Header

Min vision var att blogga under hela resan, vilket inte riktigt blev som jag tänkt. Nätet i Tanzania var inte på topp och det var nästintill omöjligt att ladda upp någon bild. På Zanzibar har jag ingen direkt ursäkt mer än att jag hade det för bra! Det var för skönt att ligga på stranden så jag orkade helt enkelt inte ta mig upp för att knåpa ihop något på det halvsega nätet. Vi låg på stranden hela dagarna och njöt! 

Sent igår kväll kom jag hem från Tanzania. Resan har varit fantastisk! Och jag kommer att skriva allt om den de kommande dagarna. Idag är jag väldigt trött efter 30 timmar på resande fot. Håll utkik på bloggen så kommer det snart att komma ut inlägg från resan. 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Dagarna går och vi ser bara mer och mer djur för varje dag, safari i Tanzania leverar! Däremot är internet inte alls bra.. Hoppas nätet är bättre på Zanzibar och kommer förhoppningsvis kunna lägga ut massvis med bilder från resan då!

  • 66 readers

Likes

Comments

Nu sitter vi och väntar i Amsterdam, alldeles strax ska vi gå ombord planet som ska ta oss till Kilimanjaro.

För några dagar sen firade vi in semestern med ett härligt gympass och därefter sushi, vilket var mumma! Är vanligtvis inte så förtjust i sushi, men någon gång ibland tycker jag att det är gott.

Likes

Comments

Under vistelsen i Sydafrika blev jag väldigt fascinerad av just flodhästarna. De sägs vara ett av de farligaste djuren i savannen, det är just flodhästarna som dödar flest människor, vilket beror på att de plöjer allt i sin väg.

Vi såg vid flertalet gånger flodhästarna i floden, de låg vanligtvis med huvudet under vattenytan och tittade upp lite då och då. Vilket var kul att se då de poppade upp och ner med huvudena hela tiden.

Det gäller att passa sig för här vill man inte hamna i gapet..

Likes

Comments

Imorse körde vi på en brakfrukost, vilket innefattade en stor hotellfrukost innan det var dags för sista ben och ryggpasset på två veckor. Det blev goda frukter, yoghurt, juicer, smoothies och annat gott tillbehör. Självklart avslutade vi frukosten med en stor god belgisk våffla med nutella!

Nu har vi precis packat klart och resfebern är på topp! Snart kör vi hem till mina föräldrar för att säga hejdå innan vi ska sova några få timmar.. Klockan 1 inatt bär det av! Mot solen, värmen och djurlivet!

Likes

Comments

Självklart besökte vi Krugerparken när vi var i Sydafrika, faktiskt båda gångerna. Krugerparken är en av jordens mest djurrika platser. Ytan är nästan dubbelt så stort som Skåne, parken öppnades för allmänheten år 1927.

Låter bilderna i det här inlägget tala för sig själva..

Likes

Comments

Vi några tillfällen under vår vistelse i Sydafrika fick vi chansen att få se den vackra solnedgången. Vi åkte ett antal gånger iväg till en extra ordinär plats där vi blev serverade mousserande vin i solnedgången. Här nedan kommer bilder från olika tillfällen.

Full fart för att hinna med att se solnedgången.

& såklart avslutar vi med en puss innan solen går ner.

Likes

Comments

Tsukudu Game Reserve är en privat safaripark i Sydafrika. Här finns bland annat "The Big 5", som är leopard, lejon, elefant, noshörning och afrikansk buffel. Termen "The big 5" är en jägarterm för fem stora vilt som lever på savannen. Dessa storvilt anses vara de svåraste och farligaste djuren att jaga på den afrikanska savannen. Uttrycket används ofta bland turister som en checklista på djur som man gärna vill få se.

När vi besökte Tsukudu Game Reserve hade vi turen att få se alla djuren som inkluderas i "The Big 5". Det var en makalös upplevelse att få se djuren på så nära håll. Vi hade även turen att få träffa på två jeoparder på extra nära håll. Dessa två jeoparder hade mist sin mamma som små, och hade därför fått nära kontakt med människorna i reservatet. Jeoparderna på reservatet jagar sin föda själv men accepterar människan fullt ut. Här nedan kommer ni att få se bilder ifrån vår safaritur på reservatet.

Likes

Comments

God middag!

Imorse var jag ute i vinterlandskapet och promenerade med pappa, syster och de två fyrbenta vännerna. Det var härligt väder, solen sken och snön vad nästan orörd. Det är så mysigt att promenera i snön när den precis har lagt sig. Blev lite vinterbilder på hundarna som ni ska få se här nedan.

Alla tyckte inte att det var lika kul att vara med på bild.. Viggo till höger är inte överlycklig över att behöva sitta ner i snön, vilket han uttrycker rätt så tydligt med en sorgsen blick.

Men tillslut gav han med sig, lite åtminstone..

På vägen hem från promenaden stannade vi till på ett cafe för att köpa lite förmiddagsfika, det blev frallor, vaniljhjärtan och semlor, vågade även testa på en av de moderna prinsess semlorna. Juryn tyckte att de klassiska semlorna helt klart var bäst! Ibland är det godast med det vanliga, utan några konstigheter.

Likes

Comments

Under vår vistelse levde vi väldigt nära inpå aporna, eftersom de i princip levde bland träden som gick in på våran terass. Detta ledde till att vi blev goda vänner, både på gott och ont. Aporna fick smaka lite mariekex från Sverige, men trots detta var de inte nöjda. En morgon var det en apa på terassen som sprang iväg med min bikiniöverdel, lyckligtvis fick vi fatt i bikinin.

Aporna var väldigt söta och nyfikna, men.. desto läskigare blev det när den gigantiska pappa apan kom och skulle se vad som hände. Då kan jag säga att vi inte var lika tuffa..

Vi turister tyckte det var väldigt rogivande när aporna vid matdags sprang fram till buffébordet och skulle roffa åt sig mat, detta tyckte inte personalen alls var lika kul.

Aporna tyckte även om att gömma sig uppe i träden och var väldigt lekfulla när vi gick förbi. De sprang upp och ner i träden och gömde sig, nästan som kurragömma..

Här nedan kommer lite bilder på våra vänner..

Här ser ni aporna utanför sovrumsdörren.

Aporna var även väldigt förtjusta i salta pinnar.

Här sitter en apa i träder och gömmer sig.

Och här kliar det lite..

Denna apan kände sig för att ta en tupplur i våran hängmatta..

Likes

Comments