Äntligen är jag framme i USA och är just nu på training school. Vår training school ligger i newark, NJ. Det är ett Hilton hotell vi bor på och våra klassrum är konferensrum, väldigt lyxigt och fint inte vad jag hade föreställt mig! Idag va alarmet satt på kl 6am och lektionerna börjar kl 8am. Det är lektioner fram till 4.30pm och sedan åker jag in till New York på en guidad tur med massor tjejer!! Ska bli så kul! Det är en annan svensk tjej här men annars är det mest tyskar här. I mitt rum bor det en tjej från Tyskland och en tjej från Colombia, båda ska bo i LA vilket känns bra! Flygresan och allt gick bra, hängde med en svensk tjej från Landvetter till Newarks flygplats vilket var riktigt skönt! Nu är det dags för frukost!

Likes

Comments

För några veckor sedan eller exakt den 3 juli var min visumintervju bokad. Jag var så nervös inför detta, vilket nu i efterhand jag inte alls behövde vara. Jag själv letade runt på massor bloggar för att se hur det gick till och vad man skulle behöva tänka på. Så därför tänker jag berätta min version för att hjälpa blivande au pairer.
Ambassaden i Stockholm öppnar klockan 8 på morgonen så mitt tips är att vara där innan klockan 8. Jag var där ca 07.45 och min tid var bokad kl 09.30. När jag kom till ambassaden var det ca 20 personer före mig i kön. När det väl var min tur att stiga fram till luckan visade jag mitt pass, fick ta av mig jackan och vända mig om och visa mina skosulor. Sedan fick jag gå in genom dörren där en liten flygplatskontroll väntade. Fick lägga upp mina saker på ett band och lämna in mina värdesaker. Nästa tips är att inte ha med sig mycket värdesaker! Skåpen som man får lägga sina värdesaker i är väldigt små, knappt att mobilen får plats. Jag hade lämnat mina nycklar och min mobil till min mamma så om ni har möjlighet att lämna era värdesaker till en anhörig eller vän så gör det! Efter kontrollen fick man följa de gula pilarna till en annan byggnad, där skedde själva intervjun. Jag fick gå fram till en ny lucka och lämna in alla mina papper. Sedan satte man sig ner i ett väntrum och väntade på att sitt namn skulle bli uppropat. Det var väldigt svårt att höra sitt namn så lyssna noga. När mitt namn blev uppropat fick jag gå till ett rum med en ny lucka, nu började intervjun. Jag fick frågorna: Var ska du bo? Hur många barn ska du ta hand om? Kommer familjen betala dig? Hur fick du kontakt med denna familj? Väldigt enkla frågor. Sedan sa han ditt pass kommer om en vecka och gick. Då blev jag lite fundersam om jag skulle gå eller stå kvar. Jag gick.
Mitt pass kom igen efter mer än 2 veckor, jag hann bli orolig att jag inte skulle gått utan stått kvar. Men nu har jag mitt visum och jag är redo att åka! Om tre veckor är jag i New York på training school!

Likes

Comments

Nu är allt bestämt. Den 14 augusti bär det av mot training school i New Jersey och den 17 augusti åker jag till min värdfamilj i Los Angeles!! Jag kommer under ett helt år bo i Los Angeles, hur fantastiskt är inte det?? Jag kommer ta hand om tre pojkar som verkar helt fantastiska. Detta var den tredje familjen som blev intresserade av mig och vi klickade direkt. Jag bestämde mig ganska direkt att detta var en familj som jag kommer trivas i och som jag kan tänka mig att bo hos under ett år. Det som var viktigt för mig i matchningsprocessen var att familjen skulle se mig som en familjemedlem och inte som en anställd. Att jag skulle vara en del av familjen och få följa med i deras vardag som en storasyster mer. Detta var exakt så som min familj ville ha det och när de berättade det kände jag direkt att denna familj vill jag bo hos och bli en del av. Nu är det bara en visums intervju kvar, sen börjar mitt största äventyr. Jag är så nyfiken och spänd på vad detta år kommer komma med men jag är övertygad om att det kommer bli bra.

Det viktigaste i matchningsprocessen tycker jag är att man tar god tid på sig och känner efter om hur det känns kring varje familj. Det kommer vara många familjer som är intresserade av just dig så det är viktigt att man verkligen tycker att det känns rätt. Innan jag bestämde mig för denna familj så var det ca 10 andra familjer som också var intresserade av mig. Men gå på magkänslan även fast många familjer verkar bra så finns det någon familj som sticker ut. Jag är nöjd med mitt val och att de bor i L.A gör inte saken värre!

Kram E

Likes

Comments