Ibland blir det bara för mycket. Igår satte jag mig på akuten vilket resulterade i en inläggning. Så nu ligger jag på en kirurg avd på Sahlgrenska. Sent igår gjorde jag en röntgen på buken då jag hade både kramper och smärtor från magen. Mina levervärden var förhöjda så man ville kolla organen i magen för att se vad det kunde vara. Allting såg bra ut förutom att jag hade vätska i tarmen. Så nu kunde de uteslutas iaf. Idag har jag väntat på att gyn ska komma hit och titta på mig men tyvärr fanns de ingen tid för det så vi får hoppas dom kommer i morgon.

Jag har ändå känt mig lugn över att vara här och okej men just nu känns det som att det kommer över mig och jag känner mig ledsen. Varför kan jag inte bara få må bra och njuta av denna underbara helgen som jag haft? Det känns precis som att nu har du haft det för bra
flicka lilla - KÄFTSMÄLL!


Man vet verkligen aldrig vad morgondagen har att ge så ta vara på varenda sekund
❤️

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej på er.

Jag har inte funnit varken motivation eller inspiration till att skriva då jag har haft det väldigt tungt den sista tiden. Jag brukar tycka det är skönt att skriva när livet är tufft men just nu har det varit alldeles för mörkt och därav har jag låtit bli.

Nu börjar det bli bättre och jag har haft en otroligt bra vecka. Jag har hållt min första föreläsning och det gick super bra. Min resa genom cancern för vårdpersonal. Jag fick bra feedback och han som höll i det ville att jag skulle vara med fler gånger och det är ju verkligen en klapp på axeln till mig.

Nu kanske jag faktiskt på riktigt kan hitta en bra väg att komma tillbaka ordentligt. Just nu sitter jag på tåget för att vara med på Ung Cancer festival hela helgen. Jag ser fram emot det samtidigt som det faktiskt är tufft med såklart.

Ha en underbar helg ❤️

Likes

Comments

Vissa dagar är orken som bortblåst, ibland blir en dag till två... Ett steg framåt och två tillbaka, om och om igen. Igår morse kom jag inte ur sängen, efter en natt fylld med tunga smärtor. Vaknar till och från hela tiden och på morgonen är jag helt slut. Igår var jag på återbesök hos kirurgen, jag har skrivit om ett tumörprov som jag fick göra senast. Tyvärr har detta kommit på villovägar så nu måste jag ta om det. Störigt men men.... Jag är uppmärksam på varenda liten grej min kropp visar och säger mig. Det är svårt att leva med de faktum om allting som har hänt, alla traumatiska händelser, det går inte att glömma. När smärtorna har suttit i såhär länge så blir man knäpp tillslut, jag tror inte det finns någonstans där jag inte har ont just nu.

Jag försöker, jag kämpar, jag försöker hitta vägen framåt men det tar tid och det är svårt. Jag vill inget hellre än att bara få vara just här och nu men jag springer i motvind. Vissa dagar har jag mer energi än andra, vissa dagar går ingenting. Jag är ledsen, besviken och trött, väldigt trött. Jag vet att jag har många bra saker att leva för och jag försöker men att ständigt bli påmind om vad cancern gjort mot min kropp är svårt. Smärtorna tar liksom över och jag lever med den i olika grader, varenda dag. Jag kämpar på.....

Likes

Comments

Jag har länge gått i olika tankebanor om vad jag vill göra med min framtid och jag har tagit ett beslut. Det är dags att våga drömma och det är dags att göra det som Emelie vill göra. Jag vet att det är ett långskott och det komma ta tid men jag ska försöka. Jag har alltid haft väldigt höga krav på mig själv men nu är det dags att börja tro på mig själv och min kapacitet. Jag är driftig, jag vet vad jag vill och nu mina vänner, är det dags att börja blomma ut. Jag vet att jag kommer få slita hårt men brinner man för något så finns det inga hinder. Det är dags att börja öppna dörrar till framtiden, processen är igång och här och nu, startar jag min resa tillbaka.

Jag behöver göra vissa förändringar och jag behöver öppna mig om vad jag vill göra. Bara den senaste veckan så har jag börjat prata och det öppnar dörrar hela tiden. Det är det här som kan ta mig hur långt som helst, min mun, mina erfarenheter och vad jag kan göra för att förändra.


Likes

Comments

Läser överallt om tjejers olika storys om vad de har varit om. Jag skrev ett inlägg häromdagen och idag har hjärnan dragit fram minne efter minne. Det är så många saker som har hänt under mina 32 år när det kommer till sexuella övergrepp och trakasserier. Det handlar inte om en gång och det stannar inte på alla mina fingrar. Jag blir så ledsen och besviken på vårt samhälle och hur det fungerar. Att det som kille är "okej" att äga rätten att göra saker mot en tjej, som man faktiskt inte vill. Jag kan räkna upp, hur många situationer som helst där jag känner mig illa till mods, där magen vrider sig för att jag gjorde något mot min vilja. Jag sa inte nej, ligger skulden och skammen hos mig då? Om jag är 11-12 år och blir utnyttjad av en kille som är 14-15 år ligger skammen och skulden hos mig då? Hur säger man nej när man inte ens kan förstå vad det är som händer?

Jag kommer ihåg att jag pratade om detta men ingen trodde på mig, dom trodde på honom. Han sa att det inte hade hänt och där stod jag med skam och skuld. Det är en av så många gånger som jag har blivit sexuellt trakasserad och utnyttjad, det började vid 11 års ålder och det har bara fortsatt. Sociala medier, ute på krogen, i skolan.... ÖVERALLT. Det måste få ett slut någon gång, låt min kropp få vara min. Jag är bossen, jag bestämmer över den, oavsett hur och vad jag väljer att göra med den. Back the fuck OFF!

Likes

Comments

När det blir för mycket, tar jag mig hit. En plats där jag kan stänga av allt annat och bara låta tankarna och känslorna komma ut. Solen borrar sig in i kroppen och jag låter tårarna rinna. Ibland känns det bara som att vad jag än gör, så känner jag mig inte tillräcklig. Jag har lyssnat på Joakim Lundells bok monster, de väcker mycket inombords. Det finns fler som sticker ut, som inte är en i mängden av alla andra, annorlunda. Ni som vet, ni vet hur det känns att aldrig vara trodd eller bra nog.

Här kan ingen komma åt mig, här kan ingen störa mig, här kan ingen annan påverka eller förminska mina känslor på något sätt. Det är okej att känna!

Jag sluter mina ögon, drar ner luft i lungorna och svävar iväg. Just nu, är jag här och nu.

Likes

Comments

Hela facebook, instagram, twitter är fyllda med kvinnors ord #metoo

De inlägget som jag skrev häromdagen är precis vad det här handlar om. Vi försvarar beteendet genom att inte reagera när någon går över gränsen, MIN GRÄNS! Det finns ingen på denna jorden som har rätten att gå över gränsen när det gäller min kropp. Det görs dock dagligen och varenda dag får kvinnor äckliga kommentarer om hur dom ser ut. Bilder skickade på sociala medier, jag fick en frågan förra veckan om jag ville ha 25000 dollar i utbyte att jag skulle suga av han. Helt random, väljer denna snubben att fråga mig om jag vill ha pengar i utbyte mot sexuella tjänster.

Är det okej för dig som kille/man, att slå en tjej på rumpan eller tafsa utan tillåtelse? Är det okej att kritisera eller anspela sexuellt på någons utseende för att du känner för det? Det finns ett ord till allt detta och det är ÖVERGREPP! Världen är i revolt, öppna dina ögon, ta in det och gör det Du behöver för att förändra detta. Jag ska berätta varför, killar tycker det är okej men jag ska berätta hur det får en kvinna att känna sig när du går över MIN gräns.

Jag är uppvuxen i en miljö där det är okej för killar att gå över mina gränser. Det började i skolan och sen har det bara fortgått. Killarna tafsade på mina bröst och min rumpa, drog ner mina byxor var och varannan dag, dom sprang in i vårt omklädningsrum på idrotten när vi stod i duschen. Alla lärare BLUNDADE för detta, JAG fick skiten när killarna tafsade för att min röst hördes, jag skrek fula ord och det var precis det och endast det som läraren hörde, att jag skrek. Jag kommer ihåg hur vi hällde schampo på golvet i omklädningsrummet för att vi visste att de skulle springa in igen och dom föll som flugor. Det var såklart as kul men samtidigt så är det fruktansvärt....

Sen fortsätter det... Ju äldre vi blir desto mer får det oss att må dåligt. Jag hatar när män ska få mig att må bättre genom att berätta för mig att jag är snygg och att jag iaf har det. Av alla ord där finns att säga, varför ska det alltid, anspelas på utseende, hur ska det få mig att må bättre? Jag får ont i magen, jag vill kräkas, jag vill slå dig, slå tillbaka för alla gånger många män har fått mig att känna mig fullkomligt värdelös och som ett objekt där de personer trott att dom kan göra precis vad dom vill med eller mot mig!

Anspelningar på sex på sociala medier där killar skriver massa äckliga saker till någon som dom inte ens känner. Jag säger inte att alla gör det, självklart inte och problemet här är att vi blir precis som dom vuxna är, vad dom visar och vad dom gör är precis hur "arvet" går vidare men det räcker nu. Lär era pojkar vad som är rätt och fel, lär era flickor att sätta gränser och prata om hur verkligheten ser ut.


Se dig om, tänk tillbaka, vad har du gjort för att få en tjej att känna sig illa till mods? Vad kan du göra för att förändra det och hur? Ta din tid, tänk på hur du lär dina barn att respektera sina medmänniskor oavsett man eller kvinna. Alla människor är lika mycket värda och ALLA människor äger rätten till sin egen kropp, oavsett man eller kvinna. Tänk på det och agera.


Likes

Comments

Idag har varit en tuff dag, en dag fylld med en massa måsten. Jag har problem med en strålskada i ryggen som smärtar otroligt mycket. Idag var jag först på massage, jag hade en låsning i ryggen och han fick knäckt och värmde upp och stretchat ut de värsta. Efter det åkte jag till Bräcke Diakoni och fick tejpat nacke och ner på skulderbladet på höger sida. De gör så fruktansvärt ont...

Sen vidare till psykologen... Det var en tuff omgång denna gången, hon ska prata med min läkare för att se hur vi ska gå vidare. Jag har iaf skickat in en rehabansökning till Ung Cancer idag för att få samtalsstöd, så hoppas jag får det. Det har verkligen varit en tuff dag, känslomässigt. Alla saker som jag hela tiden måste göra för att må bättre både fysiskt och psykiskt, det är tungt. Jag kommer aldrig ge upp kampen om att få må bra, jag vet att jag har mycket att tillföra denna världen men det tar sin tid.


Nu ska jag stänga dessa trötta ögon, sov gott <3


Likes

Comments

God morgon!

Angående mitt tidigare inlägg angående Män så vill jag bara understryka en sak och det är att det handlar inte om antingen eller. Det handlade inte om att kvinnor inte kan vara spydiga eller överhuvudtaget något. Det handlar om maktmissbruket många män har brukat på mig och människor runt om mig. Det handlade inte om att jag på något sätt avskyr män men generellt så är detta ett stort problem i vårt samhälle och det är precis just Det som jag menar. Så då vet ni det.

Helgen har varit super mysig och jag har fått spendera den med en person som jag verkligen tycker så himla mycket om. Det känns som att vi är på samma nivå av vad vi orkar och pallar med. Spontant beroende på dagsform och oavsett vad vi gör blir det super bra.

I lördags blev det först en liten runda på stan och sedan biomys.

Tyckte filmen var bra, trodde dock att den skulle vara mer läskig än var den var. Så det var positivt, denna tjejen gillar inte när det skräms och hålls på hahahhaa... =)

Rekommenderar den absolut, så se den!


Ha en underbar Måndag.

Likes

Comments

Ibland tar det tid att reflektera över varför det ibland blir som det blir. Jag skrev i inlägget tidigare om kommentaren jag fick "Du är ju iaf attraktiv och man ser inte det på dig, det får du vara tacksam för" Det som gör mig mest upprörd i denna frasen är att som flicka, tjej och kvinna får man utstå väldigt mycket saker som inte är okej. Jag är uppvuxen i en värld där det är okej att trycka ner kvinnor, en värld där pojkar, killar och män tycker det är okej att behandla tjejer på ett vidrigt sätt. Jag har tillåtit det, utan att ens vara medveten om det och det jag vet är att när man blir medveten kan man också göra en förändring. När denna man sa detta till mig fick jag tunghäfta, jag är uppväxt i en miljö där män har fått mig att känna rädsla och att det inte finns några gränser för mig själv att sätta.

Jag vill våga stå upp för mig själv och andra tjejer, för jag vet att vi tillsammans kan sätta stopp för detta och det är genom våra barn. Även om jag har växt upp på ett sätt så betyder inte det att mitt barn ska göra det och jag vet att hon sätter gränser. Hon må vara blyg men hon står upp för sig själv och hon säger ifrån. Jag är super stolt över henne, att hon vågar det som jag aldrig gjorde.

Jag lovar mig själv, här och nu att nästa gång en man säger eller gör något mot/till mig som gör mig kränkt så ska jag säga ifrån. Jag är trött på att som kvinna känna mig nedvärderad över saker som ingen har rätten till att få mig att känna. Det räcker nu!!!


Av alla saker som jag delade med mig av i den gruppen så var det just den kommentaren som jag minst av allt ville höra. Du kanske trodde att det gjorde mig gott att en gammal gubbe berättade för mig att jag är attraktiv och att det inte syns på mig vad jag går igenom eller har varit med om. Det handlar inte om att jag vill att det ska synas men när jag sitter där och blottar mina innersta tankar och känslor så får du mig att känna mig som en liten flicka igen.

Som att jag på något sätt söker något i dina ögon men de enda jag behövde var att någon lyssnade och tog mig på allvar. Vilket var precis de sista du gjorde. Detta inlägget är till dig och alla män där ute som trycker ner kvinnor för att må bättre själva.

Karma is a bitch and it will slap you in the face one day.Likes

Comments