En helt vanlig dag i min klass❤️ Idag har vi matte prov och imorgon har vi musik test. Kram Jennifer😘

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

  • 59 Readers

Likes

Comments

stallet, Emy

Äntligen kan man pusta ut och känna helg. Har haft så mkt pågång i veckan, 2 prov som jag är ganska nöjd med.
Har matte prov på måndag men det kan jag allt till så jag behöver inte plugga till det, dock så pluggar jag ALDIG till matteprov.
Har en NO läxa med 5 uppgifter kvar på men den glömde jag i skolan som den GLÖMSKASTE MÄNNISKAN JAG ÄR.
Glömde också mina pringles i stallet som jag skulle äta när jag kollade på hehe😁😂

Åkte till stallet vid 4 och ut i skogen på Vincent med Jennifer och Viggo, det var så mörkt så vi red bort en sväng och sen red vi fram och tillbaka i alla gångarter i hamnbacken där det var mjukt och bra att rida och att det var ljust där efter som lamporna vid hamnen lyste upp det.
Vincent var pigg och glad att få komma ut i skogen tror jag😜

Ska snart till stallet och har Tim och Loppan och lektion. Tänkte åka ut snart till stallet vid 11/11:30 så jag hinner fixas så mkt som möjligt innan min ridlektion som har Samling 13:00 jag hoppas att jag får Kelly eller Vincent. Harry har ju börjat gå med på lektioner han hade verkligen inte varit fel att ha bästa älsklings Harry, som jag saknat att rida han❤️
Jag tror att vi ska ha dressyr och trimma på men jag hoppas på lite bommar på de😆

Nu ska jag äta frukost så vi hörs senare ikväll om hur det gick på ridningen❣❣

Hahah gulleplutt Nikita

Likes

Comments

Tjo, hoppas ni haft en grym tisdag! Jag har pluggat i 1h och nu ligger jag i sängen. Har som sagt 2 prov denna vecka som jag kan knapp kan något till. Men börjat kunna mer om musiken, kan de flesta kändisar och En låt av dem. Dock lite problem me SO:n vi fick en PowerPoint på 15 sidor att kunna Samt har vi svarat på typ 90 frågor man ska kunna. Så svårt att veta vart man ska börja plugga.

Men innan de så var jag i stallet med Jennifer som alltid, vi red ut med varandra det var kallt men de snöade iaf inte. Snön hade lagt sig med ett tjockt lager på marken så det var mjukt på många ställen som det gick att Jogga på. Tog även en galopp och både Viggo och Vincent var glada och pigga vilket vi gillar :).
Tog även hand om Loppan idag, gick en prommis i kylan.

Men vet ni vad, är hur trött som helst så jag behöver sömn haha, onsdag imorn både bild och idrott i skolan ( gillas starkt ) och slutar 14 ( gillas ännu mer ) GoNatt ta hant om er kram emy <333

Igår när Viggo hade bajsat i sin krubba haha

Likes

Comments

Äntligen kan man pusta ut, lägga sig i sängen och kolla på youtube. Skolan börjar igen, sätts direkt igång i plugg så som 2 prov i veckan och 1 läxa. Samt massa till nästa vecka. Vi har bl.a. Prov på musik, några artister från 50 och 60 talet och en av deras låtar, även historia på det. Är inte så tagg då jag kan 0, seriöst kan inget. Imorn skulle vi ha elevens val i 90 min men istället har vi Chansen då man får plugga till vad man vill. Då blir det minnsan SO och musik spurt.
Hade bara vanliga tråkiga lektioner och Slutade vid 15:50..... Senaste dagen, åkte sen till Coop och köpte oreo och Philadephiaost, gjorde nämligen oreobollar, så himla lätt

1 paket oreo
100 gram Philadelphiaost, men jag tog mer.
200 gram smällt choklad till topping

Man mixrar ihop oreo med osten, fryser det ett tag och doppar det i smält choklad SÅ HIMLA GOTT.

Tack malva som kom på idén.
Åkte även till stallet vid 6, kollade på Jennifer en stund när hon red och var med henne. Fixade även Loppans ( Leifs häst Lorrha ) grejer, mockning vatten höpåsar. Gick med henne i ca 25 min när Jennifer skrittade av Viggo.
Timmarna går så fort, kändes som jag nyss klev upp och ja 24h går fort och snart år det tisdag, slutar 13:25😍😍

HOPPAS NI HAFT EN GRYM DAG PUSS PUSS // EMY❤️

Tyska prov om 2 veckor.... Är lite att kunna haha. Mindre än vanligt är tur iaf hahah

Likes

Comments

Igår tävlade jag på ridskoleponnyn Day Dream. Vi tävlade laget som var en Ld+ och sen tävlade vi LC som var sista klassen på dagen. I laget var vi nolla och hade 23,6 i stilpoäng ni kan få se i ett annat blogginlägg om vad domaren skrev och vad jag tycker att jag kunde ha gjort bättre. Sen i LC så var vi nolla i grunden men hade ett stopp i omhoppningen. Men är ändå sjukt nöjd. Jag kan säga att det här var min och Day Dreams sista tävling tillsammans 😢 tråkigt är det men jag hoppas att det kommer en duktig ryttare som kan tävla han super bra och han kan lära den allt vad jag har lärt mig på han. 🐴 det här var allt från mig och imorgon kan ni få se vad jag fick i protokollet och vad jag tycker. Kram Jennifer ❤️🐴

  • 125 Readers

Likes

Comments

Kelly hoppade sin första tävling någonsin, hon år in som om hon gjort det flera gånger förr. Hon reagerade knappt på att ridhuset var annorlunda med tävlingshinder och framhoppningen som var så trång med 5 hästar. Hon gjorde liksom det jag bad henne, inte alls tittig, vilken framtid hon har.
Vi rev på hinder nr 3, det var en ganska snäv sväng bort ifrån de andra hästarna vid framhoppningen, vi tappade fart i svängen och kom därför nära och hon rev. Jag tar själv på mej den rivningen.
Alltså för att vara hennes första tävling var det ju så himla bra, är super nöjd över ritten, hon är bara 5 år och utbildad i detta år.
Det finns film på min Facebook och häst instagram ( @emy.dahlman ) om det är utan "punkt" är det min vanliga instagram.


Red på Walter som oxå är en ridskolehäst i laget som var i LD+ ( 75cm ) och inverkan, vilket betyder att de Bedömer tre moment, ryttaren, hästen och väg val eller vad det nu var. Fick 23/30 möjliga, är nöjd red ju felfritt. Men som kommentaren "en ponny med långrygg som verkar svår att sätta ihop" det stämmer bra, han blev stark och jag var tvungen att hålla tillbaka så han inte blev för lång. Har ju inte ridit Walter på flera månader så är nöjd. Film finns nu på min instagram.
Våran lag fick faktiskt mest poäng, förstår ju varför GRS är bäst och rider bäst.
Världens bästa klubb.

  • 130 Readers

Likes

Comments

Hejsan, hoppas det är lika bra med er som med mig. Har varit i stallet sen lunch, joggade Vincent en stund i ridhuset. Krävde inte så mycket, ville att han skulle få det lite lugnt.
Senare var det tävlingsmöte och efter det hoppclinic eller ja hoppträning, det kom några och kollade och lyssnade. Jag red på Kelly som gör sin första start en LE ( 70cm för mej som har D-Ponny ). Kelly är bara 5 år och kom till oss i slutet av december helt outbildad, hon är cool och hoppar alla hinder utan problem. Hade en jätte bra känsla, vet precis vilken rymt jag ska ha för att komma bra på hinder vilket jag gjorde. Är super taggad till imorn, vi kommer fixa detta super bra. Kommer bli nöjd bara jag kommer runt banan, det är ju endå hennes fösta tävling❣

Tävlingen börjar faktiskt vid 11 vilket är super skönt, tänker komma ut till stallet till 9 och smörja och gå banan, tar in henne till halv 10 så jag har ca 1h på att göra iordning henne. Hoppas på att hon inte är för skitig men benen tvättar jag nog haha. Där hon är vit är hon lite gul haha.
Jag ska även tävla Walter i laget LD+ ( 75cm ) inverkan, har tävlat han i LD i älvkarleby när Harry var halt.
Vi hörs imorn om resultaten <3

  • 150 Readers

Likes

Comments

Emy

Tänkt göra ett inlägg så ni får lära känna mej Emy

Tre saker jag ska göra i helgen
- Rida
- Hjälpa till på tävlingarna i stallet
- Äta godis

Tre saker jag gjort denna vecka
- Ridit
- Fikat på Java
- Köpt en ny jacka

Tre saker jag inte
- Plugga i tid till prov
- Sova länge på morgonen
- Spara pengar

Tre saker jag vill ha
- Få hem mina nya skor som tar 10 år att skickas
- Slippa min iPhone 4 som jag har istället för min 6:a som är på lagning
- Hotellfrukost

Tre saker jag ser fram emot
- Hoppträna ikväll
- Hopptävlingen imorn
- Klockan 15

Tre saker jag gillar
- Hästar
- Allt gott som går att äta
- Mina bästa kompisar

Tre saker jag inte gillar
- Äcklig mat som Leverpastej, Blodpudding och Fiskbullar
- Kaxiga/ otrevliga människor
- Folk som stirrar på stan, stirrar de för jag är ful eller fin??? Haha

Hoppas ni gillade detta inlägg, Nu vet ni me om mej Kraaaaam💖


Det syns nog inte så bra på bild ( Ipad kamera suger ) men här snöar det för fullt. Härligt med snö, förra året kom det ju knappt något men i år kommer snön tidigt😍

Likes

Comments

Emy, stallet

Hej, idag vid 18 var somsagt jag och Vincent med på en dressyrclinic, det var kul och jag E ganska nöjd. De hade kunna gått bättre om man säger så😘
Carro ( som höll i clinicen ) ville att jag skulle ha en stadigare hand då Vincent är känslig, då fick jag ha ett spö mellan händerna. Det blev inte så mkt skillnad enligt mej.
Men han var som vanligt mjuk och härlig att rida på, vi skulle göra framdelsvändningar mot slutet som Vinc inte var med på att göra. Men några fina flyttningar gjorde han. När jag travade av han var han mycket härlig och fin!
Var mest med för att han skulle få visa upp sig då kan är ganska ny och han har för det mesta bara ridits av mej och Carro.
Han har mycket att lära, träna speciellt på skänkelvikning och framdelsvändningar men de kommer han fixa galant i framtiden! Han kommer bli en super fantastisk ridskolehäst längre fram i tiden.

Imorn rider jag med på Kelly på hoppclinicen och på fredag hopptävling är så taggad har inte tävlat på flera månader. Alla som ska tävla under fredagen ich lördagen är med på clinicen som startar 17:30 och då håller Carro i den med. Är super taggad på att hoppa❣❣

Jag och Jennifer skulle rids på en stig men igår hade många träd blåst ner i Lervik. Så vi fick rida runt as långt haha❤️😂

En videosnutt från början av clinicen😘❤️ bästa Vincent, han är det alltid roligt att rida på

Likes

Comments