Ikväll åt jag och fröken Öhlund sushi. Vi skulle se om vi kunde äta 30 bitar var (fråga inte hur vi kom in på det, vet inte ens själv). Efter enbart frukost och ett stenhårt benpass kan jag säga att det var en lätt match. Så lätt att vi promenerade till Hemmakväll och köpte godis efteråt trots lite, lite, lite matkoma.

En riktigt bra kväll i Piteå. Blev en liten cheatday matmässigt men utan överskott på kalorier. Lägger mig i sängen med gott samvete och bra feeling inför morgondagens gympass.

Godnatt vänner ❤

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej på er! Long time no see. Det har hänt massor på senaste. Bland annat hittade jag tillbaka till styrketräningen för ett tag sedan. Då menar jag inte de där kickbacksen jag stått och gjort två gånger i veckan, utan jag har börjat med knäböj, marklyft och även lite, lite bänkpress igen.

Nu ska jag sluta med uppehåll. Flera gånger under dessa 4-5 år jag styrketränat har jag tagit flertal "pauser" på grund av att jag vill vara smal och inte ha muskler, samt tidsbrist vilket lett att jag valt cardio framför vikterna.

Nu får jag helt enkelt bara inse att jag är byggd såhär. Jag får utnyttja fördelen med att jag har förutsättningarna och envisheten i träningen för att bygga muskler och helt enkelt göra det bästa av det.

Jag är bra på att träna. Jag mår förbannat bra av det. Jag är aldrig så psykiskt och fysiskt trött som när jag inte tränar. Jag behöver det och det är trots allt mitt absolut största intresse.

När jag bestämde mig för att försöka bryta ner musklerna och inte göra mer än enstaka rumpövningar och enbart springa blev det inte alls lika kul. Löpning har sin charm, men det är inget jag är speciellt bra på trots att det är skönt som omväxling. Folk frågade mig vad jag tyckte om att göra och jag visste inte riktigt vad jag skulle säga. Styrketräning är en stor del av mig och jag försökte intala mig att det inte var roligt.

Vissa gillar exempelvis tv-spel, fest eller friluftsliv. Men det är inget jag skulle sätta i en kategori för mina intressen. Även fast det är väldigt roligt. Det är styrketräning och allt som har med mjölksyra och träningsvärk att göra. Känslan när man inte orkar göra en enda repetition till. Det är mitt största intresse. Samt hälsa och kost. Det är allt bra roligt det.

Bara varit tillbaka ett par veckor. Första veckan började jag känna efter vars jag låg. 1 repetition på 60kg i marklyft, 1 repetition på 30kg i bänkpress och 40kg i knäböj. Nu efter några veckor är det femmor på 75 i mark (finns mer att hämta, men jag är försiktig nu i början), 40kg i bänkpress och 90kg i knäböj.

Det känns bra att inte alltför mycket försvunnit. Nu ska jag tillbaka till 120 i mark, 50 i bänk och 125 i knäböj. Där har jag varit och ska dit igen.

Jag ska dessutom uppdatera er oftare än någon gång i månaden.

Kram på er och lyft så tungt ni kan på gymmet.

Likes

Comments

Idag blev jag 20 år. På en söndag. Men jag klagar inte eftersom jag fått fira med nära och kära. Underbart. Slutade med att jag åkte till Skellefteå med syskonen och avslutade kvällen med bubbel på en altan.

Likes

Comments

Hejsan!

Vädret idag är bättre än tidigare under veckan. Lite mer sol och lite mer blått. Varmt är det också. Visste inte det när jag drog på mig dubbla tröjor inför min promenad till Fitness 24/7... Jag var svettig redan innan träningspasset.

Det var minst sagt skönt att träna tidigt på morgonen ändå. Får energi som räcker resten av dagen. Inte helt fel. 20 minuter löpning och ett par intervaller innan jag slog mig ner på mattan och körde rörlighet en stund.

Dubbla pass blev det även igår, morgonträning och därefter Bodybalance på kvällen. Sover gott efteråt kan jag säga.

Senare ikväll ska jag iväg till jobbet. Inte mer än så.

Kram på er 💗

Likes

Comments

Hej!

Pajala Marknad är över för i år. När jag ser tillbaka på resultatet så är det väldigt positivt. Jag har haft roligt, umgåtts med fantastiska människor, träffat familj, släkt och dansat på kvällarna.

Det är en bra summering känner jag.

Kram på er 💗

Likes

Comments

En löptur över Vasikkavuoma med syster var verkligen terapi för själen. Fullkomligt underbart.

Såklart inte en dans på rosor att ta sig igenom sju kilometer, men det behöver väl egentligen inte nämnas?

Likes

Comments

Hej kära vänner!

Sommaren har äntligen börjat visa sig, tänkte jag och sedan dess har det bara regnat. Flera dagar i rad. Trots det har jag ändå hunnit vara produktiv. Städat, handlat, jobbat, tränat och dessutom varit på Body Balance för första gången på många veckor. Gillar det träningspasset (vilket jag säkert nämnt tidigare, men det tåls att nämnas igen). Styrka och rörlighet.

Sprang 20 minuter i fredags(!!), även det första gången på flera veckor (pga fest och allergi), vilket i alla fall knäckte mig helt. Så nu kör jag trappa och crosstrainer tills benen säger annat.

Min träning (för er som fortfarande intresseras av den) just nu består i princip enbart av kondition, mycket rörlighet och styrka med egen kroppsvikt. Kanske låter "fjuttigt", men är väldigt tung just nu. Hela 69kg, så tro mig,  kroppsviktsövningarna är minst sagt hemska. Var nere på 68kg ett tag, men efter fester, fika och noll träning var det 69 igen. Vi kan säga att det är vätska, eller något.

Försöker även dra ner på socker, koffein och nikotin. Träna kontinuerligt, röra på mig mycket och äta grönsaker. Resultat: Sover otroligt mycket bättre, mår bättre både psykiskt och fysiskt och jag är dessutom piggare i allmänhet. Små saker som gör mycket för kroppen.

Koffeinet var hemskt att sluta med (dricker ändå kaffe när någon bjuder någon enstaka gång, men inte 15 koppar om dagen). Ni ska veta huvudvärken de tre första dagarna. Där går du runt och tror att det ska bli bättre för varje dag, men det blir bara värre och värre. Tredje dagen var jag helt nedbruten inifrån. Fjärde dagen släppte det och jag kände hur ljusare tider närmade sig. Nu idag känner jag inte samma behov, trots att suget finns där eftersom det är fantastiskt gott.

Idag har det gått ganska precis en månad och överlag så får jag inte i mig varken koffein eller nikotin. Inte till vardags i alla fall. Känns underbart.

I helgen laddar jag upp inför Pajala Marknad och min sista lediga helg på fem veckor.

Puss och kram på er!Likes

Comments

Hej fina ni!

Jag har kommit in i rutiner efter helgens bravader. Brännbollsyran är verkligen en fantastisk festival. Stämningen där är oslagbar. Jag har verkligen varit glad och mått oförskämt bra. Njutit av varenda sekund där borta (även tiden man låg avslumrad i sängen). Kapten Röd, Oliver Heldens, Showtek, Zara Larsson och Kygo. Mer än så hann jag inte se, men det räckte och blev över.

Det bästa med helgen var trots allt mitt enastående sällskap! Att stå med dessa längst fram på Kygo, sjunga med till Kapten Röd och dansa till Showtek, ja alltså det var helt klart ovärderligt. Därav inga bra bilder, de bästa stunderna hinner man oftast inte fotografera.

Likes

Comments