Nu har det även gått en dag till. Vad tiden springer iväg. Kom på att jag bara har två veckor kvar på VFU:n. Jag som trivs så bra. Fick idag hålla i samlingen och det gick bra. Det känns så bra. Resten av dagen rullade på bra med arbete och sådant.

När jag kom hem tillbringade jag några timmar vid datorn för att komma på idéer och fixa färdigt en adventskalender. Jag har även idag beställt några böcker till nästa kurs och ätit nudlar med kyckling till mat.

Likes

Comments

I går var det Onsdag och då tillbringade jag på min VFU. Men förmiddagen var jag och min handledare på något som heter "pedagogisk cafe" där dem gick igenom, det påminde väldigt väl om våra workshop i skolan. Det var ett antal pedagoger i från några olika förskolor i Oskarshamn. Jag träffade på min gamla förskollärare. Det var väldigt roligt att träffa på henne i denna situationen, då hon är min gamla förskollärare och jag utbildar mig till det nu. På cafet pratade vi om observationer hur man ska göra och tänka på. Det var aktivt för mig då vi pratade om det i förra kursen och ska göra det under VFU:n.

Sedan fortsatte dagen på förskolan och sådant. På kvällen höll jag på att laga mat och kollade igenom till kursen som ska vara efter VFU. Jag fixade även lite andra saker. Åkte även och handla lite så det skulle finnas när mamma och pappa kom hem i natt. Nu ska jag gå och äta frukost och sedan åka till förskolan vfu platsen.

Likes

Comments

Idag har det varit en lång måndag med massor av saker som har hänt. Lärorik dag det är väl dem man ska ha under sin VFU tid. Jag började vid halv åtta och slutade halv sju sedan på kvällen. Den blev så lång då vi hade planerings kväll. Jag var på jobbet i elva timmar med en timmes rast. När jag kom hem vid sju tiden började jag laga mat som idag blev sopa, då jag var sugen på det. När jag hade ätit upp och städat var klockan runt nio. Jag var så trött att jag nu ligger i sängen och ska kolla klart på min film innan jag ska sova.

Hoppas ni har haft en bra dag en måndag som denna.

Bjuder på några veckors gammal bild på mig.

Likes

Comments

Idag har jag tillbringat mesta dels av dagen inne. Förmiddagen tog jag ganska chille. Efter lunch började jag med att baka pepparkakor. Jag hade julmusik i gång och såg hur snön sakta föll ner från himlen ute. Den lade sig inte på marken men man såg att det var snö som kom. Sedan i kväll har jag lagat mat till mig själv och sätt på en film. Efter en bra dag med mig själv hemma ska jag sova för i morgon är det en ny vecka med nya möjligheter.

Likes

Comments

LAGER 157

Ett par jeans byxor ifrån lager 157 med modellen "style: Skinney". Dem här byxorna är min favorit typ den enda modellen jag har och jag köpte dem för 150 kr.

Detta är en gosig tjock tröja så här till hösten/ vintern. Den har kostat 150 kr men igår var det 70% rabatt på den så den gick på 45 kr. Vilken tur jag hade då den var väldigt snygg och min still.

 DEICHMANN

Jag har inte riktigt några klackskor som går att ha året om och jag skulle vilja ha några till jul festen som jag ska gå på om några helger då hittade jag några som var väldigt bekväma och passade mina fötter väldigt bra. Jag använder inte klackskor så ofta då jag redan är lång. Märker på skorna var Graceland.

Jag åkte till kalmar för att köpa ett par nya vinterskor då jag inte har några riktigt bra nu inför vintern. Jag hittade dessa ganska snabbt och dem var bekväma och väldigt snygga. Så nu är mina fötter varma inför vintern.

Likes

Comments

​Senaste veckan har bara rullat på snabbt. Min andra VFU vecka är gjord och jag har bara tre kvar. Jag trivs och har det bra på min VFU plats. Som sagt sov jag hos min bror från måndag till onsdag. I onsdags kväll drog jag till KU där det blev film kväll. Torsdags kvällen tillbringade jag med Johanna där vi badade i spabadet och kollade på nya avsnittet av Riverdale. 

I fredags tog jag en fika med Felicia som är på besök i Oskarshamn över helgen och kollade på ljuslyktorna som tändes på torget för barnens rättigheter. Förskolorna i Oskarshamn kommun har barnen gjort var sin lykta och sedan ska dem få tillbaka någon annans lykta. Kvällen tillbringade jag hemma själv med att städa och ta det lugnt. Lördagen blev det att åka till Kalmar för att handla lite saker. Hanna följde med mig dit så vi fick en hel dag i Kalmar med att gå i affärer och ta en lunch på stan. Kvällen var vi hemma hos mig och Felicia kom även hit. Vi spelade spel och sedan kollade på film. Hanna sov över här och hon lämnade för ett tag sedan. 

Idag får jag se vad jag ska göra.   

Likes

Comments

Dem flesta har någon eller flera serier som man kollar på eller följer från avsnitt ett till sista ett antal säsonger efter. Jag hade förut pretty little liars som var min favorit serie, det är även fortfarande en av mina på top 10. Men den tog slut i våras och nu har jag hittat några andra serier jag kollar på.

Första är:

I Riverdale kämpar Archie och hans gäng inte bara med vanliga tonårsproblem som sex, kärlek, skola och familj, utan blir även indragna i ett gåtfullt mysterium. (från netflix)

Serien går på netflix och har två säsonger ute. Andra säsongen släpps ett nytt avsnitt av varje torsdag i nu läget.


Andra är:

Den här serien baseras på en roman av Rebecca Serle och handlar om den alldagliga college-studenten Paige som får sitt stora genombrott efter en provspelning till huvudrollen i en storfilm i Hollywood. Paige måste nu hantera sitt nya liv som stjärna och den otvetydiga kemin mellan henne och hennes två motspelare, samtidigt som hon lär sig vilka med- och motgångar som hör till när man är den nya heta tjejen i stan. (från HBC nordic)

Denna serien finns det bara en säsong av och dem säger att det ska komma fler säsonger.


Tredje är:

Flickan Kara Zor-El (Melissa Benoist) föds på den dödsdömda planeten Krypton och undkommer samtidigt som den nyfödde Kal-El, men kommer inte till jorden förrän många år senare efter att ha varit på drift i Phantom Zone. Kara får beskydd och växer upp i familjen Danver, men hon står ständigt i skuggan av sin fostersyster, Alex, och lär sig att dölja de fantastiska krafter som hon delar med sin berömda kusin. Några år senare är Kara 24 år och bor i National City, där hon jobbar som assistent åt mediamogulen Cat Grant (Calista Flockhart) på Catco Worldwide Media. Kara har ägnat så många år åt att försöka passa in att hon har glömt hur man utmärker sig. Men allt det förändras när hon bestämmer sig för att acceptera sina superkrafter och bli den hjälte som hon alltid har varit ämnad att bli. Med hjälp av fotografen James Olsen på Daily Planet, systern Alex som nu är bioingenjör, samt den forskning som bedrivs på det superhemliga departementet Department of Extra-Normal Operations (DEO) under chefen Hank Henshaw, vars uppgift det är att skydda jorden från utomjordingar, ger sig Kara upp i luften för att skydda världen. Hennes motståndare är bland andra en ondskefull utomjording och hotfulla, intelligenta skurkar med högteknologiska och kraftfulla vapen. (från HBC nordic)

Denna finns det tre säsonger av dem just nu.


Fjärde är:

Här följer vi sex tjejer som lämnat Sverige med sina hockeyproffs för ett liv på andra sidan Atlanten. (från tv4)

Det finns bara en säsong som släpptes i våras men vad jag har hört pratar dem om att göra en säsong till och jag skulle bli väldigt glad om det blev så. För denna serien var väldigt bra då man fick se hur hockey spelarnas sambos/ fruar (familjer) har det i USA där dem lever och måste ändras deras liv efter sina killar.


Femte och sista:

I Unga mammor följer vi mammorna i föräldraskapet och tar del av glädje och svårigheter i deras vardag. Tjejerna tvingas ta sina första steg in i vuxenlivet tidigare än jämnåriga vänner – samtidigt som de måste hitta en balans i att vara mamma och tonåring. Alla kämpar de med och emot samhällets förväntningar och fördomar om hur en mamma ska vara och se ut. (från viafree)

Det finns två säsonger och det är en mysig serie då man får följa med unga mammor i deras vardag hur dem klarar att ta hand om eras barn och så.


Serier som är slut som jag tycker om är : Ppretty little liars, Solsidan, andra avenyn,

Vilken är er favorit serie??

Likes

Comments

I lördags blev det en dag hemma med massor av plockande och pysslande. Kvällen avslutades med att Johanna kom till mig och vi badade i ett par timmar. Söndagen tillbringade jag först i kyrkan och efter det drog jag till mormor. Hos henne lagade vi pannkakor, jag hjälpte henne och städa lite och bara prata med min mormor. Jag tillbringade ett antal timmar hos henne. När jag var klar där åkte jag och handlade och sedan hem för att laga mat, städa och fixa med lite andra saker.

Idag gick jag in på min andra VFU vecka med att jobba ifrån 7:30-18:30. Det har varit en lång dag men även lärorik. När jag hade slutat åkte jag och packade mina saker som jag behövde för att kunna sova över hos min bror i Fårbo i ett par dagar. Det blir närmare för mig till jobbet. Nu ska jag bara ta det lugnt innan jag ska gå och sova.

Likes

Comments