När jag hade lagt mig igår försökte jag fundera på hur jag skulle kunna lura Karl att komma till Uppsala utan att säga nej. Det måste vara något som kanske bara han kunde göra och något vi visste att han säkert skulle säga ja till. Jag vet ju att han har jobbat som bilmekaniker och hur tacksam man är över att man känner någon som kan hjälpa en med bilen när den är trasig. Så jag skrev ihop en text till Lina där jag skrev att hon och David skulle åka bort över helgen men att deras bil precis hade fått missljud från motorn. Att Lina nyligen hade pratat med mig och att jag hade tipsat henne om att ta kontakt med Karl för att han jobbade i Stockholm. Som tack för besväret om han kunde komma så skulle dom bjuda på middag. Sen var min plan att om Karl verkligen kom skulle Lina säga åt David att köra fram bilen, men i själva verket är det jag som kör fram bilen och kliver ur! Första natten i Sverige somnade jag inte så sent, jag tror klockan var runt 2 när jag somnade.

Jag fick sova i Lina och Davids sovrum tillsammans med Lina och David sov i gästrummet för att han satt uppe och spelade datorspel. I Linas säng sov hon, jag och hennes 2 kinesiska nakenhundar Tyson och Ellen! Dom är dom mysigaste hundarna någonsin som vill ligga under täcket, nära, nära! Lina klev upp tidigt på morgonen för att hon hade praktik på en förskola och jag sov skedande med Tyson till klockan blev 8. Då var det dags att kliva upp och göra sig i ordning för att gå till frissan!

Mitt hår såg för djävligt ut efter att Ivana hade klippt mig och färgat mitt hår och efter att jag testade att färga det själv en gång! Det första jag gjorde innan middagen igår var faktiskt att gå till Studio Esso som bara låg runt hörnet för att boka en tid! Ska jag träffa Karl kan jag ju inte se ut så här! David hade vart där dagen innan och han var supernöjd, jag går dit och Lina övervägde också att gå dit efter några missnöjen hos olika frisörer i stan.

Jag fick en tid kl. 10, fast att det bara kändes som att det var runt hörnet kom jag en kvart sent för att jag inte hittade! det var ingen fara, det var en blond tjej som hjälpte mig, hon färgade och klippte. Deras tvättstol där man får sitta när dom sköljer ur håret är nog det skönaste jag någonsin har suttit i hos en frisör någonsin faktiskt! Det var en väldigt brev stol i läder där man kunde fälla ut ett benstöd! Jag tror till och med att jag slumrade till när jag satt i stolen när jag fick sitta med några hårprodukter i håret. Tillsammans med hon som hjälpte mig, jobbade det även en kille som heter Andreas +deras praktikant som var där. Jag tyckte att Andreas kändes väldigt bekant, nästan som att jag skulle ha träffat han förut. När Andreas och praktikanten gick ut för att köpa lunch frågade jag vem han var för att han kändes så himla bekant, jag frågade om han hade varit med i tv. Min frisör sa att han har medverkat i 'under samma tak' och en annan serie, jag har följt denna serie och det var där ifrån jag kände igen honom! Hon sa att Andreas passade verkligen in i såna serier och att han själv har sökt till dessa program för att få medverka.

När jag kom hem igen sa David att Karl skulle komma ikväll! Jag vart så jäkla nervös och exalterad på samma gång! Eftersom jag sa att vi kunde bjuda på middag som 'tack för hjälpen' så sa Lina att jag fick laga middagen vi skulle bjuda på. Vi hade pratat ihop oss om att vi alla skulle ha samma historia när Karl skulle komma så att ingen skulle försäga sig! Jag började att sminka mig, jag och David gick och handlade och sedan började jag att laga middagen! Det blev tacos eftersom det är lätt att laga och det går hem hos alla!

Lina och David hade ett annat förslag på hur vi skulle överaska Karl. Deras plan var att vi började med middagen, innan vi skulle äta så skulle David säga att han hade en present åt Karl för att det var så snällt att han hade kört hela vägen från Norrtälje till Uppsala för att kolla på bilen, vad det kunde vara för fel för att sedan åka hem igen. 'Denna present' (jag) befann sig alltså i gästrummet, och där skulle jag sitta på en stol och vänta på honom!

Jag satte mig i gästrummet, i datorstolen för att invänta honom. Jag hade lagat maten så den redan var klar men Lina ställde sig vid spisen för att få det att se ut som att det var hon som lagade maten. Jag tänkte att han måste se igenom detta, han måste förstå att jag kanske kommer att vara där med tanke på att David för sa sig i Orlando om att han skulle åka hem och att jag skulle stanna. För att veta var Karl var någon stans så kollade jag på Hitta vänner där vi har lagt till varandra och såg precis hur långt bort han var! När jag hörde att han kom in i lägenheten började mitt hjärta verkligen att slå! Det kändes så overkligt att höra hans röst på andra sidan dörren, och att han fortfarande var ovetande att jag var där! Jag satte på videon på min telefon och filmade allt! Jag trodde det skulle gå ganska snabbt med att han skulle komma in i rummet, men det kändes som hundra år! Dom pratade så himla länge, men tillslut hör jag hur dom förflyttar sig från vardagsrummet och står utanför dörren till rummet jag sitter i och pratar om Davids akvariefiskar! David sa att han hade en present till Karl för att han hade kommit hela vägen från Stockholm direkt efter jobbet, som ännu ett tack, trots att han inte hade kollat bilen än. Jag sitter med ryggen mot dörren så att han bara skulle se mitt huvud bakifrån. Jag hör hur handtaget trycks ner och dörren öppnas sakta. Jag ville inte avslöja mig själv för snabbt utan lät det dröja lite innan jag snurrade runt på stolen för att kolla på honom, le och hälsa! Karl blir knäsvag, benen böjer sig på honom och han tror inte sina ögon! Han kommer fram till mig och ger mig en lång kram, han gråter av lycka och säger att han inte hade en aning om att jag skulle vara där! Jag trodde ett tag att han skulle se igenom allt, men eftersom jag hade försökt att printa in i huvudet på honom medvetet att jag inte kommer hem förrän nästa vecka så var det den bilden han hade i huvudet!

Vi åt middag, gjorde negerbollar till efterrätt och drack the. Karl funderade på om han skulle åka på dans på kvällen och ville att jag skulle följa med. Jag visste inte hur jag skulle göra, om jag skulle följa med honom till hans stuga och sova där eller om jag skulle stanna hos Lina och David över helgen. Vi pratade om att jag kunde följa med honom till hans stuga och sova där en natt, åka med flyg till Östersund på förmiddagen och att jag sedan kunde följa med Karl tillbaka till Norrtälje på måndag och träffa Lina och David mer. Jag slog till på det och köpte biljetter så att bi hamnade på samma flyg, dock inte bredvid varandra, men det kanske vi kunde lösa på planet.

Vi satte oss i Karl arbetsbil och åkte mot hans stuga, det började att bli ganska sent innan vi kom fram. Jag tog med alla mina väskor in i hans stuga för att packa om dom, vi mös lite och sedan var det dags att gå och lägga sig. Vi är tvungna att kliva upp super tidigt imorgon bitti för att komma till Karls jobb i tid och sedan åka till flyget.

Än så länge har mina överraskningar varit succé så jag hoppas att det håller i sig och fortsätter så!

xoxo karro

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Vi satte inget larm sista dagen när vi skulle kliva upp för att checka ut, men jag vaknade väldigt tidigt och klev upp för att för att duscha. Igår packade jag ihop mina saker i mina väskor, packade ner saker jag verkligen inte var rädd om i väskan som David skulle ta med sig. Det fanns inte så mycket att göra denna morgon mer än att klä på sig och gå ner och äta frukost. David hade fortfarande inte packat ner sina saker och jag kände lite oro inför det, men det gick bra. När David hade klivit upp gick vi till andra sidan gatan för att äta en sista frukost i Orlando, vi checkade ut från hotellet och sedan beställde vi en Uber som skulle ta oss till Gatorland!

Vi pratade och försökte komma fram till vad vi skulle göra med vårat bagage medan vi var på Gatorland. Det var närmre till flygplatsen från Gatorland än vad det var från hotellet, ska vi då åka tillbaka till hotellet igen för att beställa en ny Uber som ska ta oss hela vägen förbi Gatorland igen? Vi blev inge klokare men tillslut bestämde vi oss för att lämna väskorna på hotellet, vi fick betala $3 per väska. Vi hade 4 väskor så jag betalade $12 för väskorna och sedan beställde vi en Uber för att åka till Gatorland! Vi pratade även om hur vi skulle ta oss tillbaka till flygplatsen igen, jag frågade hotellet om man kunde beställa en shuttle där ifrån som vi hade gjort från flygplatsen och dit. Men dom anordnade inge sånt utan det var man tvungen att ta på flygplatsen. Jag googlade också för att försöka hitta var man bokar en shuttle, men man var tvungen att boka den 24h innan avfärd. Jag kom ihåg att tjejen som sålde min biljett från flygplatsen till hotellet frågade om jag ville ha tur och retur eller bara enkel väg. Jag tänkte att jag bara ville ha enkel väg, men i efterhand kanske det hade vart smartare att boka en shuttle tillbaka. Det hade vart lättare om jag och David träffades på flygplatsen på en gång så vi kunde bestämma sånt där tillsammans. Men och andra sidan kanske vi inte hade hunnit med det vi hann med om vi hade bokat en shuttle tidigare än vi faktiskt åkte där ifrån.

Jag visste inte om dom hade wifi på Gatorland så jag var orolig hur vi skulle ta oss där ifrån sen när dom stängde vid 5. Jag sa det till David men han var ko lugn och sa att det löser sig på ett eller annat sätt! Jag försökte att inte tänka på det men jag var samtidigt orolig för hur lång tid det skulle ta att ta sig där ifrån eftersom vi är körde om vi missar planet hem!

David betalade in oss på Gatorland, vi la till en extra slant så vi fick ett kort. I detta kort ingick det ett paket med 4 kalkon korvar som vi kunde mata krokodilerna med, vi fick åka med ett tåg och vi fick sitta på en krokodil och bli fotade. Vi gick runt och kikade på krokodilerna, jag matade dom lite, vi kollade på skyltar om krokodil fakta. Det var om sjukt stora krokodiler och även om en orm som hade ätit ett annat djur och denna orm hade sedan spruckit på mitten för att detta djur var för stort för hans mage. Det är häftigt med stora djur, det är även roligt med fakta som man inte visste innan heller.

På Gatorland hade dom bäbis krokodiler, större krokodiler, vita krokodiler, ormar och lite andra farm djur som dom mindre barnen skulle bli intresserad av när krokodilerna blev tråkiga. Jag visste faktiskt inte att det fanns albino krokodiler! Jag tyckte det var jättehäftigt och började att undra om det finns albino ormar och andra reptiler också? det är ganska intressant! Det är väldigt roligt att få se dessa stora krokodiler, man får sig en helt annan uppfattning om hur stor dom verkligen är när man får se dom i verkligheten. Jag kom och tänka på tidigare i veckan när jag och David såg bäbis krokodiler som såg ut som ödlor med stora huvuden. För jag såg en bild på Facebook på en bäbis krokodil och hans gigantiskt pappa tillsammans med texten 'Pappa det var dom som kallade min ödla'! Precis vad jag hade gjort bara någon dag tidigare! haha jag skulle inte vilja bråka med dessa krokodiler iallafall!

Dom hade några olika shower också, 2 krokodil shower och 1 eller 2 ormshower också. Vi började att gå till den första krokodil showen, där var det som en sandplätt i mitten med en vallgrav runt om där krokodilerna fanns. En av killarna gick ut på sanden, kollade var krokodilerna fanns, la sig ner och drog upp en krokodil i svansen. Sedan började brottningen men krokodilen, han berättade lite fakta om krokodilerna och när showen var över fick man ställa sig i kö för att sätta sig på krokodilen och ta en bild. Dom sa att om man ville ta bilden själv fick man stå i ett diagonalt hörn utanför sandpitten, annars kunde man köpa bilden som deras fotograf tog. Såklart. Jag sa till David att det kanske är smartast om vi står med 1 eller 2 personer emellan oss så att vi kan ta våra egna bilder, men han sa nej och att vi kunde gå in och ta bilderna där inifrån. Vi gick in, jag var först in och jag kollade mot honom eftersom han skulle ta min bild. Men när jag kollar på honom så håller han inte i kameran? När jag var klar frågade jag han om han tog en bild och han sa att han inte fick, dom hade sagt åt han att han inte fick. Det var typiskt så jag hoppas att deras fotograf tog ett par bilder för det gick väldigt snabbt innan det var dags för nästa person att gå in.

Igår när David åkte till Seaworld sa jag att jag inte ville följa med på grund av hur dom behandlar djuren enligt dokumentären jag såg där ifrån. När David kom tillbaka till hotellet sa han att dom bara tog emot djur som dom hade räddad och sedan tränat upp dom. Jag vet inte om det är lögn eller om det är sant? Saken var den att han påpekade att jag inte ville följa med dit för hur dom behandlar djuren, men att gå till Gatorland där dom drar upp krokodilerna i svansarna, brottas med dom och tejpar igen munnarna på dom för att man ska kunna sitta på dom och ta en bild, det var okej! Jag sa nog emot mig själv och det kändes fel. Men nu vet man ju det till nästa gång!

På detta ställa har dom ett riktigt träsk område. Det stog att det fanns vilda krokodiler där inne, ormar, grodor och andra vilda djur som lever i träsket. Vi såg en orm som låg bredvid 'bryggan' man går på, men vi tror inte att den var äkta. Vi trodde inte att det fanns några vilda farliga djur där alls, blir man skakad av ett djur som finns där lär det ju vara farmen som åker dit på det. Det var häftigt att gå runt där och få se ett riktigt träsk iallafall! Vi gick runt till alla ställen och såg allt som gick att se, precis som Disney World och Universal Studios!

Detta ställe hade både sötvatten -och salt vattens krokodiler, saltvattens krokodiler var större och aggressivare än sötvatten krokodiler. Vi fick se en till inhägnad men hur mycket krokodiler som helst där folk kunde gå in och ta ett kort med alla krokodiler i bakgrunden! Jag och David skulle vilja göra det men vi visste inte riktigt om man var tvungen att betala för det eller om det bara var vid vissa tider på dagen. Det stog fler människor utanför och tittade på också.

Vi gick mot detta tåg som skulle ta oss runt, vi trodde att vi skulle få se något nytt och utnyttja våra biljetter vi hade köpt, men i detta tåg såg vi precis samma sak som vi hade gjort tidigare när vi gick! Vi kollade på klockan och såg att sista orm showen hade börjat så vi skyndade oss dit men när vi kom fram var den redan slut. I slutet av den showen fick man ta bilder med en jättestor gul orm om man ville betala för det. David är rädd för ormar men han ville se showen iallafall, han är nog lite fascinerad om han får se dom på håll.

Sista grejen vi väntade på innan parken stängde var en sista krokodil show när dom skulle mata krokodilerna på höjd så man fick se hur högt dom kunde hoppa upp i luften för att ta bytet. Medan vi väntade på det så gick vi och kollade hur våra bilder blev, fotografen tog bara en bild per person, tydligen. Jag var ganska nöjd med min bild, jag kollar mot David istället för in i kameran men jag är nöjd ändå. Jag brukar aldrig blir bra på bild från sidan men denna var helt okej och jag valde att köpa den. Jag fick se Davids bild och den var jättefin! Han gör sig verkligen bra på bild! Sedan köpte vi glass innan vi gick och ställde oss vid räcket för att invänta att den sista showen skulle börja. Dom var lite försenade så medan vi väntade gjorde jag och David upp en plan. Jag upptäckte att dom hade wifi på detta ställe, men jag kom aldrig fram till vart det fungerade bäst för jag kom knappt in när jag testade att ansluta till det. Det skrämde mig lite också om vi skulle beställa en Uber hem och internet kanske fungerar i mitten av parken så man måste springa för att hinna ut i tid och sen har man inte en aning om var bilen befinner sig. Planen var att David skulle gå lite tidigare ut till gift shopen, den låg sist vid utgången så om man passerade dörrarna dit kunde man inte komma in igen. Jag skulle vänta innanför dörrarna när showen var klar tills han hade kollat klart och sedan skulle jag gå dit jag hade internet för att beställa en bil så att vi kunde gå ut. Vi kollade på showen hur dom matade krokodilerna, dom var väl inte jättesugna på att hoppa upp ur vattnet men man fick se lite grann iallafall, dom skojade och skämde ut varandra lite grann! Det var roligt! Det kändes inte som att showen varade så länge, när den var klar gick jag och ställde mig innanför dörrarna som vi sa och väntade på David. Jag testade att koppla upp mig på internet och upptäckte att wifi:et fungerade bäst vid giftshopen! Det var därför det fungerade så dåligt i parken, för att jag befann mig för långt bort! Så himla skönt att inte behöva oroa mig för det nå mer och när David sa att han var klar gick vi ut och beställde en bil som skulle ta oss till hotellet igen.

Framme på I-Drive M hotel bad vi om att få hämta en varsin sak från våran packning. Jag ville ha ett kuvert och David ville ha en rosa påse. I mitt kuvert hade jag simkortet som var till min värd familj, det var super schysst av G. att låna ut det till mig medan jag var i Orlando! Det har underlättat lite grann, men jag kunde inte bli lyckligare än att bli av med det där jäkla simkortet! Det fungerade uruselt och man behövde en extra app för att kunna sms:a och ringa, vilket jag tyckte var krångligt och onödigt. Det fungerade hälften av alla gånger eftersom man behöver vara uppkopplad till wifi för att det ska fungera..annars blev jag utloggad från appen och då var det meningslöst. Jag tycker synd om nästa au pair som får ta över det där jäkla simkortet! haha. Sedan gick vi och souvenir shoppade det sista innan det var dags för middag.

Vi åt våran sista middag på Denny's. Jag beställde en Philly steak och drack berry blend, min sista middag i amerikat. Det som jag och Ivana brukar köpa när vi åker till Denny's för att äta middag! Jag sa till David att vi måste skynda oss och vara tillbaka på hotellet tills klockan 7 så att vi hinner ringa Uber som ska köra oss till flygplatsen. Han tog det med ro och tyckte inte alls att vi behövde skynda oss, vi åt, betalade och gick tillbaka för att hämta ut våra väskor på riktigt och ringa Uber. När jag skulle beställa en Uber stog det att det inte fanns några bilar i närheten! Jag testade gång på gång men appen sa samma sak! Då blev jag nervös och bad David att testa, han fick upp en bil på en gång som inte alls var särskilt långt bort som hämtade upp oss.

Det var en svart dam från New York som körde oss. Hon var jätte rolig, trevlig och berättade historier från hennes liv. Hon tyckte vi var ute i god tid och det var bra, hon gillade det. Vissa personer som hon hade kört var stressade och ville att hon skulle köra fortare osv. men det går hon inte med på! Hon tänker inte bli stannad av polisen eller krocka på grund av att någon annan är stressad, då måste dom lära sig att vara ute i god tid istället.

Jag hade kollat tidigare vilka tider vi skulle åka hem och det visade sig att jag och David har hamnat på samma plan till Stockholm! Vilken lycka! På flygplatsen checkade vi in våra väskor och frågade om vi skulle kunna få sitta bredvid varandra. Jag tror det var en ny person där för det tog sån jäkla lång tid alltså! Jag bad David checka in min ena svarta väska och ta den till Östersund, men att jag betalade för den. Det slutade med att jag checkade in min ena väska på ena sidan disken och skulle betala för den som David skulle checka in på den andra sidan disken! Man känner sig väldigt fånig som går emellan diskarna för att göra olika saker! För att checka in en extra väska fick jag betala $100! Men hellre det än att betala $150 i övervikt på en väska! Jag förstår inte hur det går ihop och det gjorde inte dom bakom disken heller! Makes no sense! Men, men, så är reglerna!

Nybörjaren bakom disken som tog så lång tid på sig placerade mig och David i mittenraden. När vi var på väg till flygplatsen och även när vi var där fick jag lite ont i magen. Jag vill egentligen inte åka tillbaka till Sverige längre, jag kommer sakna detta ställe så himla mycket och jag vet egentligen inte vad som väntar i Sverige. Vi åkte med ett stort flygplan som hade 3 rader och vi fick mittenraden helt för oss själva! Hela 4 stolar! Det var inte så många som åkte med detta plan och det var många som bredde ut sig och la sig ner över alla stolar för att få en bättre sömn. Hur skönt som helst att kunna sprida ut sig och man behöver inte fundera på om man tar för stor plats för personen bredvid. Resan till Frankfurt gick bra, vi sov och åt om vart annat! David sa att han gillar maten dom serverar på flygplan, jag har lite svårt att äta med jetlag och allt. Det coola med att flyga med Lufthansa var att dom har riktigt metall bestick istället för plast bestick! Det var riktiga plastbrickor med rejäla muggar och allt! Dom vill jag flyga med igen! Det var väldigt skönt att få strecka på sig efter alla dessa timmar sittandes, jag gillar inte långa flygningar.

I Frankfurt fick vi vänta i en timme innan nästa flyg gick till Arlanda. Det kändes konstigt att höra människor prata svenska på flygplatsen. Jag är ju så van om att jag kan prata svenska och att ingen ska förstå vad jag säger! Jag tycker att personalen på denna flygplats var otrevlig och vi fick vänta väldigt länge med att kliva på nästa plan. För att komma till planet som skulle ta oss till Arlanda fick vi ta en buss som körde oss ut till flygplanet och där ifrån fick vi gå upp för trappan med alla väskor i händerna. Tack och lov tog inte resan längre tid än ca. 1,5h.

Framme på Arlanda ville David stanna och shoppa lite i taxfreen och sedan blev han stoppad i tullen! Dom frågade var vi kom ifrån och om vi hade med oss något konstigt. Om David bara hade sagt var vi kom ifrån och 'nej' så kanske det hade gått bra. Men nu sa han att han hade 2 krokodil huvuden med sig och då blev han stoppad för att dom ville inspektera så att dom inte var fridlysta. Det tog jättelång tid och tullpersonalen bara gick iväg utan att tala om var dom skulle eller när dom skulle komma tillbaka eller vad dom skulle göra. Dom visste inte vad som gällde gällande dessa krokodiler, men det känns som att om man inte fick ha med sig dom borde det ha stått på deras hemsida som David kollade upp och dom borde även veta på en gång som som är okej och inte okej att ta med sig in. David lär ju knappast vara den första personen som vill ta med sig dessa souvenirer in i Sverige. Det slutade med att vi fick gå och att hon som hade stannat David var väldigt snäll som lät han gå utan att egentligen veta reglerna eftersom han hade ett anslutande flyg som snart skulle gå. Dom var iallafall trevliga och sedan gick vi vidare för att checka in väskorna på nytt som David skulle ha med sig till Östersund.

Vi var väldigt mycket försenade och hann inte checka in väskorna, killen vid incheckningen sa att vi skulle gå till en disk där vi skulle få hjälp. David var tvungen att köpa en ny biljett till Östersund för att allting hade tagit för lång tid och han hade missat sitt flyg. Vi kan ju tycka att det borde SAS stå för, men det var David som fick köpa en ny biljett. Alla var snälla och trevliga och istället fick vi checka in min väska gratis eftersom David var tvungen att köpa en ny biljett. När allt detta var klart gick jag och köpte en bussbiljett från Arlanda till Uppsala där mitt första överraskningsstopp skulle bli! Jag måste erkänna att det känns väldigt märkligt att befinna sig i Sverige utan att någon vet om det! När jag kom fram till Uppsala kände jag igen torget, men dessvärre så kom jag inte ihåg åt vilket håll jag skulle gå för att komma till Lina och David. Först tänkte jag att det måste finnas ett ställe med wifi här omkring så jag kan använda google maps, men det var ju bara att glömma. Jag såg ett hotell på andra sidan gatan och gick dit för att fråga om vägen. Dom behövde bara visa åt vilket håll jag skulle vandra så visste jag vägen sen, det är bara att gå rakt fram och sedan kommer minnet av sig själv! Efter bara 1h timme i Sverige är jag redan less på svenskar och deras jävla beteende! Dom är inte hjälpsamma för 5 öre, dom flyttar inte på dig när dom ser att man kommer med 2 stora och tunga resväskor rullandes på grus, dom kollar inte på en när dom går förbi, dom kollar ju knappt upp från backen när dom går på gatan.

Efter att ha gått med mina 2 väskor genom ett grusat Uppsala, det var som att åka spark på sommaren. Näst intill omöjligt, men som den viking jag är så gav jag inte upp! När jag väl kom fram var jag så jäkla trött i mina armar, dom bara skakade. Jag försökte komma ihåg koden till porten men det slutade med att jag ringde till en av grannarna och bad dom öppna dörren åt mig! Jag visste vilka 4 siffror det var, jag visste bara inte i vilken ordning dom kom. Grannen öppnade så gärna dörren till mig, jag tog hissen till våning 4 och ringde sedan på dörren. Jag visste inte om dom var hemma, utifrån såg det mörkt ut, men när jag ringde på hörde jag att hundarna skall och sedan hörde jag röster! David sa att Lina inte kommer att tro sina ögon om vem som stog på andra sidan dörren! Han öppnade dörren leende, kramade mig och sedan kom Lina skrattades! Mycket riktigt, hon kunde inte tro sina ögon!

Jag har inte bestämt mig för hur länge jag ska stanna i Uppsala eller hur jag ska överaska dom andra, det får jag fundera på. Nästa person att överaska är Karl! Vi pratade lite om hur vi skulle överaska honom, Lina var väl inte så där jättesugen på att åka till Norrtälje imorgon så vi ska se om vi kan få honom att komma till Uppsala istället! Annars får jag åka till Östersund i helgen och överaska honom där!

Men nu måste jag försöka sova!

xoxo karro

Likes

Comments

Idag bestämde sig David för att åka till Sea World. Jag har sett en dokumentär från denna nöjespark och känner att jag vill inte bidra med vad dom håller på med. Dom fångar djuren från det vilda och tämjer dom på diverse sätt tills djuren gör som tränarna vill. När man går till dessa parker bidrar man alltså till att dom fångar djur bäbisar, tar dom ifrån sina föräldrar och sätter dom tillsammans med andra unga djur och tror att det ska bli bra för att dom inte är själva. Man kan ju tänka sig själv om någon skulle ta en själv ifrån sina föräldrar, sätta er tillsammans med andra barn och tro att det blir bra för att ni åtminstone inte är ensamma. Bra lösning. I denna dokumentär är det före detta tränare som pratar. Dom pratar om olyckor som har hänt med djuren och varför dom har hänt. Jag kommer inte ihåg vad filmen heter men vill ni se den så är det bara att googla så kommer det fram.

Medan David åkte iväg tänkte jag att jag skulle gå till Chase och stänga mitt bankkonto. Karl ringde mig innan jag skulle gå så jag blev fast och pratade med honom. Medan vi pratade knackade det på dörren, det var städerskan som ville städa. Jag bad henne ta ett annat rum så länge och komma tillbaka hit sen. Jag blev lite stressad och försökte skynda på att ta allt jag behövde ha, säga hejdå till Karl och sedan gå.

Jag kollade på Maps och såg att det skulle ta 30 minuter att gå dit. Jag började gå och mycket riktigt så tog det ca. en halvtimme. När jag kom dit visste jag inte om jag skulle ställa mig i kö för att få hjälp vid disken eller om jag skulle sätta mig ner och skriva upp mig på listan? Jag ställde mig i kön och började där. Den damen bad mig att sätta mig och skriva upp mig på listan, det kändes som att jag fick sitta där ganska länge innan det blev min tur. Framför mig satt det en äldre man som hade en sjukt vältränad kropp. Jag kunde inte sluta titta och han la väl märke till det. Han kollade upp och kollade på mig, jag kunde inte rå för att börja le för han visste precis vad jag kollade på! När det blev min tur fick jag hjälp av en mörk kvinna. Jag sa att jag ville stänga mitt konto, hon frågade varför och om jag hade mitt pass med mig. Jag kan inte behålla mitt konto eftersom jag ska flytta tillbaka till Sverige och jag hade inte mitt pass för det blev så stressigt när städerskan knackade på och jag visste inte vart jag hade lagt det. Då säger hon att det inte spelar någon roll för att hon inte kan stänga mitt konto. Nähä? Varför inte det? Hon sa att jag fortfarande har transaktioner som det står 'pending' på och då kan man inte stänga. Hon frågade när jag skulle åka hem och jag svarade 'imorgon'. Hon sa att det blir väldigt tajt men det jag kunde göra var att ringa till ett nummer som står på mitt bankkort från Sverige. Jag frågade vad som skulle hända om jag inte stängde mitt konto och hon sa att jag skulle få en räkning hem om att jag inte skulle haft tillräckligt mycket pengar på mitt konto och efter 3 tillsägelser stängs kontot av sig självt. Vad som händer med räkningarna vet jag inte, men jag tänker inte testa!
Det var bara att göra som hon sa och gå där ifrån. På vägen tillbaka började det att regna.. jag som hade med mig min nya Marc Jacobs väska som jag är rädd om och helst inte vill att den ska bli blöt!

Jag åt lunch på Red Robin, en sallad och min första root beer float. För er som inte vet vad det är är det när dom blandar root beer med glass. Jag har aldrig testat det förut men har velat göra det länge. Det är en annorlunda smak och man blir mätt väldigt snabbt! Min sista måltid på Red Robin innan jag åker till Svea Riket. Sedan gick och kollade i alla butiker på vägen hem, köpte dom sista souvenirerna och presenterna innan jag gick tillbaka till hotellet igen. När jag kom tillbaka fick jag ett meddelande av David som sa att han också var på väg hem. Han hade tagit Uber både till och från Sea World, jag tycker det var bra gjort av honom, jag vet inte om jag hade tordas det om jag hälsade på i ett annat land! Som tur var kommuns både dit och hem utan problem!

Vi vilade lite, käkade middag på Hooters och sedan var det kvällen och dags att gå hem och lägga sig igen för att vakna upp till nya äventyr!

Xoxo karro

  • 76 readers

Likes

Comments

Vi vaknade klockan 8, gjorde oss i ordning och gick på andra sidan gatan för att äta frukost. Jag valde en bagel med skinka som pålägg. Min sista bagel i USA, jag kommer att sakna detta bröd men jag ska testa att göra egna när jag kommer hem! Idag planerade vi att åka till Kennedy Space center. Inträde där kostade $50 och jag visste inte om jag tyckte att det var värt det med tanke på att ta Uber dit också skulle kosta $50. Men vi bestämde oss för att åka dit iallafall, vad skulle vi göra annars? David ville åka dit så jag följde med för hans skull och för att kunna kryssa av att man faktiskt har varit där.

Vi beställde Uber som hämtade upp oss på hotellet. Här använder dom inte skylten i fönstret för att det är så mycket trubbel mellan Uber chaufförerna och taxi chaufförerna. Vi hade en jättetrevlig chaufför, jag kom ihåg att G. sa att Kennedy Space center låg en bit utanför Orlando men på Maps såg det inte så farligt långt ut. Jag frågade chauffören hur lång tid resan skulle ta och han sa 1h. Vaa? Skämtar du med mig? Jag trodde han skojade när han sa det för han svarade så fort. Men nej, det tog en timme och då tyckte jag inte att $50 var så dyrt längre!

När vi fick en karta över området tyckte jag inte att det verkade så stort och tänkte att det här kommer vi avverka på kort tid. Vi gick till : the rocket garden, vi såg heroes and legends, austronaut encounter, austronaut memorial, the space shop, the right stuff och vi tog shuttle express till Kennedy space center visitor complex. Vi skulle gå till Imaxen också men vi kom försent, dom hade redan stängt. Vi träffade en austronaut som hade varit i rymden 4 gånger och hon skrev autograf till oss, dom har också en riktig sten från månen som man får känna på, vilket jag gjorde! Det är inte alla som kan säga att dom har gjort det!

Även om jag inte är insatt i rymden och forskning så var det väldigt häftigt att vara här. Det är härifrån dom skickar upp raketer till rymden. Det är här forskning och allting går till! Vi såg några krokodiler efter vägen både till och från visitor komplexet, vilket jag tyckte var roligt!

När vi hade sett allt var det dags att beställa en Uber för att åka hem igen, 1h färd tillbaka.

När vi var tillbaka satt vi ner en stund och senare på kvällen när klockan började att närma sig 9 gick vi tvärs över vägen till ett mini golf ställe som har krokodil shower på kvällarna.

Vi fick betala några dollar för att titta på honom. Först spelade han osäker med krokodilerna när dom skulle till att bita honom. Han skulle gå en bana med balansgång över en planka och ta sig till en ö där det fanns en kista. Denna kista var låst och nyckeln låg i vattnet. Han var tvungen att hoppa i och leta efter nyckeln för att öppna kistan där han hade sin 'tur hatt' och några till saker. Han visste så klart var nyckeln var, öppnade kistan och sedan berättade han hur allt gick till. Han har tränat krokodilerna till att göra det han vill. Samma show till samma låt varje kväll. Han visade några trick han hade lät dom att dom skulle posera, bita efter honom, öppna sin mun osv. Jag förstår inte hur man dresserar en krokodil men så är det väl med alla ovanliga djur! Hur får man delfiner och andra djur att förstå var det är man vill för att lära dom att hoppa i vattnet osv? Han sa att så länge han hade sin hatt på sig så hade han aldrig blivit biten eller gjort sig illa på krokodilerna. Men tog han av sig den hade diverse sker hänt. Han berättade när han hade sagt till sina andra kompisar som var professionella krokodil tränare att han tänkte bada med sina krokodiler. Dom hade svarat honom att det skulle aldrig gå för dom kommer sluka honom levande. Men det fungerade. Han blev inte biten eller något!

Det var en bra show, vi stannade lite efteråt och pratade med honom. På vägen ut stannade vi till i receptionen igen för att en av killarna höll i en liten krokodil och David ville så klart hålla i den och ta bild. Han fick givetvis betala för det, jag skulle också vilja hålla i den men jag tyckte inte att det var värt att betala. Jag kommer inte ihåg vad det kostade, jag var ändå inte i ordning gjord för att bli fotograferad.

Imorgon är våran sista dag i Orlando. Det är blandade känslor. Vad vi ska göra då får ni läsa om i nästa inlägg!

Xoxo karro

  • 84 readers

Likes

Comments

Vi klev upp i lagom tid för att hinna med lite frukost på hotellet. Precis mycket så vi inte skulle må dåligt på shutteln till Disney World. Vi blev skjutsad till Epcot idag men vi gick till busshållplatsen för att ta en buss till Hollywood Studios. Idag lämnade jag den förbannade selfi sticken hemma eftersom dom påpekade den några gånger under gårdagen och jag har aldrig använt den hittills så jag lär inte gör det sista dagen heller!

På Hollywood Studios gick vi till dessa attraktioner : jag gillade Oscars super service för den macken såg ut som det gjorde tillbaka i tiden men bensin pumpar, mack och en gammal bil! Det är ingen attraktion utan det är ett service ställe. Vi gick till Mickey's of Hollywood, Walt Disney : one man's dream, star wars launch bay, beauty and the beast och fantasmic. Det var lika dant idag, vi gick runt hela parken, vi såg allt och kollade på det som intresserade oss och vissa saker fick vi skippa för att kön var för lång. Även denna park tog bara en halv dag så vi bestämde oss för att åka till Animal Kingdom och se hur mycket vi hann med där innan det stängde.

Animal Kingdom :
Vi tog en buss till denna park och gick in. Attraktionerna vi besökte i denna park var : festival of the lion king, Kilimanjaro safaris, gorilla falls exploration trail, maharajah jungle trek, yak & yeti och local food cafes. Samma sak här, vi gick runt hela parken och såg allt. Denna park stängde en timme tidigare än dom andra parkerna så vi bestämde oss för att åka tillbaka till Epcot för att kolla på fyrverkerierna igen och sedan ta shutteln hem till hotellet. I Epcot köpte vi mat och gick ut och satte oss. Vi satt och åt samtidigt som vi kollade på fyrverkerierna och när parken stängde gick vi dit shutteln skulle hämta upp oss.

Vi tycker att vi har gjort det jäkligt bra som har hunnit med alla 4 parker på 2 dagar! Vi gjorde inte allt, men vi såg allt. Jag kände igen vissa attraktioner från Disney Land i LA och det var roligt. Men upplevelserna från de attraktionerna tyckte jag bäst om första gången.

Jag kan tipsa om att köp biljetterna på plats när ni är där. Jag har suttit på internet och försökt att hitta billiga biljetter i flera dagar och det är super krångligt. Man förstår inte nånting och det spelar ingen roll hur mycket man googlar. Det finns många små hytter längst vägen som vill att man ska köpa biljetter av dom och dom säger att man får rabatt osv. men jag tror att billigast är att åka dit och köpa biljetterna på plats. Annars finns det nog risk att man blir lurad eftersom man inte riktigt har koll.

Jag kan inte förstå att hälften av min tid i Orlando redan har gått och att resan tillbaka mot Svea riket närmar sig mer och mer. Än är resan inte slut! Vi har fortfarande 2 roliga daler framför oss!

Xoxo karro

  • 84 readers

Likes

Comments

Skönare med sovmorgon. Vi packade ihop, hann äta frukost innan dom stängde och sedan gick vi för att vänta på att shutteln skulle ta oss till Disney World! Shutteln går bara till Epcot och sedan får man ta sig där ifrån till dom andra parkerna, det finns både tåg och buss som man kan åka emellan.

Vi gick för att köpa biljetter i en kiosk. Vi fick några alternativ och valde att köpa en 2 dagars biljett där vi hade tillgång till alla parkerna om vi skulle hinna med fler än 1 om dagen. Vi hade siktat in oss på Magic Kingdom idag och Disney's Hollywood imorgon. Det finns inga fastpass till Disney World och det finns inte heller några muggar man kan köpa med refill. Vi båda tyckte om det systemet på Universal och saknade det.

Vi tog ett tåg till Magic Kingdom och började med attraktionerna. På vägen in genom säkerhetskontrollen blev vi stoppad av vakterna för att vi inte fick ha våran selfistick med oss. Jag vet inte om den kan betraktas som ett vapen av något slag? Dom sa att v var tvungen att gå och lämna in den och sedan hämta ut den när vi var klar. Vi struntade i det och hade den i ryggsäcken hela dagen. Dom attraktioner vi gjorde i den park var : swiss family treehouse, pirates of the caribbean, Peter pans flight, under the Sea och tomorrowland speedway. Denna park är väldigt stor och vi gick runt hela parken för att se allt. Det var väldigt mycket för barn, eftersom det inte fanns några fastpass som ingick i biljetten struntade vi i att göra vissa attraktioner för att väntetiden var för lång. Man kunde få stå och köa i minst en timme och vi kände att det är det inte värt den här gången.

Det tog bara en halv dag att plöja igenom hela parken i vårat tempo, vi skippade några attraktioner men vi såg allt! Det var helt perfekt att vi hade tillgång till alla parker så vi bestämde oss för att åka tillbaka till Epcot för att hinna se så mycket som möjligt i denna park innan shutteln kom för att hämta oss igen.

Epcot :
Vi tog tåget tillbaka till Epcot och i denna park gjorde vi dessa attraktioner : the circle of life, vi gick in i en massa gift shops, vi var i italiensk delen och kollade, vi varvi den japanska delen och kollade, vi var i den marockanska delen och kollade och vi såg beauty and the beast. Det var samma i den här parken, vi gick runt hela parken och såg allt men vi kanske inte gjorde så många attraktioner. På kvällen var det fyrverkerier som avslutning så vi stannade för att kolla på det innan det var dags för att bli upphämtad. Den sista timmen gick vi in i en restaurang för att sitta ner och kika lite i mobilen. När det var dags att gå ut på parkeringen för att hitta hållplatsen där shutteln skulle hämta upp oss blev det svårare. Vi hittade inte först, men efter mycket frågandes hittade vi tillslut vart vi skulle och försökte även att komma ihåg det till morgondagen då vi kommer tillbaka! I denna park kändes det som att hälften av allt man kunde göra var restauranger, så om man har mindre barn så kanske det inte finns så mycket för dom i denna park, med fyrverkerierna på kvällen är jättebra och det är värt att se dom.

Jag är ganska impad över att hann göra 2 parker på en och samma dag! Imorgon blir det Disney's Hollywood! 

Idag är det inte vilken dag som helst heller! Det är den 10 mars! För ett år sedan var jag på sista orienteringsdagen i New York, satte mig på ett plan till Seattle och träffade min värdfamilj för första gången!

Xoxo karro

  • 102 readers

Likes

Comments

Idag klev vi upp en timme senare eftersom vi visste hur lång tid vi behövde för att göra oss i ordning och äta frukost. Sedan bar det av till Adventure Island!

Vi tog samma shuttle som igår och gick till denna park. Dessa 2 parker ligger bredvid varandra så det är perfekt om man känner att man vill gå emellan, det tar inte alls särskilt lång tid!

På Island of adventure gick vi till dessa attraktioner : the incredible hulk coaster, the amazing adventures of spider man, skull Island : reign of kong, Jurasic park discovery center, raptor encounter, Harry Potter and the forbidden journey, vi tog Hogwarts express tåg tillbaka till Universal Studios och fortsatte kika där, vi kollade på när folk pratade med the mystic fountain, Poseidons fury och cat in the hat!

Igår köpte vi ett matkort som vi kunde använda båda dessa dagar. I detta kort ingick det en mugg med fri refill hela dagen, en måltid och ett mellanmål. Idag tog vi med muggarna igen så att vi kunde fylla på dom men vi var tvungna att betala för ny refill. Jag tror att det kostade $8 så det tjänade vi snabbt igen. När vi gick till ett ställe för att köpa sallad och äta kom jag till den otrevligaste kassörskan någonsin. Jag sa att jag ville ha en refill på min mugg, en Icee. Men då började hon jiddra och fråga om jag hade betalat. Jag fick säga en miljard gånger att jag hade betalat och ville ha påfyllning. Då frågade hon hur mycket jag hade betalat för refill och ville se kvitto. Men herre gud, det är något med muggarna som gör att maskinerna ser om muggen är aktiverad eller inte så det borde hon kunna se. Efter mycket om och men fick jag påfyllning och min sallad. Hon var väldigt otrevlig men när jag väl fick min mat sa hon ha en bra dag iallafall, vilket lättade lite på stämningen.

När dagen började gå mot sitt slut och vi hade gjort allt vi ville göra gick vi utanför parken och kikade i butikerna innan shutteln skulle hämta upp oss.

När vi kom tillbaka till vårat rum igen var Davids säng bäddad men inte min! Det låg en lapp på min säng och jag tänkte vad är det frågan om nudå? På lappen stog det att mina kläder låg fortfarande på sängen och att personalen inte rör deras gästers tillhörigheter och därav var inte min säng bäddad. Även om det är ett B-hotell så tyckte jag att det kändes väldigt bra. Jag är trots allt lite rädd hela tiden för att mina saker ska bli stulna av personal eller att någon obehörig ska ta sig in i vårat rum på något vis.

Nu har vi avverkat Universal Studios parker i Orlando. Jag tycker fortfarande att Universal Studios i Hollywood är bättre men jag är jätteglad att vi åkte hit för jag har varit väldigt nyfiken på dessa parker.

Imorgon börjar vi med Disney World! Vi båda är väldigt exalterad inför det! Disney World har 4 parker, Epcot, Magic Kingdom, Animal Kingdom och Disneys Hollywood Studios! Vi har inte köpt några biljetter ännu utan tänkte göra som vi gjorde med Universal, vi köper biljetterna på plats och ber om hjälp eftersom vi vill ha en tvådagars biljett med 1 park var dag. Vi hoppas att det finns fastpass och refill på muggar där också! Det skulle vara grymt, shutteln till Disney World åker en timme senare än vad shutteln till Universal gjorde så imorgon blir det sovmorgon! Vilket är behövligt efter dessa 2 långa dagar.

Xoxo karro

  • 102 readers

Likes

Comments

Idag klev vi upp klockan 6 när alarmet ringde. Vi gjorde oss i ordning och gick ner till receptionen för att fråga var vi kunde köpa biljetter till Universal Studios och även om vi var tvungen att skriva upp oss för att åka med shutteln dit. På hotellet har dom en disk bredvid receptionen där dom säljer biljetter till parkerna, det är inte hotellet som sköter denna disk utan det är ett annat företag. Jag har aldrig sett någon vara vid denna disk än så länge så det känns lite onödigt att dom har den. Receptionistens förslag var att antingen köpa biljetterna på plats eller gå till ett annat hotell som säljer dom. Det är små hytter lite överallt vi vägarna som vi gick till för att kolla priserna, som tur jobbade ingen då så vi slapp deras tjat om att köpa biljetter av dom! Vi bestämde oss för att köpa biljetterna på plats eftersom allt gällande dessa biljetter bara känns luddigt, vi behövde inte skriva upp oss på någon lista för att åka med shutteln heller, det var bara att dyka upp.

Frukosten startade kl. 7.15 och det var nog det mest patetiska jag någonsin sett. Dom hade lagt upp en massa tallrikar med 2 mackor på varje tallrik, dom hade brödrost, smör och sylt. Det fanns 2 sorters flingor, kaffe, mjölk och juice. Och det var frukosten som ingick i priset, till och med vandrarhemmen har bättre frukost än vad det här var! Vi år och jag sa till David att vi troligtvis kommer att vara hungrig om en timme igen! Vi kollade vädret idag och det skulle bli 30 grader som varmast, helt okej i mars! Vi tog på oss shorts och linne, packade ryggsäcken och gick för att vänta på shutteln.

Det var några stycken som stog och väntade på shutteln tillsammans med oss. Vi funderade på hur stor denna buss kunde vara och om alla skulle få plats. När den kom insåg vi att den var väldigt stor och att alla skulle få plats, men det var inte bara vårat hotell som skulle till Universal Studios med denna shuttel. Det var 2 stopp till efter vårat hotell och hela gången var full med människor som fick stå upp och åka, det kändes inte så säkert.

När vi var framme köpte vi biljetter i kassan, vi köpte fast pass för 2 dagar och en matbiljett där en middag, en snak och fri refill på dricka ingick hela dagen och hade vi inte använt kortet till maten idag kunde vi använda den imorgon också. Det var dyrare än vi trodde och det slutade på $160 eller om det var $180 var.

Attraktionerna vi gick till var : despicable me minion mayhem, shrek 4D, Hollywood rip ride rockit, transformers the ride 3D, revenge of the mummy, Harry Potter and the escape from gringotts, fear factor live, men in black alien attack, animal actors on locator, terminator 2 3D och vi åt på Mel's drive in!

Jag hade förväntat mig mer och tyckte att Universal Studios i LA var bättre. Vi hann hela parken på en dag och hade en timme till godo i slutet av dagen innan shutteln skulle hämta upp oss kl. 7,15 på plats 87 igen. Jag och David hade en bra dag, vi kommer bra överens och inga intriger än så länge!

Imorgon ska vi åka till Island of adventures och jag frågade även om David kunde checka in en av mina väskor när vi ska åka hem igen, vilket han kunde! Tack och lov så slipper jag tänka på det! Jag frågade runt i olika butiker om dom hade band som man kan koppla ihop 2 väskor men ingen hade dom. Jag har även avslöjat för Karl att jag kommer hem om 2 veckor så jag hoppas att han planerar värsta överraskningen innan jag hinner före!

Imorgon kan vi kliva upp lite senare vilket ska bli skönt! Ännu en dag med äventyr, det stog att vädret skulle bli lite svalare. Jag tyckte att det blev väldigt svalt om man inte stog i solen så jag måste planera vad jag ska ha på mig!

Xoxo karro

  • 208 readers

Likes

Comments

Tro det eller ej, men 6 mars har passerat och jag har varit i USA i ett år! För ett år sedan vinkade jag av Karl på Arlanda och for till New York där mitt äventyr började. Det bästa valet jag någonsin har gjort och jag kan varmt rekommendera att åka som au pair. 90% av alla au pairer åker för upplevelsens skull och inte för att man vill jobba med barn. Jag åkte för att jag var så sjukt jävla less på precis allt och flydde landet!

Måndag, min sista dag som au pair. Denna dag var det späckat schema hela dagen. Jag packade klart mina väskor, städade mitt rum, kasta skräp, åkte till banken och tog bort mitt namn från hushållskontot och sedan var det dags att åka och hämta B. på bussen. När hon kom hem satt hon, jag och C. och spelade ett spel. När klockan blev 5 var det dags att ta upp mina väskor. Jag visste att min stora lila väska var övervikt men jag tänkte att det kan jag betala för, sen hade jag min svarta carryon väska + handbagage. Jag kånkade mina väskor upp för trappen och G. kom med vågen på en gång. Sedan googlade han och sa att jag kommer behöva betala $100 inrikes för en överviktig väska och ännu mer utrikes för en överviktig väska. Men om jag däremot hade en till väska att checka in behövde jag bara betala $35. Makes no sense men så är det tydligen. G. lånade mig en av deras super gamla väskor så jag fick packa om innan vi åkte till Cheese Cake Faktory för min sista middag.

Ivana gjorde oss sällskap vid middagen. Jag åt kyckling med bisquits och drack lemonad till. Till efterrätt beställde jag och Ivana in en lime Cheese cake som vi delade på. Jag fick en present av Ivana, en tavla med oss på och ett kort! Det ska jag sätta upp bredvid sängen när jag kommer hem! Att sitta där i 3h var som ingenting. Tiden flög och sedan var det dags för C. och B. att åka hem och göra sig i ordning för nästkommande dag. Ivana följde oss till bilen och sa hejdå, där blev det lite tårar men det var inget hejdå, det var ett 'vi ses nästa gång'.

G. körde mig till flygplatsen, vi småpratade lite i bilen tills vi var framme. Jag frågade honom om nästa au pair blir deras sista i och med att B. kommer att vara 10 när hon åker, men han svarade 'knappast'. Jag tror att hon är stor nog att klara sig själv vid den åldern. Jag trodde att han skulle parkera i parkeringshuset, men han parkerade på drop off, hjälpte mig in med väskorna, kramade mig hejdå och sedan åkte han.

Jag gick för att checka in mina väskor, damen som hjälpte mig sa att det var för tidigt för mig att checka in eftersom flyget inte skulle gå förrän nästa morgon. Jag tänkte att det var väl inte något att göra åt, jag får väl slå mig ner och vänta. Men då kom hon med idéen att kolla om jag fick plats på ett flyg som gick redan samma kväll. Det fick jag så hon bytte mina biljetter och jag lämnade Seattle redan vid klockan 10 på kvällen för att åka till Washington DC, där fick jag vänta en stund innan nästa flyg tog mig till Orlando.

Jag var framme i Orlando strax efter 12 på dagen. David skulle inte landa förrän kl. 6 så jag hade lite tid att döda innan han kom. Orlando ligger 6h före i tiden än vad jag är van så jag vaknade från och till på flyget hela tiden och satt obekvämt i det trånga utrymmet. När jag kom till flygplatsen i Orlando var jag tvungen att ta ett tåg till en annan plattform dit väskorna kommer och där man tar sig ifrån flygplatsen. Jag hämtade mina väskor, hyrde en vagn för att dra dom på och sedan försökte jag klura ut hur jag skulle ta mig till hotellet vi skulle bo på. Uber skulle kosta typ $50 så det vägrade jag. Jag vart väldigt irriterad på flygplatsen för personalen var så himla nonchalant. När jag stog vid disken för att fråga om något stog dom med ryggen till och pratade med en kollega, dom var inte intresserad av att hjälpa till alls. Jag har nog aldrig sett så många tjejer i slöja jobba som jag har gjort på dessa flygplatser! Tillslut fick jag ett vettigt svar när jag frågade om att ta en shuttle till hotellet. Även om det var ett otrevligt sätt att svara på fick jag en förklaring var jag skulle köpa min biljett och sedan var jag skulle gå för att bli upphämtad. Jag köpte biljetten, gick ut till sittplatsbiljetter och lämnade min biljett. Där fick jag en dosa som man brukar få när man väntar på mat och när den blinkar och vibrerar är det sin tur. Jag behövde inte vänta särskilt länge innan den började blinka och jag fick sätta mig i bilen och bli skjutsad till hotellet. Jag var nummer 2 att få kliva av och detta kostade mig $22, vilket var det billigaste alternativet. När jag kom till hotellet var klockan strax innan eller om det var efter 1. Jag fick inte checka in förrän klockan 3, jag fick lämna mina väskor vid receptionen och sedan gick jag runt på gatorna och kollade i souvenirbutikerna. Alla butiker hade i stort sett samma saker. Något som alla hade gemensamt var torkade krokodilhuvuden, ryggkliare som var gjord av en Krokodilfot och hajfoster som låg i en glasbehållare. Snuskigt, jag vet. Jag hittade en tröja, ett armband, en regskylt och en mugg på starbucks som jag köpte. Sedan gick jag till Mc Donalds och köpte en burgare samtidigt som jag pratade med Karl i telefonen. Detta Mc Donalds är det mest imponerande jag har sett! Dom hade pizza, pasta, hamburgare och en desserbar! Jag önskar att donken i Sverige också hade så!

Tillslut blev klockan 3 och jag fick checka in. Bara det att jag var tvungen att betala $100 i deposit i cash, vilket jag inte hade och deras atm fungerade inte. Hon sa att grannen hade en atm så jag gick dit, men den fungerade inte heller! Jag fick gå ganska långt för att hitta en bankomat som fungerade. Sedan kånkade jag 2 av 3 väskor till hissen och försökte hitta vårat rum. Vårat rum ligger på 2,5 och hissen går bara till 2 eller 3. Det är bara att välja om man vill kånka väskorna upp för trappen för att komma till rätt våning eller ner för trappen för att komma till rätt våning! När jag kommun i rummet såg jag att vi hade en varsin dubbelsäng och den är så där. Vi hade en kyl, ett kassaskåp som inte fungerar och ett draperi som täcker halva dörr ingången till 'toaletten'. Vi har definitivt fått vad vi har betalat för när grejerna inte fungerar och vi inte ens har en riktig toalett utan ett draperi som man kan dra för halva hålet med. Aja.

Medan jag väntade på David skrev jag till honom hur han skulle göra för att ta shutteln till hotellet ochvatt det var det billigaste alternativet. Sedan packade jag om mina kläder i väskorna, strök mina kläder och sov. Tillslut kom han och knackade på dörren och då gick vi till Denny's för att äta middag och sedan gick vi hem för att planera veckan. Imorgon och på onsdag bestämde vi oss för att åka på Universal, fredag och lördag bestämde vi oss för att åka till Disney World och resten av dagarna får vi se. Imorgon ska bi kliva upp 6 på morgonen för att hinna köpa biljetter någon stans, äta frukost och sedan ta shutteln till Universal som går kl 8.15.

Xoxo karro

  • 216 readers

Likes

Comments

Detta var min sista helg i Seattle. En helg som har varit späckad, rolig, men samtidigt sorglig.

Fredag :

I fredags kändes det som att det var torsdag. Jag var trött men jag såg ändå fram emot kvällen eftersom jag och Ivana hade bestämt oss för att dra ut. Jag hade inte börjat packa något mer i mina väskor eftersom jag alltid tänker :'jag gör det där sen'. Men som jag vet varje gång så kommer aldrig det där 'sen' så det blir istället aldrig av.

Jag bestämde mig för att åka på min sista bodypump. Där träffade jag Check, den äldre mannen och Linda. Jag kommer sakna gymmet och bodypumpen och hoppas att jag hittar en motsvarighet till det i Sverige. Personalen i Sverige kommer aldrig att bli den samma som i USA, men jag hoppas jag kan hitta något jag trivs med.

När B. kom hem satt vi i köket och väntade i stort sett bara på att klockan skulle bli 5 så att vi kunde åka till Madison House och äta middag med farmor. G. åkte dit i förväg, C. ville inte komma så jag och B. åkte dit själva. Jag åt corned beef och en brownie till efterrätt. När vi hade ätit upp så stannade G. kvar och jobbade med Betty's hörapparat för att det har strulat lite med den medan jag och B. åkte hem. Jag hade gjort mig i ordning för utgång med smink och hår och tänkte att C. kommer nog ta hand om B. på en gång när vi kommer hem. Men det gjorde hon inte, C. var uppe i deras sovrum och jag roade B. så länge jag kunde. När klockan blev 8 och jag tänkte att äntligen ska hon gå och lägga sig sa hon att hon skulle stanna uppe en halvtimme till för att det var fredag. Men då sa jag att jag ska åka till Ivana så jag bytte om till andra kläder och beställde en Uber som tog mig till hennes hus.

Hemma hos Ivana gjorde vi drinkar i vanlig ordning som vi tog med i bilen och 2 små flaskor som vi gömde i hennes väska. Vi pratade lite om Leo igen, jag frågade om hon kände något för honom igen eftersom han alltid är på tapeten och hon är alltid sur på honom. Han hade ignorerar henne eller struntat i att svara på hennes meddelanden och hon tror attVi åkte till Bellevue där vi startade på Pearl med cheese curds och drinkar. Det tog inte särskilt lång tid innan någons uppmärksamhet pokade på oss och rätt vad det var hade vi 2 svarta killar till sällskap. Det slutade med att dom betalade våran nota och sedan gick vi tillsammans till Parlors för att se om fotografen jobbade (vilket han inte gjorde) och till sist gick vi till Lucky Stike. Vi dansade hela kvällen och när vi skulle gå där ifrån frågade killarna om vi ville äta någon stans. Det är klart man vill ha mat när krogen stänger! Jag såg att dom båda hade en vit brodeyrlogga på deras jackor som jag tyckte såg ut som en Cadillack logga. Jag frågade om det var det och då vart dom impade att jag såg att det var det, jag trodde man inte blev imponerad som amerikan. Migförvånar dom hela tiden så dom borde vara vana kan jag tycka! Ivana berättade att jag hade jobbat som bilmek och det vart dom också impade över. Vi gick till deras bil, inne i bilen kände vi att det luktade weed och frågade om dom rökte. Dom sa att dom inte gjorde det men det visade sig ganska snabbt att dom rullade en joint i bilen och rökte samtidigt som dom körde...dom tog oss till 13 coins där vi körde förbi en Jaguar. Jag satt i framsätet och Ivana satt i baksätet med den andra killen. Killarna i bilen började stirra som fan på han som körde jaguaren och tillslut stannade dom bilen och hoppade ut för att göra upp med den här killen. Vi gick också it för att fråga vad fasen dom höll på med. Men måste väl få köra förbi och samtidigt kolla på folk utan att det ska bli bråk? Ordningsvakterna kom också för att se vad som föregick och rätt vad det var tog alla i hand och var bästa vänner. Det går fort i hockey och där sto jag och Ivana som fån och fattade ingenting! Dom parkerade bilen och vi gick in för att beställa mat. Jag beställde den fantastiskt goda soppan, det är typ 75% smält ost i soppan som blir ett tjockt lager uppe på och resten soppa! När jag inte åt osten frågade killarna om det inte var nå bra. Soppan var utsökt, men osten var lite för mycket!

När vi hade ätit klart skulle jag och Ivana gå på toa och skrattade över alla minnen vi har från 13 coins. När jag blir trött kan jag somna överallt och det har jag även gjort där inne ett antal gånger! Haha, sedan körde dom hem oss. Det vart en billig kväll, men sen. Jag var inte henna förrän 5 på morgonen och sen tidigare erfarenhet så låste jag upp dörren i mitt rum och smög in den vägen! Jag vill inte väcka familjen med dörrkoden om jag inte måste!

Lördag :

Lördag den 4 mars, dagen då jag och Karl förlovade oss i hans stuga i Norrtälje! Grattis på ettårs förlovningsdatum min prins!

jag ville inte missa den sista bodyshreden på gymmet så jag klev upp kl. 10 och gjorde mig i ordning för gymmet. Jag var trött men inte bakis. Jag käkade gröt och sedan åkte jag mot gymmet för att göra mig i ordning. I omklädningsrummet såg jag Britt, hon kände igen mig och sa :'godmorning sunshine!' Jag blir alltid lika glad av henne! Hon är verkligen en förebild som jag skulle vilja bli som! Bodyshreden var jobbig, men rolig! Det var mitt sista gympass och min sista gymvistelse över huve taget. Sedan åkte jag hem och duschade. Ivana hade också vaknat och ville hitta på något. Jag föreslog att vi kunde åka och shoppa och bad henne att köra för att jag var för trött. Hon tänkte fråga mig det samma men hon sa tillslut att hon var på väg för att hämta upp mig. Jag packade mig gymväska och tog med mig allt jag behövde för kommande kväll då det var fest på schemat!

Vi åkte till Redmond Town Center och kikade lite. Vi gick in i en butik som har mycket humorgrejer, jag hittade ett drickspel med tärningar där som jag hoppas blir roligt! Vi gick också in på Clare's där vi köpte lösögonfransar, örhängen och halsband. Sedan åkte vi till Express Panda för att äta middag innan vi åkte hen till Ivana för att göra oss i ordning. Hemma hos Ivana stannade vi till i köket och pratade med hennes värdföräldrar. Dom berättade att dom måste ta ner en av deras lindar för att han har cancer i halsen, det var inte så länge sedan som dom var tvungen att ge bort chihuahuan som dom hade för att hon inte gick bra tillsammans med Liam. Och nu är det nästa hund, sen kommer dom bara ha en hund kvar. Ivanas värdpappa Trip gjorde drinkar till oss som vi drack tillsammans med hennes familj. Jag önskar att min familj också lindebarn lite så men jag är samtidigt väldigt tacksam för att dom inte dricker! Det känns som att det är ganska ovanligt idag. Ivana sa att hon önskade att hennes familj var så trevliga varje dag som dom hade vart den kvällen. Dom är tydligen inte det men när vi satt där kändes det som att det var ganska naturligt. Det ör trist att det bara är en fasad för man får en helt annan känsla när man är där. Vi båda bar klänning och jag hade på mina lösögonfransar. Jag har aldrig testat lösögonfransar förut och tyckte att jag gjorde det bra för att vara första gången! Det gjorde en himla skillnad för ögonen och jag ska helt klart skaffa lösfransar när jag kommer hem! Sjukt snyggt!

Denna kväll bestämde vi oss för att åka in till en ny klubb i Seattle. Vi beställde en Uber som körde oss dit och han trodde att han kunde göra det lätt för sig och nara släppa av oss på gatan när gpsen sa att vi var framme utan att se entrén. Icke! Han fick köra oss ett varv runt kvarteret tills vi hittade dörren där vi skulle gå in. Denna klibb spelade bara house musik, inget mig emot men tillslut var musiken bara skit, jag tror den vart sämre och sämre för varje låt som gick! Vi träffade på 2 nya killar som köpte drinkar åt oss och sedan skakade vi av oss dom och åkte hem. Vi beställde en ny Uber som skulle hämta upp oss vid en busshållsplats. Vid busshållsplatsen befann det sig en annan tjej som sa att det var dåligt drag inne på klubben vi hade varit inne på samma kväll. Vi frågade vad hon menade ochvhon sa att det brukar vara flera kändisar inne på den klubben! Justin Bieber har varit där ett på gånger bland annat och man märkte tydligen om det var kändisar där för då snurrade det runt limmos i stan! Till skillnad från Las Vegas så åker det inte runt 10 limmos i varje kvarter bara för att! Det blev en tidig kväll och vi åktevhen till Ivana och sov hos henne. Jag älskar hennes säng! Den är superskön, kunde man sova på ett moln så är det så hennes säng skulle kännas! Så himla skön! Jag hoppas hon kan ta reda på märket åt mig så jag kan köpa en sån säng en dag i livet!

Söndag:

Min sista helgdag! Dagen innan jag skulle bli skjutsad till flygplatsen för att sätta mig på ett plan som skulle ta mig till Orlando innan jag så småning om kommer att åka till Svea riket. Jag var tvungen att kliva upp tidigt idag också för att jag ville följa med och äta lunch med morföräldrarna. Jag vaknade ganska tidigt av mig själv och smög upp för att Ivana inte ville bli väckt! Trip var vaken med Liam så jag sa hejdå till honom och klev in i Uber bilen som jag hade beställt. Chauffören var väldigt trevlig ochbkag berättade att jag snart skulle lämna och åka hem och att han var min sista Uber chaufför eftersom vi inte har Uber i Sverige längre. Även denna dag hade jag lämnat bakdörren tillsmitt rum olåst och smög in bakvägen! När Ivana hämtade upp mig dagen innan var min familj inte hemma så jag sa aldrig var jag var någon stans. Jag har ett fruktansvärt dåligt minne på att berätta var jag är någon stans. Jag vet inte om dom visste att jag inte var där. Jag tycker det är roligt att smyga in när dom inte vet att jag har varit borta hela natten och det är helt klart något jag kommer att sakna!

Vi åkte till Renton för att äta lunch med morföräldrarna. Morfarn hade hittat en Kinarestaurang som ingen hade testat förut så vi åkte dit. Restaurangen var huur stor som helst! Jag tror aldrig att jag har sett en sån stor buffé restaurang förut! Dom hade mongolisk buffé, vanlig buffé, jag hittade kyckling fötterna som jag hade ätit i LA! Dom hade ett jättestort fruktbord, jättestort buffébord, dom hade glassbar och till och med sockervadd! Om jag gillade Mandarin så var denna restaurang ännu bättre! Hit vill jag helt klart åka igen när jag kommer tillbaka! Sedan sa jag hejdå till Vivian och Jim när vi skulle åka hem.

Hemma somnade jag i min säng ett tag, jag var så himla trött och orkade inte att packa eller göra något! Lite sömn var helt klart välbehövt! Leo ville träffas och säga hejdå så jag och Ivana bestämde oss för att åka till hans lägenhet och sedan åka därifrån tillsammans. Leo berättade att han hade haft inbrottt i sin bil. Dom hade stulit 2 dollar, en laddare tror jag att det var och garage öppnaren. Dom hade inte slagit sänder någon ruta så Leo vet inte om han inte hade stäng bildörren riktigt eller inte. Det är trist när det händer och jag hoppas karma tar dom! Vi åkte till ett kafé i Seattle, ja beställde en tyst choklad kaka som var jättegod. Leo betalade för allt såklart och sa att det var min avsledspresent från honom. Han är väldigt snäll ochvhon betalar jämt! Sedan åkte vi till Kerry park för att ta lite bilder. Trots att det var kallt som fan och blåste fick vi några bra bilder trots allt! Vi åkte på lite sightseeing i Seattle innan Leo körde oss tillbaka till Kirkland. Ivana följde med honom in för att hon behövde gå på toa och jag åkte hem för att jag hade mycket att göra. När jag var hemma skrev Ivana ett meddelande att hon trodde att jag skulle vänta på henne utanför för att hon bara var inne hos honom i 15 minuter. Men hur i hela friden ska jag veta det? Vi hade inte sagt något om det! Jag tvättade en näst sista maskin med kläder och började att stoppa ner mina saker i väskorna. Sen var det dags för en efterlängtad sömn.

Sista natten i min säng, sista natten i mitt hus, sista natten i Kirkland.

Xoxo karro

Likes

Comments