Header

Under vår vistelse levde vi väldigt nära inpå aporna, eftersom de i princip levde bland träden som gick in på våran terass. Detta ledde till att vi blev goda vänner, både på gott och ont. Aporna fick smaka lite mariekex från Sverige, men trots detta var de inte nöjda. En morgon var det en apa på terassen som sprang iväg med min bikiniöverdel, lyckligtvis fick vi fatt i bikinin.

Aporna var väldigt söta och nyfikna, men.. desto läskigare blev det när den gigantiska pappa apan kom och skulle se vad som hände. Då kan jag säga att vi inte var lika tuffa..

Vi turister tyckte det var väldigt rogivande när aporna vid matdags sprang fram till buffébordet och skulle roffa åt sig mat, detta tyckte inte personalen alls var lika kul.

Aporna tyckte även om att gömma sig uppe i träden och var väldigt lekfulla när vi gick förbi. De sprang upp och ner i träden och gömde sig, nästan som kurragömma..

Här nedan kommer lite bilder på våra vänner..

Här ser ni aporna utanför sovrumsdörren.

Aporna var även väldigt förtjusta i salta pinnar.

Här sitter en apa i träder och gömmer sig.

Och här kliar det lite..

Denna apan kände sig för att ta en tupplur i våran hängmatta..

Likes

Comments

Efter safarivandringen gick vi tillbaka till boendet och slappade lite innan det serverades en god lunch på terassen. Därefter begav vi oss ut på safari längs Olifant River. Olifant river har sinna källor i norra Drakensbergen (Blyde River Canyon) som jag har skrivit om i tidigare inlägg.

När vi körde längs floden sprang två stora giraffer vid vår sida, vilken var en fantastisk upplevelse! Det kändes som vi var med i Jurassic park. Här nedan ser ni girafferna och hur nära de verkligen var! Girafferna är ett fantastiskt ståtlig djur som är mycket klokt. De kan blir upp till 5 meter höga och är därmed det högsta landlevande djur vi har idag.

På vägen hem från safari stannade vi vid ett vackert ställe där vi fick se solnedgången.

Likes

Comments

Idag spenderas dagen i Malmö på Emporia med mamma och lillasyster.

Blev ett stopp på Vapiano innan shoppingturen börjar.

  • 24 readers

Likes

Comments

Sommaren 2015

Det blev en tidig söndagsmorgon som vi inledde med safari vandring. Vi fick lära oss om den lokala floran och faunan. Vi hoppades på att få se många djur eftersom det var en tidig morgon och det är då djuren är som mest aktiva, tyvärr fick vi inte så så många djur just den här morgonen.. men vi hängde inte läpp för det och spottade bajs istället.

Efter safari vandringen fick vi avnjuta en god frukost tillagad ute i det vilda.

Några flodhästar vi såg på vägen till safari vandringen.

On our way..

En stopp på vägen, här börjar vi vakna till i soluppgången.

Ett bildbevis kopplat till förgående blogginlägg, här ser ni att jag verkligen gjorde det, spottade bajs.. för andra gången! http://nouw.com/emse/sydafrika-del-5---bajs-spottning-28929784

Här tillagas frukosten.

Likes

Comments

Sommaren 2015

Mina andra resa till Sydafrika blev endast några månader efter jag kommit hem från min resa jorden runt. Denna gången reste jag med min sambo och hans familj. En fantastisk resa där vi såg väldigt många och fantastiska djur och Sydafrika överraskade mig än en gång.

Denna veckan tänkte jag inte fokusera på några speciella höjdpunkter utan jag kommer att skriva löpande om det jag upplevde, vilket kommer att innefatta en hel del djur. Bilderna från den här resan står mestadels min svägerska Towe för.

Efter flygresan möttes vi upp av vår chaufför som tog oss till Nyati safari lodge. Det var en lång bilresa.. Väl framme på lodgen fick vi ett varmt välkomnande och togs emot med sång och drinkar, därefter fick vi avnjuta en härlig lunch. Vårt boende denna resan var fantastiskt, det låg precis vid Olifant river, som är en flod som går ända in i Kruger parken. Vi hade turen att kunna sitta på terassen och bada i poolen samtidigt som de vilda djuren betade nedanför oss.

Här ser ni det varma välkomnandet vi fick med afrikansk sång.

Vårt fantastiska boende.

Safaribilen vi åkte på alla safari med.

Blickar ut över savannen.

Likes

Comments

Vintern 2015

Det blir ett 8:onde och avslutande inlägg för min första Sydafrika resa. Detta inlägget kommer att visa bilder på några söta elefanter, Blyde River Canyon och Potholes. Bilderna på denna resan är inte i toppklass men lika fantastiska ändå!

Avslutningsvis var min första Sydafrika resa underbar, och jag rekommenderar helt klart alla att åka hit. Detta var som sagt inte min senaste resa till Sydafrika utan den kommer jag att skriva om den här veckan. Om en vecka bär det av till Afrika för tredje gången, men denna gången till Tanzania.Bourke´s Luck Potholes är det naturliga fenomen som räknas som början på Blyde River Canyon. Det är virvlande strömmar som har bildat de stora cylindriska groparna i berggrunden. 

I början av vår vistelse i Sydafrika besökte vi Drakensbergen (Blyde River Canyon). Här fick vi uppleva den fantastiska naturen. Många åker till Drakensbergen för att vandra eller åka på en båttur. Nedan kommer lite bilder ifrån Blyde River Canyon.

Blyde River Canyon är den tredje största kanjonen i världen. Den är känd för att vara ett av Afrikas största naturliga underverk.

Likes

Comments

Vintern 2015

I slutet av vår vistelse i Sydafrika bestämde vi oss för att gå på en krokodilvandring utan guide, notera att vi gick själva utan kunskap och guide. Å andra sidan hade vi med oss en australienare som vi insåg ha vana med krokodiler, eftersom krokodiler också finns i Australien. Vi blev varnade av guiden innan vi begav oss av att inte gå för nära kanten eftersom krokodilerna hoppar upp efter sitt byte. Att tillägga är då att det bara gick att gå nära kanten till floden eftersom den endast gick en smal stig längs floden. Lyckligtvis kom vi tillbaka oskadda utan en endaste liten skymt av en krokodil.

Tänk vad spännande det kunde ha varit om vi haft sådana här skyltar i Sverige..

Floden vi gick bredvid.

Likes

Comments

Vintern 2015

En tidig morgon begav vi oss ut på bush walk*(*gång safari). Vi började morgonen med en kopp pulverkaffe och en skorpa. Jag kan ju berätta för er att vid det här tiden hade vi ännu inte rest så länge och vi var fortfarande vana att äta en rejäl frukost, så en pytteliten skorpa fyllde inte kroppen med allt för mycket energi. Men frukosten i soluppgången var trots allt oslagbar ändå, även om den bara innefattade en kopp kaffe med skorpa.

Vi begav oss ut på vandring i savannen. Vi började med att leta efter lite mindre kryp, det vill säga småkryp som innefattar spindlar. Vår ena guide var helt frälst på spindlar och letade och letade för att kunna visa oss. Hon letade efter spindlar i stora hål i marken och använde sig utav ett grässtrå för att fiska upp dem. Tillslut lyckas hon fiska upp en stor och argsint fågelspindel.. Vilken ni ser här nedan.


Här fiskar guiden upp spindeln.

En häftig syrsa.

Bilden nedan visar "takterassen" som vi fick möjlighet att övernatta på om vi vågade och inte var rädda för ormarna som brukade slingra sig fram där på natten. Detta avböjde vi tacksamt..

Likes

Comments

Vintern 2015 

Ja ni läste rätt.. I Afrika ägnar dem sig inte åt samma lekar som vi gör i skolan. I Afrika spottar de bajs istället för att leka tafatt.. skämt åsido. Men det är sant att de spottar bajs, de gör det som en tävling. När jag var i Afrika fick jag testa på att spotta bajs, det tog först emot när jag skulle stoppa in skiten i munnen,fast jag tog mod till mig och gjorde det.

Spelregler

Du behöver:

Antilop bajs (deras bajs är väldigt torrt och innehåller nästan bara gräs).

Så här gör du:

Du letar upp en lagom torr skit, samlar saliv och stoppar in skiten i munnen. Därefter ställer du dig på ett led och spottar. Vinnaren är den som spottar längst.


Nedan kommer ett bildbevis.

Likes

Comments

Vintern 2015 

Börjar inlägget med en bild för att uttrycka det oerhört varma klimatet, att tillägga är att vi var i Sydafrika under högsommaren. För klimatet är väl något man alltid kan gnälla på? Antingen är det för varmt eller för kallt.. eller för trist väder, ja listan kan göras lång. Just vädret är väl något vi svenskar är världsmästare på att diskutera. Vem har liksom inte inlett en ny konversation med en okänd person genom att inflika med något som har med vädret att göra?

En morgon begav vi oss iväg mot en sydafrikansk by. Byn var givetvis för turister, så vad det ligger någon sanning i kan jag inte stryka under. Eftersom de förmodligen försökte locka turister. Men det var ändå kul att lära sig om denna kultur, för självklart ligger det sanning i historien vi fick höra. Sydafrikanerna som bor i denna by lever efter de gamla traditionerna det vill säga.. att det har en manlig "chef" som är stamledaren. Han bor i en egen hydda. I byn bor även en spåkvinna som har god kunskap i växter, vilket inkluderar växtgifter. Spåkvinnan kan även spå med bland annat olika typer va ben. När någon ny till klanen föds hålls olika ritualer och djur offras. Om jag inte minns fel så offras vita kossor vid födelser och svarta kossor. Detta leder till att stammarna alltid måste ha minst en svart kossa och en vit kossa.

Stamledarna har flera olika fruar som är rangordnade. Den första frun väljer hans familj eller han själv. Denna fru skaffar han barn med och hon får bo i en hydda jämte "chefen". Den första frun får äran att välja den andra frun som han även skaffar barn med och hon bor i en hydda jämte den första frun. Det är tillåtet att ha flera fruar och den senaste frun väljer nästa fru.

När vi besökte byn fick vi gå runt och kolla i de olika hyddorna samt möta "chefen" vilket var ett intryck. Han var en gammal mörk man, med vitt skägg och många accessoarer.

Efter vårt besök funderade jag på om det verkligen kunde vara så här galet i kulturen, det kändes så främmande för mig. Men idag vet jag att det är såhär världen har sett ut och ser ut än idag.


Likes

Comments