rasister osv. 

Vi gick runt lite överallt och kollade i Seattle. Vi åt lunch på Jhonny Rockets och när vi var på väg ut ur gallerian träffade vi en ordningsvakt. Vi fick känna på hur tung stjärnan är som sitter vid bröstet och utan att vi förstog nånting så tog vi en bild med honom! Sedan fick äntligen gå till H&M där jag handlade för 700kr! Var tog dom pengarna vägen? Jag köpte 2 linnen, en tunika, ett par jeans, leggings och en långärmad tröja. Vi gick runt i många butiker väldigt länge och nästa gång vi gick ut på gatan hörde vi hur det small, flera gånger. Ivana sa att det var en skjutning igen och vi trodde att det var protestanterna som hade ballat ur, men det visade sig att det var fyrverkerier som small! Vi kollade på dom och samtidigt såg vi ridande poliser mitt i stan! Det var häftigt! Jag har aldrig sett det i verkligheten och man fick till och med gå fram och klappa hästarna! En liten stund efteråt gick vi tillbaka till Trancit Center för att ta bussen hem till Kirkland igen. 

Vi gick hem till Ivana för att äta mer kaka som vi bakade igår. Jag såg att deras julgran också är ganska knepigt dekorerad. Det hänger julgrans kulor, ord, blommor, grenar med röda kulor som ser ut som bär och glitter i granen. Jag tror att allt det där maffiga man ser på film bara är film faktiskt. Ivana frågade om jag ville åka någonstans istället för att åka hem på en gång. Ja visst, sa jag. Så vi åkte till Marshalls och gick runt och kollade. Jag har hittat en massa saker som jag vill köpa efter jul. Jag vill köpa en nötknäppare (det finns väldigt många som ser olika ut så jag har beslutsångest över det) jag vill köpa en egen julstrumpa och även ett par spel och lite annat som jag hittade på Marshalls. Ivana fortsatte att tjatat om Leo idag, hon kan inte förstå att han inte har hört av sig osv. Släpp han säger jag, det märks att hon är kär i honom även fast hon inte erkänner det. Svaret jag får om jag frågar är : soso.

Eftersom jag inte hittade något på Victoria's Secret tänkte jag beställa en bikini från deras hemsida. Men det var lättare sagt än gjort. Jag tänkte också beställa träningskläder på nätet. Men dom kläderna jag vill ha kommer från en svensk sida och det går inte att beställa till USA där ifrån så jag får se om jag kan lösa det på något vis! 

Imorgon tänkte vi åka tillbaka till Seattle och kolla på när dom har rest julgranen och dekorerat den. Jag har inte sett det förut så det ska bli kul! Dom har börjat dekorera runt om med ljusslingor, nötknäppare, kransar och annan jättemysig dekoration! Man kan ta kort med tomtar osv! Jätteroligt! Jag tänkte även försöka åka till gymmet imorgon innan vi åker till Seattle. Jag får se hur det blir med det! Just nu är jag jätte trött.

xoxo karro

Likes

Comments