För en vecka sedan vaknade vi, efter en något rörig natt med röriga medpassagerare och poliskontroller, äntligen upp i Venedig. Letade reda på ett frukostställe (kan varna för att det inte var helt lätt att hitta laktosfria alternativ) för att sedan bege oss mot hotellet. Staden i sig är verkligen precis sådan som man tänker sig - en resa tillbaka i tiden på sätt och vis!

En av många fantastiska balkonger, denna låg mittemot vårt hotellrum.

Uteserveringar och restauranger fanns det gott om, men den här som låg ett stenkast från Ponte di Rialto blev vårt go to-hak just på grund av sitt läge. Staden i sig är, inte helt otippat, ganska liten och det är lätt att känna sig inträngd när alla massor med turister drar förbi. Sök er mot Gran Canal - då får ni både magnifik utsikt och något mer space att röra er på!

Efter en hel del velande fram och tillbaka gjorde vi slag i saken och bestämde oss för att åka gondol - och OM det är något jag rekommenderar! Fantastiskt tillfälle att få uppleva staden i sin helhet, och vad passar då bättre än att bli rodd genom smala passager i en riktig klassiker?

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Det är alltså Venedig som blir vårt nästa resmål - och som jag längtar! Gjorde slag i saken och bokade ett par biljetter innan påsk (tydligen måste man vara ute i så pass god tid innan avresa, och då var vi ändå aningen sena med att boka), så vid halv tio-tiden ikväll lämnar vi Wien för att vakna upp lagom till ankomst i Venedig. Har drömt om att någon gång få åka till denna fantastiska stad och äntligen händer det! Får nästan nypa mig lite i armen för att checka så det inte är en dröm.

Är ju någon timme kvar innan det är dags att börja traska mot stationen men har redan packat ihop alla nödvändigheter och såväl tågbiljetter som boendeinfo är utprintade (vi tyckte att hotellen var lite väl pricey och valde att använda AirBnb istället, första gången även det så blir spännande att se hur det funkar!). 

Nu ska jag slänga ihop lite middag. Smygstartade resan med att luncha på pizzeria Riva (som för övrigt har den absolut godaste pizzan kan någonsin ätit, tips om ni någon gång befinner er i Wien) och kvällen fortsätter på temat Italien med pasta carbonara. Få maträtter som är så goda i all sin enkelhet? 

Likes

Comments

Vår i Wien. Det är verkligen något magiskt med att befinna sig i en storstad när grönskan börjar växa fram. Den annars så kalla betongen och gråa byggnaderna, som möter det där varma hos grönskande träd och buskar - älskar't! Dagen har främst gått åt till att fixa det sista med skolan innan imorgon, då är det nämligen dags för oss att packa väskorna igen och ge oss ut på resande fot. Vart det bär av den här gången får ni se imorgon! Nu ska jag beta av det sista på en föreläsning innan jag ska mysa ner i sängen framför ett avsnitt Versailles (bästa serien för övrigt, tips tips!). Ha en fin kväll!

Två bilder från tidigare i veckan när jag och J var ute på promenad. Måste medge att jag hade en ganska negativ inställning till Wien innan vi kom hit, men desto mer tiden går desto mer inser jag vilken fantastisk stad det är! Känns numera nästan som hemma för oss.

Likes

Comments

Lyx: Valentino//Acne Studios//Rag & Bone//Mercedes Castillo//Sophie Anderson

Budget: H&M//Zara//Mango

Under de få soltimmar vi haft lyckan att få avnjuta har man ju dock inte kunnat låta bli att lägga vantarna på ett par utav alla de underbara klänningar som börjat trilla in i butikerna. Blommigt, volanger, spets och pasteller - you name it! Trenderna inför sommaren -17 har varit helt i min smak. Så länge aprilvädret håller i sig och det på en natt kan slå om från snöstorm till sommarvärme får man ju dessvärre ingen vidare lust att våga barbent...

Ett trendigt tips för att få chans att lufta godbitarna innan värmen nått oss fullt ut (och piffa upp vardagen, för hur glad blir min inte av alla dessa färger och mönster?) är att dra på sig ett par schyssta byxor under klänningen! Personligen kommer jag satsa jeans i en något rakare modell, gärna med ett par schyssta slippers - eller varför inte med ett par vassa klackar till nästa fest? Stylingvariationerna är oändliga  - bara fantasin sätter gränser!

Likes

Comments

Söndagar i Wien bjussar generellt inte på speciellt mycket - alla affärer håller stängt (förutom lilla matbutiken på Centralstationen, en gudagåva en dag som denna när man glömt handla middag!) och stan verkar gå in i viloläge. Till min och varenda kaffeälskares stora glädje håller fik och restauranger generellt öppet däremot, så en söndagspromenix i vårsolen featuring en rykande het Cappucino tackar man ju inte nej till!

Dessförinnan hann jag testköra mina nya löparpjuck och drog av härliga 9K, bästa sättet att ladda och samla tankarna inför ny vecka. Slevade ihop en snabb omelett till lunch innan vi begav oss, ganska underskattat i matväg måste jag säga?

Resten av söndagen spenderas i spänt läge framför hockey, där LHC möter Brynäs. Tänkte försöka planera veckan lite (två kurser som drar igång imorgon, inte riktigt kommit in i det här med att plugga på distans känner jag), men återstår dock att se hur väl det går att kombinera med en högst engagerad pojkvän sittandes bredvid... Ha en fin söndag!

Likes

Comments

För mig innebär våren en chans till nystart - detta även för min garderob. I samband med vår miniflytt och det begränsade packningsutrymme jag fick förhålla mig till har jag insett vikten i att grunda med bra basplagg (att det skulle krävas ett par månader utanför Sveriges gränser för att inse en sådan simpel sak kan ju dock ifrågasättas...). Ni vet de där säkra korten man alltid kan vända sig till och som passar till allt?

"Klassiker med en touch av Emelie" kommer bli mitt nya mantra, för i sann Säker Stil-anda (trogen poddlyssnare sedan det hela drog igång, tokhyllar denna dynamiska duo!) bör man ju inte virra bort sin personliga stil på vägen. Tänk hållbart, tänkt klassiskt - men glöm inte dig själv!

Likes

Comments