Hej kompisar!

Allt bra med er? Jag är aningen trött efter att ha jobbat natten mot idag. Trots det krigade jag mig till gymmet för att avverka lite löpning innan jag promenerade hem och tog en stödvila på tre timmar. Jag kände att det behövdes eftersom jag under eftermiddagen bokat in mig på ett gruppträningspass. Sh'Bam som Fitness 24/7 ordnar.

Det är en blandning av olika dansstilar (ja, ni förstod det rätt jag var på dans). Kan börja med att berätta att det var jobbigt och att pulsen gick upp ordentligt. Med andra ord: ett bra konditionspass helt enkelt.

För er som känner mig vet att jag bara dansar om jag fått i mig tillräckligt med alkohol. Då spelar det ingen större roll att du stel och saknar taktkänsla, eftersom många antingen är för onyktra för att märka det eller minst lika risiga de med.

Idag fick jag däremot prova på något helt annat än vad man är van vid från krogen.

Förstår ni hur hemskt det är att stå med ett gäng nyktra personer, vara stel, sakna taktkänsla och inte hänga med för fem öre medan instruktören är Shakira herself? Snacka om att jag tog ett kliv utanför min "comfort zone".

Jag gick in med inställningen "Okej, jag fixar det. Det spelar ingen roll om jag är sämst." Det var lättare sagt än gjort att leva upp till det. Helt ärligt man hoppas ju på att det ska vara lika lätt som det ser ut på film. Det blev istället alldeles för många moment att hålla koll på. Hur instruktören gör, vilken takt, när man ska göra vad och som pricken över i:et ska man även hålla koll på sina egna ben (och egentligen armar, men det var överkurs för mig så jag skippade det).

En del av mig säger aldrig mer, medan en väldigt mycket mindre del tänker: "Det kan inte bli sämre och du måste träna på något för att bli bra på det." Det sistnämnda är som sagt i minoritet. Just nu känner jag inte för att återuppleva denna traumatiska händelsen.

Det positiva var som sagt konditionsträningen, men även att prova något nytt och något som är utanför min "comfort zone". Jag tror det är nyttigt att ställa sig inför utmaningar ibland, så man får mer lärdomar. Annars har jag lätt för att springa runt i mitt hamsterhjul. Därför försöker jag att prova på nya saker så ofta jag bara kan.

Zenlektion för att jag provat på dans, men jag hoppas poängen gick fram. Ur mitt perspektiv hade jag egentligen inte kunnat komma på en dummare idé med tanke på mina förutsättningar, medan det för någon annan inte är en speciellt stor grej.

Ja, jag gör ofta små vardagliga saker till stora genom en detaljerad beskrivning av händelsen. That's me.

Kram på er!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hej kompisar!

Det har hunnit hända en del sedan sist. I helg hade jag bland annat syster på besök. Trots det hann jag slänga in tre träningspass. Är ni sugna på att höra upplägget jag har haft och fortfarande har?

Jag tror faktiskt inte jag kört mer styrketräning än ett enstaka benpass här och där under denna månad. Däremot har jag på 23 dagar (för att vara exakt) kört hela 15 träningspass bestående av löpning. Vilket är väldigt mycket för att vara mig.

Dessutom kör jag numera en del gruppträningspass. Fitness 24/7 här i Luleå har några riktigt bra sådana. Det blir för det mesta Body Balance men även något spinningpass här och där. Inte alltför vanligt, men det händer. Jag kör 1-3 gruppass i veckan utöver löpningen.

Bland det bästa jag gjort är att jag börjat med just gruppträningen. När jag väl bokat in mig är det svårt att ställa in (på grund av varningar bland annat). Det är även väldigt roligt.

Igår var jag på gymmet och sprang medan jag kollade på när Brynäs vann mot HV71 i SM-finalen. 3-2 till Brynäs är det väl nu, om jag inte minns fel?

Ha det bra!

Likes

Comments

Pajala-byxorna på dag ut och dag in, en stor t-shirt på det och det blir perfekt.

Nästan 15h jobb avverkade denna påsk-lördag. Nu tar jag natt. 01:19

Sov gott vänner ❤

Likes

Comments

Long time no see...

Men ni vet hur det funkar, ibland blir det två inlägg om dagen och ibland ett i månaden. Orsaken är faktiskt för att jag inte har bilder att lägga upp, har egentligen en hel del att dela med mig av. Men vem vill läsa en blogg utan bilder? Inte jag i alla fall. Det betyder tyvärr inte att jag kommer skriva allt som hänt senaste tiden eftersom det hade blivit en bok, och inte ett blogginlägg.

Tänkte nu bara visa två av mina senaste inköp. Ett armband och ett par örhängen från Lily & Rose som jag länge tittat på. Min bästa vän var här i tisdags och köpte ett likadant, så jag kände att det var dags.

Förra året vid den här tiden var jag hos min bästa vän med hennes släkt och familj. Den påsken var riktigt mysig! I år kommer jag däremot att spendera påsken här i Luleå. Varit ledig nu från onsdag morgon, men börjar jobba tidigt imorgon bitti och jobbar sedan varje dag fram till fredag nästa vecka. Det kommer bli min påsk det.

Glad påsk på er!

Likes

Comments

Hej på er!

Fredag imorgon! Det blir en ledig dag, vilket känns riktigt skönt. Är dock en jobbhelg som väntar, men jag klagar inte.

Förra veckan tränade jag fem gånger. Denna vecka har jag tränat två. Inte riktigt hittat tillbaka på spåret än, kämpar fortfarande med det. Inte precis 12 pass i veckan som var standard när jag bodde i Pajala.

Körde ett benpass igår och när jag promenerade hem var jag fortfarande helt skakig. Därför kan morgondagens träningspass kanske bli lite segt. Smärtan i benen idag är olidlig.

På tal om annat, i helg kommer en väldigt nära vän till mig på besök. Jobbar hela lördag och natten mot söndag, men vi hinner ses två dagar åtminstone. Det blir nog trevligt! Alltid kul med lite sällskap i lägenheten trots att det känns som jag nästan alltid har det.

Ha en bra helg allihopa!

Likes

Comments

Hej på er!

Jag tog en extra lång sovmorgon idag eftersom jag är ledig. Det är orsaken till att jag inte tagit mig ut förrän nu, klockan ett. Jag har promenerat in till stan och är nu på bussen mot Tunastigen för mitt första gympass på över en månad. Det beror på att jag haft alla möjliga olika sjukdomar och inte alls varit pigg.

Idag är jag däremot väldigt laddad inför ett träningspass. Det blir givetvis ben. Vad annars liksom?

Senare funderar jag även på att inviga mitt gymkort på Fitness 24/7. Behöver möjligheten till att träna inne i stan de dagar jag inte orkar åka ända bort till Tuna och därför fixade jag ett kort där i fredags.

Ha en bra måndag!

Likes

Comments

Hej på er!

Jag hade fem dagar ledigt. Dessa dagar spenderade jag i Vemdalen tillsammans med en stor del av min familj. Vi var nästan alla syskonen inklusive respektive. Ett härligt gäng på åtta personer.

Jag började min resa mot Skellefteå med buss 13:00 på onsdagen. Där mötte jag upp några av syskonen. Vi åkte därifrån bil med riktning mot Vemdalen. Ett stopp i Östersund på kvällen. Natten stannade vi på Scandic Syd, för att senare fortsätta vidare tidigt på torsdag morgon.

Efter en hotellfrukost rullade vi sista biten till Vemdalen. Väl framme hyrde vi skidor och for ut i backen direkt. Kan inflika att jag enbart åkt slalom tre gånger tidigare, varav senaste gången var 2-4 år sedan. Dock tyckte gänget, redan efter mitt första åk i en blå backe, att jag var redo för en röd.

Med skidorna åt alla håll och kanter i de allra brantaste delarna lyckades jag till slut ta mig ner utan att någon kom till skada. Skulle inte vilja kalla mig för någon naturbegåvning.

I slutet av dagen tog jag mig ner för de röda med bättre resultat ändå.

På dagarna åt vi lunch vid backen och på kvällarna spelade vi spel, åt middag, badade bastu och bara myste på. Det var himla mysigt. Speciellt när jag inte träffar alla lika ofta som jag önskade att jag gjorde.

Hade fem sköna dagar hemifrån. Att säga hejdå till alla var inte lätt, men det gick ju. För tillfället sitter jag på bussen hem från Skellefteå.

Imorgon väntar en kursdag i Stockholm, vilket innebär en tidig uppstigning.

Likes

Comments

Hej på er!

Idag har jag varit uppe tidigt. Dels för att jag måste ta antibiotika var 6:e timme, men också för att jag haft tvättstuga från 07:00. Mina tavlor anlände också precis efter åtta i morse, så ja, ingen sovmorgon här inte trots att jobbet börjar först 14:00.

Helgen i Gällivare var ganska rolig. Fram till att jag fick åka in på sjukan... Fått en infektion (igen) och äter nu antibiotika (igen). Två gånger på mindre än ett år. Snart kommer det inte hjälpa alltså. Jobbade ändå lördag kväll och söndag. På måndagen blev det bakslag helt och hållet, så fick anmäla mig sjuk för första gången. Biter ihop idag, trots att jag inte känner mig helt 100. Men det är enbart för att jag är ledig tre dagar därefter. Kan återhämta mig då.

Ha det bra, hörni! :)

Likes

Comments

Hej kompisar!

Detta var dagens frukost. Ätit samma frukost en vecka i sträck nu. Yoghurt och flingor. Vanligtvis är det gröt, men eftersom jag nu bor i en lägenhet utan varken diskmaskin eller mamma skapar jag inte disk i onödan. Dels för att det inte finns överdrivet med yta att lägga det på och dels för att det är otroligt tråkigt att diska. Mer om lägenheten senare.

Just nu befinner jag mig på tåget med kurs mot Gällivare. Jag hade bara 54 timmar jobb på schemat denna vecka, så när en väldigt nära vän till mig frågade om jag kunde tänka mig att komma och jobba 17 timmar till i Gällivare tvekade jag inte alltför länge innan jag tackade ja. Har man två lediga dagar under veckan kan man väl lika gärna fylla dem med jobb?

Jag tror ändå att det kommer bli mer roligt än jobbigt. Fast då är jag samtidigt väldigt nervös. Helgens jobb innebär att stå i en bar och blanda drinkar. Något jag inte gjort sedan i somras. Hoppas min drygt två års erfarenhet inte försvunnit helt under dessa sex månader. Min vän har jag inte sett på ungefär ett år, så om allt annat går dåligt har jag åtminstone hunnit spendera lite tid med henne.

Likes

Comments