Hallå allesammans!

Tänkte att första inlägget skulle vara en film som jag verkligen älskar och det skadar inte att den är högt bioaktuell just nu - nämligen zootropolis (eller zootopia som den också heter). Denna härliga film har i skrivandets stund premiär imorgon den 24/2-16.
Om du gillar trailern är det här helt klart en film för dig, den fick salongen att skratta från början till slut, jag fick flera gånger torka tårarna av skratt och jag hade ont i kinderna när filmen var över. Disney har helt klart lyckats med denna film!
Utöver de roliga scenerna så hade den även många viktiga budskap som t.ex. att ge inte upp på dina drömmar, det kan se omöjligt ut och ingen som har haft samma förutsättningar som du har lyckats med just den drömmen du har men vet du vad? Du kan bli den första som lyckad med just detta fast de förutsättningarna du har om du ger dig f*n på det.
Den berör också ämnen som att vi ska inte döma andra för att de är annorlunda från oss, i denna film blir det tydliga "vi och dem" attityder mellan de djur som varit byten och de som varit jägarna vilket är ett väldigt aktuellt ämne i vår vardag. Det är bra att de tar upp dessa ämnen och att alla barn som kommer se denna kommer förhoppningsvis snappa upp dessa fina budskap.
Men även om filmen är barntillåten så skulle jag inte gå så långt som att säga att detta bara är en barnfilm, när jag fick chansen att se denna förra veckan så var det inte många stolar som det satt barn på och salongen fylldes av skratt från scen till scen. Jag rekommenderar denna starkt och jag hoppas många går och ser denna imorgon när den har premiär, jag kommer helt klart köpa en ny biljett och se den ännu en gång så snart jag kan! 

Likes

Comments