View tracker

Psykisk ohläsa, Vinter 2016//2017

Exakt såhär skulle jag behöva vara nu, med en bok i handen och bara ta det lugnt.

Men nej.. Jag är på jobbet, jag har vart tvungen att gå iväg mitt i lunchen. Jag kunde inte sitta stilla och min hjärna slutade fungera helt. Jag ville säga åt mina kollegor att jag behövde gå iväg men min mun tillät mig inte men jag kämpade emot. Gick iväg och försökte samla mig och började skriva det här inlägget, det känns skönt att få skriva av sig när det är såhär. Det blir som en liten paus för hjärnan. Jag blir lugn.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker
View tracker

Psykisk ohläsa, Vinter 2016//2017

Idag var en sån dag igen, men idag hände det på jobbet. Det skulle vara en bra dag idag, vi skulle bara ha planeringsdag och ta det lite lugnt, ingen stress. Men sen när vi sitter där och planerar så känner jag hur jag försvinner bort och börjar få svårt att andas. "Helvete" tänker jag för mig själv, "nu är det påväg". Jag säger till mina kollegor att jag ska gå på toaletten men hittar mig själv sittandes på bänken, inlåst på toaletten, skakandes. Jag skakar och tårarna forsar ner för mina kinder. När jag förstår vad jag gör så har jag inte en aning om hur länge jag varit borta eller suttit där.

Jag beslutade mig för att faktist gå och visa mina kollegor hur jag mår och sedan hamnade jag inne på toaletten igen, vet inte hur länge och tillslut valde jag att åka hem. Jag klarade alltså inte av den här dagen heller.

När jag ser mig själv i spegeln så ser jag en trasig människa, vill få ett slut på det här.

Likes

Comments

Vinter 2016//2017, Psykisk ohläsa

Äntligen börjar julstöket och jag kunde inte vara lyckligare🎄
Min 1:a advent firas med en av mina närmsta, Lina. Vi har tagit på oss pyjamas, hälls upp ett var sitt glas rödvin och lyssnar på julmusik.

Jag skulle träffa henne tidigare för att inhandla julpynt till hennes lägenhet men mitt psyke hade inte klarat av att gå i affärer idag så jag fick bli hemma istället. Jag kände på mig redan imorse när jag vaknade att det inte var helt okej och att jag var nära på att bli sådär läskigt uppe i varv som jag kan bli. Men just nu så kunde ingenting vara bättre.🎅🏼

Likes

Comments

Vinter 2016//2017

Söndagar är nog min favorit dag, en helt stressfri dag och man göra ingenting om man skulle vilja det.

Just nu vill jag bara att hela min lägenhet ska vara färdig, kommer dock dröja någon vecka till men det blir bra till slut! Nu ska jag försöka byta om och komma iväg till min mormor på lunch sedan blir det adventsmys hos Lina ikväll.

Likes

Comments

Vinter 2016//2017

Goooodmorgon!!
Jag har precis vart och hämtat den här lilla gosisen, Elliot! Han ska va här hela dagen idag för lina jobbar.
Meeeeeen inatt sov jag första natten i min egna lägenhet, åh så skönt det var att bara vakna upp och känna "här bor jag". Hihi glad idag!

Likes

Comments

Vinter 2016//2017, Psykisk ohläsa

Just nu för första gången sitter jag själv i min egna lägenhet, jag skulle börja slipa lite i sovrummet men jag kunde inte, jag har vart så yr hela dagen så jag knappt vet vad jag heter.
Är hemma från jobbet både idag och imorgon pga detta och bara det gör mig så stressad. Ska iallafall prata med min psykoterapeut imorgon och se hur vi ska hantera det här. Jag tror det blir sjukskrivning vilket jag verkligen inte vill men vet att jag behöver.
Imorgon ska jag ta det lugnt hela dagen sen försöka åka iväg till Ikea, men vi får se hur huvudet mår efter träffen med terapeuten.

Min kropp är alldeles tom, skakig, och tung, som om jag släpar ett hus efter mig. Stegen är tunga och långa idag. Vi får se hur det är imorgon.

Likes

Comments

Psykisk ohläsa

God morgon. Eller ja god och god kan man väl kanske inte säga..

Jag vaknar upp kl6 och redan känner då att något inte är rätt i kroppen, ajdå, det är ångesten som kryper in under skinnet. Jag går upp ändå för att kämpa emot den här känslan som följer efter mig. Hämtar en kopp kaffe, går på toaletten, borstar tänderna och gör mig redo för att möta den här tisdagen. Sätter mig i bilen och sätter på musik som vanligt och åker mot jobbet. Känslan är fortfarande där.. Konstigt? Nej inte alls faktiskt. Såhär ser ofta mina mornar ut, dom mornarna jag kommer upp ur sängen.

I bilen till jobbet tänker jag för mig själv ''Vad håller jag på med? Mina kollegor sa till och med att jag skulle vara hemma idag. Jag åkte ju faktiskt hem igår tidigare för jag mådde dåligt.'' Dåligt då menar jaq inte med någon förkylning eller huvudvärk, det var för jag kunde knappt stå upp för min kropp ville ge upp, den ville falla ihop och svimma. Nu har vi kommit fram till två psykiska ohälsor som jag lider av, Ångest och stress.

Jag kliver ur bilen och är på väg in i våran stora förskola där jag tänker för mig själv ''Snälla Emmy, klara av hela den här dagen, svimmar du så är det så.''

Likes

Comments

Instagram@emmysofie