vardagstips

Ni vet de kvällar när man sitter hemma och plötsligt blir sådär sötsugen man bara kan bli, men inser snabbt att det inte finns någon godsak hemma... Jag tänkte nu dela med mig av ett otroligt snabbt, enkelt och gott recept på microkladdkaka! Receptet innehåller sådant som man i stort sätt alltid har hemma

Ingredienser (1 kopp);

2 msk mjöl
2 msk socker

1.5 krm bakpulver

1/2-1 msk vaniljsocker
1 msk kakao
1 msk matolja eller 1 msk smält smör
2 msk vatten


Banda först alla torra ingredienser i en kopp och tillsett sedan matoljan och vattnet. Grädda den sedan i micro på full effekt i 40 sek. Nu är det bara att avnjuta denna precis som den är eller toppa med lite glass å bär eller annat gott om så önskat :)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

vardagstips

Idag delar jag med mig av ett litet pysseltips, nämligen att med bara papper penna och sax förvandla ett genomskinligt skal till ett egendesignat skal.

Såhär gör du;
1. Välj ett skal som är genomskinligt, lägg de med "ryggen" mot ett papper. Rita därefter av skalets form ( glöm inte rita runt kameran).

2. Nu är det dags att klippa ut detta

3. När du är nöjd med din klippning kan du äntligen måla, skriva, färglägga.. aah designa ditt "skal" helt enkelt. PS! Måla rätt sida av skalet.

Det går lika bra att använda foton och klippa ut sitt skal av eller vad annat du kan komma på. Det är bara fantasin som stoppar dig.

Ett litet tips om man tycker det är lite krångligt att klippa ut runt kameran, då kan man klippa av hörnet som jag gjort på två av skalen ovan.

Lycka till och fantisera loss! ;)

Likes

Comments

Fotografi

Vatten är blad de bästa jag vet att fota! Oavsett hur var eller när så blir de alltid liv i bilden. Men de blir som allrabäst när människan eller djuret utmanar vattnets yta.

Likes

Comments

Fotografi

Som ett första blogginlägg bjuder jag på några sköna foton . Visst är det fascinerande vad en bild kan berätta så som ord inte kan, bara man tar sin tid att betrakta den.

Likes

Comments