Det är måndag den 20 februari, exakt 2 veckor kvar av mitt år som au pair. 2 veckor kvar i USA, jag kan knappt förstå det själv. Vafan ska jag göra i Sverige?

Jag satte larmet på ring klockan 6 imorse. B. var fortfarande inte vaken så jag passade på att packa upp min väska, kasta alla kläder i tvättkorgen och redigera lite bilder. Innan mitt alarm ringde hörde jag att någon var uppe i köket och gick. Det lät som att denna person hade skor på sig så jag antog att det var G. Han brukar aldrig kliva upp så tidigt om han inte ska iväg på något så jag vart förvånad. Men sen hörde jag hur det trummades på bordet och förstog på en gång att det var A. som var vaken. Är det något jag kan bli irriterad på så är det när han trummar på borden för det hörs så jäkla väl hit ner och det är så fruktansvärt irriterande!

När klockan var 7 vaknade B. och jag gick upp för att äta frukost. Vi hade inga planer för idag och allt som G. kom med förslag på ville hon inte göra, hon ville bara pyssla hemma. Jag tror att G. har fått en ganska bra insikt i att det faktiskt är B. som inte vill göra saker när vi är hemma, och inte jag! Jag kan vara rädd ibland för att han ska tro att det är jag som är lat och inte kommer med idéer på saker att göra. Men så är inte fallet, hon vill inte göra något jag föreslår och när jag frågar henne vad hon skulle vilja göra så säger hon 'jag vet inte?'.

När vi satt vid frukost bordet sa hon att hon drömde en mardröm inatt, hon drömde att hon hade kommit hem från skolan och sett att jag hade bakat. När hon frågade vart kakorna var svarade jag att jag hade jag ätit upp alla själv! När A. frågade henne om det var en mardröm sa hon : 'JA! för Karoline bakar aldrig utan mig!' hahaha så himla söt! Jag skrattade ett tag när hon berättade det, det var väldigt roligt!

Vi pratade också om att Trump hade sagt något om Sverige på Twitter som ingen riktigt förstog. Jag tror det var NBC FOX som hade sagt något som inte var sant om Sverige och sedan skriver han allt kan tänker på Twitter. Det vore nog lite smart av honom att hålla igen kakhålet ibland. Jag tror dom hade pratat om invandringen och 'se hur bra det går'. Att senast igår var det något som hade hänt, vad är det som har hänt igår tänkte jag? Det är inget jag har varken hört eller läst om. Men det var inget som hade hänt, jag såg till med en video på Facebook där dom gjorde narr av Trump för att det 'hände' så himla mycket dåliga saker i Sverige just igår! haha, rolig video! Men sedan hade Trump twittrat vidare att han skriver bara vad han hörde på tv. Det var inget han hade hittat på utan det var någon annan som hade fått för sig något. Vi får väl se om det blir krig där emellan eller om det lugnar ner sig.

Idag ville B. åka till Target med C. När G: sa att jag kunde ta hon dit ville hon inte åka längre, då passade det inte. Vi stannade hemma, hon sa till G. att hon ville köpa en till snigel till sitt akvarium. Hon har en snigel som inte hade något namn, jag började att kalla honom för Gary, som snigeln i Svamp Bob och tillslut kallade alla honom för Gary! G. sa att dom kunde åka och köpa en snigel om hon gjorde något kreativt tillsammans med mig idag. Det räcker lixom aldrig att bara vara hemma, utan vi måste alltid göra något. Då ville B. åka till Michael's för att köpa något hon kunde pyssla med så jag körde henne dit. Jag hade också idéen att vi kunde åka till Dollar tree och kolla om dom hade något roligt vi kunde pyssla med, hon tyckte att det var en bra idé och vi fick även med oss matlistan så vi kunde handla mat på vägen. På Michael's hittade hon ett bowling sätt och ett packe med små papperspåsar till sina dockor. Vi köpte det och åkte till QFC för att handla mat, det roliga med henne att vi vi kan gå runt i butiken som jag brukar göra i Sverige och köpa det man känner för.

Jag hade veckomöte med G. idag. Han sa att det bara var 2 veckor kvar av mitt år, att dom har tyckt att det har varit kul att ha mig här och att jag gärna är välkommen tillbaka. Senare i år kommer G. att åka till Tyskland för att gå på en av hans tidigare au pairers bröllop och att han kanske kommer att kika förbi i Sverige också. Jag hoppas han gör det för det skulle vara så himla roligt! Jag kände nästan för att börja gråta när jag satt där och lyssnar på när han pratar om att jag snart kommer att åka hör ifrån. Paradiset som driver mig till vansinne!Han sa att jag kunde behålla mitt simkort tills jag åker till Orlando och sedan kan jag stoppa det i ett kuvert och skicka tillbaka det till honom innan jag åka tillbaka till Sverige. Han frågade om jag hade betalat för ridningen jag gjorde i Mexico, nej sa jag. Han sa att då kommer dom dra det på hans kort och att det var en hejdå present från han till mig. Jag funderade på om jag skulle betala det men tog lite för givet att han skulle betala det. Jag vet att alla hans tidigare au pairer har fått en apple watch så jag har väntat hela året på att jag ska få en också men jag fick aldrig någon! Han frågade vad mi plan var när jag ska åka till Orlando men vid den tidpunkten hade jag inte ens beställt några flygbiljetter från Seattle till Orlando. Han skrattade och sa att det kanske är dags att jag gör det och att det kanske är därför det känns så overkligt att jag snart ska åka. Jag lär väl inse p flyget tillbaka att jag faktiskt lämnar USA och åker tillbaka till Sverige. Precis som det var på resan hit, jag fattade inte att jag skulle flytta till USA. Jag kommer nog aldrig riktigt att förstå att jag faktiskt har bott i USA, men det är helt klart något jag kommer att skryta om för resten av livet!

Sedan åkte vi hem, åt lunch och spelade 3 rundor bowling. Det var faktiskt jätteroligt! Kan nog ha att göra med att jag vann 2 gånger av 3 möjliga! haha. Sedan lekte hon lite med sina dockor innan hon och G. åkte till djur affären för att köpa en till snigel. Medan dom var borta passade jag på att göra min scavenger hunt till B's födelsedag. Jag vek egna kuvert i olika färger och satte nummer på dom, 1-9. Jag har redan en present klar till henne, jag måste bara komma på vart jag ska gömma den och sedan sätta upp alla lappar sista dagen jag är här. Jag tänkte från början att jag ska maila till G. och be honom säga till B. att kolla på ett ställe där den första lappen sitter. Men Lina sa att det är mycket roligare om jag ger den till henne precis innan jag åker och det tänker jag göra! Kuverten kommer jag att gömma över hela huset, så att det tar ett tag att hitta dom. Hon kommer verkligen att få fundera och leta länge hoppas jag!

När dom kom hem igen såg jag att dom hade en jättesnor snigel (i jämförelse med Gary), 2 fiskar och 3 räkor! Tänk att ha räkor som akvariedjur! ganska häftigt! När vi handlade mat gav jag förslag på att vi kunde köpa choklad och göra chocolate ship cookies, men hon ville köpa ett färdigt kitt så vi gjorde kakorna, skjutsade in dom i ugnen och sedan var det dags för middag. Schnitzel! Både innan och efter maten satt jag och försökte redigera en video jag gjorde i Long Beach men jag hittar inget bra program som kan få videon att bli som jag vill. Jag har en massa annat att göra så jag gav upp det.

Jag har skickat koden till Ivana som vi fick från United med $150 var på, jag har skrivit ut flygbiljetterna till och från Las Vegas, jag har skrivit ut flygbiljetten hem och tagit reda på hur mycket bagaget som jag checkar in får väga, jag har kollat upp om det finns Chase i Orlando och försöker komma fram till vad jag ska göra med mitt konto. Ha det öppet men tömma alla pengar så jag kan använda det igen när jag kommer till USA, om jag ska stänga ner det här eller om jag ska stänga ner det i Orlando? Jag har inte en aning? Jag försökte boka min biljett från Seattle till Orlando också och kunna använda min kod så jag får billigare pris men det fungerade inte över internet. Jag skaffade ett konto hos United, testade alla möjliga koder men inget funkade. Tillslut ringde jag dom och fick hjälp med precis alls, nu är min biljett betald och klar. Nu ska jag bara skriva klart det här inlägget, jag måste bestämma mig för om jag ska åka till Grand Canyon på fredag eller lördag, jag ska hänga upp min tvätt som inte blev riktigt torr, jag ska fortsätta att redigera bilder och videosar så jag kan lägga upp dom på Instagram och Facebook och jag ska skicka bilder till G. från semestrarna vi har varit på. Jag har fått mycket gjort men det är fortfarande mycket kvar. Jag vet fortfarande inte vad jag ska laga till middag på onsdag, vilket jag måste komma på lite snabbt.

Mycket att göra på kort tid, men, men. Det är ju en dag imorrn å.

xoxo karro

Likes

Comments

​Torsdag 16 februari​ :

Jag vaknade flera gånger på morgonen och var trött varje gång, men tillslut klev jag upp och klädde på mig. Vi åt brunch på Mardi Gras, jag valde sallad till förrätt och toast till varmrätt. Vi hade tänkt att beställa en efterrätt också, men servitören kom aldrig till vårat bord så vi gick där ifrån istället. Jag beställde en lemonad som jag aldrig fick heller. 

Eftersom vi inte kommer att stanna förrän vi är tillbaka i Long Beach så gjorde vi aktiviteter på båten hela dagen. Vi började med handduks vikning. Vi vek handdukar till olika djur, det var väldigt roligt och det gav mig en idé tills jag kommer hem! 

Vi skulle kolla på när dom skulpterar is men jag blev fast i gymmet där det var detox information. Det var så där, bra information men han hade en sån jäkla brytning så man förstog bara hälften av vad han sa. Han pratade om att detox vad bra för att rena insidan kroppen, man ska alltså inte stoppa i dig så mycket kemikalier. Men det är inte så lätt att undvika eftersom han själv sa att det var kemikalier i allt. I vårat dricksvatten, konservburkar, läsk osv. Men jag tror helt klart att jag ska googla på det och se vad jag kan hitta för information, det var väldigt intressant. Han pratade också om att förlora vikt. Om man undrade var man hade fett på kroppen rådde han en att ställa sig  naken framför spegeln, ruska lite på kroppen, allt som rör sig är fett och det kan tas bort. På han lät det väldigt enkelt att få bort dubbel hakor osv, jag har hört att man aldrig kan få bort dubbelhakor så det ska ju bli spännande att se vad google har att säga om det!

När detoxen var klar var det dags att gå till pool området där det var very hariy chest contest! Jag trodde att det bokstavligt skulle vara män som tävlade i vem som hade hårigast bröst! Men vad fel man kan ha! Från början var det 7 killar som var med, det var 3 deltävlingar, 3 random kvinnliga domare från publiken och för varje deltävling åkte killarna ut eftersom tills det bara var en kvar! På den första deltävlingen skulle dom krypa upp för trappan till scenen där domarna satt, slita av sig sia tröjor och sedan skulle dom gå fram till varje domare som satt på rad. Hos den första domaren skulle killarna visa musklerna som domaren skulle känna på. Domare nummer 2 skulle känna på deras håriga bröst och den sista domaren skulle klämma dom på stjärten! I första deltävlingen var det 3 killar som åkte ut. I nästa deltävling var den en blöt handduk som skulle föreställa en orm. Killarna skulle göra ett djungel vrål, 'döda' ormen och gå fram till någon an domarna och säga att dom har räddat henna! I deltävling nummer 2 åkte 2 killar ut, vilket resulterade i 2 återstående kandidater som tävlar om första platsen! I den sista deltävlingen ställde dom fram 2 stolar på scenen framför domarna, tog upp 2 random kvinnor som fick sitta i dessa stolar. Killarna skulle nu ge dessa tjejerna en varsin lapdance! Publiken skulle skrika och avgöra vem dom ville skulle vinna. Dom kunde inte avgöra vilken av killarna som fick mest skrik så killen med det hårigaste bröstet vann helt enkelt tävlingen! 

Vi åt lunch vid poolen idag, buritos och efterrätt. Jag såg en tårtbit som såg jäkligt smarrig ut med massa choklad i och testade en bit. Sjukt god var den! G. smakade lite men han gillade den inte. Sen satt vi vid poolen ett tag. Jag kände mig trött och skulle kunna somna, men istället gick jag upp till gymmet och bastade. Det hjälpte väldigt mycket, även om man blir väldigt avslappnad av att basta så blev jag väldigt mycket piggare. 

Jag gick tillbaka till poolen för att se om dom fortfarande satt där, vilket dom inte gjorde. Då gick jag till kak bordet för att se om den goda kakan jag hade ätit tidigare fanns kvar, men dom hade röjt undan. Jag ställde mig och kollade på pappret vad som hände på båten just då, varpå dj'n vinkade till mig att jag skulle komma till honom. Vi hade pratat lite förut, han visste att jag var från Sverige och han sa att han hade sin syster där och att han skulle åka dit och hälsa på henne. Han sa att han kunde ge mig sitt kort så vi kunde höras av, det hade ju vart roligt, men jag såg han inge mer efter det. Jag gick runt lite på båten för att titta, jag hamnade på en privat vuxenavdelning där inga barn kommer in. Det fanns en bar, en bubbel pool och några stolar. När jag gick förbi bubbel poolen vinkade en annan kille till mig, jag vinkade tillbaka och han frågade om jag kunde ge honom hans blå byxor som låg på en stol. Visste kunde jag väl göra det, sen gick jag vidare. Jag kom tillbaka till poolen igen, så jag satte mig en stund innan jag gick ner till min hytt igen. 

När jag var i korridoren till min hytt såg jag denna kille som jag hade träffat på vid bubbel poolen som bad mig ge han sina byxor. Vi pratade lite och sedan gick jag vidare in till mig för att sminka mig och klä på mig för middagen. B. kom och gjorde mig sällskap medan jag sminkade mig, hon ville så klart leka men det ville inte jag! 

Vi åt middag på Mardi Gras igen, jag kommer inte ihåg vad jag åt till varmrätt, men till varmrätt åt jag kött, jag bad om bea men jag fick den aldrig, och till efterrätt beställde jag den fantastiskt goda choklad kakan med glass igen! Franklin beställde typ 2-3 förrätter varje gång! Jag förstår inte hur man kan äta så mycket utan att bli mätt på förrätterna? 

Efter middagen gick vi för att se en till show där dom dansar och sjunger ganska gamla sånger med tillhörande danser. Jag gick dit ensamen för att reservera ett bås åt oss medan dom andra var och kollade på när Franklin sjöng karaoke. På vägen dit sprang killen från poolen/korridoren ikapp mig och sa att han såg mig och tyckte att vi borde träffas senare. Jag visste inte hur lång showen var, men han sa att vi kunde träffas på ett ställe som hade en annan show kl. 9.30. Showen jag var på var bra, dom var jätteduktiga och jag önskar att den varade längre. Den var typ 35 minuter lång, när det var slut gick vi alla till karaoke baren för att kolla på när Franklin och alla andra sjöng tills min familj ville gå och lägga sig. Strax efter att dom gick kollade jag på klockan och insåg att det var dags att träffa Jat utanför den andra komedi showen. Jag gick in och kollade, men såg inte till honom så jag gick där ifrån. Står man inte där det är sagt så tänker inte jag vänta. Jag gick till hissen för att kolla var buffén var på kartan, precis då öppnas hissdörrarna och ut kommer Jat och hans kompisar. Jag hängde på dom tillbaka till karaoke baren där Franklin fortfarande var. Vi kollade på när folk sjöng och han köpte drinkar åt oss. Hans kompisar var ganska snälla, lite ointresserade, några av dom hade han bara mött så där på kryssningen! Det är det jag älskar med amerikaner, man skaffar nya vänner så himla lätt! 2 av hans kompisar var ett bögpar, dom var gifta och hade så himla snygga ringar på sig! Dom var svarta i mitten med blingbling på sidorna och det glittrade i ljuset! Skitsnygga! När karaoke baren stängde gick vi över till en annan klubb där vi dansade tills dom stängde. Då gick vi till buffén för att äta något. Vi var ett gäng som gick ut på deck och pratade mer, varför vi gick ut där vet jag inte. Jat fick se min dörrnyckel som det stog Emy på och blev mycket förvirrad och frågade vem jag egentligen var som sa att jag hette Karoline?! Jag gillar att jävlas lite med människor och fråga hur i hela världen dom kan lita blint på en främmande människa? Det är väl ganska dumt även om dom verkar snälla. Jag förklarade varför det stog Emy på min nyckel och sedan gick vi in för att äta pizza innan det var dags att gå och lägga sig. Han frågade om jag sov själv i min hytt och om jag inte ville komma till hans hytt. Varför ens göra sig besväret att fråga när jag redan sa att jag hade en kille, det kommer inte på fråga att jag skulle sova hos någon annan än Karl. Aldrig. 

När jag kom in i min hytt såg jag att B. redan låg i sin säng och sov. Jag var för trött för att byta om och tvätta av mig s ag gick och la mig precis som jag var.

Fredag 17 februari

Denna morgon vaknade jag tidigare än B. Det var väl lika bra så hon slapp se vad jag hade sovit i och ställt en massa frågor. 

När jag kollade ut genom fönstret såg jag att vi var tillbaka i Long Beach igen, vilket betydde att jag hade internet och flera meddelanden från min kärlek. Jag hade även ett meddelande från Josefin, en tjej som vi skulle åka till Forum tillsammans med. Hon skrev att det varken kändes bra eller bekvämt att behöva bo tillsammans med någon som var i hennes föräldrars ålder på forum. Hon syftade på Karl och att jag inte hade frågat om det var okej om han följde med utan bara hade bjudit med honom. Hon skrev att det var hon som tyckte och kände så, men jag vet hur tjejer fungerar, hon har troligtvis pratat ihop sig med dom andra och talar förmodligen för fler än sig själv när hon skriver 'jag'. Både jag och Karl hade sett fram emot Forum så himla mycket och jag visste hur roligt vi skulle ha tillsammans och jag trodde faktiskt att han skulle bli accepterad av dom andra. Jag vet hur mycket dom andra tjejerna vi skulle bo tillsammans med, festar med alla möjliga människor i alla möjliga åldrar. Jag accepterar deras val, men jag tycker samtidigt inte att det går ihop. Jag menar dom andra bjuder in människor hit och dit utan att behöva fråga, så varför ska jag behöva fråga för att Karl är äldre? Han är inte kriminell, han är inte pappa till nån av dom, han sätter inte gränser för nån av dom och han försöker inte hönsa någon. Vi ville bara ha kul tillsammans helt enkelt och det trodde jag att vi skulle få med detta gäng. Sist jag åkte till forum med dessa tjejer så bjöd dom in 2 svarta killar, det var ingen som kände dom riktigt eller visste något om dom men dom fick komma med iallafall. Det vore mer logiskt att inte bjuda in någon man inte känner istället för en person som man faktiskt känner och vet vem det är. Det gjorde mig riktigt arg och ledsen faktiskt. jag skickade ett svar till Josefin som hon läste men aldrig svarade på, sedan skrev jag till Frida att varken jag eller Karl följer med till forum. Då skrev hon att hon hörde att Josefin hade pratat med mig. Där kom det, precis det som jag visste hela tiden, detta var ett gemensamt beslut från alla i gruppen i ett nytt forum dom har skapat bakom ryggen på oss. Jag frågade henne iallafall om det vr en beslut dom tog tillsammans och hon konfirmerade att så var fallet. Det tycker jag är oschysst faktiskt. Kände dom oro från början hade dom kunnat skriva det på en gång istället för att skapa en ny chatt där dom fortsätter att diskuterar forum utan våran vetskap och sedan släpper den starkaste personen bomben för att ingen annan tärs. 'Jag hoppas du förstår att det inte är något illa menat'. Jag säger bara att det ska bli jävligt skönt att slippa den där jävla staden med dess alla jävla människor i den.

Vi packade våra väskor och gjorde oss i ordning för att gå och äta frukost tillsammans med C., Franklin och farmor. Vid frukostbordet hade B. sin godispåse med sig, C. frågade vad för slags godis hon hade där i. B. trodde nog att C. ville ha en och erbjöd henne en. C. ville inte ha någon godis utan hon ville bara tala om för B. vad hon kunde äta och inte. Jag tror att B. har ett tillräckligt bra omdöme själv att kunna ta ett bra beslut och veta vad konsekvenserna blir av hårt godis. 

G. hade klivit av båten så tidigt det gick för att han skulle åka och hämta en ny hyrbil att plocka upp oss med när vi kom av kryssnings fartyget. Jag höll fingrarna i kors än en gång att det skulle gå bra att komma tillbaka till USA utan problem. I högtalarna sa dom att vi skulle ha våra rumsnycklar i handen för att dom skulle scannas en sista gång på vägen ut ur båten. Jag höll min telefon i min högra hand och min väska och rums nyckel i min vänstra hand. Då säger C: 'Emy, hallå, ta upp din rumsnyckel' ganska snäsigt. Jag sa att jag håller i den i min vänstra hand, varpå hon svarar :'jaha, jag trodde du bara stog med din telefon'. Men sköt dig själv så sköter jag mig. Det blev lixom bara sak på sak som gjorde mig mer och mer irriterad. Det var någon gång som G. inte var med som C. sa till Franklin att hon hade fått skit av G. för att hon hade köpt en cola istället för att använda hennes kort där hon kan beställde hur mycket dricka hon vill som redan är betalt. Fast i själva verket var det jag som hade beställt den drickan, att hon fick ta skit för något jag hade gjort. Jag sa att den enda gången jag beställde en dricka var till middagen. Det var en gång, jag visste inte att dricka inte ingick i maten så jag förstår inte vad det är at bråka över. Alltså ibland är dom så jävla dum snåla, kunde jag beställa dricka på C's kort så kunde dom väl tala om det för mig. 

Det var inga problem att gå igenom tullen! Jag visade upp alla mina papper, svarade på 2 frågor och sen var det grett! I Long Beach blåste det väldigt mycket och sedan började det att regna. När G. hämtade upp oss började jag att känna mig åksjuk efter ett tag, det är för att han kör som om det vore rally i kurvorna. Han kör så snabbt han kan, så snävt som möjligt utan att bilen faller över eller kör av vägen.

Vi stannade i china town i LA där vi träffade Cathrine, Carl och 4 kvinnor till som jag inte har en aning om hur dom är relaterade till varan. Vi skulle äta lunch tillsammans på en kina restaurang, jag vet inte vad den hette, jag var verkligen inte på humör så jag brydde mig inte heller. Vi fick ett stort runt bord för 12 personer med en snurr platta i mitten. Det verkar vara typiskt för kina restauranger här i USA. Istället för att en servitris kommer till bordet och man får välja från en meny så gick det runt servitriser med matvagnar och lastade på mat på snurr plattorna eftersom ad man ville ha. Vi hade all möjlig mat på vårat bord så man fick ta det man ville ha. Jag testade lite allt möjligt, jag gillar kina mat och jag gillar friterat. Jag såg nånting som såg friterat ut med 4 sprötar , jag tyckte dom såg intressant ut så jag tog en. Jag föreställde mig att det skulle vara friterat kött , kanske nått jag hade ätit förut. Eftersom vi bara fick kina pinnar att äta med tog det ett tag för mig att få tag på den och ta en tugga. Den var så himla hal så den åkte bara av av hela tiden, när jag väl fick tag i den och tog en liten tugga kände jagatt det var ben i mitten av en av sprötarna. Vad i hela världen är detta tänkte jag? Friterad mat som har ben i sig? Då säger Cathrine som sitter till vänster om mig att jag precis har ätit en kyckling fot! Jag som tycker att grisfötter låter äckligt när man vet vad dom har trampat runt i. Vad är det inte med kyckling fot då?Som om man inte vet var dom har gått nånstans! Jag vart lite äcklad, men nu har jag testat! Jag visste inte ens att man kunde äta kyckling fötter? En kvinna som satt mitt emot mig sa att hon blev förvånad när jag tog en för folk brukar normalt inte gilla dom om man inte är kines och van vid det. Dessa kineser gillade dessa fötter och dom berättade att deras barn älskade dom också. Jag satt och kollade på när dom plockade upp dessa fötter med kinapinnarna och bet av köttet från tårna, fick dom med en ben bit så spottade dom ut den lite sofistikerat på sina kinapinnar och la ner den på tallriken! Jag skulle inte för nått i världen vilja suga på dessa tår för att få av köttet! Men jag testade en till bit, köttet var lite segt och smakade inte så mycket. I Kina äter dom ju banne mig allt! Det är ju som att dom styckar hela djuret och äter alla delar, till och med på Mc Donalds. Cathrine berättade att när dom hade varit i. Kina och beställt någon del av halsen på en fågel så hade dom fått med huvud, näbbar och allt tillagad och fick plocka isär det själv för att komma åt denna del som gick att äta! Vidrigt!

Efter lunchen åkte vi till California Science Center. När vi var klara och skulle gå tillbaka till bilen spö regnade det ute så vi blev dyblöta på vägen till bilen. Sen var det dags att bege sig mot flygplatsen med ett stopp på Mc Donald's. G. kör som en biltjuv alltså när trafiken inte rör på sig! Vid donken gick C. och Franklin in för att beställa mat för oss alla. Jag beställde ett 9 pack nuggets och en cola. När dom kom tillbaka fick jag 2 4-pack nuggets och ingen dricka. Dessutom fick jag ranch dressing som är till sallad, jag ville ha bbq. Men där antar jag att jag fick skylla mig själv eftersom jag inte sa något. 

På vägen mot flygplatsen var det kaos på vägarna. Det regnade så himla mycket att vägarna blev översvämmade och det blåste så himla mycket att träd föll och stora palmblad låg över vägarna. Denna natt var våran sista i Kalifornien och G. sa att han hade bokat ett hotellrum för oss den natten. 

När vi kom dit var det ett rum med 2 dubbel sängar, ett eget kök och det konstigaste badrummet någonsin. Det fanns en hållare för hårfön, men ingen hårfön, den var man tvungen att fråga efter. Det fanns inga extra toa tullar på toaletten, bara en. Det var tur att sängen var skön iallafall och att vi snart skulle lämna det där hotellet.

Lördag 18 februari​ :

När vi hade klivit upp och gjort oss i ordning sa G: att det finns ett litet utbud av frukost nere i lobbyn, annars finns det ett wendy's på andra sidan gatan. G frågade om B. ville följa med mig ner, men hon svarade nej. Jag sa att jag går iallafall och då kom hon också. Hon tog bara en kopp varm choklad och jag sa att vi kan gå till Wendy's om du inte hittar något du gillar men hon sa att hon var okej. Men när vi kom tillbaka sa hon minsann  att hon ville att vi skulle stanna förbi på Mc Donald's för att hon inte hittade något hon ville äta. Jag erbjöd henne att vi kunde gå till Wendy's, men hon tackade nej? Så jävla bortskämd! springer till pappa så fort det är något. Både B. och C. beställde från donken och jag har aldrig känt att deras mat har luktat så äckligt någonsin?! 

Vi åkte till ett museum som heter Museum of natural history. Det var ett väldigt intressant museum som hade dinosarie skelett, dom hade diamanter, information om LA, dom hade Walt Disney's skrivbänk från dom första animationerna han gjorde av Musse Pigg osv! Väldigt intressant! Vi gick runt där ett tag, när vi beställde lunch beställde jag en kyckling sandwich. När vi fick maten tog jag min macka och började äta på den. Nånting som B. har börjat med som går mig riktigt på nerverna är att hon säger :'det där är inte din'. Tillexempel när jag har beställt min kyckling macka som jag börjar äta på. Nähä? vems är det då? Hon har ju ingen som helst koll på vem som beställer vad så var tyst! Jag snäser ifrån lite till henne och säger 'Det här är visst min'. 

Vi åt en tidig middag på Bubba Gump! Jag gillar den restaurangen! Jag beställde en Ceasar sallad, föräldrarna åt räkor och B. åt en barn meny med hamburgare. Allt detta gick på $70!! det är ju rena rånet! Fattar inte hur det kan vara så dyrt även om det är en bra restaurang? På vägen till bilen tog B. tag i min hand och G. i sin andra hand och spdean hoppade hon och vi lyfte upp henne som om hon gjorde världens längsta hopp! Det var roligt men det kändes lite konstigt att jag går och håller i ett barn i ena handen som håller i sin pappa i andra handen när hans fru går snett bakanför! Märklig känsla men vi hade roligt!

Sedan åkte vi till flygplatsen i Long Beach där G. släppte av oss, jag checkade in C's väska och sedan gick vi igenom några butiker och kollade lite innan planet gick. Vårat plan var så klart 30 minuter försenat. När vi klev på och planet lyfte kom jag att tänka på att detta är sista gången jag är i LA på ett tag. Det var skönt att komma hem och lägga sig i sin egen säng och få ha sovmorgon utan att någon annan är i samma rum! 

Söndag 19 februari : 

Det känns som att jag bara har haft en helgdag, jag skulle gärna vilja ha en till! Idag bestämde jag mig för att åka till the Freemont Troll i Seattle för att ta en bild och sedan åka till gymmet. När jag kom till gymmet och checkade in på Facebook skrev Ivana till mig att hon också var där. Vi träffades och pratade lite, hon har börjat komma tillbaka till gymmet nu vilket är kul! Hon sa att hon hade vart hemma själv hela helgen, att hennes värdfamilj bara hade åkt hemifrån utan att tala om för henne vart dom skulle, igen! Jag kan inte förstå att dom gör så mot henne? När hon hade beställt sin nya Samsung S7 så var hennes värdpappa tvungen att beställa ett nytt simkort åt henne för att han var tvungen att ge ut uppgifter som ingen annan kunde svara på. Det tog honom 2 veckor att göra det, dom prioriterar inte ens henne och ändå så överväger hon att kanske komma tillbaka till dom i sommar för att jobba på pengaras skull. Jag hade aldrig gjort det om jag var hon och jag hoppas inte att hon över väger det heller. Dom behandlar henne verkligen som en påse skit den senaste tiden. Jag och Ivana åker till Las Vegas tillsammans på torsdag så jag måste förbereda för det. Jag har inte ens packat upp min väska än. När jag kom hem sa G. att vi hade en gäst. Av skorna att döma såg jag att det var A. som var hemma och G. sa att dom skulle äta middag ute idag. Okej sa jag, jag tänkte att dom kan få ha lite egentid eftersom dom inte träffar A. så mycket och jag inte är något fan av honom. Jag gick ner till mig och gjorde en ansiktsmask och tog en dusch. Jag har en massa saker att göra denna vecka, jag ska skicka mileage till G., tvätta kläder, städa mitt rum, planera om jag ska åka till Grand Canyon eller inte från Las Vegas, skriva ut mina flygbiljetter, skriva ut ledtrådarna till skattjakten till B's födelsedag, det har tagit aslång tid att skriva dessa inlägg, ladda upp bilder från min resa osv. Internet fungerar fortfarande inte i mitt rum så det gör det lite mer komplicerat för mig. B. är hemma från skolan imorgon eftersom det är en lov dag. Dom har något konstigt lov som började i torsdags och håller i sig tills imorgon! Jag har inte en aning om vad vi ska göra då, jag hoppas hon vill ha en playdate med Sophia trots att hon hade en med henne idag!

Jag pratade lite med Karl idag. Vi har knappt hört av något alls och han var lite sur över att han tycker att han berättar saker om sitt liv och öppnar upp sig hela tiden medan jag är stängd och håller allt för mig själv. Jag vill väl mer att folk ska fråga om hur min resa var, vad vi gjorde och vad jag tyckte var kul. Annars tycker jag att det inte känns som att det finns något intresse från den andra sidan. Han berättade att han hade träffat sina vänner i Östersund igen och att det hade pratats om oss igen. Jag trodde att vi hade kommit över det och är jag frågade vem det var som hade pratat så sa han bara 'folk'. Ja, men det är ju uppenbarligen hans närmsta kompisar som han har träffat under helgen...jag blir så trött på alla människor som inte kan sköta sina egna liv utan som ska lägga sig i andras. Fuck you all säger jag bara! Jag lyssnade bara med ett halvt öra så jag kommer inte ihåg vad det hade sagts, jag vet inte heller vad Karl har sagt till dom heller. Det strular fortfarande med gamla ex som finns i garderoben, det ska bli skönt att slippa alla dom i Stockholm. Jag tänker inte finnas i deras liv och dom kommer garanterat aldrig finnas i mitt. 

Nu måste jag sova, det är en lång dag imorgon!

xoxo karro

Likes

Comments

Eftersom jag ligger efter med totalt 6 dagars uppdatering kommer jag att skriva ett inlägg som innehåller dom 3 första dagarna och ett inlägg med dom 3 sista dagarna så att det inte blir för jobbigt att läsa. Dessa inlägg kommer nog att bli väldigt långa iallafall eftersom jag har mycket att berätta!

Måndag 13 februari :

Jag fick sova ensam på soffan medan B., C. och G. delade sovrum. Soffan var verkligen jätteskön att sova på, den är ny och luktar fortfarande läder. Jag hade glömt bort att stänga av larmet på min Ipad som ringde kl 3:30, sån tur var G. uppe så han kunde stänga av den och jag kunde fortsätta att låtsas sova tills jag faktiskt somnade på riktigt! G. berättade på morgonen att han hade vaknat klockan 1 på natten och inte kunde somna om förrän kl. 5 på morgonen. Jag vaknade strax innan klockan 5 och såg att G. satt vid köksbordet med sin dator. Kl. 6.30 vaknade jag av att B. hoppade upp i soffan och slog på tv:n. Jag var förvånad att ingen hade väckt mig tidigare eftersom vi var tvungen att vara ute ur lägenheten 30 minuter senare. Då var det dags att kliva upp, packa ihop, äta frukost och packa in sig i bilen för att åka till flygplatsen i Long Beach för att hämta upp Franklin och farmor.

När vi kom fram hade planet inte kommit än så vi åkte till Mc Donalds och köpa mer frukost och sedan återvända till flygplatsen igen. När vi hade hämtat upp dom hade vi fortfarande en massa tid att döda innan det var dags att kliva på fartyget, så vi hyrde en 6-sits cykel med 4 trampor som jag, B., C., och Franklin cyklade på i en timme. När vi precis hade fått den ropade G. till oss och frågade om farmor fick plats på den, C. sa nej till Franklin eftersom hon tycker att farmor är besvärlig att ha med sig. Men det hade väl vart trevligt för henne att få vara med och cykla lite. C. brukar nämna lite då och då att hon är så glad att hennes föräldrar är så pass friska att dom klarar sig själv. Men jag tycker inte att hon ska säga så mycket om det faktiskt. Jag menar hon klarar sig själv, men det är G. som ser till att allt funkar i hennes vardag med mediciner, möten, skjuts, mat, pengar osv. Vi cyklade längst med strandkanten, hade jag bott där hade jag vart ute varje dag. Det var inte många människor som var ute, det måste vara helt underbart att ha detta väder året om!

När en timme hade gått lämnade vi tillbaka cykeln och G. körde oss till båten, själv åkte han för att lämna tillbaka hyrbilen och kom sedan efter. Vi checkade in så länge, eftersom vi hade farmor med oss som sitter på en 'moped' så fick vi ställa oss i en speciell kö som gick 10 gånger snabbare än den andra! Jag fick checka in mig och B. eftersom vi skulle bo i samma hytt. Det kändes lite konstigt att jag gjorde det istället för C. som är hennes mamma och stog på sidan om. Det första vi gjorde efter att vi hade lämnat av väskorna i våra rum var att leta efter restaurangen! På vägen dit sa C. att hon hade bestämt att jag skulle stanna ett år till hos dom! Jag blir jätteglad att höra det så klart och det sa jag till henne, men det går tyvärr inte. När dom säger så så vill jag ju så klart stanna, men jag vet samtidigt att jag vill åka hem tillslut för att detta liv gör mig lite galen. Vi hittade restaurangen ganska snabbt och även kakbordet där vi högg in först! Sedan gick jag över till salladsbordet och avslutade med en glass. G. kom lagomt till när jag och B. letade efter toaletten så vi var tvungen att gå tillbaka och visa honom var C. satt någon stans. Vi bestämde att gå på introduktion av aktiviteterna i Catalina Island och i Ensenada. D. var väldigt bra som teles kvinna, hon fångade nog allas uppmärksamhet när hon började att prata. Vi försökte att bestämma oss för vad vi ville vilja för aktiviteter och det var inte helt lätt.

Utan att vara något klokare gick vi tillbaka till våra hyttar för att fräscha upp oss lite innan det var dags för säkerhets programmet. Dom gick igenom vad som var tillåtet och inte. Vad man skulle göra om man såg någon över bord, vad vi skulle göra om det började att brinna, var livbåtarna fanns, var vi hittar flytvästarna och hur vi tar på dom, om fartyget sjunker osv. Sedan var det äntligen dags för middag! Maten var väl inte allt för imponerande, men helt okej. Jag och B. kollade in gymmet, poolen och mini golf banan. Båten har alltså 12 våningar, det finns klubbar, kasinon, bio, mini golf, gym, spa, frisör, butiker, osv.

Tillbaka på våra rum igen tog jag en dusch och B. kollade på tv. Jag tog på mig endast en morgonrock som jag hade på mig. Det knackade på dörren 2 gånger medan vi var där, båda gångerna var det städerskorna som ville städa. Första kvällen vi tillbringar på båten?! varför det?! Den tredje gången det knackade på dörren var det C. som frågade om vi ville komma in till henne och dricka läsk. Vi gick in till deras rum som låg vägg i vägg med vårat, på vänster sida. Dom hae inga glas och tordes inte ta något som stog på bänken tillsammans med 2 vattenflaskor ifall man skulle vara tvungen att betala för det, jag tog ett från vårat rum istället. I slutänden är det ju G. som betalar för allt iallafall! Där satt jag, i föräldrarnas sovrum på deras säng i enbart morgonrock och drack cola ur ett vinglas! haha, när G. kom in sa han att det såg ut som att jag firade något! Varje dag är väl värd att fira? Jag har verkligen blivit bekväm i deras sällskap, det är synd att man ska lämna dom när man känner sig som bekvämast! Sedan gick vi in till oss och la oss. B. kollade på tv tills hon somnade, vilket är skönt. Då slipper man att läsa för henne tills hon somnar. Dessvärre så kan jag inte lämna rummet när hon har somnat, så jag blir fast vi henne. Inget mig emot, men man vet aldrig vad man missar på kvällen.


Tisdag 14 februari :

Jag vaknade mitt i natten av att jag hade så sjuukt jävla ont i ryggen. Alltså inte längst ryggraden utan typ inne i kroppen, fast i ryggen. Eller som att flera närver skulle vara i kläm. Jag förstog inte alls vad det var frågan om? Det spelade ingen roll hur jag låg, om jag satt eller stog upp, jag testade att stretcha ryggen och tog 2 alvedon, men inget hjälpte. Jag gick och la mig igen och försökte att slappna av och se om det blev bättre, men det blev snarare tvärt om. Så fort jag låg ner var det som att ryggen drog ihop sig eller spände sig och mag musklerna spände sig också. Jag vart helt slut efter detta och jag var rädd för hur länge det skulle hålla i sig. Jag började att fundera på hur dessa dagar skulle bli om smärtan skulle hålla i sig, jag menar jag skulle inte kunna göra nånting och jag vet inte ens vad det berodde på? Tankarna gick också om jag hade gjort något som orsakat detta. Vissa stunder ville jag googla på detta, men det skulle väl bara stå att 'du har cancer, uppsök närmsta sjukhus'. Tillslut kunde jag på något vis somna iallafall. Jag tror på spöken och jag tror på att man kan känna en död persons smärta innan dom dog, om dom finns i närheten. Eller om man känner huvudvärk eller någon annan smärta som inte tillhör en själv. Jag funderade på om det kunde vara nått sånt med min ryggsmärta? Att jag känner en smärta som jag aldrig har känt förut för att den tillhör inte mig, den tillhör en död person som hade den smärtan innan den dog.

Glad alla hjärtans dag! Jag fick en massa fina och söta meddelanden från min kärlek! Jag är glad att jag har teckning på vissa ställen så jag kan ha lite kontakt med honom!

När jag vaknade hade jag inte alls lika ont i ryggen , det gjorde lite ont när jag vred mig om, men det var ingenting i jämförelse vad jag kände när jag vaknade!

Jag vaknade lite till och från på morgonen, men tillslut kom B. och hoppade i min säng så då var det klika bra att kliva upp. Kvällen innan hade vi kryssat i en lapp att vi ville ha room service på morgonen och häng upp lappen på dörrhandtaget. Jag beställde frukt, banan, yoghurt, te och en bagel med marmelad. När vi var klara för dagen gick vi upp för att leta efter C., vi antog att hon också satt och åt frukost så vi letade i restaurangen först. Där inne såg vi att deras frukost var väldigt mycket bättre än vad vi kunde välja på och vad vi fick. Ingen mer room service för min del!

Vi tog trapporna istället för hissen upp och ner för alla våningar när vi letade efter C. När vi tillslut hittade henne så var hon på väg att äta frukost med Franklin och farmor inne på Mardi Gras och vi fick inte följa med in dit för att det är bordsplacering och deras bord var inte stort nog. Hon sa att vi kunde gå runt lite mer och sedan mötas på våning 3 en halvtimme senare när det var dags att gå av båten. 'Gå runt lite mer', vi har ju inte gjort något annat. Men vad hade vi att välja på? Vi fick gå runt och kika lite till och sedan gick vi till våning 4 där alla skulle träffas. Vi vart lite förvirrade när det stog våning 3 på biljetten, men att det var våning 4 i verkligheten. Vi ställde oss och väntade där på att dom skulle komma.

När dom dök upp ställde vi oss i kö för att hoppa på en båt som skulle ta oss till Catalina Island. Vi var en timme tidig till våran aktivitet så vi gick runt och kollade i souvenir butiker så länge.

Våran aktivitet var alltså 'under sea adventure'. Vi hoppade på en båt där vi fick gå ner en våning, där nere fick man sätta sig på en stol med varsitt fönster och titta ut medan dom körde båten. Vattnet var lite grumligt enligt mig även om guiden sa att vattnet var klart idag. Han sa också att det var en fin, varm dag. Fin kan jag hålla med om, men varm vet jag inte. Det blåste så man frös faktiskt lite. Vi åkte en sväng som enligt mig inte var lång alls. Vi åkte genom några ställen där det var mycket fisk och sjögräs. Dom berättade att fiskarna som var där kom alltid till båten för att dom visste att dom skulle få mat, det var flera hundra fiskar som simmade åt alla möjliga håll. Jag hade hoppats på att få se ett sjölejon eller en haj, men icke, Denna båttur var lite tråkig måste jag faktiskt få säga. Det var lite bråttom att välja vad man ville göra så jag valde bara samma som alla andra. Egentligen skulle jag vilja snorkla, men jag tror att vattnet var alldeles för kallt för det. Jag vart nog lite besviken för att jag hade föreställt mig något annat. Det kändes som att allt var iscen satt när det alltid är samma fiskar som kommer och dom alltid kör samma rutt. Man känner sig lite lurad nästan, man tror att man ska få se nått häftigt som kanske inte alla andra ska få se. När exat alla får se samma fiskar.

När vi kom i land igen gick vi till nästa båt som skulle ta oss tillbaka till kryssnings fartyget. När vi kom in i båten var vi tvungen att gå igenom en säkerhets kontroll som det är på flygplatser. Det var inga problem så vi gick till hissen som tog oss upp till buffén där vi skulle äta lunch. G. kom till oss när vi nästan hade ätit klart och föreslog att vi kunde gå till poolen och bada. Jag föreslog att vi kunde gå och spela mina golf istället och det ville B. också göra. Vi gick upp till våning 10 och spelade alla 9 banor, vissa banor spelade vi flera gånger i väntan på att för havande personer skulle bli klar. När vi var klar gick vi ner till våran hytt igen där jag bytte om till bikini för att jag ville lägga mig och sola ett tag. Jag sa till B. att hon fick stanna med hennes föräldrar så länge eftersom hon sa tidigare att hon inte ville bada. Men när jag knackade på deras dörr och G. öppnade så frågade jag om hon kunde stanna lite med dom, så ändrade hon sig. B. frågade om G. också skulle gå till poolen och när han svarade ja så ville hon följa med. Vi tre gick dit, dom badade och jag satte mig i en solstol och somnade. Efter ett tag gick dom för att göra något annat så jag satte mig i bubbel poolen tillsammans med 5 ungar och några vuxna. Det säger ju sig självt att det kommer inte att bli en lugn stund, men vill man bubbla så måste man offra sig! När några hade gått och det var ett barn kvar i bubbel poolen ser jag hur hon sjunker ner under vattnet, hennes familj frågar var hon tog vägen så jag letade med mina händer under vattnet, fick tag på henne och drog upp henne. Hon ville ju bara dyka, men det kan ju vara farligt eftersom man inte såg igenom vattnet så någon kan ju trampa på henne och för den delen syntes hon inte heller så om hon skulle drunkna så skulle ingen märka henne förrän någon trampar på henne. Efter incidenten kände jag att det var dags att gå till hytten för att duscha och göra sig i ordning för middagen.

Vi skulle äta middag på Mardi Gras den kvällen så vi var tvungen att klä upp oss. När jag och B. var klar gick vi in till föräldrarnas hytt och väntade på att G. skulle komma tillbaka. Han var ute och letade efter en bra bakgrund där vi kunde ta familjekort. C. tyckte jag var väldigt fint klädd och undrade var jag hade hittat min outfit och frågade om jag nån gång hade funderat på att bli modell?. När G. kom tillbaka visade han några bilder på olika bakgrunder och sedan gick vi upp för att bli fotade. Dom hade ställt upp olika bakgrunder i tyg där vi fick ställa oss medan en professionell fotograf tog bilder på oss. En dag efteråt hängdes alla bilder som hade tagits runt om på alla upp på en vägg dit man kunde gå och kolla på dom och även köpa dom om man ville. Jag såg våra bilder och jag var faktiskt jätte nöjd med dom! Jag vet inte vilka bilder min familj köpte, jag såg att dom kollade på bilderna där det bara var C., G., och B. på, men jag hoppas dom köpte en bild där vi alla var med på för jag vill så gärna att G. ska skicka den till mig sen!

Efter fotograferingen ställde vi oss i kö för att komma in till Mardi Gras, restaurangen där vi skulle äta middag. Till förrätt valde jag stoppade champinjoner, dom var helt okej. Till varmrätt valde jag en köttbit med bea och bbq sås! En halv blodig köttbit med bea på alla hjärtans dag, kan det bli mer romantiskt?! Som jag hade längtat efter kött och bea och äntligen fick jag äta det! Efter 11 månader slår dagen in! Det är knappt så man tror att det är sant! Dock så var det varm bea, jag gillar kall bea bättre. Köttbiten jag fick var väldigt senig så det tog ett tag att kära igenom den. Jag var den som åt upp sist av alla vid vårat bord och G. sa att han satt och räknade hur många gånger jag var tvungen att skära köttbiten för att få den att lossna. Jag frågade hur långt han räknade och svaret var 12, jag vet inte om han var seriös eller om han skojade. Men det är ju inte så optimalt att äta en köttbit man måste skära i 12 gånger innan en del lossnar, sen ska man dela den biten på 3. Till efterrätt åt jag vulkan kaka med glass. Den hette melt chocolate cake, men det var en lava kaka. fast på ovansidan och helt rinnig inuti tillsammans med glass! Den var verkligen super god!

Efter maten gick vi och kollade lite i butikerna innan dansshowen började. Där hittade jag såklart både min och Karl's parfym! Vilken lycka alltså! Jag glömde min parfym hemma så jag kunde tjuva lite och jag sprayade Karl's parfym på en sticka och la bredvid sängen! När dörrarna till showen öppnades gick vi och satte oss i ett bås, showen var verkligen jättebra! Det var typ 70-80's dans stil, dom var super duktiga och roliga att kolla på. När showen var slut frågade G. mig vad jag ville göra, Franklin skulle ut och festa och dom andra skulle gå tillbaka till sina hyttar. Jag följde med och festade med Franklin och det var jättekul! Det var dans och musik och det var jättemånga som var med och dansade och sjöng! Franklin är en nykter party prisse som verkligen kan ha roligt i sitt eget sällskap! När denna fest var slut gick vi till karaoke rummet, Franklin sjöng 2 sånger och sedan kollade vi på när alla andra sjöng, det var underhållande. Strax innan karaoke baren stängde kom G. till oss, vi 3 gick ut för att kolla om det var stjärnklart - vilket det inte var! Franklin skulle gå och kolla på en komedi show som lät bra, men när G. förklarade handlingen i hissen på vägen ner var jag glad som tackade nej!

B. låg och sov inne hos C., så G. bar över henne till våran hytt. På hennes säng hade städerskorna virat ihop handdukarna till en elefant! Jättesöt, jag tror att dom städar våra rum 2 gånger/dag! Det är ju helt fantastiskt!

Detta har varit den bästa alla hjärtans dag någonsin, det kommer bli svårt för Karl att bräcka denna dag!


Onsdag 15 februari :

B. väckte mig på morgonen, jag tyckte det var nog tidigt ändå att behöva kliva upp kl. 7 på morgonen när jag skulle vara klar för dagens aktivitet kl. 8.30. Denna morgon vaknade vi upp i Ensenada i Mexico! Vi klev upp, kollade om någon av dom andra ville göra oss sällskap vid frukosten. Det var bara vi, så vi gick upp till buffén och åt frukost själva, när vi var på väg ut kom C. och G. och skulle äta frukost. B. hakade på dom medan jag gick ner till hytten och gjorde mig redo för dagens aktivitet - ridning! När jag var klar gick jag tillbaka till dom för att fördriva tiden innan det var dags att samlas. Då kommer G. på att vi måste byta B's nöt plåster så vi fick gå ner igen. När det var gjort gick jag till Paris Lounge där vi skulle samlas.

Där inne samlades alla möjliga grupper för olika aktiviteter. Vi fick skriva upp vårat namn och rumsnummer på ett papper och efter ett tag var det dags att gå. På vägen ut från kryssnings fartyget var vi tvungen att gå igenom en säkerhets kontroll för att se så vi inte hade något olagligt med oss ut från båten. Det skulle ju bli minst sagt roligt att se om jag kommer in i båten igen eller inte! Denna dag var vi redan vi land så vi behövde inte hoppa på någon mindre båt som skulle köra oss till land. Utanför samlades vi igen och hoppade in i en vit minibuss som skulle ta oss till stallet. Resan dit tog ca. 25 minuter, guiden pratade för fullt om olika hus vi körde förbi, områden osv. Det var synd att han pratade så snabbt för det gick knappt att höra vad han sa med hans dialekt. Guiden var även en av de personer som skulle rida med oss! Han förberedde oss i bilen och talade om vad han förväntade sig av oss och även hur vi skulle göra med hästarna.

Framme i stallet gick vi in i en lada/pub för att hämta hjälmar. Utanför kom ledarna med alla hästar, 4 ledare som höll flera hästar åt gången. När dom hade tagit ut hästarna släppte dom dom där dom stog och där stog dom! Dom delade in oss i 2 grupper, vana ryttare och ovana ryttare och gav oss hästar efter det. Jag fick en ljusbrun ponny som hette Bandido, det var western sadlar och lösa tyglar som var knytta i en ögla runt halsen som vi skulle styra dom med. När jag satt upp frågade ena ledaren om jag red hemma, ja svarade jag. Han sa att det märkes och det var kul att höra att det märks av att man bara har hunnit sitta upp på hästen!Dessa hästar har gått denna väg flera, flera gånger så man behövde knappt hålla i dom. Dom släpper hästarna lösa under natten, då går dom denna väg upp för berget och på morgonen när dom kommer ner och ska på tur med ryttare går dom samma väg igen. Både tråkigt, men skönt på samma gång, då kunde man sitta där och njuta av det fina vädret och den vackra utsikten över Mexico! Vi red upp för berget med en fantastiskt utsikt, runt i en loop och sedan ner igen samma väg. Jag hade hoppas på lite galopp men det vart lite trav på sin höjd Det var 4 ledare, en av dom red längst fram hela tiden och dom andra 3 red fram och tillbaka för att se så alla var okej och att hästarna var på sin plats. Jag hörde att det var en barn som ville stanna sin häst, jag tror att det var en pojke och hans pappa sa åt honom att luta sig fram och dra i tyglarna neråt. För en av ledarna hade förklarad att man skulle ha låga händer när man ville bromsa hästarna, men så fort dom gjorde som ryttaren ville så skulle man lätta på tygeln. Men varför i hela världen säger du åt han att luta sig fram? sitt still i sadeln med rak rygg och ta lite i tygeln ska du se på att han stannar! Ledarna var verkligen riktiga cowboys med lasso, hatt och såna där sporrar med taggiga hjul som man bara ser på film! Av någon anledning fick jag ont i båda mina knän av att sitta i denna sadel. Jag vet inte om det är någon knepig vinkel knäna blir vinklade i, om mina läder var för korta eller något annat? Jag har aldrig känt så förut när jag har ridit men jag hörde att det var en annan som också fick ont i knäna.

När vi var tillbaka vid stallet igen var det bara att kloka fast öglan i sadelhornet och låta hästarna gå. Dom visste precis var dom skulle det stog säkert någon där och väntade på dom. Vi samlades inne i ladan där man kunde se bilderna dom hade tagit på oss med deras kamera under ritten och köpa dom om man ville. Jag tjuv knäppte kort på min bild och när tjejen som jobbade där såg mig var hon inte allt för glad! Vi fick chips, lite lätt lunch och kunde även köpa något att dricka om vi ville. Sedan körde dom oss till en Senada skylt där vi stannade för att ta kort och sedan fick vi bestämma vad vi ville göra. Om vi ville åka någon stans med taxi, om vi ville bli avsläppta i down town eller om vi ville att dom skulle köra oss tillbaka till båten.

Jag hoppade av i down town för att kolla in butikerna. Alla hade i stort sett samma rat och alla ville att man skulle komma in i deras butik för att titta vad dom hade. Dom tjatade så jävla mycket så jag började att prata svenska med dom och när dom inte förstog vad jag sa blev dom tyst! Då tjatade dom inge mer! Jag fann inget av intresse så jag gick ingenom staden och tillbaka till båten. Ögonblicket var kommen, upp till bevis om jag skulle bli insläppt igen på båten eller inte! Jag behövde bara visa upp min rums nyckel och gå igenom säkerhets kontrollen och sen var det klart! Jag var inne! Klockan var 1 så jag gick upp för att äta lunch. Dom andra var inte tillbaka än så jag gick för att byta om till bikini och gick till poolen för att sola. Hela dagen var de kanon väder och rätt vad det var somnade jag i min solstol! ovanligt! Jag älskar att somna i solen, jag älskar värme. Jag använde mig inte så mycket av solkräm så jag vart förvånad att jag aldrig brände mig! Det är väl kanske inte så varmt i februari jämfört med sommaren? Halv 4 gick jag ner till hytten igen för att för att duscha och ställa mig i ordning för middagen. När jag öppnade dörren och var på väg ut står B. utanför! Vilken timing!

Dom hade stängt buffén så vi åt inne på Mardi Gras igen. Jag valde någon mango grej till förrätt, kyckling till varmrätt och s'mores parfait till efterrätt. Mango grejen var som en soppa med en klick av nånting i mitten, kycklingen var god, men bbq såsen som jag beställde till fick jag aldrig och s'mores parfaiten smakade inte alls s'mores över huvud taget. Efter middagen gick vi för att kolla på en ny show. I raden framför oss satt det en kille som hade varit på samma scoba diving som G. och kände igen honom. Han vände sig om och började att prata och berättade att dom hade varit vid samma blåshål som C., B., Franklin och farmor samma dag. Dom hade gått till något ställe där dom hade tiger, lejon och jaguar ungar som dom fick hålla i! Jag vart ju mäkta avundsjuk, så himla söta! Men ingen av dom i mitt sällskap visste något om detta!

Showen vi kollade på gick ut på att publiken skulle komma upp på scenen och spela spel. I slutet vann en person slumpmässigt och när det var över gick vi ut till hissarna för att bestämma oss vad vi ville göra. Det hände inte så mycket mer roligt den kvällen. Franklin ville gå och sjunga karaoke en timme tills en film i biosalongen började, G: skulle ta hand om farmor och jag och B. bestämde oss för att gå och lägga oss.

xoxo karro

Likes

Comments

Mitt alarm ringde kl. 3:30 på morgonen, en timme innan vi skulle åka hemifrån. Jag stoppade ner det sista i min väska och gick upp för att äta frukost. Vi köpte subway mackor till lunch igår, jag hade halva min kvar så jag åt den till frukost. Sedan var det bara att packa in i bilen för att åka, framme på flygplatsen skulle vi checka in en väska på mig för den var tydligen gratis. Jag var förvirrad och C. var kanske också förvirrad för vi checkade in båda och var tvungen att betala för den ena. G. Var väl inte allt för glad över det, jag tänker inte ha dåligt samvete över att hans fru inte har koll på läget. Vi åkte med Jet Blue, jag är så glad att jag tog med min nack kudde så jag kunde sova hela vägen från och till! Det var superskönt och välbehövt.

I Long Beach var det fint väder, solen sken och knallblå himmel. Jag bytte om till shorts och ballerina skor och B. sa att G. hade sagt att det skulle regna så mina kläder var inte lämpliga. Jag tror jag har ett tillräckligt bra omdöme och kan bestämma själv vad jag ska ha för kläder på mig! Det började aldrig regna, det har vart fint väder hela dagen. Det måste ju vara livet att kunna gå i shorts i februari!

Vi hämtade hyrbilen och åkte mot San Diego. Vi stannade efter vägen och köpte lunch på DQ. Jag åt sallad och drack en banan/jordgubb smoothie. Jag ville försöka få en bra bild på den med en fin bakgrund och då kommer B. med sina kommentarer igen 'vi har DQ i Kirkland med'. Ja det var inte det jag ville ta kort på, jag ville bara ha en fin bild. Smoothien var verkligen jättegod! Den var så himla len och mjuk, inte alls några isklumpar som man kan känna av ibland.

Nästa stopp var San Juan Capistrano. Det finns gamla ruiner där från långt tillbaka i tiden. Sen gick vi till en bostadsområde där det var många caféer, souvenir butiker och lite annat. Det var ett väldigt gammalt område och husen var jättefina! Jag tror att det var det äldsta området i Kalifornien.

G. kom med förslag om att vi kunde åka till stranden men det ville inte B. så det blev inte av. G. kom med förslag på andra saker vi kunde göra men det ville inte B. göra heller så det blev inte heller av. Jag förstår inte hur dom kan låta en 8-åring välja vad vi ska göra och låta henne bestämma. Jag kanske inte vill göra det hon vill höra heller. I Sverige hade det vart föräldrarna som hade bestämt vad vi skulle ha gjort och det får barnen finna sig efter.

G. bad mig att köra så jag gjorde det trots att jag var väldigt trött. Jag skulle hellre vilja sova men det ville säkert han också. C. fick vila i baksätet och hon höll på att tippa över när hon somnade. Jag tyckte synd om henne för det brukar alltid göra ont i kroppen när man somnar alldeles krokig och sne! Jag körde ett tag och sedan bytte vi tillbaka. Då körde G. oss till Carl och Cathrine's lägenhet i San Diego. Även om det är riskabelt att jag får köra en bil som jag inte står som chaufför på och är under 25, tycker jag ändå att det är jätteroligt att få köra i nya städer. 

Dom bor i en liten lägenhet med två sovrum och ett gemensamt kök/vardagsrum. Tanken är väl att dom ska bo här mesta dels av tiden så jag förstår inte varför dom vill bo så trångt? Huset dom har i Bellevue är sjukt stort så det måste verkligen kännas jätte trångt för dom.

Det första vi gjorde var att gå ner och kolla på en kinesisk marknad. Jag tror att dom fortfarande firade kinesiskt nyår där, dom hade lite uppträdanden och så, väldigt roligt att kolla på. Vi käkade middag på en trevlig restaurang där det var happy hour. Sedan åkte vi några våningar upp i samma byggnad för att kolla på utsikten och sist av allt kollade vi in ett nytt hotell där dom hade 3 olika 'restauranger'. Jag tror att en var en bar, en var ett café och en var en restaurang. Det stog 2 killar vid dubbeldörren och öppnade dörrarna varje gång någon ville gå in eller ut. Snacka om service!

Jag skrev till min LCC Kim för ett tag sedan och frågade hur det var med DS-2019 pappret. Eftersom jag åker till Mexico med kryssningen så måste jag visa upp pass och papper för att få komma tillbaka. Hon svarade aldrig på mitt sms så jag skrev ut i Facebook gruppen istället och frågade om någon visste hur reglerna gällde. Jag fick svar att pappret gäller i ett år från och med datumet som står på det och tänkte att då är det väl så. Men ikväll fick jag svar av Kim, dagen innan vi ska åka. Hon skriver att det har varit svårt med kryssningar och alla papper. Hon rådde mig att ringa till kryssningen och fråga dom vad som gällde. Ja men vad jävla sjysst att skriva det svaret till mig dagen innan jag ska åka! Vafan håll koll på telefonen och svara i tid! Jag skickade svaret till G. som kom till mig så fort han läste det. Han frågade vad hon menade med sitt svar och jag sa 'jag vet inte?'. Jag fick helt enkelt ringa till kryssningen och fråga vad jag skulle göra. Hon som svarade sa att det inte var någon fara eftersom jag hade alla papper, så jag får lita på det. G. knackade på dörren och frågade hur det gick. Jag sa 'vi är körd' på skoj och väntade en 'vad fan' reaktion. Men han var lugn och sa 'varför det?'. Då kunde jag inte hålla mig längre och sa att jag skojade och att allt var lugnt!

Till middag gick vi till en restaurang som Carl och Cathrine gillar. Jag märkte att C. blev förändrad på en gång, troligtvis över att vi var med Carl och Cathrine och hon ville verka lite fin i kanten. Man märkte verkligen så tydligt vilket spel hon höll på med. När servitrisen kom sa hon alltid 'min man' och 'man och fru emellan' osv. G. berättade en historia att dom hade ätit på en restaurang förut där dom var tvungen att beställa en alkoholhaltig dryck för att få maten till ett billigare pris. Han sa att han beställde en öl och drack kanske en tredjedel av den. Då avbryter C. honom och ska fortsätta och berätta vidare att han drack mindre än så, bara någon klunk och att 'han visste när det var bra', 'han vet var gränsen går'. Jag började att flina, nästan skratta hur löjligt det lät! Jag tror knappast att varken Carl eller Cathrine är impad över något som C. har att komma med, dom varken tävlar eller skryter. Cathrine brukar berätta mycket om vad hon har gjort, var hon trivs, vad hon tycker om, osv. Jag tycker om att höra på henne när hon pratar, hon påminner lite om M-L på nå vis tror jag. Fast jag kan tänka mig att C. blir avundsjuk och triggad när Cathrine berättar om hur fantastiskt San Diego är och visar bilder över ställen dom har varit på. Hur fint deras bibliotek är och hur stort det är. Att Seattle's bibliotek är en lort på jorden i jämförelse, haha. Hade jag chansen att flytta till Kalifornien hade jag lätt gjort det om jag var amerikan. Jag menar, det måste ju vara paradiset av alla ställen man kan bo på i USA. Självklart gillar man olika.
 
Jag glömde att packa ner min rakhyvel i min nessesär så jag följde med G. och Carl till affären för att köpa ett par nya. Jag tänkte att en engångs rakhyvel kunde räcka för ett par dagar, men man kunde inte bara köpa en. Det fick bli ett helt pack med 10 stycken så jag hoppas att dom är bra!

Imorgon blir ännu en tidig morgon då vi måste vara ute ur lägenheten senast klockan 7 på morgonen för att hinna till kryssningen! Nu har jag pratat med min man i en timme, nu måste jag duscha och borsta tänderna innan det är läggdags!
Godnatt.

Xoxo karro

  • 94 readers

Likes

Comments

Imorse vaknade jag väldigt tidigt, vilket inte är så ovanligt. Jag låg kvar i sängen och kollade på skilda världar ett tag. Jag lämnade min telefon på ovanvåningen och internetet strular igen så det som räcker ner till mitt rum fungerar inte. Vill jag använda det andra internetet så måste jag gå till andra änden av källaren och sätta mig i en soffa eller gå till ovanvåningen. Eftersom jag fortfarande låg i sängen kände jag inte alls för att kliva upp, det är ju lördag, min första lediga dag denna vecka.

Jag klädde på mig tillslut och gick ut till soffan i källaren och satt mig där för att kunna kika igenom mina sociala medier. Jag bestämde mig igår att jag inte ville åka till cluster mötet, trots att jag blev erbjuden skjuts. Sen hörde jag någon komma ner för trappen till källaren, det var G. som kom ner med min telefon som han alltid gör när jag lämnar den uppe och frågar om jag ville följa med på bio. Ja det kan jag göra säger jag, varpå han svarar 'vi åker om 15 minuter'. Shit, tänkte jag. Jag hade varken ätit frukost eller borstat tänderna så jag gjorde det lite snabbt och packade ner morötter och en flaska vatten till filmen. Vi såg Lego Batman, tillsammans med farmor och Franklin. Den var så där, roligt ibland men mest seg. Jag somnade som vanligt, men till en seg film kanske det inte gör så mycket. På min högra sidan satt det en pappa och hans tre söner och på min vänstra sida satt min familj, När familjen till min högra sida kom och satte sig där kände jag att det börja stinka som fan när jag skulle dricka ur min vattenflaska. Jag luktade ur flaskan och undrade vad det var frågan om, är det min flaska som luktar? är det vattnet? är det jag? är det någon annan som sitter här inne? Det luktade precis som det brukar göra inne hos gamlingar. En väldigt unken och instängd lukt som gör det svårt att andas. Det var hemskt och jag kom fram till att det var familjen till höger om min som stank, dom såg för den delen inte klok ut någon av dom. Pösiga kläder, ovårdade, det såg ut som att barnen hade någon diagnos också.

När vi kom hem gick jag ner till mitt rum och la mig och sov ett tag. Det behövdes, jag kände mig på mycket bättre humör när jag vaknade. Jag har vart på dåligt humör ett par dagar och det kanske var sömnen det berodde på? Det är svårt nu när jag har börjat träna 4 gånger i veckan, hur mycket mat man ska äta, vad man ska äta, sömn, hur mycket ska man sova? hur mycket vatten ska man dricka? Mitt humör beror nog på dessa frågor skulle jag tro.

När jag vaknade var det middagstid men jag hade inte börjat packa min väska än trots att det var 12h tills vi skulle åka hemifrån. Eftersom jag har kollat klart på alla avsnitt av 'Skilda världar' vet jag inte vad jag ska kolla på längre, så jag hittade 'en natt på slottet' som jag kikade på samtidigt som jag packade. Men det var ingen höjdare, det känns som att man missar så mycket av det som är mest intressant och sen är programmet slut innan man vet ordet av. Men nu är allt packat hoppas jag, kläder skor, shampoo, laddare, papper, godis osv.

Jag har inte pratat med Karl något idag och jag vet inte när han åker tillbaka till Stockholm imorgon. Han har nog märk på mig att mitt humör har dippat och jag skrev själv att jag ville vara ifred så han har låtit mig vart ifred. Jag saknar honom men han har nog själv haft fullt upp i Östersund med kan jag tänka mig. Jag ska skriva ett meddelande till honom så får vi se när vi kan prata med varann nästa gång.

Imorgon åker vi till LA igen! Vi måste lämna huset 4.30 på morgonen så jag har ställt mitt larm på 3.30. Nu är klockan 10 och jag förstår inte ens själv vad jag gör vaken! Jag kommer vara dödens död imorgon, jag får se när jag kan uppdatera bloggen nästa gång. Jag vet inte när jag kommer att ha internet nästa gång så det kan hända att jag skriver superlånga inlägg istället med flera dagars uppdatering!

Jag hoppas att det här kommer att bli roligt som bara den nu!

xoxo karro

Likes

Comments

Jag kan inte förstå att jag redan har varit hos min familj i 11 månader och bara har en kvar innan det är dags att åka hem! Jag vet att februari kommer att gå ruskigt snabbt eftersom jag har 2 resor jag ska på och sedan är det mars.

Tacka gud för att det är fredag! Helgen kommer alltid när en behövs som mest! Jag var pigg imorse när jag vaknade, jag verkar ha kommit tillbaka till att jag vaknar innan alarmet ringer så jag ligger och väntar in det. Men ju allt mer tiden gick blev jag tröttare och tröttare. Jag visste inte om jag skulle åka på gymmet när jag ändå har tagit på mig gym kläderna eller om jag behövde en vilodag så jag skulle åka hem och sova istället. Sen började det gå i vågar, jag blev pigg, sen blev jag trött och sen pigg igen och så höll det på. Tillslut bestämde jag mig för att åka till gymmet iallafall, jag förstog att jag skulle bli pigg och tycka det var skönt bara jag kom igång och mycket riktigt var det så.

Jag var för trött i armarna och ryggen för att göra bodypump idag så jag körde på ett benpass själv. Jag träffade Linda som sa att hon hade pratat med Check, han fortsätter att prata om min hejdå fest som han vill fixa och han visste tydligen mer än Linda om när jag skulle åka! haha, han är ju för gullig! Jag berättade lite för henne om mina resor som kommer upp och sedan gick hon upp för att vara med på passet och jag fortsatte för mig själv. I början när jag tränade hade jag svårt att få en timme att gå, nu har jag svårt för att hålla mig till en timmes träningspass när jag vet att jag har en massa annat att uträtta under dagen! Nu mera blir det 1,5-2h istället, vilket jag tar som ett bra tecken. Det måste ju betyda att det är roligt,

Efter gymmet bestämde jag mig för att åka tillbaka till Dollartree och köpa ett nytt alla hjärtans dag kort och skicka till Karl, med hans namn på den här gången! Precis lika dant som det första jag köpte, handstilen kanske inte var lika fin för att jag var less och trött i kroppen. Men nu är det skickat så det dimper väl ner i brevlådan om 2 veckor! Karl sa att jag skulle skicka min adress till honom så att han kunde skicka ett kort till mig med, men han kan bevara sig besväret och inte göra det. Även om det skulle göra mig glad så känns det inte som någon mening längre, jag kommer ju ändå snart hem. Han kan ge mig det då, han sa att han ville att vi skulle fira ett riktigt alla hjärtans dag när jag kommer hem, även om det är i mars. Det är klart vi ska göra det, vi har mycket att ta igen som vi har missat under detta år kan jag lova!

När jag äntligen kom hem igen bestämde jag med Angelica att vi skulle prata med varann, vilket vi faktiskt gjorde den här gången! Hennes svärmor har besvärat dom väldigt mycket för att hon är sjuk. Sjuk i huvudet alltså som ingen mår bra över, minst Angelica och Christer som hon besvärar mest. Senast så fick hon en propp i hjärnan, vilket är steget innan stroke. Hennes psykolog har tydligen sagt att det skulle inte förvåna om hon skulle fejka det eller göra något hon vet att hon skulle kunna få det av. Just av den anledningen att hon vill att Christer ska komma till henne eftersom han vill ta så långt avstånd det går mellan dom. Det är en massa skitsnack hit och dit och hon vill hela tiden träffa dom för att lösa alla problem och be om ursäkt. Dom går med på det men så fort det kommer in lögner eller skitsnack så drar dom och då säger dom upp kontakten direkt. Angelica och Christer vill ha den sortens relation att dom hör av sig till henne om dom ska höras av, annars ballar det ur och det pallar dom inte. Vi pratade lite om att vi ses snart igen, vi snackade lite skit om andra personer, vinskämt och lite allt möjligt.

Efter vårat samtal ringde Karl upp mig, han var på dans ikväll. Det hade tydligen vart jätte roligt och det tror jag säkert. Jag har inte vart på dans på så himla länge, men när jag kommer hem så ska jag nog ta alla chanser jag får att komma ut! Om jag tar mig dit det vill säga, jag vet inte om det finns någon bil tillgänglig eller om jag ens har råd till det! Det ska bli spännande att se.

Själv känner jag mig bara less på allt och att helgen inte kunna komma lägligare. Jag har nog varit kort och kanske otrevlig till med när jag har pratat med någon. Men det är just på grund av detta, jag känner mig less, än en gång. Det känns som att familjen tar för givet vissa saker och något jag stör mig grymt hårt på är när man ser att kompost påsen eller sop påsen början blir full. Men dom man gör inget åt det utan dom fortsätter och fyller tills någon annan byter den och det känns som att på slutet så är det jag som måste vara personen som byter den här förbannade jävla påsen hela tiden. Sen kommer vi till plåstrena som C. aldrig förstår hur hon ska göra fast hon gör det var och varannan morgon och gör rätt. Men lik förbannat kommer hon ner nästa morgon och har inte en aning i vilken ände hon ska börja. På söndag åker vi på kryssning väldigt tidigt på morgonen så imorgon blir egentligen min enda helgdag som jag kan gör vad jag vill på. Samma dag som det är cluster möte, bodyshred och familjen ska åka på bio. Jag skrev i Facebook gruppen där alla au pairer är medlem och frågade om jag kunde åka med någon, ingen svarade, som vanligt. Förutom ikväll då Marika, den nyaste au pairen skrev att jag kunde åka med henne för att hon skulle köra. Hon har varit här i 2 veckor och ska köra till Seattle, det kändes inte säkert alls. Jag vet inte hur bra chaufför hon är, men jag tackade nej. G. trodde att man inte kunde missa mer än 2 möten och tyckte jag skulle kolla upp det. Vad händer annars lixom? Jag kanske inte vill gå? Jag kanske är sjuk? Jag kanske inte kan ta mig dit för att jag inte kan köra och min familj har andra planer? Min familj ska åka på bio imorgon för att se den nya Lego filmen och jag vet inte om jag är inkluderad i det för jag fick ett mail av G. om det ikväll. Jag skulle vilja ta lite sovmorgon, göra mig redo i lugn och ro för att sedan åka på gymmet på bodyshred och sen packa inför söndagen som jag fortfarande inte har gjort. Sen vill jag inte göra något mer. Något annat jag stör mig på är folk som följer en och avföljer på Instagram. Jag brukar skriva till dom och fråga vad fan dom håller på med för jag tycker det är as störigt, men så klart så får jag aldrig något svar. Det är inget jävla museum där dom kan komma och gå som dom vill. Snart blockar jag alla som håller på, hade det inte vart för att jag älskar följare och likes så hade jag gjort det för länge sen. Nått annat jag hatar är nya människor som ska lägga till mig som vän på Facebook. Senast idag var det en 'tjej' från Svenstavik som ville lägga till mig. Jag brukar fråga vad folk vill när vi inte har något som helst gemensamt och vill bara vara 'vänner'. Jo tjena, man vill inte bara bli vän med en helt okänd person så där, det ligger något bakom och det accepteras inte av mig. Jag ställde en massa frågor men jag fick aldrig något svar, jag kunde få ett 'okej' på när jag ställde en fråga. När jag då kommenterar att det var en fråga och inte ett påstående så får jag ett 'vadå?' till svar. Men är man så pantad att man inte ens kan svara på en enkel fråga så kan dessa falska personer dra någon stans. Jag fattar väl själv att detta konto bara är fejk och att det sitter någon annan där bakom skärmen på andra sidan.

När B. kom hem från skolan packade vi henens väska. Det är bra att hon har rest så pass mycket i hennes liv så hon vet vad hon vill ta med sig och vad hon behöver i klädersväg. Hur mycket av allt hon behöver och vart allting finns. G. sa att hon behövde en klänning och ett par finare skor till en formell middag som vi ska på. Hon ville väl inte riktigt det så jag gick i förväg upp till hennes rum för att kolla vilka klänningar hon har. När hon kom upp märkte jag att hon var grinig och jag frågade vilken hon skulle vilja ha med sig, hon valde en väldigt fin som är turkos på kjoldelen och svart med vita prickar på överdelen. Sen var det bara skorna kvar, G. vill såklart att hon ska ha ett par finare skor, men hon har inga. Dom hon hade när hon var liten har hon vuxit ur och sen har dom inte köpt några nya till henne. Dom enda skorna hon har är gumpadojor, uggs och converse. Jag gav förslag på att hon kunde ta sina rosa converse för att dom skulle passa bäst till klänningen av alla skor hon har. Men det ville hon förstås inte, hon ville ha sina schackrutiga vans och när jag sa att conversen kommer att passa bättre till klänningen gick hon så klart till G. och grät för honom. Jag tycker ändå att vi har varit med varann så pass mycket under det här året att hon borde kunna säga till mig om hon inte vill.

När vi satt vid matbordet var det ett ord jag sa fel, då nämnde hon det. Hon sa till C. att jag har varit här i nästan ett år och kan fortfarande inte prata korrekt alla gången. Nej det är jag säger fel, det bästa är väl att jag lär mig nya ord varje dag. Jag minns mer och mer, jag kan uttrycka mig på nya sätt, jag är inte osäker på att be om hjälp eller fråga något om jag är i en galleria. Tack och lov för att man lär sig något nytt varje dag, vad trist det vore annars.

Ivana sa först att hon skulle åka på cluster mötet imorgon men sen ändrade hon sig för att det betydde att hon var tvungen att kliva upp kl. 8 på en lördag och det vägrade hon. Det kan jag bli less på, personer som vägrar att kliva upp tidigt på morgonen för att göra något. Det är hennes val och alla andras också. Leo skulle tydligen ta henne till något museum imorgon. jaha, och vem fan bryr dig? Snacka om att utnyttja den stackars pojken, det är han som betalar för allt, det är han som kör överallt och allt ska vara enligt Ivanas villkor, annars ställer hon in bara så där.

Jag ska lägga mig tidigt ikväll, sova tills jag vaknar och hoppas på att få vara ifred så försvinner nog mitt sura humör. Jag hoppas vädret är någorlunda bra imorgon så jag kan ta en promenad, det känns som att det är vad jag skulle behöva just nu. Hade jag vart i Sverige hade jag inte tvekat på att gå ut och gå lite. Men här finns det varken gatulyse eller trotoar bredvid vägen så jag tänker inte ge mig ut när det är mörkt. Det får vänta.

xoxo karro

Likes

Comments

Igår kväll ringde Karl mig, han var på väg till sitt jobb. Nu för tiden har vi nog som mest tid att prata på hans morgon och min kväll, möjligtvis en liten stund senare på dagen också. Han sa att han hade sovit bra, det var roligt att jobba och han var pigg, saker som är jättekul att höra! Vi pratade lite om allt möjligt och jag erkände tabben jag gjorde. Först sa jag att jag hade gjort världens tabbe mot honom, det första han frågade var om jag hade varit med någon annan. Absolut inte, skulle aldrig komma på fråga. Jag bad han att gissa men han hade inte en aning. Då berättade för honom att jag har skickat ett kärleksbrev till honom utan att skriva hans namn på så han kommer aldrig att få det. Jag skrev adressen, men eftersom han bor i ett lägenhetshus så kommer dom aldrig att veta vem brevet är till. Det är ju bara för mig som det är så självklart att det var till honom. Denna tabbe har jag aldrig gjort förut och jag vet inte vad det beror på att det hände nu? Jag tror jag ska köpa ett nytt kort och skriva samma sak igen så han får det även om det blir försenat. Han sa att han också ville köpa ett kort och skicka till mig, men det känns nästan inte som någon mening. Det är ingen som har skickat något till mig, varken kort eller presenter från Sverige på ett helt år, så varför göra det nu när det bara är en månad kvar? Jag blir glad men besviken på samma gång. Det är väl egentligen ingen mening nu. Spar det tills jag kommer hem istället. Det är väl roligt om jag kan göra någon glad iallafall.

Idag har det verkligt regnat jättemycket, vattnet har bara öst ner från himlen, inge roligt alls. Jag hade ett mission, det var att hitta en bikini. Jag kollade upp Walmart, Target, Nordstrom och Macy's på internet och var säker på att dom skulle ha bikinis i butik. På Walmart's hemsida hittade jag dom finaste bikinisarna och jag ringde dit för säkerhets skull och frågade om dom fanns i butik eller bara på internet, 'dom flesta ska finnas i butik' fick jag till svar. Jag åkte till Fred Meyer först för dom har lite allt möjligt och tänkte att det är ändå på vägen. Jag hittade en väldigt fin bikini där som jag skulle testa, vardera del gick på $30 eller $40, något köp var inte aktuellt men jag ville ändå testa för att se hur den passade med form och färg. Jag gick till omklädningsrummen som var låsta, det var ingen där så jag lyfte på luren som hänger på väggen så man ska bli 'assisterad'. Ingen svarade i andra änden så jag gick till en disk där det stog en tjej och jobbade. Jag frågade om hon kunde öppna ett bås till mig men hon bad mig att ringa på telefonen istället. Jag gjorde det sa jag men det var ingen som svarade. Nähä, sa hon och sen var det inge mer med det. Jag gick tillbaka och kikade om jag kunde se någon annan personal i närheten, vilket jag inte gjorde. Så jag hängde upp bikinin vid omklädningsrummet och åkte där ifrån. Kan man inte få hjälp när man ber om det så är dom inte ens värda att man testar deras kläder heller. Så jävla dålig stil när man ber om hjälp av en person som står och bläddrar i några papper och hon inte hjälper en. Hon lyfte ju inte ett finger för att hjälpa mig.

Nästa stopp blev Walmart, jag hoppades på den butiken och den ligger även längst bort av dom jag tänkte åka till. Jag hittade några bikinisar hängandes på en vägg och tänkte 'var hänger resten då?'. Jag gick runt och kollade och självklart så fanns ju inte dom jag hade sett på internet och även ring till för att vara säker på att dom fanns i butik. Ännu en besvikelse, men det var inte så mycket att gör åt. Jag tog upp min telefon och knappade in Target på gps:n, det låg bara 15 minuter bort så jag åkte dit istället. Detta Target ligger vid en galleria som heter Factoria Mall, där såg jag Old Navy. Jag tänkte att jag kunde kika in där först för dom brukar ha fina kläder och jag tänkte att dom kanske har fina bikinis med. Jag gick runt 2 varv i butiken men kunde inte hitta en enda bikini så jag skulle gå över till Target istället. Jag gick in i gallerian för att hitta närmsta vägen dit och såg Nordstom Rack där inne. Jag vet ju att Nordstrom har bikinis så jag gick in dit och kolla. Personalen sa att dom precis hade fått in några plagg och det var det lilla. Jag testade en svart bikini där inne med vart tyg som hänger ner över brösten mot magen, men den var för stor och det var den enda storlek som fanns i den modellen. På vägen ut såg jag att dom hade väskor mot väggen vid utgången så jag kikade dit lite snabbt bara. Och tror ni inte att dom har Marc Jacobs väskor där utan att jag hade vetat om något! Vilken lycka! Jag hittade precis den som jag ville ha! Den kostade $150, $100 billigare än vad den kostar på internet! Jag tänkte att jag skulle hålla i pengarna så jag gick vidare till Target istället. Inne på Target däremot hittade jag en massa fina bikinis! Dit skulle jag ha åkt på en gång så hade jag sluppit blivit sur! Jag testade 4 olika överdelar för att se vilka jag tyckte mest om och sedan hitta trosor till dom. 3 av 4 överdelar gillade jag så jag letade reda på trosor till dom och gick tillbaka för att se vilka trosor + överdel som var finast på min kropp. Det var en överdel som jag tyckte var väldigt fin, den var bara svart men det var typ nät upp mot halsen vilket jag gillade, med en rosa insida. Jag hittade inte dom rätta trosorna till i rätt storlek så jag testade ett par andra svarta trosor till, men det var inge bra så jag slopade dom. Jag såg även dessa bad kjolar man kan ha som jag tycker är jättesöta, jag ville gärna testa en svart men dom fanns ju såklart inte heller i min storlek och blå ville jag inte ha så jag struntade i det. Det var en turkos bikini som det var nät på från bh:n och upp mot halsen som jag gillade jättemycket och ville köpa, så testade jag en simpel bikini med USA:s flaggmönster på, jag har velat ha en sån bikinin skit länge för jag tycker att dom är jätte snygga och den satt jättebra. Det enda jag inte gillade med den var dom smala banden som man knyter runt nacken, jag tycker att dom gör ont efter ett tag. Det var en till bikini som jag testade också men jag valde nej på den. Jag behövde egentligen bara 1 bikini men jag ville ha både den turkosa och den med USA:s flagga på. Jag valde den med USA:s flaggmönster på tillslut för att den satt bäst av dom. Skulle jag hade tagit både den och den turkosa skulle priset ha landat på nästan $80 och det tycker jag är för dyrt för 2 bikinisar. Vem vet, jag kanske åker tillbaka för att köpa den senare om den finns kvar?

Jag såg en butik som har en massa hudlotions, parfymer och badartiklar så jag gick in där och hittade 2 badbomber som luktade jättegott och var hjärtformade som jag köpte. B. ska få dom i födelsedagspresent när hon fyller år så jag måste bli klar med skattjakten och hitta ett riktigt bra ställe där jag kan gömma den på och även skriva ett kort till henne.

Jag kom och tänka på att pappa hade satt över pengar till mig när han inte kunde skicka något paket med grejer till mig. Han sa sen att jag kunde köpa vad jag ville och jag kom åter igen att tänka på Marc Jacobs väskan jag nyss hade sett! Jag gick tillbaka och köpte den! Jag såg en plånbok med samma märke som jag var sugen på också, men den kostade $70 och det är väldigt mycket för en plånbok även om det är ett bra märke! Jag vill gärna köpa en plånbok från hans märke och även en klocka, men man kan ju inte få allt på en gång.

Nöjd och belåten åkte jag till gymmet och gymade i 1,5h innan det var dags att åka hem. Jag hade varit ute och shoppat så länge så det blev nästan stressigt att duscha, klä på sig och äta lunch innan det var dags att hämta upp B. igen.

När hon kom hem ville hon baka nya muffins eftersom dom var slut. Vi var ensamma hemma och G. ringde mig för att fråga vilket sorts godis vi ville ha på planet på söndag. Han ville facetimea så att vi kunde välja själva! Haha, jag skrattade för mig själv och tänkte att detta är något som min pappa skulle kunna göra om han hade facetime på sin telefon och visste hur man gjorde! Men min pappa hade nog valt godis efter vad han själv tycker om, gillar ingen annan det så blir det mer åt honom! Vi har nog ganska lika smak i godis tror jag faktiskt! Sedan ville B. leka en lek hon just hade hittat på. Vi skulle kasta gosedjur på varandra och hon vann hela tiden eftersom hon rättade reglerna efter sig själv eftersom. Hon smög upp på mig när jag stog i köket och kastade ett gosedjur på mig så jag jagade henne runt lite och det slutade med att hon sprang upp till C. Dom både kom ner och C. säger att B. vill ta det lite lugnare. 'Bra' säger jag, för det vill jag också. Men hon tog det ju inte lugnt, hon fortsatte ju lika dant som innan och sedan gnäller hon till C. att jag inte följer reglerna. Vi lekte lite kurragömma, spelade twister och ritade innan hon gick och la sig.

Jag frågade även Ivana om vi skulle ta bussen till Cluster mötet på söndag. Hon var tveksam till om man kunde ta bussen ända fram och sa att hon tror att hon skippar det för att hon måste kliva upp kl. 8 på morgonen och det är alldeles för tidigt för henne. Amen kom igen! Vafan nån måtta får det ju vara! Hade det vart gratis parkering hade jag kört, men nu måste man betala och det kostar ganska mycket och jag vill inte ha böter. Hittar jag ingen som jag kan åka dit med så skippar jag det. Då åker jag hellre på bodyshred och gör något annat trevligt för mig själv och lägger mig i tid eftersom vi ska upp svintidigt på söndag morgon. Planet går kl.7 på morgonen!

xoxo karro

Likes

Comments

Igår kväll ringde Karl och pratade lite. det verkar gå bra för honom i Stockholm vilket är roligt att höra. Jag berättade för honom om makeup utbildningen man kan göra på distans och om man pratar med lärcentrum kan man få utbildningen betald om man går den som 'vuxenutbildning'. Jag trodde att han skulle vara positiv till det och säga att det var toppen, men han sa inte så mycket. Jag vet inte om det var för att han var koncentrerad på att han körde bil mitt i stan eller om han är ointresserad av det?

Jag vaknade 20 över 5 imorse första gången, jag tror att det berodde på att någon var uppe och gick då. Det var troligtvis C., nästa gång jag vaknade var klockan 20 i 6 och då tror jag att jag vaknade för att B. var uppe och gick. Ytterligare 20 minuter senare vaknade jag av att alarmet ringde. I vanliga fall skulle jag nog inte ha somna om för jag brukar inte kunna slappna av när jag vet att alarmet snart ringer. Men det är väl det livet gör med en. Imorse var jag faktiskt pigg, vilket är väldigt skönt att vara när man vaknar.

Eftersom skolan har varit stängd i 2 dagar så körde bussen på en special 'snö rutt'. Jag vet inte riktigt vad det betyder, men bussen kommer ca. 5 minuter tidigare än vanligt. Inget mig emot, jag åka till QFC direkt efteråt för att köpa en låda färdig lasagne som jag skulle 'laga' till middag. När jag kom hem städade jag mitt rum, jag hade möte med G., jag la in mina rena kläder i garderoben, kollat på film och gjort en scavenger hunt. En scavenger hunt är alltså en skattjakt, det kan vara olika sorters skattjakter beroende på ändamål. Min skattjakt är till B. när hon fyller år, eftersom jag inte är här då ska jag köpa en present och gömma den någon stans. Sen ska jag sätta upp ledtrådar lite här och var, på den första ledtråden skriver jag en ledtråd till var nästa lapp sitter osv. I mars innan jag åker ska jag placera ut dessa ledtrådar utan att någon vet om det och när hennes födelsedag kommer ska jag maila G. och be honom meddela B. att gå dit den första ledtråden är! Vid den sista lappen kommer jag att lämna presenten och ett grattis kort. Jag tror att jag ska köpa en badbomb till henne, hon har aldrig haft en och dom är alltid roliga hur gammal man än är! Jag har skrivit ner ledtrådarna, men jag ska kika igenom dom igen så att jag är säker på hur många det ska bli och var jag sa sätta dom. Än så länge är det totalt 9 ledtrådar och jag ska försöka att placera ut dom över hela huset så att det tar tid för henne att hitta dom och klura ut var dom kan finnas! Vissa är självklarare än andra, vissa får man klura på länge och andra får man leta på flera olika ställen. En lapp är tillexempel under en stol, vi har minst 20 stolar i huset. En annan är vid ett fönster, vi har minst lika många fönster i huset som stolar om inte ännu fler! Det ska bli roligt och höra hur det gick när dagen väl är kommen!

Jag är fortfarande på jakt efter en bikini och letade på internet efter affärer som har snygga bikinis. Jag hittade några butiker som inte ligger allt för långt bort och priset är inom rimliga gränser också. Det är helt sjukt vad bikinis kan kosta här alltså! Jag tänkte att jag skulle ringa till Walmart för att försäkra mig om att dom finns i butik och inte bara på internet. Första gången jag försökte ringa kom jag bara till en robot som talade om samma alternativ för mig oavsett vilket nummer jag än tryckte som svarsalternativ! Snacka om att man kan bli tokig! Jag satt bara och skratta tillslut och testade att ringa upp igen! Dom flesta bikinis ska tydligen finnas i butik så nu hoppas jag att dom gör det också!

När B. kom hem tog vi det lugnt i stort sett hela tiden. Hon lekte lite och kollade på tv. Jag gjorde middag och målade. När maten var klar så tog jag ur lasagnen ur ugnen och då säger B. att det inte smakar som C's lasagne. Hon kanske köper en annan slags lasagne och det är ju okej. Det är väl lite roligt också att dom smakar olika kan jag tycka, då blir det inte alltid samma samma. Det är som när C. gör pasta med köttfärssås, den är alltid samma och det kan jag tycka är lite tråkigt även om det är gott. Vanliga skruv makaroner och kött som hon steker och sedan blandar i en tomatsås som redan är färdig på burk. Inte så komplicerat. Jag tycker det är gott med köttfärsås som innehåller grädde, köttfärs, tomater, krossade tomater, champinjoner, paprika. Jag har nästan glömt bort vad jag brukar ha i min köttfärsås. G. berättade att C. brukade göra en hemmagjord lasagne från scratch. Jaha sa jag och försökte låta intresserad fast att jag vet att det inte är så svårt. Jag har också gjort hemmagjord lasagne och vet att det tar tid. Men här i USA skulle jag aldrig få för mig att testa det eftersom det inte smakar nånting här och ingredienserna skiljer sig från dom svenska som jag är van vid. Men sen sa han att det var länge sen hon gjorde det sist, det var innan B. var född och det är ju 8 år sen.. Det kom också fram att det var girl scouts idag, jag vet att B. sa det till mig i måndags, men eftersom inte G. sa något på vårat möte så antog jag att det kanske inte var något. G. sa att C. kunde köra henne om hon skulle på sitt möte så kunde Gretchen köra hem henne. Om inte så kunde han själv köra henne dit och låta Gretchen köra henne hem. Vissa saker som jag tycker att jag kan göra, gör dom själva och vissa saker jag tycker att dom själva kan göra ber dom mig om eller så ber dom inte ens utan bara tar för givet att jag ska göra det och låter mig veta strax innan. C. hade nästan nyss vaknat innan hon kom ner och åt middag och var väl lite borta när hon vaknade. Det slutade med att dom åkte allihopa så jag antar att G. körde dom alla, väntar hos C. tills hon är klar och sedan kommer hem. Innan dom åkte sa C. något och sedan att G. inte ville att hon skulle följa med på kryssningen vi ska åka till på söndag. G. sa att han visste inte vad hon pratade om eftersom ingen kan åka om hon stannar hemma och det vet hon. Det måste vara väldigt genant att hon säger så rakt ut så att alla kan höra, det där kanske är en sak som dom kan ta tillsammans när dom är själva. Jag tror att det är hennes sjukdom som pratar igen, det är inte helt ovanligt att en tjej vräker ur sig en sån sak, men det brukar oftast bero på något. När jag var yngre brukade jag också vräka ur mig saker som mina pojkvänner hade sagt om jag kände mig sårad över det. Jag ville att alla skulle höra och få veta vilken skitstövel han var. Det handlar väl mycket om uppmärksamhet och att man vill höra en ursäkt från hans sida. Jag hoppas inte att jag blir så mot Karl, men det tror jag inte. Jag tror inte att vi kommer att bråka så mycket med varan över huve taget. Visst har vi blivit sura och osams på varann, men jag tror aldrig att vi kommer att komma till nått hysteriskt stadium där vi kommer att skrika på varann eller blotta varann om någon skulle säga något som gör den andra personen ledsen eller sårad.

Det är åtminstone 50 minuter tills B. kommer hem igen så jag tror att jag ska kika på film och ta det lugnt bara. Njuta av att få vara ensam hemma! Hon hade beställt en ryggsäck till hennes american girl docka som kom idag, hon lekte lite med dockan medan jag spelade flow free och sedan läste hon för mig när det var läggdags. Haha jag har spelat 'swedish fika' låten för henne som fastnar i båda våra huvuden och sedan går vi runt och sjunger på den! Hon sjunger 'we are all pretty fika! hahahaha

Imorgon hoppas jag att jag hittar en bikini och jag tänkte även åka till gymmet och köra ett pass för armarna. På fredag får jag se om jag går på bodypumpen eller kör ett pass själv, jag måste hinna packa min väska och tvätta kläder igen innan vi åker också!

xoxo karro

Likes

Comments

Igår glömde jag min telefon uppe nånstans och struntade i att hämta den för att jag var så trött. Imorse väckte Alexa mig som alla andra mornar, men när jag försökte få henne att bli tyst så lyssnade hon aldrig. Jag var så himla trött så jag började att undra om jag ens sa rätt namn till henne, vilket jag gjorde. Tillslut fick jag tyst på henne och det första jag gjorde var att titta ut genom fönstret, inget snö! YESS! Men när jag kommer upp för att kolla min telefon har jag ett sms från G. där det lika förbannad står att skolan börjar 2h senare. Jaha, tänkte jag, men 2h senare är väl ändå bättre än att hon skulle vara hemma hela dagen så jag gjorde frukost och stökade på som vanligt tills jag fick ett till sms. I detta sms står det att dom har ringt från skolan och talat om att skolan är inställd idag också. Neeej... G. skrev att dom är väldigt kinkiga när det gäller snö och ställer tydligen in för minsta lilla. När klockan närmade sig 8 kom C. ner för att hon ville vara med när jag satte på plåstret på B. När jag tog fram alla grejer slutade det med att C. satte på plåstret och det tog typ 5 sekunder. Det hade kunnat gått snabbare om B. kunde sitta still och vara lite mer samarbetsvillig, men det gick bra ändå.

Vi var hemma hela dagen, jag försökte få ihop en play date med Sophia, men hon var hos någon av sina mor -eller farföräldrar idag. G. sa att vi kanske kunde åka slalom idag, vilket jag tyckte var en bra idé, men det blev inte heller av. Jag frågade B. om hon ville leka ute, åka någon stans, äta lunch ute. Vad som helst, men hon ville ingenting, bara vara hemma fast hon var så uttråkad.

När det började att närma sig lunch ville B. baka muffins och sedan kom hon på att hon ville göra pizza till lunch. Vi började med muffinsena och sedan skrev vi en lista på vad vi behövde handla till pizzan. C. hade också saker hon behövde från QFC till middagen och jag erbjöd mig att jag kunde handla det för att vi ändå skulle åka dit. Men nej, det ville hon inte, utan hon skulle åka dit själv. Medan vi åkte till QFC hade vi gjort pizza degen som stog på jäsning och skulle bli klar lagom tills vi kom tillbaka. När vi kom upp till rödljusena såg vi att det var ganska mycket snö där uppe och vi förstog att det kanske var värre vi vissa ställen och därav inställd skola. B. ville ha peperoni, ost och kött på sin pizza som det brukar vara på den man köper. Jag sa till henne att jag vet inte vad för slags kött det är, men hur som helst så måste man förbereda det köttet innan man kan lägga på den på pizzan och det kräver för mycket jobb. Det köttet är inte ens gott, så jag är glad att det inte blev av! På min pizza hade jag tomatsås, basilika, oregano, champinjoner, ananas, paprika, ägg och skinka. Precis som det brukar vara på den jag beställer i Sveige, det kanske lät gott, men det var inge speciellt när den kom ut och var klar. Aja, nu har vi gjort pizza tillsammans iallafall och det har jag velat göra ett tag.

När vi stog och höll på med pizzorna fick jag ett meddelande av Dennis. Han skrev 'kom hem'. Jag älskar när folk skriver att dom vill att jag ska komma hem. Jäklar vad det höjer min egoboost! Han trodde att jag skulle komma hem imorgon, jag vet inte var han har fått det ifrån? Du får vänta i en månad till innan jag kommer! Men sen du! Då dyker jag upp när du som minst anar det!

Innan middagen kollade vi på ett naturprogram på tv som var inspelat. Det handlade om vilda djur och att dom hade gjort ett robotdjur som dessa flockar hade tagit in som en medlem hos dom. Dom gjorde så för att ta reda på djurens beteende och sånt man kanske inte får reda på annars. Bland annat så var det pingviner som parade sig och sen kom vi till det roligaste. Det var sköldpaddor som parade sig också, men den ena sköldpaddan satte på robot sköldpaddan och så säger dom 'det där låtsas vi som att det aldrig hände!' hahahahaha, G. kollar på mig och skrattar tyst med öppen mun eftersom B. står och kolar på det där men förstår ingenting! Sköldpaddor stönar när dom har sex och det är så jäkla fult, men så himla roligt på samma gång!

Efter middagen bestämde jag mig för att åka på gymmet istället för att stanna hemma. Gymmet var proppfullt, människor överallt och jag ångrar nästan att jag åkte dit efter middagen. Det var inga gruppass idag eftersom skolorna var inställd och det var ju perfekt att man kunde vara i det rummet och göra egna övningar. Det var några stycken där inne samtidigt som mig, men det var inge roligt. Jag gjorde några övningar och sedan gick jag ner, det kändes som att många hade åkt hem när jag kom ner, även om det fortfarande var många kvar. Jag gjorde inte riktigt dom övningarna jag skulle vilja göra eftersom dom var upptagna så jag gjorde andra övningar. Efter en timme började jag att få väldigt ont i huvudet och kände att det är ingen mening att stanna och vänta ut huvudvärken. Även om jag inte kände mig klar och ville stanna så lyssnade jag på min kropp och åkte. Jag tänkte åka tillbaka på åtminstone torsdag och fredag och gymma, på lördag är det cluster möte som jag tror att jag ska åka på. Jag har inte kollat upp var det är eller vilken tid, men det kommer att bli mitt sista cluster möte så det kan ju vara värt att åka på det.

Imorgon tänkte jag köpa en färdig lasagne och laga till middag med en fräsch sallad till. Enkelt, snabt och jag får mycket tid till annat som jag behöver göra imorgon. Jag såg att G. och C. har tagit fram sina väskor eftersom det börjar på att bli dags att packa till resan eftersom vi åker till LA på söndag.

Jag skrev till en tjej som heter Hanna som gick i min klass upp till 9:an förut. Jag vet att hon får en make up utbildning och jag var nyfiken på var hon går den, om den är bra eller dålig osv. Hon skrev att hon tar en distanskurs från Malmö, hon går utbildningen gratis via lärcentrum och att hon har fått smink borstar, smink och allting gratis. Det låter ju jättebra, men jag undrar om det inte är svårt att göra den på distans eftersom man ska lära sig alla tekniker, man ska hitta personer att sminka, ta en massa bilder och skicka in osv. Jag skulle verkligen vilja göra det, men frågar är ju hur det blir om vi flyttar till Stockholm mitt i smeten? Jag skulle vilja prata med någon fler som hr gått utbildningen för att se vad dom tycker om den, vad som är lätt och svårt med att plugga en sån här utbildning på distans. Jag väntar fortfarande på svar från Hanna så jag får se vad hon säger iallafall. Jag måste ha internet hela tiden jag gör utbildningen isåfall och det tror jag inte att vi kommer att ha där. Jag vet inte ens om jag kommer att ha en bil så jag kan ta mig någon stans från den där stugan vi ska bo i. Jag ska prata lite med Karl om detta och se vad han säger. Antingen så kanske det blir av eller så blir det inte det.

Jag har precis gjort min bakpulver hårinpackning som ska sitta i en timme. Medan jag låter det sitta i ska jag slå på skilda världar och lägga in min rena tvätt. Jag undrar om jag ska göra en ny färgning på fredag? om jag kanske ska testa en som ljusar upp håret 7 nyanser istället för 3? Om jag gör det så skriver jag hur resultatet blev!

xoxo karro

Likes

Comments

Idag firar jag ett år tillsammans med Karl! Ett år! Vi har vart ifrån varann mer än vad vi har träffats men vi har ändå valt varann trots att jag bor på andra sidan jorden! Jag är världens lyckligaste tillsammans med honom trots att det ser ut som det gör!

Jag minns denna dag för ett år sedan som om det vore igår, den 6 februari 2016 var en lördag. Tidigare i Januari det året bestämde vi att vi skulle åka någon stans tillsammans över en helg. Jag ville åka till spökhuset i Borgvattnet, men dom har stängt under vinterhalvåret så det gick inte. Då kom Karl på idén att vi kunde åka till ett spahotell i Halstaberg istället! Vi gjorde det, han hämta upp mig hemma efter att vi båda hade slutat jobbat på fredagen och sedan åkte vi upp. Vi hade inte träffats så himla många gånger tidigare så det kanske var lite märkligt att man åker till ett spahotell med en person som egentligen är en total främling. Jag kommer ihåg att Sara hade många invändningar mot det, men jag hoppas att hon har fått en annan syn på det hela. Den kvällen när vi kom fram gjorde vi inte så mycket, jag hade redan ätit middag innan vi åkte så vi kollade mest runt och tog det lugnt. Jag tror att vi beställde någon drink och sedan gick vi upp och la oss. Det var som inga konstigheter, vi sov i en dubbelsäng på var sida. På lördagen när vi vaknade klev vi upp, åt en jättegod frukost men en jättefin utsikt, vi bytte om till badkläder, badade och bastade. Efter ett tag gick vi upp på rummet igen för att göra oss i ordning för att hitta på något på kvällen. Jag ställde mig i duschen på en gång för att jag frös så mycket. Jag vet inte varför, men jag låste aldrig dörren så Karl kom in där och ställde sig i duschen också, han frös väl. Jag blev så paff bara, men det var där allting började! haha. Vi hånglade, hade sex, gjorde oss i ordning, beställde en taxi som tog oss ner till 'downtown' Skellefteå (vilket inte var mycket att hurra för). Men vi hade en väldigt bra dag tillsammans, sedan åkte vi hem och sov för att vakna upp till en till underbar dag. Vi checkade ut, ställde alla våra grejer i bilen och sedan gick vi in och spade halva dagen innan det verkligen var dags att åka hem. På vägen hem stannade vi förbi på en restaurang för att äta middag och sedan hälsade vi på Karl's kompis som bor där. Vi klaffar så bra jag och Karl, vi har så himla roligt tillsammans och allting är så lättsamt. Det är väldigt sällan man träffar på en sån person och jag är så glad att just jag har gjort det! Det var en jättebra helg som jag alltid kommer att minnas, jag önskar att vi kunde göra om den igen nu när vi firar ett år, istället för att vara på olika ställen.

Det blev inte mycket till fira för någon av oss, jag har haft fullt upp med jobb idag och det har Karl också på sitt nya jobb. Jag vet inte hur det har gått för honom eftersom vi inte har kunnat pratat nått idag.

Imorse när jag vaknade var det första jag såg ett mail från G. Han skrev att skolan var inställd idag för att det har mycket riktigt snöat och att B. ville säkert vara ute och leka idag. Jag kollade ut genom fönstret, såg all snö och tänkte 'neeej'...

Jag gick upp, stekta pannkakor till B. och talade om för henne att skolan var inställd idag. Hon trodde mig inte, men jag sa 'titta ut genom fönstret ska du få se'. Hon gjorde det, blev överlycklig och sa att hon genast skulle tala om det för hennes föräldrar, jag sa att dom redan visste det men hon ville säga det iallafall. Kort efter frukosten kom C. ner och frågade om det var dags för att sätta på plåstret och jag sa att det har jag redan gjort. Då blev hon sur på att hon hade missat det och svor för sig själv. Jag tycker inte att det finns någon anledning till att vara sur på det eftersom hon har satt på plåstret flera gånger, men tycks ändå inte komma ihåg hur hon ska göra. Det kommer alltid en ny chans dagen efter men då kan hon ju tala om att hon vill sätta på plåstret från början istället för att komma ner och vara sur för att hon missade det. Vi gick ut och lekte i snön, jag gjorde en snölykta, vi gjorde 2 snögubbar och vi kastade lite snöbollar på varann. Efter ett tag gick vi in igen för att äta lunch, men det dröjde inte länge förrän hon ville gå ut igen. Det hade hänt väldigt mycket på denna stund vi var inne, båda snögubbarna hade smällt och det var mycket blötare ute. Jag vart dyngsur kan jag säga och det regnade och snöade om vart annat. Vi förstörde snögubbarna och byggde ihop en stol istället där B. skulle sitta. När vi rullade snögubbarna var det fullt med har bajs under snön som följde med upp så jag tyckte tillslut bara att det var äckligt att röra snön eftersom det var så mycket bajs i den. När den blir blöt lär den ju kunna fasta i kläderna och allt möjligt. Jag tyckte inte att det var roligt tillslut och äntligen så gick vi in igen.

B. började att pyssla på själv och jag tog min ipad och spelade spel på den. Efter en stund vill hon åka till Michael's för att köpa en ny tavla som vi kunde måla och köpa något till hennes nya docka hon köpte igår. Vi åkte dit, vi hittade en tavla som man ska måla efter siffror som verkade snäppet lättare än den förra jag gjorde och hon hittade små bokstäver så hon kunde skriva Julie, namnet på hennes docka. Vi åkte hem och pysslade på, tillslut la jag mig på soffan och somnade och hon la sig på den andra soffan och kollade på film på hennes fire.

Det finns risk att skolan blir inställd imorgon också, det finns risk att det kommer mer snö. Dom sa redan idag på tv:n vilka skolan som säkert kommer att vara inställde imorgon, det var många bilar som var tvungen att parkera efter vägen för att dom hade kört fast, det är många träd som håller på att välta för att denna blötsnö blir för tung på grenarna, När C. skulle åka till QFC hade strömmen gått så dom fick hänga för plast över alla kylar så att dom skulle hålla kylan någorlunda bra.

Jag hoppas på det bästa imorgon, jag är väldigt trött och fryser just nu så jag vet inte om jag ska ta ett bad eller byta om och lägga mig kanske?

xoxo karro

Likes

Comments