Vissa "investeringar" tar tid. Det beror delvis på ekonomin. Men för min del främst bara att jag måste bestämma mig och komma till skott.
Klämmisar, hur mycket pengar lägger en på det under barnens två första år? Är det en om dagen/i veckan/i månaden? Om vi kör på det sistnämnda så säger enkel huvudräkning (typ 10-15:- × 12) att det blir minst 120-180:- på ett år. Om det är en om dagen, pju, betydligt mer. Jag köpte fem återanvändningsbara påsar från minsqueeze.se för 180:- (delade på 10 stycken men en vän). Rätt bra investering ändå? Och vi har använt dom två gånger alla redan. Senast gjorde jag tom en till mig.

Investering nummer två är egentligen ingen som lönar sig rent ekonomiskt. Men för miljön en jättevinst. Fantastiska KeepJar's nätpåsar. Dom ska med till affären nästa gång så ska jag med glädje skippa plastpåsarna.

Den sista lilla grejen är så smart så jag är avis på att det inte är jag som kommit på den. KeepJar igen. Silikonfodral och napp som passar barnmatsburkar. Det har vi väl alla hemma. Men ni kanske kör på plastvarianter fortfarande? Ta er en funderare och tänk på att plast både slits, släpper ifrån sig partiklar både till barn och miljö, är svårt att hålla rent, och det man har i smakar päck när flaskan blir varm.

Jag somnar lite lyckligare ikväll tror jag.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag såg en bild nånstans för ett tag sen på ett supersnyggt DIY-tips. Igår fick jag pysselfeeling. Måste bero på det höstliknande vädret.

Vi är nog många som dras med gamla persienner. Bra att ha men ack så fula... Nu är våra dock lite snyggare efter att jag tagit bort den gamla plastpluppen och ersatt med träkulor. Superenkelt dessutom!

Likes

Comments

Som så många gånger förr vet jag inte alls om orden kommer att flöda eller bara komma sporadiskt. Det jag vet är att jag ofta är sugen på att skriva saker, stort som smått, men känner då att den gamla bloggen inte är rätt ställe. Nu har jag iaf ett nytt place att hänga på så får vi se vart det leder.


nouw.com/emsers om ni vill följa med!

"Kod för att importera min blogg till Nouw: 9505740453"

Likes

Comments

Jag älskar att surfa runt bland alla sidor med ekologisk utbud för barn. Jag skulle kunna göra av med en förmögenhet men si det funkar inte. Det ploppar upp fler och fler sidor och utbudet är enormt. Ibland är det nästan svårt att bestämma var man ska handla. På min önskelista till Elvin står nu uteleksaker och passande nog så har goodforkids.se 25% på just uteleksaker. Det är en kanonbra hemsida. Han vill ha en vattenkanna och en mindre kratta och så tänker jag en hink också. Ingen plast så långt ögat når vilket känns väldigt bra. 

Likes

Comments

Jag har länge tänkt att jag ska skriva ned hur det känns att vara gravid för andra gången. Andra gången som kommer lite i skymundan av många anledningar. Det är fullt upp och förhållandevis lite fokus på hur det känns jämfört med första gången. Men den här rocka-sockorna-dagen till ära då olikheter uppmärksammas tänkte jag skriva ned några ord.

Om jag ska göra det enkelt kan jag säga att allt har varit annorlunda den här gången. Förutom en sak och det var de första veckorna då jag levde med en jättejobbig likgiltighetskänsla. Inget var liksom viktigt och jag upplevde exakr samma känsla med Elvin. Då började jag må illa i vecka 8 och kräktes en del men mådde bra en lång stund efter en spya. Jag tror att illamåendet höll i sig till vecka 15. Den här gången kom illamåendet redan i vecka 6 och var mer eller mindre konstant fram till vecka 16 då det avtog lite. Jag har kräkts en hel del även nu men inte blivit av med illamåendet mer än korta stunder. Och när jag väl har kräkts så har det varit kaskader. Sen vecka 20 har jag nog varit helt fri från illamående men är känslig när jag är hungrig då det snabbt kommer över mig.

Med Elvin fick jag toppenfin hy och tjockt hår. Nu precis tvärtom. Än så länge är de även helt olika i magen. Med Elvin kände jag sparkar i vecka 17+5, nu i veckan 16+4. Elvin var sjövild och verkade aldrig ta det lugnt. Bara jag petade på magen så fick jag en spark som svar och det kom tidigt. Den här lilla krabaten verkar lugnare och sparkar inte lika mycket. Men det kan säkert hända en hel det på den fronten fortfarande.

Med Elvin fick jag första foglossningskänslan i vecka 18 och det blev bara värre och värre. Sista tiden hade jag svårt att gå och det tog typ 20 minuter till Konsum fast det borde ha tagit 3. Nu är jag i vecka 22, snart 23, och har idag fått första riktiga känningen av fogarna. Oviss fortsättning följer.

Något jag aldrig hade med Elvin var sammandragningar. Iaf inte som nu. Nu kommer dom så fort jag går lite längre sträckor, över 50 meter. Helt sjukt. Det gör att jag inte kan gå normalt utan vaggar fram.

Jag kan nog hittills med båda graviditeterna sammanfatta ca 4 veckor som känts helt normala och härliga. Att vara gravid är inte min grej. Och utöver alla nämnda symtom ska man gå upp i vikt och tappa bort sin kropp i väntan på bebis och nya tider. Jösses. Men jag skrattar åt det också. Jag känner mig så eländig ibland att jag inte kan annat än skratta. Och jag känner mig väldigt lycklig.

Det är så spännande med olikheter och jag dagdrömmer om hur olika eller lika de kommer att bli. Även om det egentligen är ganska oviktig för han kommer att vara älskad oavsett.

Likes

Comments

Höstkänsla deluxe. Det var vad helgen bjöd på. I lördags höstmarken på Alv med fina vänner och härligt väder. På vägen dit körde jag en impulsiv fotosession med Elvin i en liten skogsdunge. Resultatet ser ni nedan. Jag är så otroligt glad att jag lyckades få en kanonbild bland alla galna miner och rörelser.

I söndags var mina föräldrar här och hjälpte till att städa både inomhus och utomhus. Ute plockade vi av äpplen från träden och gjorde must och lagrade de allra finaste i matkällaren samt städade garaget. Inne har vi rensat, slängt sorterat och det känns så skönt inombords. Berget av ouppackade kartonger är inte längre ett berg. Och alla småsaker, typ batterier, glödlampor och sladdar, som låg huller om buller, är nu fint organiserade i olika lådor. Det är mycket kvar att göra men det är under kontroll och den känslan är viktig. Jag tycker tom att det ska bli kul att ta tag i det sista nu.

Likes

Comments

Nu är det på riktigt. Vi bor här. Det är så skönt att äntligen ha "fast mark" under fötterna. Inget mer leva i väskor på obestämd tid. Men det är inte bara dom där underbara känslorna. Än iaf. Jag tycker att det är jobbigt att få in nya rutiner och det tar lång tid för min hjärna att ställa om. På jobbet ställer jag om förvånansvärt snabbt och anpassar mig och upplever inte att det är något problem. Men i min egen vardag, vår vardag, har jag stora problem med det. Det kanske är för att friheten är så stor. Hör har du din vardag, gör vad du vill med den. På jobbet är det mer "här har du dina ramar, passa in i dom". Ganska skönt och enkelt. Jag kommer att få in bra vardagsrutiner här också, vi har bara bott i sex nätter men det var senast i början av juni som jag hade normala rutiner så jag kan behöva extra lång tid känner jag.

Jag måste bli vän med kalendern igen och inser att planera är ett måste för att få ihop allt. Jag vill laga mat, träna och få saker gjorda gär hemma och då är struktur nödvändigt. Skriva listor är bra grejer och det har jag inte gjort på länge.

Jag håller tummarna för en host- och plåsterfri natt, sover så mycket bättre då. Och lillplåstret också såklart. Han verkar gilla sin nya säng iaf för inatt när han vaknade och hostade som mest erbjöd jag en plats bredvid mig men han tackade nej. Jag tjatade lite till, för att slippa springa som en stolle mellan rummen, och till slut gick han med på det.

Godnatt!

Likes

Comments

Redan förra sommaren var vi i huset för att vi visste att det skulle säljas, men inte riktigt när. Vi kände direkt att det var ett hus som vi gillade. Den främsta anledningen till att vi tittade på huset var för att ha något att jämföra med då vi inte hade varit på så många husvisningar. Sen låg huset i ett av de få områden vi kunde tänka oss. Det var svårt att släppa tanken på att nån annan ev skulle köpa det här huset. Och tankarna på hur vi skulle renovera och inreda gick inte att stoppa.

Köket kändes lagom stort men lite instängt så vi kände ganska direkt att vi på något sätt ville öppna upp mellan kök och vardagsrum. När vi sedan i mars skrev på papprena var det dags att fundera på riktigt och det var hur svårt som helst. Om vi gjorde si fick vi ingen väggyta kvar, gjorde vi så skulle det kännas trångt och instängt. Vi hann att tänka i nästan 5 månader och var till slut helt överens och är väldigt nöjda med resultatet.

Vi ville ha mycket bänkyta och känsla av rymd trots att det är ganska litet. Nu är det inte helt färdigt men mest bara smågrejer kvar att göra.

Likes

Comments

Köket tar form och kaklas just nu för fullt. Sen är det "bara" att sätta vitvaror och lister på plats. Det känns otroligt bra men det är fortfarande svårt att känna hur det ska bli sen, när jag står där och lagar min mat. Piffet ser jag fram emot, det känns väldigt tomt just nu. Såklart. Vi ska ha kalas i huset på fredag oavsett hur vi ligger till. Kanske är det lite eld i baken som behövs.

Likes

Comments

Jag har länge haft en dröm om att byta ut täcken, kuddar och bäddmadrasser mot naturliga och ekologiska material. Ull står högst upp på listan. Ull är ett helt naturligt och nedbrytbart material med fantastiska egenskaper. Det absorberar fukt upp till 30% sin vikt vilket gör att vi inte känner oss lika svettiga och håller oss varma bättre. Ull är även smutsavvisande, smutsen stannar på ytan vilket gör det lätt att rengöra och det är snällt om man har allergi för det finns inga skadliga kemikalier i. Forskning har visat att barn som sover på ull är friskare och växer bättre. Nästan overkligt bra. Jag skulle kunna fortsätta länge. Och drömmen om bäddmadrasser i ull fortsätter.
 
Det är ju som ni förstår inte skitbilligt att göra en sådan förändring. Jag har än så länge fått prioritera efter ekonomin. Elvin sover på en allergivänlig kudde från NG Baby Pure från Lekmer.se som inte innehåller några kemikalier och kommer i sin nya säng att sova med ett *Oeko-Tex-certifierat täcke gjort av ekologiskt odlat lin. Faktiskt just nu på rean på La Redoute, in och kika här. Jag ska sedan investera i nya ekologiska ullkuddar till mig och Toffe från ullbutik.se. Utgifterna hamnar sammanlagt på ca 1800 kronor och det känns rimligt. Till Elvins kudde använde jag blöjkoder från Pampers och bytte till rabattcheck på Lekmer. Och hans täcke köpte jag på La Redoute när det var 40% på valfri vara. Och jag har inte köpa allt samtidigt.
 
*Oeko-Tex® standard 100 är det mest kända och spridda varumärket i världen och därför också världens ledande märkning för textilier, läder, tillbehör och producenter som provats med avseende på hälsofarliga ämnen.

Bilderna på dom fantastiskt fina fåren tog jag på Ystad Djurpark förra sommaren.

Likes

Comments